星期五放工同朋友去新蒲崗聚餐。搵到間食物高質素,而且性價比極高嘅日本料理餐廳-海膽仔。海膽仔嘅菜式非常之多元化,除咗招牌嘅刺身同海膽之外,仲有壽司、卷物、鍋物、丼飯、串燒、拉麵等。生熟都有適合唔同口味嘅朋友。我哋試咗壽司盛牛肉烏冬定食 同 鰻魚便當定食。壽司盛牛肉烏冬定食:跟餐油沙律同麵豉湯,仲有各款新鮮嘅壽司同牛肉烏冬。鰻魚便當定食:除咗有各款炸物、刺身、仲有芝麻雞翼。乜都可以試小小。另外價錢親民,兩款定食都係百餘元,物超所值!除咗定食之外,我哋都試咗幾款唔同嘅串燒,包括:牛舌、雞皮同腩肉。串燒非常惹味,而且係啱啱燒起,新鮮熱辣。醬燒茄子&一口燒芝士:味道不錯,係朋友中意既食物。而且嘢食夠熱辣。值得一試!

我哋試咗壽司盛牛肉烏冬定食 同 鰻魚便當定食。

另外價錢親民,兩款定食都係百餘元,物超所值!