Restaurant: Le Saigon Cuisine
Info:

1K
2024-07-08 201 views
要食抵食好味正宗越南菜🇻🇳小柔強烈推薦位於荃灣既小越廚,保證食過翻尋味🤤唔好睇小細細間越南餐廳🍴幫襯小越廚已有好些日子,呢度既河粉,飯,撈檬,仲有小食都係一流既好食, 呢個二人餐更是又抵食又豐富:首先二人餐可以選兩款主食(粉面飯都可以):1. 番茄🍅雪花肥牛湯河粉 (超級推薦,肥牛份量多,湯底極度出色,係我至愛❤️)2. 泰式海南雞湯河粉(第一次食,海難雞嫩滑)3. 二人餐小食拼盤 (有三款野食,我最鐘意係雞翅,比較香口)4. 飲品🥤: 牛油果🥑奶昔&凍咖啡5. 另外仲送青木瓜沙拉🥗做前菜,十分開胃咁多野食真係食到飽飽,買單都唔洗$300,真係超級抵食👍🏻
首先二人餐可以選兩款主食(粉面飯都可以):
2. 泰式海南雞湯河粉(第一次食,海難雞嫩滑)
4. 飲品🥤: 牛油果🥑奶昔&凍咖啡
5. 另外仲送青木瓜沙拉🥗做前菜,十分開胃
咁多野食真係食到飽飽,買單都唔洗$300,真係超級抵食👍🏻
2024-06-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2024-07-07 171 views
🍽️ 香港搵食 🍽️} 小越廚荃灣享和街有間越南餐廳,網上好評不斷,食物質素高而價錢極度相宜,深受一眾街坊歡迎 👏🏻👏🏻👏🏻 今次就周朋友試左呢度既二人餐,有沙律,小食拼盤,主菜,飲品同埋甜品,值得推薦!!泰式青木瓜沙律 本身以為好細碟,點知原來係一大碟 🤣🤣🤣 酸酸地既青木瓜勁爽口,唔算好辣,食完會開胃啲😉小食拼盤蒜香雞翼炸到外脆內嫩,外層灑上蒜香粉,肉質鮮嫩多汁,回味無窮;河內芋頭海鮮春卷,外皮炸至酥脆,芋頭香甜軟糯,食完之後會再想食多舊🤣🤣 泰式香辣魚餅煎到外酥內嫩再配埋酸甜辣醬,好好味火車頭湯河粉好大碗,配料擺到勁滿,有牛腩,牛丸同埋肥牛,湯底味道幾濃 👍🏻泰式海南雞飯海南雞肉質嫩滑,配埋泰式辣醬好惹味 🤤🤤🤤🤤 龍眼冰勁多龍眼,唔太甜,又解渴,好飲!鹹檸檬七喜有檸檬嘅酸甜味同埋柑橘香,又有海鹽嘅鹹味,今晚食嘅嘢比較濃味,飲返呢杯鹹檸七中和一下!!📍荃灣享和街49號都城大廈地下D號鋪☎️26876988
🍽️ 香港搵食 🍽️} 小越廚

泰式青木瓜沙律

小食拼盤

火車頭湯河粉

泰式海南雞飯
海南雞肉質嫩滑,配埋泰式辣醬好惹味 🤤🤤🤤🤤

龍眼冰
勁多龍眼,唔太甜,又解渴,好飲!

鹹檸檬七喜

📍荃灣享和街49號都城大廈地下D號鋪
☎️26876988

Dining Offer
Tasting Event
2024-07-05 113 views
放工去開荃灣又搵下有咩好食 。搵到間見食泰越菜既小店,一於試下 。坐低見佢地有個$208二人套餐,價錢睇落ok,而且非常豐富又包埋小食同野飲😋二人餐分別叫左招牌火車頭湯河、泰式海南雞湯河再加左$30 叫左泰式生蝦同$30 芒果糯米飯,另外套餐都跟左一個小食併盤、泰式木瓜沙律及2杯飲品 。招牌火車頭湯河湯頭好香濃,河粉都索晒味 。佢地個湯係每日用牛骨去煲 。出面既火車頭湯河好少何有牛筋,但佢地有4/5舊咁多添 ,好骨膠原嘅感覺 ,除左牛筋,配料都好多,仲有生牛肉同牛丸 。泰式海南雞湯河湯頭同招牌火車頭湯河一樣香濃,海南雞雞肉就好滑小食併盤🍱小食併盤就有春卷,炸魚餅同炸雞 。春卷超級無敵脆身,小編影咗一陣相先食 都仲熱辣辣好正,好好味。炸魚餅表面脆,內裡彈牙。另外,炸雞都炸到表面香脆可口 👍🏻炸物整體做得出色 !泰式生蝦🍤泰式生蝦呢個真係超抵,加$30 有10隻,爽口彈牙,而佢個汁都調得開胃 。出面一樣咁既泰式生蝦最少都收過百蚊啦😱芒果糯米飯🥭芒果糯米飯好大份,芒果夠甜,椰漿調校嘅鹹甜度啱啱好,加上炸脆米,口感豐富 。好食到清晒🤭鹹檸七喺出邊絕對係加錢特飲,呢度竟然跟餐免費🆓 食完啲濃味野

招牌火車頭湯河
泰式海南雞湯河
湯頭同招牌火車頭湯河一樣香濃,海南雞雞肉就好滑
小食併盤🍱
泰式生蝦🍤
芒果糯米飯🥭

鹹檸七喺出邊絕對係加錢特飲,呢度竟然跟餐免費🆓 食完啲濃味野 啜返啖超爽 。泰式奶茶,都好有泰國風味👍🏻
2024-07-04
$130 (Dinner)
  • 招牌火車頭湯河粉
  • 越式蔗蝦
2024-06-24 130 views
今日去咗小越廚食晚餐,食物款式多樣,我哋叫咗2人餐🥰青木瓜沙律 🥗清爽開胃,青木瓜絲脆卜卜,配搭啲酸辣汁,味道平衡得好好。除咗有青木瓜,仲有花生碎,食落口感豐富,好正!👍小食拼盤:香辣魚餅、蒜香雞翼、春捲 🍤🍗每款小食都各有風味:魚餅外脆內嫩,帶有少少辣味,唔會太刺激,啱晒口味重嘅朋友;蒜香雞翼炸得金黃酥脆,蒜香味唔夠,勝在咬落去肉質嫩滑;春捲皮薄餡多,炸得唔油膩咖哩豬扒配蒜蓉法包 🍛🥖咖哩汁唔係流質,所以掛汁,同法包一齊食OK!冇諗過豬扒係炸嘅,外層香脆,內裡嫩滑生牛肉湯檬 🍜湯底同一般飲開嘅唔同,好重胡椒味。生牛肉片薄切,放入熱湯中即刻煮熟,仍保持嫩滑嘅口感
今日去咗小越廚食晚餐,食物款式多樣,我哋叫咗2人餐🥰

青木瓜沙律 🥗

小食拼盤:香辣魚餅、蒜香雞翼、春捲 🍤🍗

咖哩豬扒配蒜蓉法包 🍛🥖

生牛肉湯檬 🍜
2024-06-19 134 views
黎到荃灣同老公拍拖睇完場戲行入享和街睇下有咩食見到呢一間小越廚有2人套餐好似幾抵食👍🏻2人套餐$208包括👇🏻選擇了👇🏻前菜泰式青木瓜沙律泰式海南雞湯檬粉雞肉內外都入味滑嫩鮮香加埋我最鍾意嘅檬粉簡直一流🤤🤤香茅豬扒湯河粉豬扒又嫩又滑河粉既口感恰到好處吾會過軟也吾會太硬泰式香辣魚餅魚餅外層金黃色澤,酥脆可口,咬開後鮮嫩多汁既魚肉內餡魚肉滑嫩爽口蒜香雞翼蒜香既雞翼好鮮香配埋泰式辣醬絕配河內芋頭海鮮春卷咬第一口有意外驚喜春卷外皮酥脆口感立即在口中爆發逢送飲品2杯最後追加泰式酸辣鳳爪酸酸甜甜嘅鳳爪好有泰國風味
黎到荃灣同老公拍拖

Type of Meal
Dinner
  • 二人餐
2024-06-17 96 views
俾呢間餐廳吸引嘅地方係見到佢有一個$208嘅二人套餐好似好抵食,所以就入咗嚟試一試。呢間餐廳地方唔算好大,佈置有少少越南風情。佢個二人餐好多嘢食,包兩個主食,一個木瓜沙律,一款小食或者一個小食拼盤,再包兩杯嘢飲。我哋樣樣都想食,所以加$30叫多咗一個豬頸肉,再加$30要多一個芒果糯米飯。個主食方面,我哋叫咗一個咖喱雞扒法包,再加一個蟹膏湯河粉。個咖喱雞扒法包,塊雞扒好大塊,唔會淨係比幾件你就算,基本上係成塊俾晒你。個發包都有好多件,都有六件。而個蟹膏湯河粉,好特別,上面有一舊嘢,我以為係蝦膏,食落淋淋地,原來佢係蟹膏再加蟹肉溝埋一齊,個湯底好濃味。平時啲小食以為好細分份,但係佢個拼盤同埋個木瓜沙律都真係足夠兩個人食!!另外加錢嘅小食都係等於一份正價嘅份量,所以佢都唔會呃你。見到佢有個特色越式法包,我哋都叫咗,不過真係食唔晒。打包返屋企食,老公都話好好食。

呢間餐廳地方唔算好大,佈置有少少越南風情。

個主食方面,我哋叫咗一個咖喱雞扒法包,再加一個蟹膏湯河粉。

另外加錢嘅小食都係等於一份正價嘅份量,所以佢都唔會呃你。

2024-06-11 85 views
小越廚嘅二人餐真係超抵食架!講緊嗰個二人餐真係好抵食嘅,所有嘢加埋一齊只係208蚊,好平!嗰個套餐包括咗:1. 你可以自己揀2款主食,例如越式牛肉粉、越式炒河粉呢啲經典越南麵飯;2. 仲會送一個沙律; 3. 再加埋3款小吃自選,例如越式春卷、越式涼拌卷呢啲開胃小食;4. 最後仲有2杯飲品送。咁多嘢加埋一齊dim只係208蚊,真係太抵食啦!對於鍾意食越南菜嘅人嚟講,呢個套餐真係好平好抵食,唔單止可以食多種特色小吃,仲可以揀自己鍾意嘅主食,而且價錢好平。我覺得你提起呢個二人餐好適時喎,對於想要食超抵越南美食嘅人嚟講,真係再合適唔過!
小越廚嘅二人餐真係超抵食架!

嗰個套餐包括咗:
2. 仲會送一個沙律;
4. 最後仲有2杯飲品送。
咁多嘢加埋一齊dim只係208蚊,真係太抵食啦!

2024-06-10 159 views
今日經過荃灣廣場見到有間越南小餐館即刻入去試吓先選擇好多我哋揀咗個二人餐有兩個主食決定要一個越式火車頭湯河🍜濃濃既牛骨湯底好有驚喜仲有牛丸肥牛同牛根添另一個揀左海南雞黃油飯🍚D雞滑嘟嘟大大碗油飯飽!個餐仲有青木瓜沙律甜甜酸酸好開胃😋仲有小食三款蒜香雞翼河內芋頭海鮮春卷泰式香辣魚餅全部好香口🥳🥳二人餐仲包2杯飲品添我哋叫咗咸檸檬可樂同咸檸七🥤竟然特飲都吾洗加錢😱😱😱我哋太貪心仲加左個小食豬頸肉同蕃茄蟹肉豬扒湯河蕃茄湯底好足料豬扒好淋啊!最後竟然全部掃晒飽到上心口好地道嘅越南餐廳值得再嚟👍🏻📍小越廚地址:荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖
今日經過荃灣廣場

地址:荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖

二人餐
二人餐
2024-06-09 59 views
📍諗住買外賣返屋企啦🥡點知今晚經過居然好多幸運咁啱好位😍即刻改變主意💭即刻坐低食呀✌🏻👫揀咗個二人餐🍴好多野食、份量夠大又抵食💯🥒泰式青木瓜沙律🌈沙律加左青木瓜味道好清新☘️因為我係食得唔係好好辣🌶️所以我就覺得有少少辣😝但係食得辣嘅朋友就覺得非常之惹味喇🥳🍡小食拼盤🌈呢個拼盤超香口🔥入面有充滿住香茅味嘅雞翼🐓鷄皮炸到脆卜卜😙另外仲有彈牙嘅炸魚鉼🐠同埋芋頭春卷✅三個小食都好惹味🥳🍜招牌火車頭湯河粉🌈最鍾意火車頭湯河粉 🇻🇳因為入面乜都有✅啱曬我乜都想食啲😜材料又多又好食😋大滿足🥳🍜越式三寶湯河粉🌈三寶都勁豐富呀❤️入面有煎完都仲好林嘅香茅豬扒🐽無得輸嘅越式扎肉🐷同埋炸都好香口嘅河內炸春卷添🫔Yummm🥳🥪牛油蛋椰咖央多士 +$58🌈邪惡嘅椰咖央多士係必食呀💯多士一樣係係脆卜卜🔥又惹味💯唔食你一定會後悔喔🥳☕️熱泰式奶茶+凍泰式奶茶🧋🌈呢個泰式奶茶凍同熱都唔錯👍我自己平時飲奶茶就鍾意奶味比較多啲啲✅所以呢個味道就係啱晒我嘅口味喇🥳

👫揀咗個二人餐🍴好多野食、份量夠大又抵食💯

🥒泰式青木瓜沙律

🍡小食拼盤

🍜招牌火車頭湯河粉

🍜越式三寶湯河粉

🥪牛油蛋椰咖央多士 +$58

☕️熱泰式奶茶+凍泰式奶茶🧋

2024-06-05 71 views
喺荃灣廣場睇完戲,成套戲打到飛起,要食返啲嘢壓驚先行到落去享和街,見到食越南嘢嗰間小越廚有二人套餐幾抵,入到門口竟然全部坐滿,老闆安排我哋喺門口等一陣就有位啦,而家咁嘅時勢,平日夜晚八點幾都坐滿,食物質素應該唔差,支持小店二人套餐超抵食,$208可以揀兩款粉麵飯,送一個泰式青木瓜沙律,小食仲可以揀三款,飲品兩杯香茅豬扒撈檬,好正呀勁多菜,撈埋特製酸汁,好開胃咖喱雞配法國麵包,竟然有成條包咁多,平時最多咪比兩三片,麵包配咖喱超級無敵小食拼盤,揀咗泰式無骨鳳爪,扎肉,春卷凍檸樂鹹檸七,並唔係一般奶茶咖啡檸茶檸水,鹹檸七都唔使加錢忍唔住套餐加$30加左椰汁芒果糯米飯,大家注意佢嘅糯米飯係有鹹味嘅同平時食嗰啲冇味糯米飯係唔同㗎總括嚟講呢餐超抵食
喺荃灣廣場睇完戲,成套戲打到飛起,要食返啲嘢壓驚先

二人套餐超抵食,$208

香茅豬扒撈檬,好正呀勁多菜,撈埋特製酸汁,好開胃

小食拼盤,揀咗泰式無骨鳳爪,扎肉,春卷

凍檸樂鹹檸七,並唔係一般奶茶咖啡檸茶檸水,鹹檸七都唔使加錢

總括嚟講呢餐超抵食
2024-05-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 小食拼盤
  • 香茅豬肉撈檬
2024-06-04 59 views
/荃灣好好味嘅小店我唔使多介紹了,就喺荃灣廣場後兩條街,次次睇完戲最鍾意黎呢間食。只要$208就有個2人餐、包括兩個主食、兩杯特飲、3款小食;最後我仲加左$48試埋個越式法包。主食:可以揀飯、河粉、而檬粉要+$8叻沙香茅豬扒湯河粉冬蔭公雞髀肉湯河粉2人餐3款小食:小食拼盤包括有雞翼、春卷、魚餅。2人餐飲品:龍眼冰泰式奶茶肉鬆法包 $48………………………………#小越廚荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖

主食:可以揀飯、河粉、而檬粉要+$8
叻沙香茅豬扒湯河粉
冬蔭公雞髀肉湯河粉

2人餐3款小食:
小食拼盤包括有雞翼、春卷、魚餅。

2人餐飲品:
龍眼冰
泰式奶茶

肉鬆法包 $48

………………………………
#小越廚
荃灣享和街49號都城大廈地下D號舖
2024-06-04 37 views
除左泰菜外,我都幾鐘意食越菜,荃灣越南菜嘅店子不多,係呢間家庭式小店已經開左一段時間,食過真心唔錯,可以再捧場....💜小越廚💜店子位置不難找,係荃灣廣場行前2條街就搵到。店子小小,食物款式都幾多,好多街坊去幫襯。我地揀左$208嘅二人餐,都幾豐富的!🍴泰式青木瓜沙律青木瓜切條,紫洋蔥,紅蘿蔔絲,芫茜加上酸辣魚露醬汁,爽口又開胃的前菜🍴小食拼盤**3款小食泰式香辣魚餅一口魚餅帶微辣香,惹味蒜香雞翼蒜香味濃,炸得香脆可口河內芋頭海鮮春卷網紋春卷皮非常酥脆,但不覺油膩好有芋香..🍴任選兩款粉麵飯/咖喱越式札肉撈檬香滑檬粉,真材實料的札肉加上豐富配菜--生菜,紫洋蔥,青木瓜絲, 白蘿蔔及紅蘿蔔絲,炸蒜粒,淋上秘製酸辣魚露,夏天食好開胃香茅豬扒飯大大份黃薑飯底,配上炸得酥香嘅豬扒,香葱油及小量配菜,大胃王啱食啊..🥤飲品2杯泰式青檸茶茶香濃而不澀,滿滿青檸味解渴又回味的凍飲🔸️加$30追加生蝦刺身*10隻呢個價錢食到生蝦真係好抵🔸️加$48追加越式法包法包單點要$68,套餐只加$48係超值,烘到好脆嘅法包,餡料豐富--札肉,酸蘿蔔絲,青瓜絲,芫荽,肝醬,越食越滋味.

💜小越廚💜

🍴泰式青木瓜沙律

🍴小食拼盤**3款小食

泰式香辣魚餅
一口魚餅帶微辣香,惹味

蒜香雞翼
蒜香味濃,炸得香脆可口

河內芋頭海鮮春卷
網紋春卷皮非常酥脆,但不覺油膩
好有芋香
🍴任選兩款粉麵飯/咖喱

越式札肉撈檬

香茅豬扒飯
🥤飲品2杯
泰式青檸茶
茶香濃而不澀,滿滿青檸味
解渴又回味的凍飲

🔸️加$30追加生蝦刺身*10隻
呢個價錢食到生蝦真係好抵

🔸️加$48追加越式法包
2024-06-01 2520 views
在荃灣享和街有一間越南餐廳小店,網上有不少好評,亦受附近街坊歡迎,價錢相宜但食物質素高,雖然舖頭細細但食物種類多,加上店員的服務都親切有禮,絕對值得一再光顧,今晚跟友人試試這裏的有二人餐,主菜、小食拼盤、飲品、沙律及甜品都非常不錯,大推介!❤️ 泰式青木瓜沙律青嫩爽脆的青木瓜絲,配以微酸微辣的泰式醬汁,加入香脆花生碎和鮮甜的泰椒,酸甜滋味交織,清新開胃,層次豐富,令人食指大動,口齒留香。這道泰式經典必定令人垂涎三尺。❤️ 火車頭湯河粉 濃郁鮮甜的湯頭,搭配滑爽的河粉,加上入口即化的嫩滑牛肉、彈牙的牛筋、軟嫩多汁的牛丸,以及爽脆可口的牛肚,再配以清爽的九層塔,完美融合越南特色風味,令人一吃難忘,難怪是當地人的最愛。❤️ 蕃茄雞髀肉湯河粉醇厚可口的番茄雞湯,散發濃郁的椰汁香氣,搭配彈牙滑順的河粉,鮮嫩多汁的雞髀肉,配以爽脆的青菜,酸甜開胃,營養豐富,溫暖人心,吃完後令人感到滿足又流連忘返。❤️ 小食拼盤泰式香辣魚餅外酥內嫩的魚餅,配以微辣醬汁,誘人香氣撲鼻而來,一口下去,鮮甜爽口,回味無窮;蒜香雞翼金黃酥脆的雞翼,裹上蒜香粉,肉質鮮嫩多汁,咬下滿口鮮香,搭配冰涼啤酒,絕對人間美味;河內芋頭海鮮春卷

❤️ 泰式青木瓜沙律

❤️ 火車頭湯河粉

❤️ 蕃茄雞髀肉湯河粉

❤️ 小食拼盤
泰式香辣魚餅外酥內嫩的魚餅,配以微辣醬汁,誘人香氣撲鼻而來,一口下去,鮮甜爽口,回味無窮;蒜香雞翼金黃酥脆的雞翼,裹上蒜香粉,肉質鮮嫩多汁,咬下滿口鮮香,搭配冰涼啤酒,絕對人間美味;河內芋頭海鮮春卷外皮酥脆,內餡綿密可口,芋頭香甜軟糯,開胃消食,讓人欲罷不能。

❤️ 越式蔗蝦
肥美鮮嫩的蝦肉,裹上濃郁甜膩的蔗糖醬汁,散發濃郁誘人的泰式風味。蝦肉口感彈牙,甜中帶有微辣,口感層次豐富。這道泰式小吃酸甜鹹香並存,令人欲罷不能,是泰式料理的經典之作。

❤️ 芒果糯米飯
香甜軟糯的糯米,配上酸甜多汁的新鮮芒果,口感層次豐富。一口下去,芒果的酸爽與糯米的鬆軟完美融合,清新自然,令人感到心曠神怡,這道泰式甜品簡單卻美味。

❤️ 泰式青檸茶
清新爽口的青檸茶,微酸微甜恰到好處,散發著柑橘清香。喝下一口,立即清新醒神,解渴退火,回甘餘香縈繞。這款泰式飲品清涼爽口,不但清新提神,更能調解口感,是夏日消暑的絕佳選擇。
2024-05-23
$130 (Dinner)
  • 越式蔗蝦
  • 招牌火車頭湯河粉
  • 越式小食拼盤
2024-05-29 33 views
抵食2人套餐 $2081. 任選2款粉麵飯可任選全餐牌任何2款主食。我們就選了招牌火車頭湯:可粉和越式三寶飯,<💥Tips > 咁叫法就可以一餐過食到多款餸菜。✌️招牌火車頭湯河粉包括有牛腩、腩筋、牛丸,配以洋蔥、芫荽、葱花,傳統越式做法,美味可口。越式三寶飯三寶即 河内芋海鮮春卷、扎肉 和 炸豬扒,咁多餸夠哂送飯。2. 泰式青木瓜沙律 除了有青木瓜,還有羅白絲 、菠蘿、 洋葱 、芫荽 和 生菜,酸酸甜甜,很醒胃口。3. 小食拼盤 包括三款小食,泰式香辣魚餅 、蒜香雞翼 和 河內芋海鮮春卷。款款惹味香口,非常滋味。4. 二杯飲品 有多款選擇,款款都想飲,今次選了龍頭冰 和 青檸三梳打,下次試埋其他先。$208 咁多款越南野食,足以夠2人食到飽飽,超級扺食。📍荃灣 享和街49号 小越廚
抵食2人套餐 $208

1. 任選2款粉麵飯

越式三寶飯
三寶即 河内芋海鮮春卷、扎肉 和 炸豬扒,咁多餸夠哂送飯。

2. 泰式青木瓜沙律

3. 小食拼盤

4. 二杯飲品

$208 咁多款越南野食,足以夠2人食到飽飽,超級扺食。

📍荃灣 享和街49号 小越廚
2024-05-26 1532 views
呢日同朋友喺商場買家電,行到食飯時間,就喺附近搵嘢食,見到呢度幾多人同埋食物唔錯,於是就入去試吓。泰式青木瓜沙律 - 青木瓜絲爽口,菠蘿清甜,整體酸酸甜甜好開胃。香茅豬扒撈檬 - 香茅豬扒鬆軟入味,撈檬醬汁特別,偏向泰式口味。馬來叻沙香茅豬扒湯檬粉 - 叻沙湯底香濃,食到孜然味很特別,整體很惹味。泰式香辣魚餅 - 魚餅辣辣哋,但又保留到魚肉鮮味,不錯。蒜香雞翼 - 雞翼炸得外脆內嫩,食落有淡淡蒜香味。河內芋頭海鮮春卷 - 春卷香脆不油膩,好食。椰汁芒果糯米飯 - 芒果很甜,糯米飯煙煙韌韌。越式蔗蝦 - 蝦肉爽彈,蔗汁清甜,好味。泰式海南雞 - 海南雞肉質嫩滑,點埋泰式汁醬更好味。牛油蛋椰咖央多士 - 咖央醬香甜,多士烘得鬆脆,加埋牛油更香濃,雖然邪惡,但真係好正。泰式奶茶 - 茶香奶香甜度剛好,飲落順滑。越南滴滴咖啡 - 滴滴咖啡很香濃,配上煉奶中和了咖啡嘅澀味,好好飲。

泰式香辣魚餅 - 魚餅辣辣哋,但又保留到魚肉鮮味,不錯。

蒜香雞翼 - 雞翼炸得外脆內嫩,食落有淡淡蒜香味。
河內芋頭海鮮春卷 - 春卷香脆不油膩,好食。
椰汁芒果糯米飯 - 芒果很甜,糯米飯煙煙韌韌。

越式蔗蝦 - 蝦肉爽彈,蔗汁清甜,好味。

泰式海南雞 - 海南雞肉質嫩滑,點埋泰式汁醬更好味。

泰式奶茶 - 茶香奶香甜度剛好,飲落順滑。

2024-05-13
Type of Meal