網上訂左個生日蛋糕 明明朱古牌寫既字 冇超出字數限制 但竟然可以漏左個字 我見到個朱古力牌漏字:由"Forever Young & Healthy" 變左 "Forever & Healthy" 完全唔同左意思 我即刻同佢講 店員double check訂單 確實有個"Young"字 但佢只係話「師傅寫漏左」然後個樣有啲無奈 完全提供補救方法師傅起貨果陣 唔係應該要double check架咩?店員遇到呢d情況 一句抱歉都冇?點樣做客戶服務?失望
網上訂左個生日蛋糕 明明朱古牌寫既字 冇超出字數限制

但佢只係話「師傅寫漏左」然後個樣有啲無奈 完全提供補救方法

2024-01-09
2022-10-09 2164 views
有時翻工翻到累,都應該要獎勵下自己💕前排係灣仔利東街行行下見到Lee間好靚嘅蛋糕店☺️💕入面d蛋糕好靚,好多都好夢幻,係乾花裝飾嘅蛋糕,所以一定要同大家分享下😋◽玫瑰荔枝洛神花 🌸 $48個蛋糕細細個無乜罪惡感,外層有一圈海綿蛋糕,裡面係慕斯,食落唔甜,有淡淡花香味,唔膩💕見店入面除左蛋糕之外仲有好多餅,茶包,月餅個d賣,有d仲主打低糖或健康糖tim🥰🥰總括黎講,d蛋糕都好食,又可以打卡,又唔會好大罪惡感,唔錯
有時翻工翻到累,都應該要獎勵下自己💕

◽玫瑰荔枝洛神花 🌸 $48

總括黎講,d蛋糕都好食,又可以打卡,又唔會好大罪惡感,唔錯
透過某信用卡💳優惠價$40換購一件$48嘅蛋糕🍰仔,我就換咗兩件同🤴🏻試吓呢間蛋糕🍰店先😜😜第一印象蛋糕🍰非常精緻、優雅,多數以花系裝飾😁😁,我哋揀咗下面呢兩款🤪🤪~~~黑加倫子熱情果~~~外層深紫色嘅朱古力味波波,圓頂上有鮮花瓣襯托,像似一頂優雅女士嘅帽子一樣☺️☺️裏面係紅色嘅慕絲質地,有小小嘅黑加侖子味,味道中酸,感覺是食緊黑加倫子糖🍬😀😀~~~玫瑰🌹橙🍊香紅茶~~~原價$58需要加$10換購,外表係三層橙色迷你蛋糕🍰加兩朵黃色嘅糖膠花瓣🌼!因為黑加侖子蛋糕都幾酸,當我地滿懷歡喜食落去諗住甜番下,點知味道仲酸,係上一個蛋糕10倍酸,一樣嘅口感但酸到不能自拔,蛋糕🍰中間分別有兩層醬,上層係苦澀味😟😟,下層有少少橙🍊肉但冇乜橙🍊味☹️☹️總結:食完呢兩個蛋糕🍰真係酸😖😖到冇朋友🥴🥴

~~~黑加倫子熱情果~~~

~~~玫瑰🌹橙🍊香紅茶~~~

總結:食完呢兩個蛋糕🍰真係酸😖😖到冇朋友🥴🥴
2022-09-19
TakeAway
$45 (Other)
Dining Offer
Credit Card Offers
2K
今日下午茶同事請食蛋糕,我揀左Kyoto抹茶糖漬黑豆柑桔蛋糕。Kyoto抹茶糖漬黑豆柑桔蛋糕蛋糕細細件,不過好精緻, 鮮花令個蛋糕造型吸引好多。味道方面,係抹茶海綿蛋糕包住柑桔啫喱同糖漬黑豆,上面加左輕盈忌廉,朱古力波波同鮮花。雖然抹茶海綿蛋糕容易散開,不過味道唔錯,柑桔啫喱酸酸甜甜好驚喜,糖漬黑豆同朱古力波波可加添口感,食完都唔覺太膩。服務同價錢唔知,而包裝送貨都唔錯。
Kyoto抹茶糖漬黑豆柑桔蛋糕
服務同價錢唔知,而包裝送貨都唔錯。
2022-09-02
Delivery
Type of Meal
Tea
2021-12-28 2269 views
網上訂既話 要4個工作日前落單😅😅又黎臨急抱佛腳🤫 唯有walk in 現成蛋糕唔少 個樣真係冇得輸😍😍但都係細size 海鹽芝士鐵觀音蛋糕 - 6吋 ($458)以為淨係可以打卡影相 咁就錯喇🧐估唔到蛋糕既味道都幾好 有驚喜🤗戚風蛋糕啖啖茶味 配上淡淡鹹味既cream 味道好夾🤤🤤 食落唔會太漏 唔會太甜 食大大件都無罪疚感😘店員仲好貼心提醒我地裝飾葉係唔食得㗎☺️💭💭下次要早啲訂 想試下其他好吸睛既蛋糕🤭少女心即刻出晒黎❤️

現成蛋糕唔少 個樣真係冇得輸😍😍但都係細size

海鹽芝士鐵觀音蛋糕 - 6吋 ($458)

店員仲好貼心提醒我地裝飾葉係唔食得㗎☺️

TakeAway
想送花比女朋友都唔一定要買一大紮嘅,鮮花蛋糕上面嘅花一樣咁唯美咁ig-able📸伯爵果香蛋糕🎂上面放嘅係真花,好優雅🌺入面嘅茶味好濃,連啲cream都好有質素~係香港少數顏值咁高,味道質素亦好高嘅蛋糕店

伯爵果香蛋糕🎂
2021-09-24 1654 views
唔知依度有無deadline fighter?我係果種如果無死線我會拖好耐,有死線就會拖到死線最後一刻交嘢嘅人,而這個精神絕對可以喺生活上應用,例如今次臨食飯前15分鐘先去搵蛋糕,又真係好幸運地喺灣仔買到心儀嘅蛋糕。工作關係,好耐以前曾經訪問過food stylist Shadow Kwan,是一名氣質女生,舉止優雅又愛美好事物,當初的Smile Yogurt & Dessert Bar就能展現她的美學觸覺,一杯Yogurt也能利用不同食材而成就精緻賣相。這次臨時購買的蛋糕是她另一間店的出品。位於利東街的SP Dance Concept Store,店引子亦是一室優雅感,跨界生活、時尚、茶、花、料理,所以你會發現店子有蛋糕、茶、器皿等不同事物。重點是蛋糕櫃儀個都賣相極吸引,大家下次想買蛋糕可以考慮下。橙香鮮芒紅茶蛋糕 $228本身想買白桃蛋糕,但已經被人留咗,所以轉移買這款,店員特別提醒面層的花瓣是真花,不能食用呀~可食用的部份都好滿意,紅茶戚風蛋糕幾鬆軟,漸層忌廉靚之餘又好幼滑,有清香的橙同芒果味,整體都唔係好甜,而蛋糕嘅忌廉份量稍多,愛cream之人一定滿足!

重點是蛋糕櫃儀個都賣相極吸引,大家下次想買蛋糕可以考慮下。

香鮮芒紅茶蛋糕

橙香鮮芒紅茶蛋糕 $228

TakeAway
之前有去過尖沙咀店食tea已經被SP出品的甜品和有機西餐吸引既精緻美麗 又有質素.今次來到灣仔利東街的SP Dance佈滿柔和溫暖的花藝💐 別具氣質的一於帶走這個結合月餅和花茶的中秋禮盒.『璧月🌕』 $268金萱茶紅棗杞子月餅 x 4花茶茶包 x 8.《金萱茶紅棗杞子月餅》貫徹SP一貫作風月餅全無添加防腐劑完全係天然材料嘅味道外皮非常薄 內餡豐厚🥮外貌古色古香 造功細膩但口味就比普通白/黃蓮蓉的中式月餅更特別紅棗同杞子味道好突出好夾.《洋甘菊花果茶》《玫瑰洋甘菊烏龍》《蜜桃薑煎茶》《玫瑰花果茶》《碟豆花玫瑰白茶》《南非藍莓國寶茶》食完月餅當然要飲番杯花茶消滯SP嘅花茶非常方便 唔使開茶壺🫖直接加熱水落茶包就可以🍵每一種花茶都香氣滿溢 身心都得到片刻寧靜🌿.中秋節你仲未入手傳統月餅?大概是最後衝刺喇

之前有去過尖沙咀店食tea

SP嘅花茶非常方便 唔使開茶壺🫖
直接加熱水落茶包就可以🍵
每一種花茶都香氣滿溢
身心都得到片刻寧靜🌿
中秋節你仲未入手傳統月餅?
大概是最後衝刺喇

2021-08-21 648 views
璧月 $268金萱茶紅棗杞子月餅 x 4相對傳統蓮蓉餡,棗泥甜而不膩,味道清新🌸微波爐輕輕叮一叮可以帶出紅棗獨特嘅香氣,好似好滋補咁🩸餅皮厚薄剛好,有回油後嘅金黃色澤✨ 整體唔會太濕太黏口,質感順滑細緻😌如果埋果仁碎口感會更有層次~.茶包 X 8兩款都係烏龍花茶🍵My Lady係玫瑰洋甘菊烏龍茶,味道優雅,帶微微嘅薄荷香氣,配搭西化適合年輕一族🌹Zen Garden茉莉桂花烏龍茶,香味馥郁,相對傳統🎎.Simply Pleasure 嘅乳酪雪糕或者花藝蛋糕就買得多🌸估唔到應節食品都幾有水準😍一年容易又中秋🌙想買健康又體面嘅月餅比長輩,呢個會係好選擇🥮-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.📍SP Dance 灣仔皇后大道東200號利東街地下G37號舖
璧月 $268
金萱茶紅棗杞子月餅 x 4
茶包 X 8
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
📍SP Dance
灣仔皇后大道東200號利東街地下G37號舖
2021-08-02 673 views
年頭我生日有朋友買過朱古力蛋糕覺得香濃而不膩最緊要係唔甜!!🥰適逢早排屋企人生日佢係好鍾意花😆所以係sp 到訂蛋糕真係岩到無得再岩提前一兩日經電話訂購揀咗招牌荔枝紅莓玫瑰蛋糕love blossom 🎂職員講明鮮花會因應來貨同相片未必一樣舖頭細細間 但係裝潢粉嫩粉嫩好易被吸引目光🌸🌺大大個蛋糕櫥櫃 睇見都流口水店舖仲有花茶、精美既芝士蛋糕棒送禮散水餅都唔錯而且仲有啲擺設,估唔到又幾多蕃😂講返個蛋糕🥰賣相超靚蛋糕濕潤,層層分明中間有啲啫喱 口感提升少少荔枝及玫瑰香唔會太甜之餘 仲幾清新不過略嫌cream太多太厚😅至於中間既鮮花 處理得非常細心有個小樽裝住 外面亦有錫紙包好👍🏻總括黎講 幾推薦送比鍾意花/女性既蛋糕而價錢都算接受範圍😋
年頭我生日有朋友買過朱古力蛋糕
同相片未必一樣

舖頭細細間 但係裝潢粉嫩粉嫩
好易被吸引目光🌸🌺
大大個蛋糕櫥櫃 睇見都流口水
店舖仲有花茶、精美既芝士蛋糕棒
送禮散水餅都唔錯
而且仲有啲擺設,估唔到又幾多蕃😂

講返個蛋糕🥰賣相超靚
有個小樽裝住 外面亦有錫紙包好👍🏻

總括黎講 幾推薦送比鍾意花/女性既蛋糕
而價錢都算接受範圍😋

2021-05-14 1453 views
母親節呢個大日子,想訂一個靚靚鮮花蛋糕比佢哋,左睇右睇,最後決定係SP訂,因為幫襯左多年,對佢出品有信心,因為每次都係即日係店鋪選購,但今次選擇網上睇相訂購,點知就中伏了,呢個係我網上選購嘅蛋糕,花材係2種顏色,配搭十分美麗。上圖係到店舖取實物時影嘅,可見花材配搭,顏色跟網上圖片有出入,我明白花材係會跟季節來貨有關係,我唔介意花材會轉變,但係顏色配搭都太大分別,真係有啲難接受,每個朋友睇完2張相都覺得分別太大了,呢個故事教訓,都係直接到店舖睇寶物啦!!!
呢個係我網上選購嘅蛋糕,花材係2種顏色,配搭十分美麗。

2021-05-05 694 views
I bought their cakes 🎂 on two separate occasions. Once for my friend’s birthday and another for my mom’s birthday.🥳The cake shop was very pretty with a display of aesthetically pleasing floral cakes 🦋🌸 in different colors and sizes for your selection. Without pre-ordering, luckily their Comfort Cake in small size was still available. I chose the small Macaroon Garden (HK$ 238). It was the perfect size to share between 2-4 people. Surprisingly their cakes tasted just as good as their looks. Cake
🥳

Surprisingly their cakes tasted just as good as their looks. Cake was light and moist with flavorful cream and jelly. Yummy with different textures in one bite

Perfect option for pretty girly and delicious birthday cakes! 🎂💕

2021-01-22 948 views
試新嘢 ……買咗個mini版嘅鮮花蛋糕,個樣好吸引;蛋糕配上鮮花,好靚而且令人眼前一亮,味道都幾好,仲送埋個生日牌唔使再加錢,比連鎖式餅店好得多。值得一提,店員比起另外2間分店有禮同helpful ,會再幫襯。
試新嘢 ……
2020-11-24 2216 views
適逢姨姨壽辰,記得佢曾經講過話未收過姨丈送花,嘻嘻,今年就由XO仔送個花花造型蛋糕作賀禮。一心諗住繼續支持「Make It」,點知去訂蛋糕時竟被告知店子已不再售賣蛋糕,小肥唯有另覓蛋糕店,結果就喺利東街發現咗「SP Dance」。小店粉色嘅門面感覺清麗脫俗,但就唔係咁起眼,故路經多次都未有留意其存在。因為店名中冇「西餅」或「糕點」等嘅字眼,要用心探索先會望多兩眼入個櫥窗,繼而睇到陳列出嘅花型蛋糕。細問下得知店舖以花及茶作靈感主材,並將其融入「單純(Simple)」及「喜悅(Pleasure)」之生活美學,有意思極!唔怪得知店內嘅精品、禮盒、糕品全部都同花及茶有關,喺店內逗留片刻,感覺舒適寧神之餘,仲好自癒。XO仔眼中嘅姨姨高雅大方,發放出嘅都係粉紅色嘅甜蜜電波,所以就訂咗個連名都冧過人嘅「Love Garden」($258/四吋)襯托一番;四人限聚令下,四吋蛋糕就最恰當。「Love Garden」外觀精緻高貴,大大朵粉紅玫瑰及滿天星彷彿在戀愛花園內舞動,實在美妙!粉白柔滑嘅忌廉下有三層黑糖雪芳蛋糕,夾入荔枝慕絲及紫紅色嘅番石榴啫喱,入口清香微甜,十分輕盈,糕身其實算好鬆彈,個人只係略嫌
適逢姨姨壽辰,記得佢曾經講過話未收過姨丈送花
,嘻嘻,今年就由XO仔送個花花造型蛋糕作賀禮
花型蛋糕
,有意思極!
XO仔眼中嘅姨姨高雅大方,發放出嘅都係粉紅色嘅甜蜜電波
Love Garden
,糕身其實算好鬆彈,個人只係略嫌雪芳蛋糕微微偏咗少少乾,如果可以濕潤軟身啲,效果應更完美。
Love Garden
講求美學藝術嘅「SP Dance」環境優雅,服務生溫婉友善,花花蛋糕款式不單顏值高,而且輕巧味佳,CP值都一樣咁高
2020-11-22
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$258 (Other)
2020-06-20 2123 views
呢間蛋糕店已成為了我地慶祝必選蛋糕。呃like必備,睇得又食得。今次慶祝大日子,所以落本啲,買左6吋$598🙈揀左荔枝紅苺玫瑰蛋糕。蛋糕上面的花係真花黎架,仲有用花水包得好好,食完個蛋糕,啲花仲可以放係屋企多幾日。蛋糕味道方面,係好有驚喜,好有層次感,內層戚風蛋糕有淡淡的玫瑰味,夾雜住紅苺味啫喱,同荔枝味cream。味道好清新,唔會太甜,蛋糕夠鬆軟。加埋呢個咁文青嘅外觀,就算貴啲都值ge。佢仲包埋朱古力牌寫字架。平時我地會買4吋$2xx,細細個happy下都唔錯架😎好過買普通連鎖蛋糕店ge蛋糕都要百幾二百幾,又無特別。
呢間蛋糕店已成為了我地慶祝必選蛋糕。
呃like必備,睇得又食得。
今次慶祝大日子,所以落本啲,買左6吋$598🙈
揀左荔枝紅苺玫瑰蛋糕。
味道好清新,唔會太甜,蛋糕夠鬆軟。
加埋呢個咁文青嘅外觀,就算貴啲都值ge。
佢仲包埋朱古力牌寫字架。

平時我地會買4吋$2xx,細細個happy下都唔錯架😎
好過買普通連鎖蛋糕店ge蛋糕都要百幾二百幾,又無特別。