2020-11-20
荃灣海之戀有間東北菜,平時經過見好多人排隊😱!見佢北京填鴨$168有交易,連埋10幾塊餅皮😳,好抵啊😳😳,呢個份量兩個人食啱啱好,過吓口癮都好😍,所以我又排埋一份😂😂-北京填鴨半隻$168比想像中大份同厚肉,鴨肉好香,表皮亦燒得好脆😍,配搭上蔥白,青瓜,同甜面醬係實在出色,佢個餅皮認真薄!薄到有時佢哋黐埋變成一舊都唔多覺😂,包埋填鴨食口感好正😍!基本上見到每一枱客人都必點😍-紅油抄手(10隻)$48鮮肉雲吞有肉汁,辣度唔高,10小辣可能都冇 😜-油潑麵$38 見到個名幾特別就試吓啦😂,可以當佢係滿滿辣椒嘅乾拌麵,呢個價錢黎講大碗到傻-桂花酒釀丸子$18桂花酒釀好香,丸子屬於較淋身😉-高力豆沙$12/件(最少兩件起叫)又係因為佢個名特別所以試吓叫嘅😂,完全唔知咩嚟,見佢表面好多糖估佢係豆沙沙翁,後來問返Google大神先知原來係將蛋白打至挺身,加入豆沙餡料,油炸而成嘅甜品,難怪嘅朋友食完話似中國版嘅梳乎厘😜-❗️不設+1服務費但每人有$8茶芥-🙆♀️:片皮鴨正,價錢算平😳,好多特色野都仲未試到,一定有下次😂😂,未試過朋友仔都值得一試-📍老掌櫃東北菜館 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道10
鮮肉雲吞有肉汁,辣度唔高,10小辣可能都冇 😜
桂花酒釀好香,丸子屬於較淋身😉
❗️不設+1服務費但每人有$8茶芥
📍老掌櫃東北菜館 (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2006號舖