最鍾意食牛大人每隔一排又轉下主題今期嘅主題係「炎夏椰樂祭」椰子主題做火鍋,夏天食清清地幾好有兩個限定火鍋湯底🥘喇沙椰爺仲夏鍋、🥥木瓜椰皇嫩雞鍋我就揀咗個木瓜椰皇嫩雞鍋未食之前飲啖湯好香木瓜同椰皇味,呢個湯底冇乜負擔另外仲有主題小食:椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條🍯特色醬料:香椰火焰醬、椰汁美奶滋同🍭甜品:香芋椰漿脆脆‼️記得要叫兩款特色醬料點落去乜嘢小食度都得食開牛大人都知有四個餐揀都係食120分鐘我自己就好鍾意食牛揀咗個日本A4黑毛和牛火鍋放題✅任食日本黑毛和牛A4+✅任食伊比利亞黑毛豬梅肉✅澳洲M9和牛牛丸2粒✅海鮮拼盤✅任食鮑魚✅任食鮑魚小食✅任飲特調飲品:粉桃椰香、冰檸伴椰、藍調微風✅任飲指定啤酒如果你同我一樣好鍾意食牛我覺得揀佢呢個餐有日本黑毛和牛嘅質素幾好同埋佢每一碟都係keep到個黑毛和牛都係油脂比例平均、賣相亦都好靚、同埋夠大塊,牛肉嘅質素都好高質,好嫩滑另一賣點就係任食鮑魚個鮑魚都好新鮮好爽彈今個月嘅主題就送埋特調飲品我就飲咗粉桃椰香、藍調微風兩款味道都好特別指定啤酒就飲咗少爺啤,如果你都係鍾意飲啤酒嘅話,任飲完全唔使驚唔夠飲🤣
最鍾意食牛大人
每隔一排又轉下主題
今期嘅主題係「炎夏椰樂祭」
椰子主題做火鍋,夏天食清清地幾好
有兩個限定火鍋湯底
🥘喇沙椰爺仲夏鍋、🥥木瓜椰皇嫩雞鍋
我就揀咗個木瓜椰皇嫩雞鍋
未食之前飲啖湯
好香木瓜同椰皇味,呢個湯底冇乜負擔
‼️記得要叫兩款特色醬料

✅澳洲M9和牛牛丸2粒
✅海鮮拼盤
✅任食鮑魚
✅任食鮑魚小食
✅任飲特調飲品:粉桃椰香、冰檸伴椰、藍調微風
✅任飲指定啤酒

如果你同我一樣好鍾意食牛
我覺得揀佢呢個餐有日本黑毛和牛嘅質素幾好
另一賣點就係任食鮑魚
個鮑魚都好新鮮好爽彈
今個月嘅主題就送埋特調飲品
我就飲咗粉桃椰香、藍調微風
兩款味道都好特別
2025-07-28 0 views
牛大人推出炎夏椰樂祭限時活動,以我最鍾意嘅椰子為主題,令到夏天食打邊爐都感覺清爽啲,清新d,好有夏日feel!所以我都約埋朋友嚟食!我地要左120分鐘嘅日本A4黑毛和牛火鍋放題,呢到真係超級抵食,送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、任食鮑魚同啤酒一杯!湯底我地要左鴛鴦鍋,喇沙椰爺仲夏鍋同木瓜椰皇嫩雞鍋,一個夠野味,第二個夠清甜!🥥 椰子小食:椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條🍯 特色醬料:香椰火焰醬、椰汁美奶滋🍭 甜品:香芋椰漿脆脆🥤 特調飲品:藍調微風 (Blue Hawaiian) 同芒果爽椰奶蓋嚟之前記住睇埋以下嘅優惠,咁就抵上加抵!-學生狂歡時段,每位學生憑全日制學生證,於星期日至四21:00後入座可享以下優惠:* 「美國特級安格斯」套餐即減$30* 「澳洲極上和牛」套餐即減$60* 「日本黑毛和牛」套餐即減$90-知識就是折扣,通過答題贏取餐飲折扣等優惠,所有客人都可參加,答題中不可使用電話、書本等。-追蹤牛大人社群媒體可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」一杯。-酒類暢飲* 「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐可享雞尾酒特調飲品及指定啤酒無限暢飲。* 「澳洲極上和牛」套餐可加 $68 升級「

🥥 椰子小食:椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條
🍯 特色醬料:香椰火焰醬、椰汁美奶滋
🍭 甜品:香芋椰漿脆脆

嚟之前記住睇埋以下嘅優惠,咁就抵上加抵!

* 「美國特級安格斯」套餐即減$30
* 「澳洲極上和牛」套餐即減$60
* 「日本黑毛和牛」套餐即減$90

-追蹤牛大人社群媒體可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」一杯。

-酒類暢飲
* 「澳洲極上和牛」套餐可加 $68 升級「酒類任飲」。

📍#牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖♡人均消費: $1192 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️牛大人推出「炎夏椰樂祭」限時活動,以椰子為主題提供特色餐點,體驗沉浸式椰子主題火鍋。牛大人推出咗🥘 椰子期間限定湯底,有#喇沙椰爺仲夏鍋、#木瓜椰皇嫩雞鍋,仲有一系列嘅椰子小食,#椰酥跳跳豬、#黃金椰絲蝦丸、#椰林火山脆薯條,🥤 特調飲品都好吸引,我哋加咗$58 order 粉桃椰香 。✨#日本黑毛和牛A4+吃到飽(17:00-21:00入座)成人 $488 一位✨#鴛鴦鍋|木瓜椰皇嫩雞鍋|牛夫人秘方麻辣鍋木瓜椰皇嫩雞鍋帶有椰子嘅清甜,雞肉鮮嫩;牛夫人秘方麻辣鍋則係夠辣夠香,適合鍾意重口味嘅朋友,兩者互補,不錯!日本黑毛和牛A4真係唔可以錯過,肉質極其細膩,入口即化,油花分佈均勻,食落去有濃郁肉香,搭配火鍋湯底,味道更加升華。✨#海鮮拼盤海鮮拼盤幾新鮮,鮑魚、蠔、同帶子都好鮮美✨#澳州和牛牛丸(2粒)牛丸咬落去有肉汁流出,味道濃厚,搭配火鍋湯底,增添咗麻辣感,必食!✨#特調雞尾酒🍸粉桃椰香 $58特調飲品清新可口,桃子味道濃郁,椰子香氣明顯,飲落去
📍#牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖

♡人均消費: $1192 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#鴛鴦鍋|木瓜椰皇嫩雞鍋|牛夫人秘方麻辣鍋

✨#海鮮拼盤
海鮮拼盤幾新鮮,鮑魚、蠔、同帶子都好鮮美

✨#澳州和牛牛丸(2粒)

✨#特調雞尾酒🍸粉桃椰香 $58
特調飲品清新可口,桃子味道濃郁,椰子香氣明顯,飲落去唔會覺得甜膩,平衡咗火鍋嘅油膩感。

✨自助區
除咗可以QR code落單order肉、海鮮等之外,自助區亦都有好多蔬菜同配料選擇,應有盡有,擺放衛生乾淨。

而家牛大人仲推出咗優惠活動,適逢DSE畢業季[學生狂歡時段],每位學生憑全日制學生證,於星期日至四21:00後入座可享有優惠!
* 「美國特級安格斯」套餐即減$30
* 「澳洲極上和牛」套餐即減$60
* 「日本黑毛和牛」套餐即減$90

另外牛大人仲有問答遊戲玩,通過答題贏取餐飲折扣等優惠,答中2題:即影即有一張,答中4題:即送鮑魚小吃拼盤共6隻 (3款特色鮑魚各2隻),答中5題:下次惠顧吃到飽套餐全單八五折,大家唔好錯過啦!
2025-07-27 0 views
木瓜椰皇嫩雞鍋 → 木瓜軟滑 + 椰皇清甜,雞肉嫩到唔捨得吞~ 椰酥跳跳豬 → 上面有爆炸糖 黃金椰絲蝦丸 → 入面有蝦肉同埋椰絲🥥椰林火山脆薯條 →香辣薯條,脆卜卜❤️ 🍯 秘製醬料:香椰火焰醬 / 椰汁美奶滋 🍨 必試甜品:香芋椰漿脆脆 → 冰涼椰漿 + 脆脆杏仁片 + 綿密芋頭,口感三重奏! 最鍾意食和牛牛丸,全部和牛都超靚勁多雪花,食到停唔到

椰酥跳跳豬 → 上面有爆炸糖
黃金椰絲蝦丸 → 入面有蝦肉同埋椰絲🥥
椰林火山脆薯條 →香辣薯條,脆卜卜❤️
🍯 秘製醬料:香椰火焰醬 / 椰汁美奶滋
最鍾意食和牛牛丸,全部和牛都超靚勁多雪花,食到停唔到
2025-07-25 0 views
兩個巨蟹女👯同事慶祝生日🎂🎉🥳知道我呢個好姊妹鍾意食🐮牛,一定帶佢去牛大人拆返餐夠本🤭呢度嘅放題肉質非常高,而且勁多選擇,鍾意椰子嘅,我今期佢哋有個椰子為主題限定湯底就啱晒我啦,😬💛喇沙🥥椰爺仲夏鍋、木瓜🌴椰皇嫩雞🐥鍋自助區仲有好🥗🥦多蔬菜丸類任君選擇, 佢哋仲有好多手調飲品有酒精🥂🍾🍹🥤同冇酒精實有一款啱你😬😬😬而且店員仲同我哋玩遊戲添, 遊戲完咗仲有真正書攞返屋企😂😂😂而且佢哋嘅🌊🐬🐙海鮮超級新鮮,我勁鍾意佢哋嘅鮑魚,我一個人都食咗四五隻🤣🤣🤣
2025-07-23 75 views
這次帶著家裡人來到牛大人吃牛肉啦,必選日本A4黑毛和牛套餐!!暑期到了,還有炎夏椰樂祭,還有椰子火鍋!先點一個鴛鴦鍋:木瓜椰皇嫩雞鍋+台式麻辣鍋,椰子的清爽和麻辣的香辣好搭配!先點個黑毛和牛,好好看的油脂分布,簡單涮幾下就能熟,入口即化,👍這個牛肉百吃不膩!還可以點很多的不同的肉類:安格斯牛肉、和牛等等!另外這個套餐還有個海鮮拼盤贈送,好大的生蠔、還有鮑魚、扇貝等!都很新鮮呀!套餐還可以點不同的海蝦、貝克等等!有好多椰子的食品!椰林火山脆薯條、黃金椰絲蝦丸等等,這個套餐還可以特調飲品任喝!特調都很好看😄味道很清新!現在暑期還有個特色,猜題中了還可以有優惠!我們選了通識題,只可惜猜對了3題👍還挺好玩的!

今日同老婆去咗牛大人🥢,攻頂佢哋最貴嘅日本A4黑毛和牛餐。咁啱得咁蹺遇到佢哋嘅「炎夏椰樂祭」活動🌴,期間限定嘅湯底有「喇沙椰爺仲夏鍋」同「木瓜椰皇嫩雞鍋」🥥🍗。兩個一向都係椰子雞最愛,所以叫咗個鴛鴦湯底,一邊係椰子雞,另一邊係麻辣湯底🔥。椰子雞嗰邊個湯底真係好鮮甜!認真講,未打邊爐之前真係先飲一碗湯先🥣。啲A4和牛牛肉切得薄薄,肉質滑到不得了,咬落去一啖就化開,味道濃郁,真係驚喜到震!😋就算唔加調味,牛肉本身嘅鮮味已經好吸引,配埋生雞蛋滑到飛起🥚! 美國S R F極黑牛、安格斯牛板腱同埋澳洲和牛M5牛肩都係正到不得了! 唔食牛嘅朋友仲可以食西班牙豬梅肉紐西蘭羊肉卷、花雕酒雞件!除咗牛肉,海鮮拼盤都係我哋今次用餐嘅一大亮點🐟。拼盤入面有任點鮑魚、生蠔同埋帶子,仲有脆肉鯇魚,每一樣都新鮮到不得了✨。特別係生蠔,口感滑潤,海味十足!仲有M9澳洲和牛牛丸,咬落去好彈牙!飲品方面🍹:配合埋活動,佢哋有Cocktail飲,打邊爐配Cocktail真係第一次,但係真係好正!「藍調微風」「粉桃椰香」真係好好飲,非常之夏天嘅一杯飲品,一杯接一杯,爽!甜品方面🍧:「香芋椰漿脆脆」芋頭同椰子溝埋甜到入心,

甜品方面🍧:「香芋椰漿脆脆」芋頭同椰子溝埋甜到入心, 仲有Movenpick雪糕完美結束咗我哋嘅晚餐。

總括而言,牛大人唔單止食物質素高,環境都好舒適,服務人員好友善,真係值得一試👍。如果你鐘意牛肉同海鮮,呢個活動一定唔好錯過,保證你會食得開心,飲得過癮!🥳✨
2098 views
2025-07-17
$596 (Dinner)
  • 日本黑毛和牛A4+
  • 澳洲M9和牛牛丸
2025-07-22 51 views
日本黑毛和牛A4+ Set 💰488呢個set真係物超所值,淨係瘋狂食A4+和牛都已經可以回本。由其係油脂分布得咁平均,每一塊都厚薄適中,真係入口即溶。呢個Set仲會有個海鮮拼盤,全部都新鮮到不行。有鮑魚,蟶子,帶子同生蠔。大推生蠔,大大粒一咬落去爆晒汁好過癮。今次就試埋佢地新推出嘅黑白組合———「黑蒜土雞鍋」+「雪白御鮮豆腐鍋」。黑蒜營養因為價值極高,鍋底完美帶出肉香,又養生又好味。而御鮮鍋同每日時令海鮮就最Perfect Match,豆腐吸滿鮮甜魚湯,養顏之選。最後當然唔少得甜品,「仙花雙圓」有珍珠同小丸子,加上牛大人招牌仙草凍配上豆腐花雙重滑膩!好吃到要encore!
日本黑毛和牛A4+ Set 💰488
真係入口即溶。

Tasting Event
聽講朋友嘅男朋友好刷得,聽講牛大人又推左「炎夏椰樂祭」,配合返呢個主題佢哋推出咗新既湯底- 喇沙椰爺仲夏鍋同木瓜椰皇嫩雞鍋, 一於兩對Couple 約埋一齊去挑挑牛大人$498 和牛套餐今次四個人叫做鴛鴦煲,一邊係期間限定嘅木瓜椰皇嫩雞鍋,另一邊就係胡椒豬肚湯~ 不得不讚今次嘅木瓜椰皇湯底鮮甜度剛剛好👍打邊爐之前飲幾啖確實幾滋潤今次除左同朋友瘋狂叫黑毛和牛同沙白外,都有推薦朋友要試下佢地幾款既鮑小食🤭仲試左佢地既新款小食- 酒糟嫩牛舌添飲品見佢地都出左幾款HighBall,只要點左日本黑毛和牛Set 既都可以無限暢飲😍✅ 粉桃椰香✅ 冰檸伴椰 ✅ 藍調微風BTW, 牛大人趁暑假做緊活動, 其中一個係知識就是折扣,係6月23-8月14期間同店員玩答題遊戲,答得愈多就愈多優惠,每枱客人都可以參與嫁😍而我只係答岩得一題😮‍💨😮‍💨

✅ 粉桃椰香
✅ 冰檸伴椰
✅ 藍調微風

而我只係答岩得一題😮‍💨😮‍💨
每次想起食和牛火鍋放題,都會來「牛大人」。因為這店的日本A4+和牛油脂分布均衡,入口即溶,十分高質。我們選了套餐「120分鐘 日本黑毛和牛A4+吃到飽 」(每位$488),除了任食A4+和牛、多款牛肉,還可任食飽魚,送一個海鮮拼盤及一杯啤酒。非常豐富!最近這店有新主題「炎夏椰樂祭」,推出不同食品。「喇沙椰爺仲夏鍋」:湯底很香濃,還加上鮮蝦熬製,而且不辣,很適合我們怕辣之人。「椰林火山脆薯條」:薯條配以「香椰火焰醬」味道獨特而美味。「椰奶蓋芒芒爽」:香滑椰奶加上果肉,清爽而不會太甜。「特調雞尾酒 - 粉桃椰香 ($58)」:粉色奪目,水蜜桃香味四溢,清涼甜蜜,是一杯獨特的雞尾酒。享受美食的同時,還可以玩「知識就是折扣」遊戲,選任何套餐也可以玩。抽5題問題(選擇題),答對所有問題可享85折優惠!答到兩題也有安慰獎。近期還有不少優惠活動:。[學生狂歡時段]攜帶全日制學生證,星期日至四21:00後入坐享有優惠。。追蹤牛大人社群媒體即可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」一杯。。「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐可享雞尾酒特調飲品及指定啤酒無限暢飲。有加一服務費
最近這店有新主題「炎夏椰樂祭」,推出不同食品。
「椰林火山脆薯條」:薯條配以「香椰火焰醬」味道獨特而美味。
「椰奶蓋芒芒爽」:香滑椰奶加上果肉,清爽而不會太甜。

近期還有不少優惠活動:
。追蹤牛大人社群媒體即可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」一杯。

有加一服務費
2025-07-19 93 views
夏日炎炎!嘆冷氣吃火鍋是任性級享受😎牛大人推出限定湯底炎夏椰樂祭今天選了帶點南洋風味的喇沙椰爺仲夏鍋椰香和沙嗲醬平衡得不錯帶魚露蕃茄香茅和檸檬葉的微酸確是仲夏開胃之選!牛大人一向牛正,小食多,飲品齊特飲如珍珠奶茶也是任飲仙草甜品任食現在連雪糕movenpick哈根大師也是任食牛大人自家的芝麻雪糕我覺得是必食!椰子期間限定小食不錯當然牛大人台式定番也不能錯過我這個套餐是120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題送澳洲M9和牛牛丸2粒海鮮拼盤、任食鮑魚、啤酒一杯追蹤牛大人社群媒體更可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」我覺得跟連鎖店的味道沒大分別的外面買一杯就差不多$40阿!不得不提😂食到中途突然有個小哥過來和我們玩遊戲😂知識就是折扣所有客人都可參加,close book quiz共五條問題,可選題目類別(由地理到動漫也有)獎品如下:答中2-3題:即影即有一張答中4題:送鮑魚小吃拼盤共6隻答中5題:下次惠顧吃到飽套餐全單八五折公度😂問題也挺有趣的!大家加油😂牛肉質素如圖,不多說了吃過牛大人的都知道他們的質素比較高每碟的份量比別的店多吃到飽就是要這樣才夠爽嘛!

夏日炎炎!嘆冷氣吃火鍋是任性級享受😎
牛大人推出限定湯底炎夏椰樂祭
今天選了帶點南洋風味的喇沙椰爺仲夏鍋
椰香和沙嗲醬平衡得不錯
帶魚露蕃茄香茅和檸檬葉的微酸
確是仲夏開胃之選!

牛大人一向牛正,小食多,飲品齊
特飲如珍珠奶茶也是任飲仙草甜品任食

現在連雪糕movenpick哈根大師也是任食

牛大人自家的芝麻雪糕我覺得是必食!
椰子期間限定小食不錯
當然牛大人台式定番也不能錯過
我這個套餐是120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題
送澳洲M9和牛牛丸2粒

海鮮拼盤、任食鮑魚、啤酒一杯

追蹤牛大人社群媒體更可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」
我覺得跟連鎖店的味道沒大分別的
外面買一杯就差不多$40阿!

不得不提😂食到中途突然有個小哥過來
和我們玩遊戲😂知識就是折扣
所有客人都可參加,close book quiz
共五條問題,可選題目類別(由地理到動漫也有)
獎品如下:
答中2-3題:即影即有一張
答中4題:送鮑魚小吃拼盤共6隻
答中5題:下次惠顧吃到飽套餐全單八五折
公度😂問題也挺有趣的!大家加油😂

牛肉質素如圖,不多說了
吃過牛大人的都知道他們的質素比較高
每碟的份量比別的店多
吃到飽就是要這樣才夠爽嘛!
熱辣辣夏天點算好?緊係入嚟嘆「炎夏椰樂祭」啦!椰子主題火鍋+小食+特飲,由頭清涼到落尾~ 🥘 限定湯底 (雙拼) 喇沙椰爺仲夏鍋 x 木瓜椰皇嫩雞鍋 — 椰香+喇沙辣勁,撞埋木瓜雞湯超夾! 🥥 必試椰子小食 黃金椰絲蝦丸🍤 — 蝦丸炸到金黃,咬落爆椰絲 椰林火山脆薯條🍟 — 鋪滿椰子脆片,鹹甜脆口 🍯 自家製特色醬 香椰火焰醬🔥 — 微辣帶椰香,點薯條一流 椰汁美奶滋🥄 — 清新微甜,配炸物最夾 🍭 甜品驚喜 香芋椰漿脆脆 — 芋香椰漿+脆米,完美Ending 🥤 特調雞尾酒 冰檸伴椰🍋 (Malibu Lemonade) / 藍調微風🌀 (Blue Hawaiian) ✨「日本黑毛和牛A4+」晚市任飲 或 單杯$58 🎓【DSE畢業優惠】 憑全日制學生證,星期日到四 21:00後入座: • 美國特級安格斯 減$30 • 澳洲極上和牛 減$60 • 日本黑毛和牛 減$90 ❓【知識就是折扣】 答中2題📸:即影即有相片 答中4題🎁:鮑魚小吃拼盤 (6隻) 答中5題✨:下次惠顧85折 (需登記Storellet會員) 📱【追蹤即送】 Foll

🥘 限定湯底 (雙拼)

🥥 必試椰子小食
黃金椰絲蝦丸🍤 — 蝦丸炸到金黃,咬落爆椰絲
椰林火山脆薯條🍟 — 鋪滿椰子脆片,鹹甜脆口

🍯 自家製特色醬
香椰火焰醬🔥 — 微辣帶椰香,點薯條一流
椰汁美奶滋🥄 — 清新微甜,配炸物最夾

🍭 甜品驚喜
香芋椰漿脆脆 — 芋香椰漿+脆米,完美Ending

🥤 特調雞尾酒

• 澳洲極上和牛 減$60
• 日本黑毛和牛 減$90

❓【知識就是折扣】
答中2題📸:即影即有相片
答中4題🎁:鮑魚小吃拼盤 (6隻)

📱【追蹤即送】
Follow牛大人social media,即送「椰奶蓋芒芒爽」🥭一杯!

🍻【酒類暢飲】
• 日本黑毛和牛A4+晚市:雞尾酒+啤酒任飲
• 澳洲極上和牛套餐 +$68 升級「酒類任飲」

🔥 點菜必食 🔥
🇯🇵 日本A4和牛級
日本黑毛和牛A4+ 🥩
伊比利亞黑毛豬梅肉 🐷

- 入口即化,任食超邪惡!

🇦🇺 澳洲和牛級
SRF美國黑牛後腿肉 🍖
澳洲和牛M5牛肩卷 🔥
安格斯牛小排 🥓

- 油花均勻 性價比極高

🍨 雪糕控注意!
新款Häagen-Dazs雪芭雪條:
• 芒果熱情果 🥭
• 白桃覆盆子 🍑

- 酸甜不膩超開胃!夏天必食!
2025-07-18 49 views
🔹牛大人台灣火鍋吃到飽🔹牛大人推出「炎夏椰樂祭」限時活動,以椰子為主題提供特色餐點,真係岩晒呢個夏天呀。我地選擇左【120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題】有澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、幾種調味既鮑魚,真係好正呀!海鮮拼盤仲有魚、生蠔同扇貝,size都大大隻架都要點翻個鴛鴦鍋,就點其一期間限定的【木瓜椰皇嫩雞鍋】及【阿嬤養生湯鍋】✅️木瓜椰皇嫩雞鍋湯底清甜帶椰香,感覺好fresh!整體清爽、甜美又滋潤,真係岩晒夏天同養生之選🍴日本黑毛和牛A4+油花分佈好靚,肉質嫩滑有彈性,有入口即溶既口感,肉味濃郁仲帶微微甜味🍴伊比利亞黑毛豬梅肉肉質腍軟多汁,肥瘦比例適中唔會膩🍴新鮮沙白帶有清甜海味,食左咁多粒都無沙又點可以少得,點啲小食黎食呀,真豬小香腸真係要配蒜片食先爽,梅甘酥脆薯酸甜香脆,酒糟嫩牛舌,薄切軟嫩易咬,帶有淡淡酒香👍🏻打邊爐當然要揀翻啲蔬菜,如水蓮真係食台灣邊爐必點,豆腐系列、貢丸、菇類等等,還有牛大人既鴨血都好好食,Encore左好幾次飲品就除左自助飲品區既茶及汽水,我都試左啲特色飲品。特調雞尾酒粉桃椰香,飲落好清新特別。而椰奶蓋芒芒爽,有濃濃既芒果蓉,配上小珍珠,再配上上層既奶蓋,
🔹牛大人台灣火鍋吃到飽🔹

🍴日本黑毛和牛A4+

🍴伊比利亞黑毛豬梅肉
肉質腍軟多汁,肥瘦比例適中唔會膩

🍴新鮮沙白
帶有清甜海味,食左咁多粒都無沙

飲品就除左自助飲品區既茶及汽水,我都試左啲特色飲品。特調雞尾酒粉桃椰香,飲落好清新特別。而椰奶蓋芒芒爽,有濃濃既芒果蓉,配上小珍珠,再配上上層既奶蓋,口感豐富

甜品要試埋 Mövenpick 甜嫩椰子肉雪糕😋

🥥小食、醬料、甜品都加入左椰子元素,真係要快啲黎試下嗎

‼️係餐前會可以參加【知識就是折扣】答岩指定題數就有餐飲折扣等優惠
* 答中2題即影即有一張
* 答中4題即送鮑魚小吃拼盤共6隻
* 答中5題下次惠顧吃到飽套餐全單八五折,當然需登記成為Storellet會員

到去先知原來咁岩而加係期間限定「炎夏椰樂祭」,由湯底、小食到飲品都圍繞椰子主題設計,❤️夏日炎炎食到清新椰子系列既野,又幾唔錯~ ❤️日本黑毛和牛 A4+ 黑毛和牛出名油花勻稱,入口即化嘅柔滑質感,配喇沙椰爺湯底更加濃郁惹味,肉質香濃但唔太油膩,食完一塊又一塊好過癮,食肉獸既天堂呀!!🧡伊比利亞黑毛豬梅肉 肉質地彈牙、肉香突出,配木瓜椰皇嫩雞鍋,令豬肉食落多汁又爽口,去除了重口感,食得更輕鬆~💛海鮮拼盤 拼盤包括生蠔、扇貝同鮑魚等,好推介加份椰子湯鍋,同海鮮既鮮甜味好夾💚鴛鴦鍋 木瓜椰皇鍋雞件嫩滑,椰香清甜!! 沙椰爺鍋香辣濃郁,用正宗喇沙醬配椰漿炆製,味道層次豐富又開胃,兩款都好值得試🩵黃金椰絲蝦丸 蝦丸外層裹上金黃椰絲,咬落去即刻有椰香脆響,內裡蝦肉鮮甜彈牙,食落又喺椰香又喺蝦味,仲可以點埋期間限定既香椰火焰醬同椰汁美奶滋,都好夾💙椰奶蓋芒芒爽 芒果與椰奶蓋完美結合,特別係個椰奶蓋又香又滑,入口香甜但不膩,冰凍質感清涼。仲有芒果果肉,Follow 社交平台就有得送,爽呀!!💜特調雞尾酒-粉桃椰香 雞尾酒帶有清淡桃香x椰香,入口香滑,冰涼清新,酒精濃度唔高,好易入口咁岩仲係畢業季,有個知

咁岩仲係畢業季,有個知識就是折扣活動,答問題有獎品😎

自從牛大人出咗A4和牛之後,都可以話去咗幾多次!不過期期都有新野,唔會悶!😍今期係炎夏椰樂祭我覺得最癲係佢出咗4款cocktail,仲要食和牛餐既話係仼飲! (出面飲多杯都百幾啦😆)唔好以為佢hea,個人覺得冰檸伴椰同藍調微風勁好飲,望落去冰冰涼涼,但絕對唔係藥水味 😍而和牛餐,會送個單次海鮮盤!個人覺得牛大人既鮑魚無得輸!次次都咁彈牙又好食。仲有帆立貝同勁大隻生蠔主角,日本黑毛A4和牛依然咁出色!配埋個期間限定既喇沙椰皇仲夏煲,充滿椰香既喇沙味,同件牛勁夾呀 🤤🤤 唔點汁已經超好食 👍🏻👍🏻 個湯底真心好食,勁想落包麵去煮 🙊而今期既特色,我個人好推 黃金椰絲蝦丸,係手打既蝦丸😶超正!香芋椰漿脆脆,個芋頭勁軟糯,加左椰漿好香,有埋椰子脆脆又多埋口感!😍😍 完美!Btw,佢出咗個知識就是折扣優惠!答啱5題下次有85折!勁吸引🤤 可惜學渣既我哋得2題啱 🥹🥹
今期係炎夏椰樂祭