2022-06-02 23 views
約左朋友黎呢度食串燒,餐廳雖然係尖沙咀,不過佢既位置比較隱蔽,好容易就會miss左佢🤭同朋友嗌左好多串燒,可以揀吾同的調味料,全部都好惹味呀😍燒雞皮 好香脆,一d油膩感都無😋燒雞全翼 皮好脆肉又嫩,好鐘意食😇牛油蒜蓉焗什菌 幾大碟,蒜蓉味好香呀😗燒茄子 熱辣辣好好味💋玉子燒 甜甜地,好鍾意食👅海鹽燒皇牌牛舌 夠晒厚身👍🏻海鹽燒美國安格斯肉眼串 食落吾會乾爭爭同吾會硬,吾錯😉餐廳仲有吾少海鮮,下次要再黎試下😘

同朋友嗌左好多串燒,可以揀吾同的調味料,全部都好惹味呀😍

燒雞皮 好香脆,一d油膩感都無😋
燒雞全翼 皮好脆肉又嫩,好鐘意食😇
牛油蒜蓉焗什菌 幾大碟,蒜蓉味好香呀😗
燒茄子 熱辣辣好好味💋
玉子燒 甜甜地,好鍾意食👅
海鹽燒皇牌牛舌 夠晒厚身👍🏻
海鹽燒美國安格斯肉眼串 食落吾會乾爭爭同吾會硬,吾錯😉

餐廳仲有吾少海鮮,下次要再黎試下😘
2022-06-01 10 views
尖沙咀雲集好多美食,而呢間串燒店正係隱藏係酒店旁商業大廈的地下嘅隱世美食,食物質素高,酒水種類亦唔少,環境唔大,店員與客人互動多,感覺到人情味。燒豬頸肉串BBQ味&沙嗲味外皮焦脆,口感似食叉燒,調味醬汁好夾。燒玉子甜度適中,望落厚實,食落鬆軟。明太子釀雞翼2pcs滿滿的明太子被雞翼包住,味道同香味都好吸引。燒金菇肥牛卷黃金組合,配合店舖特製醬料,味道再昇華。燒墨魚丸墨魚丸燒到剛剛好,口感彈牙。燒燒賣大大粒燒賣,碳燒完之後配埋沙嗲醬,好好味。燒茄子燒到整條林身,調味亦到位。雞泡魚乾燒得乾身,味道甜甜地,送酒一流。燒煙肉鵪鶉蛋燒煙肉較硬,鵪鶉蛋較,軟硬兼施,口感一流。芝士焗意大利大蘑菇超大蘑菇醲入芝士,意想不到咁好食。

燒豬頸肉串BBQ味&沙嗲味
外皮焦脆,口感似食叉燒,調味醬汁好夾。

燒玉子
甜度適中,望落厚實,食落鬆軟。

明太子釀雞翼2pcs
滿滿的明太子被雞翼包住,味道同香味都好吸引。

燒金菇肥牛卷
黃金組合,配合店舖特製醬料,味道再昇華。

燒墨魚丸
墨魚丸燒到剛剛好,口感彈牙。

燒燒賣
大大粒燒賣,碳燒完之後配埋沙嗲醬,好好味。

燒茄子
燒到整條林身,調味亦到位。

雞泡魚乾
燒得乾身,味道甜甜地,送酒一流。

燒煙肉鵪鶉蛋
燒煙肉較硬,鵪鶉蛋較,軟硬兼施,口感一流。

芝士焗意大利大蘑菇
超大蘑菇醲入芝士,意想不到咁好食。
2022-06-01 427 views
尖沙咀隱蔽串燒居酒屋收工夜左,想飲番杯舒緩一下工作壓力。呢間餐廳隱藏於商業大廈,飲啤酒少不了下酒菜,梗係要食返啲串燒減吓壓啦。餐廳環境細小,昏暗的居酒屋裝修很有日本特色,座位不多,晚上很多客人,建議提早預約。即叫即整,必叫串燒,用餐時間一小時~燒珍寶大扇貝 $68蒜蓉粉絲配上甜燒扇貝,鮮味十足#海鹽燒脆雞皮串 $36@2串脆卜卜,香脆乾身,撒了秘醬粉。必叫#鹽燒牛舌 $49有4件惹味厚切彈牙爽口的牛舌#燒芝士響鈴 $22@2流心鬆脆響鈴甜芝士幾特別燒蒜蕊 $24爽甜,幾好食😋燒豬頸肉 $26有啲似叉燒,揀咗沙嗲味,厚切爽口#脆燒雞腎 $26孜然粉很香惹味好有咬口#燒菜心苗 $19份量比想像中多#燒棉花糖多士 $30@3片士多啤梨味幾得意,多士有咬口配上甜甜的棉花糖#日本霜降和牛串 $59肉質厚實有咬口服務質素:6/10環境舒適度:5/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
尖沙咀隱蔽串燒居酒屋

即叫即整,必叫串燒,用餐時間一小時~

燒珍寶大扇貝 $68

蒜蓉粉絲配上甜燒扇貝,鮮味十足

#海鹽燒脆雞皮串 $36@2串
脆卜卜,香脆乾身,撒了秘醬粉。必叫

#鹽燒牛舌 $49
有4件惹味厚切彈牙爽口的牛舌

#燒芝士響鈴 $22@2
流心鬆脆響鈴甜芝士幾特別

燒蒜蕊 $24
爽甜,幾好食😋

燒豬頸肉 $26
有啲似叉燒,揀咗沙嗲味,厚切爽口

#脆燒雞腎 $26
孜然粉很香惹味好有咬口

#燒菜心苗 $19
份量比想像中多

#燒棉花糖多士 $30@3片
士多啤梨味幾得意,多士有咬口配上甜甜的棉花糖

#日本霜降和牛串 $59
肉質厚實有咬口

服務質素:6/10
環境舒適度:5/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
2022-05-31
$350 (Dinner)
2022-05-31 25 views
前兩日俾我發現尖沙咀一間隱世串燒店☺️幾乎日日喺尖沙咀嘅我居然都唔知有間咁嘅餐廳,雖然唔大,不過幾有feel,而且串燒都幾好味。馬來西亞大蜆足足有成九隻,每隻都厚肉嘅,好似冇乜落調味料,不過餐廳會俾自製嘅泰式辣醬,話就話啲肉可以點嚟食,不過我覺得同蜆嘅味都好夾。金菇牛肉金菇牛肉好多汁,好入味,仲加咗好多芝麻,好香,值得一試,而且份量十足。安格斯牛肉因為怕太肥,所以冇叫和牛,而安格斯我覺得啱啱好,有牛味又唔會太多脂肪。玉子豆腐第一次食串燒玉子豆腐,都幾特別,燒得都幾香。另外要試吓雞肉串,勁大一串,啖啖肉,仲可以揀沙嗲同bbq醬👍🏻好少串燒店會咁大串,食得好飽嘅一餐,下次飲埋啤酒,正☺️

馬來西亞大蜆

金菇牛肉

安格斯牛肉

玉子豆腐

第一次食串燒玉子豆腐,都幾特別,燒得都幾香。

2022-05-29 50 views
無意中係尖沙咀無數商業大廈中,見到呢間隱世串燒店,見到店風好舒適,有d日式居酒屋feel,所以就入左黎搵食。🍢沙嗲燒雞肉串+鹽燒雞軟骨 :調味唔錯,雞軟骨好爽口😉🥬燒菜心苗:因為平時係串燒店比較少見,想試下就order左,菜心苗有住炭燒的味道,但又唔會好乾身,幾特別。🤗🎖蒜蓉燒貴妃蚌:呢一個真係重點推介,貴妃蚌好厚肉加上蒜蓉的香味,好正。👍💪💪🦐炙燒海花蝦+燒四季豆:食燒蝦永遠最好食就係碌殼個陣,滿滿既鹽充斥住味蕾,🦐唔痴殼,都幾鮮甜。四季豆冇落太多其他味粉,簡簡單單用鹽燒。👍所有串燒都係用鐵板上,可以保持熱度,呢點抵贊🦑原味港式懷舊燒魷魚:呢個值得一試,用黎送酒🍻🍻一流。🏵燒珍寶蒜蓉大扇貝:真係珍寶size,好大粒,蒜蓉味夠重,又新鮮又正😋🏆燒玉桂焦糖金菠蘿:呢個我好中意食,佢加左焦糖係面,食落去又脆又甜,可以解油膩。

燒雞軟骨,沙嗲燒雞肉串,燒菜心苗,蒜蓉燒貴妃蚌

🍢沙嗲燒雞肉串+鹽燒雞軟骨 :調味唔錯,雞軟骨好爽口😉

炙燒海花蝦,燒四季豆

👍所有串燒都係用鐵板上,可以保持熱度,呢點抵贊

原味港式懷舊燒魷魚

🦑原味港式懷舊燒魷魚:呢個值得一試,用黎送酒🍻🍻一流。

燒珍寶蒜蓉大扇貝

燒玉桂焦糖金菠蘿

燒雞軟骨,沙嗲燒雞肉串,燒菜心苗,蒜蓉燒貴妃蚌
炙燒海花蝦,燒四季豆
原味港式懷舊燒魷魚
燒珍寶蒜蓉大扇貝
燒玉桂焦糖金菠蘿
2022-05-29 20 views
想同同事吹水食d野,搵到呢間串燒店,係尖沙咀商廈中,好方便我地🍻。Menu上的款式都算多,而且價錢合理。落完order ,首先店會將串燒放係鐵板上面送過黎,可以令到串燒保持住熱辣辣♨️,唔洗急住食。沙嗲燒雞肉串+燒雞軟骨 :兩樣都好入味😋馬來西亞大蜆:好新鮮,配埋佢個醬汁,酸酸辣辣,大蜆既鮮味更加突出。😝日本霜降和牛串:燒完冇遮蓋到牛味,而且食落好juicy。鹽燒西班牙黑毛豬五花肉:呢個佢好似只落左鹽燒,肉汁都唔錯,如果調味上面加重小小就更加好。😜孜然燒手切雞腎:呢個“孜然”口味絕對一定要試,好正🥰燒蜜糖雞中翼:皮脆,肉質滑嫩。🤩🤩燒玉子:正常水準😉蒜蓉包:有驚喜,佢係用法包加蒜蓉,全個包都好脆,好香口。

沙嗲燒雞肉串+燒雞軟骨 :兩樣都好入味😋

日本霜降和牛串:燒完冇遮蓋到牛味,而且食落好juicy。

孜然燒手切雞腎:呢個“孜然”口味絕對一定要試,好正🥰

燒蜜糖雞中翼:皮脆,肉質滑嫩。🤩🤩

燒玉子:正常水準😉

蒜蓉包:有驚喜,佢係用法包加蒜蓉,全個包都好脆,好香口。
Type of Meal
Dinner
  • 燒玉子
  • 燒馬來西亞大蜆
  • 日本霜降和牛串
2022-05-25 218 views
朋友聚會傾計 最好就一路食串燒 一路食飯吹水😋😆 餐廳隱藏在於商業大廈地下 一到樓下就會見到🤩🤩我地落完單 店員已經好快遞上飲品🤤👍🏻 串燒即叫即燒 速度都好快🤤 第一輪嘅串燒會用鐵板上 之後到嘅串燒 店員亦會細心地夾在鐵板上保溫☺️☺️ 而海鮮則會放在旁邊 以免煮太耐會鞋 ✨👍🏻👍🏻當然要食下呢度嘅招牌推介先😂🙈 🔥 燒紐西蘭羊架2pcs $78羊肉肉質肥美鮮嫩多汁🤤🤤 油香四溢份量都唔細 好多肉😋 岩晒食肉獸嘅我🔥 燒芝士西班牙黑毛豬五花肉 $46賣相十分吸引🤩 表面唧左唔少嘅芝士醬 黑毛豬五花肉嘅 脂肪比例平均 食落好肥美 啲肉唔會好老😊 單純用芝士醬配搭已經夠晒味☺️ 🔥 蒜蓉燒貴妃蚌 $68好香蒜蓉味🤩 蚌上鋪滿蒜蓉&蔥花 食落 蚌肉質仍保持鮮美😍 好鮮甜 加上濃郁嘅蒜蓉☺️✨ 正 🔥燒豬頸肉串(BBQ) $26BBQ 醬好惹味 甜甜地🤤🤤 豬頸肉油花分布平均 肉質爽嫩🔥 燒雞肉串 (沙嗲) $26雞肉燒到岩岩好 嫩滑入味😋😋🔥燒雞全翼 (沙嗲) $23正 係我最愛嘅燒雞翼🤤🤤 雞翼燒到出面有少少脆 味道偏甜☺️ 沙嗲醬可再濃啲🙈 🔥燒牛肩胛 $48食落有驚喜🤩 牛肩肉好鮮嫩 好香😍
朋友聚會傾計 最好就一路食串燒 一路食飯吹水😋😆

豬頸肉油花分布平均 肉質爽嫩

🔥 燒雞肉串 (沙嗲) $26
雞肉燒到岩岩好 嫩滑入味😋😋

🔥燒雞全翼 (沙嗲) $23
燒雞全翼 (沙嗲)

🔥燒牛肩胛 $48

燒茄子(蒜蓉)

🔥燒韭菜 (孜然)$19
賣相吸引 表面灑了好多孜然粉&辣粉
食落少少辣 好香🤩😍
燒韭菜 (孜然)

食左咁多串燒 當然要飲返杯啦🤤
怕熱氣 飲杯加多寶涼茶🍹& 益力多沙冰 🍹 🤤🤩 甜甜地 夠晒消暑

加多寶 $18
益力多沙冰 $48
加多寶&益力多沙冰

🍽🍴總結 🍽🍴
餐廳隱藏在商廈地鋪 經過好容易發現😆
店內環境舒適 岩晒同班friend 吹水食串燒🤤
特別欣賞 將串燒放在鐵板保溫 咁就唔驚凍晒 唔好味👍🏻👍🏻👍🏻⭐️
2022-05-24
$180 (Dinner)
燒紐西蘭羊架2pcs
蒜蓉燒貴妃蚌
燒雞全翼 (沙嗲)
燒茄子(蒜蓉)
燒韭菜 (孜然)
加多寶&益力多沙冰
  • 益力多沙冰
  • 燒紐西蘭羊架
2022-05-23 48 views
喜膳燒 Happy 尖沙咀寶勒巷10號, 10 Prat, 號 G/F寶勒巷好多酒吧同KARAOKE, 夜生活活動多姿多采。半夜人餓餓地, 去食下野都好多選擇, 串下魚蛋, 買下串燒做宵夜, 人生一樂也。$98 半份美國BBQ RIBS, 個BBQ 醬係RIBS好食架關鍵, 酸甜架BBQ SAUCE 真係配上那類肉都一樣夾同好食。$26 SATAY 味燒雞肉串, 豬肉雞肉通常都會點架, SATAY醬芳香,有東南亞風味雞腎同豬頸肉食爽口架口感,燒得芳香惹咪。蜆吐清沙,點個泰式酸辣汁好好味。淨食串燒會唔夠飽,本想食飯但賣光,轉左叫左份法式蒜蓉包,脆卜卜一。流每人食左$150左右, 價錢幾合理。岩唔想食太飽有下一round 同留胃飲酒架人
喜膳燒 Happy
尖沙咀寶勒巷10號, 10 Prat, 號 G/F

雞腎同豬頸肉食爽口架口感,燒得芳香惹咪。

蜆吐清沙,點個泰式酸辣汁好好味。

2022-05-22 29 views
有時放工餓餓地,我都會去公司附近間居酒屋食幾串串燒先至返屋企,今日我又忍吾住去左偷食喇🤣放工時間都吾算多人,order左好快就燒好,呢到既串燒會放係熱石到,吾會因為食得慢就凍曬,可以慢慢坐低Hea下,最適合放工同同事係到吹下水。燒馬來西亞大蜆,蜆肉好大粒,處理得非常乾淨,食落無沙。海鹽燒皇牌牛舌,燒至微焦,口感柔軟,沒有膻味。燒雞肉串,雞肉好滑,醬汁十分惹味。鹽燒雞軟骨,軟骨脆卜卜,十分香口。蒜蓉燒茄子,多汁軟嫩,吸收曬蒜蓉既香味。

燒馬來西亞大蜆,蜆肉好大粒,處理得非常乾淨,食落無沙。

海鹽燒皇牌牛舌,燒至微焦,口感柔軟,沒有膻味。

燒雞肉串,雞肉好滑,醬汁十分惹味。

鹽燒雞軟骨,軟骨脆卜卜,十分香口。

蒜蓉燒茄子,多汁軟嫩,吸收曬蒜蓉既香味。
2022-05-22 32 views
好想約朋友一齊去BBQ,但係天氣開始熱又怕辛苦,最後就去左尖沙咀食串燒,有得嘆冷氣之餘又吾洗自己燒,岩曬我呢d懶人!海鮮類蒜蓉燒蟶子皇、蒜蓉燒貴妃蚌、蒜蓉燒廣島生蠔同燒馬來西亞大蜆,海鮮好新鮮,處理得非常乾淨,食落無沙,火喉控制得剛好,燒到剛剛離殼,口感爽彈,容易咀嚼。肉類海鹽燒牛肩胛、海鹽燒皇牌牛舌、日本霜降和牛串、燒雞肉串同燒雞軟骨,燒至微焦,肉味濃郁。蔬菜類海鹽燒法國鮮蘆筍、鹽燒韭菜同蒜蓉燒茄子,蔬菜好新鮮,食落無渣。

海鮮類

肉類

蔬菜類
2022-05-20 256 views
🏮日式串燒比人嘅感覺係似小食而唔係正餐🥢雖然係咁😛串燒正正就係係日本嘅經典美食呢🥳🇯🇵日式串燒🍡只需要簡單嘅調味🧂再加埋用燒烤烹調嘅方法🔥將食材用竹籤串起變成一個庶民嘅料理🥢親民嘅價錢又滋味😋最岩放工同friends一邊食🍡一邊吹下水🍻輕鬆一下嚕🍺🏮呢間係尖沙咀嘅串燒店🍡裝修以簡約又不失高雅嘅低調外觀👘蘊藏著濃厚居酒屋嘅美味同埋樂趣呢🍡🥳🍡串燒店同平時食開嗰啲有啲唔同😍佢特別在當你咗order之後✍🏻店負會將已經燒好串燒放喺個「鐵板」上面上枱🔥就算同朋友仔掛住傾計😋啲串燒都可以keep住熱辣辣🔥一啲都唔洗擔心啲串燒會攤凍咗呀🔥🌽燒蜜糖牛油粟米 $22/2 pc:呢個「燒粟米」外面塗咗啲蜜糖上面🍯令到本身已經好甜好好味嘅粟米🌽味道更加吸引😋必食🥳🥓燒台式香腸 (蒜味)$26:台灣腸應該係冇人可以抗拒到😍加埋熱辣辣燒起🔥非常之 惹味呢😋🧈燒玉子 $19:有玉子燒嘅地方我一定唔會錯過😍呢個熱辣辣喺鐵板上面嘅玉子燒好正呀🔥🐃海鹽燒牛肩胛 $48:充満住牛肉嘅鮮味👍簡單用海鹽燒烤嘅手法做出嚟🔥好惹味🥳🐃海鹽燒王牌牛舌 $49:我係超鍾意食牛舌❤️燒完嘅牛仲好嫩滑🔥一啲都唔會係颯颯👍正呀😋🐚蒜蓉貴妃

🐚蒜蓉貴妃蚌 $68:貴妃蚌超新鮮🐚上面鋪滿住新鮮嘅蒜頭同埋粉絲😋啲粉絲索晒啲貴妃蚌嘅鮮味🔥超甜超正👍👍必食😋

🍜稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋 $72:烏冬夠晒彈牙👍而且我個豬骨湯仲好濃郁😋估唔到佢哋嘅烏冬都咁出色👍讚讚讚❤️

☕️熱柚子蜜 $32:我見天氣涼涼地🧣今次暫時唔飲酒住🍺過兩個禮拜再約朋友落嚟happy Friday🍺🍺

🚩喜膳燒

📍尖沙咀寶勒巷10號地舖
  • 燒玉子
  • 海鹽燒皇牌牛舌
  • 燒珍寶大扇貝
2022-05-20 31 views
平時👦🏻👧🏻就好少一齊食串燒,今次收工後就去咗隱身喺商業大廈內嘅喜膳燒,平時行街都冇留意到🥹。餐廳雖小,食物選擇卻好多。加上燒好嘅串燒會放在鐵板上保溫🔥,加分📝!🌟海鹽燒牛肩胛//燒沙嗲豬頸肉串//燒照燒雞軟骨//燒玉子//燒山賊雞翼1️⃣牛肩胛超重牛肉味,肉嘅部分連住少少牛筋,充滿口感。2️⃣沙嗲醬比平時串燒醬甜一點,豬頸肉厚切夠爽口。3️⃣一份雞軟骨有2串,爽口又唔太多脂肪👍🏻。4️⃣燒玉子走關東風,較甜同紮實一點,質地嫩滑唔鞋口。❗️記住要盡早食,蛋Heat得耐有機會變老!5️⃣雞翼有略略拆肉,進食得幾方便。用上七味粉、孜然粉,好惹味!🌟蒜茸燒貴妃蚌燒海鮮時間控制得十分好,貴妃蚌夠曬新鮮🐚依舊爽口彈牙又多汁。蒜茸+少量鼓油配上海鮮冇得輸!🌟胡麻醬涼拌稻庭烏冬配溫泉蛋♨️烏冬雪得夠凍,又事先已經撈勻芝麻醬,連碗都係雪凍上,呢啲細心位先加分。烏冬十分有咬口夠煙韌,比平時食開嘅急凍烏冬較幼身。再撈埋青瓜🥒、蟹柳絲🌟沙嗲燒雞子//燒流心鵪鶉蛋1️⃣👦🏻最鐘意就係食雞子!呢個燒雞子無腥味,咬落去好Juicy💦!2️⃣ 鵪鶉蛋可惜唔係流心,最多只係軟心🤣。充滿蛋香👍🏻。

1️⃣牛肩胛超重牛肉味,肉嘅部分連住少少牛筋,充滿口感。
2️⃣沙嗲醬比平時串燒醬甜一點,豬頸肉厚切夠爽口。
3️⃣一份雞軟骨有2串,爽口又唔太多脂肪👍🏻。

🌟蒜茸燒貴妃蚌

🌟胡麻醬涼拌稻庭烏冬配溫泉蛋♨️

🌟沙嗲燒雞子//燒流心鵪鶉蛋
2️⃣ 鵪鶉蛋可惜唔係流心,最多只係軟心🤣。充滿蛋香👍🏻。
2022-05-19 25 views
朋友帶我黎呢間串燒店食dinner起初都唔睇好 因為店舖隱蔽 望落去平平無奇但食物質素都不錯喎燒芝士響鈴 推薦*****第一次見響鈴係串燒店到岀現 好新奇所以叫左 上菜時有一塊熱石板去保持返食物溫度 呢一點係欣賞嘅 講返條響鈴係好脆 芝士嘅鹹度岩岩好帶岀響鈴嘅香 不過真係要趁熱食 我遲左少少食 已經冇我fd食個條咁脆黑松露燒金菇 推薦****黑松露味重 每一條金菇都入曬味 不過略鹹左少少燒雞肉串、煙肉包車厘茄、燒鵪鶉蛋、燒雜菇、燒茄子推薦***鵪鶉蛋個醬汁惹味 似燒汁 雞肉串個醬酸酸甜甜幾開胃 似有黑醋味
朋友帶我黎呢間串燒店食dinner
起初都唔睇好 因為店舖隱蔽 望落去平平無奇
但食物質素都不錯喎

燒芝士響鈴 推薦*****

黑松露燒金菇 推薦****
黑松露味重 每一條金菇都入曬味 不過略鹹左少少

燒雞肉串、煙肉包車厘茄、燒鵪鶉蛋、燒雜菇、燒茄子推薦***

芝士響鈴
2022-05-16
Type of Meal
Dinner
芝士響鈴
2022-05-19 18 views
同朋友收工後想食飯放鬆一下,去咗呢間位於寶勒巷嘅串燒店。🍢一入到去見到充滿日系嘅裝修,喺呢啲準備開關嘅時候,令到思鄉情緒更加強烈!🫠🫠🇯🇵🇯🇵師傅上菜前會先預熱石板,並將串燒物放上塊熱石板度,令你唔洗驚因為食得慢而出現餸菜變凍影響味道嘅問題,實在係非常細心。👍🏻👍🏻今次我哋叫咗金菇肥牛卷,燒得好香,而且金菇亦非常juicy~ 仲有兜牛油蒜蓉焗雜菇,好香蒜蓉味,雜菇亦好新鮮。朋友食得辣,嗌咗份勁辣魚片頭自隊🤣 佢話初頭食唔覺辣,但係後尾慢慢feel到辣味開始嚟料 🤪 非常有驚喜! 當然唔少得串燒必嗌嘅雞全翼!鹽燒雞全翼燒得好香脆,但又唔會太乾😋 推介比想喺尖沙嘴尋找鄉下風味嘅朋友 😆
同朋友收工後想食飯放鬆一下,去咗呢間位於寶勒巷嘅串燒店。🍢

2022-05-18 25 views
開返堂食當然要抓緊時間出街搵食,放工時間約埋朋友去食好嘢👻尖沙咀厚福街係搵食嘅福地,地鐵站行兩三分鐘就行到去呢間隱身於大廈地下嘅喜膳燒😬🥩日本霜降和牛串,入口好有肉味,肉質鮮嫩,和牛嘅油脂感十足😬🍴豬頸肉,口感軟滑爽彈,燒至微焦好惹味☺️🥬燒韭菜,唔需要多介紹,幾乎食親燒烤都會食嘅菜類,每條韭菜都沾滿孜然粉,好滿足🥳🍗明太子燒雞翼好足料好豐盛,釀咗好多明太子喺入面!🤩🤩🍆燒茄子(孜然味)個人覺得茄子都係食串燒嘅必點單品之一,簡簡單單嘅調味,已經令茄子嘅味道昇華不少😜🍢燒台式香腸好有台灣風味🤪🤪🥢蟶子皇蟶子好鮮甜,夠爽口😄無論平時清蒸/燒烤,配埋佢嘅好朋友蒜蓉,永遠都冇得輸👻呢個醬汁都唔好錯過,幫食物加唔少分!
🍴豬頸肉,口感軟滑爽彈,燒至微焦好惹味☺️
🍗明太子燒雞翼
好足料好豐盛,釀咗好多明太子喺入面!🤩🤩
🍆燒茄子(孜然味)
🍢燒台式香腸
好有台灣風味🤪🤪
🥢蟶子皇
呢個醬汁都唔好錯過,幫食物加唔少分!