2012-10-05 30 views
我和我的男朋友一向都喜愛光顧這間分店,相信今年已幫襯不下卅次,喜愛原因有二﹕1. 限食50分鐘,所以不會無了期的等位2. 食物質素﹑衛生一向不俗,可以說有信心但昨日的經歷令我對這分店的印象大打折扣。每人限食50分鐘的安排其實很不錯,不會因為時間太短導致食唔切,又或者不會食用時間過長令出面大排長龍。因此本人一向遵守食50分鐘的規則。很久之前曾試過有侍應在夠鐘前10分鐘溫馨提示食用時間快到,我認為這令食客有充裕時間作預算,雖然不用侍應提也應知道食用時間將至。可是,昨天我們本來可以吃到晚上8點06分,因此以店內時鐘作指標。但在8時04分時一名女侍應趨向我們並說時間到了。她二話不說為我們點算食用碟數,發還單據給我們,叫我們往收銀處找數,我們立即話想食埋一碟在迴轉帶上正來臨的三文魚生飯,她沒有回應,只叫我們去埋單,然後立刻收拾筷子等。 最初我以為出面很多人排隊,所以才趕我們走,但只見約7-8人在等位。最可笑就是在她收拾中途她才說想食可以食埋先走。之後我發悔氣地說"你都收哂我d筷子仲點食呀?",她沒有回應繼續收拾。雖然如果我強要食,我可以取另一對筷子,但我為此感到氣憤,影響食慾,沒有吃便離開。離開
1. 限食50分鐘,所以不會無了期的等位
2. 食物質素﹑衛生一向不俗,可以說有信心

最初我以為出面很多人排隊,所以才趕我們走,但只見約7-8人在等位。最可笑就是在她收拾中途她才說想食可以食埋先走。之後我發悔氣地說"你都收哂我d筷子仲點食呀?",她沒有回應繼續收拾。雖然如果我強要食,我可以取另一對筷子,但我為此感到氣憤,影響食慾,沒有吃便離開。離開時見到與我們隔3個位﹑比我們早數分鐘入座的一對老夫婦不吃不渴只在聊天,對此我們感到那侍應很不公平,因為我們最後連抹咀也來不及便被趕走。
2012-10-04
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
2012-08-23 41 views
今日難得放假陪我的趣怪家庭,於是去我媽最喜歡食的"爭鮮"食lunch!!我未試過,但聽見8蚊一碟,試下先!!去到只有兩pair 情侶排隊, 我媽衝入去叫4位, 但侍應話照排隊,無票派!!但只能排樓梯, 好危險wor....等左7-8分鐘就有位, 仲要是卡位, 正!!!卡位4個人坐好闊落,而且都是有迴轉, 可以面對面傾計!!我地一坐低開始起動, 我地感覺好似任食似的, 不停拎!拎!拎!我亦影唔切相, 大家已食完近20碟!!!當中包括蟹子壽司 x 1, 普通,ok!三文魚壽司 x 3, 識得揀, 可以揀到肥美的三文魚!!鰻魚壽司 x 3, 超肥美, 真係回本!!吞拿魚刺身 x 1 (3-4塊), 不夠新鮮!螺肉小食 x 1 , 比較細碟,可接受!!花之戀壽司 x 2, 好開心呀,見到即搶食, 出面20蚊一碟,依度8蚊ja!!炸蝦壽司 x 1 , 但可能放了很久, 不熱, 所以淋左,唔好食!!三文魚刺身 x 1 (3-4塊) 我地揀得唔夠厚身,同色澤唔靚,但有時某d 幾靚+大塊的,8蚊一碟,抵!!北寄貝沙律壽司 x 1, 嘩, 想再食多一碟!!帶子壽司 x 1, 千載難逢, 終於食到一碟,

當中包括
蟹子壽司 x 1, 普通,ok!
三文魚壽司 x 3, 識得揀, 可以揀到肥美的三文魚!!
鰻魚壽司 x 3, 超肥美, 真係回本!!
吞拿魚刺身 x 1 (3-4塊), 不夠新鮮!

螺肉小食 x 1 , 比較細碟,可接受!!

北寄貝沙律壽司 x 1, 嘩, 想再食多一碟!!
帶子壽司 x 1, 千載難逢, 終於食到一碟, 但發覺不是原隻, 但8蚊兩件,比起出面平3倍, 肉質都ok, 幾新鮮, 所以抵食!!

海膽壽司 x 2 , 海膽不算靚貨, 一半青瓜片, 一半是海膽,有點腥, 但下次依然會照食!!因為是貴價貨ma!!
希靈魚壽司 x 1, 我無食,但外表真是吸引,色澤分明, 而且媽話好爽!!

三文魚刺身飯+鰻魚汁 x1 , 超正, 不算大碗,但加上鰻魚汁,三文魚又多, 超美味喔!!

熟吞拿魚沙律 x 1 , 入面加了粟米,唔錯!!

北寄貝壽司 x 2, 厚身,又大片,正!

甜蝦壽司 x 2 , 一碟1份, 但飯上面鋪上4條蝦, 嘩,好特別,又正,可以食少d 飯,但就唔可以share 食,迫住叫多碟!!

蟹棒壽司 x1 , 有沙律醬, 好大條,唔錯!!

玻璃蝦壽司 x 1, 無咩特別,但算新鮮!

仲有5碟已經想不起,是重覆甘食,還是其他壽司??!!

總共食了31碟, 真是多款式,而且不停添加,無間斷, 又有甜品,汽水在迴轉bar, 可以揀,都只是8蚊!!!飯應該是機製,但唔大舊又唔硬, 配料新鮮, 一碟多數有兩件, 抵食!!!!芥辣同薑片任取,放在迴轉bar 上!!環境企理乾淨, 堂食感覺好過外賣, 又有綠茶飲, 雖然要加一, 但一個字"抵到爛"
一定會再來!!

2012-08-18
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2012-08-20 67 views
尖沙咀爭鮮當年食友南瓜一篇在明將壽司破地獄後,明將無人不知無人不曉的經典迴轉壽司,,自己讀中學年代都曾光顧此店,但再想一想深水埗的明將是自助任食壽司,只是約五十二元,你根本不能強求她要拖羅,找一片三文魚都難求啦,自然要追求沒有最差只有更差,更低成本食材去維持五十元這個價錢,早幾個月前友人找著我說不如一齊去食爭鮮,心想:,早一,二前和他一齊在元朗壽司代表田中以及酒泉力戰連場,大家用出內功和一眾壽司刺身鬥過你死我活,雖然打敗了酒泉,但被田中壽司一招絕技海膽軍艦將二人擊潰,當我和他二人神智不清的情況下被又最平凡最沒有攻擊力的加洲卷暗算,自此之後不再想踏足江湖.基於自己心軟,再加上朋友幾個月的要求,終於都要親身探訪這個興起的迴轉壽司,我想連元氣,元綠都賣十多元起一碟,爭鮮又怎樣可以碟碟8元,星期二尖沙咀的晚上過得漫長,覺得似電視劇某些角色將死,就會之前做著慣常的動作,望落食客上上落落,迴轉壽司逐碟計都要限時食,只得五十分鐘,真的第一次大開眼戎,比田中壽司長五分鐘,證明它不是最短時間限時食的日本菜,不能去取籌,只能默默地排隊,想不到站在門前發現有數十名食客正在享受他們的壽司,但師傅只得二個人,怎
尖沙咀爭鮮

當年食友南瓜一篇在明將壽司破地獄後,明將無人不知無人不曉的經典迴轉壽司,,自己讀中學年代都曾光顧此店,但再想一想深水埗的明將是自助任食壽司,只是約五十二元,你根本不能強求她要拖羅,找一片三文魚都難求啦,自然要追求沒有最差只有更差,更低成本食材去維持五十元這個價錢,早幾個月前友人找著我說不如一齊去食爭鮮,心想:[做乜又想挑戰難度?],早一,二前和他一齊在元朗壽司代表田中以及酒泉力戰連場,大家用出內功和一眾壽司刺身鬥過你死我活,雖然打敗了酒泉,但被田中壽司一招絕技海膽軍艦將二人擊潰,當我和他二人神智不清的情況下被又最平凡最沒有攻擊力的加洲卷暗算,自此之後不再想踏足江湖.

想不到站在門前發現有數十名食客正在享受他們的壽司,但師傅只得二個人,怎能應付所有客人,當大家的屁股坐在凳子的一刻就正式倒數五十分鐘,眾人爭分奪秒不要浪費每一個機會,吃著每一碟壽司,我計過五十分鐘,一天可以做十多次五十分鐘,乘下乘下變成數百次,難不得可以開那麼多分店.

山葵是外賣包裝,夠方便又慳皮.又不需要定時去添滿,用完一包又可以取一包,做少幾多功夫,為了食得真味道,決定不用上山葵,真的[打真軍],明刀明槍和它決鬥,先用了五分鐘做事前功夫.

整晚觀察迴轉帶上長時間都有九成壽司,不會缺乏大家所喜愛的三文魚壽司等等,二人作了一個決定,就是每碟二件就二個人分享,盡量試均每款壽司.
三文魚子

8元有三文魚子食,我起初都不敢相信,原來這不是幻覺,還要有二件
,自己從來沒有去數過一件軍艦可以裝到幾多粒三文魚,今次就可以數到因為用上肉眼都知道有幾多粒,因為半邊裝不完,一邊有十一粒,另一邊有十二粒,吃落飯是凍,紫菜是腍,三文魚子帶有腥味,但程度只是輕微,只需要轟出一成內功足以應付這件壽司.
吞拿魚

望著吞拿魚好像有脫水症狀,還有一件可以做得出散尾效果,本來自己用手去食,不過被朋友勸阻,一夾飯散開了,連魚片都分屍了,簡直慘不忍到,算!都要去應付一件吞拿魚,吃落很凍,沒有什麼味道,本以為安全著陸,誰不知腥味是慢慢滲出來,這一秒鐘,心中忽然有種不祥預兆.

三文魚環節

我阿媽就喜歡來爭鮮食三文魚,話八元一碟抵食,而我朋友都說來這裏食都是選擇三文魚,這裏的三文魚碟數的確比起其他為多,始終這個是主流,沒有三文魚,來這裏食壽司冇意義,其實我就量過這裏的三文魚壽司厚度,大約二件壽司的三文魚,只能和百佳賣的一片三文魚刺身相比,但看到有人寫著三文魚很肥美,但自己看過又不是這樣,
三文魚算係最正常
三文魚壽司

這裏的三文魚講抵食,等如田中壽司大大件厚怍拳頭壽司都話抵食,前者薄得透,後者貴得狠,三文魚有雪味,沒有鮮味,想有味就要添加豉油和山葵,朋友還要獨自連續吃幾碟,不過我肯定說這一碟已經是最穏陣的壽司,切得那麼薄,薄利多銷,怎樣計算都有錢賺.
鯖魚

我近幾年都少食迴轉壽司,但不知道有沒有提供新鮮鯖魚,就算在香港高級壽司食鯖魚都好多時中招,本來此魚就容易腥,我較常見是醋鯖魚,肉質粗糙一點不好食,還有腥味,在超市買中國鯖魚都只是三十多元一大條,爭鮮出品必屬佳品,食落真的很[鞋].配上一些不知名沒有味道的汁,變得很奇怪,這一門派武術不是名門正派.一時難以招架,
池魚?

朋友說這碟是池魚,[吓]不是嗎!這片魚分明是乾魚片,從一包包零食取出來用!我吃了不少生魚片,但未見如此的壽司,吃落真的腥到爆,肉質好像食緊膠,我懷疑緊自己是否食緊份子料理,第一次食疑似池魚食到那麼膠,魚肉上面放了少許蔥,作用有等於冇,化妝可以弄出反效果.
鰻魚都算一眾壽司中踏入安全線,因為本身是熟食,只是賣相比起其他地方所見為淺色,發覺自己到這刻中了六合彩安慰奬,

求其用一粒帶子放上白飯就做成了帶子壽司,不過看到帶子毫無色澤,好似被人吸乾,這一件有得和酒泉比較,吃落有少許怪味,本來我比較怕吃生帶子.
差 可以和田中決鬥
海膽壽司

全晚最經典的壽司,這一件請大家做足安全措施,雖然只有半截手指長度,往往不能以貌取人.看似殺傷力總令人感意外,放進口中,未和舌尖接觸,只要沾到口腔的其他位置就能慢慢感動那一種慢性苦味,會開始流動全身,只要發動內功,就必死無疑,這是非一般的腥,田中那作海膽擁有雙重的臭味,由外臭食到內臭,內臭又會到外臭,爭鮮的海膽,外面聞未出事,但輕輕一點,足以致人求生不得求死不能.作為平常人又怎能和它一鬥,8元一碟海膽非一般難食,是我一生人中數一數二難食.大量灌水和食子薑都頂不住,因為苦味已經滲入神經.

取子薑都要眼明手快,因為它放在迴轉,只有二,三秒去夾,真係和時間競賽.
魷魚

有層很怪的味道不過幸好事前吃了子薑,降低了殺傷力,咬極都咬不出這些魷魚,最後都要放棄吐出來,我真的對不起它,

這裏壽司只不過將一切已經弄好的飯團,求求其其將魚片放上,所以大部份的壽司都可以一夾就散開,不講求美,只講求快,水準低都不能再低,元氣那些比起爭鮮有誠意,就算在超級市場的一盒盒壽司,雖然未質素必及得上迴轉壽司,但從賣相都好過爭鮮,明將都叫自助餐,五十二元,只要在爭鮮吃7碟就已經貴過明將.
甜蝦壽司?

我記得當年酒泉的甜蝦用來餵金魚,今次再遇上它,一件壽司放了五尾甜蝦,,只要一吃,便會露出甜蝦的尾部,一共五尾,自己忽然變了異形,味道居然沒有什麼大問題,但就是前奏,等自己鬆懈,接下來的一件才是見真章.
生蝦壽司

五十分鐘踏入尾聲,最後找件壽司作為結束,就選擇了生蝦壽司,這次我認輸了,吃落第一啖沒有什麼問題,但放進喉嚨就可以中招,那種腥味,不斷湧出來,腥到牙齒,舌頭等都受波及,這種腥是突然爆發,用上熱茶和子薑根本沒有辦法降低傷害程度,那種味道停留在口腔內,不停地折磨,吃完這一餐才證實了明將其實比爭鮮好,只需五十二元就有驚。喜,相反爭鮮要逐碟計就真係.......五十分鐘正式結束.朋友食了幾碟三文魚壽司,加加埋埋都要一百六十元,.因為要加一服務費,其實都服務在哪處,我都不明白,只明白我寧願去食明將都不想去爭鮮.
2012-07-25 17 views
這間來自台灣的壽司店落戶香港不過一陣 由當初專做外帶做現在連門市也有外帶也試過幾次 都是在地鐵站內的 質素還可以 想試試和門市的分別鑑於大部分都落址新界 住港島的我沒有機會嘗試 聽聞尖沙咀開了間新分店就趁在附近看完戲來一試 餐廳不難找 就正在THE ONE 對面 要行樓梯上一層 也許因為來得比較遲 大概九點多了 所以不用等位 入面頗大 有一條循環的迴轉帶 還有幾張四人卡位 大概可坐一百人左右 其實有點狹窄 空間不是很多一坐低 待應就向我們介紹 壽司就從迴轉帶拿 碟碟八蚊 有一些小食要另外點台上有獨立包裝的荼包 可以自己用熱水沖 十分方便 不用每次叫待應沖 而且他也指明用餐時間只有六十分鐘 我們又不是吃得太慢 所以也可接受看看迴轉帶 選擇也不少 基本的都有 此外還有一些特別的 首先拎左一碟前菜中華沙律 味道一般 跟平時吃開的沒分別 分量也很少三文魚 不算很新鮮 不太肥美 還可以接受 我覺得全店最好還是三文魚類的東西.吞拿魚 一開始便預期和三文魚差不多 不太新鮮 吃下去有點韌 而且有點薄蟹籽軍艦 紫菜不太脆 有點難咬開 幸好蟹籽數量不少 也算新鮮多春魚 這個不錯 有很多魚籽
就趁在附近看完戲來一試
大概可坐一百人左右 其實有點狹窄 空間不是很多

看看迴轉帶 選擇也不少 基本的都有 此外還有一些特別的
多春魚 這個不錯 有很多魚籽 口感良好

三文魚刺身 和三文魚壽司差不多
火灸三文魚 只是輕輕燒過 香味不太夠 魚腩位比較多 比普通的更肥美

所以很搶手 基本師傅在迴轉帶放低後一會 就被人搶走了
鰻魚壽司 配備特製的鰻魚汁 加上芝麻 很惹味 可惜有少少韌 但以$8來說十分滿意了
埋單要叫待應過數碟 再拎住單出去埋 我地每人食左大概十三碟 要加一
埋單百二元左右 非常超值 這個質素可以接受 但比起外帶壽司只須$3一個
還是不太划算 而且質素根本沒甚分別 都是覺得下次經過地鐵站再買會更好
款式選擇差不多 而且不用加一

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2012-07-08 17 views
本人曾食過九龍灣,屯門,大埔同埋呢間爭鮮.TST 算係最好了,最差就係屯門.本人在星期四行下行下,突然見到爭鮮,就去食一下.可能當時只係7點到,所以排左15分鐘就有位了.見到師傅好像是台灣人,整的壽司都比較有光澤.平時爭鮮係一個師傅只負責一種壽司,所以好多時食來食去都係你面前果位師傅所製.但呢間師傅好好,他將整左幾隻壽司每次都會放,唔會只放一隻.同埋有D壽司係廚房出,新鮮好多.TST呢間係我食得最多種類一間,最喜歡就係燒三文魚同埋燒牛肉,真的好香.如果間間的水準可以同呢間一樣,咁就好生意好多.同埋呢間爭鮮的魚生係切得教厚,正...不過唯一改善係舊飯,有D一夾就鬆開,可以改善就好了..同埋要讚的係我發現WAITER放的杯是熱的,感覺CLEAN D......我仲記得屯門果間係濕的....想起都可怕...

2012-07-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Anniversary
2012-05-28 5 views
行完街肚餓想吃壽司作晚餐在星期日七點去到,不用排隊等幸好早一步,見到之後都要排隊等了碟碟8元,抵!但質素參差不齊,一分錢一分貨。三文魚,幾好味仲有見到有三文魚腩,可遇不可求蝦方面,甜蝦不濟。反而有隻原隻大蝦刺身鮮甜吞拿魚,北寄貝,不過不失,一定好食過明將XDD還有火炙壽司。好多黑椒,還可以啦三文魚頭湯買一送一,料都幾不少,ok2個人吃了22碟。埋單不用200 又想吃壽司,又想平,算不錯啦
行完街
肚餓想吃壽司作晚餐
在星期日七點去到,不用排隊等
幸好早一步,見到之後都要排隊等了

碟碟8元,抵!
但質素參差不齊,一分錢一分貨。

三文魚,幾好味
仲有見到有三文魚腩,可遇不可求

蝦方面,甜蝦不濟。反而有隻原隻大蝦刺身鮮甜
吞拿魚,北寄貝,不過不失,一定好食過明將XDD
還有火炙壽司。好多黑椒,還可以啦
三文魚頭湯買一送一,料都幾不少,ok

2個人吃了22碟。埋單不用200

又想吃壽司,又想平,算不錯啦

2012-05-27
2012-05-27 10 views
本來想去食韓國野, 但行到一半發現在爭鮮, 因為之前在地鐵站幫襯過外賣, 這個價錢有咁既質素已經十分不錯, 所以又撞左去食了. 環境是用最少的空間放最多的迴轉位, 有幾咁迫狹可想而知, 但只要見到碟碟八蚊, 我們又懶理佢個環境啦. 一坐低, 待應放低了獨立包裝的"哇沙米", 又幾特別啊!!!! 我以為好似其他店咁係枱面自己落添, 不過大家唔駛驚唔夠, 因為迴轉帶上有一盆在轉轉轉, 要多幾包咪自己拎啦. 因為趕時間會合爸媽, 所以就算佢寫明用餐時間只有五十分鐘, 這個限制對我們來說不算是什麼. 開始發動開餐, 先拎左一碟前菜海帶八爪魚, 味道好奇怪, 那個汁跟兩種食材很不搭. 之後就拎爭鮮好少失手的三文魚, 雖不至於很肥美, 但還可以, 不會有唔新鮮的感覺, 所以二人食左兩碟壽司加一碟刺身, 我覺得全店最好還是三文魚類的東西. 跟住食醋鯖魚, 這個麻麻地, 太鯹了, 通常用醋整過的, 唔會咁鯹的. 三文魚鬆軍艦, 紫菜雖然已經不脆, 但三文魚鬆加左沙律醫, 這個配搭很對味. 而海膽壽司是最令我後悔拎左落黎, 因為聞已經有鯹味了, 果然是八蚊的質素. 之後就食左個蝦刺身,

跟住食醋鯖魚, 這個麻麻地, 太鯹了, 通常用醋整過的, 唔會咁鯹的. 三文魚鬆軍艦, 紫菜雖然已經不脆, 但三文魚鬆加左沙律醫, 這個配搭很對味. 而海膽壽司是最令我後悔拎左落黎, 因為聞已經有鯹味了, 果然是八蚊的質素. 之後就食左個蝦刺身, 沒有味道的蝦, 蝦肉尚算彈牙, OK啦. 再黎是帶子壽司, 是原粒帶子在飯上, 沒有開邊, 外表晶瑩雪白, 可惜入口都係有一點點鯹味, 不過無海膽咁鯹, 可入口的.

用左四個字就埋單, 但每人五十大元就可以食到迴轉壽司, 我覺得這個質素我絕對可以接受. 可惜今次沒見在花之戀在轉, 唯有下次經過地鐵站再去買了.
2012-05-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
  • 三文魚壽司
  • 三文魚刺身
2012-04-30 18 views
爭鮮係台灣開過嚟嘅連鎖壽司店... 賣點係碟碟$8 其實香港好耐之前已經出現左一間叫明將嘅嘢... 在本人中學時期, 紅極一時, 因為一個"抵"字, $49任食壽司...無奈地, 明將呢10年間, 實在將佢嘅創意玩得太盡... 乜鬼嘢紅豆軍艦, 熊仔糖軍艦... 真係聽到個名都唔想食~!! 因此, 近年我地有爭鮮...雖然論平, 佢一定唔夠明將嚟, 但勝在係合情合理囉所有嘢都... 其他分店未試過唔敢講, 因為呢啲嘢, 落差都頗大...起碼有個色澤俾人睇下先啦~~有啲壽司店嘅三文魚色水似係條魚死左幾百年, 仲要將佢片到紙咁薄咁上檯... 全部相片絕對唔係用嗰啲單反呀, 勁機嗰啲影, 本人乃屬中度機器白痴, 淨係識拎住部電話影架啫~海膽有金太郎海膽味, 不過$8, 想點吖~ 碟碟$8, 再俾佢加埋個一, 食到個個捧住個肚分分鐘都唔使$200...不過就限時50分鐘... 都絕對可以接受啦~~ 唔通要人蝕住做生意咩...
爭鮮係台灣開過嚟嘅連鎖壽司店... 賣點係碟碟$8

其實香港好耐之前已經出現左一間叫明將嘅嘢...

無奈地, 明將呢10年間, 實在將佢嘅創意玩得太盡...

因此, 近年我地有爭鮮...

其他分店未試過唔敢講, 因為呢啲嘢, 落差都頗大...
起碼有個色澤俾人睇下先啦~~

海膽有金太郎海膽味, 不過$8, 想點吖~

Other Info. : 誠意推介... 平, 快, 正, 抵....
2012-04-02
2012-04-20 10 views
老實說, 只賣$8一碟, 我對她們真的不會有太大的要求~食物款式算多, 雖然看到轉盤上有些食物一直坐冷板坐了起碼兩個小時她們也不會收走, 那你自己醒目不要拿那些看似放了很久的食物便可!味道以這個價格來說已經是很超值, 而且因為便宜, 你可以隨心所慾的想吃多少就多少, 我們兩個人吃了20碟每人不過80多元, 這已經足夠我給她們一個笑臉~!還因為下午茶時間沒什麼人可以坐了兩個小時, 跟友人談個夠吃個飽的唯獨有個女侍應的服務態度不太好, 不過這等價錢, 我也不多作要求了~
老實說, 只賣$8一碟, 我對她們真的不會有太大的要求~

朋友吃了三碟
$8有這款蟹棒已屬高檔!
一般
這個卷得有點鬆散
$8有三片
朋友點的, 不知是什麼=p
北寄貝很不錯
所以再拿了刺身吃個夠=p
OK
一般
$8的三文籽有驚喜!
一共20碟, 承惠180多元~
2012-04-09
$88 (Tea)
朋友吃了三碟
$8有這款蟹棒已屬高檔!
$8有三片
北寄貝很不錯
所以再拿了刺身吃個夠=p
$8的三文籽有驚喜!
2012-03-20 4 views
我地食過幾間爭鮮,呢間真係唔多掂原本冇諗住食佢,但好少見冇乜人唔洗等位既分店,咁就上左去一坐低見到D位唔FULL,但已經7點幾,好少見仲有位點知一食就知點解了炸蝦-- 又凍又粉架三文魚-- 見到雅晒色,又少,唔新鮮帶子- 唔新鮮芝士蝦-- 一般八爪魚-- 一般雖然呢間多選擇,但可能回轉帶太長,D野食放得太耐,好多都冇人食D質差很多,連個蛋糕見到係乾晒皺皮,見到好多都冇人食只食左幾碟見到D野唔新鮮就走了....
我地食過幾間爭鮮,呢間真係唔多掂
原本冇諗住食佢,但好少見冇乜人唔洗等位既分店,咁就上左去
一坐低見到D位唔FULL,但已經7點幾,好少見仲有位
點知一食就知點解了
炸蝦-- 又凍又粉架
三文魚-- 見到雅晒色,又少,唔新鮮
帶子- 唔新鮮
芝士蝦-- 一般
八爪魚-- 一般

D質差很多,連個蛋糕見到係乾晒皺皮,見到好多都冇人食

只食左幾碟見到D野唔新鮮就走了....
2012-03-19
2012-03-10 3 views
宜家食日本野要平既話, 唔洗諗, 一定係爭鮮特別鍾意黎呢間爭鮮, 因為唔洗點等位, 夜晚6點半鍾到都仲有好多吉位。入座後限食50分鍾, 所以一坐底就急住拎野食。碟碟$8, 到宜家都未加過價, gd! 坐正個靚位, 睇住佢出野食, 岩就第1時間拎到, very gd~宜家d 款仲多左tim 呀! d 魚生又新鮮又肥美~2個人食左15碟(三文魚, 鰻魚, 沙律蟹棒, 甜蛋, 櫻花蝦軍艦, 螺肉軍艦,........)埋單都係百幾蚊, 真係好抵食。
宜家食日本野要平既話, 唔洗諗, 一定係爭鮮
入座後限食50分鍾, 所以一坐底就急住拎野食。
宜家d 款仲多左tim 呀! d 魚生又新鮮又肥美~
埋單都係百幾蚊, 真係好抵食。
2012-03-09
2012-02-18 12 views
去加連威攞牛仔褲 ! 經過見到8蚊碟 ? 咁平 ! 上去睇下啦 ! 一上到去 , 已經排到樓梯 !都算ok , 唔太多人 , 等20分鍾左右就有位 !如一般自助迴轉壽司一樣 , 咩都係自己黎 , 當然對服務呢方面 , 係無期望架啦 !第一碟就試左三文魚壽司 , 真係好薄 , 而且無魚味 , 但8蚊 , 係咁上下啦 !第二碟 , 甘蝦壽司 , 有5隻蝦 , 但得一舊飯 , 蝦都算ok pass !第三碟 , 蛋壽司 , 無記錯好似係有三舊 , 不過可能放在迴轉路軌有段時間 , 所以出左水 ! 無食到 !第四碟 , ... .... .... .... 講真 , 真係無驚喜 , 我寫落去 , 你都未必想睇 ! 最後食左十碟 , 加埋一都係88蚊 ! 不過飽唔飽 ? 緊係唔飽啦 ! 所以咪落左去寶X行食串燒囉 !同意上面師姊所講 ---> 如果只是為飽肚是可以接受的,但如果想食比較優質一點的壽司,還是別家好了~

都算ok , 唔太多人 , 等20分鍾左右就有位 !

2012-02-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2012-02-08 57 views
Sushi train - cramped seating, chairs at the train rather small, but it has two booths also. Only Coke, cream soda and tea to drink, but endless sushi. Reasonably priced at $8 a plate.Time limited to 50 minutes a sitting, but not sure how they'll evict you...Service ok, a little understaffed, but not too busy. No queue at lunch.Sushi is very good for the price, fresh and a good selection. Good sized portion. Nice, clean environment
Squid, tuna
2012-02-08
$64 (Lunch)
Squid, tuna
  • Salmon
  • tun
2011-10-24 3 views
女朋友一向很喜歡吃壽司的,昨天(23/10)她帶我去尖沙咀這間$8壽司店,我心想,哪會有那麼平又好吃的壽司?不過一試該處的壽司,又真感覺物超所值!以這樣的價錢,已算好吃了。帶子和三文魚壽司前後分別吃了3碟和2碟,又加買一送一的味噌湯(好夠味,又有三文魚和豆腐),結果前後我倆吃了19碟壽司及2碗味噌湯,不足$200而且有得找!後來她告訴我,這間店原來總部在台灣的,想不到台灣人都肯將平價壽司推介到香港,徹底顛覆壽司的貴價形象!

2011-10-23
$88 (Lunch)
  • 三文魚壽司
  • 帶子壽司
2011-10-04 9 views
爭鮮愈開愈多, 由外賣到堂食, 終於開到尖沙咀。怕要等位, 所以放工6點立即去食。早早地, 無咩人, 唔洗等, so gd!上到去, 發現個個waiter 都係講國語, 唔知佢真係台灣人定係公司規定要講普通話呢?迴轉帶上擺滿晒壽司, 碟碟$8, 款式多, 抵呀! 質素都唔差, 三文魚都好新鮮呀!三文魚, 鰻魚, 帶子, 甜蛋係我至愛。軍艦都好多款, 味道ok。天婦羅壽司就俾個樣呃到, 食落天婦羅蝦淋晒, 差呀!小食同甜品都唔吸引。食左14碟, 加埋一, 先係$123, 抵爆呀!
爭鮮愈開愈多, 由外賣到堂食, 終於開到尖沙咀。
怕要等位, 所以放工6點立即去食。
早早地, 無咩人, 唔洗等, so gd!
天婦羅壽司就俾個樣呃到, 食落天婦羅蝦淋晒, 差呀!
小食同甜品都唔吸引。
食左14碟, 加埋一, 先係$123, 抵爆呀!
2011-10-04