2022-09-23 52 views
收咗工想同朋友飲返兩杯~覺得串燒真係好適合,所以就揀咗呢間串燒鋪,一入去氛圍很好~霓虹燈配上懷舊燈飾,好有特色!重點菜式推介1.避風塘廣島生蠔生蠔肥厚多汁,蒜味香濃,香口加鮮味,真係好值得一試,再加返杯🍺 正!2.海鹽燒牛舌串燒一定少不了牛舌,因為切得比較厚身,一啖落去,口感十足3.卷燒玉桂焦糖金菠蘿燒菠蘿就食得多,加了層焦糖令口感變得豊富,再灑上玉桂粉,超級推薦!其他菜式整體表現都唔錯,肉類有燒雞腎、燒雞全翼、燒牛肚、燒牛丸、蜜糖燒台式香腸,蔬菜類有蒜蓉燒茄子同燒韭菜,最後值得一提嘅係芝士響鈴,火候控制得啱啱好,外脆內軟,芝士味香濃!👍🏻

重點菜式推介
1.避風塘廣島生蠔

2.海鹽燒牛舌
串燒一定少不了牛舌,因為切得比較厚身,一啖落去,口感十足

3.卷燒玉桂焦糖金菠蘿

其他菜式整體表現都唔錯,肉類有燒雞腎、
2022-09-08 45 views
惹味串燒同朋友一齊去食飯,覺得食串燒真係好適合!因為可以每樣食少少,咩都食啲😄重點菜式推介:1 豬頸肉串佢個豬頸肉係非常肥美,而且可能落咗蜜糖所以甜甜地,超級容易入口!唔鞋嘅豬肉我都推薦😋2 燒牛肩胛關於牛,肥嘅牛我都唔鍾意食,但係呢隻牛嘅味係冇肥膏嘅,加埋佢啲香料,所以覺得個口感非常好!連唔食牛ge 我都嗌咗兩件3 燒肉桂焦糖金菠蘿講到燒菠蘿,感覺間間嘅味道都差唔多。但呢間嘅燒菠蘿超值得讚!因為係有玉桂味,而且上高嘅焦糖都係超好味呀!!係必叫!朋友仲想n call 🤣🤣其他菜式整體表現都唔錯,下面列出食咗嘅食物同價錢,比大家參考吓:原隻鮮魷魚 HKD 88避風塘廣島生蠔(三隻) HKD 78燒山賊雞翼3pcs HKD45燒殼飼三層肉 HKD 39燒車厘茄煙肉卷 HKD 29燒煙肉韭菜卷 HKD 29 燒牛肩胛 2份 HKD 96燒豬肉串 1 燒烤 HKD 28大浪 灣- 印度 啤酒 HKD 88冰糖雪耳雪梨水(凍) HKD 32燒菠蘿 HKD 38燒玉子 HKD 19燒韭菜 孜然 HKD 20燒京葱 HKD 20
惹味串燒

燒玉子 HKD 19
燒韭菜 孜然 HKD 20
燒京葱 HKD 20
2022-09-07 34 views
由於上次食過,食過返尋味,今日放工決定再同朋友一齊過來食。肉類:上次食牛肩胛肉($28),覺得好好食,今次一口氣點兩份!水準依然好,夠熟又唔會燒到太柴太乾,而且夠哂入味!由於本人係煙肉粉絲,今次就特別試下燒車厘茄煙肉卷($29)同埋燒煙肉韭菜卷($29)。兩樣都超出預期地好食,特別係車厘茄鮮甜多汁,同煙肉咸香味中和番,值得試。海鮮類:呢間串燒店一個賣點係日日有唔同嘅新鮮海鮮可以落單。今日我哋就叫左蒜蓉蟶子同貴妃蚌。兩者都係咸水味帶出鮮味,唔會太生,食落好滿足!食燒物又點可以唔叫埋燒蠔?我地今次試左避風塘廣島生蠔(三隻,$45)唔單止性價比高,而且好好食,上面落足炸蒜,好夠野味!飲品類:同行朋友屬健康派人士,決定點做店家自家製冰糖雪耳雪梨水($38)解下熱氣。非常足料,而且唔會太甜,飲落好舒暢,真係解到熱氣!而我勁店長推介,試咗果味較重較濃的Big Wave Bay India Pale Ale Draft Beer ($88) 。果然無介紹錯,麥味夠,果味香,真係好好飲!絕對值得一試!其實仲食左好多好多,每款都好好食!已期待三訪⋯

由於上次食過,食過返尋味,今日放工決定再同朋友一齊過來食。

肉類:

海鮮類:

飲品類:

其實仲食左好多好多,每款都好好食!

已期待三訪⋯
2022-09-07 23 views
#串燒 選擇多 ❣️《燒貴妃蚌》$68《燒蟶子皇》$78保留海鮮的鮮味 加上蒜蓉多個口感❣️《明太子釀雞翼》$49/2隻明太子平時感覺好鹹 但呢款冇呢個感覺❣️《燒雞脾菇》$19串燒成日叫 蒜蓉/孜然選擇 蒜蓉口感相對清新啲❣️《燒紐西蘭羊架》$88/2隻愛羊架的人選擇 好喜歡的羊羶味 肉質腍❣️《燒新鮮脆皮白鱔》$68魚皮夠脆口 但食要小心骨 ❣️《海鹽燒牛肩胛》$48《日本霜降和牛串》$59兩款係牛喜歡牛肩胛多些 咬落肉味較岀❣️《燒茄子》$29串燒一定食 呢個價錢抵食啦 ❣️《燒玉桂焦糖金菠蘿》$38好好食 😋 一定要叫 滿足🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🍔 喜膳燒📍 尖沙咀寶勒巷10號地舖
#串燒 選擇多

🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡🟡
🍔 喜膳燒
📍 尖沙咀寶勒巷10號地舖
2022-09-06 38 views
【尖沙咀•喜膳燒】————————————————————————近期多咗食串燒😜今次衝岀到尖沙咀食欣賞店鋪用上石燒保持餘溫👍🏻👍🏻👍🏻🍯|燒貴妃蚌(蒜蓉)|HKD68燒得剛好 貴妃蚌好易燒得過熟 冇沙🍯|燒蟶子皇(蒜蓉)|HKD78多蒜蓉好緊要😜肥美啖啖肉 🍯|燒紐西蘭羊架2隻|HKD88好勁羊羶味🐏 唔係人人受到 但我鍾意😂🍯|燒新鮮脆皮白鱔|HKD68加上一層厚厚的鰻魚醬汁🐟食落juicy 🍯|明太子釀雞翼兩隻|HKD49脹卜卜🍗釀滿了微辣的明太子 少少焦黑更惹味🍯|海鹽燒牛肩胛|HKD48食落多肉汁 有咬口 食得岀肉味🍖🍯|日本霜降和牛串|HKD59牛串簡單地燒 沒有加上其他醬汁 等你食到原汁原味🍯|燒茄子(蒜蓉/孜然)|HKD29呢個價錢細細條都合理啊 揀了蒜蓉 一大啖放入口🥰🍯|燒雞脾菇(蒜蓉/孜然)|HKD19蒜蓉同孜然粉各叫了一串 比較喜歡孜然 惹味多啲🍯|燒玉桂焦糖金菠蘿|HKD38‼️‼️必叫 係我食過最好味嘅燒菠蘿 🥰😍❤️🍹|跑馬地。金艾爾麥啤|HKD88Happy Valley : Golden Ale 味道似1664 少少花香味女士們想試手工啤 呢款值得試 唔會太
【尖沙咀•喜膳燒】

女士們想試手工啤 呢款值得試 唔會太重口感

餐廳環境:📸📸📸📸
服務質素:😊😊😊😊😊
食物味道:👅👅👅👅
性價比:💰💰💰💰消費 HKD245 (連加一)
有日係尖沙咀行行下發現咗一間隱世串燒店,睇完menu之後覺得係尖沙咀黎講性價比算高,就決定入去試下🤣呢到嘅裝修同擺設都好有日式居酒屋嘅氣氛,飲埋酒就一流🏮呢到上菜會會用到熱石板,保證食物唔會咁快攤凍曬,真係夠曬體貼😍另外呢到抽風系統做得非常之好,食完啲衫褲一啲味都無😚.🐥明太子雞翼 $48/2隻有餡嘅雞翼係香港串燒店都比較少見,一咬落去入面嘅明太子流曬出黎,非常juicy😎食完一隻已經即刻想再encore🤪.🦑燒頂級墨魚丸 $26墨丸非常彈牙,外脆內軟,加上一層薄薄嘅蜜糖,唔錯唔錯🍯.🥚燒玉子 $19呢個價錢食到高質玉子燒真係好抵,玉子嘅甜度岩岩好,熱辣辣食落去真係好有滿足感🤤.🍍燒玉桂蕉糖金菠蘿 $38店鋪提供嘅菠蘿非常鮮甜,有微焦效果,擺盤亦都好有特色,啱曬打卡✨.🌽燒蜜糖牛油粟米 $32小編大力推薦呢度嘅燒粟米,雖然上菜嘅時間係耐左少少,但係食得出廚師係好俾心機去製作👍🏻其實粟米係好難燒,外層會好容易燶,但呢度嘅粟米唔單止唔會好燶之餘而且可以鎖住入面水份,一咬啲汁爆直頭曬出嚟😆.💰人均消費~$200.🍽味道:3.5/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3.5
🐥明太子雞翼 $48/2隻
🦑燒頂級墨魚丸 $26
墨丸非常彈牙,外脆內軟,加上一層薄薄嘅蜜糖,唔錯唔錯🍯
🥚燒玉子 $19
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3.5/5
2022-08-23 101 views
差到不得了安排上完全有問題第一罪點:book左7:00 入到去得一枱客 嘟完安心出行 安排坐門口 心諗 咁多位點解坐門口 Ok 禮貌問 坐入d 得唔得 ?唔係想坐門口一句話所有位都配對好曬 下!? 下!? 藉口都講句好小小黎嫁唔該 利申 : 之後有幾格客都有轉枱 比我留意到 咁就唔係貴公司講既配對好曬啦下話? 根本搵人黎恰。第二罪點: 我完全睇唔到貴公司網頁 、 OpenRice 、當時入座或張餐單 有寫到明 係限時?食到咁上下 行埋黎話食左1個鐘40幾分 下!?下!? 邊L度有提及限時 , 咩都無寫。 有寫我都鋸d ,又唔係啵 ! 連早我地入果枱客都未走 你趕我地走? 都係果句完全係搵人黎恰價錢貴 : 貴係成個服務體驗都唔好 / 無服務 / 趕人走 / 一串 串燒 既價錢成本服務 唔值呢個價 / 無服務 你裝修幾靚 幾好食都無用 。 我唔明點解咁多like 完全係趕客 真係不可一不可再
差到不得了安排上完全有問題
第一罪點:book左7:00 入到去得一枱客
嘟完安心出行 安排坐門口 心諗 咁多位點解坐門口
Ok 禮貌問 坐入d 得唔得 ?唔係想坐門口
一句話所有位都配對好曬
下!? 下!? 藉口都講句好小小黎嫁唔該

食到咁上下 行埋黎話食左1個鐘40幾分

我唔明點解咁多like 完全係趕客 真係不可一不可再
我和姊妹來尖沙咀覓食,她讚美食材優質美味,受顧客喜愛,老友難得聚在一起,於是一起來到洋溢著串燒風味的「喜膳燒」,享受廚師精心炮製的美食,那一刻我覺得很幸福和高興。地方不算很大,環境舒適很寫意,乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,歡聚閒談的聚腳地。餐牌上設有菜式,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,吃得滿足一點,價錢都很合理。我點選了幾款食品,食物質素良好,上菜速度頗快,享受美食的滿足滋味。芝士燒廣島蠔蠔肉大隻,肉質彈牙爽口,好香芝士味,入口美味,滿載的味道清新,別有一番風味。蒜蓉燒聖子單單看樣子已經令人唾涎,燒過的聖子好大隻,彈牙爽口,十分香滑,蒜蓉味出,剛好恰到好處,饞嘴的我很想Encore。松露鵝肝多士鵝肝加松露好夾,肉質嫰滑,配合多士好香脆,提升了味道,帶到另一個新層次,令我喜出望外。燒茄子我喜歡吃燒茄子,茄子香軟細滑,蒜蓉味香,香氣四溢,容易入口,讓人回味無窮。燒菠蘿微蕉的菠蘿,非常多汁,紮實彈牙有咬口,口感豐富,芳香的味道仍在口中留戀。喜膳燒(尖沙咀)地址:尖沙咀寶勒巷10號地舖

芝士燒廣島蠔

蒜蓉燒聖子

松露鵝肝多士

燒茄子

燒菠蘿

喜膳燒(尖沙咀)
地址:尖沙咀寶勒巷10號地舖
2022-07-05
Type of Meal
Dinner
2022-08-19 34 views
某日經過尖沙咀寶勒巷,忽然間聞到一陣好香嘅味傳出嚟,好奇心驅使之下🤣🤣原來係呢間嘢,所以第二日放工就走咗過嚟食😂叫左蜆、扇貝、牛舌,豬頸肉、明太子讓雞翼、山賊雞翼同燒茄子等等😋😋🍗明太子雞翼就讓左啲明太子落去,咁食法真係第一次,咬落去啖啖肉🐷豬頸肉都燒得好脆,牛舌亦都好淋👍🏻🍆茄子有幾隻味可以揀,有孜然同埋蒜蓉,不過覺得一般串燒店嘅舖頭都會有蒜蓉茄子,所以就想試吓孜然,食落個味道都幾夾珍寶大扇貝都有得揀芝士/蒜蓉,不過個人喜好就鍾意食中式嘅蒜蓉蒸多啲👍🏻啤酒我哋亦都叫咗KIRIN,呢隻啤酒有水果味,第一次飲就愛上咗😂🍺

🐷豬頸肉都燒得好脆,牛舌亦都好淋👍🏻

我見500幾個like就膽粗粗去食,啲野食貴得黎唔好食,可能我依到啲串燒唔岩我口味啦,好多野食一係就超咸,,一係就好味淡,可能我食開街邊串串啦,唔識欣賞,食物款式唔算太多,我叫左杯益力多沙冰,益力多味淡到完全無咁濟,踩左咁多野有一樣野食都令我喜出望外既就係果燒波羅,依個係我全晚值得一讚。雖然野食唔岩我口味,但環境同服務上佢地都唔錯既,如果食物口味可以改變一下,價錢可以調低下應該會再去試既。燒扇貝有沙蒜蓉味唔出燒聖子有沙蒜蓉味唔出燒芝士生蠔 不過不失燒茄子唔知係唔係品種問題啦正常茄子3分1到燒雞翼 好咸燒雞肝 可以去死去死團挑戰燒牛舌 佢邊位燒得偏硬無咩味燒響鈴,特別台灣腸 好咸燒雞腎 偏重味燒魷魚 無咩特別正常燒雞泡魚干 偏厚身熱身唔錯,但凍左好就好硬燒波羅 好食益力多沙冰 益力多味好少,少到無咁濟金菇 還可以蒜蓉味唔出我仲有2杯梳打加個唔記得咩餅埋單一人600蚊
燒扇貝有沙蒜蓉味唔出
燒響鈴,特別
台灣腸 好咸
燒雞腎 偏重味
燒魷魚 無咩特別正常
燒雞泡魚干 偏厚身熱身唔錯,但凍左好就好硬
燒波羅 好食
益力多沙冰 益力多味好少,少到無咁濟
金菇 還可以蒜蓉味唔出

我仲有2杯梳打加個唔記得咩餅
埋單一人600蚊

• 燒肉桂焦糖金菠蘿
2022-08-16 44 views
好少主動寫食評,今日餓到一個點,突然之間好掛住串燒,但係香港嘅串燒,好難得可以食到新鮮,燒到脆仆仆,上網睇吓邊度有好串燒食就見到呢間嘢,懷着一顆期待的心,入嚟諗住試住幾串先,如果唔好食,就去隔離餐廳嘅,點知一切的等待都是值得的!太好食啦!
  • 燒山賊雞翼
  • 燒白鱔
  • 燒雞泡魚乾
  • 燒雞泡魚干
2022-08-16 29 views
喜膳燒 尖沙咀寶勒巷10號地舖/❤️燒珍寶大扇貝(蒜蓉)-一樣燒得啱啱好,唔會乾爭爭,帶子新鮮。❤️蒜蓉牛油焗娃娃菜- 超級推薦,超香牛油味,娃娃菜最忌焗到乾爭爭,呢度仍然保持到濕潤鮮味。❤️明太子釀雞翼2隻- 雞翼嘅皮脆,入面充滿明太子,非常香辣惹味。❤️鹽燒穀飼三層肉- 真係數得出三層肉,燒完之後油香十足。//#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
喜膳燒
尖沙咀寶勒巷10號地舖

❤️鹽燒穀飼三層肉- 真係數得出三層肉,燒完之後油香十足。

2022-08-16 20 views
🔻 喜膳燒 尖沙咀寶勒巷10號地舖/🫶🏻海鮮串燒類🧃燒蟶子皇(蒜蓉)-好大隻好厚肉,生熟程度啱啱好, 彈牙得來唔韌,仲好有海鮮鹹香味。🧃芝士燒廣島生蠔3隻 - 好大隻,芝士香濃🫶🏻 雞肉類串燒🧃海鹽燒雞皮2串- 燒到卜卜脆,超香口🧃鹽燒日本雞心 - 每次串燒必點雞心,呢度嘅雞心大大粒,有爆汁感覺/🫶🏻 蔬菜瓜果類串燒🧃鹽燒清香翠玉瓜 - 厚切翠玉瓜,竟然可以燒到表面有少少照香,而翠玉瓜就爽脆清香。🧃鹽燒菜心苗 - 第一次食,估唔到燒菜心苗有幾好食,絕對唔會苦,保留到菜心嘅獨有味道。//#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig

🔻 喜膳燒
尖沙咀寶勒巷10號地舖
🫶🏻海鮮串燒類

🧃芝士燒廣島生蠔3隻 - 好大隻,芝士香濃

🫶🏻 雞肉類串燒
🧃海鹽燒雞皮2串- 燒到卜卜脆,超香口

🫶🏻 蔬菜瓜果類串燒

2022-08-15 38 views
平時食嘢吹水,可能會去酒吧,近幾年多咗去串燒店,當然因為之前酒吧無開喇,二嚟啲食物種類會多一啲,如果成日去日式燒鳥,實在太貴,返而會去下港式的會抵啲。尖沙咀寶勒巷呢一間串燒店係我會間中捧場嘅地方。因為佢地價錢有平有貴,平平地食一餐又得,叫D海鮮豪一下又得。食串燒梗係要飲啤酒,呢度仲有我鍾意嘅果味Asahi,叫咗D大蜆送下,佢本身有酸辣汁點,但我都係鍾意就咁食食返鮮味。 另外仲叫咗扇貝,全部都新鮮燒。明太子燒雞翼又係必食,外脆內Juicy。佢地都好細心,串燒會放係一塊熱石上面保溫,由頭食到尾D食物都保持到熱辣辣。

2022-08-14
Type of Meal
Dinner
  • 明太子釀雞翼
2022-08-11 31 views
依排口痕成日想食串燒,點知比我搵到依間隱藏喺大廈地下嘅串燒店蒜蓉燒蟶子皇/燒馬來西亞大蜆好欣賞佢啲海鮮係好大隻下,而且佢個火候控制得啱啱好,爽口得黎唔會韌,真心好唔錯👍🏻芝士燒廣島蠔個蠔唔算太細隻,加埋芝士一齊燒,好正 海鹽燒牛肩胛食落似牛柳多,牛味都好重好香海鹽燒王牌牛舌牛舌好大舊,又夠爽口,而且唔會韌,好食🤤沙嗲燒豬頸肉豬頸肉唔會太肥又可以保持肉質鮮嫩而且夠juicy照燒雞軟骨雞軟骨爽口好正孜然韭菜大大條韭菜,加埋孜然粉食一流,重口咩之選黑胡椒燒肥腸肥腸清潔得幾好,唔會有臭味,又唔會太肥太過油膩,食落有啲煙韌,幾啱我心水🤪燒黑啤牛仔骨特厚牛仔骨食落大滿足😌台灣腸台灣腸果然唔會令人失望海鹽燒秋葵係我鐘意食既秋葵呀,而且食肉食到膩仲可以解膩黑松露蒜蓉焗雜菇雖然黑松露唔多,但勝在雜菇底本身已經用左牛油炒香,所以單食已經好唔錯

蒜蓉燒蟶子皇/燒馬來西亞大蜆

芝士燒廣島蠔
個蠔唔算太細隻,加埋芝士一齊燒,好正

海鹽燒牛肩胛
食落似牛柳多,牛味都好重好香

海鹽燒王牌牛舌
牛舌好大舊,又夠爽口,而且唔會韌,好食🤤

沙嗲燒豬頸肉
豬頸肉唔會太肥又可以保持肉質鮮嫩而且夠juicy

照燒雞軟骨
雞軟骨爽口好正

孜然韭菜
大大條韭菜,加埋孜然粉食一流,重口咩之選

黑胡椒燒肥腸

燒黑啤牛仔骨
特厚牛仔骨食落大滿足😌

台灣腸
台灣腸果然唔會令人失望

海鹽燒秋葵
係我鐘意食既秋葵呀,而且食肉食到膩仲可以解膩

黑松露蒜蓉焗雜菇