今次同朋友黎到呢間位於銅鑼灣嘅西餐Iza'bis,朋友都推介咗幾次,終於有機會嚟試下佢哋嘅美食。第一眼見到嘅環境就覺得好特別,加上我哋預先book咗位,入到去見到個裝修同我哋預想中一樣型格,真係有種驚喜嘅感覺!😼🙀🐠🐟🐬🐬🐟🐠先來個大師海鮮桶! 呢個海鮮桶真係要黎試下!活加拿大龍蝦,活青口,活蜆,扇貝,大蝦,魷魚,松葉蟹腳,新薯,甜粟米全都係我嘅最愛。每一款都有自己嘅獨特風味,食落去鮮甜好味,超贊!🐳🦐🦞 龍蝦好香,肉質鮮美,風味獨特👍。青口肥美,滑溜唔乾身👌。蜆香甜微鹹,吸足了海中的精華。扇貝口感脆嫩,味淡可口。大蝦肉質緊緻,滑溜得來仲有嗮蝦鮮味🦐。松葉蟹腳肉質細膩,鍾意食蟹腳嘅人一定要試。再叫咗一道日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵,口感超正!蕃茄肉醬味道非常足,牛肉質地軟滑,食落口有層次,和牛軟滑入口即化,整體嘅香味同意粉嘅口感絕配,非常滿意呢到嘅餐點!💗💖💜又試咗自家製麵包布甸,外皮微脆,內裡柔軟,布甸香滑入口即化,加上外層嘅藜麥麵包為布甸增添咗不少口感,甜度適中好過癮!⭐️⭐️⭐️食完佢,真係完美嘅結束喇!不單止佢嘅環境舒適,喺呢度食嘅每一樣嘢都好有特色,特别係大師海鮮桶
不單止佢嘅環境舒適,喺呢度食嘅每一樣嘢都好有特色,特别係大師海鮮桶同牛肉意大利粉,食起嚟味道十足!下次一定再嚟!💕
🍭🍭尋找一間位於銅鑼灣,又落落大方的西餐廳,iza'bis餐廳總是能滿足你的需求。不論從店鋪環境,還是食物味道,都可以感覺到一絲舒適而放鬆的氛圍。🍜【【日式開胃菜及冷盤】】🥦🥦日式開胃菜及冷盤非常豐富,由酢味噌配蘆筍、飛龍頭以及茅乃舍鯛魚高湯構成,出品新鮮爽口,酸味噌與脆口的蘆筍味道恰到好處,配合酸酸甜甜的滋味,真的好好食。🥩🥩【【日本山形縣產乙女和牛日式燒肉】】另一道不得不提的就是日本山形縣產乙女和牛日式燒肉,和牛上等鮮嫩,吃在口中,彷彿大口吸收著日本的陽光與空氣,滿足感瞬間昇華。【【宇治抹茶忌廉卷蛋】】🥚🥚甜點方面,宇治抹茶忌廉卷蛋,味道溫哥華而不膩,抹茶味道十足而不苦澀,忌廉的口感又帶點清甜,令人心情愉快。食物挑選之講究、食材之上乘,讓人對iza'bis餐廳的用心十分佩服和感謝,又或者就係這種誠意讓每一款食物都有種讓人感動的味道。得閒嘅話,真的好想再去食呢。🥳🥳
2024-01-13 774 views
今次嚟咗銅鑼灣嘅 iza'bis 度食,嗌咗一個和牛蕃茄肉醬寬條麵同無肉手工pizza😋-日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵:蕃茄、肉醬、意粉~呢個配搭普通得嚟系唔會有錯,茄味新鮮,食到茄肉,和牛不用多說,不鞋口,麵條口感帶煙韌,加上汁嘅濃度剛剛好,掛在每條寛條麵上,味道濃郁得嚟不咸,好味😋-Margherita 瑪嘉麗塔:諗住食咗個味濃嘅肉醬寛條麵,嚟一個無肉嘅手工pizza🍕真系無揀錯,食pizza唔一定堆滿材料,呢個pizza用嘅系馬蘇里拉芝士、新鮮羅勒。正因為材料簡單,更能細味品嚐手工餅底嘅不一樣。食開連鎖店嘅,呢個手工餅底真系無得輸,佢系我今年食過最好嘅pizza。因為是客人落order 先手工製作,所以好新鮮,好軟熟。一上枱,剛焗出嚟嘅pizza香氣從服務員手上移到枱上,一放低就吸引了眼球,一人一件,好食到停不了又拎一件~
今次嚟咗銅鑼灣嘅 iza'bis 度食,
嗌咗一個和牛蕃茄肉醬寬條麵同無肉手工pizza😋
日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵:

蕃茄、肉醬、意粉~
呢個配搭普通得嚟系唔會有錯,
茄味新鮮,食到茄肉,
和牛不用多說,不鞋口,
麵條口感帶煙韌,
加上汁嘅濃度剛剛好,
掛在每條寛條麵上,
味道濃郁得嚟不咸,好味😋
Margherita 瑪嘉麗塔:

諗住食咗個味濃嘅肉醬寛條麵,
嚟一個無肉嘅手工pizza🍕
真系無揀錯,
食pizza唔一定堆滿材料,
呢個pizza用嘅系馬蘇里拉芝士、新鮮羅勒。
正因為材料簡單,
更能細味品嚐手工餅底嘅不一樣。
食開連鎖店嘅,
呢個手工餅底真系無得輸,
佢系我今年食過最好嘅pizza。
因為是客人落order 先手工製作,
所以好新鮮,好軟熟。
一上枱,
剛焗出嚟嘅pizza香氣從服務員手上移到枱上,
一放低就吸引了眼球,
一人一件,好食到停不了又拎一件~
2024-01-12 498 views
經典特色芝士拼盤♦️♦️♦️♦️♦️簡直就係芝士愛好者既天堂,呢度既芝士好濃味,所有都比我食晒,佢可以就咁食之外,其實仲可以加份菜式入面🔆都一樣好食,呢個就係我既創新食法,將佢加入牛蕃茄肉醬意大利寛麵🔆味道仲更加好食,同時又食到香濃既芝士日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵♦️♦️♦️♦️♦️呢個意大利麵係好受歡迎既意粉,大人小朋友都一樣咁愛🔆有一種奢華而又濃郁既感覺,用日本靚再加上新鮮蕃茄既完美結合,好有豐富既味道,都條比較寛,食起上來有一定嚼勁,再加埋肉醬,可以讓牛肉香味停留,值得推介既美食🔆芝士煙肉忌廉汁意大利麵♦️♦️♦️♦️♦️今日我想同大家講下芝士煙肉忌廉汁意大利麵嘅味道🍝。首先,當你一啖嘟落,你會感覺到個芝士🧀嘅香味,濃郁得嚟又唔會太過膩,真係好正😋。加埋煙肉🥓嘅鹹香,啖啖肉,啱哂肉食派嘅你,完全停唔到口🤤。而個汁呢,忌廉🍦嘅滑溜感覺配合埋芝士同煙肉,夾埋意大利麵,真係話唔出嘅咁滿足😍。呢個意大利麵食落去又唔會覺得好乾,因為個汁真係夠曬滋潤💦。啲意大利麵煮得啱啱好,彈牙得嚟又唔會太硬,個煙肉又煮到脆脆地,真係好有口感👌🏻。而家諗起個碟意大利麵嘅樣,真係口水直流💧,好想而家就去食一碟🍽️!你哋又試
經典特色芝士拼盤♦️♦️♦️♦️♦️
芝士煙肉忌廉汁意大利麵♦️♦️♦️♦️♦️
今日我想同大家講下芝士煙肉忌廉汁意大利麵嘅味道🍝。首先,當你一啖嘟落,你會感覺到個芝士🧀嘅香味,濃郁得嚟又唔會太過膩,真係好正😋。加埋煙肉🥓嘅鹹香,啖啖肉,啱哂肉食派嘅你,完全停唔到口🤤。而個汁呢,忌廉🍦嘅滑溜感覺配合埋芝士同煙肉,夾埋意大利麵,真係話唔出嘅咁滿足😍。呢個意大利麵食落去又唔會覺得好乾,因為個汁真係夠曬滋潤💦。啲意大利麵煮得啱啱好,彈牙得嚟又唔會太硬,個煙肉又煮到脆脆地,真係好有口感👌🏻。而家諗起個碟意大利麵嘅樣,真係口水直流💧,好想而家就去食一碟🍽️!你哋又試過未呢?下次有機會嘅話,真係要試下芝士煙肉忌廉汁意大利麵,保證唔會失望👍🏻!
iza’bis唔知大家有冇食過?其實呢間係位於銅鑼灣city’super旗下嘅一間餐廳,好欣賞呢間餐廳嘅食材好新鮮,仲有提供各式各樣唔同地方嘅菜式😋最緊要係選擇夠多!時令活青口香蒜欖油意大利麵😋呢個時令活青口香蒜欖油意大利麵真係太正喇🍝!首先,啲青口🐚新鮮得嚟又彈牙,每啖咬落去都充滿海鮮嘅鮮甜味😋。跟住,啲蒜蓉🧄炒到金黃香脆,同欖油調和咗之後,香氣撲鼻,令到成碟意大利麵都充滿咗地中海風情🌊。意粉煮到啱啱好,口感滑溜又帶啲咬勁,仲要掛住個青口同蒜香嘅欖油,簡直係美味極致👌!加埋啲新鮮嘅香草🌿點綴,唔止色彩繽紛靚麗,仲加深咗菜式嘅層次感。進食嘅時候,記得配啲清新嘅白酒🍷,真係令人回味無窮😍!快啲嚟試下呢個時令佳餚啦!保證你會愛上佢嘅味道🥰!日本山形A5级和牛漢堡扒配白飯😋哇!提到呢個日本山形A5級和牛漢堡扒配白飯🍛,真係令人口水直流💦!首先,和牛🐮嘅肉質軟滑,脂肪分布均勻,每一啖咬落去都係咁嘅濃郁而細膩嘅滋味。啲肉汁🧃好豐富,同白飯混合埋一嚟真係天衣無縫。漢堡扒外層煎到微微焦脆🔥,裡面卻保持住肉嘅多汁及嫩滑,食落咀好有層次感。而且,日本山形嘅和牛係出名嘅頂級和牛,呢個級別🌟其實好少有機會可
時令活青口香蒜欖油意大利麵😋
日本山形A5级和牛漢堡扒配白飯😋
哇!提到呢個日本山形A5級和牛漢堡扒配白飯🍛,真係令人口水直流💦!首先,和牛🐮嘅肉質軟滑,脂肪分布均勻,每一啖咬落去都係咁嘅濃郁而細膩嘅滋味。啲肉汁🧃好豐富,同白飯混合埋一嚟真係天衣無縫。漢堡扒外層煎到微微焦脆🔥,裡面卻保持住肉嘅多汁及嫩滑,食落咀好有層次感。而且,日本山形嘅和牛係出名嘅頂級和牛,呢個級別🌟其實好少有機會可以食到,每一啖都儼如珍寶💎。加埋啲新鮮嘅生菜🥬同番茄🍅,唔單止為漢堡扒增添咗清新,仲令整體食感更加平衡。嗌一碟呢個和牛漢堡扒時,建議搭配杯熱茶🍵,用嚟清新下味蕾,咁就可以更投入咁享受每一口肉嘅醇香味道啦!總之,呢個菜式絕對值得一試👍,保證令你滿足到不得了🥰!
博多屋豆腐花😋
超級豆味香濃嘅滑豆腐花當飯後甜品就一流。
沙律吧😋
簡簡單單都仲可以喺自助吧自己整返個蔬菜沙律,健康又好味。
2024-01-12 340 views
今晚一於食好啲,於是就帶老公嚟呢間餐廳,餐廳主打特色fushion , 真係可以大飽口福!😝環境寧靜舒適,全場播放柔和音樂增加不少氣氛🤓 💜季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱💜 生蠔非常肥美,唔會太重海水味,勁Creamy好好食!💜虎蝦米紙春卷配魚子醬,蘿勒油💜 米子春卷超特色,魚子醬清清香香,虎蝦彈牙,完美配搭!🤚🏻💜法式酥皮龍蝦湯💜絕 對真材實料,龍蝦湯非常濃郁,一定唔係用水溝出嚟!🙏 法式酥皮極度鬆脆鬆化,呢個湯我可以話超正宗😬💜炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒💜。呢個菜真係令人驚艷!西冷牛扒質地鮮嫰,入口即化,口感豐富,充滿肉汁,完全展現左安格斯牛扒嘅獨特風味!🩷💜香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香,鮑魚三文魚籽忌廉汁💜 呢個主菜,都係同西冷牛扒一樣咁好味,南極魚肉肉質鮮嫩,😼口感細膩,配埋特色鮑魚三文魚忌廉汁,帶着淡淡的海鮮甜美,同微妙嘅咸度,入口令人愉悅非常唔錯!絕對值得一試!😺💜法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕💜 最後以呢個甜品作結🤠,焦糖燉蛋甜度適中😄,滋味滿足配埋雲呢拿雪糕。-流!🫶法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕🍦真係
💜法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕💜 最後以呢個甜品作結🤠,焦糖燉蛋甜度適中😄,滋味滿足配埋雲呢拿雪糕。-流!🫶法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕🍦真係一個鍾意食甜嘢人嘅天堂😇。每一啖都係咁滑溜👅,入口即溶嘅燉蛋🥚同香濃雲呢拿雪糕🍨嘅組合,真係叫人停唔到口🚫。焦糖嘅甜味🍯同香草嘅香氣🌿完美融合,令人食完仲想再食😍。每一啖都有一種幸福嘅感覺💖,令人心情大好😊。食落褐色嘅焦糖表面帶點微微嘅焦香🔥,同雪白雪糕嘅清新香甜形成對比,真係一個味蕾上嘅享受👍🏼。而且用馬達加斯嘅香草🌱,味道更加突出,令整個甜品更加高級🎩。食完呢個甜品令人滿足感百分百💯,下次一定要再嚟試😋!
2024-01-12 299 views
之前同媽咪嚟食過呢間餐廳既Lunch,今次就同老公食Dinner啦😍好喜歡餐廳的寧靜環境,裝修得份外有格調,令我們可以靜靜地享受晚餐。老公點了~🔥香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香,鮑魚三文魚籽忌廉汁!🥰我的評價為;一試難忘的香煎小鱗犬牙南極魚,魚肉好厚實!魚皮煎得香而脆口。配上忌廉醬汁,簡直係日式和西式的完美配合💛然後到了~松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽。鐘意食松葉蟹🦀️的我,其實又怕麻煩。呢道菜拆埋肉俾我,開心死🤣蟹肉鮮甜多汁啖啖蟹肉,每口都有海水的咸鮮。✨這道菜特別為喜歡吃生蠔的老公而點的,季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱。特選生蠔🦪📌我們可以完全享受到生蠔在嘴裡拳拳到肉的衝擊,口中感受從最初海水明顯的鹹苦交雜,📌接著感受到蠔肉如奶油般的滑膩甘甜。配上一支美酒🍷。係人生一大樂事啊!終於到我最喜愛的甜品環節。📍法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕📍crème brûlée絕對係我最愛甜品之一💓脆卜卜嘅焦糖加埋又香又滑捋捋嘅燉蛋係完美嘅組合!我和老公都十分滿意餐廳的服務和食物質素,是十分圓滿的晚餐🥣。
🥰我的評價為;一試難忘的香煎小鱗犬牙南極魚,魚肉好厚實!
然後到了~松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽。
鐘意食松葉蟹🦀️的我,其實又怕麻煩。
呢道菜拆埋肉俾我,開心死🤣
蟹肉鮮甜多汁啖啖蟹肉,每口都有海水的咸鮮。
特選生蠔🦪
配上一支美酒🍷。係人生一大樂事啊!
終於到我最喜愛的甜品環節。
📍法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕📍
crème brûlée絕對係我最愛甜品之一💓
脆卜卜嘅焦糖加埋又香又滑捋捋嘅燉蛋係完美嘅組合!

2024-01-11 135 views
最近每日放工落地鐵站前經過時代廣場b1 city super隔離有間幾靚嘅餐廳叫iza’bis,就叫埋老公放工一齊去試吓😚♥️松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽陣陣海膽同蟹肉鮮味散發!海膽鮮甜奶滑,仲有啖啖蟹肉,咬落有好美味嘅鮮甜蟹肉味,仲帶有豐潤同埋嫩滑既牛油果沙律口感,好食到食埋老公個份😏♥️虎蝦米紙春卷配魚子醬、蘿勒油真係一試難忘呀!濃濃既魚子醬香氣,咸咸地又帶有鮮味,配上大隻彈牙既虎蝦,真係每一啖都好好味, 韓再配上蘿勒油簡直係絕配,提升哂成個味道嘅層次!😍♥️法式酥皮龍蝦湯好有驚喜!不但賣相吸引,酥皮好鬆軟,温度啱啱好暖暖地,龍蝦湯足料夠濃,鮮甜到不得了!食到停唔到口!😙法式酥皮龍蝦湯,喺口感同味道上都達到一個高度平衡,令人印象深刻🌟。湯頭濃郁而香滑,每一啖都嚐到龍蝦肉帶來嘅細膩鮮味,同時伴隨住輕微嘅海洋鹹香🦞。而飲完湯之後,唇齒留香,記憶猶新。高湯嘅入味十足,而且經過細心熬煮,每一口都透露出廚師嘅匠心獨運。湯面上覆蓋嘅酥皮帶點金黃色澤,一破之下,熱氣騰騰,咔吱聲響透出誘人嘅香氣,就好似帶你進入一個味覺嘅幸福國度😋。嗰啲酥皮嘅鬆脆,同濃湯嘅絲滑形成絕妙對比,每一個層面都令人讚賞。法式酥
♥️松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽
♥️虎蝦米紙春卷配魚子醬、蘿勒油
♥️法式酥皮龍蝦湯
好有驚喜!不但賣相吸引,酥皮好鬆軟,温度啱啱好暖暖地,龍蝦湯足料夠濃,鮮甜到不得了!食到停唔到口!😙法式酥皮龍蝦湯,喺口感同味道上都達到一個高度平衡,令人印象深刻🌟。湯頭濃郁而香滑,每一啖都嚐到龍蝦肉帶來嘅細膩鮮味,同時伴隨住輕微嘅海洋鹹香🦞。而飲完湯之後,唇齒留香,記憶猶新。高湯嘅入味十足,而且經過細心熬煮,每一口都透露出廚師嘅匠心獨運。湯面上覆蓋嘅酥皮帶點金黃色澤,一破之下,熱氣騰騰,咔吱聲響透出誘人嘅香氣,就好似帶你進入一個味覺嘅幸福國度😋。嗰啲酥皮嘅鬆脆,同濃湯嘅絲滑形成絕妙對比,每一個層面都令人讚賞。法式酥皮龍蝦湯唔單止係一道湯品,更像係藝術品,將法國菜嘅優雅同美感完美融合,為呢一餐飯添上咗一筆不可多得嘅華麗。飲落呢碗湯,唔止溫暖咗胃,更溫暖咗心,令人好想再來一次,再次品嚐佢嘅美妙。
♥️香煎澳洲小鏻犬牙南極魚配香炒茴香、鮑魚三文魚籽忌廉汁
第一次試呢款魚,一試立即愛上!魚肉嫩滑,入口即溶。再加上茴香陣陣既香氣同鮑魚三文魚籽忌廉汁,絕配!推介!🫰🏻
♥️炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒
香氣撲鼻!豬肉肉味香濃,唔會太韌剛剛好,仲有吸哂豬肉汁既茄子,軟滑多汁,超美味😋

老公讚不絕口,已經放左入必回頭嘅餐廳名單了🤭
2024-01-11 221 views
上星期同男朋友一齊去咗時代廣場食飯就揀咗呢一間食午餐。原來餐廳午餐係主打半自助餐,即係可以飲食出邊嘅食物在自己揀一個食物。半自助餐的食物主要都係輕食同埋錢財為主,有好多款沙律可以選擇,仲有一啲冷盤!另外,食完晒所有食物後仲有甜品可以食呀。首先,沙律就食咗羽衣甘藍羅馬生菜,我係幾鍾意食羽衣甘藍的但係男朋友就十分討厭~另外,還有特色冷肉拼盤,有幾款冷肉食,都是好食的。然後就是主菜了!我就叫咗呢個日本山形A5级和牛漢堡扒配白飯,真係令人食指大動😍!首先,呢塊和牛漢堡扒嘅質素真係一流,肉質鬆軟得黎多汁,每一啖都係那種入口即溶嘅感覺,好似係咬緊雲朵咁。再加上呢種和牛嘅油花分佈得非常均勻,食落去雖則肥美但又唔會覺得膩口🥩。佢嘅肉香濃郁,香氣四溢,食一啖肉扒就可以感受到山形和牛嘅尊貴及出色。而佢哋啲漢堡扒煎得啱啱好,外層微焦香脆,裡面肉汁充足,咁樣嘅煎法真係可以封住所有嘅肉汁同味道。呢個白飯就係漢堡扒嘅最佳拍檔,白飯幼滑嘅口感同和牛肉嘅豐腴完美地融合到一齊🍚。簡單嚟講,呢個和牛漢堡扒配白飯絕對係一種味覺嘅享受,每一啖都令人回味無窮,絕對係值得一試嘅精緻美食。下次有機會一定要再嚟啲和牛体驗,好過癮!😋男朋友叫咗芝士煙肉忌廉汁意大利麵,對於男仔來講份量真係偏小,意粉嘅芝士係好重的同好掛汁,意粉軟硬度都是適中。
覆桌city’super呢間餐廳,其實幾個月前我已經黎食過㗎喇,覺得佢啲嘢食勁高質☺️!知道佢個dinner Menu會不斷轉款,呢排呢又轉左另外一個Dinner Set啦,又可以試唔同嘅新嘢lu 😼!今日就book咗嚟呢度試吓佢新嘅呢個dinner set!呢個set總共有六個course:前菜,海鮮,湯同甜品呢廚師已經準備好㗎喇,我哋只需要揀主菜!👏🏼👏🏼👏🏼✅季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱。一黎就係呢個咁高質嘅前菜,為呢餐開咗個靚頭!生蠔非常新鮮,勁大隻,質素高!食得放心。師傅㊙️製嘅檸檬酸洋蔥啫喱,非常特別,酸酸甜甜,勁開胃!😼✅松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽。海膽勁鮮甜,肥美,一啖拍落去真係超正!加上嘅松葉蟹肉同埋牛油果非常特色鮮味!食完一啖有一啖!😳✅虎蝦米紙春卷🍤包裹住鮮味十足嘅虎蝦,外層米紙烹調得剛剛好,既有韌性又唔會過度韌硬,輕輕咬一啖就可以感受到裏面嘅鮮蝦彈牙有勁,海鮮嘅鮮甜味道係咁漫延開來。而且啲春卷仲加入咗爽口嘅蔬菜,例如青瓜同生菜,肉質鮮美嘅虎蝦配合清脆嘅蔬菜,每一啖都好有層次感。再嚟,配上嘅魚子醬🐟更加係錦上添花,微微嘅鹹香、魚子嗰種獨特嘅海洋味道,令整個春卷嘅
覆桌city’super呢間餐廳,其實幾個月前我已經黎食過㗎喇,覺得佢啲嘢食勁高質☺️!知道佢個dinner Menu會不斷轉款,呢排呢又轉左另外一個Dinner Set啦,又可以試唔同嘅新嘢lu 😼!今日就book咗嚟呢度試吓佢新嘅呢個dinner set!呢個set總共有六個course:前菜,海鮮,湯同甜品廚師已經準備好㗎喇,我哋只需要揀主菜!👏🏼👏🏼👏🏼
✅虎蝦米紙春卷🍤包裹住鮮味十足嘅虎蝦,外層米紙烹調得剛剛好,既有韌性又唔會過度韌硬,輕輕咬一啖就可以感受到裏面嘅鮮蝦彈牙有勁,海鮮嘅鮮甜味道係咁漫延開來。而且啲春卷仲加入咗爽口嘅蔬菜,例如青瓜同生菜,肉質鮮美嘅虎蝦配合清脆嘅蔬菜,每一啖都好有層次感。再嚟,配上嘅魚子醬🐟更加係錦上添花,微微嘅鹹香、魚子嗰種獨特嘅海洋味道,令整個春卷嘅味道更加突出。每次啖到啲魚子醬,輕輕一咬之後啲魚子就喺口腔裏面爆開,鹹香嘅魚子汁混合咗春卷嘅鮮味,真係一種莫大嘅享受。此外,虎蝦嘅色澤,同魚子醬嘅黑黃色相映成趣,視覺同味覺嘅雙重享受,令人一試難忘。呢款虎蝦米紙春卷配魚子醬既美味又有層次,絕對係會令你嘆為觀止嘅美食之一😋,快啲去試吓,保證你會愛上佢!
✅炕燒味噌日本北海道豬扒配茄子田樂燒。茄子田樂少,鮮甜美味!茄子炆得唔算太林,仲好有咬口!唔會林啤啤咁!而北海道豬扒都非常高質,豬扒咬落有質感!非常正式!❗️❗️
✅炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒 !牛扒好好味!安格斯果然係唔同啲,靚牛就即係靚牛,一咬落去就知道個分別!咁當然都要個廚師煮得好啦!我哋叫咗medium,師傅就真係煎到佢係medium冇多冇少!啱晒我口味!😍
2024-01-11 129 views
餐廳:iza’bis by city’super地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場B1樓 city'super特色:高質特色cef、西餐&多國菜,提供各式正宗美食,而且都好適合打卡架!****亞之竹白菌沙律,沙律菜本身已經好吸引,再加上白菌更加好食👍🏻✌🏻擺設好靚好有心思,睇得出係整齊設計過的~健康地開始今日的一餐!💓****時令活青口香蒜欖油義大利麵,is my favourite!!! 💓都幾香,青口是一種富含蛋白質和礦物質的貝類,搭配香蒜和橄欖油,為義大利面帶來了濃鬱的海鮮風味,真係幾特別,食到好有口感💓真係正到轟👍!🍝啲麵質感爽滑,彈牙得黎唔爛,一啖落喉就知幾好食。個青口啲肉鮮味又爽口,入面帶少少海水味,咬落去啲汁液仲可以爆喺口入面😋。啲蒜末足料,同啲新鮮欖油嘅香味結合埋一齊,食落去後齒留香,啲青口同意大利麵嘅鮮味更加突出。煮啲麵嗰陣已經聞到個香味飄哂成間屋。仲有少少辣椒片🌶️點綴,喺你嘅味蕾上加入微微嘅辣度。有陣時仲加埋少少帕馬森芝士將口味提升到另一個層次,個味道真係正到講唔出嚟🧀。最正嘅係,啲青口完全吸收咗啲蒜同欖油嘅味道,啲肉質爽脆得嚟又鮮甜。如果你鍾意海鮮嘅意粉,咁呢個時令
餐廳:iza’bis by city’super
****時令活青口香蒜欖油義大利麵,is my favourite!!! 💓都幾香,青口是一種富含蛋白質和礦物質的貝類,搭配香蒜和橄欖油,為義大利面帶來了濃鬱的海鮮風味,真係幾特別,食到好有口感💓真係正到轟👍!🍝啲麵質感爽滑,彈牙得黎唔爛,一啖落喉就知幾好食。個青口啲肉鮮味又爽口,入面帶少少海水味,咬落去啲汁液仲可以爆喺口入面😋。啲蒜末足料,同啲新鮮欖油嘅香味結合埋一齊,食落去後齒留香,啲青口同意大利麵嘅鮮味更加突出。煮啲麵嗰陣已經聞到個香味飄哂成間屋。仲有少少辣椒片🌶️點綴,喺你嘅味蕾上加入微微嘅辣度。有陣時仲加埋少少帕馬森芝士將口味提升到另一個層次,個味道真係正到講唔出嚟🧀。最正嘅係,啲青口完全吸收咗啲蒜同欖油嘅味道,啲肉質爽脆得嚟又鮮甜。如果你鍾意海鮮嘅意粉,咁呢個時令活青口香蒜欖油義大利麵絕對係你嘅不二之選👌!個嘴巴食完之後仲會諗住個味道,全日都食得落去💯。下次再嚟一定仲要叫呢個,真係食完仲想再食㗎!🤤
****煙三文魚,味道都有啲nice。,三文魚富含高品質的蛋白質和健康的脂肪,maxxxx惹味😍😋

****羽衣甘藍羅馬生菜,羽衣甘藍富含維生素C、維生素K和纖維,有助於養護身體和增強免疫系統。

真係超級抵,唔來食就走雞啦😆夏天熱辣辣來食真係非常不錯,菜式都比較開胃~
2024-01-09 123 views
今次分享嘅西餐廳位於銅鑼灣,就係iza’bis by city’super啦💓一齊試下佢地既semi-buffet lunch。💓💓////日本三和名古屋地雞吉列小食就有埋沙律菜,完全沒有渣,沙律菜夠清新,好健康!雞肉都好彈牙。💓💓////配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁面有非常濃厚既芝麻味,🐖肉好彈牙好紮實,醬汁creamy。🌺好耐冇食過咁香嘅豬扒,肉質Juicy,就連啲汁都可以lam 到乾乾淨淨🤤💓💓////日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬義大利寬條麵日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬羺大利寬條麵啲味道真係🤤👌🏼!和牛肉質非常嫩滑,入口即溶,香濃嘅蕃茄肉醬就夠哂味,酸酸甜甜,同埋啲義大利寬條麵煮得啱啱好,好彈牙。食落去啲肉醬同麵條真係好夾得,完全可以感受到嗰種高級和牛嘅美味。加埋個香脆既麵包🥖餅底,令呢碟義大利麵變得更加豐富!呢個菜真係食落好滿足😋,令人食唔停口😍好好味😘!如果你鍾意食牛肉同意粉,呢個絕對係一個好好嘅選擇。 山形縣嘅和牛真係名不虛傳,每一啖都充滿著幸福嘅感覺🥰。💓💓////自製麵包布丁一點都唔會肥膩,反而覺得好松化。💓💓////烤新薯洋蔥沙律呢個都好好食,薯仔好軟糯
💓💓////日本三和名古屋地雞吉列
💓💓////配紫蘇葉椰菜絲沙律及手磨芝麻豬扒汁
💓💓////日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬義大利寬條麵
💓💓////自製麵包布丁
一點都唔會肥膩,反而覺得好松化。
💓💓////烤新薯洋蔥沙律
呢個都好好食,薯仔好軟糯,沙律好新鮮。

因為餐廳都幾多人,所以等左一陣先入座,等緊嘅期間,我覺得呢間舖頭嘅環境清潔得好乾淨,完全睇得出店主好用心咁打理。
2024-01-09 102 views
妹妹今天生日適逢爹娘相識35週年👩🏻‍❤️‍👨🏻,所以特別訂位跟爹娘和妹妹去銅鑼灣時代廣場iza’bis慶祝💃🏻首先,季節特選生蠔配檸檬甜酸洋蔥啫喱 ⭐️極大驚喜美食🤩新鮮生蠔帶海洋風味,搭上檸檬清新酸味和甜酸洋蔥啫喱,令到層次非常豐富,簡直是舌尖上的享受。推薦所有喜愛海鮮的美食愛好者!法式酥皮龍蝦湯真係一個令人驚喜嘅菜式😍!湯底非常濃郁,每一啖都充滿咗來自海底嘅鮮美。龍蝦嘅肉質絕對一流,咬落去彈牙而又富有口感👌,令人一食難忘。而且食佢嗰陣,上面嗰層金黃嘅酥皮🥮,真係烘焙到剛剛好。揭開酥皮嘅時候,隨即飄出陣陣嘅誘人香氣,令人垂涎🤤;而酥皮嘅輕脆口感同底下嘅濃湯互相對比,更加突顯出湯品嘅層次和豐富度🍲。每一啖湯都感覺到龍蝦嘅高級口感,佢嘅甘甜同湯底嘅濃厚香味融合得天衣無縫,令人飲咗一啖仲想再飲😋。而且份湯真係煮得恰到好處,唔會過於濃稠或者稀薄,完全可以滿足到喜歡嚐鮮嘅食客👍。食法式酥皮龍蝦湯,不單止係食物嘅享受,更加係一種視覺同味覺嘅雙重盛宴🎉。絕對係值得細味品評嘅美食,推介俾所有愛好法式料理嘅食友,一試難忘🙌!賣相漂亮的松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽 ⭐️色澤鮮亮,松葉蟹味味道濃郁,肉質鮮甜

賣相漂亮的松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽 ⭐️色澤鮮亮,松葉蟹味味道濃郁,肉質鮮甜爽口,吃下去很有滿足感,真是品質很好的松葉蟹。配上奶油咁重的牛油果沙律,令人吃不停口😚。
接著,炕燒 city'super 自家製 60 日乾藏熟成美國長期穀飼安格斯西冷牛扒⭐️ 牛肉經過60日熟成,質地非常鮮嫩多汁,帶有濃郁的牛肉風味。每一口都散發著濃郁的肉香,入口即化。炕燒得剛好的外皮帶有微微的焦糖色,增添了口感的層次,值得一試🥳。
還有少不了的甜品,法式焦糖燉蛋配香草馬達加斯雲呢拿雪糕⭐️賣相相當誘人,吃下去焦糖燉蛋甜甜嫩滑,齒頰留香,配上香草雲呢拿雪糕,令全家都回味無窮👨‍👩‍👧‍👧
2024-01-09 128 views
半自助餐食物包括有沙律🥗餐湯,火腿芝士拼盤,甜品等等。沙律可以自己配食咩同樣都有係已經整好的沙律,其中有博多屋大豆蓉沙律!大豆蓉有啲似薯仔蓉嘅感覺🥔沙律區域還有煙三文魚🍣我都食咗好幾塊!主食〽️日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵嘅味道嘅確係高級享受😌。首先,嗰A5和牛肉質嫩滑,入口即溶,仲有一種深邃嘅牛肉香,完全可以話係肉中珍品👍。而蕃茄肉醬裏面嘅番茄番茄,酸酸甜甜好開胃,仲有山形縣特色嘅鮮甜,同和牛嘅味道夾得好正💯。寬條麵吸滿咗肉醬,每一啖都好滿足😋。另外,餐廳嘅烹調技巧都好關鍵,佢地嘅廚師完美咁將和牛嘅鮮味同番茄嘅清新結合埋一齊👌。整體嚟講,呢碟意大利麵唔單只賣相吸引👀,味道亦都令人滿足到不得了,一定會再嚟食多次既選擇🙌🎉。〽️時令活青口香蒜欖油意大利麵時令活青口香蒜欖油意大利麵味道鮮美得嚟唔油膩,真係食到嘴邊都仲回甘回甘🤤。啲青口爽口彈牙,用啲香蒜同欖油煮到入味,每啖都咁美味,令人食咗仲想再食👍。意大利麵條煮到啱啱好,唔會太淋亦唔會太硬,啱曬口感🍝。啲欖油香味仲可以同啲青口嘅鮮甜味道完美咁配搭埋一齊,口感層次感十足😋。總括嚟講,呢
自助餐食物

主食
〽️日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵
〽️時令活青口香蒜欖油意大利麵
時令活青口香蒜欖油意大利麵味道鮮美得嚟唔油膩,真係食到嘴邊都仲回甘回甘🤤。啲青口爽口彈牙,用啲香蒜同欖油煮到入味,每啖都咁美味,令人食咗仲想再食👍。意大利麵條煮到啱啱好,唔會太淋亦唔會太硬,啱曬口感🍝。啲欖油香味仲可以同啲青口嘅鮮甜味道完美咁配搭埋一齊,口感層次感十足😋。總括嚟講,呢個菜式喺這個季節食真係無得輸,個人好鍾意呢款意粉,推薦比大家試吓!👌👏🙌
2024-01-05 174 views
前日同媽媽去完city‘super買嘢就行過咗隔離呢間佢哋嘅餐廳食飯,今次我哋係喺中午嘅時間嚟食,由於撞正咗係午飯時段,見到呢間餐廳都幾多人食人氣好高🥰今次就食咗佢哋以下呢幾款食物😍全部都非常之推介!博多屋豆腐花超級滑溜,博多屋嘅豆腐花真係好正,食落去好滑溜,啖啖都係純正嘅豆香,完全感受到新鮮豆漿嘅味道。每次去到博多屋,總係少不了要嚟碗豆腐花,佢哋嘅豆腐花質感細膩,入口即溶,完成度一流。除咗質地講究之外,佢哋豆腐花嘅甜度都控制得好好,唔會太甜膩,可以食到豆腐本身嘅清甜。更加特別嘅係,佢哋提供咗黃糖,令到豆腐花嘅風味更加豐富多元,食落口感層次分明。雜錦水果非常之新鮮,除咗水果我仲鍾意加埋啲蔬菜,整個水果蔬菜沙律添。唔想食得太肥膩,就揀咗呢個冷烏冬配茅乃舍冷烏冬汁,烏冬超級滑,而且有一定嘅粗度,加上烏冬汁調味後,酸酸甜甜咁好開胃又好味。自製麵包布丁係我最鍾意嘅甜品,焗到表面好香,入面仲有布甸,雙重享受!

今次就食咗佢哋以下呢幾款食物😍全部都非常之推介!