Restaurant: Poke Go (Tai Nan Street)
Info:

2023-03-24 2307 views
長長的南昌街隔開大南街一邊搭滿竹棚的街坊老店,另一邊往太子方向並排數間清雅食店,此乃其一。時13:40,小店格局,樓底特高,木系裝潢,有吧台,十多枱二人枱幾近坐滿。早已盤算:文青食店,宜放鬆預算,備好足夠銀兩(有機會只收現金。然而今回最後埋單見收支付寶等)價錢會輕刷我觀感。以車仔麵式選項的用螢光筆劃單法,每項劃一至數劃。有選擇困難可翻至另頁預設飯款下單。收得此價也不是前菜份量,十數分鐘後就堆砌成一大木碗砵滿姿態上枱,幾乎滿瀉,互相開心些牙怕有點難道,於是選項大致與友人相符,分別是主食三文魚、吞拿魚,配菜青瓜、枝豆(已褪皮)。角切魚生粒鮮嫩十數粒,有一小顆青檸在碗旁差點忘了擠汁,選的糙米底飯好嚼,還有點像椰菜花粒,自我欺騙為生酮吃。基本不加大不加多餘配餸已夠好,而且,還點了以下這杯⋯⋯還是受這種「賭博型超級食物」所吸引。老是表皮青亮,切開是嘔心黑絲;又或鱷魚皮色,開來是奶油柔滑,表裏不一,摸不透心。此店將之製成的極濃稠奶昔,坦蕩蕩無花無假,奶油香果味濃,不滯胃又再三回味。

三文魚枝仁豆冷豆腐櫻桃蕃茄果仁木魚絲岩鹽脆蒜紫菜絲山葵乳酪醬沙律拼珍珠糙飯
吞拿魚青瓜冷豆腐粉紅岩鹽脆蒜木魚絲鰹魚醬沙律拼白飯

牛油果奶昔

2023-03-18
$142 (Lunch)
吞拿魚青瓜冷豆腐粉紅岩鹽脆蒜木魚絲鰹魚醬沙律拼白飯
牛油果奶昔
2023-03-20 200 views
📍Poke Go (大南街) (深水埗)🇭🇰 深水埗大南街211號地舖做完運動之後朋友話想食poke bowl 就特登嚟咗呢間食poke bowl健康嘅原因係因為佢有齊晒優質嘅蛋白碳水化合物同埋脂肪😋 Build Your Own Bowl (自選)Main Protein 吞拿魚 $108Base 珍珠糙飯+沙律菜Toppings 雞蛋絲 甜粟米 紫洋蔥Top-up 鮮蟹肉 +$16Dressings 柚子醬油醋Seasoning 木魚絲 辣椒碎 脆蒜 岩鹽 紫菜絲佢個份量超多超多!吞拿魚質素ok 雖然佢唔係專食壽司鋪頭個隻咁有油香嘅 不過都算新鮮其餘配料都係都係正常嘢最欣賞佢呢個自選poke bowl 可以半飯半菜 感覺健康啲🤣總結 如果想食poke bowl可以試下 呢度價錢貴少少但係份量超級多不過唔知個日係咪比較夜去所以職員態度麻麻🤣
📍Poke Go (大南街) (深水埗)
🇭🇰 深水埗大南街211號地舖
做完運動之後
朋友話想食poke bowl 就特登嚟咗呢間食

😋 Build Your Own Bowl (自選)
Main Protein 吞拿魚 $108
Base 珍珠糙飯+沙律菜
Toppings 雞蛋絲 甜粟米 紫洋蔥
Top-up 鮮蟹肉 +$16
Dressings 柚子醬油醋
Seasoning 木魚絲 辣椒碎 脆蒜 岩鹽 紫菜絲

佢個份量超多超多!
其餘配料都係都係正常嘢

不過唔知個日係咪比較夜去所以職員態度麻麻🤣
2023-03-16
$140 (Breakfast)
餐廳座落深水埗大南街,附近Cafe林立,店面格局就咁睇都似cafe,入到店內嘅裝潢好有心思,有好多唔同嘅畫作,簡約得黎但富有現代感,讓人感覺舒適。餐廳主打「夏威夷魚生飯」🥙平日車仔麵就食得多,自己揀餸嘅魚生飯都係第一次。本身餐廳設有6款Signature Bowl,啱晒有選擇困難症既人🥴另外有超過20款配料,可以根據個人喜好自由選擇食材同配料,創造出獨一無二既Poke Bowl~Poke Bowl可以揀1個Main Protein先,之後再揀1-2款既Base + 3款Toppings + 1款Dressing + Seasoning,總共有超過20款配料選擇!同行朋友行緊低碳高蛋白質既餐單,佢話呢個Poke Bowl非常適合佢👍🏻\ Build My Own Bowl ($98) / ✨Main protein: 三文魚✨Base: 壽司飯✨Toppings: 蟹籽+雞蛋絲+芝麻海帶✨Dressings: 辛味蛋黃醬✨Seasoning: 木魚絲+紫菜絲✨Top up: 牛油果Poke Bowl唔單止係健康之選,顏色仲好colourful好適合打卡,重點係佢大大碗好足料CP值極高!食

Build  Your  Own  Bowl

\ Build My Own Bowl ($98) /
✨Main protein: 三文魚
✨Base: 壽司
✨Toppings: 蟹籽+雞蛋絲+芝麻海帶
✨Dressings: 辛味蛋黃醬
✨Seasoning: 木魚絲+紫菜絲
✨Top up: 牛油果

Poke Bowl唔單止係健康之選,顏色仲好colourful好適合打卡,重點係佢大大碗好足料CP值極高!食材新鮮再配埋佢個蛋黃醬真係好好味,絕對會encore同介紹朋友黎食!

牛油果奶昔, 冷壓菠蘿汁

\ 牛油果條奶昔🥑($48) /
Smoothie好滑,但味道略嫌較淡,食個poke bowl再飲埋個smoothie會好飽

\ 冷壓菠蘿汁🍍($38) /
好fresh,酸酸甜甜好開胃,裝飾用既菠蘿乾都可以食

* * *
總括而言,Poke Go係好值一試既餐廳,無論食物質素、服務、價錢都無得彈,性價比極高,值得推介!絕對係注重健康人士首選~🥗🥗
* * *

2023-02-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Build  Your  Own  Bowl
牛油果奶昔, 冷壓菠蘿汁
  • Build Your Own Bowl
2023-03-05 158 views
深水埗大南街附近Cafe林立,但今天我們不是去cafe,去吃健康的poke bowl,作為健康的晚餐也是個好選擇!吃poke bowl最好的地方是有很多配料可以選擇, 我們當然自選poke bowl ,build our own bowl!𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐁𝐨𝐰𝐥 ①Main protein: 三文魚Base: 沙律菜Toppings:枝豆、麻將豆腐、青瓜Dressing:山葵乳酪醬Seasoning: 全部都要🤩枝豆同豆腐係我朋友的至愛,所以一定要選擇配上山葵乳酪醬少少攻鼻,清新又健康。𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐁𝐨𝐰𝐥 ②Main protein: 吞拿魚Base: 珍珠糙米飯Toppings:室溫青瓜、麻醬豆腐、櫻桃蕃茄Dressing:辛味蛋黃醬Seasoning: 全部都要🤩我和朋友一個選擇三文魚,一個選擇吞拿魚,大家可以交換試試😊,辛味蛋黃醬有點辣,但味道也不錯,我選擇了糙米飯,有米飯落肚之餘又比較健康。🙈Poke Go (大南街) (深水埗)📍深水埗大南街211號地舖

𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐁𝐨𝐰𝐥 ①
Main protein: 三文魚
Base: 沙律菜
Toppings:枝豆、麻將豆腐、青瓜
Dressing:山葵乳酪醬
Seasoning: 全部都要🤩

𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐁𝐨𝐰𝐥 ②
Main protein: 吞拿魚
Base: 珍珠糙米飯
Toppings:室溫青瓜、麻醬豆腐、櫻桃蕃茄
Dressing:辛味蛋黃醬
Seasoning: 全部都要🤩

Poke Go (大南街) (深水埗)
📍深水埗大南街211號地舖
2023-01-18 1943 views
一開始減肥嘅時候,每日淨係諗緊點樣可以出街食得健康啲Poke bowl有齊晒優質蛋白碳水同埋脂肪最重要係非常之好食而呢間更加係佢哋喺深水埗之後第二間分店舖頭入邊嘅空間感都幾大另外有呢一個同kol joeie 共同創作嘅壁畫十分之打卡Poke bowl 嘅配搭非常之多除咗有啲固定嘅配搭之外你仲可以好似車仔麵檔咁樣選擇返自己鍾意食嘅餸值得一提係冬天有個期間限定有火鍋揀,啱晒啲冬天唔想食生冷嘢嘅人不過我嗰日九點去嘅時候已經賣晒🥲想食,可能都要早少少去另外有樣嘢幾surprise就係佢哋做埋到會分量望落去都幾大鍾意食poke 又想喺聚餐保持健康嘅朋友仔,都可以考慮吓第一個poke 我哋叫咗吞拿魚,麻醬豆腐,香菇,海帶同埋蛋絲,再配上一個鰹魚汁揀咗沙律底而另外一個就叫咗三文魚,麻醬豆腐,蟹籽,紫洋蔥,一半沙律,一半糙米底,醬汁就揀咗果仁芝麻醬兩碗嘅份量都超級多嚟到嘅時候,無從入手,好似一食就要山泥傾瀉😂食材嘅味道好新鮮配搭唔同嘅配料亦都增加咗口感嘅層次另外三文魚同埋吞拿魚嘅份量亦都相對比較多變相性價比其實都幾高重點係食完之後會超飽完全顛覆咗食沙律麵包嘅概念

一開始減肥嘅時候,每日淨係諗緊點樣可以出街食得健康啲
Poke bowl有齊晒優質蛋白碳水同埋脂肪
最重要係非常之好食
而呢間更加係佢哋喺深水埗之後第二間分店

十分之打卡

Poke bowl 嘅配搭非常之多
除咗有啲固定嘅配搭之外
你仲可以好似車仔麵檔咁樣選擇返自己鍾意食嘅餸

值得一提係冬天有個期間限定
火鍋揀,啱晒啲冬天唔想食生冷嘢嘅人
不過我嗰日九點去嘅時候已經賣晒🥲
想食,可能都要早少少去

另外有樣嘢幾surprise就係佢哋做埋到會
分量望落去都幾大
鍾意食poke 又想喺聚餐保持健康嘅朋友仔,都可以考慮吓

揀咗沙律底

兩碗嘅份量都超級多
嚟到嘅時候,無從入手,好似一食就要山泥傾瀉😂
食材嘅味道好新鮮
完全顛覆咗食沙律麵包嘅概念

2023-01-11
  • 自選Bowl
2023-01-06 307 views
💎總評分:8/10呢到嘅poke bowl可以自選配料,佢亦都有提供一啲signature bowl,幫你揀好曬啲配料,咁我就懶得諗啦~我同朋友都叫左ONO入面有三文魚,壽司飯,溫室青瓜,雞蛋絲,皇帝蟹棒,果仁芝麻醬,芝麻,一黎到比個份量嚇襯!明明個碗已經好大但係啲送曡到成座山咁高⛰️我一路攪一路唔小心跌左啲料出黎😂佢嘅三文魚食極都仲有,同埋都夠新鮮。成個bowl嘅質素都不錯,大份得黎又可以食得健康,完全唔怕肥,食完大滿足!😋
💎總評分:8/10

我同朋友都叫左ONO
ono
ono
2022-12-22 158 views
一入去呢間餐廳,已經覺得呢到裝修得好靚,牆紙又好特別,而且臨近聖誕,佢地仲會特登佈置埋聖誕裝飾,好有聖誕氣氛店員都好友善,好細心,佢知道呢排天氣凍咗,特登話我知除咗凍食之外,仲可以叫熱食,我望佢餐牌都幾吸引🤣🤣睇住d相,樣樣都想試下,最後揀咗Nalu估唔到好大碗,裡面好豐富好足料,幾乎每啖都食到八爪魚,加埋甜粟米,櫻桃蕃茄,和式青葱,蟹棒沙津,配埋壽司飯,全部食材撈埋辛味蛋黄醬甘一齊食,味道好夾而且食材都好新鮮壽司飯好軟熟,我最鍾意佢既八爪魚,好新鮮入味而且份量好多再加芝麻同辣椒碎,辣辣地好開胃,食完真係好滿足整體黎講我都幾滿意呢間餐廳,值得推介,下次會再約埋朋友一齊黎食下佢其他款式既食物

最後揀咗Nalu

估唔到好大碗,裡面好豐富好足料,幾乎每啖都食到八爪魚
而且食材都好新鮮
壽司飯好軟熟,我最鍾意佢既八爪魚,好新鮮入味
而且份量好多

再加芝麻同辣椒碎,辣辣地好開胃,食完真係好滿足

整體黎講我都幾滿意呢間餐廳,值得推介
,下次會再約埋朋友一齊黎食下佢其他款式既食物

2022-12-21 122 views
平時去大南街café chill就去得多,估唔到除左café仲有好多特色小店,經朋友推介有日夜晚去Poke Go試下,今次係我第一次食夏威夷式魚生飯,既興奮又期待啊!餐廳裝備簡單,帶點日式感覺,門口仲有部懷舊電視播緊MV,等位都唔怕悶。平日夜晚去等位大約10分鐘,我地分別叫左signature bowl 808同埋 Shoyu Ahi。本身我以為Poke Bowl係懶晒健康、食唔飽人嘅打卡食物,點知兩碗飯送到黎,份量大到嚇我一跳!808材料包括吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻、木魚絲。Shoyu Ahi材料就有吞拿魚、壽司飯、芝麻海帶、和式青蔥、紫洋蔥、鰹魚醬油、芝麻、木魚絲。兩款都好足料,每啖都食到各種食材,吞拿魚好fresh好腍,海帶係畫龍點睛之處,配鰹魚醬油好夾!我地仲叫左一個和風炸雞同埋一杯杯avocado smoothie,牛油果味超濃,質感好creamy。最後我地都食唔晒,份量實在太大,咁嘅價錢食到咁高質素的Poke Bowl,真係好推介。

2022-12-18 152 views
Poke Go (深水埗)📍深水埗大南街211號地舖🤍 ONO $98呢個Poke Bowl好特別,賣相係非一般咁靚,色彩繽紛,淨係望已經胃口大開,好想食🤤 我同朋友揀咗ONO呢個組合,main protein係好新鮮嘅三文魚,角切嘅三文魚食落好有口感,base就係壽司飯,topping就有溫室青瓜,雞蛋絲同蟹棒沙律,配埋果仁芝麻醬,上面灑咗啲芝麻😍 食poke bowl嘅秘訣就係將所有嘢撈埋一齊嚟食,豐富又健康🥰💪🏻🤍 自選組合$78揀咗一個唔使諗嘅組合,我哋都想感受下build your own bowl🤭 所以都點咗一個自選組合,入面有雜菌香菇配沙律菜,配料係溫室青瓜,麻醬豆腐同櫻桃番茄,青瓜同番茄食得出係一種令人感動嘅新鮮,麻醬豆腐又夠晒滑,加埋蜜糖芥末醬,好正!我哋仲好貪心揀咗果仁、岩鹽、木魚絲、脆蒜同紫菜絲擺喺面,超級幸福🥰🍹 冷壓蘋果汁蘋果汁好新鮮,啱晒鍾意健康飲食嘅人整體評分:味道 🌟🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟衛生 🌟🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟
Poke Go (深水埗)

📍深水埗大南街211號地舖

🤍 ONO $98

🤍 自選組合$78

🍹 冷壓蘋果汁
蘋果汁好新鮮,啱晒鍾意健康飲食嘅人

整體評分:
抵食 🌟🌟🌟🌟
Lunch
  • ONO
2022-12-17 90 views
第二次嚟好出名既poke go!!!食魚生bowl飯 環境都幾靚!好有格調~有得自選 好多配料😙可以揀3款 仲可以半飯半菜😆呢個叫咗tuna, 飯再加沙律菜~蛋絲、豆腐、青蔥~再加鰹魚汁 好惹味~好多木魚絲!同埋啲麻醬豆腐好入味 係最好食既( ´▽`)seasoning嗌哂所有~撈埋一齊食更惹味吞拿魚份量都好多好足料成個飯食落好滿足!呢個係另一個 叫咗三文魚!mix咗兩隻飯 青瓜、粟米、蟹籽好多蟹籽😛😛加咗溫泉蛋👍🏻👍🏻wasabi yogurt sauce 好creamy 食落好特別!三文魚份量都好足!!火龍果汁 好fresh飲得出完全冇加糖好健康好好仲有個南瓜湯都非常creamy同埋重南瓜味😙😙好好飲~呢間真係健康之選可以自選魚生飯 又鮮又足料又健康jeng!!!! 會再encore!!

第二次嚟好出名既poke go!!!
食魚生bowl飯 環境都幾靚!好有格調~

有得自選 好多配料😙
可以揀3款 仲可以半飯半菜😆

呢個叫咗tuna, 飯再加沙律菜~
蛋絲、豆腐、青蔥~
再加鰹魚汁 好惹味~好多木魚絲!
同埋啲麻醬豆腐好入味 係最好食既( ´▽`)
seasoning嗌哂所有~撈埋一齊食更惹味
吞拿魚份量都好多好足料
成個飯食落好滿足!

呢個係另一個 叫咗三文魚!
mix咗兩隻飯 青瓜、粟米、蟹籽
好多蟹籽😛😛
加咗溫泉蛋👍🏻👍🏻
三文魚份量都好足!!

火龍果汁 好fresh
飲得出完全冇加糖
好健康好好

仲有個南瓜湯都非常creamy同埋重南瓜味😙😙
好好飲~
呢間真係健康之選
可以自選魚生飯 又鮮又足料又健康

jeng!!!! 會再encore!!
2022-12-17 1513 views
🍅🥑【 Poke Go 】🌰🥒⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄嚟深水埗唔一定要食街邊小食,仲可以選擇健康嘅Poke Bowl😍😍Poke Bowl源自夏威夷菜,主打新鮮健康原食材🥑🥒🍚🥯🥗 份量十足,飽肚又有營養👏🏻⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️🔥Signature Bowl 🔥▪️ONO ($98)- 三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律、果仁芝麻醬、芝麻朋友選擇嘅ONO款式,口味偏向和風日系,有佢最鍾意嘅芝麻醬,佢話好好食,真心掂❤️👍🏻▪️🫰🏻Buil Your Own Bowl🫰🏻▪️Main Protein : 三文魚($98)Base : 壽司飯、珍珠糙飯Toppings : 雞蛋絲、芝麻海帶、麻醬豆腐Dressings : 辛味蛋黃醬Seasoning : 果仁、辣椒碎、岩鹽、紫菜絲、木魚絲而我決定自選,用螢光筆喺紙上畫出你要嘅食物就可以😙 我全部揀晒自己鍾意嘅topping,超豐富👏🏻👏🏻三文魚份量真係好多,食極都有,幾乎滿寫🤭每一種食材都好新鮮,配上辛味蛋黃醬,真係食唔停口😋💯重點係食咗咁豐富嘅一餐,但完全冇罪惡咁,因為食材天然,營養豐富,真係好健康🌱我
🍅🥑【 Poke Go 】🌰🥒

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

▪️🔥Signature Bowl 🔥▪️
ONO ($98)

▪️🫰🏻Buil Your Own Bowl🫰🏻▪️
Main Protein : 三文魚($98)
Base : 壽司飯、珍珠糙飯
Toppings : 雞蛋絲、芝麻海帶、麻醬豆腐
Dressings : 辛味蛋黃醬
Seasoning : 果仁、辣椒碎、岩鹽、紫菜絲、木魚絲

而我決定自選,用螢光筆喺紙上畫出你要嘅食物就可以😙

每一種食材都好新鮮,配上辛味蛋黃醬,真係食唔停口😋💯

重點係食咗咁豐富嘅一餐,但完全冇罪惡咁,因為食材天然,營養豐富,真係好健康🌱我愛poke bowl💚

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:深水埗大南街211號地舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami深水埗 #深水埗美食 #poke #pokebowl #pokego #pokegohk @poke.go_hk
2022-12-09
2022-12-14 75 views
今日終於來試book mark咗好耐嘅夏威夷pick a bowl🤭今日天氣真係好凍,所以都猶豫過嚟唔嚟呢度食鋪面裝修好靚 好有夏日夏威夷風格仲有好多打卡位俾大家嚟影相鋪面都幾闊落,大家都可以嚟食吓個悠閒午餐~食之前已經知有三款set bowl本身仲諗住自己揀配料 都真係好多選擇😳店員都好貼心咁介紹而家有冬日限定熱窩飯見今日天氣咁凍仲落雨就試吓啦😆如果叫普通夏威夷飯仲有免費嘢飲或者餐湯送,都幾抵㗎~Nalu 💰128完全冇後悔叫!呢個真係好好食🥹🥹🫶🏻鍾意食韓式拌飯或者辣嘅朋友一定好鍾意雖然比其他真係貴少少但佢個石鍋飯我食到底啲飯都仲係好熱🫣配料更加唔使講,就如圖中真係好足料💙首先佢中間個蟹肉沙律 真係好好食🥹啲飯加咗醬汁同香料好惹味 成件事好夾加上真係有好多好多好多八爪魚😆食到邊有到邊中間都有青瓜同粟米中和返 食落去冇咁肥膩🫣但個底其實都幾深,我一個女仔食到一半都未夠已經開始飽🤣🤣最尾係食得晒 因為真係好好食🥹所有配料都好新鮮,好足料,櫻桃蕃茄同面裝飾嗰塊脆蓮藕都好好食😆絕對會encore !.加上店員好親切,食完嘅時候都仲問我個鍋底夠唔夠熱😌加分加分
今日天氣真係好凍,所以都猶豫過嚟唔嚟呢度食

鋪面裝修好靚 好有夏日夏威夷風格
仲有好多打卡位俾大家嚟影相
鋪面都幾闊落,大家都可以嚟食吓個悠閒午餐~

食之前已經知有三款set bowl
本身仲諗住自己揀配料 都真係好多選擇😳
店員都好貼心咁介紹而家有冬日限定熱窩飯
見今日天氣咁凍仲落雨就試吓啦😆
如果叫普通夏威夷飯仲有免費嘢飲或者餐湯送,都幾抵㗎~
Nalu

Nalu 💰128
完全冇後悔叫!
呢個真係好好食🥹🥹🫶🏻
鍾意食韓式拌飯或者辣嘅朋友一定好鍾意
雖然比其他真係貴少少
但佢個石鍋飯我食到底啲飯都仲係好熱🫣
配料更加唔使講,就如圖中真係好足料💙
首先佢中間個蟹肉沙律 真係好好食🥹
啲飯加咗醬汁同香料好惹味 成件事好夾
加上真係有好多好多好多八爪魚😆
食到邊有到邊
中間都有青瓜同粟米中和返 食落去冇咁肥膩🫣
但個底其實都幾深,我一個女仔食到一半都未夠已經開始飽🤣🤣
最尾係食得晒 因為真係好好食🥹
絕對會encore !
加上店員好親切,食完嘅時候都仲問我個鍋底夠唔夠熱😌加分加分
2022-12-14
$128 (Lunch)
Nalu
  • NALU
2022-12-07 74 views
朋友食開素菜,所以搵左呢間可以滿足曬大家既願望哈哈,我叫左個ONO有三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律、果仁芝麻醬同芝麻,盆滿盆滿,超級足料,三文魚全部大大粒,味道新鮮,平時都唔係好愛好青瓜但原來撈埋麻醬咁好食,夠曬fresh同健康,炸蓮藕片都好食,另外推薦和風炸雞係配芥末沙律醬好特別,雞肉炸得外脆內軟,夠moist唔嚡口,朋友自選bowl揀左甜粟米、雜菌香菇、麻醬豆腐、溫泉蛋、果仁同紫菜,佢個碗都好吸引呀,加左玄米茶清清地消油膩,最開心係店員非常友善,服務態度超好,仲有貓貓玩添,可以無限加茶,開心開心!❤️

三文魚+壽司飯+ 酸蘿蔔+芝麻海帶+蟹籽 配蜜糖芥末醬 $98Top up: 鮮蟹肉 (+$12)三文魚+壽司飯+ 雞蛋絲+麻醬豆腐+蟹籽 配鰹魚醬油 $98 Top up: 三文魚籽 (+$16)可任選:果仁/辣椒碎/岩鹽/ 木魚絲/ 脆蒜/ 紫菜絲 食材質素正常,至少三文魚籽唔會過鹹或太腥,三文魚肥美,酸蘿蔔好開胃,鮮蟹肉就冇咩蟹味,整體食材冇話好突出,但唔難食😂壽司飯偏軟身,仲有啲痴住一舊舊咁,唔係粒粒分明。〰️〰️〰️〰️〰個夏威夷Bowl幾足料,啲配料堆到山咁高,一開始食嗰陣都唔知點落手好😂 如果自己揀配料同醬,就要留意下夾唔夾啦,好似壽司飯咁,我諗都係要配鰹魚醬油先得,有碗揀咗蜜糖芥末醬都怪怪地🤣 酸蘿蔔就咁食係幾好,但撈飯又好似唔係咁夾⋯⋯所以自己揀都要識揀先得😆😆😆可能依家大家都注重健康,均衡飲食,所以興食夏威夷bowl,我食完就覺得普普通通啦,冇咩驚喜。我鍾意食日式魚生飯多啲,啖啖海鮮正好多😍 不過如果間唔時想食得light啲,咁呢個都係唔錯嘅選擇嚟嘅~〰️〰️〰️〰️〰️食物: 3.5/5消費: 3/5 環境: 3.5/5服務: 4/5Revisit: Maybe
Top up: 鮮蟹肉 (+$12)

Top up: 三文魚籽 (+$16)

可任選:
果仁/辣椒碎/岩鹽/ 木魚絲/ 脆蒜/ 紫菜絲

壽司飯偏軟身,仲有啲痴住一舊舊咁,唔係粒粒分明。
〰️〰️〰️〰️〰
〰️〰️〰️〰️〰️
食物: 3.5/5
消費: 3/5
環境: 3.5/5
服務: 4/5
Revisit: Maybe
2022-12-02 61 views
同朋友諗住食健康啲就揀咗食呢間poke bowl餐廳環境不錯設計上都有花少少心機啱晒鍾意大概嘅朋友叫咗兩個poke bowl質素都相當唔錯食得出所有食材都好用心同新鮮而且份量都好大份另外餐廳都有其他小食選擇人多嘅話都可以試吓
同朋友諗住食健康啲就揀咗食呢間poke bowl
餐廳環境不錯