上年同今年生日都係去銅鑼灣希雲街嘅Cafe - Tsuzuku慶祝🥰唔同嘅係今次轉左全新Menu啦!一行五人一次過試勻晒全部主菜,相當驚喜😎~吉列慢煮豚肉三文治🥪用西班牙伊比利亞黑毛豬梅頭部位配蘿蔔漬物,充滿彈性表面又香脆,吃落去口感豐富,讓人回味無窮。牛他他溫泉蛋吐司 🍞以法國牛柳肉配多種香料,香氣十足又彈牙,搭配軟嫩的吐司,口感綿密,令人陶醉。烤舞茸豆乳味噌冷素面🥛🍝特別在豆乳味噌,味道清清地唔會膩,仲有豐富水份嘅舞茸,配搭特別又好食,讓人有種清爽的感覺。松葉蟹肉燉番茄醬小麥 🦀意大利飯概念換上健康小麥,再配上多種蔬菜,健康之選,而且加入了松葉蟹肉,口感豐富,令人驚喜。和風蠔肉茶漬飯🦪蠔隻隻都好大隻,加上綠茶同芝麻香味估唔到又幾夾!令人嘗到了新鮮的蠔肉和茶的風味,讚讚。汁煮羊後腿肉配咖喱番薯圈🐑 🍛呢個超驚喜,冇羊騷味,口感軟嫩,而且仲有日式咖喱,配埋一齊食更加特別,嘗到了獨特的味道。甜品系列:杏仁檸檬撻🍋酸酸哋好開胃!酸酸甜甜的味道,十分清新。草莓黑糖白玉配紅豆慕絲🍓 🫘整體比較滑溜又帶點軟綿綿的口感,味道清香唔膩,令人感到十分舒適。焙茶窩夫配茉莉香米雪糕🧇🍚特別在焙茶味道小清新

唔同嘅係今次轉左全新Menu啦!
一行五人一次過試勻晒全部主菜,相當驚喜😎~

吉列慢煮豚肉三文治🥪

牛他他溫泉蛋吐司 🍞

烤舞茸豆乳味噌冷素面🥛🍝

松葉蟹肉燉番茄醬小麥 🦀

和風蠔肉茶漬飯🦪

汁煮羊後腿肉配咖喱番薯圈🐑 🍛

甜品系列:
杏仁檸檬撻🍋酸酸哋好開胃!酸酸甜甜的味道,十分清新。

焙茶窩夫配茉莉香米雪糕🧇🍚特別在焙茶味道小清新,仲有茉莉香米雪糕真係第一次食,好似軟綿綿嘅糯米咁,令人嘗到了不同的口感和味道。

其實呢度仲有好多款唔同嘅咖啡,不過夜晚都係飲返基本小小嘅焙茶等等會比較穩陣🤣

後記:多謝店員知道生日upgrade咗個Happy birthday牌,可以吹埋蠟燭添🕯️

環境小清新
2023-04-03 1015 views
銅鑼灣鬧市中寧靜角落Tsuzukuつづく,日本木系風裝潢,寧靜小巷好似同鬧市平行時空自成一角,有outdoor 可以帶狗,同朋友飲下坐下傾下計,過左一個好舒服一個晚上Cafe有酒、咖啡、茶,仲有好特色美食 吉列慢煮豚肉三文治超薄三文治夾厚切西班牙伊比利亞黑毛豬梅頭加蘿蔔漬物,外脆內超juice,梅頭扒肉質軟屬好好食!汁煮羊後腿配咖喱薯圈羊後腿炆到好軟淋,加以夾咖喱薯圈流心溫泉蛋一齊食,配搭特別又介好食炸年糕櫻花蝦夾餅香脆外層天婦羅,包住薄薄 QQ 年糕裏面有蝦膠同櫻花蝦鮮味,口感又脆又軟糯,特別好食爵・レモンCocktail 用Gin、Cointreau、Earl Grey、檸檬,入口有檸茶清新,有滲出Gin味道Rose & Lychee Earl Grey Tea熱Earl tea有玫瑰荔枝香.Menu

Cafe有酒、咖啡、茶,仲有好特色美食

吉列慢煮豚肉三文治

熱Earl tea有玫瑰荔枝香
Menu

• 吉列慢煮豚肉三文治
2023-03-31 62 views
好耐冇同朋友食飯,知道銅鑼灣希雲街呢度開咗間新cafe,環境好舒服,嘢食都好正Tim!🐰吉列慢煮豚肉三文治 $138✨喺餐牌上面,見到呢個即刻心心眼😍諗都唔使諗一定要叫!雖然肉眼睇感覺比較細份,但其實佢真係食得飽!同埋好滿足🥺🥺豚肉好香口,真係逆滿油脂香🫢炸粉又唔會太厚,仲有少少紅薑絲係入面,減低油膩感😍😍🐰松葉蟹肉燉蕃茄醬小麥 $148✨問咗店員其實嗰啲小麥係比較健康,一粒粒都幾煙韌😍而且蟹肉嘅份量都好多,每一粒都充滿蕃茄醬~幾清新又開胃👍🏻🐰焙茶鮮奶 $55✨唔知點解次次見到有鮮奶都會忍唔住叫😂飲慣咗抹茶,梗係要試吓焙茶啦~一啲都唔甜,焙茶味好香,推薦😎🐰柚子烏龍茶梳打 $58✨相對嚟講比較清新~唔鍾意飲鮮奶嘅朋友可以揀🫡

🐰吉列慢煮豚肉三文治 $138

✨喺餐牌上面,見到呢個即刻心心眼😍諗都唔使諗一定要叫!

🐰松葉蟹肉燉蕃茄醬小麥 $148

✨問咗店員其實嗰啲小麥係比較健康,一粒粒都幾煙韌😍
而且蟹肉嘅份量都好多,每一粒都充滿蕃茄醬~幾清新又開胃👍🏻

🐰焙茶鮮奶 $55

🐰柚子烏龍茶梳打 $58
✨相對嚟講比較清新~唔鍾意飲鮮奶嘅朋友可以揀🫡
Tsuzuku (銅鑼灣):打卡必到!📸👌今次去咗Tsuzuku🥰我試咗佢哋嘅焙茶窩夫配茉香米雪糕🍦窩夫🧇香軟 仲有啲焙茶味同雪糕🍦一齊食真係好好味😋佢哋嘅炸日本小白蝦真係好特別第一次食 份量又好多 小白蝦🍤好鮮甜炸得好香脆好正啊 🍤🤤大阪燒薯條同和風蠔肉茶漬飯都好好味大阪燒薯條脆脆地 加上啲特別醬汁 好開胃!🍟和風蠔肉茶漬飯茶香味濃郁蠔肉大隻又豐富 好好味🍚🍤最後 我嘗試咗佢哋嘅玫瑰荔枝伯爵茶好清新 好好味 🌹🍹餐廳環境好舒適啱啱影相啱啱靚 真係好適合打卡😍整個餐廳氣氛好放鬆 服務態度好好 真係值得一去啊👍👍👍
Tsuzuku (銅鑼灣):打卡必到!📸👌

啱啱影相啱啱靚 真係好適合打卡
😍整個餐廳氣氛好放鬆
服務態度好好 真係值得一去啊👍👍👍

2023-03-31 37 views
一踏入去已經好令人放鬆!食物選擇不多,但每款都用心製作!不單止人鐘意食,相機都會鐘意!服務仲好好!個個都親切有禮!呢度系同閨蜜小聚不二之選我哋二人只系點咗輕食牛肉他他溫泉蛋吐司~牛肉好鮮味~溫泉蛋恰到好處~吐司底系用健康嘅高裸麥酸種切片包杏仁檸檬撻~唔太甜~好清新~好醒胃玫瑰荔枝伯爵茶~大大壺~香香嘅玫瑰~甜甜的荔枝~好chill-好chillAmericano~好大杯~好啱我口味嘅Americano
一踏入去已經好令人放鬆!
服務仲好好!個個都親切有禮!
呢度系同閨蜜小聚不二之選

Americano
~好大杯
~好啱我口味嘅Americano

2023-03-30
  • All...
2023-03-31 566 views
📍Tsuzuku (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街33號地舖今日嚟咗銅鑼灣嘅一間咖啡店,佢日系既風格令成個環境好舒服,感覺好似遠離咗都市咁,可以自己一個放鬆下。而且仲有outing位置,可以帶埋毛孩一齊黎chill下❤️食物方面選擇都唔少,可惜嘅係有d已經賣哂。最後我叫咗 松葉蟹燉蕃茄醬小麥、吉列慢煮豚肉三文治、草莓黑糖白玉配紅豆慕絲和焙茶鮮奶。松葉蟹燉蕃茄醬小麥 $148評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語:小麥食落去個感覺好健康,同微酸的蕃茄醬夾埋一齊,成個事好清新。咬落去唔會覺得難入口,啱哂食得健康既人!再加埋放喺上面既松葉蟹,煮既時間啱啱好,令佢保持咗鮮甜的口感,一啖小麥一啖松葉蟹,正!吉列慢煮豚肉三文治 $138評分:🌕🌕🌕🌕🌗評語:吉列但係入面嘅豬肉煮得非常好,完全唔係平時食到吉列豬排果種豬肉既感覺,好嫩滑。加上蘿蔔漬物同麵包既搭配,食落去完全冇果陣飽飽滯滯嘅油膩感,推介!草莓黑糖白玉配紅豆慕絲 $98評分:🌕🌕🌕🌕🌗評語:呢個甜品係餐牌見到忍唔住好想食,食落果然冇令我失望!士多啤梨係嚟自日本,好清甜,唔會有酸既味道。黑糖白玉既甜度啱啱好,唔會係死甜果種,超好食!紅豆慕絲紅豆味好濃郁。三樣嘢加埋一齊十
📍Tsuzuku (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街33號地舖

松葉蟹燉蕃茄醬小麥 $148

評分:🌕🌕🌕🌕🌑

吉列慢煮豚肉三文治 $138

評分:🌕🌕🌕🌕🌗

草莓黑糖白玉配紅豆慕絲 $98

評分:🌕🌕🌕🌕🌗
評語:呢個甜品係餐牌見到忍唔住好想食,食落果然冇令我失望!士多啤梨係嚟自日本,好清甜,唔會有酸既味道。黑糖白玉既甜度啱啱好,唔會係死甜果種,超好食!紅豆慕絲紅豆味好濃郁。三樣嘢加埋一齊十分夾,推介!

焙茶鮮奶 $55

評分:🌕🌕🌕🌕🌑
評語:飲落有濃郁嘅茶香同奶香,店員調配得啱啱好 👍

總結嚟講,這間咖啡店嘅嘢食好味,環境舒服,啱哂打卡!個人推薦吉列慢煮豚肉三文治和草莓黑糖白玉配紅豆慕絲,絕對值得一試。
2023-03-21
  • 吉列慢煮豚肉三文治
位於希雲街盡頭嘅CAFE,用心製作食物嘅咖啡店,店內樓底高以木系為主,環境舒適有窗台位置,鬧市當中有間寧靜環境嘅地方~當晚坐喺窗台位置吹下風都幾舒服~店員話會不定期轉Menu~🍖牛肉他他溫泉蛋吐司 $128估唔到Cafe都食到牛肉他他🤩 真喺好罕見!平時得西餐廳先做整🍞牛肉他他鋪滿喺吐司上,放上溫泉蛋🍳 底部吐司喺堅果酸種麵包,外皮較硬身中間鬆軟,用刀叉切開慢慢食好享受~🦀松葉蟹肉燉蕃茄醬小麥 $148小麥飯粒粒分明好有咬口感,蕃茄同蕃茄醬令到個飯帶點點酸好開胃!裡面仲有甘蔔粒甜甜哋🍗唐揚炸雞 $68炸雞6塊附上沙律醬,外皮脆脆內裡雞脂厚身肉質滑溜,6大塊配酒的話更加好~🧁杏仁檸檬撻 $58檸檬撻整體酸酸甜甜哋好開胃,表面嘅忌廉輕盈唔膩,仲有檸檬乾~🍵抹茶鮮奶 $50可以免費轉Oat Milk好貼心💕熱飲用上透明杯子盛裝著配上葉子杯墊,好窩心喔,入口抹茶味超濃郁,打完卡飲品仲喺暖暖的!🥃Dirty $48分層勁靚,咖啡慢慢滲到底,入口Nutty味香濃~

🍖牛肉他他溫泉蛋吐司 $128

🍵抹茶鮮奶 $50
可以免費轉Oat Milk好貼心💕
抹茶鮮奶

🥃Dirty $48
分層勁靚,咖啡慢慢滲到底,入口Nutty味香濃~
Dinner
唐揚炸雞
抹茶鮮奶
2023-03-23 66 views
藏身於銅鑼灣小巷盡頭一處寧靜角落嘅つづく,有意想不到嘅連續驚喜😋。Cafe好多時有顏值但野食唔值又唔太好食🤣,つづく就做到面面俱全,全晚都食得好滿足,真心好Good,推介!室內以木系餐桌配烏絲黃光燈,充滿日式小清新風情;仲有安靜又自成一角嘅戶外位,非常chill。Cafe有酒、咖啡、茶同好味野食,夜晚仲可以包場BBQ。油封三文魚柚子海藻沙律🥗非常清新嘅開胃小食,三文魚好fresh,海藻口感好好,再酸小小就更正啦焗日式軟芝士配吐司🧀半溶金文畢淡芝士唔會太膩,軟綿嘅質感配上黑糖醬汁同toast,岩哂佐酒,配茶亦好夾。吉列慢煮豚肉三文治🐷🌮全晚Highlight,超好食!! 厚切西班牙伊比利亞黑毛豬梅頭位配蘿蔔漬物,外脆內超juice😋必食👍松葉蟹肉燉番茄醬小麥意大利飯🦀🥘以小麥代替傳統意大利飯+多種🥗, 軟硬適中,非常煙靭好嚼口,係健康之選。牛他他溫泉蛋吐司🐮店主介紹係用法國牛柳肉配多種香料, 見到Q彈流心溫泉🥚同鋪得滿滿嘅新鮮牛他他,唔食牛嘅我好🍇朋友就食到舐舐脷 😋炸日本刺身級小白蝦🦐愛酒人士必點🍻,香脆之餘完全唔油膩,海鹽味小蝦令我停唔到口。草莓黑糖白玉配紅豆慕絲🍧一睇以為會好膩,但

油封三文魚柚子海藻沙律

油封三文魚柚子海藻沙律🥗

草莓黑糖白玉配紅豆慕絲🍧
一睇以為會好膩,但食落原來mousse好輕&滑身,估唔到紅豆同🍓會咁夾。

非常豐富嘅晚餐,份量十足,服務非常貼心親切,仲要竟然唔使加一,性價比高,一行4人食完超極飽又非常滿足😋

日本木系風裝潢

鍾意呢個望坐街嘅bar枱位,好chill

有酒飲嘅cafe🤣夜晚唔想飲咖啡,岩哂
2023-03-22
油封三文魚柚子海藻沙律
2023-02-26 164 views
原本個主食 & 甜品餐牌選擇已寥寥可數,坐低望一望更發現大部分選擇用咗鉛筆刪除,好,跟朋友勉強亦揀好主食,再被告知都無該主食⋯wtf...(補充:甜品全部都無!)(只是下午2時,店內亦無滿座)好!朋友一心一嘗竹炭吐司,上枱竟只是厚白皮方包!!(無都講聲呀大佬!)wtf again!!! 餡料當然都無之前啲好評嘅相咁靚咁澎湃,啲餡只係存在係切開嘅果一邊⋯⋯(聰明嘅你哋一定知道我講咩嘅)All day中間兜小小嘅水果盤,仲要放咗粒發咗霉嘅藍莓係面頭呀⚡️⚡️⚡️究竟佢地有幾唔想做生意呀?!用咗$3xx食咗個寂寞⋯⋯真係好嬲⋯最嬲係⋯咁都可以無負評⋯⋯

用咗$3xx食咗個寂寞⋯⋯
真係好嬲⋯最嬲係⋯咁都可以無負評⋯⋯
2023-02-23 125 views
今次就諗住深入銅鑼灣🙈 順便搵間小店chill下這間咖啡店 環境好舒服 全店主要用木來做裝飾,令人感覺到好溫暖❤️座位唔多,空間感好好。(1) Mocha好熱好保溫,杯子好特別👍 味道唔會好甜(2)柚子紅茶 柚子味同紅茶好夾,味道好濃郁👍 個杯墊仲好特別 是樹葉形狀🍃 (3) All day breakfast呢個all day breakfast 有我最中意食既牛角包😍份量岩岩好, 仲好特別係用雞肉骨串燒, 好有日式風味👍另外仲有生果(橙)配合, 好健康👍
今次就諗住深入銅鑼灣🙈 順便搵間小店chill下

座位唔多,空間感好好。

(1) Mocha
好熱好保溫,杯子好特別👍 味道唔會好甜

(2)
柚子紅茶

柚子味同紅茶好夾,味道好濃郁👍
個杯墊仲好特別 是樹葉形狀🍃

(3) All day breakfast
份量岩岩好, 仲好特別係用雞肉骨串燒, 好有日式風味👍
另外仲有生果(橙)配合, 好健康👍

• All  day  breakfast
2023-01-18 216 views
希雲街一直有唔同既小店食肆,風格特別,又有唔同既菜色,西式🍽日式🍣泰式🥘拉麵🍜小食🧇甜品🍧,林林總總。今次試既呢一間係日式復古木系風格的cafe,非常適合打卡😝環境給人一種舒服放鬆既感覺,又唔多人,所以要來chill下🥰吉列虎蝦法式龍蝦湯烏冬 $168👉濃郁既龍蝦湯,加入左少少既白蘭地,即刻提升左龍蝦湯既味道,層次感增加👉加左啲蝦肉落龍蝦湯😋口感豐富👉彈牙既烏冬掛上濃郁既龍蝦湯,非常滋味👉而虎蝦🍤炸得鬆脆,又啖啖肉吉列豬扒沙拉麵包卷三文治 $88👉麵包係牛角包🥐既質地,脆脆地👉豬扒炸得外皮好脆👉裡面的肉又唔老,都保持到juicyCappccino☕️ $45👉咖啡香濃,仲拉左花😍👉打卡一流法式焦糖布丁芝士蛋糕 $62👉個人比較喜歡軟身的,呢款就比較係結實的口感👉芝士味夠濃,夠香滑,連埋焦糖脆脆一齊食,平衡番膩滯感👉甜度唔太甜,算是適中💡建議大家去之前打電話問下menu,因為有幾款食品供應商送唔到黎,所以暫停供應。

吉列虎蝦法式龍蝦湯烏冬 $168
👉加左啲蝦肉落龍蝦湯😋口感豐富
👉彈牙既烏冬掛上濃郁既龍蝦湯,非常滋味
👉而虎蝦🍤炸得鬆脆,又啖啖肉

吉列豬扒沙拉麵包卷三文治 $88
👉麵包係牛角包🥐既質地,脆脆地
👉豬扒炸得外皮好脆
👉裡面的肉又唔老,都保持到juicy

Cappccino☕️ $45
👉咖啡香濃,仲拉左花😍
👉打卡一流

法式焦糖布丁芝士蛋糕 $62
👉個人比較喜歡軟身的,呢款就比較係結實的口感
👉芝士味夠濃,夠香滑,連埋焦糖脆脆一齊食,平衡番膩滯感
👉甜度唔太甜,算是適中

吉列虎蝦法式龍蝦湯烏冬
Lunch
吉列虎蝦法式龍蝦湯烏冬
吉列豬扒沙拉麵包卷三文治
Cappccino
Trying out this nicely tucked away cafe on a lazy Sunday afternoon. ☕️🍵 Pic 1️⃣&2️⃣: Avocado Crab Egg Salad Bamboo Charcoal Toast - $98 hkd 🥑🍞🦀— Personally thought this looked a lot better than it tasted. Though I will say that they did not skimp on the filling whatsoever as the toast was so stuffed! Unfortunately, it was lacking seasoning and there was barely any crab egg salad in it as well. The bamboo charcoal bread was pretty good though, super soft and fluffy and well toasted. Think it has poten

— Personally thought this looked a lot better than it tasted. Though I will say that they did not skimp on the filling whatsoever as the toast was so stuffed! Unfortunately, it was lacking seasoning and there was barely any crab egg salad in it as well. The bamboo charcoal bread was pretty good though, super soft and fluffy and well toasted. Think it has potential but definitely needs some seasoning!!

Pic 3️⃣: Okonomiyaki French Fries - $58 hkd 🍟
— Fries were good. Deep fried to order so they’re served to your table super hot and crispy. The okonomiyaki flavour combination works really well as the sauce gives it that extra bit of savouriness. Good to look at and to snack on as well.

Pic 4️⃣: Hojicha Warabi Mochi Cake Roll - $58 hkd 🍰
— Cake roll was pretty good but was slightly underwhelmed by how it was presented. It was so flat and squished!! (purposely had to take the photo like this to accommodate 😂) The cake itself was quite light and airy, with quite a strong hojicha flavour. Loved the chewy warabi mochi in the centre which went well with the lightly sweetened hojicha whipped cream in the centre.

Pic 5️⃣: Minoshirakawa Matcha Latte - $50 hkd 🍵
— There’s a difference between something being rich and something being so bitter it’s undrinkable. This drink falls into the latter. It was so bitter and also unsweetened so I had to ask for extra oat milk and syrup to make it somewhat drinkable. Appreciate them giving you enough matcha powder but damn it’s way too bitter.
Okonomiyaki  Fries
Minoshirakawa Matcha Latte
₊˚ | ᴛsᴜᴢᴜᴋᴜ |𓍙𓈐𓍙つづく…希雲街美食林立 經常不乏排隊的人龍但當走到街道盡頭 就會發現有間日式cafe悄悄地坐落那裏🤫統一的木系裝潢令整間店充滿日系氣息🍢網上看到店裏以前有些皮具傢俬 現在好像都換上木製的~這裏寧靜的氛圍在喧鬧的銅鑼灣區中顯得獨特適合想要短暫逃離鬧市煩囂的你💆🏻‍♂️➰𝗚𝘂𝗮𝘃𝗮𝗰𝗮𝗻𝗼➰𝗛𝗼𝗷𝗶𝗰𝗵𝗮 𝗪𝗮𝗿𝗮𝗯𝗶 𝗺𝗼𝗰𝗵𝗶 𝗰𝗮𝗸𝗲𝗿𝗼𝗹𝗹➰𝗦𝗼𝗳𝘁 𝘀𝗵𝗲𝗹𝗹 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝗽𝗶𝗰𝗸𝗹𝗲𝗱 𝗿𝗮𝗱𝗶𝘀𝗵 𝗯𝗮𝗺𝗯𝗼𝗼 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗰𝗼𝗮𝗹 𝘁𝗼𝗮𝘀𝘁barista special的guavacano有驚喜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)guava juice配espresso想不到意外的合襯 甜甜的蠻清新多士的醃漬蘿蔔十分惹味 和軟殼蟹的組合令人眼前一亮✨焙茶蛋捲也不錯 上枱時我被它的Givenchy碟子吸引了🫡吃的時候還一直在想這碟子會不會比我的餐點還貴…店名「Tsuzuku」的日文意思即是「待續」他們的食物款式頗多 看來也要留到下次待續~𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗿𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 𝗼𝗻...
₊˚ | ᴛsᴜᴢᴜᴋᴜ |
𓍙𓈐𓍙

つづく…
希雲街美食林立 經常不乏排隊的人龍
但當走到街道盡頭 就會發現有間日式cafe悄悄地坐落那裏🤫
統一的木系裝潢令整間店充滿日系氣息🍢
網上看到店裏以前有些皮具傢俬 現在好像都換上木製的~
這裏寧靜的氛圍在喧鬧的銅鑼灣區中顯得獨特
適合想要短暫逃離鬧市煩囂的你💆🏻‍♂️

➰𝗚𝘂𝗮𝘃𝗮𝗰𝗮𝗻𝗼

多士的醃漬蘿蔔十分惹味 和軟殼蟹的組合令人眼前一亮✨
焙茶蛋捲也不錯 上枱時我被它的Givenchy碟子吸引了🫡
吃的時候還一直在想這碟子會不會比我的餐點還貴…

店名「Tsuzuku」的日文意思即是「待續」
他們的食物款式頗多 看來也要留到下次待續~

𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗿𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 𝗼𝗻...
這家咖啡店我早就想去,是日式復古木系的風格,非常適合打卡,環境給人一種悠閒舒適的感覺服務生的態度都很友善,唯獨就是我們有好幾款食物想點都沒有就譬如本來我想試的炸蝦青蘋味叉燒蛋黃醬漢堡,服務員說由於日本供商停了供應食材,所以暫時不會有得吃反正多番糾結,結果我們就選了以下幾款~❈單點 (散叫)❈☞ 牛油果蟹肉蛋沙拉貝果 Avocado Crab Egg Salad Sandwich (Bagel*) HK$98餡料給得很足,蟹肉滿滿,配上牛油果蛋沙拉,很有飽足感,而且又健康又好吃☞ 吉列豬扒沙拉貝果 Tonkatsu Sandwich (Bagel*) HK$88友人點的,我倆都一致認為這款更好吃,豬扒炸得外皮很脆,裡面的肉也很實在而不老,保持到一定的濕潤度,很不錯*收據寫了sandwich,其實是bagel {甜品}☞ 法式焦糖布丁芝士蛋糕 Creme Brulee Cheesecake HK$62本來想吃焙茶蕨餅蛋糕卷,可惜也沒有,所以點了這款試試~它的起司味很香濃,上層的焦糖很脆口很香,不過個人是比較喜歡流心一點的口感,而它的蛋糕口感是偏扎實的,吃了幾口已經覺得有

服務生的態度都很友善,唯獨就是我們有好幾款食物想點都沒有

反正多番糾結,結果我們就選了以下幾款~
❈單點 (散叫)❈

友人點的,我倆都一致認為這款更好吃

*收據寫了sandwich,其實是bagel

{甜品}
本來想吃焙茶蕨餅蛋糕卷,可惜也沒有
,所以點了這款試試~
它的起司味很香濃,上層的焦糖很脆口很香,不過個人是比較喜歡流心一點的口感,而它的蛋糕口感是偏扎實的,吃了幾口已經覺得有點膩了,其實整體來說還不錯啦,就是有點偏貴~

{飲品}
☞ 馥芮白/平白咖啡 Flat White HK$45
馥芮白/平白咖啡 Flat White
咖啡香濃,拉花也好看,就是為了拍照,等食物來時拉花圖案已經化了😂😂

☞ 檸檬百香果梳打 Lemon & Passion Fruit Soda HK$48
這是友人點的,一開始看賣相覺得沒什麼顏色,可能味道很淡,後來試了一口有驚喜,比想像中好喝多了
,酸酸甜甜的,很清爽解渴

★温馨提示★
當天小編跟朋友去發現有好幾款本想吃的食物都沒有,所以建議大家如果想吃哪一款的話預先打電話問會比較好喲

❈總括❈

環境寛敞舒適,很適合打卡
食物的賣相、口感和味道都不錯
服務周到,職員有耐性有禮貌
Lunch
馥芮白/平白咖啡 Flat White
2022-10-02 345 views
又去咗間木系日式ᑕᗩᖴE喇😏銅鑼灣本身好多ᑕᗩᖴE。。但都畀我搵到間靜靜底嘅。。又唔多人。。野又幾好食嘅ᑕᗩᖴE坐下。。呢個位係幾舒服嘅。。又有ᗯᗩᖴᖴᒪE食😋😋食少少就畀我地坐左成日。。仲有佢個免治牛肉串。。係好食架喎。。我對呢個免治牛肉串都有啲要求架。。但呢間係幾好食架喎👍🏼👍🏼我個日就無ᗷOOK到位嘅。。直入就得。。如果想去打個電話就穩陣啲😁..🍢日式免治牛肉串🍝黑松露雜菌忌廉扁意粉🧇列日窩夫配雲呢拿雪糕🍵ᗰIᑎOSᕼIᖇᗩKᗩᗯᗩ ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE🍵ᗰIᑎOSᕼIᖇᗩKᗩᗯᗩ ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE..📍 Tsuzuku (銅鑼灣)銅鑼灣希雲街33號地舖..@hk.tsuzuku..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#
又去咗間木系日式ᑕᗩᖴE喇😏
銅鑼灣本身好多ᑕᗩᖴE。。但都畀我搵到間靜靜底嘅。。
又唔多人。。野又幾好食嘅ᑕᗩᖴE坐下。。
呢個位係幾舒服嘅。。
又有ᗯᗩᖴᖴᒪE食😋😋食少少就畀我地坐左成日。。
仲有佢個免治牛肉串。。係好食架喎。。
我對呢個免治牛肉串都有啲要求架。。
但呢間係幾好食架喎👍🏼👍🏼
我個日就無ᗷOOK到位嘅。。直入就得。。
如果想去打個電話就穩陣啲😁
🍵ᗰIᑎOSᕼIᖇᗩKᗩᗯᗩ ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE
🍵ᗰIᑎOSᕼIᖇᗩKᗩᗯᗩ ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE
📍 Tsuzuku (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街33號地舖
@hk.tsuzuku
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#tsuzuku#hktsuzuku#tsuzukuhk#japanesefood#japanesecafe#cwbfood#causewaybayfood#銅鑼灣cafe#銅鑼灣美食
🍢日式免治牛肉串 🍝黑松露雜菌忌廉扁意粉 🍵ᗰIᑎOSᕼIᖇᗩKᗩᗯᗩ ᕼOᒍIᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE 🍵ᗰIᑎOSᕼIᖇᗩKᗩᗯᗩ ᗰᗩTᑕᕼᗩ ᒪᗩTTE