2024-01-11 155 views
餐廳:iza’bis by city’super地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B1樓 city'super特色:高質特色cef、西餐&多國菜,提供各式正宗美食,而且都好適合打卡架!****亞之竹白菌沙律,沙律菜本身已經好吸引,再加上白菌更加好食👍🏻✌🏻擺設好靚好有心思,睇得出係整齊設計過的~健康地開始今日的一餐!💓****時令活青口香蒜欖油義大利麵,is my favourite!!! 💓都幾香,青口是一種富含蛋白質和礦物質的貝類,搭配香蒜和橄欖油,為義大利面帶來了濃鬱的海鮮風味,真係幾特別,食到好有口感💓真係正到轟👍!🍝啲麵質感爽滑,彈牙得黎唔爛,一啖落喉就知幾好食。個青口啲肉鮮味又爽口,入面帶少少海水味,咬落去啲汁液仲可以爆喺口入面😋。啲蒜末足料,同啲新鮮欖油嘅香味結合埋一齊,食落去後齒留香,啲青口同意大利麵嘅鮮味更加突出。煮啲麵嗰陣已經聞到個香味飄哂成間屋。仲有少少辣椒片🌶️點綴,喺你嘅味蕾上加入微微嘅辣度。有陣時仲加埋少少帕馬森芝士將口味提升到另一個層次,個味道真係正到講唔出嚟🧀。最正嘅係,啲青口完全吸收咗啲蒜同欖油嘅味道,啲肉質爽脆得嚟又鮮甜。如果你鍾意海鮮嘅意粉,咁呢個時令
餐廳:iza’bis by city’super
****時令活青口香蒜欖油義大利麵,is my favourite!!! 💓都幾香,青口是一種富含蛋白質和礦物質的貝類,搭配香蒜和橄欖油,為義大利面帶來了濃鬱的海鮮風味,真係幾特別,食到好有口感💓真係正到轟👍!🍝啲麵質感爽滑,彈牙得黎唔爛,一啖落喉就知幾好食。個青口啲肉鮮味又爽口,入面帶少少海水味,咬落去啲汁液仲可以爆喺口入面😋。啲蒜末足料,同啲新鮮欖油嘅香味結合埋一齊,食落去後齒留香,啲青口同意大利麵嘅鮮味更加突出。煮啲麵嗰陣已經聞到個香味飄哂成間屋。仲有少少辣椒片🌶️點綴,喺你嘅味蕾上加入微微嘅辣度。有陣時仲加埋少少帕馬森芝士將口味提升到另一個層次,個味道真係正到講唔出嚟🧀。最正嘅係,啲青口完全吸收咗啲蒜同欖油嘅味道,啲肉質爽脆得嚟又鮮甜。如果你鍾意海鮮嘅意粉,咁呢個時令活青口香蒜欖油義大利麵絕對係你嘅不二之選👌!個嘴巴食完之後仲會諗住個味道,全日都食得落去💯。下次再嚟一定仲要叫呢個,真係食完仲想再食㗎!🤤
****煙三文魚,味道都有啲nice。,三文魚富含高品質的蛋白質和健康的脂肪,maxxxx惹味😍😋

****羽衣甘藍羅馬生菜,羽衣甘藍富含維生素C、維生素K和纖維,有助於養護身體和增強免疫系統。

真係超級抵,唔來食就走雞啦😆夏天熱辣辣來食真係非常不錯,菜式都比較開胃~
2024-01-09 129 views
今次分享嘅西餐廳位於銅鑼灣,就係iza’bis by city’super啦💓一齊試下佢地既semi-buffet lunch。💓💓////日本三和名古屋地雞吉列小食就有埋沙律菜,完全沒有渣,沙律菜夠清新,好健康!雞肉都好彈牙。💓💓////配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁面有非常濃厚既芝麻味,🐖肉好彈牙好紮實,醬汁creamy。🌺好耐冇食過咁香嘅豬扒,肉質Juicy,就連啲汁都可以lam 到乾乾淨淨🤤💓💓////日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬義大利寬條麵日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬羺大利寬條麵啲味道真係🤤👌🏼!和牛肉質非常嫩滑,入口即溶,香濃嘅蕃茄肉醬就夠哂味,酸酸甜甜,同埋啲義大利寬條麵煮得啱啱好,好彈牙。食落去啲肉醬同麵條真係好夾得,完全可以感受到嗰種高級和牛嘅美味。加埋個香脆既麵包🥖餅底,令呢碟義大利麵變得更加豐富!呢個菜真係食落好滿足😋,令人食唔停口😍好好味😘!如果你鍾意食牛肉同意粉,呢個絕對係一個好好嘅選擇。 山形縣嘅和牛真係名不虛傳,每一啖都充滿著幸福嘅感覺🥰。💓💓////自製麵包布丁一點都唔會肥膩,反而覺得好松化。💓💓////烤新薯洋蔥沙律呢個都好好食,薯仔好軟糯
💓💓////日本三和名古屋地雞吉列
💓💓////配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁
💓💓////日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬義大利寬條麵
💓💓////自製麵包布丁
一點都唔會肥膩,反而覺得好松化。
💓💓////烤新薯洋蔥沙律
呢個都好好食,薯仔好軟糯,沙律好新鮮。

因為餐廳都幾多人,所以等左一陣先入座,等緊嘅期間,我覺得呢間舖頭嘅環境清潔得好乾淨,完全睇得出店主好用心咁打理。
2024-01-09 108 views
妹妹今天生日適逢爹娘相識35週年👩🏻‍❤️‍👨🏻,所以特別訂位跟爹娘和妹妹去銅鑼灣時代廣場iza’bis慶祝💃🏻首先,季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱 ⭐️極大驚喜美食🤩新鮮生蠔帶海洋風味,搭上檸檬清新酸味和甜酸洋蔥啫喱,令到層次非常豐富,簡直是舌尖上的享受。推薦所有喜愛海鮮的美食愛好者!法式酥皮龍蝦湯真係一個令人驚喜嘅菜式😍!湯底非常濃郁,每一啖都充滿咗來自海底嘅鮮美。龍蝦嘅肉質絕對一流,咬落去彈牙而又富有口感👌,令人一食難忘。而且食佢嗰陣,上面嗰層金黃嘅酥皮🥮,真係烘焙到剛剛好。揭開酥皮嘅時候,隨即飄出陣陣嘅誘人香氣,令人垂涎🤤;而酥皮嘅輕脆口感同底下嘅濃湯互相對比,更加突顯出湯品嘅層次和豐富度🍲。每一啖湯都感覺到龍蝦嘅高級口感,佢嘅甘甜同湯底嘅濃厚香味融合得天衣無縫,令人飲咗一啖仲想再飲😋。而且份湯真係煮得恰到好處,唔會過於濃稠或者稀薄,完全可以滿足到喜歡嚐鮮嘅食客👍。食法式酥皮龍蝦湯,不單止係食物嘅享受,更加係一種視覺同味覺嘅雙重盛宴🎉。絕對係值得細味品評嘅美食,推介俾所有愛好法式料理嘅食友,一試難忘🙌!賣相漂亮的松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽 ⭐️色澤鮮亮,松葉蟹味味道濃郁,肉質鮮甜

賣相漂亮的松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽 ⭐️色澤鮮亮,松葉蟹味味道濃郁,肉質鮮甜爽口,吃下去很有滿足感,真是品質很好的松葉蟹。配上奶油咁重的牛油果沙律,令人吃不停口😚。
接著,炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒⭐️ 牛肉經過60日熟成,質地非常鮮嫩多汁,帶有濃郁的牛肉風味。每一口都散發著濃郁的肉香,入口即化。炕燒得剛好的外皮帶有微微的焦糖色,增添了口感的層次,值得一試🥳。
還有少不了的甜品,法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕⭐️賣相相當誘人,吃下去焦糖燉蛋甜甜嫩滑,齒頰留香,配上香草雲呢拿雪糕,令全家都回味無窮👨‍👩‍👧‍👧
2024-01-09 149 views
半自助餐食物包括有沙律🥗餐湯,火腿芝士拼盤,甜品等等。沙律可以自己配食咩同樣都有係已經整好的沙律,其中有博多屋大豆蓉沙律!大豆蓉有啲似薯仔蓉嘅感覺🥔沙律區域還有煙三文魚🍣我都食咗好幾塊!主食〽️日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵嘅味道嘅確係高級享受😌。首先,嗰A5和牛肉質嫩滑,入口即溶,仲有一種深邃嘅牛肉香,完全可以話係肉中珍品👍。而蕃茄肉醬裏面嘅番茄番茄,酸酸甜甜好開胃,仲有山形縣特色嘅鮮甜,同和牛嘅味道夾得好正💯。寬條麵吸滿咗肉醬,每一啖都好滿足😋。另外,餐廳嘅烹調技巧都好關鍵,佢地嘅廚師完美咁將和牛嘅鮮味同番茄嘅清新結合埋一齊👌。整體嚟講,呢碟意大利麵唔單只賣相吸引👀,味道亦都令人滿足到不得了,一定會再嚟食多次既選擇🙌🎉。〽️時令活青口香蒜欖油意大利麵時令活青口香蒜欖油意大利麵味道鮮美得嚟唔油膩,真係食到嘴邊都仲回甘回甘🤤。啲青口爽口彈牙,用啲香蒜同欖油煮到入味,每啖都咁美味,令人食咗仲想再食👍。意大利麵條煮到啱啱好,唔會太淋亦唔會太硬,啱曬口感🍝。啲欖油香味仲可以同啲青口嘅鮮甜味道完美咁配搭埋一齊,口感層次感十足😋。總括嚟講,呢
自助餐食物

主食
〽️日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵
〽️時令活青口香蒜欖油意大利麵
時令活青口香蒜欖油意大利麵味道鮮美得嚟唔油膩,真係食到嘴邊都仲回甘回甘🤤。啲青口爽口彈牙,用啲香蒜同欖油煮到入味,每啖都咁美味,令人食咗仲想再食👍。意大利麵條煮到啱啱好,唔會太淋亦唔會太硬,啱曬口感🍝。啲欖油香味仲可以同啲青口嘅鮮甜味道完美咁配搭埋一齊,口感層次感十足😋。總括嚟講,呢個菜式喺這個季節食真係無得輸,個人好鍾意呢款意粉,推薦比大家試吓!👌👏🙌
2024-01-05 199 views
前日同媽媽去完city‘super買嘢就行過咗隔離呢間佢哋嘅餐廳食飯,今次我哋係喺中午嘅時間嚟食,由於撞正咗係午飯時段,見到呢間餐廳都幾多人食人氣好高🥰今次就食咗佢哋以下呢幾款食物😍全部都非常之推介!博多屋豆腐花超級滑溜,博多屋嘅豆腐花真係好正,食落去好滑溜,啖啖都係純正嘅豆香,完全感受到新鮮豆漿嘅味道。每次去到博多屋,總係少不了要嚟碗豆腐花,佢哋嘅豆腐花質感細膩,入口即溶,完成度一流。除咗質地講究之外,佢哋豆腐花嘅甜度都控制得好好,唔會太甜膩,可以食到豆腐本身嘅清甜。更加特別嘅係,佢哋提供咗黃糖,令到豆腐花嘅風味更加豐富多元,食落口感層次分明。雜錦水果非常之新鮮,除咗水果我仲鍾意加埋啲蔬菜,整個水果蔬菜沙律添。唔想食得太肥膩,就揀咗呢個冷烏冬配茅乃舍冷烏冬汁,烏冬超級滑,而且有一定嘅粗度,加上烏冬汁調味後,酸酸甜甜咁好開胃又好味。自製麵包布丁係我最鍾意嘅甜品,焗到表面好香,入面仲有布甸,雙重享受!

今次就食咗佢哋以下呢幾款食物😍全部都非常之推介!
2024-01-04 151 views
👩🏻‍🦱係呢度食野好食到要推介下,下午同同事一齊食下午餐,主要都係公司請,特別請我地食,呢度既環境好優雅,坐既位置都好舒服,今餐就係半自助,岩晒一d大食既人,今餐要食盡佢。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻日本三和名古屋地雞吉列配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾日本三和名古屋地雞吉列配紫蘇葉椰菜絲沙律同手磨芝麻豬扒汁真係美味得滯😋。地雞吉列煎得香脆,好入味,啖啖肉咁滑嫩,鮮美得嚟仲帶有少少甜味👍🏻。搭埋個紫蘇葉椰菜絲沙律,清新爽口,好似係夏日嘅一抹清涼,令成個菜式更加清新哂😊。而個手磨芝麻豬扒汁更加係精華所在,香濃嘅芝麻味道同埋啖啖豬扒肉汁融合埋一齊,令個菜式嘅味道層次更加豐富,令人食到停唔到口🤤。整體嚟講,呢個菜式嘅味道好有層次,而且食材質素好高,係一個值得一試嘅日本美食😍👌🏻。👍🏻經典特色芝士拼盤👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾用上外國既芝士,味道都比較鮮明又濃郁,食到滿口都係芝士香,仲搭配住唔同既配料,好好食。👍🏻Meat Lovers👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾呢個薄餅好香,手工餅底鬆脆可口,成個餅上面都有好多配料,今次食既薄餅配料有山形牛肉碎、雞肉、西班牙辣香腸,全部既肉加埋一齊好
👍🏻經典特色芝士拼盤👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾
👍🏻Meat Lovers👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾
呢個薄餅好香,手工餅底鬆脆可口,成個餅上面都有好多配料,今次食既薄餅配料有山形牛肉碎、雞肉、西班牙辣香腸,全部既肉加埋一齊好有口感,而中間既部份都係芝士,食緊個陣仲會有微微拉絲既感覺,多重口感,完全地滿足到食慾。
2024-01-04 147 views
呢間iza’bis係city super開既,係時代廣場地庫,餐廳裝修好靚,又有魚缸!晚市套餐有六道菜,先講餐湯,係法式酥皮龍蝦湯,龍蝦湯好香濃,咸香味十足,飲到粒粒龍蝦肉,酥皮就焗得好脆,浸一浸湯咁食就仲有層次啦🫧套餐仲有生蠔食,係季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱,生蠔都絕對唔細隻,肥美飽滿,鮮甜得黎又有啲海水味,加埋啲酸酸地既檸檬洋蔥,好開胃呀💦前菜有一個係虎蝦米紙春卷都幾特別,米總好薄,薄薄咁包住大大隻虎蝦,配埋魚子醬同羅勒油,特別味濃咸香,蝦肉又爽,清新開胃💧主菜一個簡佐牛一個簡佐豬,牛係炕燒 city'super 自家製60日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒嘅味道,簡直係肉食愛好者嘅夢想😍。60日嘅乾藏熟成過程令牛肉嘅風味更加集中,肉質因為水分蒸發而變得更加緻密同濃郁🥩。每一啖牛扒都啖啖肉香,仲帶有一種先天嘅甘香味,伴隨住一點點果香同堅果香,令人難以忘懷。安格斯西冷牛扒天生質地優良,穀飼嘅飼養方式同長期嘅養成,令到肉質更加鬆軟同有彈性,入口即溶嘅感覺令人嘆為觀止🤤。表面煎得金黃香脆,微微嘅焦香味與肉嘅甜美完美結合,剝開之後嗰肉汁豐富,流露出嚟嘅汁水更是誘人🤩。大廚嘅火候掌握得

大廚嘅火候掌握得恰到好處,外層瑩亮微焦嘅牛肉皮下,是嫩滑而多汁嘅肉質,每一刀切落去都是一種享受😋。如果加上粒粒飽滿嘅海鹽或者一點點黑胡椒提味,牛扒獨有嘅味道就更加突出無比🧂。

總之,呢塊自家製60日乾藏熟成嘅美國長期穀飼安格斯西冷牛扒,絕對係高檔餐廳嘅銘菜之一,每一口都是對味覺嘅極致犒賞,令人心滿意足💓。分享嘅時刻,更能感受到嚟自牛扒嘅無盡溫暖同幸福感💫。
豬就係炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒,豬損既肉好似牛肉咁嫩,一啲鞋口感覺都無,肉嫩多汁,肉味濃郁,少少肥膏,油香滿滿,配埋燒香既茄子,咸咸地,好惹味☄️
2024-01-03 145 views
男朋友帶我嚟呢間餐廳食生日飯,餐廳喺銅鑼灣時代廣場嘅city‘super,我哋食嘅係Semi-buffet Lunch ,buffet lunch有餐湯,沙律,各種火腿🥓,各種芝士🧀️和多款甜品任食。如果想食得豐富啲的話可以加錢配一個主菜。主菜:日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵🍝呢個意粉非常吸引,蕃茄醬汁令人非常開胃,意大利闊條麵煙靭又彈牙,有好香蛋味和小麥味。落去酸酸甜甜嘅蕃茄醬🥫和新鮮嘅蕃茄🍅非常配合,混合油香十足嘅免治牛肉,令整碟意粉非常豐富。時令活青口香蒜欖油意大利麵🍝呢個青口香蒜橄欖意大利粉又係另一種口味,佢嘅味道比較清淡,但係有好香嘅香蒜味和橄欖油味,整碟意粉🍝用上車厘茄,蕃茄乾,香蒜橄欖油作調味,再配鮮味十足的青口喎,鮮甜爽口嘅鮮蝦組合成呢一度意大利粉,整體配合得非常夾,好好味!Buffet:焗田園蕃茄海鮮湯🫕呢個蕃茄海鮮湯新鮮又鮮甜,入邊用左好多材料煮,蕃茄味非常濃郁,有淡淡新鮮蔬菜甜美,仲有海鮮喺入邊,湯又幼滑又濃郁,酸酸甜甜好開胃。雜錦水果🍎水果有西瓜🍉,蜜瓜和哈密瓜🍈,水果清甜又多汁,不論係餐前水果定餐後水果都好適合。
主菜:
日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵🍝
時令活青口香蒜欖油意大利麵🍝
Buffet:
焗田園蕃茄海鮮湯🫕
雜錦水果🍎
2023-12-29 140 views
日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵和牛的名真係好長不過就係日本和牛啦🤣個人覺得日本和午同平時嘅都係大同小異😼不過就係會香少少😽番茄味都好重同寬條麵真係好夾👀日本北海豚肉吉列配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁試咗個北海道豚肉吉列,實在太驚喜啦🤩!啲豚肉肉質嘅嫩滑,包裹住外層酥 crunchy 嘅麵衣,啖啖肉味,每一啖都令人感受到北海道豚肉嘅高品質😋。更加驚喜嘅係,佢哋仲有特製紫蘇葉椰菜絲沙律,清新爽口,與豚肉吉列嘅醇厚完美對比🥗。啲紫蘇葉嘅清香同椰菜絲嘅脆口,真係喺口感同味道上添咗好多分。而佢哋手工磨製嘅芝麻豬扒汁,真係另一個亮點!啲豬扒汁香濃得嚟又唔會過於濃厚,芝麻香氣四溢,伴隨豚肉吉列嘅每一啖都似乎令味道升華喇🤤。佢哋個組合實在太匠心獨運,每樣材料都係精選,而佢地嘅烹飪手法亦都好到位。食完整個感覺好滿足,啲料理嘅層次同味道令人印象深刻,一定會推薦比朋友再嚟試吓!真係一個值得推介嘅好選擇👍👌。冷烏冬配茅乃舍冷烏冬汁半自助餐有包含的食物之一😜所以食完主食唔夠飽就可以再食烏冬了🤓個汁係酸酸地所以都好開胃😳博多屋豆腐花甜品係有豆腐花都好滑身的🥰
日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵
日本北海豚肉吉列配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁

冷烏冬配茅乃舍冷烏冬汁
博多屋豆腐花
甜品係有豆腐花都好滑身的🥰
呢排幾鍾意呢間銅鑼灣嘅餐廳,餐廳叫做iza’bis,環境設計俾人一種休閒舒適嘅感覺,餐廳雖然唔算好大,但係坐位嚟講都係舒服嘅🥳仲值得一讚就係員工嘅態度非常之親切!芝士煙肉忌廉汁意大利麵💛話你知,芝士煙肉忌廉汁意大利麵真係難以忘懷😋!麵條煮到啱啱好,彈牙得嚟唔會太硬,每條麵都包裹住滑順嘅忌廉汁,令人欲罷不能👍🏼。煙肉嘅香味同芝士嘅誘人香氣緊緊咬合,一口食落去,濃郁嘅忌廉同煙肉嘅鹹香撞擊味蕾,簡直係五星級享受🌟!厚厚嘅忌廉汁抱住麵條,感覺豐腴而不會過於油膩。啲煙肉又煮得啱啱好,啖啖肉都有咬口感,咸香嘅肉味同香滑嘅忌廉汁攪和埋一齊,直接挑戰你嘅味蕾界限🤤。而個芝士融化之後,伴隨啲黃色嘅糸狀拉絲,唔單止靚仔,食落去啲牽絲效果仲好有滿足感😄。真係要大讚一下呢盤意大利麵啲份量,足夠饒富不過不會令人覺得過於飽腩。無論係作為正餐還是聚會嘅分享菜式,都非常合適👏🏻。我哋食完之後,大家共識認為,哩間餐廳提供嘅芝士煙肉忌廉汁意大利麵質素非常之高,每一次嚟食都會覺得好開心😊。下一次再嚟,我絕對會再點呢道菜!芝士同煙肉嘅組合真係永遠嘅經典所在,而家想起嚟口水又流曬出嚟喇🤩。經典特色芝士拼盤💛芝士控就一定要揀返個
芝士煙肉忌廉汁意大利麵💛
經典特色芝士拼盤💛
芝士控就一定要揀返個芝士拼盤嚟食,平時都好鍾意食各式各樣唔同嘅芝士,今次就可以滿足我啲個願望。
田園沙律💛
色彩繽紛又爽脆嘅田園沙律,啱晒我呢啲日日都要食菜嘅健康人士。
2023-12-28 122 views
慶祝周年紀念當讓少不了高級餐廳,呢間餐廳既食物都唔錯,我地都度過左愉快的一天。🏻《亞之竹白菌沙律》呢度既等菜時間速度好有效率🔹平時都有食過冷盤🔹今次呢個小食好開胃🔹 《特色冷肉拼盤》都好正,好香好入味,都幾多肉咬下~唔會好似其他鋪頭咁縮水,油分好少,食落好yummy。《經典特色芝士拼盤》做到好creamy嘅口感。《博多屋大豆蓉沙律》《羽衣甘藍羅馬生菜》博多屋嘅大豆蓉沙律真係仲一個令人垂涎三尺嘅開胃菜😋!首先,大豆蓉嘅口感非常幼滑,而且帶有自然嘅甜味,好似融合咗大豆本身嘅清香同埋鮮嫩嘅口感,真係非常獨特👍🏼。配上爽脆嘅羽衣甘藍同羅馬生菜,每一啖都食到唔同層次嘅口感,令人一次又一次嘅返嚟攞。沙律醬都好足料,甜甜地帶有一陣陣嘅酸味,同大豆蓉嘅濃郁味道非常夾,非常開胃🥗。羽衣甘藍同羅馬生菜嘅新鮮令人讚賞,彼此嘅口感對比令整個沙律更顯層次豐富。蔬菜嘅綠色同大豆蓉嘅顏色亦好搭,視覺同味覺嘅享受兼得,真係一個完美嘅配搭🌟。除咗味道好,材料都健康,食落去唔會覺得有負擔,反而覺得啲沙律好解膩,令人身心舒暢😊。食呢啲清新嘅沙律,仲可以幫身體補充唔少維生素同礦物質,實係健康之選🥬。喺炎炎夏日或者係享用左一頓
《亞之竹白菌沙律》
《特色冷肉拼盤》
《經典特色芝士拼盤》
做到好creamy嘅口感。
《博多屋大豆蓉沙律》
《羽衣甘藍羅馬生菜》

喺炎炎夏日或者係享用左一頓豐盛晚餐之後,呢碟沙律千祈唔好錯過,我已經準備好下次再嚟嘗試,再品嘗下呢種清新同滿滿營養嘅滋味了🎉。博多屋嘅大豆蓉沙律,保證令你每一口都充滿幸福感😄!

另外,值得一提既系呢個semi-buffet lunch性價比好高。店員超級有禮貌,經常 問我地需不需要加水或者其他需要,服務態度值得加分!
2023-12-27 107 views
約咗媽媽食Lunch,同佢嚟到銅鑼灣嘅🌈 iza’bis🌈,慰勞一下我最愛嘅媽媽👩🏻‍❤️‍💋‍👩🏻Lunch提供沙律、頭盤、前菜、餐湯可以仼食,真係食依啲都夠飽🙈特別介紹依2個沙律:烤新薯洋蔥沙律&亞之竹白菌沙律🥗新薯口感滑溜,夾埋沙律醬食非常幼滑💕 亞之竹白菌沙律具纖維營養,媽媽食咗好多🙊仲有水果都係仼食,密瓜好甜好多汁💦主菜Margherita pizza就係喺義大利國寶,👑相信所有喜歡食pizza嘅你都一定要試一試!咁😍令人垂涎三尺嘅Margherita pizza就絕對會令你無法抵擋啦。香脆嘅麵底,😋上面覆蓋住呢一片又一片嘅新鮮番茄同馬蘇里拉起司嘅組合,仲有特別加咗清新嘅羅勒葉🌿,實在係👌無人能抵擋住吖!每一咬落去,都能夠食到豐富嘅層次感。而家,🍅番茄嘅清甜同🧀起司嘅濃郁完美結合,嗰種滋味,真係一試難忘啊!尤其係熱辣辣嘅麵包底,同香脆嘅薄皮🍕,實在係絕配!就連口感都走在味道嘅前頭。食咗Margherita pizza,成個人都精神💪番嚟,仲有種就算食漏飯都無所謂嘅感覺。🌠 值得一提嘅係,Margherita pizza嘅份量啱啱好,無論你一個人食定係同朋友共享,都絕對🎯滿足到你
每一咬落去,都能夠食到豐富嘅層次感。而家,🍅番茄嘅清甜同🧀起司嘅濃郁完美結合,嗰種滋味,真係一試難忘啊!尤其係熱辣辣嘅麵包底,同香脆嘅薄皮🍕,實在係絕配!就連口感都走在味道嘅前頭。食咗Margherita pizza,成個人都精神💪番嚟,仲有種就算食漏飯都無所謂嘅感覺。🌠 值得一提嘅係,Margherita pizza嘅份量啱啱好,無論你一個人食定係同朋友共享,都絕對🎯滿足到你!🥇分分鐘都想再食多片!
主菜芝士煙肉忌廉汁意大利麵🍝同樣芝味💕手工意大利麵質地彈牙,忌廉汁creamy厚實,令人一食愛上🙊
2023-12-21 151 views
🧡法式酥皮龍蝦湯🧡法式酥皮龍蝦湯真係好正👌🏻,湯底香濃😋,龍蝦肉彈牙新鮮,啖啖肉香味撲鼻,酥皮金黃鬆化,入口即溶,令人一試難忘😍。飲完之後覺得好滿足💯,真係一個好高貴嘅享受🤩,唔少得佢喺任何高級餐廳嘅餐牌上🍽。而家每次同朋友去食飯,我都會推介佢哋試下😊,因為我相信佢哋一定會鐘意😘。法式酥皮龍蝦湯真係值得一試👍🏻,推介俾所有愛好美食嘅朋友👯‍♀️!💛松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽💛松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽真係一個極之令人驚喜嘅配搭🤗,每一啖都充滿驚喜😲。松葉蟹肉嘅鮮甜,配上牛油果嘅濃郁和滑溜,真係一流👍🏻。而當加上北海道海膽嘅時候,個味道更加提升到一個新嘅層次,海膽嘅鮮美滋味完美補充咗松葉蟹嘅清甜🦀,同牛油果嘅獨特口感相得益彰🥑。每一啖呢個沙律都令人垂涎三尺😋,真係食完之後令人回味無窮💭,我每次去到餐廳都好想再食多次😄。個沙律嘅擺盤亦都做得好精緻美觀👀,好適合拿嚟打卡🤳🏻。同時,我覺得呢個菜式都非常適合作為前菜開胃,同埋係任何聚會或者約會場合嘅絕佳之選👫。總之,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽係一個無法抗拒嘅美味誘惑😘,一定要試,我細細聲咁講你知,我已經食咗幾次,每次都令我好感動😭,推
🧡法式酥皮龍蝦湯🧡

💛松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽💛
松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽真係一個極之令人驚喜嘅配搭🤗,每一啖都充滿驚喜😲。松葉蟹肉嘅鮮甜,配上牛油果嘅濃郁和滑溜,真係一流👍🏻。而當加上北海道海膽嘅時候,個味道更加提升到一個新嘅層次,海膽嘅鮮美滋味完美補充咗松葉蟹嘅清甜🦀,同牛油果嘅獨特口感相得益彰🥑。每一啖呢個沙律都令人垂涎三尺😋,真係食完之後令人回味無窮💭,我每次去到餐廳都好想再食多次😄。個沙律嘅擺盤亦都做得好精緻美觀👀,好適合拿嚟打卡🤳🏻。同時,我覺得呢個菜式都非常適合作為前菜開胃,同埋係任何聚會或者約會場合嘅絕佳之選👫。總之,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽係一個無法抗拒嘅美味誘惑😘,一定要試,我細細聲咁講你知,我已經食咗幾次,每次都令我好感動😭,推薦俾所有喜歡嚟點新鮮刺激嘅朋友哋🎉!
🩵虎蝦米紙春卷配魚子醬羅勒油🩵
虎蝦用米紙卷成拍卷拎去炸,春卷完全唔油膩,炸得好鬆脆,蝦肉仲保持到新鮮彈牙,加埋鮮味既魚子醬,再點啲羅勒醬,味道有層次!
🩷炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒🩷
西冷牛扒肥得黎肉質軟嫩,厚厚一塊好有質感,牛扒煎到表面有啲焦脆,油香滲晒出黎,加埋自家製既野菜,中和番油膩感,食落更加滿足!
❤️法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕❤️
甜品都查得好好,焦糖燉蛋做到外脆內軟,燒焦既焦糖配上綿滑既燉蛋,蛋香十足,非常滑溜,雪糕就有天然既雲呢拿香,香甜可口!
2023-12-20 111 views
行街行到肚餓,係時代廣場city’super 入面呢間餐廳食飯,佢個晚餐共有6道菜,包括兩道前菜,一個湯,海鮮,主菜,甜品和飲品。全部都好有特式,好滋味!1️⃣炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒味噌豬扒超惹味😋咸咸地有好香味噌味,豬扒放係十字坑紋的器具上燒,燒出炕紋狀,炕紋位零舍香,因為唔係成塊表面燒焦,所以食落去豬扒超juicy, 油脂和肉汁滿滿,夾埋燒茄子食整體更濕潤,味道更豐富。2️⃣香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香,鮑魚三文魚籽忌廉汁呢道菜擺得好靚,食材亦非常豐富豪華!食材配搭亦十分和諧。3️⃣虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油非常crispy 的一道菜,虎蝦和米紙春卷炸到香脆可口,米紙春卷入面包住新鮮蔬菜,充滿纖維和水份,健康又好味!虎蝦又係脆卜卜,2樣夾埋食,味道更有層次,加咸香魚子醬即刻身價提升,好味增倍。4️⃣松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽小小一件,但非常豐富,入面有松葉蟹肉,牛油果沙律和北海道海膽,每一種材料的味道都非常鮮明,松葉蟹肉結實,味道鮮甜,牛油果沙律幼滑清香,充滿牛油果香味,海膽鮮甜又濃郁,充滿海水味,入口全是海膽鮮,夾埋一齊食真係無語倫比的好味。5️⃣法式酥皮龍蝦湯暖笠笠酥皮龍蝦湯
1️⃣炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒
2️⃣香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香,鮑魚三文魚籽忌廉汁
呢道菜擺得好靚,食材亦非常豐富豪華!食材配搭亦十分和諧。
3️⃣虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油
4️⃣松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽
5️⃣法式酥皮龍蝦湯
暖笠笠酥皮龍蝦湯,飲落去整個人暖左。🦞龍蝦湯充滿龍蝦鮮甜味,濃郁幼滑,入面仲有食到龍蝦肉,認真正!酥皮味道非常香,柔軟又鬆脆,浸湯食更加正!
2023-12-20 73 views
呢間日式餐廳試完,立即要收藏同朋友分享,一定會再黎食。首先,餐廳環境乾淨企理,而且好易揾,就係銅鑼灣時代廣場地庫一樓☝🏻 特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱:☘️賣相相當新鮮,肉質超飽滿,海水鮮味仲好濃郁,味道配搭好正,口感爽脆好味,食完好有幸福感🥰法式酥皮龍蝦湯:🍀 湯汁濃郁,龍蝦肉鮮嫩,酥皮酥脆。一飲落去豐富嘅海鮮風味瞬間爆發,令人回味無窮🥹虎蝦米紙春卷配魚子醬蘿勒油:🍀真係好好味呀!虎蝦鮮嫩彈牙,米紙薄而透明,搭配埋魚子醬鹹香同蘿勒油嘅清新草本味道,完美融合🫡每一啖都令人愛不釋口。香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香及鮑魚三文魚籽忌廉汁:🍀必食之選!魚肉肉質鮮嫩,茴香香氣配埋鮑魚三文魚籽忌廉汁,口感超豐富又濃厚,令人非常滿足。👐🏻 重申一次必食!