2024-01-26 1300 views
第二次嚟食海膽仔,之前食過佢哋嘅串燒、壽司同埋生蠔都覺得質素幾好,今次專登嚟食海膽😍呢間小店地方都幾隱蔽,位於新蒲崗嘅唐樓內街入面,但係佢哋以新鮮海膽、刺身同埋生蠔而聞名😎 唔係住喺呢一區嘅朋友都同我推介過呢一間餐廳!平時開party會嚟order生蠔同埋海膽🥰餐廳入面大概有七至八張枱,裝修係簡潔少少日式佈置。menu入面嘅食物種類繁多,除咗供應原板海膽同埋以海膽為題嘅特色料理,另外仲有原條鮮魚刺身、生蠔、刺身、壽司、串燒、鍋物、定食、刺身丼⋯⋯等等,酒類選擇都多,居酒屋嘅食品都一應俱全。———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪🌟超推薦💁🏻‍♀️〖倍化帶子吞海膽〗紫菜上面放咗勁大粒3L帶子刺身夾住海膽,呢個配搭真係無敵!好鮮甜又厚肉嘅帶子加濃郁嘅海膽,入口嗰種飽滿嘅幸福感🤤非筆墨所能形容!一客兩件,非常抵食!🌟〖海膽仔迷你丼〗有三碗佈滿海膽嘅丼飯仔,左右兩邊用咗加拿大海膽,分別加上三文魚籽同埋黃金魚籽,加拿大海膽比較肥厚,有陣奶蛋香味,口感幼滑又甜😍而中間嘅係日本北海道海膽加金箔,北海道海膽味道濃郁甘甜,兩種都好味😋🌟〖赤崎生蠔〗大隻肥美又鮮甜,唔算好creamy,入口甘甜,海水味適

餐廳入面大概有七至八張枱,裝修係簡潔少少日式佈置。

menu入面嘅食物種類繁多,除咗供應原板海膽同埋以海膽為題嘅特色料理,另外仲有原條鮮魚刺身、生蠔、刺身壽司、串燒、鍋物、定食、刺身丼⋯⋯等等,酒類選擇都多,居酒屋嘅食品都一應俱全。

———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪

生蠔

🌟〖赤崎生蠔〗大隻肥美又鮮甜,唔算好creamy,入口甘甜,海水味適中,係我好鍾意嘅生蠔口味😋

行入餐廳嘅時候會經過生蠔櫃,睇到今日有啲乜嘢生蠔選擇~已經睇中咗佢😆
呢度嘅生蠔全部買五送一‼️曾經風靡一時嘅〖令和之怪物〗都只係$68一隻,一樣有買五送一優惠!

三文魚腩刺身

🌟〖三文魚腩刺身〗鮮甜厚切,今次嘅魚腩部位又唔算好肥,同行朋友比較鍾意,我就覺得食得三文魚腩,梗係想肥美啲🤣一客有八切,都好抵食😋

———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪

❀倍化帶子吞海膽(2件)$98
❀海膽仔迷你丼 $268
❀赤崎生蠔 $68(生蠔買五送一)
❀三文魚腩刺身(8切)$98
2024-01-15
生蠔
三文魚腩刺身
  • 海膽三色丼
今日放工去食下好嘢先,好耐冇食過日本嘢, 記得有間出名日本海膽餐廳喺附近就去試下, 這間餐廳有壽司吧,有生蠔和外賣刺身,壽司,甜品可選擇,裏面係餐廳堂食,還有上層 添, 裝修日系風,簡約,光線充足,係居酒屋日本餐廳,適合拍拖,傾偈,聚會,放工時間很快就爆滿了,如果想食就早啲過嚟攞位海膽丼 $168這間店出名海膽,當然要試下他的海膽丼,海膽丼真係好多海膽,一啲都唔孤寒,仲要係好鮮甜 😍,可以配紫菜或者飯一起吃,有唔同嘅口感, 海膽放入口內即溶化,回味無窮三文魚大蝦帶子丼 $98另外嗌咗三色丼,三文魚厚切,肉質均勻,肥美,大蝦大大隻,好QQ彈,帶子兩大粒, 好鮮甜,成個丼份量都好多,還跟沙律和麵豉湯 😚活赤貝 $45另外嗌了一個赤貝刺身,師傅有用紫菜包住部分赤貝配合青瓜絲,有唔同嘅口感,就咁食赤貝刺身好爽和清甜 ☺️三文魚腩手捲 $22軟殼蟹手捲 $28火炙鵝肝手捲 $38另外作為手捲控嘅我必定會嗌手捲的,今次選了三文魚腩,軟殼蟹和火炙鵝肝, 三文魚腩肥美鮮甜,軟殼蟹外脆內軟還有肉汁,鵝肝好軟熟,燒得好香,手捲全部都係即叫即做,上枱嘅時候還是脆的,即刻開動了 😆明太子雞翼 $32小食在嗌了一
今日放工去食下好嘢先,好耐冇食過日本嘢, 記得有間出名日本海膽餐廳喺附近就去試下, 這間餐廳有壽司吧,有生蠔和外賣刺身壽司甜品可選擇,裏面係餐廳堂食,還有上層 添, 裝修日系風,簡約,光線充足,係居酒屋日本餐廳,適合拍拖,傾偈,聚會,放工時間很快就爆滿了,如果想食就早啲過嚟攞位

海膽丼 $168

三文魚大蝦帶子丼 $98

活赤貝 $45

三文魚腩手捲 $22
軟殼蟹手捲 $28
火炙鵝肝手捲 $38

明太子雞翼 $32
小食在嗌了一個明太子雞翼,明太子讓入雞翼中間好豐滿,肥嘟嘟,明太子有少少辣帶出鮮味,雞翼外脆內軟和明太子一起吃很有口感 😉

• 各類手捲
  • 海膽丼
  • 三文魚大蝦帶子丼
三訪海膽仔 佢依然係我食丼飯Top1小店海膽丼飯 刺身鍋物天婦羅生蠔乜都有🤭當佢係放題咁樣食價錢都可能差不多嗌左兩個丼飯加小食同天婦羅埋單先500蚊丼飯仲會包沙律🥗同埋麵豉湯店員服務好好 大力推呢間CP值好高既小店⭐️📍海膽三色丼 HKD138每次都會嗌 必食招牌item✨有一板海膽 吞拿魚蓉 三文魚籽同紫菜吞拿魚蓉入口即溶 撈埋京蔥芝麻碎帶出油香😙將紫菜放上醋飯 吞拿魚蓉 三文魚籽同海膽一啖放落口!!!!!!! 成個口腔充滿鮮甜味道海膽好creamy沒有腥味 甜得黎帶點甘香🩷📍三文魚鵝肝帶子丼 HKD138三片厚切三文魚配搭兩塊鵝肝 兩粒帶子平時普通餐廳就咁叫煎鵝肝都要一舊水三文魚魚油香味好濃💦 口感非常好鵝肝煎到好脆 鵝肝油脂齒頰留香🤤帶子大大粒清甜 食完成碗飯都唔會覺得好油膩📍倍化帶子吞海膽 HKD98呢個組合打卡又靚 味道仲好豐富✨成個一啖放落口100分💯第一啖食到紫菜味道接住係炙燒帶子既鮮甜慢慢再食到海膽甘香既味道三個味道好夾沒有違和感🥰📍大蝦天婦羅🍤 HKD88上碟熱辣辣炸粉好薄而且金黃酥脆大蝦一共有五隻 份量都足秤🤏🏻食到大蝦本身爽彈口感點埋天婦羅汁帶出蝦鮮甜味道
三訪海膽仔 佢依然係我食丼飯Top1小店

食到大蝦本身爽彈口感
點埋天婦羅汁帶出蝦鮮甜味道
2023-12-19
2024-05-07 0 views
1. 壽司定食(沙律,麵豉湯)$128性價比好高款色多 份量亦多壽司肥肥圓圓好可愛最鍾意係吞拿魚蓉壽司入口即溶、帶子壽司鮮甜同埋魚子壽司Q彈。2. 海膽丼(沙律,麵豉湯)$168海膽肥美新鮮夾埋紫菜/撈飯食 真係好幸福3. 串燒燒菠蘿$18- 超甜 但可以再燒耐d燒栗米$18- 上面有少少鹽、牛油味好重魷魚鬚串$18-魷魚鬚 煙煙韌韌雞肉大蔥串$28- 大蔥夾雞肉一齊食好正4. 手卷火灸鵝肝手卷$38-鵝肝都算大塊 可以再火灸耐d就更好了軟殼蟹手卷$28- 同出面嘅唔太一樣 炸嘅表面冇咁多 不過都食到脆脆地
1. 壽司定食(沙律,麵豉湯)$128

魷魚鬚串$18-魷魚鬚 煙煙韌韌
雞肉大蔥串$28- 大蔥夾雞肉一齊食好正

4. 手卷
火灸鵝肝手卷$38-鵝肝都算大塊 可以再火灸耐d就更好了
與妹妹染完頭髮,染完頭髮,吃完甜品,終於到了晚餐時間,本身已經預約了吃日料餐廳!聽講很不錯的!妹妹想食海膽,所以去試下😝以富士山為主題,日式裝修為主🤭一入到就睇到好靚的流水風水陣,🤩有埋店舖名妹得唔別似日式餐廳的裝修、棕色為主,放滿日式釀酒的酒瓶有我喜歡的無臉男😂 仲要擔住把遮、超可愛😜🥢加拿大海膽($248):海膽跟波波飯加紫菜,結合了海膽的鮮甜、飯的QQ口感和紫菜的鹹香。每一口都能感受到海膽的濃郁風味,飯的厚實口感以及紫菜的清脆滋味,雖一不足吃到後期有少少腥。🥢日本厚岸/日本雪解蠔 ($68):日本厚岸蠔鮮日本厚岸蠔鮮甜多汁,肉質鮮美,口感爽脆,帶有海洋的清香。而雪解蠔因生長在寒冷的環境下,肉質更為鮮美,口感更為細膩,味道都較為淡。🥢甲羅燒配法包(2件)($78):將新鮮的甲羅燒與香噴噴的配方包結合在一起,甲羅燒本身帶有濃郁的海鮮味道,搭配方包的,更能提升其風味。包能夠中和甲羅燒濃郁,使得整道菜香味俱全。🥢鵝肝多士($48):鵝肝的濃郁滋味與多士的鬆脆口感完美結合。每一口都能品嚐到鵝肝的豐富奢華風味,搭配多士的香脆口感,鵝肝的鮮美與多士的香脆相互輝映。🥢倍化帶子吞海膽($98)新鮮

以富士山為主題,日式裝修為主🤭

一入到就睇到好靚的流水風水陣,🤩有埋店舖名妹得唔別

似日式餐廳的裝修、棕色為主,放滿日式釀酒的酒瓶

有我喜歡的無臉男😂 仲要擔住把遮、超可愛😜

日本厚岸/日本雪解蠔

🥢甲羅燒配法包(2件)($78):
甲羅燒配法包

鵝肝多士

🥢倍化帶子吞海膽($98)
新鮮的帶子搭配海膽的鮮甜滋味,口感豐富多層次。紫菜的香氣與海膽的鮮味相得益彰,讓三者的風味完美融合,每一口都能感受到滿滿的海洋鮮味。
倍化帶子吞海膽

🥢椰子雪芭($48):椰子的清香與雪芭的綿密口感結合。每一口都能品嚐到椰子的香甜風味,搭配雪芭的柔軟口感。

🥢香桃雪芭($48):香桃的甜美風味與雪芭的清涼口感完美結合。每一口都能品嚐到香桃的香甜風味,搭配雪芭的綿密口感,加上軟綿的桃肉帶來甜甜蜜蜜的口感。

整體來說,四周環境裝修好靚,
食物質素也不錯,而且價錢都可以,上菜速度也快,可以再回顧🤭!人均消費500百左右、都挺不錯,值得這個價錢🥰
日本厚岸/日本雪解蠔
甲羅燒配法包
鵝肝多士
倍化帶子吞海膽
嚟到新蒲崗覓食,居然係舊區裡面尋到寶!非常優質既日料小店,嘢食樣樣有驚喜,二樓座位旁有好多無面男擺設,好可愛🥹❣️海膽三色丼海膽、蔥吞、三文魚籽既配搭,望見都流口水🤩海膽鮮甜creamy,仲係完整一粒粒證明夠新鮮三文魚籽粒粒飽滿,魚油豐富蔥吞既蔥係蔥白碎,蔥香味好突出,吞拿魚蓉軟滑帶油香,而且應該調味過,好啱送飯❣️生蠔生蠔夠抵食,68蚊隻買五送一有令和怪物同埋北海道厚岸生蠔供選擇,我地就每樣叫左三隻兩款都大大隻,令和怪物海水味更重,而厚岸生蠔食落蠔味更濃❣️倍化帶子吞海膽炙燒過既厚肉帶子包住濃郁海膽,連埋脆口紫菜一齊食,口感世一!又鮮又甜,口味豐富到好似食左個海咁🥹❣️鵝肝多士味道唔錯,鵝油好香,煎到啱啱好夠熟,外脆內軟,但個人更鍾意再厚身啲既鵝肝。配上黑醋/蘋果蓉等酸味調味可能會更好。❣️燒翠肉瓜❣️燒菠蘿兩樣燒蔬果都燒得好好,食到滯滯地既時候轉轉口味啱啱好❣️油甘魚鮫呢個係唯一不足,魚油欠奉,唔知係咪燒太熟,魚肉都太硬
嚟到新蒲崗覓食,居然係舊區裡面尋到寶!

❣️海膽三色丼
海膽、蔥吞、三文魚籽既配搭,望見都流口水🤩
海膽鮮甜creamy,仲係完整一粒粒證明夠新鮮
三文魚籽粒粒飽滿,魚油豐富

❣️生蠔
生蠔夠抵食,68蚊隻買五送一
有令和怪物同埋北海道厚岸生蠔供選擇,我地就每樣叫左三隻
兩款都大大隻,令和怪物海水味更重,而厚岸生蠔食落蠔味更濃

❣️倍化帶子吞海膽

❣️鵝肝多士

❣️燒翠肉瓜
❣️燒菠蘿
兩樣燒蔬果都燒得好好,食到滯滯地既時候轉轉口味啱啱好

❣️油甘魚鮫
呢個係唯一不足,魚油欠奉,唔知係咪燒太熟,魚肉都太硬
  • 倍化帶子吞海膽
  • 海膽三色丼
  • 串燒
2024-02-16 89 views
第二次嚟呢間位於新蒲崗的海膽餐廳用餐,仍然覺得抵食又好味🍣 壽司定食 $138:最深刻嘅壽司包括了吞拿魚壽司和海膽壽司,吞拿魚既鮮味同海膽的濃郁,簡直令人回味無窮。配上的沙律清爽可口,而麵豉湯則帶著豆醬風味,令到成個定食增添左豐富嘅層次感。🍣 海膽丼 $168:呢個海膽丼真係海膽愛好者應該要試的!因為每一顆海膽粒都新鮮同埋豐滿,而口感絲滑細緻。海膽既濃郁鮮甜與壽司飯完美結合,令人難以忘懷。價格都好ok,但絕對值得一試。🍣 倍化帶子吞海膽 $98:這道菜絕對都係海膽愛好者的必點之一。鮮嫩的帶子和濃郁的海膽相互融合,口感非常豐富。每食一啖都充滿海鮮的鮮甜,令人回味無窮。🐚 甲羅燒配法包(2件)$78:絕對係一個驚喜。蟹醬搭配著鬆軟的法包,口感非常得意。同法包的結合更係絕配。一口咬下去,滋味十足。🍹 富士山柚子梳打 $25:呢款柚子梳打是一道清新開胃的飲品。柚子的酸甜與氣泡的口感結合在一起,令人愛不釋手。搭配海膽菜單更是完美的選擇。非常建議如果你係海膽愛好者,強烈推薦你可以試吓呢間餐廳。👍
第二次嚟呢間位於新蒲崗的海膽餐廳用餐,仍然覺得抵食又好味

🍣 壽司定食 $138:

🍣 海膽丼 $168:

🍣 倍化帶子吞海膽 $98:

🐚 甲羅燒配法包(2件)$78:

🍹 富士山柚子梳打 $25:

非常建議如果你係海膽愛好者,強烈推薦你可以試吓呢間餐廳。👍
🎀海膽仔幾年前為了一嚐網上看到的帶子海膽刺身特意遠赴新蒲崗今天經過這裏再次造訪這家性價比幾高的餐廳除了有定食外餐廳還提供時令直送的海膽、生蠔和各種刺身供選購格外新鮮坐下不夠十分鐘侍應就端上簡單的粟米椰菜車厘茄沙律麵豉湯夠暖笠笠很暖胃✩‧₊倍化帶子吞海膽($98)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶這個帶子海膽是必吃之選帶子鮮甜大粒經過輕輕的炙燒後與濃郁無腥味的海膽完美結合味道毫無違和感✩‧₊珍珠丼($138)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶魚生飯太多選擇點了個珍珠丼內裏有雜錦魚生包括三文魚、赤蝦、帶子、吞拿魚蓉、希靈魚等相當豐富 ✩‧₊明太子雞翼($32)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶雞翼雖然不太大隻但內裏乾坤本身以為明太子是會只沾在雞翼面沒想過原來雞肉都塞滿了明太子味道有些微辣但幾可口✩‧₊博多豬軟骨拉麵($68)+小食:芝士年糕($28)ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶豬軟骨共有兩大件軟骨口感爽脆最令人喜愛的是爆漿溏心蛋拉麵麵質有嚼勁湯底是一般日式豬骨湯拉麵幾索湯所以要趁熱吃點選拉麵可以優惠價加添小食叫了一客芝士年糕年糕即叫即炸有些辣口內裏滿滿之有點邪惡呢ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟽.𝟻/
🎀海膽仔

幾年前為了一嚐網上看到的帶子海膽刺身
特意遠赴新蒲崗
今天經過這裏
再次造訪這家性價比幾高的餐廳
除了有定食外
餐廳還提供時令直送的海膽、生蠔和各種刺身供選購
格外新鮮

坐下不夠十分鐘
侍應就端上簡單的粟米椰菜車厘茄沙律
麵豉湯夠暖笠笠很暖胃

✩‧₊倍化帶子吞海膽($98)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶

這個帶子海膽是必吃之選
帶子鮮甜大粒
經過輕輕的炙燒後
與濃郁無腥味的海膽完美結合
味道毫無違和感

✩‧₊珍珠丼($138)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶

魚生飯太多選擇
點了個珍珠丼
內裏有雜錦魚生
包括三文魚、赤蝦、
帶子、吞拿魚蓉、希靈魚等
相當豐富

✩‧₊明太子雞翼($32)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶

雞翼雖然不太大隻
但內裏乾坤
本身以為明太子是會只沾在雞翼面
沒想過原來雞肉都塞滿了明太子
味道有些微辣但幾可口

✩‧₊博多豬軟骨拉麵($68)
+小食:芝士年糕($28)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶

內裏滿滿之有點邪惡呢

ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ
味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟽.𝟻/ 𝟷𝟶
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
星期五放工同朋友去新蒲崗聚餐。搵到間食物高質素,而且性價比極高嘅日本料理餐廳-海膽仔。海膽仔嘅菜式非常之多元化,除咗招牌嘅刺身同海膽之外,仲有壽司、卷物、鍋物、丼飯、串燒、拉麵等。生熟都有適合唔同口味嘅朋友。我哋試咗壽司盛牛肉烏冬定食 同 鰻魚便當定食。壽司盛牛肉烏冬定食:跟餐油沙律同麵豉湯,仲有各款新鮮嘅壽司同牛肉烏冬。鰻魚便當定食:除咗有各款炸物、刺身、仲有芝麻雞翼。乜都可以試小小。另外價錢親民,兩款定食都係百餘元,物超所值!除咗定食之外,我哋都試咗幾款唔同嘅串燒,包括:牛舌、雞皮同腩肉。串燒非常惹味,而且係啱啱燒起,新鮮熱辣。醬燒茄子&一口燒芝士:味道不錯,係朋友中意既食物。而且嘢食夠熱辣。值得一試!

我哋試咗壽司盛牛肉烏冬定食 同 鰻魚便當定食。

另外價錢親民,兩款定食都係百餘元,物超所值!

人均$100起|新蒲崗|日本菜|海膽仔今天二訪位於新蒲崗的海膽仔。因為他們家的海鮮丼飯實在是太有性價比了,只需要百多元即可吃上一頓堪比日本水產市場的日料了。看到menu上面滿滿的好吃,朋友這次選擇了以下的好吃食物!海膽蟹肉炒飯128這個金黃色的海膽炒飯實在是太讚了!海膽的份量完全沒有在吝嗇,每一顆米粒都沾上了海膽的美味,份量足夠兩個胃口比較小的女生吃的雞軟骨$38 即叫即炸的雞軟骨太香脆了吧配上一旁的沙拉醬,滿分💯海膽三色当$148 告訴你,這個是必須的,欸$148 就可以吃上吞拿魚蓉、三文魚子還有一板的海膽。海膽超香超鮮甜的,讚👍三文魚子也是每一顆在口中爆開來吞拿魚蓉伴著白米飯吃很下飯的說太好吃了軟殼蟹手卷$28 *2這個也是必點的🥹軟殼蟹很香脆,沒有奇怪的味道,裡面還有我最愛的沙拉醬,很像encore的🥹牛肉薯餅兩件$48 這個新鮮熱辣的說牛肉薯泥有奶油味,冬天一定要點吃哈密瓜味梳打$12木村蜜瓜汁$25 ——————為食分界線——————📍人均消費: $100#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk
人均$100起|新蒲崗|日本菜|海膽仔
今天二訪位於新蒲崗的海膽仔。

看到menu上面滿滿的好吃,朋友這次選擇了以下的好吃食物!

海膽蟹肉炒飯128
這個金黃色的海膽炒飯實在是太讚了!

雞軟骨$38
即叫即炸的雞軟骨太香脆了吧
配上一旁的沙拉醬,滿分💯

海膽三色当$148
海膽超香超鮮甜的,讚👍
三文魚子也是每一顆在口中爆開來
吞拿魚蓉伴著白米飯吃很下飯的說
太好吃了

軟殼蟹手卷$28 *2
這個也是必點的🥹

牛肉薯餅兩件$48
這個新鮮熱辣的說
牛肉薯泥有奶油味,冬天一定要點吃

哈密瓜味梳打$12
木村蜜瓜汁$25

——————為食分界線——————
📍

人均消費: $100
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2024-01-30 60 views
到咗新蒲崗搵在附近工作的老友聚餐,佢帶我黎呢間#海膽仔 ,成日聽佢黎食嘢,今晚一於去品嘗下至得。餐廳除了海膽,還有其他不同種類的美食,仲有刺身、串燒、小食、定食同埋拉麵🍜,又幾好喎。我哋叫左幾款食物一併分享,老友話一定要叫呢度嘅刺身,新鮮美味。就點了珍寶赤蝦,一碟有2隻,同帶子一樣,鮮甜又彈牙。,油甘魚同三文魚望落有光澤,富含DHA和EPA,有益又美味。小食-吉列蠔,炸到香脆可口。博多豬軟骨拉麵🍜 ,豬軟骨煮得入味軟淋,湯的味道濃郁,亦不會過鹹,麵質順滑很合我地的口味。三色迷你丼,可一次嘗到三款不同口味,各具特色的丼飯,有魚香肉質幼滑的吞拿魚腩蓉,味道好鮮甜的新鮮海膽,以及充滿咸香味的蟹膏松葉蟹丼,真的好正😊。

小食-吉列蠔,炸到香脆可口。

2024-01-30
Type of Meal
Dinner
2024-01-23 50 views
平時好少經過新蒲崗,今次咁啱過嚟呢邊就留意到呢間餐廳,叫得海膽仔相信海膽應該唔錯🤤🤤。睇餐牌就見到有好多唔同種類,有定食、刺身、串燒、拉麵🍜等等首先就叫咗兩個定食,非常之抵食🙀🙀,配埋湯同埋沙律,另外仲加錢要咗個梳打($6),呢隻日本梳打就真係非常之少見,不過幾好飲。海膽丼$ 168 黎到海膽仔餐廳,梗係一定要試吓餐廳入邊嘅海膽🤭。海膽丼非常之抵食,份量勁多,而且海膽入口鮮甜。最細心嘅係配咗幾片紫菜可以連埋海膽同飯一齊進食🙈🤤火炙三文魚腩丼$108三文魚份量頗多,因為燒咗之後油脂出晒嚟,食落更加有層次,多咗一份油香,而且三文魚鮮甜,火炙三文魚丼係唔錯嘅選擇🫣🫣到串燒,小食方面就叫咗幾樣試下雞皮串 $16🍢🍢燒得薄脆香口,脆到好似薯片咁樣忍唔住食多兩啖七味五花腩$ 28油脂出晒嚟,十分之香口惹味,而且燒得唔會太韌雞腎$28雞腎比較爽口,食落好有口感甲羅燒配法包(兩件)$78蟹蓋入邊有好多蟹膏🦀🦀,鍾意食蟹嘅我覺得好滿足,仲有隻鵪鶉蛋可以撈勻調味,配搭埋法包非常惹味海膽仔 (新蒲崗)新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

海膽丼$ 168

火炙三文魚腩丼$108

到串燒,小食方面就叫咗幾樣試下

雞皮串 $16🍢🍢
燒得薄脆香口,脆到好似薯片咁樣忍唔住食多兩啖

七味五花腩$ 28
油脂出晒嚟,十分之香口惹味,而且燒得唔會太韌

雞腎$28
雞腎比較爽口,食落好有口感

甲羅燒配法包(兩件)$78

海膽仔 (新蒲崗)
新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖

🫶🏻呢間日菜本人都食過幾次,菜式選擇不少,味道不俗。近幾個星期凍到不得了,唔想煮飯又唔想出遠門,近近地同家人係呢間餐廳歎返個晚餐好過~👅 蟹油蒜香金菇牛肉鍋飯厚厚一層金菇金肉覆蓋係鍋飯之上,再加多一粒金黃既玉子,撈勻黎食醬香甘甜,滿滿既牛肉,份量充足,蒜味不算強烈~👅 汁燒雞扒飯本人經常點黎食既一份丼飯,雞扒厚實大份,燒得皮脆肉香,配日式醬汁食用味道不錯 👍🌟 丼飯套餐附送沙律、麵鼓湯👅 甘栗紫薯餅一共兩件既薯餅,表面乾脆,內裡充滿口感鬆軟既紫薯內餡,時會咬到粒粒甘粟,味道輕柔微甜 😇👅 炸餃子酥脆既炸餃子,一份有 5 件,豬肉內餡清淡可口,嫌味淡可點醬汁,更添辛香微鹹風味 💕👅 香蔥拖羅蓉手卷裹滿鮮甜拖羅蓉既手卷,入口充滿魚鮮混合芝麻既香味,出色 🫰🏻👅 軟殼蟹手卷美味之選~炸軟殼蟹脆口肉軟,連同沙律醬卷埋一齊食,滋味十足 😋 👅 油甘魚刺身呢間餐廳既刺身相對新鮮,本人都試過幾次。今次再點埋油甘魚刺身,上枱可見刺身粉嫩而富有光澤,入口清甜顯魚鮨香味 ❤️‍🔥👅 黑松露鮪魚他他沙律赤紅色、滑嫩彈牙既鮪魚同黑松露醬沙律混合一齊,呈現出清新鮮美既味道,留最後食一洗前菜既油膩感 💜▫️◾️▫️◾️▫️◾️
🫶🏻

👅 蟹油蒜香金菇牛肉鍋飯

👅 汁燒雞扒飯

🌟 丼飯套餐附送沙律、麵鼓湯

👅 甘栗紫薯餅

👅 炸餃子

👅 香蔥拖羅蓉手卷

👅 軟殼蟹手卷

👅 油甘魚刺身

👅 黑松露鮪魚他他沙律

▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️
海膽仔 (新蒲崗)
📍新蒲崗衍慶街2-32號新蒲崗大廈地下Q號舖
💸 $ 500
2024-01-02
$200 (Lunch)
  • 黑松露鮪魚他他沙律
  • 軟殼蟹手卷
2024-01-22 48 views
一直好想黎呢度食,以海膽做主題嘅餐廳,果然無揀錯!日式裝潢,燈光明亮,令人充滿期待!👉🏻三色迷你丼 $188有齊哂海膽、呑拿魚仲有蟹膏蟹肉,真係一次過滿足哂三個願望!海膽creamy,呑拿魚好鮮味,蟹膏鹹香,蟹肉鮮甜味,非常豐富多樣!👉🏻倍化帶子吞海膽 $98帶子超級無敵厚身,好鮮,中間夾住海膽,濃郁嘅海洋風味!👉🏻火炙鵝肝壽司 $58共兩件,燒得好香,鵝肝口感豐潤肥美,正!👉🏻三文魚香芒加州卷 $38共四件,勁抵!三文魚加埋芒果係絕配,餡料仲有蟹柳玉子同青瓜,口感豐富!👉🏻牛油果軟殼蟹卷 $38共四件,牛油果包住軟殼蟹,味道濃郁!👉🏻熔岩海膽魚餅 $38魚餅口感鮮嫩,流心海膽,好少地方有咁樣嘅配搭!

👉🏻三色迷你丼 $188
有齊哂海膽、呑拿魚仲有蟹膏蟹肉,真係一次過滿足哂三個願望!
海膽creamy,
呑拿魚好鮮味,
蟹膏鹹香,蟹肉鮮甜味,
非常豐富多樣!

👉🏻倍化帶子吞海膽 $98
帶子超級無敵厚身,好鮮,中間夾住海膽,濃郁嘅海洋風味!

👉🏻火炙鵝肝壽司 $58
共兩件,燒得好香,鵝肝口感豐潤肥美,正!

👉🏻三文魚香芒加州卷 $38

👉🏻牛油果軟殼蟹卷 $38
共四件,牛油果包住軟殼蟹,味道濃郁!

👉🏻熔岩海膽魚餅 $38
魚餅口感鮮嫩,流心海膽,好少地方有咁樣嘅配搭!
2024-01-22 44 views
做完瑜咖係新蒲崗搵食,帶左朋友食呢間好好食既海膽仔👍🏼👍🏼超抵食又新鮮!難怪常常爆場。。🥢博多豬軟骨拉面 $68:呢碗博多豬軟骨拉面啲豬軟骨咬落去啖啖軟滑,湯底濃郁香濃,配埋彈牙嘅拉麵麵條,真係好令人滿足嘅拉麵。叫麵仲可以優惠價加配唐揚炸雞 4件 $32,炸得香脆嘅雞肉外皮,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶有濃郁嘅雞肉香味,好抵食。。🥢炸雞軟骨 $38:呢款炸雞軟骨真心好味,個軟骨炸得酥脆香口,肉質嫩滑,一咬落去啖啖爽脆。外層麵衣香脆,內裡嘅肉汁保持得恰到好處。。🥢火炙左口魚邊壽司 $32:火炙左口魚邊壽司,外層經過火炙處理,帶出淡淡嘅炭燒香氣。。🥢炸蝦蟹籽卷 $38:炸蝦蟹籽卷裡面包著新鮮嘅蝦肉同鮮甜嘅蟹籽,個炸蝦外層酥脆,內裡軟嫩。。🥢牛油果軟殼蟹卷 $38:牛油果軟殼蟹卷係一道創意卷物!入面有軟殼蟹同新鮮嘅牛油果,口感酥脆同滑嫩相間,味道鮮美。。🥢串燒雞翼 $28:雞翼燒得香脆多汁,抵食次選。。🥢厚燒鰻魚串 $28:厚燒鰻魚串鰻魚燒得入味,外層醬汁甜而不膩,肉質鮮嫩多汁。。

🥢博多豬軟骨拉面 $68:

🥢炸雞軟骨 $38:

🥢火炙左口魚邊壽司 $32:
火炙左口魚邊壽司,外層經過火炙處理,帶出淡淡嘅炭燒香氣。

🥢炸蝦蟹籽卷 $38:

🥢牛油果軟殼蟹卷 $38:

🥢串燒雞翼 $28:
雞翼燒得香脆多汁,抵食次選。

🥢厚燒鰻魚串 $28:
厚燒鰻魚串鰻魚燒得入味,外層醬汁甜而不膩,肉質鮮嫩多汁。