2022-08-14 170 views
佢有幾款plan,平既$208包雞煲/烤魚,火鍋放題,仲可簡3款串燒。因為我地想食串燒,所以就升級左$288。佢串燒既皇牌一定係燒海鮮,有兩款燒蠔任食。蒜蓉同芝士兩個配搭都好正,蒜蓉夠多,爆蒜香,芝士亦夠拉絲,蠔🦪都有鮮甜味,所以都食左幾Round燒蠔回本。除左蠔,仲有扇貝食,都係配蒜蓉或芝士,同燒蠔同一配搭,所以都唔錯。肉類方面推介特上牛脊肉同辣汁牛舌,牛脊肉好嫩,牛舌爽口。雞煲叫左小辣,炒過時先上碟,之後等兩分鐘就食得,惹味。食完雞煲,可以簡湯底打邊爐,簡左花膠濃雞湯。有幾件花膠,越煮越入味。主打食串燒,打邊爐主要食牛肉,試左美國黑毛和牛肉眼同肩胛牛肉,幾嫩😋飲品選擇都多,有茶、汽水同酒。

因為我地想食串燒,所以就升級左$288。

燒蠔

串燒

肉類方面推介特上牛脊肉同辣汁牛舌,牛脊肉好嫩,牛舌爽口。

雞煲

雞煲叫左小辣,炒過時先上碟,之後等兩分鐘就食得,惹味。

花膠濃雞湯

食完雞煲,可以簡湯底打邊爐,簡左花膠濃雞湯。
有幾件花膠,越煮越入味。

火鍋配料

飲品選擇都多,有茶、汽水同酒。
2022-08-09
燒蠔
花膠濃雞湯
火鍋配料
2022-08-13 45 views
今次去左位於大圍冬菇亭既一間餐廳,呢個餐廳最出名係雞煲•火鍋放題,而且仲有串燒食,真係比較少見~🔎收費我地揀左食$208嗰個餐,包雞煲/烤魚(每份+$20)、自選串燒每人三款同火鍋放題。🔎雞煲雞煲叫左小辣,個人認為偏辣左少少,不過都辣得幾過癮,而且好惹味,整體調味唔會太鹹。雞件都算滑,而且份量都多~🔎串燒每人可以揀三款,選擇都幾多,有海鮮類、肉類、丸類同蔬菜類揀。我地就揀左燒粟米、燒菠蘿、特上牛脊肉、安格斯牛粒串、蒜蓉燒生蠔同燒扇貝,味道都可以~🔎火鍋我地揀左花膠雞濃湯,上枱見到真係有花膠係入面~火鍋配料選擇都算多,任食肉類包括安格斯肩胛牛肉、安格斯牛板腱、西班牙黑毛豬、酒釀雞件。肉類質素都唔錯,特別推薦酒釀雞件,非常之香花雕酒味,食落都好入味👍🏻👍🏻🔎飲品飲品都係任飲,除左汽水,仲有啤酒🍻可惜我地唔飲啤酒~
今次去左位於大圍冬菇亭既一間餐廳,呢個餐廳最出名係雞煲火鍋放題,而且仲有串燒食,真係比較少見~

🔎收費

🔎雞煲

🔎串燒

🔎火鍋
我地揀左花膠雞濃湯,上枱見到真係有花膠係入面~

🔎飲品
飲品都係任飲,除左汽水,仲有啤酒🍻可惜我地唔飲啤酒~

Dinner
大圍冬菇亭係香港人集體回憶之一,入面有唔少香港地道風味美食😍 今次介紹嘅餐廳,就係大圍入面既冬菇亭🤭 如果住係大圍既朋友仔,又突然想吃雞煲🐔火鍋🍲串燒🍡呢d港式放題,絕🉑一試!當然呢間火鍋店同樣有碟頭飯提供🐣 環境闊落舒適,仲有電視📺睇,的確唔錯😆🐔🍲🍡雞煲x火鍋x串燒組合食野前已經打咗電話book枱😛咁就唔使擔心book唔到/唔知等幾耐先有位😅小妹叫咗$198雞煲+火鍋🍲+任飲,竟然仲包每人3串串燒😍好抵👍🏻 🐔雞煲可選擇辣度,小妹選擇小辣,食落微辣,辣得非常吊癮,且辣度可接受♡♡♡加上大量芫荽、洋蔥,入味而且質感嫩滑,非常惹味😋雞煲即叫即炒,雞件肉質唔會過硬,雞肉嫩滑,每嚿都沾滿濃濃既醬汁,口感非常豐富🥳 🍲 食完雞煲後,可以自選湯底,當中有養顏滋補超足料花膠雞湯、番茄薯仔湯、四川麻辣湯、胡椒豬肚雞煲和懷舊醉雞煲等…本身以為直接加入底,但原來唔無,職員會重新整一個湯底鍋😌 小妹選擇番茄薯仔湯,裏面有番茄🍅薯仔🥔非常足料,亦好入味😛套餐方面可任食安格斯肩胛牛肉、美國極上牛頸脊等,相當吸引😻可以每款試試,再選擇自己喜歡既黎叫💕 食物方面有鴨血、響鈴、蔬菜籃、蟹柳、紫菜魚旦、烏冬、公仔麵

🐔🍲🍡雞煲x火鍋x串燒組合

套餐方面可任食安格斯肩胛牛肉、美國極上牛頸脊等,相當吸引😻可以每款試試,再選擇自己喜歡既黎叫💕 食物方面有鴨血、響鈴、蔬菜籃、蟹柳、紫菜魚旦、烏冬、公仔麵等,選擇種類唔少~份量適中,味道可接受,尚算唔錯🤟🏻

小妹擇咗蒜蓉燒生蠔🦪、芝士焗扇貝、燒菠蘿🍍、燒紫薯燒物🤤調味上非常好岀色,即叫即燒,味道唔會過咸,非常惹味,絕得值得推薦🙌🏻

🥤飲品
有多款選擇,🉑不停添飲,相當不錯😼

雖然小妹擇咗係最平嗰款任食火鍋套餐,但除咗以上提及過火鍋配料之外,都仲有各式各樣嘅丸類、蔬菜、海鮮任君選擇,而且又食到串燒、雞煲,抵食啊
之前聽個friend講大圍有間餐廳可以雞煲+火鍋+串燒放題,性價比超高😗今次就同朋友一齊去試吓,美林邨嘅冬菇亭,餐廳夠晒地道,而且一個價錢,就可以食雞煲,雞煲仲有三個辣度可以選擇,之後仲可以打邊爐同任食串燒😝而且火鍋配料同埋串燒選擇都好多,鍋底仲有好多選擇添,今次小編就揀咗個花膠濃雞湯😉,食下食下都好飽,火鍋梗係要叫牛肉,牛肉都有幾款選擇,而且質素都唔錯,串燒放題都好吸引,另外仲有司華力腸,牛舌😝,仲有包到紙包同埋罐裝飲品,如果經開大圍嘅朋友,都可以試吓,由火車站行過去都唔係好遠,大約10分鐘左右😉

今次就同朋友一齊去試吓,美林邨嘅冬菇亭,餐廳夠晒地道,而且一個價錢,就可以食雞煲雞煲仲有三個辣度可以選擇,之後仲可以打邊爐同任食串燒😝

2022-08-03 2403 views
呢間係大圍幾有人氣嘅餐廳🍴 出名在於佢嘅雞煲火鍋好特別 因為仲會有埋串燒食😮 我地今次嚟嗌咗$208嗰個餐 有雞煲火鍋同埋每人串燒三串 1️⃣雞煲有得揀大中小辣 我哋就揀咗小辣🌶 呢個雞煲嘅調味幾好食 唔會太鹹而且唔會辣到食唔到🫢 雞嘅份量都好適中 唔會食完啲雞就飽晒🐥2️⃣火鍋本來以為打邊爐會係雞煲食完再加上湯就完 點知呢度嘅湯底有四個選擇 有沙嗲 麻辣 番茄同埋花膠養生湯揀 我就即刻揀咗沙嗲😆 我好鍾意呢度嘅沙嗲湯底 係比較杰身同埋濃郁既 都食到有花生味 配埋牛肉 真係好似食緊沙嗲牛肉麵嘅肉咁🫢 肉類總共有四款 安格斯肩胛牛肉 安格斯牛板腱 西班牙黑毛豬 同埋 酒釀雞件🐮 個人最鍾意食安格斯牛板腱 因為肉質肥瘦分明 食落口好嫩滑 其他火鍋配料都非常豐富🍲 我地嗌咗即炸魚皮 響鈴 手打牛筋丸 手打蝦丸 手打豬肉丸 手打紫菜丸 龍蝦丸 墨魚丸🦑 比較特別嘅係手打紫菜丸 佢係魚蛋最撈埋紫菜碎 好似食緊魚蛋但係又有紫菜味咁😂 手打牛筋丸都好好食 比較推介呢個👍串燒串燒係比較特別嘅 食完呢6串 有啲後悔冇升級做任食串燒嘅套餐🫢 芝士焗生蠔🦪 生蠔新鮮而且焗出嚟熱辣辣 芝士仲有拉絲㗎🧀 蒜蓉燒扇貝 有

1️⃣雞煲

2️⃣火鍋
沙嗲湯底
安格斯牛板腱
西班牙黑毛豬  安格斯肩胛牛肉

串燒
串燒係比較特別嘅 食完呢6串 有啲後悔冇升級做任食串燒嘅套餐🫢 芝士焗生蠔🦪 生蠔新鮮而且焗出嚟熱辣辣 芝士仲有拉絲㗎🧀 蒜蓉燒扇貝 有好多蒜蓉喺面 係我好鍾意食嘅蒜蓉☺️ 燒蜜糖雞中翼 雞翼大大隻而且入面嘅肉仲好Juicy🍯 辣汁牛舌 呢個辣汁比較特別辣辣地又甜甜地咁樣👅 安格斯牛粒串 呢個牛肉粒味道正正常常 牛味都幾重🐮 燒菠蘿 呢個係我去串燒店一定會嗌嘅項目 外面乾身裏面好多菠蘿汁🙊
芝士焗生蠔 蒜蓉燒扇貝
燒蜜糖雞中翼 辣汁牛舌 安格斯牛粒串 燒菠蘿

$208呢個套餐其實都幾抵食 可以滿足晒三個願望😆 如果鍾意食串燒嘅朋友可以升級做$298嘅套餐 咁就可以任食㗎喇👍
Dinner
呢間位於屋邨入面嘅任食雞煲一位得$198🤯喺食雞煲動輒都要二百幾嘅年代,實在難得,而質素都唔差,去嗰頭嘅話,係一個幾好嘅選擇🥸環境:幾熱鬧,但係唔會好擠逼,檯嘅空間都幾大,同朋友嚟食飯就最啱了😚食物:🔵主食首先佢會畀大家揀一人三串串燒嘅,有肉、海鮮、蔬菜、丸類,串燒偏甜辣,都燒得好香,我最鍾意芝士扇貝,芝士嘅奶香同扇貝好夾🥰🥰🥰🥰之後就係雞煲,我哋嗌咗小辣,但係對我嚟講都係有啲辣得滯🙌我一路食一路狂飲水,花椒好夠麻,我瞬間變成東成西就嘅梁朝偉!🥵🥵🥵但係雞件幾滑嘅,係好食嘅雞煲,就算咁辣都停唔到嘴🫣之後火鍋湯底我哋就嗌咗花膠雞湯啦,好大嚿花膠,啱晒我呢啲日漸憔悴嘅老人家🧑‍🦳打邊爐仲可以美顏下唔錯嘅👩‍🦳我幾推薦魷魚片,店家有喺魷魚片上面界咗幾刀,令到魷魚煮完出嚟煙韌又唔會咬唔斷👍而其他火鍋應有嘅配料都應有盡有,幾高質⚪️飲品都有唔同嘅飲品,有啲無糖茶,清涼爽等,好適合打邊爐!評分: 🌕🌕🌕🌕🌗回頭率:🌕🌕🌕🌓🌑——————————👭🏻人數:4💵人均:$198🍽份量:飽到飛起⏱到達時間:18:00⏳等候時間:0min——————————

食物:
🔵主食

⚪️飲品
都有唔同嘅飲品,有啲無糖茶,清涼爽等,好適合打邊爐!
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

⏱到達時間:18:00
⏳等候時間:0min
——————————

2022-07-31 1407 views
出面好少雞煲配火鍋會有串燒既出現一個屋邨入面竟然有一個餐廳,早市好似茶記甘,常餐,午餐,晚市會有火鍋雞煲如果冇人講,都未必知間餐廳。咁講返今次食嘅任食火鍋,每人$208,配料係可以按自己每個人唔同嘅需要叫,形式係寫紙仔,寫上數量同枱號交俾店員。而雞煲係食第一轉,同一時間會每個人可以叫三串串燒。飲品任飲,包裝罐裝啤酒,飲番幾罐都抵番。店員幾服務都幾好,上菜速度幾快,keep住會收碟。又唔會限住時間,可以慢慢甘食我哋今次叫咗芝士燒蠔,燒蒜蓉生蠔,燒蒜蓉扇貝,辣味牛舌,特上牛脊肉🤭蒜蓉燒蠔同扇貝呢個組合一直無得輸 呢度仲要超多蒜蓉,好正呀芝士燒蠔 滿滿一層芝士 不過隻芝士味同蠔唔太夾,可能因為芝士凝固左雞煲好惹味,小辣岩d唔太食得辣嘅人食 野味,雞份量,兩個人岩岩好。上菜後炒兩分鐘左右食得~火鍋有別於坊間食完雞煲就咁加湯打邊爐 而係換個新煲比你 仲要有花膠雞濃湯揀 就一於叫佢,真係有花膠嫁,個湯好清甜,用嚟打邊爐都唔會覺得太濃味,罪惡感冇咁重火鍋牛肉有驚喜 完全唔係出面果d任食火鍋果d無味肥牛 兩款牛肉係呢個價位算係高質 推介👍👍我地食完要叫,豬就一般般私心推介 食完雞煲唔好收煲住 叫鵝腸同
出面好少雞煲火鍋會有串燒既出現
如果冇人講,都未必知間餐廳。

蒜蓉燒蠔同扇貝呢個組合一直無得輸 呢度仲要超多蒜蓉,好正呀

私心推介 食完雞煲唔好收煲住 叫鵝腸同牛柏葉,煲多陣索埋d雞煲汁,包你話正😂😂個人喜好
2022-07-28 45 views
之前已經光顧過真係好抵食,兩個人有時唔想煮,又想放肆食一餐,平平地食吓雞煲任食😋😋😋😋套餐選擇種類多:1️⃣$208 雞煲一次,串燒3串,火鍋任食,火鍋肉類有四款。2️⃣$288 雞煲、串燒、火鍋任食,火鍋肉類跟住升級,另外加$20仲有麻辣烤魚添。3️⃣$3XX 雞煲、串燒、火鍋任食,火鍋肉類除升級之外,仲多咗唔同嘅部位。我地就揀$208都好滿足,因為肉類已經比想像更高質,而且都食唔哂咁多款😋🐔雞煲:份量剛好…唔會凈得d骨,有肉食,小辣好適合我地,唔太辣,又有麻香。🍢串燒:除咗肉同蔬菜,雞翼..仲有扇貝、青口同焗蠔,而且新鮮,size適中,熱辣辣。🥘火煱:湯底都有好幾款,我地揀咗醉雞窩底,味道香濃,火鍋料都有好多選擇,每樣食少少其實已經飽到飛起😅咁既價錢係非常抵食之選!約埋三五知己真係唔錯選擇!另外飲品任飲,款式多,汽水,特飲,罐裝啤酒都有..👍🏻
之前已經光顧過真係好抵食,
兩個人有時唔想煮,又想放肆食一餐,
平平地食吓雞煲任食😋😋😋😋

套餐選擇種類多:
1️⃣$208 雞煲一次,串燒3串,火鍋任食,
火鍋肉類有四款。

2️⃣$288 雞煲、串燒、火鍋任食,
火鍋肉類跟住升級,
另外加$20仲有麻辣烤魚添。

3️⃣$3XX 雞煲、串燒、火鍋任食,
火鍋肉類除升級之外,仲多咗唔同嘅部位。

🐔雞煲:份量剛好…唔會凈得d骨,
有肉食,小辣好適合我地,
唔太辣,又有麻香。

🍢串燒:除咗肉同蔬菜,雞翼..
仲有扇貝、青口同焗蠔,
而且新鮮,size適中,熱辣辣。

🥘火煱:湯底都有好幾款,我地揀咗醉雞窩底,
味道香濃,火鍋料都有好多選擇,
每樣食少少其實已經飽到飛起😅

咁既價錢係非常抵食之選!
約埋三五知己真係唔錯選擇!

另外飲品任飲,款式多,
汽水,特飲,罐裝啤酒都有..👍🏻
2022-07-27 27 views
今日去到大圍食呢間雞煲,打邊爐!舖頭門口已經有個巴士站,所以非常之方便。地方亦非常闊落有圓枱有卡位!去到店員已經非常友善,一坐底就問你雞煲要咩辣,會唔會有嘢唔食!落左單好快就會上!而且呢間非常之特別,套餐會包每人三串串燒,有菜有肉應有盡有!估唔到呢間嘅串燒咁好味,孜然粉唔會太重,但熱辣辣咁上碟烤得啱啱好!我哋叫咗菠蘿,娃娃菜,牛舌,牛柳粒,翠玉瓜等等!每個都好好味呀!比佢地搶哂主角風頭😂仲要呢度嘅飲品包埋啤酒氣水等等,真係岩哂一班朋友黎!雞煲方面,雞非常之嫩滑,唔會有陣雪藏味!而且打邊爐仲可以揀唔同嘅湯底,好似蕃茄味,麻辣味,花膠等等!安格斯牛肉仲可以任食,仲有蝦🤭我既最愛!邊爐料都好新鮮,選擇唔算好多但簡而精,基本上都有晒!

2022-07-23
2022-07-24 40 views
我嚟過呢到好多次。第一次係因為見近近地,又好平就有雞煲、串燒、火煱任食。呢到有三個價錢208 雞煲一次 串燒六串 火煱任食,火煱肉類只有六款288 雞煲、串燒、火煱任食,火煱肉類升級有SRF3XX 同樣雞煲、串燒、火煱任食,火煱肉類升級有SRF之外,多咗唔同嘅部位。我個人就食288都好滿足,因為肉類已經比想像更高質,而且都食唔哂咁多款😆🐔雞煲:每煲大概半隻左右啦…唔會得d骨,有肉食。我地仲中意叫火煱生肉落去炒,因為個汁調得好好味,唔太辣,又有麻香。🍢串燒:除咗肉同蔬菜,仲有扇貝、青口同焗蠔,而且新鮮,中等size,絕對唔hea🥘火煱:有6款湯底,去到呢到已經飽到飛起,通常只食到菜🤣總括嚟講係非常抵食之選!不過呢到裝修比較舊,比較地道,約埋三五知己都係唔錯選擇!
我嚟過呢到好多次。
第一次係因為見近近地,又好平就有雞煲、串燒、火煱任食。

呢到有三個價錢
208 雞煲一次 串燒六串 火煱任食,火煱肉類只有六款
288 雞煲、串燒、火煱任食,火煱肉類升級有SRF

🥘火煱:有6款湯底,去到呢到已經飽到飛起,通常只食到菜🤣

2022-07-07
Dinner
金凱小廚📍大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖🥘食物我哋嗌咗$198嘅餐,一個價錢就食到串燒、雞煲、火鍋,我覺得幾抵下!另外飲品都係任飲嘅,選擇都幾多,有啲特別啲嘅例如清涼爽、馬蹄爽都有,唔錯!🍢串燒串燒有肉類、海鮮、丸類、蔬菜類,限一人三串,而我哋就嗌咗海鮮同肉類,重點想推薦下蜜糖雞中翼,甜甜地,燒得勁嫩勁多汁,好正!海鮮方面,我就推薦芝士焗扇貝,佢哋呢度扇貝幾新鮮,唔會腥,都幾大粒,同芝士好夾,好香!🐔雞煲我極鍾意呢個雞煲!我哋因為有人不太識食辣,所以我哋嗌咗小辣,但係對佢哋嚟講都好辣,所以建議同行有人唔食得辣嘅就嗌唔辣啦🤣至於我,當然就食得好爽,雞件好嫩唔會老,花椒又夠麻,而且份量都幾多下,幾唔錯!👍🥘火鍋幾值得讚嘅係,呢度嘅火鍋唔係食完雞煲加水,而係另外一個湯底,我哋嗌咗花膠雞湯,湯飄住啲枸杞、蟲草花,仲有幾舊幾大嘅花膠,幾真材實料,而且飲咗一啲都唔涸喉,幾清甜,推薦!配料方面,呢度都幾多選擇,一般火鍋放題嘅配料都有齊,肉類我推薦酒釀雞件同牛板腱,前者好重花雕味,好入味,後者牛味勁重,油脂分佈得幾均勻,而且嚟多幾碟,質素都唔會下降,好正!仲有鵝腸,緊記絕對唔可以淥得耐,淥幾秒
金凱小廚

📍大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖

🥘食物

我哋嗌咗$198嘅餐,一個價錢就食到串燒、雞煲火鍋,我覺得幾抵下!另外飲品都係任飲嘅,選擇都幾多,有啲特別啲嘅例如清涼爽、馬蹄爽都有,唔錯!

🍢串燒

🐔雞煲

🥘火鍋

仲有鵝腸,緊記絕對唔可以淥得耐,淥幾秒撈起,極爽脆有咬口,好正,而且佢洗得好乾淨,唔會有奇怪嘅內臟味,幾正!

牛筋丸都係另一個令人印象深刻嘅配料,好多汁,好彈牙

仲有鯇魚片,我雖然唔食魚啦,但係我frd話呢度嘅鯇魚片一啲都唔腥,好滑,幾高質

推薦度:😋😋😋😋😋
平日一行二人7:00入坐,不用等位。(食到8點左右已經成間餐廳滿坐,如果大家食8點記得早小小卜位)我地今次選左中間位,雞煲,串燒火鍋放題,一黎到就會比左雞煲你先,然後同你講兩分鐘後食得,我地叫左小辣,係香口同重口味既雞煲,正🤤佢雞肉都好入味,佢可以再添加。食完雞煲之後,就轉火鍋~本身以為佢就咁加湯落去,點知佢成煲換比我,有5款湯底,我地選左花膠雞濃湯。有花膠,蟲草花,同娃娃菜,本身湯底好清甜👍🏻佢既火鍋配料都好多選擇,有埋鴨血,鮮栢葉,枝竹,手打丸。。。仲有好幾款唔同既牛,特別推介美國SRF黑毛和牛肉眼,勁重牛香味!然後到仼食串燒部分,佢有分三大類,肉,海鮮,同野菜類。我地就乜都試小小。佢有芝士/蒜蓉焗生蠔/帶子!雖然唔算好大粒但好惹味!佢好多肉類都係用孜然粉,勁香口同重口味!仲有燒雞泡魚干!288一位竟然會有燒雞泡魚干!仲要燒得好食!omg!必點!仲有覺得佢燒得特別出色既係燒菠蘿,雞軟骨,仲有秋葵!我都估唔到秋葵原來可以燒得咁好食,我念我前前後後叫左10條。安格斯牛粒串都好正。總結: 一路打住火鍋,一路等串燒上菜,個口一直無停過,但都keep住覺得好好食。真心,仼食串燒黎講佢好出色,

總結: 一路打住火鍋,一路等串燒上菜,個口一直無停過,但都keep住覺得好好食。真心,仼食串燒黎講佢好出色,一啲都唔Hea,有用心燒。其實288咁多野真係好抵食,仲要食物質素都唔差,仲要包埋野飲(自己去雪櫃拎),真心性價比高。

好耐冇過嚟大圍…今晚約咗住附近嘅朋友一齊搵個位置坐低傾吓計…約咗8:00🥰非常之容易搵…店舖大約有三四張卡位其他都是圓枱一般街坊茶記光猛舒服..今晚試咗佢哋嘅串燒雞煲火鍋串燒選擇都幾多熱辣辣好新鮮有啲大陸嘅風味幾正佢呢度仲要啤酒任飲😮‍💨咁抵食…佢會唔會蝕本㗎最鍾意食佢個魷魚同埋扇貝魷魚介花好有心機…欣賞扇貝有分兩隻味道蒜蓉同埋芝士兩隻都有叫我食咗蒜蓉味道唔錯而且肉質爽口食完串燒侍應就上咗雞煲味道中規中矩幾香口欣賞份量唔會太多,而且店員好細心禮貌地會過嚟幫我哋收枱面嘅嘢唔會好似某啲餐廳咁冇人理因為食完個雞煲其實都已經六成飽飽食完雞煲以為佢會就咁加啲湯俾我哋打邊爐點知原來佢係會收走重新問過我哋要啲咩款式打邊爐見到有醉雞煲所以試一試藥材料充足酒味香濃🥰真係冇叫錯火鍋配料選擇唔算好多但係好夠食鵝腸冇肥膏👍🏻👍🏻👍🏻而且乾淨企理同埋魚皮真係好鬼正新鮮即炸鍾意飲啤酒打邊爐食串燒嘅朋友可以一次過嚟呢度滿足你三個願望🤩平靚正首選

今晚試咗佢哋嘅串燒雞煲火鍋

扇貝有分兩隻味道蒜蓉同埋芝士
兩隻都有叫我食咗蒜蓉味道唔錯而且肉質爽口
食完串燒侍應就上咗雞煲

味道中規中矩幾香口
欣賞份量唔會太多,而且店員好細心
禮貌地會過嚟幫我哋收枱面嘅嘢

火鍋配料選擇唔算好多但係好夠食
鵝腸冇肥膏👍🏻👍🏻👍🏻而且乾淨企理
同埋魚皮真係好鬼正新鮮即炸

2022-07-09 39 views
今次,係我第二次食金凱。食左中間嗰個餐,一餐滿足好個選擇任食串燒,雞煲,火鍋,仲唔滿足加多20 有烤魚。一心諗住20蚊,條魚點會大得去邊。點知條魚大個雞煲個煲,仲要有鴨血,粉條。食曬所有有野後,飽到好似🤰🤰,走左行散步30分鐘。兩次都好正丫,唯一少少缺點係串燒一上,我哋要盡快食,如果唔係肉 🍖 會比較油同硬。
今次,係我第二次食金凱。食左中間嗰個餐,一餐滿足好個選擇任食串燒,雞煲火鍋,仲唔滿足加多20 有烤魚。一心諗住20蚊,條魚點會大得去邊。點知條魚大個雞煲個煲,仲要有鴨血,粉條。食曬所有有野後,飽到好似🤰🤰,走左行散步30分鐘。

2022-07-04 32 views
無限時雞煲火鍋放題,任吃雞煲,包括麻辣味,是朋友最愛的活動不知從何時開始,港人也很多人也愛火鍋,除了經典湯底,近年亦有不少人喜愛選擇雞煲,將雞加入湯底,不論是作為湯水或火鍋湯底也是不錯的選擇。麻辣味雞煲大致以半分雞吃用,之後也能作熬製湯底,半分雞用作打邊爐;用雞湯為湯底調味,整分雞用作打邊爐。味道。招牌雞煲以製麻辣醬製成,配料包括支竹、唐芹、紫洋葱及豬皮等,香濃入味,可自選辣度。不錯!任吃麻辣雞煲,有啤酒飲會好好的,這店啤酒的選擇實在很多,也~ 任吃食物款式也不少~黑豚肉、手打牛丸、雲吞,蔬菜方面,有娃娃菜、粟米、鮮冬菇等。肥牛質素不俗,口感棒,紅白分明~海鮮滿載時令海鮮,包括:大草蝦~不設指定海鮮。只需跟店員說要多少人分的雞煲便行。不錯 雞煲濃味香口,吃完雞件更可加湯當作火鍋湯底,雞煲、火鍋雙重享受。肉質嫩滑,啖啖肉,很是滋味。熱辣辣感覺很好。要留意,店內的火鍋食物也是任叫~棒 雞煲火鍋暖身湯底去除藥材湯水甘苦味,感覺好!
無限時雞煲火鍋放題,任吃雞煲,包括麻辣味,是朋友最愛的活動

肥牛質素不俗,口感棒,紅白分明~

海鮮滿載時令海鮮,包括:大草蝦~不設指定海鮮。

只需跟店員說要多少人分的雞煲便行。不錯
雞煲濃味香口,吃完雞件更可加湯當作火鍋湯底,雞煲火鍋雙重享受。肉質嫩滑,啖啖肉,很是滋味。熱辣辣感覺很好。要留意,店內的火鍋食物也是任叫~棒
雞煲火鍋暖身湯底去除藥材湯水甘苦味,感覺好!