2023-07-23 38 views
牛排放上石上燒馬上出水,已是燒到半生南熟,都不能入口,從末吃過如此差的牛排,從未聽過午餐不跟飯,一個飯收$43,用最差的牛排收上等牛排的錢,openrice 訂坐應該是88折但他跟我講是指定午餐才有折,這是我食過最差的餐廳
2023-07-12 547 views
小編bookmark咗呢間餐廳好耐~因為睇到長期爆場☺️ 有少少期待同埋有小編鍾意食嘅石燒牛🐄黎到裝修係唔錯 適合吹水傾偈🗣️✋🏻但食物質素一般般 未必會再encore🤫📍石燒霜降吉列牛小排($248)如果唔要吉列皮就減$10~份量大約8-10件 配飯、糖心蛋、麵豉湯牛小排紋路幾靚 不過吉列皮有啲一岩一忽吉列皮同肉經常分離🤣每邊燒30秒左右已經夠熱🔥肉質都變色食落去口感幾好,唔韌唔多根位 但唔重牛味🤔燒牛配飯真係唔錯👍🏻 仲有糖心蛋撈飯~絕對食得飽 📍蒲燒鰻魚定食($158)呢個鰻魚小編唔太推薦🥺雖然佢賣相幾好 但食落去口感唔太肥美好似overcook左 有d乾柴柴😆好彩佢鰻魚sauce都多 未至於到好差另外仲跟埋溫泉蛋可以撈飯🤪但整體CP值一般朋友話之前食個個魚生角切丼正好多‼️大家可以去try try~📍厚燒鰻魚玉子($48)呢個小食有3件 叫主食用優惠價加購😈個玉子帶甜 配鰻魚食都唔錯~如果可以生少少帶蛋汁更正🥚而家似蛋卷鰻魚分量唔算多🥺 性價比一般————————————————————味道😋:6/10抵食🥳:6/10環境🥂:7/10
小編bookmark咗呢間餐廳好耐~
因為睇到長期爆場☺️ 有少少期待
同埋有小編鍾意食嘅石燒牛🐄
黎到裝修係唔錯 適合吹水傾偈🗣️✋🏻
但食物質素一般般 未必會再encore🤫

📍石燒霜降吉列牛小排($248)
如果唔要吉列皮就減$10~
份量大約8-10件 配飯、糖心蛋、麵豉湯
牛小排紋路幾靚 不過吉列皮有啲一岩一忽
吉列皮同肉經常分離🤣
每邊燒30秒左右已經夠熱🔥肉質都變色
食落去口感幾好,唔韌唔多根位 但唔重牛味🤔
燒牛配飯真係唔錯👍🏻 仲有糖心蛋撈飯~
絕對食得飽

📍蒲燒鰻魚定食($158)
呢個鰻魚小編唔太推薦🥺
雖然佢賣相幾好 但食落去口感唔太肥美
好似overcook左 有d乾柴柴😆
好彩佢鰻魚sauce都多 未至於到好差
另外仲跟埋溫泉蛋可以撈飯🤪
但整體CP值一般
朋友話之前食個個魚生角切丼正好多‼️
大家可以去try try~

📍厚燒鰻魚玉子($48)
呢個小食有3件 叫主食用優惠價加購😈
個玉子帶甜 配鰻魚食都唔錯~
如果可以生少少帶蛋汁更正🥚而家似蛋卷
鰻魚分量唔算多🥺 性價比一般

————————————————————
味道😋:6/10
抵食🥳:6/10
環境🥂:7/10
Type of Meal
Dinner
呢間”日本野”,之前見佢OpenRice 好高分,個comment 毁譽參半,已經bookmark左想搵機會試,睇下佢係好食定唔好食。難得有個下午茶時間,完全無人,就walk-in 試一試佢個lunch set !!店面原來唔算大,但都幾骨子,都舒服嘅,仲有一邊係卡位雅座。☺️⭐️火灸碟魚裙邊海膽丼碟魚裙邊唔算用火槍噴得好燶,所以佢仲未爆哂油花。開頭會expect 佢係火灸到爆哂油,啖啖入口即溶。不過後尾諗,啖啖爆油都幾漏,咁樣少少地半油半清新,都幾好👍🏻。海膽都唔錯,佢個set 既價錢只係$108,開頭真係無expect太多,但黎到又ok 喎,個海膽都好新鮮。不過,就唔係味道好濃個種,但呢個價錢,我覺得都ok 啊😬。⭐️特選刺身拼盤定食刺身分別上左三文魚,油甘魚,甜蝦,八爪魚,帶子,每款2件。配上味噌湯,同蕎麥冷麵。呢個set $118,我覺得材料已經算豐富😬。刺身都非常新鮮,甜蝦同帶子都好鮮甜☺️,不過份量上,可能男仔就要再追加其他野食先夠飽啦。⭐️芝士煎餃子餃子非常之脆!已經係炸餃子😂!但好食既!芝士都好多。但個芝士可能撈左忌廉或者奶,我自己覺得太浠,無左芝士拉絲既感覺,同埋啲芝士有啲難痴

⭐️火灸碟魚裙邊海膽丼

⭐️特選刺身拼盤定食

⭐️芝士煎餃子
餃子非常之脆!已經係炸餃子😂!但好食既!芝士都好多。但個芝士可能撈左忌廉或者奶,我自己覺得太浠,無左芝士拉絲既感覺,同埋啲芝士有啲難痴上隻餃子到。如果芝士杰身返啲,我覺得會好食啲。

正體上,其實都可以嘅。
最主要係呢個價錢,合格有餘。
經濟打法,都幾好啊。
下次黎,我想試下啲煱物❤️🥰希望會有驚喜啦!
2023-07-03 420 views
黎日本野食日本野啦🤭 餐廳主打各式日本料理 除咗單點menu外更有晚市定食 更加抵食!menu 銅鑼灣都有分店 環境都唔錯====晚市定食晚餐送湯/沙律、咖啡、茶或汽水一杯==᪥ 石燒霜降吉列牛小排定食 $248定食配日本飯素米飯及溫泉蛋/溏心蛋吉列牛小排外皮香皮香脆肉質軟腍 配有幾款醬汁自由選擇~᪥ 火灸蝶魚裙邊海膽丼 $168火灸蝶魚燒得好香 魚油更加迫晒出嚟 所以成碗飯都係魚油香🤣 海膽都幾新鮮 仲有配咗少少三文魚籽
====

晚市定食
晚餐送湯/沙律、咖啡、茶或汽水一杯
==

᪥ 石燒霜降吉列牛小排定食 $248
定食配日本飯素米飯及溫泉蛋/溏心蛋
吉列牛小排外皮香皮香脆肉質軟腍 配有幾款醬汁自由選擇~

᪥ 火灸蝶魚裙邊海膽丼 $168
2023-06-30 296 views
自己慢慢鐵板燒好jeng控制幾多成熟都得牛肉好嫩滑仲有幾種唔同嘅醬料咩人都可以配合到點鹽簡簡單單已經可以清到碗飯牛牛色水花紋好靚好好食溏心蛋都好食不錯幾滿意👍🏻
自己慢慢鐵板燒
好好食
溏心蛋都好食
不錯
幾滿意👍🏻
📍日本野Nihon Ryori, 旺角🇭🇰嚟開旺角配眼鏡, 嚟食咗個快飯, 嗌咗幾份晚餐, 奉送湯,沙律同飲品💁🏻‍♀️🐮石燒霜降牛小排 $238好耐冇食過石燒, 呢個餐係仔仔request嘅, 牛味好香, 夠淰, 仔仔都食咗幾舊 (佢會食已經算係咁)🍚鰻魚炒飯 $168比較咸同濃味, 我覺得仲太濕, 唔係一個好食嘅鰻魚炒飯😀🐟照燒比目魚定食 $158相對穩陣嘅照燒比目魚, 冇失望, 份量都係兩舊, 夠厚肉, 有比目魚應有嘅滑同油香~~ 仔仔都好鍾意食!另外我地仲加咗小食, 有細路鍾意食嘅牛油粟米同我鍾意嘅芝士年糕
📍日本野Nihon Ryori, 旺角🇭🇰

🐮石燒霜降牛小排 $238

🍚鰻魚炒飯 $168
比較咸同濃味, 我覺得仲太濕, 唔係一個好食嘅鰻魚炒飯😀

🐟照燒比目魚定食 $158

Chef has no standards, serve for this kind of Stone Beef steak for $238, I couldn't believe it. Ordered few more item but it was rubbish too, not worth trying any more dish. Avoid this place, the quality of food is only less than 50% of the price.There are much better Japanese restaurant out there, I regret to give this place a try.

US Prime Beef
2023-02-01
  • Tea
呢間成日都幫襯🤭 因為整體食物質素高, 份量又多, 性價比高, 所以好值得再訪!餐廳裝修走日式簡約木系風格, 更設有卡位, 用餐環境舒適~ 日本菜式選擇多, 有招牌石燒牛、丼飯、刺身、壽司🍣、沙律等等, 點晚市套餐仲可以追加小食𓌈˒˒ 🍚自選丼飯 - 刺身揀咗三文魚、甜蝦、油甘魚、三文魚籽, 另外會附送湯/沙律、飲品。款款刺身都好新鮮~🍣精選壽司拼盤 - 有蔥吞拿魚蓉、甜蝦、章紅魚、左口魚、三文魚籽、油甘魚。蔥吞拿魚蓉入口鮮美綿滑; 左口魚邊好肥厚, 口感滑嫩, 充滿魚油香; 油甘魚夠鮮甜🍣火炙三文魚壽司 - 一客有2件, 三文魚輕輕炙燒過, 被火炙過嘅三文魚迫出魚油, 好鮮嫩, 上面有沙律醬增添味道🥗和風炒野菜 - 食落有日式醬油香氣, 椰菜清甜又爽脆, 充滿和式風味~
呢間成日都幫襯🤭 因為整體食物質素高, 份量又多, 性價比高, 所以好值得再訪!餐廳裝修走日式簡約木系風格, 更設有卡位, 用餐環境舒適~ 日本菜式選擇多, 有招牌石燒牛、丼飯、刺身壽司🍣、沙律等等, 點晚市套餐仲可以追加小食𓌈˒˒

2023-06-07
  • 和風炒野菜
2023-06-07 319 views
我哋都係用好評數目同見咁高人氣先揀。話說4人去食,望menu都冇乜嘢揀,刺身壽司定食都加埋幾頁,同埋是旦一份刺身拼盤已經幾百,所以轉食晚餐套餐,我哋分別叫咗石燒霜牛小排,溫泉蛋燒牛肉丼,角切魚生丼,蒲燒鰻魚定食,仲追加咗刺身拼盤一份同厚燒鰻魚玉子。蒲燒鰻魚定食($158):與其叫定食,不如叫鰻魚加飯,加埋一就成$170,呢個size雖幾大份但合例水平,鰻魚味道正常,飯偏少水但尚可接受,朋友點,話正常嘢冇乜特別。cp 值一般,旺角大把好食又平過佢。角切魚生丼($198):我點嘅,份量都算還好,有三文魚、吞拿魚、魚子、帶子,底仲有舊玉子燒同雜魚生,但紫蘇葉、酸薑都佔咗1/3隻碗,無奈帶子幾好食,少少黐牙幾新鮮,其他魚生就還可以,冇乜雪味但都冇乜味,壽司飯個人就覺得好難食,好硬同醋味太勁,最後食咗一半飯都冇就食唔落。同埋佢個前菜沙律,個醬都幾難食,青瓜絲、蘿蔔絲草青味太重,明顯冰格拎出嚟未解哂雪,唔用啲沙律醬混埋一齊食就唔太食得落。石燒霜牛小排($238):牛肉油花可以,唔算太薄身,因為牛小排太薄會食唔到牛味,但尾有幾舊好細件,而且擺得巖巖巉巉,唔expect 加一後$250會係咁,好彩朋友
我哋都係用好評數目同見咁高人氣先揀。

話說4人去食,望menu都冇乜嘢揀
刺身壽司定食都加埋幾頁,同埋是旦一份刺身拼盤已經幾百

石燒霜牛小排($238):牛肉油花可以,唔算太薄身,因為牛小排太薄會食唔到牛味,但尾有幾舊好細件,而且擺得巖巖巉巉,唔expect 加一後$250會係咁,好彩朋友話味道係幾好。

厚燒鰻魚玉子($48):正常大小,似蛋捲多過似玉子,木魚太多,中間鰻魚得一粒1*1cm,而且得陣魚皮陣油味,合埋眼應該以為係膠嚟,大家都試咗就冇再掂過

刺身拼盤($68):不如叫拼碟,刺身少少霉dur dur 咁,三文魚比較厚切正常,蝦都唔彈,八爪魚幾乾,整體唔係好新鮮,但我哋食6:45,係佢開始人流多嘅時候,咁嘅質素真心覺得好彩冇散叫其他刺身

溫泉蛋燒牛肉丼:因為牛肉丼係上哂所有嘢都冇嚟,所以冇影到,後尾朋友份牛燒剩兩三塊,朋友唔等,追佢哋先上
。樣子同餐牌上相乎,上面有隻温泉蛋,朋友撈埋飯一齊食,牛肉正常,朋友食清碗,仲叫左杯果汁梳打少冰,但朋友食完埋單後先係惡夢開始。埋單冇耐就話肚有少少痛,入咗廁所來回幾次,面青口唇白,痾到少少暈
,佢晏晝一點就食飯,冇生嘢,走嗰時8點幾,仲要即刻食完就出事,所以我哋都幾肯定係呢餐出事,係隻生雞蛋定刺身定杯嘢飲,我哋都唔敢咁武斷。

朋友最後等冇咁痛就搭的士走,首先真係唔好齋用好評數目去諗去唔去呢間餐廳,真心俾佢呃左,呢間食到我朋友痾咗成粒鐘,差唔多要入院,永久blacklist。再講cp值真心低,大家諗清楚先好去。
2023-05-12
2023-05-29 482 views
與朋友小聚 可選的餐廳 ✅🔖照燒比目魚定食 HKD158🌕🌕🌕🌕🌑有啲失望係 佢地個魚得半條上但個汁好香 啲比目魚嘅皮燒得好脆碗飯仲有啲飯素配搭🥰好鍾意食飯素~~佢會跟一個沙律/湯 同餐飲我就揀左沙律(蟹柳青瓜沙律)🔖三文魚腩醬油漬沙律 HKD98🌕🌕🌕🌕🌗三文魚腩 切得好厚肉 食落好有口感三文魚腩嘅油脂分布平均配上fresh fresh嘅沙律菜食落一啲都唔膩🔖精選角切魚生丼 HKD198🌕🌕🌕🌕🌗超級足料我朋友嗌左呢個飯多料都食唔晒🤣侍應生都話晚市嚟講 真係多左蛋角都唔知 話我地係幸運兒定唔係 好😳魚生好新鮮!
與朋友小聚 可選的餐廳 ✅

🔖照燒比目魚定食 HKD158
🌕🌕🌕🌕🌑
有啲失望係 佢地個魚得半條上
但個汁好香 啲比目魚嘅皮燒得好脆
碗飯仲有啲飯素配搭🥰
好鍾意食飯素~~
佢會跟一個沙律/湯 同餐飲
我就揀左沙律(蟹柳青瓜沙律)

🔖三文魚腩醬油漬沙律 HKD98

魚生好新鮮!
照燒比目魚定食
三文魚腩醬油漬沙律
精選角切魚生丼
Other Info. : 📝侍應生啲服務都好好 佢地都好nice🥹
  • 精選角切魚生丼
  • 三文魚腩醬油漬沙律
  • 照燒比目魚定食
2023-05-21 555 views
今晚一行4人到呢間日本野食晚飯。共叫左4個晚飯定食,再加小食。照燒比目魚定食 $158比目魚比想像中小,燒得唔夠香,味道無層次,好似自己響超級市場買既質素,自己煎都會好過佢,完全對唔住呢個價錢。個白飯應該唔係日本米,或者係煲得唔好,一舊舊的。個沙律更加係求其得很,青瓜刨絲,加d沙律醬, 小小蟹柳絲 同蟹子。個溏心蛋就一般般,有殼的。自選丼飯 $ 168丼飯可以自由 配搭 4款食材,揀左 三文魚、油甘魚、玻璃蝦、溫泉蛋。黎到既時候,失望,不至食物細份,以呢個價錢,同地區真係可以食到好多更好既丼飯,知道係咁就唔會揀佢。大板風吉列豬扒定食 $138算係比較正常嘅一個定食 。份量還算正常,有豬扒兩大塊,味道普通,但呢個價錢絕對有好多更好既選擇。火灸碟魚裙邊海膽丼 $ 168比較正常既一個定食, 無特別 comment。加左兩份 厚燒鰻魚玉子 $48好後悔加兩份,玉子跟本唔係做玉子既做法,只可以話係蛋捲,鰻魚份量少。和風柚子雞翼 $68味道好普通,如果唔係定食加購,需要九十幾錢一碟,性價比甚低。芝士年糕兩件 $28原價係 $6x,原價真係唔會叫。味道非常普通,如果加小小楓糖漿提升味道層次會更佳。

照燒比目魚定食 $158

自選丼飯 $ 168

大板風吉列豬扒定食 $138

火灸碟魚裙邊海膽丼 $ 168

比較正常既一個定食, 無特別 comment。

加左兩份 厚燒鰻魚玉子 $48

和風柚子雞翼 $68

味道好普通,如果唔係定食加購
,需要九十幾錢一碟,性價比甚低。

芝士年糕兩件 $28

總括而言,呢間日本野請都唔會想再黎。食物質素完全對唔住個價錢。
2023-05-20
2023-04-12 855 views
#日本野星期五晚既時候就已經同朋友仔去左食日本野不過星期日先得閒post back你冇睇錯我冇打錯 間餐廳真係叫日本嘢位於旺角🤓因為我同朋友兩個都係唔想諗食啲乜 只求出嚟聚一聚自選丼飯🙋🏻‍♀️可以任選四款配料厚切對得住價錢 我額外加左$22海膽如果無額外加配料要 都係$168就已經食到4款刺身 每片都厚切👍🏻三文魚三文魚子丼🙋🏻‍♀️朋友叫咗呢個餐外表好吸引 三文魚籽爆丼我覺得自己比下去🥲如果俾我揀多一次一定會叫佢呢個 成碗充滿Omega 3炸雞🍗🙋🏻‍♀️炸落去 大大嚿香脆可口雖然外表濃濃地 但入面雞肉鮮嫩好滑 9成都係雞肉 好少粉 足料👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨鰻魚玉子鰻魚我既最愛玉子從來唔會輸兩個加埋一齊 你會再想encore 😆坐位好舒服 極度推介三五成羣一聚#日本野#旺角#shashimi #japanese#foodie#hkfoodie#丼飯#聚餐#hkig#18區美食
#日本野

鰻魚我既最愛
玉子從來唔會輸
兩個加埋一齊 你會再想encore 😆

坐位好舒服 極度推介三五成羣一聚

今次跟我細妹同埋屋企人嚟食日本嘢食第一感覺係間餐廳充滿居酒屋裝修嘢食唔錯 刺身好新鮮壽喜燒還可以(但俾得好少烏冬🍜 要另外比多$10追加個烏冬)柚子雞翼幾出色👍👍玉子燒蛋 好似話幾好食男朋友同細妹都讚不絕口不過本人唔食蛋所以我唔知道😏🤣總括嚟講 整體食物 環境 服務係幾好嘅買單唔係太記得幾多錢😛大概人均消費$200左右
今次跟我細妹同埋屋企人嚟食日本嘢食

總括嚟講 整體食物 環境 服務係幾好嘅
買單唔係太記得幾多錢😛
大概人均消費$200左右
2023-03-31 570 views
🌟刺身併盤:有三文魚、北寄貝、八爪魚、甜蝦,整體水平不錯,食落唔會有雪味。🌟石燒霜降牛小排套餐:牛既脂肪不算多,食落軟熟,重牛味,有得自己石燒玩下。整體水平正正常常。🌟豚肉大阪燒:比一般既大阪燒厚、大份,沙律醬偏多,食落味道都係醬既味。🌟霜降牛肉壽喜燒鍋:除左牛肉,都仲有娃娃菜、菇類、豆腐比你烚。牛肉質素不錯,烚左一陣都唔會un,個人覺得湯底偏甜。🌟芝士年糕:大大舊,味道正常,唔會有油溢味。🌟厚燒鰻魚玉子:玉子嫰滑易入口,配搭鰻魚彈牙既味道同蛋黃醬剛好,配上木魚碎同魚子,口感豐富。🌟炭燒牛舌串:有5舊,味道正常,食落唔會太un。
🌟刺身併盤:

🌟石燒霜降牛小排套餐:

🌟豚肉大阪燒:
比一般既大阪燒厚、大份,沙律醬偏多,食落味道都係醬既味。

🌟霜降牛肉壽喜燒鍋:

🌟芝士年糕:
大大舊,味道正常,唔會有油溢味。

🌟厚燒鰻魚玉子:

🌟炭燒牛舌串:有5舊,味道正常,食落唔會太un。
2023-03-30
2023-03-20 441 views
✨石燒霜降吉列牛小排呢間店既主打菜式。牛小排肉味濃,油花均勻。一向唔鐘意啲牛太熟,所以頭幾塊燒到大約五至七成熟就食,但口感爭啲。之後店員建議七成至全熟,口感會最好(點解唔早啲講🤷🏻‍♀️)香脆既吉列邊,令整體口感更豐富。可選擇點鹽、沙律醬或蒜蓉。套餐有埋味噌湯或沙律、溫泉或溏蛋、飯素日本米飯。✨咖哩牛肋條丼牛肋條好腍同入味。咖哩都幾香,微辣。拌勻溫泉蛋同木魚花,呢個係幾好食。
✨石燒霜降吉列牛小排
呢間店既主打菜式。
牛小排肉味濃,油花均勻。

香脆既吉列邊,令整體口感更豐富。
可選擇點鹽、沙律醬或蒜蓉。
套餐有埋味噌湯或沙律、溫泉或溏蛋、飯素日本米飯。

✨咖哩牛肋條丼

2023-03-02