2023-12-20 76 views
✅季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱生蠔好大隻,極級肥美,肥嘟嘟超飽滿,食到咸咸既海水味之後就食到甜甜既鮮甜味,口感滑身,加埋啲檸檬洋蔥啫喱,更加鮮味!✅法式酥皮龍蝦湯龍蝦湯真係超吸睛,金黃色既酥皮超脆,香脆既酥皮配上鮮味CREAMY既龍蝦湯,龍蝦肉爽甜,濃郁湯汁同酥皮相互交纏,口感豐富鮮美!✅虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油虎蝦好大隻,炸脆佐用米紙包住,係高級版春卷,虎蝦爽彈既口感同脆皮既米紙好夾,雙重口感,特別呀!✅炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒豬扒無筋且嫩滑,肉質柔嫩,彈性極佳,脂肪又唔會太多,鮮嫩細膩既口感,用味增去醃,更加咸鮮,茄子都好軟綿,燒得好惹味呀!✅炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒牛扒經過熟成,嫩度味道同肉汁都提升,牛扒特別鮮嫩,牛味特別重,肉汁亦特別多,牛扒表面焦香,味道更香濃,加上燒汁,味道好香,食到有啲飽滯就可以食啲烤香既野菜,同樣惹味!
✅季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱
✅法式酥皮龍蝦湯
✅虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油
✅炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒
2023-12-20 79 views
早前去完日本工幹🧳,非常掛念日本嘅食物,記得朋友介紹係times square 有間好好食嘅日式餐廳,所以特登去試下佢🙆🏻‍♀️。呢間餐廳叫虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店🏯餐廳環境乾淨企埋💁🏻‍♀️叫左6道菜嚐味之旅,果然冇令我失望!超級豐富又好味,大滿足啊🤰🏻先嚟一個特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱🦪,好鐘意!打卡影相極好!仲要係有啲甜酸洋蔥啫喱,生蠔鮮甜滑溜又好味,大推👍🏻再飲個法式酥皮龍蝦湯🦞,啲鮮味聞到都舔舔脷😋酥片仲錦上添花,酥軟好味,湯濃郁又足料,果然一級棒💯不能忘記既松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽,蟹肉豐富,充料牛油果🥑再加埋新鮮香濃既北海道海膽味道一流,非常高質,大推介👅 金黃色嘅香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香配鮑魚三文魚籽忌廉汁🐟,魚肉幼滑,加上煎香左嘅表皮脆口不膩,配上香氣十足既茴香同鮑魚三文魚籽忌廉汁,真係好味到令人讚不絕口啊🫡仲有香氣十足既炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒🥩,肉質幼嫩,牛味濃郁,炕燒温度剛好,真係好美味呀🤪見到隔籬枱食炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒,食到舔舔脷又香噴噴,下次要試埋佢🫣

2023-12-19 83 views
茄子青蔥沙律茄子切成都大大的口感真係會大大提升(*≧ω≦)煙三文魚不愛吃沙律的我只愛吃煙三文魚所以就夾咗一堆食的~_^尼隻煙三文魚唔會好鹹雜錦水果食完主食後再食生果真係岩哂有西瓜🍉哈密瓜🍈等等生果全部都係可以任食的!日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵 牛肉的蕃茄肉醬意大利寬條面加埋一齊食真係唔會有錯!番茄味道酸酸甜甜的真係好開胃٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)وMargherita  呢個pizza包含了馬蘇里拉芝士、新鮮羅勒和番茄餅底係手工整的所以口感會煙靭的雖然係冇肉但係都係好好食😋
茄子青蔥沙律
茄子切成都大大的
口感真係會大大提升(*≧ω≦)

煙三文魚
不愛吃沙律的我
只愛吃煙三文魚
所以就夾咗一堆食的~_^
尼隻煙三文魚唔會好鹹

雜錦水果
食完主食後再食生果真係岩哂
有西瓜🍉哈密瓜🍈等等生果
全部都係可以任食的!
日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵
牛肉的蕃茄肉醬意大利寬條面加埋一齊食真係唔會有錯!
番茄味道酸酸甜甜的
真係好開胃٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
Margherita
呢個pizza包含了馬蘇里拉芝士、新鮮羅勒和番茄
餅底係手工整的所以口感會煙靭的
雖然係冇肉但係都係好好食😋
2023-12-19 73 views
這個午餐最重要的當然是半自助午餐🥣首先,就有兩個餐湯可以選擇,包括有焗田園蕃茄海鮮湯和茅乃舍雞肉清湯。番茄湯入面有海鮮,可惜湯入面嘅海鮮大多數都比人拎哂了但湯番茄味都重的🍅另一個雞肉湯就相對清淡多了,本人愛番茄湯多啲!茅乃舍雞肉清湯,喝落去真係暖笠笠同埋好滋補😌!湯底清澈見底,飲落去透徹心扉👍,啲雞肉嘅甘香慢慢滲出,令整碗湯更加鮮甜。雞肉嘅部分揀得好好,肉質鮮嫩無比,每一啖都能感受到烹調嘅用心👌🏼。加上舍得用料,好似花椒、八角等嘅香料,令個湯味道層次分明,又唔會搶嗮啲雞肉嘅風頭,真係做到恰到好處。而家嘅人都講求健康,飲呢碗茅乃舍雞肉清湯,不單止可以暖胃,仲會覺得身體被滋養咗😍。呢碗湯溫文爾雅,亦都係逢年過節圍爐時分嘅最佳選擇,總之,每次品嚐都係那麼咁滿足🥰,越飲越有滋味🤤!沙律就有超多選擇了,有大概5款再加自助沙律吧。第一款係茄子青蔥沙律,超大舊茄子🍆再加埋蔥所以係香香的。第二款沙律就是烤新薯洋蔥沙律,超鐘意薯仔就可以不吃呢,薯仔係有烤果先嘅所以會香啲而再配沙律醬食真係好豐富。第三款係沙律自助吧就是田園沙律啦!可以自己加喜愛的沙律菜再配上煙三文魚食真係超正💦然後,就係自己叫主食食啦!
2023-12-18 51 views
銅鑼灣大街小巷都有好多野食,呢間餐廳裝修非常有品味,而且食物好正,真係好食到無朋友😱😱😱但呢間絕對性價比極高,店員很貼心又主動,十分好。✅這個半自助午餐為肉食愛好者帶來了一場豐盛的盛宴✅。無論是精緻的白菌沙拉、清爽的羅馬生菜還是多樣的冷肉拼盤,每一道菜都令人滿意。口~羽衣甘藍羅馬生菜,✅清爽健康,口~為這個肉類盛宴增添了一絲清涼感。特色冷肉拼盤是午餐的亮點之一。入面有山形牛肉碎、雞肉、西班牙辣香腸和手工餅底。這個拼盤帶來了豐富的口味和質地的變化。山形牛肉碎鮮嫩多汁,雞肉嫩滑可口,✅西班牙辣香腸帶來了一種獨特的香辣風味。手工餅底作為配搭,提供了額外的口感層次。✅CP值這麼高,食物夠水準 服務態度更是一流。

CP值這麼高,食物夠水準 服務態度更是一流。
出開銅鑼灣做嘢,見到City’super樓下個層嘅餐廳有半自助午餐,價錢唔算貴,好似值得試試🐵自助bar嘅沙律選擇多,有啲款式仲幾特別添!我試咗幾款,最鍾意💡烤新薯洋蔥沙律,薯仔好粉糯,薯味突出!主食就試咗兩款意粉,💡日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵用料上乘,和牛做肉醬特別滋味,味道濃郁🙊真係出色得令人難以忘懷😍。我一直鍾意食牛,但呢樣菜嘅牛肉質真係令人驚喜,呢隻和牛嘅肉質有一種溶入口嘅感覺,佢從口腔入面融化出嚟既係無比豐富嘅牛味,实在係無話可說😋。蕃茄肉醬🍅同寬條麵🍝都真係相當值得讚賞,你食到麵嘅時候,會感受到啲麵非常有嚼勁,佢地整體上襯托出山形和牛嘅特色。你食嘅時候,你會驚嘆佢有幾好味🤩。我真係由衷嘅覺得,呢一道菜真是美味絕頂🌟。食完嘅話,留係口腔入邊既滋味真係值得讚賞。全晚都難以忘懷呢份醇厚嘅味道👍。另一個意粉係💡時令活青口香蒜欖油意大利麵係我食過其中一款最出色嘅海鮮麵👍。首先,青口味道鮮美無比,啲肉質緊實又多汁,食落口爽滑嫩滑,啲汁汁都令到成碗意粉充滿咗海洋嘅味道,係一款值得稱讚嘅菜式😋。再者,香蒜欖油正好可以中和青口嘅鮮味,形成一種獨特而誘人嘅搭配👌。而且,意大利
另一個意粉係💡時令活青口香蒜欖油意大利麵係我食過其中一款最出色嘅海鮮麵👍。首先,青口味道鮮美無比,啲肉質緊實又多汁,食落口爽滑嫩滑,啲汁汁都令到成碗意粉充滿咗海洋嘅味道,係一款值得稱讚嘅菜式😋。再者,香蒜欖油正好可以中和青口嘅鮮味,形成一種獨特而誘人嘅搭配👌。而且,意大利麵煮得恰到好處,口感Q彈,㗎啲麵都有吸足咗啲青口嘅鮮味😍。食完咗呢款麵之後,我覺得我整個人都充滿咗活力。真心推薦畀大家試下!🥳你一定會喜歡呢個爽口嘅,同時又滿足嘅菜式🌟。
今次同朋友一齊去試一間食材新鮮,份量豐富,地點又就腳既餐廳🏯:iza’bis👍🏻餐牌介紹清晰,望見隔籬枱食已經好吸引✨🌸 炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒-豬扒肉質鮮嫩多汁,每一啖都讓人回味無窮。茄子外酥內軟,入口香甜爽口。推薦指數10分💫🌸 香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香+鮑魚三文魚籽忌廉汁-魚肉煎得啱啱到,金黃酥脆,口感好嫩滑。茴香香氣同魚肉好夾,帶來獨特的風味層次。鮑魚三文魚籽忌廉汁口感濃郁而順滑,係高級美味的感覺,強烈推薦🌟🌸 虎蝦米紙春卷配魚子醬+蘿勒油-阿食落肉質清爽鮮甜,魚子醬好濃郁,蘿勒油芳香微甜,帶出虎蝦嘅鮮味,值得一試再試✨🌸 季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱-最愛最愛,我好喜歡食生蠔,呢個好味程度感覺好似去咗澳洲同埋南法食生蠔,超級新鮮,又啖啖肉,正!⭐️食材新鮮店員友善,地理位置方便,推介👍🏻

食材新鮮店員友善,地理位置方便,推介👍🏻
2023-12-15 161 views
原來呢度除佐有午市仲有晚市,晚市有晚市套餐,6道海式,有晒海鮮生蠔呢啲貴價食材,餐廳環境又好,岩晒打卡📸📸我地先試下佢地既法式酥皮龍蝦湯,龍蝦湯好濃郁,好香龍蝦味,加埋酥皮簡直係錦上添花!酥皮焗得好夠脆,質地好好,酥脆鬆化,好香牛油味,同啲湯一齊飲就簡直係神來之筆,超級好飲🥰🥰之後試埋前菜海鮮,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽係前菜之一,沙律唔會好濃味,好開胃,牛油果好綿滑好清甜,加埋味美既海膽蟹肉,鮮味得黎咸咸地;另外虎蝦米紙春卷係炸脆佐既,乾身得黎又香蝦味,加埋魚子醬同羅勒油,味道更濃😚😚主菜就試佐牛扒同魚,炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒,聽到果名都知有保證,係 city'super出品,熟成牛扒肉興特別柔嫩,肉汁香濃,唔會煎到好老好鞋,牛味特別濃;另外既魚係香煎澳洲小鏻犬牙南極魚,魚厚味鮮,配上香炒茴香同鮑魚三文魚籽忌廉汁,味道更鮮更多層次😍😍最後甜品有法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕,燉蛋嫩滑無比,雪糕美味甘甜,兩個係最佳配搭🤓🤓
之後試埋前菜海鮮,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽
2023-12-15 37 views
放左工同老公係銅鑼灣食飯,係呢間iza’bis by city’super,佢係city’super入面的一間餐廳,用的是city’super販賣的食材,所以食物都算有質素。晚餐有六道菜,兩道前菜,一個湯,海鮮,主菜,甜品和飲品。🩷虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油好鐘意食炸米紙白的爽脆口感,入面夾有各種蔬菜和粉絲,再加一隻鮮甜的炸大虎蝦配搭非常豐富。加上奢華的魚子醬點綴,增添了咸香的味道,加埋蘿勒油就更有風味。🩷季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱一隻生蠔🦪都點綴得非常靚,好有春天氣息。肥美的生蠔上放上晶螢剔透洋蔥啫喱狀醬汁,在餐廳白的燈光下顯得一閃一閃極之耀眼。上面再放上幾朵可食用鮮花💐,漂亮極了!生蠔在醬汁的配搭下,食落去酸酸甜甜非常清新。🩷炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒豬扒燒到微焦,肉同油脂比例平均,食落去甘香鬆化,北海道的豬果然係甜D架😋。煎好之後,大廚更將豬扒切件上,方便客人食用。除了豬扒外,仲有一件🍆茄子田楽燒,茄子用味噌醬佐味,食落去咸咸香香,茄子充滿水份又柔軟,好好味!🩷法式酥皮龍蝦湯酥皮龍蝦湯正呀!酥皮極香脆又鬆軟,浸落湯度食,吸左D湯汁又另一口感,味道又更豐富。龍蝦湯細滑

晚餐有六道菜,兩道前菜,一個湯,海鮮,主菜,甜品和飲品。
🩷虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油
🩷季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱
🩷炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒
🩷法式酥皮龍蝦湯
酥皮龍蝦湯正呀!酥皮極香脆又鬆軟,浸落湯度食,吸左D湯汁又另一口感,味道又更豐富。龍蝦湯細滑味濃,入口順喉,蝦肉鮮甜好味又爽口,食到我哋舔舔脷😋!
2023-12-13 437 views
出左行街shopping,呢間餐廳系銅鑼灣開左一排💁🏻♀️💁🏻♀️,今日就終於book 左,超大地方,而且semi-buffet lunch餐牌有好多食物選擇。🌸真系要試下,非常多水果,每一淡都甘香清甜,用文字已經解釋唔到我有幾中意。 🌸這個拼盤包含了各種口味和質地的芝士,如軟乳酪、硬乳酪和藍紋乳酪等。🍜,深得朋友們們所愛。我地都話要 encore!🌸吉列烹飪方式讓肉質保持了原汁原味,同時表面煎烤至金黃酥脆。🍝,每一啖都又香又鮮,推介!🌸這道汁料由手磨芝麻製成,帶來了濃郁的芝麻香味。豬扒則是嫩煎至金黃色,肉質鮮嫩。今餐真系大滿足,個個都大飽口福同埋眼福,正!
[雜錦水果]🌸
[經典特色芝士拼盤] 🌸
[日本北海豚肉吉列]🌸
[配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁]🌸

今餐真系大滿足,個個都大飽口福同埋眼福,正!
話說同事上星期吃了這間餐廳,極力推薦我!趁着星期五的夜晚,就和男友來試試吧!餐廳職員知道我們是第一次來,十分用心介紹每道菜式的特色和風味。是很貼心的舉動呢🥰不吃魚的我們,便點了以下菜式✨。炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒。用了炕燒的手法更能鎖住肉汁。味噌豬扒相對脂肪較少,肉味較濃。 需要重點一提茄子🍆,醃得相當出色,外皮燒得有點焦香,郁身軟腍容易入口。。虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油。🦐虎蝦好大隻,米紙卷炸得超級脆身。一口咬落去卜卜脆,脆得快要連隔籬枱都能聽到🤣。松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽。🦀鮮明的蟹肉纖維使口感更有彈性,立即接着一口牛油果朝香甜,沙律菜10分新鮮。。然後,要讚一吓個海膽!北海道海膽好肥美,好creamy的,全部都好食呀😋。季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱。自我首次嘗試生蠔配洋蔥啫喱,口感相當新奇。生蠔配上檸檬甜酸醬汁,酸酸甜甜帶香檸味。加上洋蔥的甜味,真令人難以抗拒🤩👍🏻再次讚賞一下餐廳的職員貼心的招待,環境亦相當開陽,令我們吃得10分愉快☺️會再回來的💫
話說同事上星期吃了這間餐廳,極力推薦我!
趁着星期五的夜晚,就和男友來試試吧!

不吃魚的我們,便點了以下菜式✨
。炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒。
。虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油。
🦐虎蝦好大隻,米紙卷炸得超級脆身。
一口咬落去卜卜脆,脆得快要連隔籬枱都能聽到🤣
。松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽。
。季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱。
加上洋蔥的甜味,真令人難以抗拒🤩
2023-12-12 252 views
每次晏就想食好啲,就會到時代廣場City’super嘅餐廳開餐😍Semi-buffet lunch 嘢食種類多,而個main dish更係亮點,不能不吃😆😆💎日本北海豚肉吉列配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁💎吉列豚肉炸到金黃鬆脆,脆薄嘅外皮包住肉汁豐富嘅豚肉,一啖咬落去好爽😚💎Meat Lovers💎全部都係肉嘅pizza ,雞手豬肉都有,牛肉係山形牛肉碎,唔怪得牛味咁濃啦🤩💎仼食凍盤沙律💎Semi-buffet 有得仼食前菜😋亞之竹白菌沙律、特色冷肉拼盤、經典特色芝士拼盤…….實有一款啱自己食😍
💎日本北海豚肉吉列配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁💎
💎Meat Lovers💎
💎仼食凍盤沙律💎
2023-12-12 160 views
呢度既晚市套餐有6 courses,份量岩岩好,環境又適合打卡。頭盤係季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱🦪生蠔肥美鮮味,好飽滿好大隻,圓溜溜滑捋捋,直情係滑入喉嚨,生蠔又有海水味又甜,味道複雜豐富呀!前菜係松葉蟹肉牛油果沙律🥑沙律將蟹肉牛油果完美混合,都係軟綿既口感,香甜味濃,配上北海道海膽,甘香鮮美!主菜係炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒🐖豬扒豬肉味香濃,脂肪分布平均,肥瘦均勻,肉質軟嫩腍啤啤,口感好好,肉質鬆瞓軟,肉味上乘,而且茄子都好香,燒到綿密香甜,再點少少味噌汁就仲好食!另一主菜係香煎澳洲小鏻犬牙南極魚🐟魚肉厚實柔嫩,煎完都好滑,加埋香炒茴香,更加清香,仲有大大隻既鮑魚同三文魚籽,加上忌廉汁,豐富口感味道!
2023-12-12 131 views
Happy Friday成班同事去咗銅鑼灣食晏,揀咗位於時代廣場既iza’bis by city’super,充滿純樸風格,位置夠哂chill,夠寬敞開揚,空間感十足。田園沙律🥗聽落就已經覺得健康同清新,實際食落更加係令人心情愉快。首先,佢啲顔色繽紛綠意盎然,一盤放喺面前,視覺效果已經好吸引。新鮮嘅生菜、番茄、黄瓜同埋紅蘿蔔條等蔬菜,加上啲外面微脆嘅蘋果粒、堅果,再淋上啲清爽嘅油醋汁,搭配得好啱好啱。😋每一啖都食到唔同嘅口感同層次,咬落去脆脆地,微微嘅酸甜味道喺口裏擴散開嚟。生嘅蔬菜爽口,啲沙律醬就足夠滋潤,唔會太重口味,令人愈食愈過癮。🥗仲有一點要讚嘅係呢啲沙律好健康,低脂又低卡,食咗對身體好無負擔。無論係作為正餐嘅開胃前菜,定係作為一個輕便嘅午餐,都係相當嘅適合。更加需要補充營養,又想保持身型嘅朋友嚟講,一盤色彩繽紛又健康嘅田園沙律,絕對係個唔錯嘅選擇。👍總括嚟講,田園沙律實在係美味又健康嘅佳餚,吃咗令人身心都覺得清新,真係強烈推薦俾大家嘗試。煙三文魚好香嘅煙薰味道,大件肥美 有四五大片😋 呢個日本三和名古屋地雞吉列份量我比💯炸完之後亦都唔會乾晒水,油脂感恰到好處,肥瘦均勻,食落口

煙三文魚好香嘅煙薰味道,大件肥美 有四五大片😋
呢個日本三和名古屋地雞吉列份量我比💯炸完之後亦都唔會乾晒水,油脂感恰到好處,肥瘦均勻,食落口感軟淋淋🤤肉質稔而嫩 👍🏻大家記住食豬扒嘅時候要點上佢哋嘅手磨芝麻醬汁,仲配紫蘇葉椰菜絲沙律,減少膩感💯。
日本山形A5级和牛漢堡扒配白飯外型好特別,雖然漢堡扒曬d油份出黎 ,裏面keep到少少肉汁食落一d都唔油膩😇又有啲菜中和油膩感,撈埋一齊嚟食最好食㗎😊。
2023-12-12 22 views
前排見到IG好多fd 打卡呢間餐廳📸,佢地都留言話semi-buffet lunch質素高,環境又好,係比較少有既高質午餐。呢間餐廳裝修充滿特色,簡單得黎又有細節位,夠曬氣派,舒服寬敞,環境好,食野都開心D。我就點左店員推介既🔷芝士煙肉忌廉汁義大利麵🔷,呢碟芝士煙肉忌廉汁義大利麵🍝真係好食到爆煲🤤!細細條嘅煙肉粒😋淋住滿滿嘅芝士忌廉汁,令每一啖都食得好開心😃。每條義大利麵係為滿滿幸福感🥰,煙肉嘅香味加埋芝士嘅奶味,真係令口腔內充滿滿滿嘅喜悅🎉。麵條煮得絕對啱口彈牙👌,帶點咬勁,無醒脆又非常入味。而佢嘅忌廉汁🍶都非常豐富,每啖都食得到忌廉同芝士嘅味道,真係美味之至👍!一試成主顧,真心推介👏!特別適合愛食芝士同忌廉嘅人👍一定要試試呢一款,保證你唔會後悔🥳🎉👅。朋友點的🔶日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬義大利寬條麵🔶,這款由日本山形縣產乙女A5和牛🐮製成的蕃茄肉醬義大利寬條麵🍝,真的食之無味棄之可惜😋!和牛嫩滑無比,帶有微微牛油香,簡直是口中的極品👍。配上新鮮釀製的蕃茄肉醬,甜中帶點酸,令人食慾大開😍。麵條厚實而有嚼勁,吸收了豐富的和牛味及蕃茄醬🍅,實在太美味了🤤!每一口都是對味蕾的極致挑逗
每一口都是對味蕾的極致挑逗,真的好吃到讓人無法停🍴👏。山形縣產的乙女A5和牛不僅口感絕佳,而且營養豐富,是一道健康又美味的料理🥰。這道義大利寬條麵是那種越吃越過癮的美食,每一口都讓人無法忘懷🌟。
再加上,做這款義大利麵的師傅技藝高超👨‍🍳,不但把和牛和蕃茄醬的絕妙口感表現得淋漓盡致,而且讓他們完美融合,互相映襯🎉。這碟義大利寬條麵實在太棒🎊,必定會讓你大讚不已,一試愛上!
小食係🔷 田園沙律🔶,非常有田園氣色,而且醬汁酸酸甜甜好開胃🍸🍹。🔶餐前麵包🔶系人手做,非常好味。

D 野食全部都好好味,好獨特,出面好少見。我見到餐牌仲有好多好野食,下次再約fd黎食。😊