2022-09-07 34 views
由於上次食過,食過返尋味,今日放工決定再同朋友一齊過來食。肉類:上次食牛肩胛肉($28),覺得好好食,今次一口氣點兩份!水準依然好,夠熟又唔會燒到太柴太乾,而且夠哂入味!由於本人係煙肉粉絲,今次就特別試下燒車厘茄煙肉卷($29)同埋燒煙肉韭菜卷($29)。兩樣都超出預期地好食,特別係車厘茄鮮甜多汁,同煙肉咸香味中和番,值得試。海鮮類:呢間串燒店一個賣點係日日有唔同嘅新鮮海鮮可以落單。今日我哋就叫左蒜蓉蟶子同貴妃蚌。兩者都係咸水味帶出鮮味,唔會太生,食落好滿足!食燒物又點可以唔叫埋燒蠔?我地今次試左避風塘廣島生蠔(三隻,$45)唔單止性價比高,而且好好食,上面落足炸蒜,好夠野味!飲品類:同行朋友屬健康派人士,決定點做店家自家製冰糖雪耳雪梨水($38)解下熱氣。非常足料,而且唔會太甜,飲落好舒暢,真係解到熱氣!而我勁店長推介,試咗果味較重較濃的Big Wave Bay India Pale Ale Draft Beer ($88) 。果然無介紹錯,麥味夠,果味香,真係好好飲!絕對值得一試!其實仲食左好多好多,每款都好好食!已期待三訪⋯

由於上次食過,食過返尋味,今日放工決定再同朋友一齊過來食。

肉類:

海鮮類:

飲品類:

其實仲食左好多好多,每款都好好食!

已期待三訪⋯