2023-04-06 72 views
係銅鑼灣既街頭巷尾總係有好多美食等著我地去發掘,總係會覺得係最深入既係最好既,人生要行遠d,先會睇到最心儀既風景。果然有驚喜!今次個cafe真係chill到爆,悠閒過lunch time真係好正。本來想試下全日早餐,但係點餐先發現轉左menu,原來店鋪會時不時研發新餐牛他他溫泉蛋吐司 係cafe都可以試到新鮮牛他他,真係驚喜!肯定要試下新,法國牛柳粒配上溫泉蛋,回歸本源既味道夠曬過癮。而配搭既麵包底都唔會太過乾硬。松葉蟹肉燉番茄醬小麥燉爛既番茄滲入到小麥中,令小麥帶酸酸甜甜,好開胃。用健康小麥燉飯係cafe店好少有,而且仲有松葉蟹肉腿點睛。大阪燒薯條用薯條做番一個大阪燒既感覺,光睇份量就知道一d都唔含糊,4個人食都絕對夠飽~草莓黑糖白玉配紅豆慕絲特別既係紅豆慕斯第一次食,滿滿既紅豆綿密慕斯,,而且仲有黑糖紅豆味丸子,滿滿草莓🍓邊個唔鍾意!重點係全部都唔甜!放心食多d都唔膩~玫瑰荔枝伯爵茶冷凍的伯爵茶更沁人心,帶著淡淡的玫瑰花香和荔枝果味口感。Caffe Latte係玫瑰🌹拉花啊女人最愛既拉花,而口感奶味剛好份量是中午最適合點一杯。

牛他他溫泉蛋吐司

松葉蟹肉燉番茄醬小麥

大阪燒薯條

草莓黑糖白玉配紅豆慕絲

玫瑰荔枝伯爵茶
冷凍的伯爵茶更沁人心,帶著淡淡的玫瑰花香和荔枝果味口感。

Caffe Latte
係玫瑰🌹拉花啊
女人最愛既拉花,而口感奶味剛好份量是中午最適合點一杯。