2025-07-22
今日同老婆去咗牛大人🥢,攻頂佢哋最貴嘅日本A4黑毛和牛餐。咁啱得咁蹺遇到佢哋嘅「炎夏椰樂祭」活動🌴,期間限定嘅湯底有「喇沙椰爺仲夏鍋」同「木瓜椰皇嫩雞鍋」🥥🍗。兩個一向都係椰子雞最愛,所以叫咗個鴛鴦湯底,一邊係椰子雞,另一邊係麻辣湯底🔥。椰子雞嗰邊個湯底真係好鮮甜!認真講,未打邊爐之前真係先飲一碗湯先🥣。啲A4和牛牛肉切得薄薄,肉質滑到不得了,咬落去一啖就化開,味道濃郁,真係驚喜到震!😋就算唔加調味,牛肉本身嘅鮮味已經好吸引,配埋生雞蛋滑到飛起🥚! 美國S R F極黑牛、安格斯牛板腱同埋澳洲和牛M5牛肩都係正到不得了! 唔食牛嘅朋友仲可以食西班牙豬梅肉紐西蘭羊肉卷、花雕酒雞件!除咗牛肉,海鮮拼盤都係我哋今次用餐嘅一大亮點🐟。拼盤入面有任點鮑魚、生蠔同埋帶子,仲有脆肉鯇魚,每一樣都新鮮到不得了✨。特別係生蠔,口感滑潤,海味十足!仲有M9澳洲和牛牛丸,咬落去好彈牙!飲品方面🍹:配合埋活動,佢哋有Cocktail飲,打邊爐配Cocktail真係第一次,但係真係好正!「藍調微風」「粉桃椰香」真係好好飲,非常之夏天嘅一杯飲品,一杯接一杯,爽!甜品方面🍧:「香芋椰漿脆脆」芋頭同椰子溝埋甜到入心,
甜品方面🍧:「香芋椰漿脆脆」芋頭同椰子溝埋甜到入心, 仲有Movenpick雪糕完美結束咗我哋嘅晚餐。
總括而言,牛大人唔單止食物質素高,環境都好舒適,服務人員好友善,真係值得一試👍。如果你鐘意牛肉同海鮮,呢個活動一定唔好錯過,保證你會食得開心,飲得過癮!🥳✨