2024-04-29 25 views
這天來到這家餐廳吃飯, 我們叫了一份二人餐,我們叫了五份不同的Tapas, 餐廳融入了亞洲元素的Fusion Tapas,可以一邊喝酒一邊歎西班牙火腿, 飲品方面都有亞洲元素呢。最先來的是檸檬汁醃吞拿魚,很喜歡這個配搭,十分fresh,把吞拿魚的鮮甜味都吊出來。然後就是炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅,這個外脆內軟真的是很好吃,蟹肉味和南瓜味共存。接著就是黑松露芝士風乾火腿Bikini,黑松露濃郁,火腿的香也分佈平均,不錯。 青口,香檳忌廉汁則正常發揮,很多汁。而西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅想不到份量這麼多,也很好吃。我們選了西班牙海鮮飯作為主菜,材料豐富到快看不見裡面的飯,有不同海鮮,蝦,墨魚還有青口。最後甜品為西班牙油條Churros,搭配濃郁的醬和雪糕,十分滿足這餐。總的來說推薦給炮台山喜歡西餐的朋友呢~

總的來說推薦給炮台山喜歡西餐的朋友呢~
事緣舊老細生日,佢係呢頭返工,所以我就揀咗呢間餐廳同佢慶祝生日。當日我哋兩個嚟食lunch,見到set lunch價錢好抵,亦都有好多唔同嘅款式可以選擇。我舊老細揀咗pasta,而我就揀咗燒豬鞍。叫完郭個set之後就上咗湯同埋麵包,麵包幾好,但係個羅宋湯就好似茄汁開水咁樣。成件事係稀,又冇味。我舊老細係英國人,佢飲咗兩啖之後就放低咗。我問佢,做咩啊唔好飲?佢話唔係呀 ’It’s delicious’,但係佢從此冇再掂過嗰碗湯一下。之後我飲落去就覺得哦,我明白點解佢唔再飲個湯啦。之後佢碟意粉就上左,我見佢都食咗¾,應該質量係OK嘅,但係我見到啲蝦係非常之透明,即係代表係超級急凍嘅蝦。輪到我嗰碟,我必須要讚,我自己叫個碟煮可以話係有95分,要煮到個豬鞍熟得嚟,又有肉汁,又唔會太老,呢間餐廳真係做得好好。而且唔淨係個豬鞍,連旁邊嘅燒雜菜,同埋薯蓉都係完美。我要求非常之高,但係可以話呢間餐廳我個人嗌嘅豬鞍係冇乜嘢可以挑剔嘅。希望留低呢個食評,比其他人可以作為參考。
2024-04-26 36 views
與男友一直喜愛西班牙的飲食文化,輕鬆地叫杯酒吃點Tapas小菜,邊吃邊聊天。是晚選了這家位於炮台山的餐廳chill一chill。餐廳主打tapas,其中也有不少融入了亞洲元素。晚市有二人套餐可選,包括5個tapas,1個主菜及1個甜品,價錢比單點更經濟,選擇不少招牌菜式都有,且可有完整體驗,決定點套餐,再加點2杯Moscato配tapas。Chorizo: 個人很愛風乾火腿及臘肉腸片類的菜式。上菜時店員會幫忙扭點黑椒。臘肉腸片咸香,送酒一流。Hamachi Tartare: 點了一個帶日式風味的油甘魚他他。在肥美油甘魚和油滑牛油果上,加了紅洋蔥、蕃茄粒及菜絲增加清爽感及爽脆口感,調味帶酸,平衡了牛油果及油甘魚的油脂感,加在薄脆的多士上,很好吃。Tuna Ceviche: 另一帶亞洲風味的檸檬汁醃吞拿魚,與油甘魚他他不同,吞拿魚粒更大粒,檸檬汁醃味突出,調味也更清爽,魚肉亦嫩滑無腥,很開胃。Croquetas de truffle mushroom: tapas經典必點可樂餅,二人餐有數款可選,選了這款黑松露野菌芝士。剛炸起的可樂餅外面香脆,內𥚃黑松露芝士餡軟滑流心,不錯。Tortill

Chorizo

Hamachi  Tartare

Croquetas de truffle mushroom

Tortilla: 也點了另一必點的Tapas- 蛋餅,店員上菜時會幫忙切開,蛋餅中間仍有流心蛋漿,亦有薯仔片及Chorizo,蛋餅鬆軟,吃到chorizo時又有咸香味,口感味道層次豐富,好吃。

Tortilla

Seafood Paella: 主菜點了招牌的西班牙海鮮飯。先吃一口飯,飯底鮮味十足,詢問下原來是用上龍蝦湯加西班牙米及豬腩肉煮成,單吃飯也好吃。海鮮新鮮,擠點檸檬汁更提鮮,青口和蜆都有海水味又鮮甜,虎蝦保留了蝦頭及蝦尾但蝦身去了殼,相當貼心,蝦肉亦爽彈,魷魚也煮得夠軟淋,熟度剛好。二人份份量十足也有很多海鮮,很飽足。

Seafood Paella

Churros with Chocolate dip & ice-cream: 套餐甜品是西班牙最signature的肉桂油條,最愛散滿肉桂糖的香氣,單吃已很好吃,沾點黑朱古力醬也不錯。加上cookies&cream雪糕,冰火感覺也很岀色,雪糕也好吃。一人一條份量剛好,為是晚的晚餐畫上完滿句號。

整體質素不錯,環境舒適有氣氛,店員熱情有禮及樂於推介,用餐體驗良好,二人套餐亦經濟,5個小食再有主菜及甜品,性價比高,值得再訪,試試其他tapas及主菜。

2024-04-14
Chorizo
Hamachi  Tartare
Croquetas de truffle mushroom
2024-04-26 34 views
Weekend chill chill set lunch 😍1. 油封手撕鴨腿 橙柳沙律 香橙欖油 $108幾清新 幾fresh 都幾開胃 有啲鴨腿肉絲 幾有鴨油香 撈埋啲沙律菜食啱啱好 個橙香欖油嘅酸味 中和左啲油香 食落冇咁有食一隻原腿咁有罪惡感 好啱想keep fit 但又想食好啲嘅人食2. 鮮蝦青醬意大利粉 $128青醬幾出 個醬煮得幾好 係意粉上面掛汁得黎又唔太傑身 味道唔錯 意粉軟硬適中 鮮蝦都煮得啱啱好 食落肉質彈牙爽嫩 ^以上午餐仲包左餐湯蕃茄湯 飲品草莓冰茶 同埋前菜吞拿魚多士仔 都幾抵食

1. 油封手撕鴨腿 橙柳沙律 香橙欖油 $108

2. 鮮蝦青醬意大利粉 $128

2024-04-25 29 views
收工約左家姐食飯,一齊傾下計!今次就去左呢間位於炮台山嘅西班牙餐廳,見佢地加入左有亞洲元素嘅Fusion Tapas做賣點夠哂特別呀!我地揀嘅呢款二人套餐,可另加HK$138配上紅/白餐酒一枝,真係好抵飲🍷🌿蕃茄銀魚柳多士多士香脆,配上味道嘅蕃茄蓉,十分開胃,加上鹹香味十足嘅銀魚柳,口感層次豐富🌿油甘魚他他配牛油梨油甘魚他他油脂感豐富,加上紫洋蔥、蕃茄、沙律菜等配料,剛好平衡魚嘅油脂,加上打溶咗嘅牛油梨,味道鮮甜🌿黑毛豬火腿薯仔沙律蛋黃醬沙律內有薯仔、紅蘿蔔及橄欖,配上鹹香味十足嘅黑毛豬,配上蛋黃醬🌿炸黑松露野菌芝士可樂餅溶化左嘅芝士加上薯蓉,口感好creamy,外層好香脆🌿煮青口,香檳忌廉汁以小食黎講,青口份量都幾多,配上香檳忌廉汁,咸香味十足🌿西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯西班牙乳豬外脆內軟,肉質軟腍且油脂豐富,配上蘋果溶味道清新,剛好平衡油脂感,旁邊另有燒薯仔🌿西班牙玉桂油條,朱古力醬,雪糕甜品擺設精美,油條沾上朱古力醬及雪糕一齊食用,味道非常配合呢餐廳環境令人放鬆舒適,真係好適合同朋友邊食邊飲返杯呀🥰
🌿蕃茄銀魚柳多士

🌿油甘魚他他配牛油梨

🌿黑毛豬火腿薯仔沙律蛋黃醬

🌿炸黑松露野菌芝士可樂餅
溶化左嘅芝士加上薯蓉,口感好creamy,外層好香脆

🌿煮青口,香檳忌廉汁
以小食黎講,青口份量都幾多,配上香檳忌廉汁,咸香味十足

🌿西班牙燒乳豬,青蘋果茸,燒新薯

🌿西班牙玉桂油條,朱古力醬,雪糕
餐廳環境令人放鬆舒適,真係好適合同朋友邊食邊飲返杯呀🥰
2024-04-18
這次又發掘新餐廳🍴位於炮台山這家西班牙餐廳,無論服務還是食物質素都很不錯,值得推薦👍🏾ROJO二人餐 ($535)可以選五個tapas:🥗黑毛豬火腿薯仔沙律以清爽的蛋黃醬薯仔沙律配上黑毛豬火腿,一款清新,一款肉香,兩者夾雜一起能平衡油膩感。🍖黑松露芝士風乾火腿Bikini外層的麵包烘得香脆,入面包藉芝士、風乾火腿及黑松露,外脆內軟,又嗎啖咸香味,很惹味👍🏾🦪煮青口雖然是tapas,但份量都不少,青口配以香檳及忌廉汁煮成,整體味道頗有驚喜,很惹味,如果點上麵包應該不錯。🥧炸黑松露野菌芝士可樂餅可樂餅外面口感酥脆,裏面就軟滑香口,微微的黑松露味,與芝士永遠都是最佳組合。🍳西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅蛋餅以蛋及薯仔為主調,入面夾雜著臘肉腸及其他配料。蛋味濃郁,切開後會見到半溶的芝士拉絲,微微辣很惹味。主菜🐷西班牙燒乳豬配青蘋果蓉加燒薯仔乳豬皮脆肉嫩,清新的青蘋果蓉酸甜解膩,跟燒乳豬想不到很夾,令油膩感降低。燒薯仔外脆內軟,口感鬆軟。🍨甜品西班牙churros西班牙油條炸得很香脆,配上朱古力醬及雲尼拿雪糕完全是完美配搭,很滿足🥰

ROJO二人餐 ($535)
可以選五個tapas:

• 西班牙燒乳豬
  • 西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅
  • 黑松露芝士風乾火腿比堅尼
2024-04-15 28 views
“Rojo”喺炮台山嘅內街,估唔到平日都可以幾乎坐無虛席。首先佢係sell set dinner,平日5百幾兩個人,開價相當保守。套餐已經包5個tapas、1 main 1 dessert。除此以外corkage也只是150,同樣保守(就算加一枝house wine都只係收138,不過我就BYOB)。食物方面,沙律其實好港式,一般般,其他tapas還好,但和正統Spanish tapas有點距離。Paella倒有驚喜,海鮮多到不得了,飯亦非常入味。餐廳氣氛同環境都唔錯,兩人可以坐四人檯的話算是很舒服,加上唔會限時限後,overall係幾好的。

2024-03-27
  • 西班牙海鮮飯
相約朋友响天后見面,就在附近食個午餐先,我地揀咗一間西班牙餐廳,點咗兩個 Set Lunch, 慢慢享受吓先✌️餐湯係蘑菇湯,好濃蘑菇香味,湯裡有粒粒碎蘑菇,好好味😋跟住有小吃,係鴨胸多士,香脆多士盛着配以沙律醬的鴨胸肉,非常滋味👍慢煮雞肉凱撒沙律用慢煮嘅方式,令到雞肉嫩滑鮮味,再配埋各式新鮮沙律菜,胃囗大增!香煎八爪魚墨汁意大利飯濃濃墨魚汁配煙韌的意大利飯,仲有墨魚仔在內,味道香濃,口感一流!餐後一杯即磨咖啡,感覺好滿足啊💯

餐湯係蘑菇湯,好濃蘑菇香味,湯裡有粒粒碎蘑菇,好好味😋

慢煮雞肉凱撒沙律

香煎八爪魚墨汁意大利飯

2024-04-06 54 views
天后的Rojo 已經不是第一次來吃飯了,水準一直保持。今天吃了他們的二人set dinner,可以選擇五款餐前菜、主菜及甜品。餐前菜點了三樣可樂餅,都炸得皮脆肉嫩,尤其以火腿芝士比較美味。蟹肉的一款,似乎蟹肉味不夠豐富,黑松露的一款可以吃得出黑松露淡淡香味。蕃茄銀魚三文治最值得推薦,味道可口,蕃茄和銀魚非常之匹配,加上多士非常爽脆,值得一試!檸檬汁吞拿魚就比較遜色了,吞拿魚比較腥和菜式沒有什麼味道。西班牙海鮮飯水準穩定,說不上有什麼驚喜,反而甜品做得很出色,肉桂油條,除了非常爽脆還很香甜,肉桂味豐富而雲呢拿雪糕亦非常軟滑,加上溶化了的朱古力醬汁更是可口。Mocktail飲品還是不錯!整體是水準穩定的餐廳!
檸檬汁醃吞拿魚
蕃茄銀魚柳多士
肉桂油條朱古力雪糕
  • 西班牙油炸鬼
2024-04-05 29 views
之前嚟過呢度食一次,當時好多人!今晚雖然係假期前一日,都唔算太多人。真係要留港消費,支持小店。佢哋新出咗二人套餐,真係幾抵食。頭盤可以揀五個,主菜揀一個,還有一個甜品。飲品另外叫。Sauteed Mussel: 呢個青口都幾大隻。有六隻,個sauce都幾好味。Tomato Anchovies Toast 因為有蕃茄蓉襯托住,所以唔會有腥味。松露ham toast 炸南瓜球西班牙蛋餅,冇諗過咁大件。其實食完五個tapas, 都好飽一下。主菜:海鮮西班牙飯,想讚吓魷魚,真係好好味好新鮮。喺OpenRice度mark咗慶祝生日,沒有特別再提佢哋都有為我哋預備蠟燭,非常驚喜讚讚讚! 服務都很不俗。店員都很友善。整體嚟講都好滿意,希望佢哋喺呢個環境要撐住呀。

飲品另外叫。

松露ham toast

炸南瓜球

主菜:海鮮西班牙飯,想讚吓魷魚,真係好好味好新鮮。

讚讚讚!

服務都很不俗。店員都很友善。
整體嚟講都好滿意,希望佢哋喺呢個環境要撐住呀。

2024-04-03 26 views
ROJO是位於炮台山的一家舒適有格調的西班牙菜餐廳🍴非常適合香港🇭🇰人口味✨椰菜花,西班牙蛋餅:蛋餅口感綿密,搭配椰菜花的清爽,味道豐富。✨ 炒椰菜花苗蒜蓉:椰菜花苗爽脆,蒜蓉香氣濃郁,是一道美味的下酒菜。✨西班牙蒜蓉蝦海鮮汁:新鮮蝦子搭配濃郁的蒜蓉海鮮汁,口感鮮美。✨西班牙墨魚汁,八爪魚豬腩肉:墨魚汁提升了豬腩肉的風味,八爪魚的口感鮮嫩,是道令人回味✨Sangria, White House wife:這款Sangria清新甜美

2024-03-29 30 views
香港好食嘅西班牙菜真係唔多,呢間可以話係數一數二我會一試再試嘅餐廳,今次試吓餐廳新出嘅二人餐,可以選擇五個前菜加一個主食,仲有甜品添,都係$535,非常之抵食👍🏼油甘魚他他配牛油梨油甘魚混合咗沙律菜,牛油果等多款配菜,配上醬汁,清新得來味道帶酸酸地,好開胃😋西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅上面加咗蕃茄醬同芥末醬,表面焦香,內裏薯仔同蛋嘅混合令到好鬆軟,加上臘肉腸味道香濃,增加返一啲口感🙆🏻‍♀️炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅外面非常香脆,入面係清甜嘅南瓜蓉混合蟹肉,香脆可口黑松露芝士風乾火腿比堅尼比堅尼係西班牙代表三文治嘅傳統小食,薄薄嘅多士夾住芝士火腿,黑松露醬味道比較出😛煮青口配香檳忌廉汁青口好鮮甜,加上帶有淡淡酒味嘅忌廉汁 💁🏻‍♀️西班牙乳豬配青蘋果茸,燒新薯乳豬肥瘦適中,香脆嘅外皮,肉質嫩滑多汁,加上蘋果茸可以減低油膩感👍🏻西班牙肉桂油條配朱古力醬,雪糕肉桂條口感煙韌,配上曲奇雪糕

油甘魚他他配牛油梨

西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅

炸西班牙蟹肉南瓜可樂餅
外面非常香脆,入面係清甜嘅南瓜蓉混合蟹肉,香脆可口

黑松露芝士風乾火腿比堅尼

煮青口配香檳忌廉汁
青口好鮮甜,加上帶有淡淡酒味嘅忌廉汁 💁🏻‍♀️

西班牙乳豬配青蘋果茸,燒新薯

西班牙肉桂油條配朱古力醬,雪糕
肉桂條口感煙韌,配上曲奇雪糕
今晚想吃西班牙海鮮飯,這間十分有驚喜。👏👏👏💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️星期日都有二人餐,包括一個主食,五個小食,仲有甜品,都係五百幾蚊😳😳質素仲好好!🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥂檸檬汁醃吞拿魚青新加上海鮮甜味,一流。🥂炸黑松露惹菌芝士可樂餅惹味嘅黑松露,外脆內Creamy🤩🤩🥂黑松露芝士風乾火腿比堅尼配合芝士黑松露嘅味更加香濃,惹味。🥂黑毛豬火腿薯仔沙律蛋黃醬風乾火腿質素非常高,濃郁!🥂煮青口,香檳忌廉汁嘩!個忌廉汁真係好好味,青口雖然好細隻,但好好味。🥂西班牙海鮮飯(虎蝦,蜆,青口,魷魚)海鮮飯濕潤,海鮮味濃,各樣海鮮都十分鮮嫩,是我吃過最好味的海鮮飯。🥂西班牙肉桂,油條朱古力醬雪糕個朱古力醬真係好有質素,濃郁,西班牙肉桂炸得啱啱好,個雪糕🍦都好正,三樣嘢加埋,滿足,圓滿嘅一餐。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今晚想吃西班牙海鮮飯,這間十分有驚喜。👏👏👏

🥂檸檬汁醃吞拿魚
青新加上海鮮甜味,一流。

🥂炸黑松露惹菌芝士可樂餅
惹味嘅黑松露,外脆內Creamy🤩🤩

🥂黑松露芝士風乾火腿比堅尼
配合芝士黑松露嘅味更加香濃,惹味。

🥂黑毛豬火腿薯仔沙律蛋黃醬
風乾火腿質素非常高,濃郁!

🥂煮青口,香檳忌廉汁
嘩!個忌廉汁真係好好味,青口雖然好細隻,但好好味。

🥂西班牙海鮮飯(虎蝦,蜆,青口,魷魚)
西班牙海鮮飯

🥂西班牙肉桂,油條朱古力醬雪糕
  • 黑松露芝士風乾火腿比堅尼
  • 西班牙肉桂油條
  • 煮青口
呢間西班牙餐廳之前已經同朋友食過覺得好好食🤤今次同朋友聚會再去食,店長好熱情介紹有個新嘅Rojo二人餐超抵食又有八折,折咗都係$535又有幾多嘢食可以揀🤍*Tapas 5款*黑毛豬火腿薯仔沙律-蛋黃醬薯仔沙律配上鹹香嘅黑毛豬火腿,啱啱平衡到油膩感。黑松露芝士風乾火腿Bikini-呢個係我最鍾意食嘅西班牙tapas,烘得香脆嘅三文治,入面有芝士風乾火腿同黑松露,超級惹味。煮青口-青口用上香檳忌廉汁煮成,忌廉汁配上鮮味嘅青口,如果有包點汁更加好食。西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅-切開中間係流心,仲有臘肉腸喺蛋餅度,好有咬口。檸檬汁醃吞拿魚-配上香脆多士同檸檬汁,清新得嚟又食到吞拿魚嘅新鮮。*Main*西班牙海鮮飯-上面有齊虎蝦、蜆、青口、魷魚仲要每樣都有四隻超足料,飯粒有咬口之餘入面有豬腩肉增加油香感。*Dessert*西班牙churros-每一次去西班牙餐廳都會食嘅甜品,外脆內軟配上朱古力醬同埋曲奇雪糕,一啖熱一啖凍感覺好特別。

*Tapas 5款*
黑毛豬火腿薯仔沙律
-蛋黃醬薯仔沙律配上鹹香嘅黑毛豬火腿,啱啱平衡到油膩感。

黑松露芝士風乾火腿Bikini

煮青口

西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅
-切開中間係流心,仲有臘肉腸喺蛋餅度,好有咬口。

檸檬汁醃吞拿魚
-配上香脆多士同檸檬汁,清新得嚟又食到吞拿魚嘅新鮮。

*Main*

*Dessert*
西班牙churros
在途經外表平凡的木星街時,被一間裝修突出的西班牙餐廳吸引,ROJO以黑色為主調,招牌則用燈紅色霓虹燈在漆黑街道中突圍而出。 店主介紹上星期開始有新出二人晚餐,更有八折優惠,於是就決定跟友人試試。餐廳主推fusion tapas,當中更融入亞洲元素,tapas 類似前菜,但種類繁多,主要分為乾身食物、 冷盤及熱盤。自己就非常欣賞二人晚餐中,除了主菜及甜品外,更可以在十二款tapas中挑選五樣,絕對是大滿足。而各菜式的味道、擺盤及質素亦都非常出色,絕對大推介。💕蕃茄銀魚柳多士銀魚柳身上帶有一條銀線代表質素好,至於多士麵包則來自西班牙,口感脆口同時夠煙韌。 至於蕃茄的酸酸甜甜跟銀魚柳鹹鮮味道配合度很高,之前亦很少食到這種配搭及味道,絕對是其中一款必食tapas。💕黑毛豬火腿薯仔沙律蛋黃醬火腿味道鹹香之餘帶有少少甜味,由於黑毛豬多吃橡果,令肉味帶有獨特榛子芳香,口感油脂潤滑,天然甘香。而薯仔沙律就正常發揮,配上蛋黃醬就滋味十足。💕西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅蛋餅以蛋及薯仔為主,另外加上臘肉腸及其他配料增添風味。蛋餅蛋味十足,味道及口感做得有層次,而且各款食材味道都互相配合,形成獨特新口味。💕黑松露芝

💕蕃茄銀魚柳多士

💕黑毛豬火腿薯仔沙律蛋黃醬

💕西班牙薯仔軟臘肉腸蛋餅

💕黑松露芝士風乾火腿比堅尼
由於多士呈三角形,因此用比堅尼來命名因兩者外形相似。至於味道方面,黑松露及芝士都較為香口,配上鹹香味火腿,有少許似咸牛肉 三文治的味道,但味道層次就更多更豐富。

💕炸黑松露野菌芝士可樂餅
可樂餅呈球狀,外面口感酥脆而裏面就軟滑香口,黑松露味道不算太突出,反而配合芝士香味頗為配合。

💕西班牙海鮮飯
份量頗多的一道主菜,而且擺盤整齊美觀,上面有虎蝦、青口、魷魚及蜆肉。至於飯粒就用上西班牙米並混合豬腩肉,飯粒口感粒粒分明而且充滿油香,再加上索滿高湯,鮮味十足。上面海鮮食材亦算新鮮,可灑上少許檸檬汁令海鮮鮮甜味道更為突出。

💕西班牙燒乳豬,青蘋果蓉,燒新薯
各款tapas及主菜味道質素一流,令我們都忍不住再加添一款主菜 - 燒乳豬,果然沒有令人失望。燒乳豬豬皮脆口,肉質彈牙爽口而且充滿肉汁,沒有半點豬臊味。再加上青蘋果蓉有助減少油膩感覺,兩者味道配合得非常好,既 清新又有肉香。至於新薯對比普通薯仔,外形較細小,而且只有春天才出產,口感不似普通薯仔有粉粉的感覺,反而較為滑口,薯仔味道更濃郁,雖然只是配菜,但絕不比主角燒乳豬遜色,質素同樣非凡。

💕西班牙肉桂油條
此為西班牙傳統甜品,口感酥脆煙韌,充滿肉桂糖香,再加上濃郁朱古力醬,以及Oreo味雪糕,即使食得再飽亦令人難以抗拒。而且香港甚少甜品店有售,主要在西班牙餐廳才可見到,絕對要一試。

總括而言,今晚在ROJO的用餐體驗非常好,餐廳環境、服務質素、食材擺盤全部都高質。 店員服務因勤有禮,亦會講解菜式,同時又主動添水以及更換新餐具以便品嚐下一道菜,感覺服務細心體貼。期待下次再到ROJO品嚐其他tapas,相信會有驚喜。
2024-03-17
Type of Meal