今日同男朋友唱完k🎤🎵🎶就去左附近搵野食, 見到有間叫爆汗串串🥵🍢🍢嘅餐廳個名幾得意就去八下個餐牌先, 原來係食成都串串放題😯, 我同男朋友都未食過所以就入去試下先🤔😆 我地叫左兩杯野飲同一d小食就開始我地嘅🔥🌼之旅🙈🙊竹蔗茅根同烏梅汁🥤開胃蓮藕片 麻辣指數🌶蓮藕片口感爽脆, 加埋微辣嘅醬汁非常醒胃!蒜泥青瓜青瓜🥒幾爽口, 但蒜泥唔算多, 味道不過不失香辣無骨鳳爪 麻辣指數🌶無骨鳳爪微辣帶甜, 醬汁入味有嚼勁!麻辣腐皮 麻辣指數🌶🌶麻辣醬汁滲哂入腐皮入面, 香辣味十足, 正😋麻辣鴨血豆腐 麻辣指數🌶鴨血口感唔錯, 軟嫩細緻, 豆腐口感紮實綿密, 下面仲有芽茶鋪底, 索哂d辣油, 幾好味😋成都串串(中辣🌶) 麻辣指數🌶🌶🌶一上枱已經聞到好香嘅辣油味道, 每款串串🍢🍢都叫左2-4件, 因為份量唔多, 所以建議至少叫✌🏻件! 辣油夠熱, 味道又麻又辣確實幾過癮😛🌶, 化左妝💄嘅朋友仔小心溶妝🙊🤣我地第一round叫左: 雞軟骨, 豬皮, 鴨舌🦆👅, 魚片頭, 腐皮, 秀珍菇🍄, 豆腐干, 白蘿蔔, 豆卜, 厚栢葉, 蒿荀, 土豆🥔, 蓮藕, 雞腎整體味道唔錯, 幾夠辣🌶串串愈浸得耐, 辣味愈

竹蔗茅根同烏梅汁🥤

開胃蓮藕片 麻辣指數🌶
蓮藕片口感爽脆, 加埋微辣嘅醬汁非常醒胃!

蒜泥青瓜
青瓜🥒幾爽口, 但蒜泥唔算多, 味道不過不失

香辣無骨鳳爪 麻辣指數🌶
無骨鳳爪微辣帶甜, 醬汁入味有嚼勁!

麻辣腐皮 麻辣指數🌶🌶
麻辣醬汁滲哂入腐皮入面, 香辣味十足, 正😋

麻辣鴨血豆腐 麻辣指數🌶

成都串串(中辣🌶) 麻辣指數🌶🌶🌶
整體味道唔錯, 幾夠辣🌶串串愈浸得耐, 辣味愈勁, -尤其係索汁系列嘅豬皮,秀珍菇🍄, 豆腐干, 蘿蔔……
食左一陣我地都真係有d流汗🥵, 所以就叫左碗飯🍚同冰粉🥣降降溫先🥶🙈😆😆

成都老冰粉🥣
冰粉清涼香甜, 嫩滑爽口, 極速解辣加解暑之選👍🏻🥵🥵

棒棒雞🐔
極多嘅芝麻醬撈埋雞肉🐔同青瓜絲🥒, 十分邪惡😈

成都串串encore (中辣🌶)
唔知係唔係條👅已經習慣左中辣嘅味道, 所以當第2次encore嘅時候食落就變得無咁辣🤔, 今次encore除左叫番頭先覺得好好味嘅野, 仲叫左d新嘅嚟試下:
成都香腸, 雞肉腸, 五花肉🐷, 陀陀餐肉🐖, 魷魚🦑
所有野食味道都相當唔錯, 辣得幾爽🤣

總結:食物味道唔錯, 服務態度好好, 價格唔貴💵, 中意食辣嘅朋友仔千其唔好錯過啦😉

2019-11-02
  • 成都串串
  • 烏梅汁
  • 香辣無骨鳳爪
2019-10-29 54 views
香港好少呢啲串串店,滿心期待黎食,食完真係勁失望心情又差。$168加一唔包野飲都算貴,種類又少,不過都算喇,想試下啫。但重點係唔好食!!啲好評係咪假既?真係覺得伏到伏伏聲。有麻有辣不過唔鹹,所有串串都冇咩味道,只係表面包咗層紅油,入面完全唔入味。小食淨係覺得蓮藕,青瓜同棒棒雞還可以。試咗個肥腸面都ok,不過都係唔夠鹹。六點到,唔夠七點就走,真係好唔掂。寫住七點三前離座$128,埋單時都係收$168,同員工講 佢話入咗單冇得改,老細會炸型 。🙄🙄🙄🙄🙄食完真係一百萬個白眼都唔夠。
香港好少呢啲串串店,滿心期待黎食,食完真係勁失望心情又差。
🙄🙄🙄🙄🙄食完真係一百萬個白眼都唔夠。
2019-10-28 23 views
平時食放題,都會揀日式或西式甚至乎泰式,今晚揀左去旺角廣華街(爆汗串串)食正宗成都麻辣串串放題,店舖不是太大,但已經滿座,百零蚊食放題食非常抵食,如鍾意食辣同大胃王就一定食番夠本。叫咗小辣鍋,開始食每樣叫了少少試下先,分別有鴨舌、厚柏頁、豬皮、魚蛋等,每一串都索到麻辣汁的味到,越食越醒胃。這個是第二次再叫的,有魚片頭、貢丸、大腸等,跟住落嚟就係第三次、第四次同再encore啦。番茄牛肉麵麻辣湯,牛肉軟淋嫩滑再配上番茄味道鮮甜。小吃有酸辣根粉、香辣鳳爪、鍾水餃等成都串串有幾十種的食物款梗有一款你鍾意。

番茄牛肉麵麻辣湯,牛肉軟淋嫩滑再配上番茄味道鮮甜。

小吃有酸辣根粉、香辣鳳爪、鍾水餃等

成都串串有幾十種的食物款梗有一款你鍾意。
Dinner
一講到食川菜,唔少人包括我在內,都係會諗到係返大陸食嘅,不過由於最近都好少返大陸啦,所以都好少食川菜。不過最近突然川菜癮起,馬上喺旺角度搵下有冇啲好食嘅川菜,結果俾我搵到間麻辣串串香,叫做爆汗串串,仲要係任食個喎。餐廳嘅格局就好似快餐店噉樣,我估佢午市應該會做麵餐,不過我哋今日重點係佢嘅放題。百幾蚊鬆啲就有個放題都算抵食啦,最好就係唔使就住就住咁食。去到菜單,麻辣串都係成三四十種,選擇都係非常之多,亦都有數十種開胃嘅小食,同埋有幾種面餐畀大家選擇。等我簡單介紹下啲開胃小菜。開胃蓮藕片係凍食嘅,一食已經覺得有好勁嘅麻辣味,十分爽口。鍾水餃,係好細細粒嘅水餃,食落都幾好咬口嘅,再加埋林上一個麻辣醬,都係一個值得推介嘅小食。唔辣嘅小食真係唔多,所以呢個棒棒雞我就叫咗兩個。基本上係芝麻醬溝青瓜同雞絲,當食其它嘢食好辣嘅時候,呢個棒棒雞直頭係清泉,都係必叫嘅。跟住要打大佬喇。麻辣串串係大碗噉上嘅,當然係非常之足料啦。基本上我係乜都叫啲,入邊有雞肉,成都腸仔,貢丸,午餐肉,餃子,鴨舌等等。重點當然係個麻辣湯底啦,由於我平時都係探魚同麻辣火鍋嘅朋友,所以都唔算話完全食唔到辣。而呢個湯底比我感覺就係辣

百幾蚊鬆啲就有個放題都算抵食啦,最好就係唔使就住就住咁食。

等我簡單介紹下啲開胃小菜。
開胃蓮藕片係凍食嘅,一食已經覺得有好勁嘅麻辣味,十分爽口。

跟住要打大佬喇。

重點當然係個麻辣湯底啦,由於我平時都係探魚同麻辣火鍋嘅朋友,所以都唔算話完全食唔到辣。而呢個湯底比我感覺就係辣度適中。如果啲串串浸哂落去真係辣嘅,仲會食到出汗添,但係浮喺面嗰啲串串其實就唔算辣。

印象比較深刻就係成都腸仔,佢係同我哋平時食開嘅腸仔唔同,有少少似臘腸,但非常幼身,大家都可以試下嘅。

腐皮都係另一個推介,腐皮可以吸收曬佢啲辣汁,食落非常之爽。

土豆食落去非常之爽,所以我忍唔住食咗兩塊。

食肉獸嘅話當然要選擇雞肉同牛肉,都係幾有咬口嘅。

食到咁上下,就叫返個麵食啦,由於已經好喇,食唔到辣麵,所以就噉叫原味嘅面就算啦,爆汗牛肉都有幾濃郁嘅麻辣味,推薦大家食。

總結,呢間餐廳真係畀到我望梅止渴嘅感覺,喜歡川菜嘅朋友就唔好錯過喇。
2019-10-25 46 views
依間麻辣串串加埋都食過唔至三次,唔正都唔介紹比大家😋 上次係介紹單點,今次就介紹最近好受歡迎嘅放題!點解話抵?兩小時最平$128就食到,仲要係假期都一樣價錢😍 有30多款串串揀,連麵類,小食同冰粉都任食唔嬲~ 嘢飲就要加$30任飲啤酒汽水🥤-串串方面有肉類同蔬菜,湯底有得揀辣度🌶 要小心啲揀,因為小辣都幾辣~ 肉類就推介鴨舌(出面食都唔平),雞胗,千層肚同肥腸,依啲都係大熱之選👍🏻 素類方面🍔就最常叫海帶(夠哂厚身同大舊),蘿蔔同蓮藕。*小食蒜泥青瓜夠哂解辣,係唔太夠凍。麻辣鴨血豆腐幾夠辣,偏鹹左啲,鴨血食落都算滑身嘅😌 開胃蓮藕片係每次都必叫,而且次次都會叫三碟以上🤩 超爽口同惹味,辣味都好夠!-麵類方面推介成都肥腸同爆汗牛肉麵,個麻辣湯唔係講笑,小辣都幾辣下🔥 但辣得好過癮。怕太辣嘅朋友仔可以揀豬骨湯~

2019-10-22 46 views
見到個名串串🍡🍡 即刻諗起細個放學嗰陣時最鍾意左一🍡右一🍡, 今次黎個爆汗版💦串串任食✌小時除咗啲任食小食仲有啲可以加💲嘅小食~不過我咁慳家🤨當然冇加啦😜基本上我想食嘅都有萵筍、蓮藕、雞軟骨、鴨舌、牛肉……食得咁辣,當然要叫支竹蔗茅根清下熱嗱🤭係咁食辣嘢可以叫呢碟棒棒雞中場休息下先👍呢三款小食係我最鍾意嘅🥰實在太頂唔順可以叫個冰粉❄降一降溫先友人實在太勁👍仲要叫個爆汗牛肉麵🍜我夾咗一小撮試試,雖然係好辣,但都食到佢嗰種香味,唔係淨係得個辣字~要留意返叫第二轉既話預早少少叫,要預時間浸耐d先夠辣😋曬冷😈

串串任食✌小時

基本上我想食嘅都有萵筍、蓮藕、雞軟骨、鴨舌、牛肉……

食得咁辣,當然要叫支竹蔗茅根清下熱嗱🤭

係咁食辣嘢可以叫呢碟棒棒雞中場休息下先👍

呢三款小食係我最鍾意嘅🥰

實在太頂唔順可以叫個冰粉❄降一降溫先

要留意返叫第二轉既話預早少少叫,要預時間浸耐d先夠辣😋

曬冷😈

2019-10-20 101 views
之前睇youtube見到有人去深圳食砵砵雞,我就好想試,竟然俾我係油麻地搵到類似既食物 (定係同一樣既食物)~店舖名同呢度裝修一樣咁爆~就係“爆汗串串”!呢度以放題形式,最平$128/位(任食2個鐘~可以食麻辣串,小食,麵食,白飯,甜品)岩晒愛辣人士!重點推介冰粉~一定要試!另外加30蚊可以任飲 (基本上呢30蚊都一定要俾,除非你好食得辣)麻辣串串既食物有少少似打邊爐既食物,唔同既係每串食物預先煮好,之後再加入辣湯都浸都入味麻辣串重點推介~厚百頁~娃娃菜~牛肉~炸魚旦~腐皮~呢幾款都好吸晒湯汁~好正!麵食方面只係試左爆汗牛肉麵~成碗麵夠麻夠辣,牛肉淋身入晒味小食~推介捧捧雞 & 麻辣鴨血豆腐,前者落左好多麻醬再拌雞絲,係唔辣既好朋友!後者似台灣麻辣火鍋既鴨血,再加千葉豆腐,都係好吸味既配料!甜品只有一款~冰粉~清涼解辣之選 ,好特別既味道,冰粉煙煙un un...再撈d山榨片碎,芝麻,唔會過甜得黎帶點香口!

麵食方面只係試左爆汗牛肉麵~成碗麵夠麻夠辣,牛肉淋身入晒味

開胃連藕片
鐘水餃
棒棒雞
2019-10-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 冰粉
  • 爆汗牛肉麵
2019-10-16 1288 views
爆汗串串是一間吃四川麻辣燙的店,平常看也很多人排隊,今天終於搵到機會試了!這間店以放題形式進行,除了麻辣燙串串還有多款麻辣及開胃小吃,適合想吃多款的朋友。只需要加$20就可以無限任吃多款開胃及麻辣小吃!吃麻辣東西,飲品少不了。加$30就可進飲多款飲料,除了汽水還包括酸梅湯鹹柑桔,自家製豆漿等等。餐前小吃我們叫了酸甜開胃的蒜香手拍青瓜,香辣的鳳爪,和解辣的棒棒雞(即麻醬手撕雞)。我認為最出色的是麻辣牛柏葉,麻香十足爽口彈牙👍🏻主菜爆汗串串是任點放題,用竹籤串起一至兩件食物,再泡在秘製麻辣湯中,辣得過癮!店鋪推出的配料都有四川特色,如成都香腸(像蠟腸的口感),厚百頁豆腐,魔芋(像薯粉般煙韌),燕肉餃(風味特色豬肉餃)等。串串的配料十分多選擇,個人十分推介牛肉,雞腎,魔芋,雞軟骨,豬皮和鴨舌👍🏻最合我的口味湯底可以選擇不同的辣度,如果覺得小辣還是太辣的話,店家也可以再加添不辣的湯。對於我們來說,小辣剛剛好,不會太辣, 正好品嚐到湯底的麻香辣味,多種配料炮製而成的香氣,說也說不清楚,要親自來品嚐呢!吃飽過後還有甜品,成都老冰粉!一粒粒方形的冰粉配上清涼清甜的糖水很有特色,正好可以解辣呢!

2019-09-30
2019-10-15 51 views
爆汗串串,見到個名都知道非常之辣,最特別竟然係一個放題,究竟我可以挑戰有幾辣呢?好,坐低睇吓有咩食先。呢度可以任食兩小時,麻辣串串必點,每一寸都滲透麻辣味,尤其是係豆腐干同娃娃菜,索晒啲麻辣湯,真係爆汗!蕃茄牛肉麵,雖然係麻辣湯底,依然食到濃郁番茄味,牛肉口感好軟身,幼身麵條,食落好滑好彈牙。麻辣鴨血豆腐,鴨血好爽,豆腐吸收晒麻辣味,好食!成都老冰粉,食麻辣點可以冇冰粉,係我最愛嘅甜品之一,冰粉滑滑嘅口感,涼涼地,解辣首選。加$30飲品任飲,叫咗豆漿夠濃郁!

好,坐低睇吓有咩食先。

麻辣鴨血豆腐,鴨血好爽,豆腐吸收晒麻辣味,好食!

加$30飲品任飲,叫咗豆漿夠濃郁!
2019-10-10 45 views
想食辣野,大陸真係好多,但香港搵到呢間串串放題店真係難得一見~仲要主要食成都既辣! 🤭黃金時段(每位) $168招牌牛肉麵蕃茄牛肉面(美味指數: 😋😋😋😋)食辣野之前,先食少少麵墊底先,叫左一個招牌牛肉麵,一個蕃茄牛肉麵,個麵好正,類似上海麵咁,有D咬口,另外牛肉會有少少辣,但只係得一個味,即使唔食得辣既人都會接受到👍任飲 $30最值得一讚既係野飲係會成支上! 加$30就可以任飲,仲要係鴻福堂,真係好抵🤣串串(美味指數: 😋😋😋😋)重頭戲終於黎啦!叫既串串會一次過上,浸住d辣汁🔥 我比較中意食菜,所以叫左好多蔬菜類,娃娃菜、蘿蔔、雞軟骨、䈑筍、火腿金菇等,辣得黎會有一種愈食愈上癮既感覺! 所以叫左兩輪先夠喉😂成都老冰粉(美味指數: 😋😋😋)最後叫左個成都老冰粉,即將可以解辣,佢入面有D冰粉(即係涼粉既質地),少少山渣,甜甜地,成個配搭好得意😛 埋單$168再加$30任飲野,覺得都幾抵😇 食得辣既人可以一試👍😍(5分為最高)整體食物質素:性價比:推薦指數:

黃金時段(每位) $168

招牌牛肉麵
蕃茄牛肉面
(美味指數: 😋😋😋😋)

任飲 $30

串串
(美味指數: 😋😋😋😋)

成都老冰粉
(美味指數: 😋😋😋)

😍(5分為最高)
整體食物質素:

性價比:

推薦指數:
2019-10-09 83 views
我同朋友特登book左呢間爆汗串串,為嘅就係呢度成都風味既串燒放題。餐廳內座位唔多,亦都唔少人排隊,好彩預早book定位,一到達立刻就有位坐啦~呢度嘅串燒款式都幾豐富,任食兩小時。除咗串燒之外,仲有粉麵、小食等可供選擇。熱辣辣既串燒上枱啦👏🏻一口一串,可以一嘗唔同款式。湯底辣得黎香口惹味,食物吸收曬辣湯,味道更加昇華,唔洗蘸其他醬汁已經好重口味。我最愛就係土豆,食落好爽口,而且士豆同辣完係絕配。而魷魚都好彈牙,口感幾好。如果唔怕辣,就可以嗌蘿蔔同埋娃娃菜,超級入味。大力推薦呢度既火鍋寬粉,因為串燒已經夠晒火辣,我就選擇咗豬骨湯底。寬粉口感Q彈,又有芫莤香,非常好食。蕃茄牛肉麵嘅湯底都係豬骨湯,但多左番茄同牛肉嘅香氣。配辣厥根粉口感稍硬,酸辣兼備,辣得黎又幾開胃,但食完真係爆曬汗。加錢可以食埋口水雞,不過雞肉唔算滑嫩,但醬汁香辣惹味。最後食返個冰粉做甜品。

如果唔怕辣,就可以嗌蘿蔔同埋娃娃菜,超級入味。

蕃茄牛肉麵嘅湯底都係豬骨湯,但多左番茄同牛肉嘅香氣。

加錢可以食埋口水雞,不過雞肉唔算滑嫩,但醬汁香辣惹味。

最後食返個冰粉做甜品
2019-10-08 46 views
唔知有冇人同我一樣都好鍾意食辣野呢啲麻辣燙通常喺大陸先有得食後來先發原來香港都有得食仲要係任食!價錢都幾抵百幾蚊一位不過最好都係book定位先我就咁岩咁好彩有位黃金時段仲有小食任食我就好鍾意食佢嘅千層肚叫咗好多碟夠味又夠辣青瓜同腐皮都好好食青瓜夠晒爽甜!腐皮就好入味仲有棒棒雞加上芝麻!又係另外一碟點咗好多碟的小吃飲嘢方面都幾多嘢揀我就特別推薦飲豆漿夠解辣!食之前仲好貼心有圍裙唔使驚整污糟順帶一提佢嘅店舖設計好得意同young全部以漫畫為主至於主菜方便我就特別鍾意食鴨舌冬菇如果第一次嚟食就最好嗌小辣我覺得小辣都好香另外一個小貼士就係一嗌就嗌多啲如果唔係逐次等就等到好肚餓食辣野點可以唔叫冰粉!食完即刻成個人舒服晒涼爽而且唔會好甜味道就同大菜糕差唔多不過就軟身啲
唔知有冇人同我一樣都好鍾意食辣野

夠味又夠辣

青瓜同腐皮都好好食
青瓜夠晒爽甜!
腐皮就好入味

仲有棒棒雞加上芝麻!
又係另外一碟點咗好多碟的小吃

如果第一次嚟食就最好嗌小辣
我覺得小辣都好香
另外一個小貼士就係一嗌就嗌多啲
如果唔係逐次等就等到好肚餓

食辣野點可以唔叫冰粉!
食完即刻成個人舒服晒

涼爽而且唔會好甜
味道就同大菜糕差唔多
不過就軟身啲

2019-10-03 59 views
記得book定枱先好過泥食呀 如果唔係都要等陣先入到泥雖然有限每次嗌串串既數量 不過兩個人食refill兩次都夠飽加30蚊可以任飲啤酒洗汽水 個人就覺得唔係太抵飲啦有興趣唔怕辣都可以一試👍🏻
記得book定枱先好過泥食呀
  • 成都串串香
  • 蒜泥青瓜
  • 香辣無骨鳳爪
2019-10-03 63 views
好耐冇做過mk妹🤡今日行開旺角買野 路經呢間門口好多人排隊既小食店🤩今日唔算好肚餓又想食下junk food 就湊熱鬧一齊排隊!一入到去感受到冷氣好大 一定係因為啲野食太辣驚大家流汗所以開大個冷氣😂呢間係食串燒放題 加左錢飲品任飲🥳串燒都幾多選舉!佢有用一個大盤上串燒 大盤有秘製麻辣汁食得好過癮😎辣汁夠麻!食得好滋味🤩食食下覺得太辣 姨姨俾左個豬骨湯底我撈一撈😂佢仲有小食都好滋味🥳特別推薦棒棒雞 姐係芝麻醬手撕雞💜食左咁多辣野食少少凍野解辣一流😆仲有佢有麵!我叫左蕃茄牛肉麵😆幾好食!牛肉好入味!最後食特色甜品作結🥰

呢間係食串燒放題 加左錢飲品任飲🥳
串燒都幾多選舉!

佢有用一個大盤上串燒 大盤有秘製麻辣汁
食得好過癮😎
辣汁夠麻!食得好滋味🤩

食食下覺得太辣 姨姨俾左個豬骨湯底我撈一撈😂

仲有佢有麵!我叫左蕃茄牛肉麵😆幾好食!
牛肉好入味!

最後食特色甜品作結🥰
甚少返大陸嘅我哋,聽到身邊朋友成日介紹返上去食麻辣嘢,咩麻辣燙呀、串串呀......其實想食唔一定要北上嘅,香港都有好介紹。呢間位於旺角嘅爆汗串串,夠香夠辣,仲真係會爆汗,下次再去食真係要帶件T-Shirt去換先得。爆汗小食一開始就梗係食住啲小食,開下胃先啦!共有八款小食,任君選擇,包括:蒜泥青瓜、麻辣千層肚、棒棒雞、麻辣腐皮、酸辣厥根粉、香辣無骨鳳爪、麻辣鴨血豆腐同鐘水餃!香辣無骨鳳爪,辣味啱啱好,好惹味!另外棒棒雞都係值得推介,嫩滑雞絲配爽口青瓜絲,再淋上香口麻醬,清新開胃,正!串串串串嘅選擇有接近40款,盡情任食,唔洗就住就住,咁先夠爽!而食串串,最重要當然係個麻辣啦,由成都直送嘅香料,用香葉、草果、桂皮、丁香、紅花椒、印度椒、八角等多種配料,再加入豬骨同雞骨熬製,最後加埋成都秘製辣椒油,真係麻、香、辣都齊晒!而串串一次過上枱,無漏單。萵筍同蓮藕係同麻辣最夾,爽脆得嚟又爽晒汁!而牛肉、雞肉同五花肉都勁入味!仲有丸類、餃類、魷魚同牛栢葉,都好好味。不過,豆卜同豆腐干就略嫌唔夠索汁喇。想解辣,除咗可以任飲啤酒、汽水同豆漿,又點少得成都老冰粉呢?一碗裡面有冰粉、芝麻、山渣同提子乾,解辣

爆汗小食

串串

想解辣,除咗可以任飲啤酒、汽水同豆漿,又點少得成都老冰粉呢?一碗裡面有冰粉、芝麻、山渣同提子乾,解辣度爆燈!

(記住Like同Share畀朋友)

2019-10-02