2019-05-13 228 views
今日心血來潮lunch time想食點心,一路聽聞蘭桂坊有間食點心唔錯嘅餐廳,搵左好耐,估佢唔到原來係加洲大廈23樓。店舖格局其實一d都唔似食中菜,個景仲要望到大館 真係幾好feel。雖然餐廳都幾full,不過職員好快就俾到張枱我地, 一行2個少女諗住咩都試下。打開點心紙,有少女系必點嘅 香檳玫瑰蝦餃仲有職員力推嘅珍菌黑松露球及一系列熱氣炸物。珍菌黑松露球一黎到已經被我們鯨吞,所以照片就無啦。 但賣相相同吸引,一個黑色小球佈滿黑松露香味加上菇菌豬肉濃郁,不妨一試。一打開,身為少女系代表嘅我點可以唔影張相打卡! 皮薄餡靚,蝦無雪味,仲要有金泊, 必點之選!唔係太多點心的地方都能夠提供蝦多士,多士酥脆,咬下去唔會成口油同油味。而且蝦肉同樣爽口, 不得不讚揚一下!好多酒樓的椒鹽魷魚放久了都好容易冧新, 但呢碟反而沒有。 雖然份量有點少但脆嫩可口,不錯!港式之選又點可以唔叫炸兩!炸兩中的油炸鬼就略為失色啦。不夠脆,仲有點冧哂,少少失望。但腸粉皮白滑溜,補返一分,唔嬲啦~

香檳蝦餃

蝦多士

椒鹽魷魚

炸兩

港式之選又點可以唔叫炸兩!

2019-05-07
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
香檳蝦餃
蝦多士
椒鹽魷魚
  • 珍菌黑松露球
2019-05-10 169 views
2019.05.10-✨紅樓✨地址:紅樓 (中環)中環蘭桂坊德己立街32號加州大廈23樓-味道:🐽🐽🐽🐽🐽價錢:🐽🐽🐽推介度:🐽🐽🐽🐽-踏進餐廳,就被舒適的環境吸引着。有別一般中菜的裝修,這裏是比較新派的風格。除了食物質素以外,擺盤也很別緻,看得出餐廳廚師的用心。-魚子醬蝦多士🦐魚子醬鮮味濃郁,蝦仁彈牙。多士炸得不油膩,口感十分鬆脆。-紅樓片皮烤鴨🦆這個我們點了例牌大概15片,令我們十分驚喜的是,用來包着片皮鴨的簿餅,每一層也有蒸爐紙隔著,以防癡底。鴨皮脆身,肉質嫰滑,而且上枱的時候溫度適中,就算到現在,也令我想一再回味。-迷你酥皮燕窩蛋撻🥚餅底即場新鮮炸,入口酥脆。蛋味很香,亦很滑身。燕窩份量也算多,當小點吃也不錯。-珍菌黑松露球🌑外面包滿黑松露,當初以為炸到黑松露過熟,會令松露味消失。可是放入口之際,卻嗅到一陣飄香的松露味。一咬開,菇菌味很濃郁,再加上松露的脆皮,簡直一絕。-脆皮燒鵝撈麵🦆這個十分大推,鴨油隨着擺放的時間越來越多,這個面只有少少的豉油。爽口的粗麵,伴着鴨的油脂,那種滿足程度簡直爆錶!-香檳金蝦餃🦐蝦餃皮不算太厚,有着夢幻的外表,而且內裡的蝦仁很足料很大粒,水準之作。

2019.05.10
✨紅樓✨
地址:紅樓 (中環)
中環蘭桂坊德己立街32號加州大廈23樓
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
價錢:🐽🐽🐽
推介度:🐽🐽🐽🐽
魚子醬蝦多士
🦐
魚子醬鮮味濃郁,蝦仁彈牙。多士炸得不油膩,口感十分鬆脆。
紅樓片皮烤鴨
🦐
2019-05-10
  • 魚子醬蝦多士
2019-05-08 1770 views
同家人移民多年既好朋友最近返左黎香港搞証件d野兼順手探下我地,之後再飛去台灣玩幾日先返反去英國知佢係英國成日食西餐,難得佢返到黎,咁就梗係同佢食返餐中菜啦!!!不過佢同我食完仲有下場,要join另一班fd飲野,為左方便佢,我就特意揀左間係蘭桂芳既中菜館,同佢洗洗麈兼好好聚下舊呢度既空間好大,感覺好modern,坐係窗邊位置既我地仲可以一路食一路望住窗外既景色好朋友唔大食,加上佢仲有下場,所以我地都只係嗌左一籠“香檳金蝦餃”HKd$52+10%、一份例牌既“黑豚肉叉燒皇”HKd$188+10%、一碟“薑汁龍鬚芥蘭”HKd$98+10%同“濃湯鴨絲泡飯”HKd$268+10%一齊share先黎既蝦餃外型飽滿,呈粉色既外皮劃上金粉,賣相高貴當中内含爽彈蝦肉,沒有令人生怕既肥肉脂肪,外皮厚薄得宜,吃得滿意其後既叉燒以鐵板呈上,伴有蠟蠋加溫保熱!由黑豚豬製成既叉燒軟腍鬆化,調味不會過甜,質素甚高!長居英國既好友更大讚已多年沒有嚐到此高質叉燒芥蘭翠綠清甜,沒有說不的理由吧而濃湯鴨絲泡飯亦有驚喜濃湯中帶有不少鴨絲,加以經過油泡既脆米同吃,層次口感頓時提升最後甜品有第二個胃既我地仲要左一客“杞子桂花糕

先黎既蝦餃外型飽滿,呈粉色既外皮劃上金粉,賣相高貴

長居英國既好友更大讚已多年沒有嚐到此高質叉燒

芥蘭翠綠清甜,沒有說不的理由吧

而濃湯鴨絲泡飯亦有驚喜

最後甜品有第二個胃既我地仲要左一客“杞子桂花糕”HKd$52+10%做甜品

這客晶瑩又精美既清香桂花糕,正好滿足甜胃既同時,為呢餐聚舊洗麈飯劃上甜蜜既句號

Type of Meal
Dinner
  • 香檳金蝦餃
  • 濃湯鴨絲泡飯
2019-05-07 1182 views
復活節有成4日假,好耐無試過多過3日假都留係香港,其實有時飛黎飛去都幾累,雖然係去玩,除非係搭BUSINESS,如果唔係搭飛機真係唔係咁舒服,所以呢4日假我決定要係香港大訓特訓,留港消費留得港消費就梗係要搵番間靚餐廳食下,唔想同人逼,假日出中環就最岩,加州大廈有唔少靚餐廳,而且高層餐廳包保有靚VIEW,我當日就去左紅樓,一上去到有一種富麗堂皇的感覺,居高臨下有維港景,坐係WINDOW SEAT令人忘憂記得細個去京都的時候,第一次見到呢款日本鐵鑄茶壺,當時第一個感覺係覺得好高級,一拎起份量十足,再望一望價錢,嚇親當時年輕的我,估唔到呢間餐廳會用上呢款日本傳統工藝品SANTA SAUVIGNON BLANC ($78)放假梗係要飲番兩杯盡慶一下,係呢個咁華麗既場景,飲番杯白酒,令我諗起一首歌,「夜上海、夜上海......」,心情好得難以形容,HOUSE WINE如果有SAUVIGNON BLANC我多數都會揀佢,特別係今晚食中菜,SAUVIGNON BLANC多數都偏DRY,襯中菜就岩曬香檳金蝦餃 ($52)蝦餃皮係粉紅色,係呢個春天時分令我諗起SAKURA,金箔部分就好似花蕊一樣,今年無
SANTA SAUVIGNON BLANC ($78)
香檳金蝦餃 ($52)
蝦餃皮係粉紅色,係呢個春天時分令我諗起SAKURA,金箔部分就好似花蕊一樣,今年無去日本睇櫻花,估唔到係呢度搵到呢個感覺,蝦餃最緊要就係夠多蝦,而且蝦要夠新鮮,這裡的絕對合格
黑豚肉叉燒皇 ($188)
叉燒要整得好其實唔容易,用上一舊靚肉應該係基本吧,黑豚肉肥瘦適中,口感跟一般豬肉大不同,較有嚼勁,用火爐一路熱住,所有熱食食物夠熱咁食都會特別好味,特別係叉燒,蜜餞夠曬多,足夠每一塊叉燒係蜜糖河中游水
龍鬚芥蘭 ($98)
好欣賞呢一道菜,因為餐廳連簡單一棵芥蘭,每一棵都將佢雕琢到龍鬚一樣,咁花功夫你同我係屋企都一定唔會咁做,賣相咁討好,我諗唔鐘意食菜既小朋友都會食多兩條,浸菜既湯記得要飲埋,因為係無味精濃湯,我差唔多將所有湯清到一滴不剩
紅樓招牌炒飯 ($138)
好豐富的一個炒飯,有蟹子、蟹肉、蝦、帶子,可以叫得做一個海鮮炒飯,炒得夠乾身
燈影煎堆 ($88)
一上場隔離檯都目不轉睛咁望實,煎堆整到成個月亮咁,呃LIKE就靠呢張相,煎堆炸到薄薄的,店員細心幫我地剪到一塊塊容易食,建議多D人食先叫,因為份量都幾多喔
2019-04-20
2019-05-04 390 views
今日喺中環做完Gym.諗緊喺邊度食嘢好,記得之前有朋友講上星期喺加洲大廈23樓食過一個中式Brunch.反正未諗到食咩,即管上去試吓,一入到餐廳就比佢嘅環境吸引了,落地大玻璃,仲有露台可以望晒成個中環境,確係吸引,佢地而家原來做緊$288任飲任食點心,仲有我最鍾意嘅片皮鴨,睇嚟要做多幾次運動先得了🤣,價錢嚟講喺中環區尚算可以,食物方面亦有好多選擇,加$220仲有紅白酒任飲兩小時,坐足兩小時,夾埋食咗五至六款點心,再加其他飯麵同湯,已經飽到不得了。成個過程是享受的,有靚景,有任食即制點心,有任飲紅白酒,下次我都會叫埋朋友一齊嚟食多次。
2019-05-04
$300 (Lunch)
2019-05-04 226 views
今日難得朋友說到蘭桂坊聚舊,已經好久沒有去,正好今日去update一下。來到了加州大廈23/F,一進門已聽到強勁的音樂,落地玻璃遠眺中環夜景,豁然開朗。這裏是酒吧加上中西合璧的裝潢,配搭新穎,我十分喜歡。點心:珍菌黑松露球外皮煙韌口感似咸水角,內有煙肉、蘑菇餡,幾特別。燒味:黑豚肉叉燒皇(例牌)比較特別用鐵板明火上,能保持熱度,叉燒蜜汁醬熱辣辣又滾燙,叉燒肥美厚切,入口汁香嫩腍,即使瘦的部分也十分腍,一點不韌,必食。薑汁龍鬚芥蘭芥蘭經刀功處理,十分漂亮,新鮮翠綠爽脆,用上薑汁炒,帶有輕微薑的香味,十分不錯。飯點濃湯鴨絲泡飯材料豐富多樣,有鴨絲、芝麻、炸蒜、蔥花、脆米等等,濃湯調味正好不會過濃或過稀,濃稠度也正好,很喜歡這個濃湯鴨絲泡飯,口感味道都一流。甜點杞子桂花糕桂花糕很工整,杞子大粒,有豆苗墊底,桂花糕加上草青味的豆苗,味道又幾夾

這裏是酒吧加上中西合璧的裝潢,配搭新穎,我十分喜歡。

點心:
珍菌黑松露球
外皮煙韌口感似咸水角,內有煙肉、蘑菇餡,幾特別。

燒味:

飯點

甜點

2019-04-24
Type of Meal
Dinner
杞子桂花糕
我真係好鍾意香港,特別係中環,華洋集處互相感染,黃昏嘅蘭桂坊更加精彩,氣氛就像外國嘅小鎮,非常熱鬧🥂唔好話香港人崇洋,我個人覺得去蘭桂坊唔一定要去酒吧、去酒吧亦唔一定要飲酒🍻,如果話你知,係加州大廈樓上,有一間特色中菜,既有消閒酒吧區🍻🍷,又可以品嚐中式點心🥟歎吓茶,中西合璧真係非常型🤩🤩🤩今晚係假期前夕,蘭桂坊特別熱鬧,我揀了🏮「紅樓」食個中式晚餐,望着窗外迷人的夜中環,西餐廳嘅環境,靜靜的吃個晚飯,感覺更有味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️淡淡粉紅、點點金箔,紅樓嘅香檳金蝦餃造型出眾,入口同樣迷人,蝦肉非常新鮮甜美,薄薄的外皮一咬爆汁,既有姿勢又有實際👍👍👍這個黑豚肉叉燒王以慢火加溫,確保密糖嘅液態狀況,保持溫度令每塊叉燒入口都鬆軟綿綿,蜜汁豐厚,燒烤嘅香味延續,超級好味啊😍😍😍龍鬚芥蘭以薑汁清炒,除了賣相好看,厚厚的芥蘭經切割後更加入味,清甜可口,like 👍濃湯鴨絲泡飯,組合一望而知,特別之處係加入脆脆嘅炸米,濃湯配搭香蔥芝麻,泡飯有軟有硬,加上吸索本能,越咀嚼越美味,perfect 🥰熱茶暖胃悠悠閒閒,望著點點星光的美景,吃著清怡小甜嘅桂花糕,晶瑩剔透,淡淡蜂蜜香,心情特別好💕 型格中菜@

熱茶暖胃悠悠閒閒,望著點點星光的美景,吃著清怡小甜嘅桂花糕,晶瑩剔透,淡淡蜂蜜香,心情特別好💕 型格中菜@ [紅樓] ⋯⋯feel so good 🥰
2019-05-01 156 views
朋友相聚,想找一個寧靜又舒適的環境,提議了蘭桂坊附近,加州大廈的「紅樓」,聽名字我便馬上在心中加了一個「夢」字😬想是中菜應該沒錯吧🤔走進23樓的紅樓,自己還已為走錯門口,因為整個門面太像酒吧,完全跟紅樓這兩個字沒有太大關係,幾經問明才肯定沒有找錯地方,原來經過酒吧區之後是別有洞天的幾盞圓形水晶吊燈,加上彩色格仔枱面,互相襯托,實在令人目不暇給,而且今晚可以坐在窗邊位置,還可以遠眺中環的夜景🌃,環境氣氛很是寧靜舒適👍🏻店員招呼我們坐下來,殷勤地為我們送上熱茶,介紹了他們一些招牌菜,由於我是第一次來,點菜的責任就交給朋友了😬第一道上的是香檳金蝦餃,賣相名貴吸引,粉紅色的外皮,上面有薄薄的金膜,顯得份外矜貴,賣相已經先聲奪人,入口皮薄熱燙,鮮蝦爽口彈牙,確實不錯👍🏻招牌菜黑豚肉叉燒皇,用明火溫熱,保持著溫度,食過叉燒嘅都明白,熱辣辣嘅感覺絕對是與別不同,用上等黑豚肉,肥瘦適中,表面沾滿蜜糖,滿分的佳餚😋😋😋薑汁龍鬚芥蘭,只用最鮮嫩的部份,用刀𠝹出一絲絲的條狀,固名之龍鬚,沾上薑汁更能帶出不同的層次感,實在是與別不同🤗店員特別推薦的濃湯鴨絲泡飯,將脆米、配料加進湯飯之內,即場翻滾煮熱,入口的時
店員特別推薦的濃湯鴨絲泡飯,將脆米、配料加進湯飯之內,即場翻滾煮熱,入口的時候,由於加入脆米所以特別有咬口,上湯加上鴨肉絲的精華,滋味非常,正👍🏻
還有甜品杞子桂花糕,入口感覺到蜜糖的香味,又有桂花的清香,晶凝通透,甜度適中,我個人十分欣賞😬
這裏位置便利,環境舒適,四周夜景璀璨,是不可多得的理想聚會地方, 十分值得推薦🤗
2019-05-01 207 views
First time trying out Redhouse Free Flow Dim Sum Brunch today with my friends! For the price of $288 per pax, we were able to order free flow dim sum off the special brunch menu, and enjoy a table spread of healthy cold appetizers, roast items, and hot main dishes. The server was so nice and we were greeted with a complimentary serving of Chilled Abalone. Some of my favorite dishes were the Garden Veggie Dumpling that’s packed with mixed mushrooms and sweet corn, Stuffed Truffle Balls filled wit

The server was so nice and we were greeted with a complimentary serving of Chilled Abalone. Some of my favorite dishes were the Garden Veggie Dumpling that’s packed with mixed mushrooms and sweet corn, Stuffed Truffle Balls filled with truffle-flavored minced meat, and the juicy Honey Glazed Char Siu 🤤

It’s probably one of the most value for money Dim Sum Brunch in town! Love their ambiance too! Would love to come back again for their Free Flow champagne at HK$340 per pax 🤩

What a great start to our holiday!
Free  Flow  Dim  Sum
Complimentary  Chilled  Abalone
2019-05-01
$250 (Lunch)
Free  Flow  Dim  Sum
  • Premium  Kurobuta  Char  Siu
  • Garden  Veggie  Dumpling
  • Rose  Gold  Har  Gao
2019-05-01 159 views
婆婆本身非常之喜愛上茶樓和食港式點心「一盅兩件」,熱騰騰、各式各樣的點心配一壺熱茶,是獨特有無與倫比的地道美味。人在中環出沒打滾,需要找地方來個「商務午餐」,相信大部份人都是先考慮環境優美賣相精緻的西餐。但婆婆找到紅樓這個地方,給你說正經事所需要的好環境,又能滿足你心底裏渴望着地道美味,希望能大快朵頤傳統令人垂涎三尺嘅經典港式點如燒賣、腸粉、蝦餃、馬拉糕等等這裏都一應俱全。只是賣相和擺碟都變了另一種風味,配上比較設計簡約和摩登的器皿。某些點心亦加入新意思小心思,如馬拉糕造成太極馬拉糕,有兩種不同的顏色和味道,給予你一點小新鮮的驚喜。
婆婆本身非常之喜愛上茶樓和食港式點心

2019-05-01 144 views
今日中午去咗蘭桂坊呢間新派中菜,之前睇雜誌報紙見到一直都好想試!上去前好驚好似茶樓咁迫,點知環境相當舒服,仲有180度中環靚景 (不過今日落雨)自己好鐘意食蒸餃,店員推介瑤柱菜苗餃、潮州粉果,皮薄夠熱。最令我印象深刻係田園雜菜粿,口感豐富又健康,真心推介!另外個朋友試咗灌湯餃,成碗湯都飲埋,下次我再嚟試朋友唔食飯唔得,所以試咗珍珠雞,好似加咗紅米,所以口感幾好!個人更加鍾意個荷葉飯,夠抵食。店員好細心,見我想影相幫我收好其他嘢,又成日加水

店員好細心,見我想影相幫我收好其他嘢,又成日加水
2019-04-30
$150 (Lunch)
  • 瑤柱菜苗餃
  • 花菇滑雞蒸荷葉飯
2019-05-01 858 views
今晚去了中環加州大廈新開了一間中西合璧的餐廳叫「紅樓」,餐廳位於23樓,周著有落地玻璃窗十分開揚,可俯瞰中環景緻;裝修別緻,有彩石長枱、洋式圓枱、洋式椅子和吊燈等並設有酒吧,可見玩味,亦有氣氛。 一行二人,各點了《珍菌黑松露球》共兩夥:內有煙肉和蘑菇餡,外皮煙煙韌韌口感似煎堆,再加上比一般細少的黑芝麻更增添香口。 燒味系中點了《黑豚肉叉燒皇(例牌)》(這份是二人份量哦~)黑豚肉叉燒放於鐵板上再用火爐滾熱,鑊氣十分又令叉燒更入味。黑豚肉叉燒果然稱得上是皇,因為厚身得來十分腍嫩並且有肉汁,毫無韌位,十分讚!《薑汁龍鬚芥蘭》(這份都是二人份量哦~)芥蘭的菜衣已取,並且師傅用刀界過,令嫩綠清甜的芥蘭更加脆爽,而且有薑粒的薑香。 飯點有炒飯或泡飯選擇,我們就選了較濕潤的後者。《濃湯鴨絲泡飯》亦都是原煲取出再用火爐滾熱著。湯很香濃,而飯加入了脆米和芝麻,香口又有口感,鴨絲肉多又有肉香,此泡飯不錯,份量足夠3-4人。 甜點是《杞子桂花糕》,每人兩件的份量,正常無特別。服務:服務員細心有禮,印象不錯。

裝修別緻,有彩石長枱、洋式圓枱、洋式椅子和吊燈等

並設有酒吧,可見玩味,亦有氣氛。

一行二人,各點了《珍菌黑松露球》共兩夥:

燒味系中點了《黑豚肉叉燒皇(例牌)》(這份是二人份量哦~)

飯點有炒飯或泡飯選擇,我們就選了較濕潤的後者。

甜點是《杞子桂花糕》,每人兩件的份量,正常無特別。

服務:服務員細心有禮,印象不錯。
2019-04-30
2019-04-29 502 views
復活節假期,一連有4日,身邊既朋友都已經出國。日本、台灣、泰國,都係大家出國既目的地,請多1 日假,就可以來個5日4夜既快閃之旅,的確十分吸引。不過我個人就唔係太喜歡假期去同人爭,同人迫,所以都係決定留港消費。正正因為大部份既香港人都已經出哂國,所以喺中環行街,撞口撞面既都係外國人,都係遊客,成條街感覺變得容易行佐好多,都幾正。晚上就揀佐落蘭桂芳,搵一間自己未試過既餐廳作為復活節大餐,慶祝一下。呢間餐廳位於加州大廈既23樓,居高臨下,景觀一流。雖然餐廳係食中菜既,但係因為位於飲酒,開P既聖地蘭桂芳,所以餐廳既裝潢都以西式為主,配上氣氛燈,作為happy hour 既地點都同樣出色。玻璃窗外望既係維港,但因為其他既高樓大廈都真係太高,所以只可望見少少海景。餐廳既drink list 真係好大份,有各國多款既酒水選擇,揀酒都可以揀上半小時。1664 Kronrnbourg Blanc $98最後我就點上了我既最愛 1664,大大杯,好抵飲,配上餐廳特別既餐枱colorful設計,令吸引既啤酒顯得更吸引。珍菌松露球 $48松露球好特別,賣相比較似芝麻湯圓,或者炸煎堆。個皮做得幾硬身,食落外脆
復活節假期,一連有4日,身邊既朋友都已經出國。

呢間餐廳位於加州大廈既23樓,居高臨下,景觀一流。

1664 Kronrnbourg Blanc $98

珍菌松露球 $48

松露球好特別,賣相比較似芝麻湯圓,或者炸煎堆。

個皮做得幾硬身,食落外脆,但其實內軟且暖既。

咬開滿佈芝麻既湯圓皮,裡面迎來既係充滿松露香既肉碎,加上珍菌,好好味。

黑豚肉叉燒皇 $188

呢個叉燒皇既賣相真係好靚,用上蠟燭台點上火光,更顯高貴。

叉燒既肥瘦比例岩岩好,配上帶蜜糖甜香既叉燒醬汁,真係好好味。

叉燒切得比較厚身,食落啖啖肉,有口感。

這時候店員貼的詢問我們是否要喝茶?

然後來了一壺烏龍茶,用上我很喜歡的日本鋼製茶壺,保熱之餘賣相也吸引。

龍鬚芥蘭 $98

蔬菜方面,我們點了這款龍鬚芥蘭,廚師用上精密既刀功為每一條芥蘭切成龍鬚狀,配上濃湯。

濃湯無加味精,令我地都忍唔住要不停飲。

紅樓招牌炒飯 $138

最後既主食我地點佐餐廳既招牌炒飯,面頭曬上了蟹肉碎,和蟹杍,很有層次。

炒飯也很乾身,唔會過油,而且份量都幾大。

燈影煎堆 $88

一餐好既美食,總唔能夠欠缺一個好既甜品,而今次我地就揀佐燈影煎堆。

其實佢係一個好大好大好大既煎堆,用黎影相厄Like 真係一流,至少我自己share俾朋友圈大家都有讚無彈。

煎堆影完相後,店員就會為我地煎開,方便食用。

因為香港長假既關係,所以四周既人流都真係唔多,所以進食既環境都幾舒適,真係越黎越鐘意呢一日既香港,亦都有D懷念20年前既香港呢。
2019-04-20
2019-04-20 391 views
極度鍾意食煎堆嘅我,見到中環有巨型煎堆,一定唔會錯過每樣點心都很精美,賣相特別,味道亦不錯👍🏻最後甜品到煎堆,真的很期待一咬煎堆竟然是凍的外面沒有芝麻,唔鬆脆,有一點靱實太失望了
極度鍾意食煎堆嘅我,見到中環有巨型煎堆,一定唔會錯過

每樣點心都很精美,賣相特別,味道亦不錯👍🏻

最後甜品到煎堆,真的很期待

一咬
煎堆竟然是凍的

外面沒有芝麻,唔鬆脆,有一點靱

實太失望了

2019-04-05
$200 (Lunch)
2019-03-31 565 views
I only got one thing to say... 8 slices of roast duck for 298$??? Utter rip off! I can easily get at least half duck for that price elsewhere.And the other dishes were just normal..hardly demand such high price. The only thing you are paying for there is the decor. I wouldn't recommend going there at all unless you want to burn your money.