2023-01-19 58 views
早幾日,我同相識多年嘅朋友喺旺角行街。老友難得聚埋一齊,當然唔可以亂揀餐廳。最後選擇左充滿鳥居特色既和風🇯🇵居酒屋「日本野」,享受一頓豐富嘅晚餐。店內環境舒適,乾淨整潔,氣氛輕鬆,空間感好。特別欣賞店員服務周到,會主動幫我地加火,都特登拿籃比我地擺野🥰💕另外,食物質素亦十分良好,上菜速度頗快。特別鍾意嘅菜式包括龍蝦海鮮番茄湯配烏冬/飯🍅($258)。番茄湯賣相吸引,味道鮮甜,色澤鮮紅,煲滾後更加香氣四溢。配上蝦膏味道,十分惹味。而龍蝦肉都十分彈牙、肥美。其他食材亦包括魷魚、大蝦及同埋蜆肉,配上口感煙韌的烏冬,食得十分滋味。其他開胃小菜(aka壽司)包括火炙芝士三文魚壽司🍣 ($42)、牛油果加州卷🥑($98)。而雜果賓治($68)果香混合清爽梳打的味道,十分清爽。

2023-01-18 52 views
好耐都冇去過旺角食嘢,今次嚟咗銀城商場呢間日本嘢。今次叫咗一個吉列牛肉燒,呢個吉列牛肉燒定食入邊包咗八塊牛肉,青瓜沙律前菜同埋一碗飯。份量來講對於一個人係十分之足夠,而且好欣賞店員,佢見到個爐就嚟冇火,就會馬上過嚟加一粒燃料俾我哋。另外我哋叫咗一個牛油果炸蝦卷。呢個牛油果炸蝦卷嘅份量十分之大,如果兩個人食嘅話,我建議叫一碟壽司就可以了。呢份蝦卷壽司嘅份量都比較多,所以唔需要驚唔夠飽。最後叫咗一個壽司拼盤,壽司拼盤裏面嘅款式都比較多,大概有八樣唔同款嘅魚生壽司。當中最鍾意係佢嘅左口魚。總括嚟講日本野都比較多款式,而且亦都滿足到去日本食吉列牛肉燒嘅慾望。

好耐都冇去過旺角食嘢,今次嚟咗銀城商場呢間日本嘢。

2023-01-17 85 views
💛 日本野 (旺角) 💛.記得科勞 @cr.eating_hk ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................🍽 石燒霜降吉列牛小排定食 $248(👏🏻9.5/10)🥢 配白飯、麵豉湯、溏心蛋、餐飲.分量比想像中多 吉列皮微脆 令個口感豐富咗牛小排肉味唔算濃 但係油花好靚 油香味幾重😋牛肉腍身無筋 配埋個微酸嘅燒汁解膩一流每面燒30秒左右就食得啦😛😛白飯面頭灑咗啲飯素 呢樣幾有心思溏心蛋有用醬油腌過 流心效果做得好好👍🏻.🍽 蒲燒鰻魚定食 $148(👏🏻8/10)🥢 配白飯、麵豉湯、溫泉蛋、餐飲.鰻魚有兩大塊 厚肉之餘唔會食到細骨外層燒到好香 醬汁嘅濃稠度啱啱好 唔錯!溫泉蛋就正正常常 溏心蛋好食過佢🥚不過美中不足嘅係無蛋絲之類嘅配菜變相食到尾段會有啲偏膩🥲.🍽 和風柚子雞翼 $68(👏🏻7/10).煎焗過雞翼配埋酸甜嘅柚子醬好開胃伴碟仲配咗黑醋同爆珠嘅沙律菜 都幾得意🤣...............................🎈 日本野 (旺角)旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓🎈 日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼
💛 日本野 (旺角) 💛
🍽 石燒霜降吉列牛小排定食 $248(👏🏻9.5/10)
🥢 配白飯、麵豉湯、溏心蛋、餐飲
石燒霜降吉列牛小排定食
分量比想像中多 吉列皮微脆 令個口感豐富咗
牛小排肉味唔算濃 但係油花好靚 油香味幾重😋
牛肉腍身無筋 配埋個微酸嘅燒汁解膩一流
每面燒30秒左右就食得啦😛😛
白飯面頭灑咗啲飯素 呢樣幾有心思
溏心蛋有用醬油腌過 流心效果做得好好👍🏻
🍽 蒲燒鰻魚定食 $148(👏🏻8/10)
🥢 配白飯、麵豉湯、溫泉蛋、餐飲
蒲燒鰻魚定食
鰻魚有兩大塊 厚肉之餘唔會食到細骨
外層燒到好香 醬汁嘅濃稠度啱啱好 唔錯!
溫泉蛋就正正常常 溏心蛋好食過佢🥚
不過美中不足嘅係無蛋絲之類嘅配菜
變相食到尾段會有啲偏膩🥲
🍽 和風柚子雞翼 $68(👏🏻7/10)
煎焗過雞翼配埋酸甜嘅柚子醬好開胃
伴碟仲配咗黑醋同爆珠嘅沙律菜 都幾得意🤣
和風柚子雞翼
🎈 日本野 (旺角)
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
🎈 日本野 (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
石燒霜降吉列牛小排定食
蒲燒鰻魚定食
和風柚子雞翼
2023-01-17 47 views
最近喺旺角嘅銀城廣場🙈試到呢間叫日本野嘅日本餐廳👍🏻覺得質素同價錢都唔錯😝都幾可以推薦俾大家火炙蝶魚裙邊海膽丼($168)呢個丼飯真係好足料😋成個飯嘅面都鋪滿晒蝶魚裙邊、三文魚籽同海膽😝而且佢嘅食材都幾新鮮同幾好食🤤佢嘅蝶魚裙邊燒得啱啱好,食落半生熟得來又好香火炙味,仲有好香嘅魚油香😝真係幾正👍🏻至於佢嘅海膽,食落都算新鮮同好足海水味,配埋大有少少酸味嘅壽司飯,真係開胃又好食石燒霜降吉列牛小排($248)呢個吉列牛小排都幾有驚喜😋首先佢嘅牛小排牛味都幾濃郁🤤食落有咬口得嚟又唔會太韌😊加上佢嘅外皮香口得嚟,又唔會太厚粉,配埋唔同嘅醬汁同調味,真係好滿足火炙芝士三文魚壽司($48)呢個三文魚壽司都冇得輸😝佢嘅三文魚食落好香火炙燒過嘅香味,而且食落油脂分布都幾平均😋加埋燒到半溶嘅芝士,真係好正

火炙蝶魚裙邊海膽丼($168)

石燒霜降吉列牛小排($248)

火炙芝士三文魚壽司($48)

2023-01-14 46 views
兩母子👦🏻👩🏻衝著 🌟自選丼飯🌟 而來$168基本價丼飯可選魚生4️⃣款選三文魚子➕$12選海膽 ➕$22另送麵豉湯🥣和汽水🥤👩🏻要的是火炙鰈魚邊海膽丼 $168也是附麵豉湯🥣和汽水🥤份量比自選丼飯還大感覺超划算的🤩🤩🤩海膽新鮮度不錯瓣塊結實肥大👍🏻魚生整體質素上佳對得起價錢🤩👍🏻👍🏻追加小食芝士年糕 $28有2️⃣件正好適合二人共享🫶🏻座位闊落適合悠閒享受美食
兩母子👦🏻👩🏻衝著 🌟自選丼飯🌟 而來

座位闊落
適合悠閒享受美食

1K
2023-01-09 55 views
向下行旺角忽然之間好想食日本嘢🎌但係糧尾又想慳慳地🥲又要窮又要想食日本嘢真係好慘😭點知見到呢一間日本餐廳即刻開心晒🥹事關佢好食得來價錢又唔貴 啱晒我想食好少少但有冇budget嘅人😋==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐟三文魚蟹籽丼 份量非常飽滿 三文魚同蟹籽已經覆蓋咗成個飯面😳包埋嘢飲講緊都唔使$100🉐食物質素仲好高添👍🏻非常之新鮮好食💫🍱火灸蝶魚裙邊海膽丼 微微燒過既蝶魚裙邊 油香滲晒落個飯🍚會令人食唔停口🤤==============================難得喺旺角市區都有一間性價比咁高嘅日本餐廳🇯🇵地點方便經過一定不能錯過😍

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

2023-01-09 56 views
餐廳以木系為主調,充滿日式氛圍好似置身日式居酒屋中店內環境闊落舒適,空間感大食物選擇都多,價錢亦親民 —-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 霜降牛肉壽喜燒 $248壽喜燒用鐵鍋連爐一齊上係面前煮熟,卜卜翻滾十分療癒材料十分豐富,除左主角霜降牛外有不少蔬菜🥬娃娃菜、冬菇、紅蘿蔔、金菇大蔥、鴻喜菇、豆腐、皇帝菜令到壽喜燒湯底多了份清甜而霜降牛肉份量都好多,牛味濃郁撈埋蛋汁一齊食,更嫩滑!!最後加埋烏冬煮,吸曬壽喜燒湯汁煙煙韌韌又彈牙,十分滿足🥰✾ 大阪風吉列豬扒定食 $138吉列豬扒有兩大塊,相當厚身表面炸得香脆乾身;肉質鬆軟Juicy淋上豬扒醬汁,非常惹味伴碟仲有椰菜絲,可以解一解膩感👍🏻定食會有溫泉蛋或溏心蛋添✾ 熱檸檬水(跟餐)✾ 凍檸檬茶(跟餐)
餐廳以木系為主調,充滿日式氛圍
好似置身日式居酒屋中
店內環境闊落舒適,空間感大
食物選擇都多,價錢亦親民

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 霜降牛肉壽喜燒 $248
壽喜燒用鐵鍋連爐一齊上
係面前煮熟,卜卜翻滾十分療癒
材料十分豐富,除左主角霜降牛外
有不少蔬菜🥬娃娃菜、冬菇、紅蘿蔔、金菇
大蔥、鴻喜菇、豆腐、皇帝菜
令到壽喜燒湯底多了份清甜
而霜降牛肉份量都好多,牛味濃郁
撈埋蛋汁一齊食,更嫩滑!!
最後加埋烏冬煮,吸曬壽喜燒湯汁
煙煙韌韌又彈牙,十分滿足🥰

✾ 大阪風吉列豬扒定食 $138
吉列豬扒有兩大塊,相當厚身
表面炸得香脆乾身;肉質鬆軟Juicy
淋上豬扒醬汁,非常惹味
伴碟仲有椰菜絲,可以解一解膩感👍🏻
定食會有溫泉蛋或溏心蛋添

✾ 熱檸檬水(跟餐)
✾ 凍檸檬茶(跟餐)
【日本野】餐廳位於旺角中心地帶位置方便,裝修以木質為主,充滿日本風。地方同座位闊落環境舒適,店員服務態度友善。想同朋友正整地食日本菜就啱晒!晚市選擇都多,有壽喜燒、定食、刺身、壽司🍣牛肉壽喜燒用鐵鍋配以Gas爐上幾有風味,鍋內除咗有牛肉之外,仲有豆腐、紅蘿蔔、金菇、蔬菜,配以充滿牛肉味及蔬菜嘅湯底夾埋煙靭嘅爽滑烏冬一齊食,健康得來又唔油膩,好適合兩位細食嘅女士,推介!精選壽司拼盤有蔥吞拿魚魚蓉、甜蝦、章紅魚、左口魚、三文魚籽、油甘魚,刺身新鮮,紫菜香脆,壽司飯軟熟得黎帶點香醋味,鍾意食壽司嘅朋友不能錯過!最後點左我哋至愛嘅海膽壽司,海膽甘香新鮮,配上香脆紫菜,食完大滿足!環境舒適,食物新鮮,朋友和我一定會再光顧!日本野 📍旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓=====================係旺角站E出口,行大約5-8分鐘就到 #日本野 #日本餐廳 #日式刺身 #旺角
【日本野】

晚市選擇都多,有壽喜燒、定食、刺身壽司🍣

環境舒適,食物新鮮,朋友和我一定會再光顧!

日本野

2023-01-05
  • 刺身拼盤
  • 和牛壽喜燒
2023-01-08 67 views
阿女冇得放假去日本好唔開心,我話請佢去旺角食日本野,佢立即笑返。餐廳在銀城廣場樓上,裝潢簡潔乾淨,主打各式的日式料理。自選丼飯配昆布湯,揀咗三文魚、油甘魚、糖心蛋、追加牡丹蝦、活赤貝,溫馨提示:追加除咗加錢外,還要手工費。三文魚和油甘魚肉質肥美,每口都充斥魚油香氣。糖心蛋半熟的蛋黃流出,非常軟滑。牡丹蝦有細綿帶爽的口感,赤貝食落肉質爽厚。豚肉生薑燒丼配昆布湯,豚肉份量多,肉質軟淋,醬汁又甜又香,伴飯一流,加上木魚碎味道更佳。追加厚燒鰻魚玉子三件,玉子厚嫩味帶微甜,卷內是嫩彈既鰻魚,兩者味道融和合拍,加上表層既木魚碎同飛魚子,令整份玉子燒更添美味。熱咖啡香濃七喜帆立貝壽司,大大粒帆立貝,有口感夠新鮮。

熱咖啡香濃
七喜

帆立貝壽司,大大粒帆立貝,有口感夠新鮮。
2023-01-06 37 views
旺角想食日本野,我會去日本野😆晚市有晚飯套餐都幾好食,有湯同飲品芝士餃子餃子炸好後入面仲保持肉汁,淋上芝士醬之後令到層次豐富左,最後灑上芝士碎,成個配搭都唔錯火炙蝶魚裙邊海膽丼燒過嘅蝶魚迫哂油脂出嚟,魚油好香。本身蝶魚肉質都偏軟綿。海膽都算新鮮,配埋三文魚籽呢個配搭無得輸呀!咬入去啖啖滋味精選角切魚生丼用上餐廳精選嘅魚生丼,有選擇困難症嘅我揀呢個就最好,乜都有得食。有三文魚,帶子,油甘魚,玉子,蟹棒等等,十分豐富,食完十分滿足😆環境舒服,雖然好多枱但都闊落,有日式感覺~

芝士餃子

火炙蝶魚裙邊海膽丼

精選角切魚生丼

環境舒服,雖然好多枱但都闊落,有日式感覺~
2023-01-04 34 views
成日都會口痕想食日本野🙈咁岩見列日本野 就去試下啦✨石燒霜降吉列牛小排$248(燒牛$238)個人會選擇吉列 因為脆卜卜會開胃啲牛要加返燒汁落去燒先夠惹味記得唔好燒太耐 唔係會硬🥹呢個係一個定食黎前菜可以簡沙律/湯蛋亦可以簡溫泉蛋/唐心蛋個人黎講撈飯食絕對會簡溫泉蛋最鍾意爆汁撈飯🤣✨牛油果軟殼蟹卷$138有成8大件又勁大件上面仲要好多配菜牛油果同軟殼蟹襯永遠唔會輸架✨精選壽司拼盤$128Menu實在太多簡唔落手唯有懶懶地直接叫有set既算啦🤪最緊要係要有我最愛既左口魚一件吞拿魚軍艦一件甜蝦一件明太子兩件油甘魚 全部都係新鮮既不過食到一半先發覺好傻仔地全部叫晒飯類好飽呀 不係滿足個隻😌
成日都會口痕想食日本野🙈
咁岩見列日本野 就去試下啦

✨石燒霜降吉列牛小排$248
(燒牛$238)
個人會選擇吉列 因為脆卜卜會開胃啲

兩件油甘魚 全部都係新鮮既
不過食到一半先發覺好傻仔地全部叫晒飯類
好飽呀 不係滿足個隻😌
2023-01-03 55 views
今日過嚟旺角做嘢,收工去之前食過嘅日本野再食日本野🤣🤣 上次食過石燒吉列霜降牛小排後,一直念念不忘,今次想試埋其他和食,好期待😚🌟霜降牛肉壽喜燒(烏冬)$248 跟餐(沙律菜、餐飲)天氣涼浸浸最適合食壽喜燒,牛肉鋪滿晒,一啲都唔少,牛味濃郁,肉質冧滑鮮嫩,跟餐有烏冬,麵質彈牙高質,壽喜燒配料豐富,令湯底味道香甜惹味,更富層次🥰🌟自選丼飯 甜蝦2隻/蟹籽/油甘魚/牡丹蝦 跟餐(沙律菜、餐飲)呢度嘅魚生好新鮮好鮮甜😃 油甘魚勁厚切,真係大大啖超滿足😎 加埋成堆蟹籽口感勁豐富👍牡丹蝦超大隻,呢個餐真係好抵食🫶🏻🌟厚燒鰻魚玉子燒重點推介呢份玉子燒, 上次都有食,質素依然咁好,上枱熱辣辣好香蛋味,內涵有燒鰻魚, 味道獨特值得推介👍🌟咖啡(熱)🌟檸檬水(熱)跟餐仲送埋餐飲,凍飲仲唔使另加錢,真心正🫶🏻

🌟霜降牛肉壽喜燒(烏冬)$248
跟餐(沙律菜、餐飲)

🌟自選丼飯
甜蝦2隻/蟹籽/油甘魚/牡丹蝦
跟餐(沙律菜、餐飲)

🌟厚燒鰻魚玉子燒

🌟咖啡(熱)

🌟檸檬水(熱)

跟餐仲送埋餐飲,凍飲仲唔使另加錢,真心正🫶🏻
2023-01-02
2023-01-03 42 views
今次幫襯呢間日本餐廳有提供晚市定食套餐,價錢親民之餘仲有好多種類選擇,大食嘅朋友仲可以加配小食。龍蝦海鮮蕃茄煲 配烏冬 $258主角龍蝦肉質仍然實淨彈牙,而且有我中意嘅蝦膏,其他海鮮都非常足料,有大硯、魷魚、章魚等等。冬天食呢個鍋,個人即刻暖笠笠,健康又唔洗怕肥,非常適合女士。火炙蝶魚裙邊海膽丼 $168海膽超有驚喜,餐廳用左兩款海膽,兩款食落都好鮮甜,口感綿滑而濃郁,份量仲唔少,估唔到呢個錢食到咁好食嘅海膽。至於火炙蝶魚裙邊配白飯,本身呢個組合已經無得輸,D 魚油加魚子配埋日本米,享受!芝士年糕 $28可以加配兩件,食落都唔錯,外脆內軟亦有芝士味。

龍蝦海鮮蕃茄煲 配烏冬 $258

火炙蝶魚裙邊海膽丼 $168

芝士年糕 $28
可以加配兩件,食落都唔錯,外脆內軟亦有芝士味。
2022-12-31 42 views
又到旺角搵好野食,好友成日話食日本野,點知間店真係叫(日本野)笑左😄門口安排入左,店員有禮貌👍🏻最緊要😚蟹子沙律,簡簡單單,蟹子十足,青瓜鮮甜👍🏻今晚點選了霜降牛肉壽喜燒配烏冬😍😍,霜降牛肉大大塊,完全跟圖一樣😍😍材料有冬姑,娃娃菜同豆腐,菇🍄類,湯底調味不錯,帶小小甜但當霜降牛肉滾起時濃郁嘅特別更甜🤤🤤再配上烏冬,彈牙更好味😋附加98蚊刺身拼盤,有三文魚、八爪魚,甜蝦,北寄貝,三文魚肥美,甜蝦大大隻,爽🤌🏻另再加48蚊厚身鰻魚玉子,玉子厚身包住鰻魚入面有蛋黃醬配搭得不錯。抵👏🏻👏🏻打開點了芥辣墨魚壽司,紫菜夠脆,食時卜卜脆😆三文魚子壽司-超多三文魚子,新鮮,食完仲想食😋😋整體不錯👍🏻可以再試🙌🏻🙌🏻🌟🌟

蟹子沙律,簡簡單單,蟹子十足,青瓜鮮甜👍🏻
點了芥辣墨魚壽司,紫菜夠脆,食時卜卜脆😆
三文魚子壽司-超多三文魚子,新鮮,食完仲想食😋😋
整體不錯👍🏻可以再試🙌🏻🙌🏻🌟🌟
2022-12-29 56 views
呢間日本野網上都幾多好評,位於旺角銀城廣場樓上,位置方便。今晚係平日夜晚,7:30pm上去已經坐滿9成人,好旺場。佢有幾扺食既dinner set,又有自選丼飯 ,都幾多選擇。我今晚食左: 🔶️霜降牛肉壽喜燒set($248,9/10) 天氣凍就最想食鍋物😊可配飯或烏冬,我今日揀左味素飯。個餐仲會配沙律或者湯,仲有餐飲。用火鍋爐熱住,暖笠笠!霜降牛肉塔油脂分佈平均,每塊都切得好薄,食落好有肉味,肉質都好好!全個鍋有超過十塊牛肉,好落足料!sukiyaki湯底甜甜地好好味,點埋雞蛋汁超正!娃娃菜吸哂湯底,好入味,仲要配冬菇同日本菇!好好味。 🔶️嚴選五品刺身($208,8/10)5款刺身有:三文魚,北寄貝,油甘魚,八爪魚,同甜蝦。三文魚同油甘魚都幾厚切,都算幾新鮮。 ✏️總括而言,地理位置方便,有dinner set又唔錯👍🏻

🔶️霜降牛肉壽喜燒set($248,9/10)

🔶️嚴選五品刺身($208,8/10)

• 霜降牛肉壽喜燒