天秀站下車走數分鐘左右,往酒店方向走就對了,不算難找。店內環境寬敞,我們獲安排卡位就座,卡位設計型格特別。 吧枱各式涼菜及熟食花多眼亂,韓式泡菜入口爽脆入味,作為前菜一流。 雞煲芹菜、洋蔥及雞肉的份量恰到好處,辣汁味道香口到位,整個惹味,而且皮骨的比例很少,吃起來啖啖肉。 韓式燒烤韓燒方面,牛排、雞翼、鴨胸、牛舌等都有,牛舌厚實煙韌,雞翼有醃得入味,個人最喜歡金菇牛肉卷,香軟的肥牛片包著爽甜的金菇,鮮嫩多汁。
2019-01-23 407 views
天水圍本身真係冇乜嘢食,近排天一商場好似開咗幾間新嘢,我哋去嗰度嘗下鮮。環境幾闊落,抽氣系統又幾好,成間店都唔太大陣味,感覺幾好。我哋點咗雞煲火鍋兩食,雞煲味香濃,雞肉又嫩口,好有驚喜。食到最尾會加三寶落去炒,豬皮、魷魚同牛柏葉,三樣都非常新鮮,炒落去唔算鹹,而且好有新意。之後就換蕃茄海鮮湯底,湯底本身滾起都飲得,非常甜,入面仲有少少水蟹食下。依個海鮮拼盤真係不得了,有蝦、蜆、魚同蟶子,件件都大大隻,而且非常新鮮。蝦非常彈牙,蟶子爽嫩,蜆大大粒冇沙,魚腩肥美同魚片都好有魚味。依啲海鮮都係每日喺街市度買返嚟,非常有心機。黑豚肉同手切牛肉都非常有驚喜,特別係牛,睇得出有幾新鮮。牛肉唔會好多肥膏,又冇筋,牛味又香。黑白魚滑,食到粒粒魷魚,淥落去彈牙鮮嫩,一啲都唔馬虎。另外仲有花膠鮑魚附送,比平時酒樓食嘅更高質,特別係鮑魚,入味而且口感超好。手工餃子都好味,皮雖然唔算薄,但餡料豐富。仲有椰子飲,清甜椰香,生津解渴。依度嘅雞煲火鍋完全係良心推介,雖然地點係比較偏僻,但真係抵食💖適合一班人聚會。

環境幾闊落,抽氣系統又幾好,成間店都唔太大陣味,感覺幾好。

黑白魚滑,食到粒粒魷魚,淥落去彈牙鮮嫩,一啲都唔馬虎。

手工餃子都好味,皮雖然唔算薄,但餡料豐富。

仲有椰子飲,清甜椰香,生津解渴。

2019-01-23 2995 views
星期日同家人親戚食晚飯,最後決定去天水圍一家又能雞煲又可燒烤的放題店吃,重點是里面有我爸最愛喝的人參雞湯及嫲嫲最愛吃的泡菜。而我較喜歡吃海鮮,魚蝦蟹等無殼不歡,所以點了海鮮版雞煲放題,及選了蕃茄甲蟹湯底作火鍋底。其實這餐廳自助櫃檯很大,由熟食起包括前菜、小食、飯麵類、湯品等,再到燒烤食材櫃包括肉類、菇類、蔬菜類,再到火鍋配料包括丸類也齊全,連甜品也有整整十多款。但對於我來說最吸引莫過於主食雞煲、海鮮盤。雞煲小辣雞煲醬汁多而雞入味,雞肉彈牙結實,並不會有粘底情況,微辣醬汁味道濃郁不淡口,惹味。鮑魚花膠花膠口感較軟腍,鮑魚個頭適中、外型完好、質感彈牙爽口,花膠汁滲透在鮑魚里。蕃茄甲蟹湯底火鍋蕃茄、蟹肉及蜆等熬成,滾後可直接當湯飲用,味道鮮甜可口,帶海鮮天然味道。待我們把海鮮燙過後,鮮味更濃郁。牛肉、黑豚肉無論是牛肉、黑豚肉、魚滑等質素比普通單點火鍋店高質,新鮮好味。海鮮盤(首輪)蟶子、象拔蚌、海蝦、大蜆、花甲、脆鯇等,整體海鮮乾淨無砂,顏色明亮有光澤,質感富彈性,入口鮮甜。真沒想到天水圍會有這款餐廳,款式選擇多,服務超快速,食物整體不錯,在這價錢範圍絕對是性價比較高的。

雞煲小辣

鮑魚花膠

蕃茄甲蟹湯底火鍋

牛肉、黑豚肉

海鮮盤(首輪)

• 雞煲
  • 火鍋
天氣凍凍地, 最啱去食韓燒和火鍋! 呢晚余媽媽就全家出動去天水圍食好西! 我地嚟到呢間位於天一商城的<韓圈>, 今次我地夠6位呀! 所以可以玩<雞煲火鍋>+<韓燒>兩食, 一次過滿足晒我地兩個願望, 仲要係放題式, 無限時任食, 真開心! 餐廳環境舒適, 位置大, 座位充足, 部分位置仲可以望到開揚街景~ 食物款式也不少。。。 牛, 豬, 雞的不同部位 都可以食到, 仲有一些熱食, 韓式小食, 壽司, 中西甜品, 涼粉, 生果等。。。食物質素都不錯~ 飲品也有幾款可以選擇, 亦有湯類供應~ 如果用穩打穩紮嚟形容呢度嘅韓燒放題, 呢度嘅雞煲火鍋放題絕對稱得上有驚喜!!! 必試! 店員告訴我地煮雞煲的秘訣: 每次煮3分鐘, 再炒一炒, 來回做4次, 就可以享用了! (每枱都會有計時器提供) 啲雞好滑好香嫩, 而且啲醬汁滲透晒入去雞肉裏面, 非常惹味呀!我地今次點左少辣, 味道啱啱好! 食完雞煲再轉火鍋, 又係另一種享受! 我地選了蕃茄薯仔海鮮湯底, 真材實料, 好鮮甜~ 驚喜又到喇! 原來呢度食雞煲火
天氣凍凍地, 最啱去食韓燒和火鍋!
呢晚余媽媽就全家出動去天水圍食好西!

我地嚟到呢間位於天一商城的<韓圈>,
今次我地夠6位呀! 所以可以玩<雞煲火鍋>+<韓燒>兩食,
一次過滿足晒我地兩個願望, 仲要係放題式,
無限時任食, 真開心!

餐廳環境舒適, 位置大, 座位充足,
部分位置仲可以望到開揚街景~

食物款式也不少。。。

牛, 豬, 雞的不同部位
涼粉, 生果等。。。食物質素都不錯~

飲品也有幾款可以選擇, 亦有湯類供應~

如果用穩打穩紮嚟形容呢度嘅韓燒放題,
呢度嘅雞煲火鍋放題絕對稱得上有驚喜!!! 必試!

店員告訴我地煮雞煲的秘訣:
每次煮3分鐘, 再炒一炒, 來回做4次,
就可以享用了!
(每枱都會有計時器提供)

啲雞好滑好香嫩, 而且啲醬汁滲透晒入去雞肉裏面,
非常惹味呀!我地今次點左少辣, 味道啱啱好!

食完雞煲再轉火鍋, 又係另一種享受!
我地選了蕃茄薯仔海鮮湯底, 真材實料, 好鮮甜~

驚喜又到喇! 原來呢度食雞煲火鍋會送埋大大盤
又靚又新鮮嘅手切牛肉和黑豚肉。。。好正呀!

肉質香嫩, 厚薄適中, 食火鍋啱晒~

仲有冰鎮涼瓜送(需1日前預訂),
涼瓜很清甜爽口, 無咩苦澀味, 大愛!

黑白墨魚滑也非常彈牙咬口!

還有三寶(豬皮, 牛栢葉, 尤魚), 餃子和各款蔬菜呢!

今餐真係大飽口福呀!
下次嚟都會再點雞煲, 因為真係回味無窮啊!
加上是無限時任食, 家庭/朋友飯聚就最適合不過!
2019-01-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 雞煲
  • 手切牛肉
  • 冰鎮涼瓜
環境方面:坐得好寬敞好光猛,係香港真係好少有咁大間餐廳,d枱櫈又擺得咁闊,坐得舒服😌 食韓燒最怕就係食完成身味,有排洗衫,而呢度抽風做得好好,完全唔會有討厭嘅韓燒味👍🏻食物方面:分韓燒放題同雞煲火鍋放題兩種😋 先講韓燒 食物選擇好多 有羊架 各種牛肉 雞肉 仲有三文魚 鮮蝦 扇貝,全部都好新鮮,又refill得快!而且食物唔會切到細細粒 唔驚夾好多都好似無食到野 好唔爽😈 熟食選擇都多!冷盤就一貫韓式風格 酸酸地好開胃 有拍青瓜 大豆芽 鳳爪沙律😋 熱食呢有炸雞翼!我朋友大推 仲有燒排骨 炒蝦 炒雜菜 而且有一直熱住 唔怕食到凍冰冰野食! 到食雞煲啦 有個好可愛嘅雞計時⌛ 完全襯曬一套 店員每隔3分鐘就黎幫我地炒!話驚痴底 我地叫左bb辣 不過都好惹味 明明好飽但愈食愈想食🤣 份量超多 我諗啲雞都係靚雞 因為唔會好腍無咩味😖最後就係火鍋 本身以為係就咁加水落雞煲 點知佢換過個鍋!仲要係蕃茄湯 超級超級濃 米線舖嗰啲湯底完住俾唔上! 仲有手切肥牛同黑豚肉!唔會切得太薄 肥牛超新鮮好濃牛味 仲有墨魚滑同魚滑 大推墨魚滑 好耐無食過有墨魚味嘅墨魚滑唔止係得黑色 入面仲要有一粒粒墨魚粒服務:超

食物方面:分韓燒放題雞煲火鍋放題兩種😋 先講韓燒 食物選擇好多 有羊架 各種牛肉 雞肉 仲有三文魚 鮮蝦 扇貝,全部都好新鮮,又refill得快!而且食物唔會切到細細粒 唔驚夾好多都好似無食到野 好唔爽😈 熟食選擇都多!冷盤就一貫韓式風格 酸酸地好開胃 有拍青瓜 大豆芽 鳳爪沙律😋 熱食呢有炸雞翼!我朋友大推 仲有燒排骨 炒蝦 炒雜菜 而且有一直熱住 唔怕食到凍冰冰野食!

服務:超級殷勤 食韓燒最怕啲野痴曬底 哩度好就係會有張紙墊住 一黎可以吸下油 二黎唔驚食曬啲穫燶 啲店員仲好好服務 成日過黎幫我地換 唔洗叫都會好主動咁幫我地睇下夠唔夠gas 同埋收碟換碟

好抵呀!!!!!! 無限時任飲任食😋 超級誠意推介🤗
2019-01-04
2019-01-07 247 views
分韓燒放題同雞煲火鍋放題兩種,一次過可以滿足到貪心既我👍🏻 雞煲火鍋既雞可以不斷refill,足料又惹味!!!!韓燒食物選擇好多,豬牛羊各種肉類,海鮮有三文魚,蝦,扇貝!熟食冷盤都有不少選擇,有拍青瓜,鳳爪,雞翼等。 韓燒個爐會有張紙墊住,一黎可以吸油,二黎唔會咁易黐鑊!店員又好勤力,keep住幫我地換爐,同埋收碟換碟,而且服務態度又好。 環境方面,成間餐廳好闊落,好光猛 。而且抽風系統做得好好,食完唔會成身都係韓燒味😜值得推薦 =]
分韓燒放題雞煲火鍋放題兩種,一次過可以滿足到貪心既我👍🏻 雞煲火鍋既雞可以不斷refill,足料又惹味!!!!

值得推薦 =]
2019-01-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
除夕前的星期日,一家人到了天水圍食好西,呢間韓燒店韓圈做緊promotion,雞煲加打邊爐(仲可以加埋韓燒)體驗版都係$198一位,體驗版無左海鮮盤,但平啲喎,啱晒我地一家唔好海鮮嘅,由於實在太多野食,咁抵梗係要推薦親友啦即刻睇下有咩食啦~甜品區有生果(影唔到添),啫喱,桂花糕,豆腐花(熱辣辣㗎),雪糕(自己筆),涼粉等。火鍋料區,都幾多野揀,響鈴,生根,魚皮等係成包擺係度,一啲都唔孤寒呀!韓燒區,有扇貝,牛仔骨,腸仔,豬雞牛肉等,太多唔一一數啦,啲肉片係一大盒咁拎,真係怕你唔夠食,哈哈一盒上熱盤區,有燒雞全翼,口水雞,麻辣青口,炒飯等,refill得好密的。炸物有麥樂雞,薯餅,炸蝦等。沙律同涼菜區,食啲泡菜,大豆芽咁開下胃先。怕唔夠飽仲有一煲白飯,同人參雞湯。飲品有汽水機同罐裝啤酒,唔想飲甜野,就只有冷熱水了。醬料有火鍋豉油同壽司豉油,wasabi,日式麻醬,韓式辣醬等,應有盡有。唔講咁多,雞煲未食得就燒下先,牛仔骨牛柳粒勁正,encore!牛仔骨大大塊,唔係切到一格格㗎。仲有壽司同三文魚刺身食,質素就平平啦。雞煲要左bb辣,上枱加熱,要三分鐘炒三次,店員會教點煮最嫩滑,亦會附上co
即刻睇下有咩食啦~
一盒上
炸物有麥樂雞,薯餅,炸蝦等。
牛仔骨大大塊,唔係切到一格格㗎。
仲有壽司同三文魚刺身食,質素就平平啦。
雞煲要左bb辣,上枱加熱,要三分鐘炒三次,店員會教點煮最嫩滑,亦會附上counter方便計時。
炒第一次,好香呀~
對唔太食得辣嘅屋企人黎講,bb辣啱啱好,雞件鹹香鮮味,雞肉嫩滑,少少麻辣好惹味
店員話雞煲都係無限添加任食㗎,正呀~
食完雞煲就換湯底打邊爐,海鮮蕃茄湯,好濃海鮮同芹菜味,正正正,飲左兩碗先開始打。
蔬菜盤,可以refill的。
黑豚肉,一次性按人頭分配大細。估唔到豬肉都咁嫩滑,好味啊。
手切牛,都係一次性,好靚肉呀,睇見就想食啦,,口感肉味都超正,好後悔韓燒食飽左先打邊爐呀
手打黑白墨魚滑,鮮味彈牙無得彈,粒粒墨魚肉同蝦肉,仲有蟹籽添呀!
手工餃,味道同質感有啲似小籠包,仲係勁薑版,好味!
好飽好飽,但唔少得食甜品,整返杯雪糕先。
仲有香橙味糯米滋~
平日星期一至四仲平,而且無限時間任食,星期五六日就兩個半小時,但店員話無客等位都不會趕客的,太多野食太抵食了,要再黎啦!
2018-12-30
來過幾次韓圈都是吃韓燒,最喜歡這裡無限時任飲任食,從來都沒催沒趕,可以和朋友慢慢食傾下偈。最近推出雞煲+打邊爐,同樣無限時任食,平日$188一位(假日+$10)超級超值!先講雞煲,可選辣度。店員會幫手過來炒雞,炒三次後再加入豬皮魷魚牛栢葉,真是非常惹味!雞件可疑添加,肉質好滑,加花椒八角,調味對胃!質素非常高!完成雞煲後會換上火鍋,粟米蕃茄海鮮湯,十分足料!未打邊爐前先喝一碗湯,湯底很鮮甜,而且好像沒加味精!不錯不錯!本地手切肥牛,單看紋路就知道靚料!這一盤是以人頭計算,不是任食的。牛味重,入口沒渣,好好味!!黑豚肉亦是送的,一次性,一烚就熟,口感滑溜!手打黑白墨魚膠,足料又夠彈牙!質素拍得住酒樓,甚至有過之而無不及!無限任食火鍋料區,款式極多,自助形式,衛生整潔。韓燒的質素,不能和貴價韓燒並論,但性價比高,牛仔骨和一口牛柳粒是必食,回本之選!個人應為到這裏吃燒肉,味道和款式都比BBQ好,呵呵~金菇肥牛卷亦好好味!encore又encore!這裡還有任食甜品區,雪糕、蛋糕、啫喱、豆腐花、涼粉、泡芙,不能盡錄!而不得不提,這裡有提供小朋友餐具,讓無限時任食這件事吸引小朋友坐定定食,真體貼

黑豚肉亦是送的,一次性,一烚就熟,口感滑溜!

無限任食火鍋料區,款式極多,自助形式,衛生整潔。

個人應為到這裏吃燒肉,味道和款式都比BBQ好,呵呵~

金菇肥牛卷亦好好味!encore又encore!

這裡還有任食甜品區,雪糕、蛋糕、啫喱、豆腐花、涼粉、泡芙,不能盡錄!而不得不提,這裡有提供小朋友餐具,讓無限時任食這件事吸引小朋友坐定定食,真體貼(笑)如此豐富不用$200一位,除了天水圍之外那裡可以找到?味道不能要求太高,但真心,有不少款式都是非常不錯!推介給大胃王和食肉獸們(笑)
天水圍個天一商場,開咗咁耐,都未去過行下,今晚趁住仲有聖誕氣氛,的起心肝約朋友嚟食韓燒啦!睇中佢冇限時,因為通常任食的話,限時兩個鐘要走。呢度唔限時,真係可以同朋友慢慢食,慢慢傾啦。原來餐廳地方超大,雖然又有得打邊爐又有得韓燒,都唔覺得好大油煙味,空間感仍然 很好。星期一至五嚟的話,唔限時任食,絕對係約朋友食飯聚會嘅好地方。趁住個爐仲未熱,拿拿聲視察環境,睇下有咩食先!職員都好細心,介紹晒邊度係韓燒區,邊度係打邊爐區。估唔到喺熟食方面都預備咗好多選擇,有炒飯、青口、豬肋條、雞翼、薯角、麥樂雞等等;仲有韓國泡菜、沙律等小食,保證你肚餓的話,食曬呢啲熟食都夠飽。攞完熟食,再攞燒烤食物返去一邊燒一邊傾計啦! 平時唔煮餸,都唔驚唔識睇啲肉係咩來,好彩有清楚嘅指示牌在食物盤側邊,話畀你知呢啲係咩食物。 有我鍾意嘅金菇肥牛卷、羊架、雞腎等等,已經流曬口水!估唔到仲有海鮮燒!三層架上面嘅海鮮都係任食,可以燒扇貝,真係抵食! 如果鍾意食多d海鮮嘅話,每位加多$50,仲有個海鮮拼盤添。飲品區全部任飲,我鍾意佢唔只罐裝飲品同啤酒,仲有豆漿、夏枯草自助斟,因為有啲人真係唔鍾意飲汽水,係要飲返啲傳統嘢下火。好

冰鎮涼瓜

好彩我哋早一日訂咗位,呢盤咁靚嘅冰鎮涼瓜,係餐廳大廚嘅得獎作品!冇訂位係食唔到㗎!
涼瓜可以下火清熱,燒烤咁熱氣, 食涼瓜下火最啱!好多人會怕苦,但係我試過一塊,就食到唔停口,原來係涼拌過的生切鮮苦瓜,切得透薄,浸過鹽水,拌了麻油,味道超清新,很爽口很香!冰鎮著送上來,吃著一點苦澀味都沒有, 原來苦瓜不用煮熟,生吃也別有一番風味啊!越吃越開胃,爽! 這道冰鎮涼瓜很有創意呢!
黑豚肉

無論燒烤定打邊爐,每枱都會送一盤黑豚肉。 色澤鮮紅,也是用冰鎮著,保持新鮮度。

每片薄切,很快熟了,不用烤太久,因為豬肉夠新鮮,剛熟就吃,豬肉還可以保持肉汁,又香又嫩滑,很有鮮味。

食韓國嘢,泡菜不能少,放著一小碟在旁邊,吃肉前夾一塊泡菜和醬料,這是正宗的韓式食法,很惹味的!泡菜新鮮, 所以不會太酸,微辣的味道,爽口的質感,也是韓國燒烤夾肉吃的特別之處。
我超喜歡吃黃瓜!黃瓜雖然不是韓國泡菜,但醃得超好吃!用醋和辣椒泡著, 微辣微酸的口味,是南方小吃最正宗的吃法。

還有我最愛的羊架、雞腎、牛柳粒, 因為切得夠薄,肉類都很快熟,不用等太久。大家有沒有發現,這個燒烤爐上面放了油紙, 用來防止烤焦了,焦油影響食物味道和口感。職員會不時巡視,在需要時幫你更換油紙,很細心的做法!食物味道完全不會有烤焦的味道啦。

呢度嘅燒烤肉類已經醃得好入味,所以我都唔使特別加醬料。

烤羊架正呀,啖啖肉,又有香草喺上面,最緊要自己掌握火喉啱啱好,唔會燒到好韌,又無羊騷味,天氣凍,食羊肉保暖!

我最鍾意嘅雞腎呀,好爽口,醬汁夠入味, 加咗蜜糖,燒完仲有少少脆脆哋,好香濃真係好有bbq 風味。

牛肉薄切得來大塊,食肉獸啱曬,燒完有微微烤焦的感覺好香口,最正係有啤酒任飲,bbq點可以唔飲啤酒呢?

燒蝦都好新鮮,好爽口,燒完蝦殼裏面仲保留蝦汁,好鮮甜,而且蝦頭全部都去除,方便你食時唔洗搣咁多蝦殼,好細心。

牛柳粒都好正!平時打邊爐或者燒烤,牛柳粒都好貴㗎,呢度有得任食,如果真係食量大嘅話,就好抵食啦!燒完的牛柳粒,仲係好滑唔會韌。

燒烤緊嘅時候個口唔停得可以繼續攞熟睡三角薯餅、麥樂雞等味道不錯,但放涼了凍食的炸物就冇咁香,不過佢每次都係攞好少出嚟,俾人攞曬先再放多啲出嚟,咁樣可以盡量保持食物新鮮度,都算係咁。

蜜糖雞翼超好食,必食!雞翼皮脆,有蜜糖bbq味,裏面還有肉汁,甜甜地又滑,一口氣食左三隻。

好啦,食肉獸真係食夠本喇,要食甜品。呢度嘅甜品選擇都不錯,係比較清潤嘅,唔會太飽滯。
木桶豆腐花,質地雖然不夠滑,但清甜味道,燒烤完食返碗,喉嚨好舒服。雪糕味道都多選擇,好多小朋友食唔停。
我喜歡糕點,有椰汁糕!裏面還有椰肉增添口感,味道香甜而不膩,食過咁多放題,都未食過咁好味嘅椰汁糕,是用心之作。

兩位放題,星期五是每位$198加一,埋單$436,整體食物很滿意,新鮮,食物選擇多,有韓式泡菜和韓式醬料烤肉,比一般韓燒店更多野食。 如果星期一至四嚟食仲抵,$188加一每位,都係冇限時, 唔洗驚夠鐘就趕你走,已經係最大賣點,朋友聚會之選,一定再來幫襯!
2018-12-28
冰鎮涼瓜
黑豚肉
  • 蜜糖雞翼
2018-12-06 682 views
在天水圍北真係無咩好食,全部都係川菜,米線等。在天一商場這餐廳是可以食自助午餐,或午自助午餐,就算一個人都可以韓燒,又不用叫一碟肉已飽,食唔到其他款,係一個不錯的選擇。當然味道一般,不是特別出色。比較驚喜嘅係有人蔘雞湯飲
比較驚喜嘅係有人蔘雞湯飲
2018-11-30
$108 (Lunch)
2018-11-20 922 views
當我們在門口盤算著吃火鍋還是韓燒的時候,經理跟我們說夠6個人就可以兩味齊來,😅可惜我們才5個人。無計可施之下,唯有一招美男計,就成功拿了大枱可以兩樣都吃了。P.S.😛以上内容部分虛構,但結果一樣😬入正題了,先來就是韓燒+雞煲,食物選擇很多,肉類都質素很好,而且還有一堆韓式前菜,夠開胃。雞煲來了,店員要當場主理一番,雞煲味道濃郁,雞肉嫩滑,不一會就吃完了(可以再添的)。換上了豬骨湯底繼續我們的火鍋,湯底份量足,店員叫我們先喝一碗,味道濃厚,廣東話一個字形容《正》,然後就是限定的手切牛肉和豬肉,兩款肉的肉質都很好,很新鮮。經理跟我們說贊好面書就送大聖子,當然就立即做啦,因為本身已很贊。吃完鮮甜美味的大聖子,我們都很飽了,食材種類很多,還有壽司🍣,魚生等等飲品有豆漿,涼茶,各式汽水啤酒,甜品有雪糕,未能盡錄,實在多元化!很快會再來試雞煲+海鮮拼盤👍🏻

很快會再來試雞煲+海鮮拼盤👍🏻
2018-11-17 588 views
新開晚時冇限時任食,食咗成3個幾鐘,食物,服務都ok,地方夠大坐得幾舒服,個人蔘鳮湯好味,D肉都夠新鮮,如果ㄧ大班人仲有個大房坐到成廿人,價錢又唔貴,下次可以再來。
午餐抵食之選,雖然所處商場個名真係好差勁,天一商城,唔講仲以為自己去左北方強國。最後一日喺天水圍果邊番工,同事們想食好啲。呢間11點半左右,午市岩岩開左,清靜少人,就入去一試乾坤。鐵板牛肉配三小碟仲有個湯,滿足晒我貪心想食多幾尾的慾望,牛肉極多熱辣辣,開心。同事叫左碟煙鴨胸,一樣係大大碟極足料,圖入面都見到我偷左舊食。飲品就乜都冇得汽水,所以叫左個普普通通的湯,埋單每人$60上下,抵

2018-08-25
$60 (Lunch)
2018-09-04 1378 views
今日諗住近近地搵間野同朋友聚下,同見個時間開到十二點,點知九點幾入到去,去夾野食發現野食少,熟食又凍嘅,都知呢個時間去食呢d都預左,都算啦,食左半個鐘都冇,全場淨返我地呢枱,d工作人員已經開始清場,燒得黎其實食左半個鐘到,其中個侍應竟然叫我地想食咩夾多少少,要收啦,再過左五分鐘至十分鐘到,又走黎個侍應話今日收早收十一點,好過份咯,完全係趕客,自己寫明收十二點,原來可以甘做生意,食物甘嘅質素中要收甘貴,加埋一一個人要$170,垃圾。

2018-07-30 1661 views
難得天水圍有任食韓燒,咁岩同朋友想食韓燒,又唔想出咁遠,就揀左呢到啦!  首先,呢到除左肉外,有齊甜品,熟食壽司刺身雪糕等  甜品有小蛋糕、甜品杯,就連椰汁糕同萄撻都有  雪糕除左一球球果d外,仲有部乳樂雪糕機,可以自己加配料,eg穀物片、m&m朱古力  熟食有炸雞、炒粉絲、菜呀等等,好多款,人蔘雞湯都幾夠味,我剩係敢飲少少咋,驚太飽食唔到其他野  肉既種類都好多,有肥牛、牛粒、牛仔骨、雞翼、魷魚、五花腩等全部肉都好夠味,好正  總括黎講,出面韓燒有既野呢到都有,如果住tsw突然想食韓燒又唔想出咁遠,揀呢到唔會後悔!