2022-06-17 26 views
行過尖沙咀知道開咗間串燒店就去試下,店舖唔算好大要食可能要預早book定台。一行4人,每2個人有一碟特色酸辣汁。海鮮燒蟶子,大大條 多蒜 海鮮新鮮燒雞翼(值得推介,蜜汁燒雞翼)燒芝士響鈴,燒牛舌燒雞髀菇,燒羊架,燒韭菜串燒唔似出面啲燒烤店,只有孜然味燒羊架 大件夾抵食燒翠玉瓜,燒牛肉燒金菇包燒茄子值得一提嘅係每台都配有一塊熱石,所以嘅串燒放上去唔怕傾下傾下計會涷哂。串燒加啤酒🍻店內有多款酒提供,岩哂同老友鬼鬼吹水食串燒。

海鮮燒蟶子,大大條 多蒜
海鮮新鮮

燒雞翼(值得推介,蜜汁燒雞翼)
燒芝士響鈴,燒牛舌

燒雞髀菇,燒羊架,燒韭菜
串燒唔似出面啲燒烤店,只有孜然味
燒羊架 大件夾抵食

燒翠玉瓜,燒牛肉

燒金菇包

燒茄子

串燒加啤酒🍻
店內有多款酒提供,岩哂同老友鬼鬼吹水食串燒。
2022-06-14
$130 (Dinner)
  • 馬來西亞大蜆
2022-06-17 981 views
身邊不少人移民離港 找了間高質的餐廳作道別位於尖沙咀的喜膳燒 @tsthappyq 深受歡迎雖然位置有點不起眼 隱藏在寶勒巷中的地舖但座無虛席🔥餐廳提供熱石擺放串燒 保持溫度.必食TOP 5 推介 (排名不分先後)🐚蒜蓉燒貴妃蚌由店員推介的 意外的好吃 貴妃蚌大隻無沙燒得十分嫩滑 完全沒有老掉 反而很多汁🍖燒黑豚肉龍躉卷外層是鹽燒黑豚肉 包住内層的龍躉魚肉好特別的組合 喜膳燒的海鮮類都值得一試🥩燒紐西蘭羊架羊架成為全場的CP王 好抵食 $78有兩大塊而且燒得剛剛好 保留肉質軟嫩多汁 微微羶味👅海鹽燒皇牌牛舌薄切牛舌內藏豐厚既油脂 加上簡單海鹽調味燒得外脆內軟 真的很有驚喜 配啤酒吃一流🍍燒玉桂焦糖金菠蘿燒菠蘿就食得多 加了層焦糖令口感變得豐富一咬下去馬上爆汁 再灑上玉桂粉 超級推薦其他串燒水準都不俗🍻再加杯麒麟生啤 爽啊.諗唔到叫咩 可以參考以下菜單👇🏻當晚食咗:燒蟶子皇、蒜蓉燒貴妃蚌、燒紐西蘭羊架燒黑豚肉龍躉卷、芝士焗意大利大蘑菇燒芝士西班牙黑毛豬五花腩、明太子釀雞翼燒豬頸肉串、海鹽燒皇牌牛舌、燒雞軟骨燒玉桂焦糖金菠蘿✨人均若$300左右 連加一
身邊不少人移民離港 找了間高質的餐廳作道別
位於尖沙咀的喜膳燒 @tsthappyq 深受歡迎
雖然位置有點不起眼 隱藏在寶勒巷中的地舖
但座無虛席🔥餐廳提供熱石擺放串燒 保持溫度
必食TOP 5 推介 (排名不分先後)
🐚蒜蓉燒貴妃蚌
燒菠蘿就食得多 加了層焦糖令口感變得豐富
一咬下去馬上爆汁 再灑上玉桂粉 超級推薦
其他串燒水準都不俗🍻再加杯麒麟生啤 爽啊
諗唔到叫咩 可以參考以下菜單👇🏻當晚食咗:
燒蟶子皇、蒜蓉燒貴妃蚌、燒紐西蘭羊架
燒黑豚肉龍躉卷、芝士焗意大利大蘑菇
燒芝士西班牙黑毛豬五花腩、明太子釀雞翼
燒豬頸肉串、海鹽燒皇牌牛舌、燒雞軟骨
燒玉桂焦糖金菠蘿✨人均若$300左右 連加一
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
  • 海鹽燒皇牌牛舌
  • 燒紐西蘭羊架
  • 蒜蓉燒貴妃蚌
2022-06-16 12 views
今日Weekend 收工就約左朋友去佢公司附近呢間喜膳光居酒屋吹下水食串燒!好彩我一早book左位,夜晚7點黎到已經接近滿座!呢間小店主打海鮮燒物,特別係龍躉及生蠔!當然仲有基本豬牛羊雞既款式!我地今晚就點左牛味濃和牛串、雞腎、台灣腸、雞泡魚乾及明太子雞翼送酒!第一次見有龍躉做串燒包住豚肉味道與口感都幾特別!日本霜降牛串牛味甚濃唔韌!魚肉燒賣配沙爹醬寧舍惹味!另外蔬菜就點左燒茄子及京蔥!聖子好大隻,不過我反而欣賞扇貝上面既蒜茸粉絲超級香喎!餐廳仲特別預備熱石慶住啲串燒等佢唔好凍冰冰.呢點真係抵讚.

我地今晚就點左牛味濃和牛串、雞腎、台灣腸、
雞泡魚乾及明太子雞翼送酒!
第一次見有龍躉做串燒包住豚肉味道與口感都幾特別!

• 燒扇貝
  • 明太子釀雞翼
2022-06-15 15 views
味道😋😋😋😋環境😋😋😋😋服務😋😋😋😋衛生😋😋😋😋抵食😋😋😋😋今日難得約左人happy hour, happy完有d餓,所以走左去搵宵夜啦!行開寶勒巷見到喜膳燒,一於要試下。我地叫左幾樣野食,燒聖子皇、燒紐西蘭羊架、燒芝士西班牙黑毛豬五花腩、海鹽燒秋葵、鹽燒日本雞心同埋焗墨西哥黑松露芝士薄餅1.聖子皇上枱好大隻呀😍😍咬落鮮甜彈牙,加埋d蒜蓉一齊食簡直一流😋2.羊架燒嘅時間岩岩好緊緊熟,所以咬落一d都唔韌,而且唔係話好騷,用手拎住大啖大啖咁撕開黎食,正呀😋😋3.芝士黑毛豬五花腩食落油脂豐富,好夠豬味,加上佢d香濃芝士醬一齊食,邪惡死啦😈4.燒秋葵唔會燒到熟過龍,咬落爽口,食出淡淡鹽香,非常好味5.雞心燒得唔錯,食落唔會太有內臟嘅味道,好有咬口,味道都唔差,所以如果怕內臟味道嘅人都可以一試。6.黑松露芝士薄餅上枱熱辣辣,直頭辣手🤤拎起手仲拉到絲,正呀!聞落唔覺有黑松露味,但食落就食到淡淡松露味,然後就芝士味,好有層次,食完好滿足☺☺整體黎講,食物質素幾好,食物大件,價錢唔算貴,宵夜黎講係最佳選擇。
味道😋😋😋😋
環境😋😋😋😋
服務😋😋😋😋
衛生😋😋😋😋
抵食😋😋😋😋

1.聖子皇
上枱好大隻呀😍😍咬落鮮甜彈牙,加埋d蒜蓉一齊食簡直一流😋

2.羊架

3.芝士黑毛豬五花腩

4.燒秋葵
唔會燒到熟過龍,咬落爽口,食出淡淡鹽香,非常好味

5.雞心

6.黑松露芝士薄餅

1K
2022-06-15 22 views
放工鬆一鬆, 同朋友飲番杯, 食串串燒已經係好大享受。依度除左有啤酒外仲有SAKE, 唔飲酒既飲汽水食串燒一樣咁爽。今晚叫既全部都好好食, 中意依度D串燒唔會一味落勁多孜然粉, 而且每串都有番咁上下SIZE。特別推介既估你唔到, 就係燒麵根! 燒到香香地, 加埋沙嗲汁好惹味, 食落又厚又有煙韌口感, 簡單美味!海鹽燒皇牌牛舌又厚又彈牙,少少鹽吊吊味就夠好食。燒紐西蘭羊架羊架成隻雞脾咁大隻, 好好肉地, 香而不酥。 稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋 $72硬係要食留個熱辣辣烏冬, 個胃飽到突出黎先滿足! 烏冬係煙韌烏冬不是CHEAPHCEP烏冬哦!整體食物水準高,氣氛熱鬧,同三五知己飲野吹水最岩👍🏻
放工鬆一鬆, 同朋友飲番杯, 食串串燒已經係好大享受。

海鹽燒皇牌牛舌
又厚又彈牙,少少鹽吊吊味就夠好食。

燒紐西蘭羊架
羊架成隻雞脾咁大隻, 好好肉地, 香而不酥。

稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋 $72

整體食物水準高,氣氛熱鬧,同三五知己飲野吹水最岩👍🏻
2022-06-15 22 views
呢間串燒店🍢會連埋鐵板上,即使追加都可以令每串燒都可以keep 住溫度♨️ 唔怕掛住同朋友傾計啲食物凍曬💙*蒜蓉燒貴妃蚌 $68海水鮮味十足,厚身鮮甜,推薦👍🏾*鹽燒牛舌 $49好爽口, 燒到外脆內軟🤤 推薦👍🏾*燒牛肩胛 $48 牛味濃,肉質好嫩😍*燒豬頸肉 (bbq) $26整到有少少燶邊,好正😆*西班牙黑毛豬五花肉 $46肥瘦相間,食落口感一流*日本霜降和牛串 $59肉質較厚且咬口,油花唔算好重,食落唔會膩
*蒜蓉燒貴妃蚌 $68
海水鮮味十足,厚身鮮甜,推薦👍🏾

*鹽燒牛舌 $49
好爽口, 燒到外脆內軟🤤 推薦👍🏾

*燒牛肩胛 $48
牛味濃,肉質好嫩😍

*燒豬頸肉 (bbq) $26
整到有少少燶邊,好正😆

*西班牙黑毛豬五花肉 $46
肥瘦相間,食落口感一流

*日本霜降和牛串 $59
肉質較厚且咬口,油花唔算好重,食落唔會膩

2022-06-14 16 views
無諗過係尖沙咀都有串燒食 😂係一個都幾隱蔽既位置搵到間餐廳出面睇 佢係一間居酒屋估唔到裡面係一間食串燒 有日本酒同埋啤酒飲🍺🍻選擇都幾多嫁~ 野食都算上得快串燒好興等好… 好… 好… 耐嫁嘛😂海鮮燒芝士響鈴. 又幾好味! 令我產生係屋企都可以試下自己整既念頭! 😂😂牛舌推介呀! 韭菜是食串燒必叫既! 有2 隻味可以揀, 鹽燒,孜然味~有無人覺得其實呢隻菜成日都好難咬斷😂但又好好味! 蒜香金菇!茄子 切好左 唔洗自己係到拉撕😂羊架 👍🏻👍🏻
無諗過係尖沙咀都有串燒食 😂
係一個都幾隱蔽既位置搵到間餐廳
出面睇 佢係一間居酒屋
估唔到裡面係一間食串燒 有日本酒同埋啤酒飲🍺🍻
選擇都幾多嫁~ 野食都算上得快
串燒好興等好… 好… 好… 耐嫁嘛😂
海鮮
牛舌推介呀!

韭菜是食串燒必叫既! 有2 隻味可以揀, 鹽燒,孜然味~
有無人覺得其實呢隻菜成日都好難咬斷😂
但又好好味!

蒜香金菇!
茄子 切好左 唔洗自己係到拉撕😂

羊架 👍🏻👍🏻
2022-06-13 16 views
真係好耐無見我呢個好姊妹👭疫情攪到我地無得飛去旅行😞唯有係香港發掘地方去食大家都鍾意既串燒🍢一齊啤啤佢😂今晚我地黎到尖沙咀寶勒行既「喜膳燒」位置都幾隱蔽😆今晚黎到都坐無虛席😌餐單選擇有「海鮮、肉類、丸、腸、餃及菜類」為主😎🔹燒黑豚龍躉卷🐖龍躉吸收左豚肉既油脂食落好惹味🥰🔹燒京蔥大愛😍好甜無辣味🔹燒茄子 🍆撒滿蒜茸孜然粉味道一流😜🔹燒雞臀🐥無燒到乾晒😊控制火候得幾好😍🔹燒黑椒台灣腸 黑椒味重甜甜地既台灣腸好食🔹燒扇貝及勝子超鮮甜🤤最愛勁蒜多粉絲👍🔹雞泡魚干點沙律醬送酒一流🍻🔹明太子雞翼燒到外脆入面仲好熱辣辣.唔錯呀!食串燒必配啤酒🍻我地都愛飲生啤🍺麒麟生啤夠凍配熱辣辣串燒好正🍻

🔹燒黑豚龍躉卷🐖龍躉吸收左豚肉既油脂食落好惹味🥰
🔹燒京蔥大愛😍好甜無辣味

🔹燒茄子 🍆撒滿蒜茸孜然粉味道一流😜

🔹燒雞臀🐥無燒到乾晒😊控制火候得幾好😍

🔹燒黑椒台灣腸 黑椒味重甜甜地既台灣腸好食
🔹燒扇貝及勝子超鮮甜🤤最愛勁蒜多粉絲👍

🔹雞泡魚干點沙律醬送酒一流🍻

🔹明太子雞翼燒到外脆入面仲好熱辣辣.唔錯呀!

食串燒必配啤酒🍻
我地都愛飲生啤🍺麒麟生啤夠凍配熱辣辣串燒好正🍻
2022-06-13 688 views
工作繁忙,有時可以下班後跟好同事好朋友吃點東西聊聊天是不錯的選擇,這次就與好同事來到尖沙咀一間串燒店來個happy hour咯~  燒珍寶大扇貝(配蒜蓉) $68非常大隻又新鮮十足!配上蒜蓉及粉絲一同燒製,哪會有不好吃的理由?燒馬來西亞大蜆 $88份量蠻多,size比一般在大排檔吃到的還要大!蜆肉新鮮飽滿,沒有沙粒,還帶淡淡海水味~ 燒紐西蘭羊架 $78/2件羊架比我想像中來得還要大件,羊肉肉質肥美鮮嫩多汁,沒有羊羶味反之油脂香氣四溢,愛吃羊的我實在吃得很滋味燒芝士西班牙黑毛豬五花肉 $46這個賣相十分吸引,五花肉脂肪比例平均,油香搭配搽在表面的芝士醬更添風味明太子雞翼 $48/2隻燒得外表香脆的去骨雞翼釀了份量十足又充滿鹹香的明太子,非常飽滿又香口,明太子控必試芝士響鈴 $22/2件絕對是必食推介!響鈴燒過後外表變得更香脆,裡面唧滿味道香濃的芝士醬,咬開所有芝士餡流出來,非常特別!日本霜降和牛串 $59牛味濃郁,燒得剛好不會太老,還有很多肉汁,油脂滿滿,調味亦然,少許鹹香更能帶出牛肉味燒豬頸肉串(配沙嗲汁) $26這個很有趣~ 口感很像吃叉燒一樣,油花分布平均,肉質厚實有咬口!最重點

燒珍寶大扇貝(配蒜蓉) $68
燒馬來西亞大蜆 $88
燒紐西蘭羊架 $78/2件
燒芝士西班牙黑毛豬五花肉 $46
明太子雞翼 $48/2隻
芝士響鈴 $22/2件
日本霜降和牛串 $59
燒豬頸肉串(配沙嗲汁) $26
這個很有趣~ 口感很像吃叉燒一樣,油花分布平均,肉質厚實有咬口!最重點是沙嗲汁跟秘製醬汁令豬頸肉味道甜甜的更惹味
蒜蓉牛油焗娃娃菜 $45
最失望的一款,調味太重了,其實不用灑鹽只放蒜蓉跟牛油就已經很好吃~ 可是這個就鹹得太誇張

店家雖在尖沙咀這個核心地段但不好找,不過這也是她的特色之一;主打港式風味串燒,但裝潢卻是帶居酒屋及酒吧風格,相當有格調
有一樣是非常欣賞店家做法的,他們會在客人下單後及準備上菜之前,會先將已經加熱過的熱石板放到客人面前,食物準備好後就把串燒放在這塊石板上,就算跟朋友聊得再起勁忘了進食也因為這塊熱石板幫忙保存串燒的熱度,減慢放涼速度而影響食物質素;另一方面就是抽風系統做得非常好,全店也沒有甚麼油煙味,離場時衣服也沒有吸到味道來
由於店家座位數量不多,晚上來光顧的客人又不少,建議先訂座會比較好
2022-05-31
2022-06-12 22 views
燒牛丸,配咗經典蜜糖汁, 真係唔想自己bbq, 假手於人就最岩, 真係好方便, 蜜糖汁配埋彈牙牛丸, 十分滋味北寄貝燒, 將肉質肥美厚實的北寄貝對半切開,用七味粉、秘製燒汁及蔥花調味,再以精準火侯烤製。中央燒至嫣紅的貝肉,甘甜鮮味倍增,沾點殼中湯汁精華燒豬皮烤香後不會很油,質感軟軟的,膠質很重每一口都充滿骨膠原燒蘆筍口味清甜、口感爽脆,簡簡單單串燒的烹飪方法,就能嘗到其與生俱來的美味, YUMMY燒煙肉車厘茄, 用煙肉包實再燒。煙肉味道鹹香帶脆,配埋JUICY車厘茄,可中和味濃的感覺,吃時內裏充滿肉汁,令人回味

2022-06-08 22 views
今晚去寶勒巷覓食 揀左呢一間食串燒嘅👅 裝修好有日式居酒風格🇯🇵串燒嘅好處係份量唔會好多 可以試到多啲款🫶🏼 呢度最特別嘅地方係每枱都會放上一塊熱石 送上嘅串燒會放上熱石 等串燒唔會太快凍👍🏻 今晚食左以下串燒 下面特別推介嘅有”👍🏻”😆👍🏻 沙嗲燒燒賣 少有串燒店有燒燒賣🤤 沙嗲汁味道出色 惹味少辣帶甜味 令人想keep住食😋👍🏻沙嗲燒豬頸肉串 同樣嘅沙嗲汁 豬頸肉少少燶邊 香口惹味😝鹽燒日本雞心 👍🏻燒芝士響鈴 又係比較特別嘅一款 響鈴加左芝士係入面 一咬爆餡😋燒香甜車厘茄煙肉卷燒牛油蜜糖粟米芝士燒珍寶大扇貝孜然燒韭菜👍🏻黑松露焗什菇份量十足 好多黑松露打開錫紙已經聞到好香🌟

鹽燒日本雞心

燒香甜車厘茄煙肉卷

燒牛油蜜糖粟米
芝士燒珍寶大扇貝

孜然燒韭菜

👍🏻黑松露焗什菇份量十足 好多黑松露打開錫紙已經聞到好香🌟

2022-06-07 645 views
冬天嘅天氣就可以不斷咁食燒烤!但夏天喺戶外真係好鬼熱!不過而家都有唔少嘅串燒店可以選擇,咁就全天候都可以食到同燒烤一樣咁正嘅食物啦。😚無論任何時候尖沙咀都一定係人來人往嘅地方,喺呢一度絕對可以搵到唔少又高質又超水準嘅餐廳。基本上好多正宗嘅餐廳都會選擇喺呢一度開吸引更多人流,雖然有啲會好顯眼。但今次高度推介嘅呢一間反而係隱藏喺商業大廈裏面嘅,就有一種臥虎藏龍嘅味道。😛喜膳燒。 入到去格局唔大但總會聞到香濃嘅燒烤味,依一陣味絕對會吊起每個人嘅胃口🤤蒜蓉燒貴妃蚌—— 🐚打響頭炮就係充滿海洋滋味嘅貴妃蚌,同生蠔一樣都係海水鮮味十足,一定要再加配其他調味料先可以製造多重味道,食海鮮點蒜蓉就一定係定律啦,整體又香又水潤,💧蒜蓉味嘅突出更加可以令到海鮮更香更有食慾,厚身嘅貴妃蚌絕對係上乘之選🐚鹽燒黑豚肉龍躉卷— 🐟平時食開燒卷物可能係金針菇牛肉又或者係肉類配蘆筍,今次呢一個係一個非常新穎嘅配搭,🐟仲要係鮮味十足嘅黑豚肉裏面包住啖啖肉嘅龍躉肉。 魚同豬喺味道上相同埋顏色上都接近, 外面就係又薄又香又軟林林嘅黑豚豬肉,🐷裏面包住嘅當然就係水潤到非常高嘅龍躉肉,呢個時候就要配埋一系列嘅醬料嚟大大提升呢個串

鹽燒黑豚肉龍躉卷— 🐟平時食開燒卷物可能係金針菇牛肉又或者係肉類配蘆筍,今次呢一個係一個非常新穎嘅配搭,🐟仲要係鮮味十足嘅黑豚肉裏面包住啖啖肉嘅龍躉肉。 魚同豬喺味道上相同埋顏色上都接近, 外面就係又薄又香又軟林林嘅黑豚豬肉,🐷裏面包住嘅當然就係水潤到非常高嘅龍躉肉,呢個時候就要配埋一系列嘅醬料嚟大大提升呢個串燒嘅獨有香味🐟

燒避風塘廣島生蠔— 🦪日本嘅生蠔最正嘅地方就係非常鮮嫩而且肉質飽滿,無論點食都相當夾。🦪但避風塘嘅生蠔呢個配搭就真係第一次試。基本上避風塘用嚟炒任何海鮮都顯得非常出色,😉所以同樣喺生蠔上面鋪上一大層避風塘就更好去演繹呢隻生蠔嘅鮮甜同埋滑捋捋,至於呢一個避風塘相對地係會辣少少,就唔會剩係得蒜蓉味道,🌶呢一個整法絕對係辣得過癮🌶

燒白鱔—- 🐟燒魚無論係煎炒煮炸都係有一定嘅難度,呢一個燒白鱔最正個地方一定係與油香同時又做到個皮稍微有少少焦,🐟咁就可以迫到啲魚油香味出嚟,非常軟滑,真係香味十足😆

喜膳燒 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號地舖
  • 燒白鱔
1K
在繁華嘅尖沙咀最好不過就係飲杯酒食串燒,意想不到呢間小店舖位不多但係滿滿的人呢間串燒特別之處一定係就算你叫幾多佢都會放晒係呢塊板到,主要目的應該係令佢唔好凍得咁快我話個串燒我一定要叫牛舌同埋啤酒, 我都係覺得牛舌真係好好食,而且佢同出面嗰啲有啲唔同😋另一樣我覺得特別值得試嘅就係去呢度嘅芝士響鈴,響鈴燒完之後好脆,入面仲有好多嘅芝士,係幾特別嘅仲食到我好耐冇食嘅蒜芯,好似冇咩餐廳可以食到,呢到有真係唔錯,除咗串燒之外佢仲有海鮮我哋仲叫咗個棉花糖多士當係甜品食,我去唔到去配士多啤梨醬,但係唔會話好甜但留意番,用餐時間得1個鐘😂😂😂

但留意番,用餐時間得1個鐘😂😂😂
🌕Hello我係Moon🌕每逢星期五又係happy Friday,🥳為咗慶祝成個禮拜嘅辛勞咁當然要搵返一間餐廳報答下自己嘅付出啦,🤣參考日本嗰啲居酒屋通常都係三五知己或者同事之間去relax下食下串燒食下小食又飲下啤酒, 😍咁樣就可以輕輕鬆鬆迎接happy weekend😜嚟到尖沙咀就一定可以感受到接近週末嘅氣氛,😝餐廳又多又琳琅滿目,😍所以要揀一間高質嘅餐廳都唔係話咁容易㗎,😂不過細心一搵就可以搵到一啲唔係太顯眼但同時又熱鬧嘅餐廳,🤓講緊嘅就係喜膳燒😏焗墨西哥黑松露芝士薄餅。😍係一個充滿多國嘅味道, 😋愛情就好似印度嘅烤餅而裏面就夾雜着松露醬 墨西哥辣椒同埋芝士, 😆😗墨西哥辣椒獨有嘅辣味再加上芝士嘅香濃,😌為之後嘅狂野串燒帶嚟無限想像😝蒜蓉大蟶子,貴妃蚌。 😆首先當然要食啲海鮮震撼一下味蕾,😍大大隻聖子肉質超級飽滿,😉唔一定大就等於好韌好難咬,😏反而越大隻食落去先越爽彈,🤪再配合成啖蒜蓉咁樣食真係最佳嘅配搭,😛至於貴妃蚌海水味更加充足,😉鮮嫩嘅肉質再加埋微彈嘅裙邊,香氣十足,🤣可以再加埋枱頭嘅七味粉再提升少少辣味,😍當堂充滿燒烤嘅味道😉串燒系列就唔少得必要嘅沙嗲雞同沙嗲雞翼。😙兩款
🌕Hello我係Moon🌕

燒馬來西亞大蜆

焗墨西哥黑松露芝士薄餅。
焗墨西哥黑松露芝士薄餅

蒜蓉大蟶子,貴妃蚌。
蒜蓉大蟶子
沙嗲雞翼

串燒系列就唔少得必要嘅沙嗲雞同沙嗲雞翼。😙兩款都充滿着舊有嘅味道,😋以前食燒雞翼除咗一定配蜜糖之外配沙嗲醬先至係最香最純正嘅食法,🤓濃郁嘅沙嗲醬滲入去雞肉入面😍但又做到雞肉嘅鮮味可以突出到,😇互相配合得非常好,🥰蜜糖雖然可以帶嚟甜味但反而提升唔到肉類嘅鮮味,🤨所以沙嗲醬確係串燒靈魂嘅醬汁🥳
燒厚魚肚

特別一試嘅串燒就一定要係燒厚魚肚,🤩魚肚呢一個富含膠質同埋爽脆嘅食材除咗可以配湯之外更加可以係串燒,😆燒完魚香嘅味道即刻湧入鼻入邊,😗咬落去比起其餘嘅做法跟嚟得煙韌,☺️又香又有沙嗲味,😌淨係一串當然唔夠啦,😙價格親民,😋而且性價比又高不妨可以一試再試一叫再叫😏
雞心

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間位於商業大廈嘅串燒店,食物高質價錢親民,就算撞正黃金時段,上菜效率一樣高呀!🌕

喜膳燒 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號地舖
燒馬來西亞大蜆
蒜蓉大蟶子
沙嗲雞翼
燒厚魚肚
雞心
2022-06-03 22 views
在朋友的介紹下,來了隱藏於尖沙咀寶勒巷商業大廈的「喜膳燒」‼️🔥 這裡的串燒款式多,用熱石擺放食物,可以令食物保溫‼️👍🏻 很適合跟朋友一邊喝著啤酒一邊暢聊‼️🍻🍻▫️❥$𝟲𝟴 燒珍寶大扇貝❥$𝟴𝟴 燒馬來西亞大蜆 ❥$𝟮𝟲 燒雞肉串❥$𝟮𝟲 燒手切雞腎串❥$𝟮𝟯 燒雞全翼❥$𝟯𝟴 燒蜜糖雞中翼❥$𝟯𝟲 海鹽燒脆雞皮❥$𝟮𝟲 燒頂級墨魚丸❥$𝟰𝟱 牛油蒜蓉焗雜菌 ❥$𝟮𝟴 燒茄子 ❥$𝟭𝟵 燒玉子 ❥$𝟰𝟴 味醂燒雞泡魚乾 ❥$𝟮𝟵 燒香甜車厘茄煙肉卷 ❥$𝟰𝟵 海鹽燒皇牌牛舌 ❥$𝟱𝟰 海鹽燒美國安格斯肉眼串 ▫️所有串燒都即叫即燒、熱氣騰騰‼️🔥最喜歡珍寶大扇貝(第一次吃到這麼大的扇貝)🤩 鮮嫩無比,很美味‼️👍🏻味醂燒雞泡魚乾有嚼勁,甜甜的味道再沾點沙律醬,不錯喔‼️🫦燒香甜車厘茄煙肉卷一咬爆汁,要小心不要燙到喔‼️🫢
▫️
❥$𝟮𝟵 燒香甜車厘茄煙肉卷
❥$𝟰𝟵 海鹽燒皇牌牛舌
❥$𝟱𝟰 海鹽燒美國安格斯肉眼串
▫️
所有串燒都即叫即燒、熱氣騰騰‼️🔥
味醂燒雞泡魚乾有嚼勁,甜甜的味道再沾點沙律醬,不錯喔‼️🫦
燒香甜車厘茄煙肉卷一咬爆汁,要小心不要燙到喔‼️🫢