2019-05-12 3802 views
d同事成日都撩番大陸食野,話平靚正,不過我就懶番大陸,一直都未有機會去感受佢地所講既。就係今晚,飛雲黎啦,呢間紅遍大陸既火鍋店黎左香港再開分店,終於都搵到個藉口去食啦。呢間新分店係係銅鑼灣既利舞台,位置超級方便,我地大概1800鐘到,門口已經有人潮,不過係度等位都唔會怕悶,佢地會提供各式各樣既小食、水果同埋修甲服務等等...幫助打發時間,重點係全部都係免費架等大概15分鐘到就有位啦,入到去地方都算大,裝修四正,座位闊落,環境舒服仲唔會污煙瘴氣tim行緊個時仲會見到有d生日decoration, 一問之下,原來呢度仲會幫生日個枱既朋友佈置,好窩心呀Menu呢度係用部pad黎點餐既,分門別類,方便快捷,仲可以即時睇到呢餐既價錢tim。order完可以去攞醬料,仲有小食、水果、甜品等等...開餐前,記住著返呢度提供既圍裙,保護返自己d衫,至於鍾意相機食先既朋友,記住問佢攞個手機保護袋呀清油麻辣火鍋併蕃茄火鍋$128呢度既鍋底可以揀係單鍋、併鍋同埋四宮格,我地今晚就揀左麻辣併蕃茄,少辣都叫做接受到,不過越食就越麻,麻香好濃。個人黎講就鍾意個蕃茄湯底多d,蕃茄味濃郁,唔駛點醬都夠晒入味。值得讚既

Menu

清油麻辣火鍋併蕃茄火鍋$128
呢度既鍋底可以揀係單鍋、併鍋同埋四宮格,我地今晚就揀左麻辣併蕃茄,少辣都叫做接受到,不過越食就越麻,麻香好濃。個人黎講就鍾意個蕃茄湯底多d,蕃茄味濃郁,唔駛點醬都夠晒入味。值得讚既係佢仲會有個小分隔黎煮快熟同較細既火鍋

呢度既火鍋配料新鮮又算高質,而且價錢合理,每位加$15仲可以任飲無糖豆漿、柑桔檸蜜、凍檸茶、檸檬水、同埋冰水tim。
值得一提既係店員除左會不停refill飲品之外,仲會用熟練既筷子功幫手剝蝦,整件事再大大加分,d海蝦食落就更鮮甜彈牙啦

撈麵$18
最有趣既係嗌個麵都有融合中華武術既撈麵表演睇,將本身平凡既麵都變到不平凡,仲可以自由選擇粗幼度,食落麵條有嚼口又彈牙

2019-04-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2019-05-11 315 views
服務員~妙妙招呼周到👍🏻👍🏻👍🏻第一次妙妙的熱情款待已令我難忘,之後我致電妙妙,給我book枱預約下次,佢細心幫我預備好一切~服務員的安排、食物的安排、為生日朋友預備慶祝活動、令到我和朋友們舒舒服服地享受聚餐時間🥰而其他同事們也和妙妙一樣窩心!估不到海底撈到香港開的餐飲,服務也有高水準,真是一隊好有熱誠的團隊,在香港只能在超五星級的高級餐廳才能體驗,甚少在大眾化的食肆出現👍🏻👍🏻👍🏻
服務員~妙妙招呼周到👍🏻👍🏻👍🏻

2019-05-05 460 views
朋友約食火鍋,原來係四格嘅火鍋,之前睇人成日post,有咩特別呢。一試首先就講服務,係好多人等嘅情況下佢會有生果(哈蜜瓜)好鬼甜,又有蕃茄仔等等。有人仲會走去整指甲(雖然我無去整)不過呢個服務又真係唔係度度有。食材方面好新鮮,主力就係嗰四格不同味又濃嘅湯底。仲有個人即場拉個麵比你睇,係個咁窄嘅環境fing下fing下,少一點功夫都唔得。用呢d麵鎖咗湯底嘅汁好好味。其實順戴一提,佢嘅前菜真係好好食,有d百葉海帶嘅前菜一d都唔馬虎。講講下我都想再食⋯因爲我都好辣㗎唔講唔知佢仲有甜品叫⋯仲免費,不過就ookk 啦
唔講唔知佢仲有甜品叫⋯仲免費,不過就ookk 啦
2019-05-05 361 views
在open rice看到這間火鍋店,便打算嘗嘗,结果一試難忘!在等位時,服務員親切地為我們提供飲料,又有雞湯免費任伶,十分user friendly!叫了大骨湯和胡椒猪肚湯,猪肚彈牙,十分有水準!來自湄公河的巴沙魚身體有90%都是脂肪,入口即溶!魚蝦滑十分濃郁,蝦味充斥口腔,十分滿足!😋😋不得不說,這裏的服務員既有禮貌,又殷勤,十分敬業!四條友飽到行唔到,都係食咗千幾蚊,超級抵啊!但係窗邊冷氣有D凍,希望可以改善

叫了大骨湯和胡椒猪肚湯,猪肚彈牙,十分有水準!

來自湄公河的巴沙魚身體有90%都是脂肪,入口即溶!
魚蝦滑十分濃郁,蝦味充斥口腔,十分滿足!😋😋

不得不說,這裏的服務員既有禮貌,又殷勤,十分敬業!

四條友飽到行唔到,都係食咗千幾蚊,超級抵啊!
但係窗邊冷氣有D凍,希望可以改善
2019-05-05
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
  • 巴沙魚
  • 魚蝦滑
2019-05-05 303 views
今天我和家人到海底撈餐廳吃晚餐, 剛進餐廳後, 就有友善的服務員來介紹食品。 餐廳有無限量的西瓜、蕃茄、醬汁等, 全部都非常新鮮、可口。 海底撈油麻辣湯底磨菇湯底等, 全部都是由真材實料的食物 都煲出嚟的湯底。 所有食物都非常美味特別是巴西豬肉、巴沙魚和蝦滑。 那裏的服務員的態度真的真的真的非常好!他們會非常友善地幫你添加飲品和湯底,更會和你閒聊一會兒。 吃完晚餐後那裏還有免費的糯米糍贈送 !還有免費的gel甲服務 💅(untill 10:00)最後真的真的真的真的真的 非常推介大家吃這間餐廳, 自一家人必吃的餐廳
2019-05-05
  • 魚滑·
  • 巴沙魚
一直以來,都有聽一班返開內地食飯消費既朋友,會大力讚賞內地既海底撈服務有幾好,食物有幾正,有幾多人去排隊。但係自己就無北上消費既習慣,所以一直都未有機會試得到。正到前幾個月,海底撈終於正式登陸香港,身邊既朋友又話旺角好遠,唔方便過海。好啦,終於,海底撈既港島分店終於都開佐,仲要喺銅鑼灣既利舞臺,位置夠哂方便啦今次,朋友終於都再無藉口去拒絕我,而我,亦都終於有機會試得到。星期五既晚上大約6:30到達餐廳,門口已經人排隊。特別之處在於每個等位既客人,都會有位坐,可以慢慢坐住等。旁邊亦都有小食,青瓜,蕃茄仔,同埋花生都有,全部免費供應,客人等位既時候亦都唔會感覺被冷落。另一邊就有修甲,整指甲服務,亦都係完全免費既。餐廳採用全電子化,餐牌,落單,全部都可以在平版電腦處理。在現場看見有很多寫住 HAPPY BIRTHDAY 既 BANNER,後來問了一下店員才知道,如果有朋友生日,可以早姆天預定,餐廳會特別為客人預留座位,並且加上祝慶既BANNER,真係非常貼心既服務。每個客人也會有提供一件圍巾 ,以防湯汁彈汙我們的衣服 ; 同埋每人都會有一個透明的膠袋用以放置手機,即使把手機放入袋內仍然可以按

但係自己就無北上消費既習慣,所以一直都未有機會試得到。

星期五既晚上大約6:30到達餐廳,門口已經人排隊。

特別之處在於每個等位既客人,都會有位坐,可以慢慢坐住等。

另一邊就有修甲,整指甲服務,亦都係完全免費既。

餐廳採用全電子化,餐牌,落單,全部都可以在平版電腦處理。

每個客人也會有提供一件圍巾 ,以防湯汁彈汙我們的衣服 ; 同埋每人都會有一個透明的膠袋用以放置手機,即使把手機放入袋內仍然可以按製自如,感覺都幾正,唯一缺點係影相會有少少濛濛。

每位加$15可以有飲料,基本上都係必加無異,有多款不同飲料可選,包括無糖豆漿,柑桔檸蜜,凍檸檬茶,檸檬水,和冰水,店員既refill 程度真係出奇地快,基本上我地既水杯都從來唔會少過一半既份量,有時轉身同朋友傾佐2句,店員已經為我們refill 完成,這樣好的服務,真的很難在其他餐廳找到。

清油麻辣火鍋湯底 + 蕃茄火鍋湯底 $128

湯底我地揀佐2款,包括麻辣同埋蕃茄,佢既麻辣我地揀佐少辣,個人認為係可以接受既程度,帶有麻香,而又唔會辣到舌頭變得沒感覺,另一款蕃茄既味道都好濃,基本上配料放2邊都唔駛再添友醬料已經好夠味。

特別一讚既係餐廳既爐底抽氣設計,抽氣做到超好,食完埋單離開身上都唔會有濃郁既麻辣味。

上完個湯底落完單後,上菜既速度亦都令我十分吃驚,不消5分鐘之內,所以配料就已經就位,雖然餐廳係非常爆滿,但係仍能有如此高效率的服務,實在令人很驚喜。

招牌毛肚 (半) $64

湯錮上特別會設有一個小小既分隔,用來煮比較快熟同埋比較小巧既食物就最好不過。

招牌滑牛肉 (半) $49

食落很有濃郁既牛味,配上麻辣湯底,令人食到停唔到口。

海底撈自製豆腐 (半) $34

豆腐會配上特別既醬料,店員會為我們特別泡製,用上特別醬料,再加一點麻辣湯,豆腐軟綿綿,但食落豆香味都幾重。

撈面 $18

起初以為係普通既麵條,但原來會送上拉麵表演,拉麵師傅會來到我們旁邊,好似玩「遙遙」咁張麵條扔來扔去,真係好厲害,最好會問我地想食粗麵還是幼麵,最後再為我們放湯,麵條食落真係充滿Q彈呢。

活蝦 (半) $69

平時食火鍋點活蝦都會覺得很麻煩,但係今次店員竟然會特別走過來為我們處理,看他很有技巧地拿著一雙筷子,3秒內就可以夾開一隻,真的很厲害,最後還教授我們開蝦的技巧,真的長知識了!

海蝦大大隻,食落爽口彈牙,性價比很高。

西班牙梅豚肉 (半) $84

手切牛小排 (半) $94

魚籽蝦滑 (半) $64

蝦滑亦都會配上特別既醬料,有少少似醋既汁加上爽口既蝦滑,好好味。

長生菜 (半) $14

菜既份量唔算多,但係再看看這個價錢,其實已經好抵食啦。

響鈴卷 (半) $14

最後更加可以拿西瓜和米糍作為甜品

基本上今次食海底撈最令我難忘既除佐係抵食之外,就係佢地既服務。

負責我地枱既店員既隨傳隨到,快如閃電既開蝦+ Refill飲料既速度實在令我難認忘。

而免費既修甲 + 美甲服務更加令同行既女友人感到賓至如歸,難怪當日我地離座既時候都已經大約9點鐘,但在門外仍然坐滿等候的客人呢。
2019-04-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2019-05-01 358 views
在假期前夕的星期二,我和朋友來到了位於銅鑼灣利舞台的海底撈火鍋。海底撈進攻香港已有一段時間了,本來還想着人流已減退不少,可是來到餐廳還看見長長的人龍。我們一行五人,選了小桌的飛,一共等了約一個半小時才能入座。現場所見,海底撈的員工很多也是大陸的員工來的,可是服務質素就沒有大陸那麼好了。例如我在等候時,店員隔了約10分鐘才把小食及飲品送到。如果有去過大陸的海底撈,基本上一坐下大概1分鐘,店員便會把小食及遊戲用品送上。想讚一讚海底撈的前菜很好吃,有中華沙律,及一些不知名的海草類及菇類食品。食物方面,我覺得全場最好吃的是手切牛小排,牛肉較軟及有牛味。寬粉掛湯也是必點的。響鈴並不是新鮮即炸,所以不脆的。另外也點了飛魚子墨魚丸及芝士牛丸,但這兩款丸的味道只是一般,個人不建議點。另外要讚的是這裏可以點半份的大小,因此可以叫更多不同食物款式。招待我們桌的姐姐,態度亦十分好,不時會添茶或加湯。總的來說,我認為這類食物味道一般,等候時間長,以及價錢略貴。好處是這裏服務較好,另外也會有不同的表演及慶祝生日的小擺設。跟朋友輕鬆聚是可以的美食便稱不上了。

美食便稱不上了。
2019-04-18 564 views
今天同朋友慶祝生日, 壽星女話想食辣又想食火鍋, 所以我哋四個女仔就去銅鑼灣的海底撈食午餐. 我早幾天預訂了, 告訴餐廳我們有朋友生日, 就安排了一個窗邊的卡位, 有氣球等佈置. 侍應先遞上了毛巾及小吃. 我們點了麻辣鍋及胡椒豬肚鍋$162麻的程度及辣的程度都可以挑選啊!大部份的食品都可以點半份,我們可以試多些不同的選擇。一共點了大概15樣。$10-$94@拉麵是有師傅在你面前拉的!我們自己帶了兩瓶香檳, 這裏是不收開瓶費的, 太好了! 吃完,侍應送上蛋糕,還有個生日快樂的電燈牌,有音樂,好高興喎!整體來說,食物有質素,價錢平,服務超級好,性價比高!

侍應先遞上了毛巾及小吃.

我們點了麻辣鍋及胡椒豬肚鍋$162

麻的程度及辣的程度都可以挑選啊!

拉麵是有師傅在你面前拉的!

我們自己帶了兩瓶香檳, 這裏是不收開瓶費的, 太好了!

整體來說,食物有質素,價錢平,服務超級好,性價比高!

2019-04-17
$200 (Lunch)
Celebration
Birthday
2019-04-17 660 views
因為我哋冇book臺,攞咗張飛後都要等個幾鐘😰。但係餐廳門口有好多張枱俾客人可以坐低喺度等,仲有啲生果、飲品同埋小食等着食😮最好喺呢度有得揀半份叫,所以其實可以自己控制分量,唔會食到好貴又唔會驚食唔晒👍🏻。手切牛板腱[半份]($64)食牛肉嘅話會推介呢個,好有牛肉味,比想像中好味,唔韌。手切牛小排[半份]($94)都係比想像中好味,唔韌。羊肉卷[半份]($49)其實半份都唔算少,竟然有羊味,比想像中好。無刺巴沙魚片[半份]($44)幾滑同埋腍,半份都幾多塊。活蝦[半份六隻]($69)送到嚟果陣仲係活生嘅,腳仲郁緊😂。最有趣嘅係個侍應幫埋我地剝蝦殼,三秒搞掂😮仲教埋我地剝,原來好容易。撈麵($18)有師傅表演搓麵糰,雖然等咗佢半個幾鐘先嚟,但係表演咗一分鐘就整好😂。都幾好味,佢會問你要粗定幼。但係記住要睇住D麵,唔係嘅話會癡底。仲有變臉表演🤗又送雪糕糯米糍又送脆脆小食(喺出面等枱嗰啲🤣)最後個侍應仲加咗阿媽個電話號碼🤣等下次可以搵佢book位。最好係我哋有五個人本身每人都有得整甲,但係我哋有三個男士,所以我哋總共有五張卡可以整甲🤣(成年都唔使出去俾錢整啦)仲可以留返下次先嚟整,張卡一年之

羊肉卷[半份]&  精品肥牛[半份]

手切牛板腱[半份]($64)
食牛肉嘅話會推介呢個,好有牛肉味,比想像中好味,唔韌。

手切牛小排[半份]($94)
都係比想像中好味,唔韌。

羊肉卷[半份]($49)
其實半份都唔算少,竟然有羊味,比想像中好。
無刺巴沙魚片[半份]

無刺巴沙魚片[半份]($44)
幾滑同埋腍,半份都幾多塊。
活蝦[半份六隻]

活蝦[半份六隻]($69)

撈麵($18)
撈麵

仲有變臉表演🤗
送雪糕糯米糍

又送雪糕糯米糍又送脆脆小食(喺出面等枱嗰啲🤣)
最後個侍應仲加咗阿媽個電話號碼🤣等下次可以搵佢book位。最好係我哋有五個人本身每人都有得整甲,但係我哋有三個男士,所以我哋總共有五張卡可以整甲🤣(成年都唔使出去俾錢整啦)仲可以留返下次先嚟整,張卡一年之後先到期😂。

呢度服務真係好好👍🏻,每張枱都有一個專服務你嘅侍應,仲咁啱俾我哋坐到張睇到海景嘅枱😍。唯一一樣唔好嘅係等整指甲等咗三個鐘😰(記住下一次食野前就拿定飛)環境幾舒服唔會太嘈,仲要免開瓶費同埋免切餅費😯。一定會再嚟幫襯!
2019-04-13
活蝦[半份六隻]
撈麵
送雪糕糯米糍
2019-04-15 451 views
之前一直都想去大陸試下,但同朋友時間就唔啱,最終都去唔成,既然香港都有唔洗山長水遠,咁就即慶嚟呢到試試。等候嘅大廳有好多座位,亦提供小食、生果、糖水、湯品同水免費享用,如果等位等到悶悶地仲可以做埋美甲,呢到完全唔馬虎,仲有好多顏色選擇。點餐用平板落單,容易操作。首先選湯底,有單窩、拼窩同埋四宮格,我地兩個人但又想試兩款湯底,最後選了四宮格, 一格清油麻辣火鍋+一格蕃茄火鍋,其中兩格點清水, 提提大家如果咁樣選擇會比雙拼優惠$60幾蚊㗎。我地揀咗以下幾款食物,招牌毛肚、招牌蝦滑、撈派滑牛肉、撈派豆花、撈面、活蝦、西班牙梅豚肉、手切牛小排、、長生菜、響鈴卷,所有食物新鮮水準不錯👍🏻尤其撈面,會有師傅過嚟即拉,可選擇粗幼。另外我地加埋自選調料同自選飲料。經服務員珍珍推介下我地仲飲咗碗隱藏版蕃茄芫荽肉碎湯,配料可於調料區拎,有肉碎、香菜、蔥再加埋蕃茄湯底而整成,好好味,啱晒我呢個芫荽控,仲拎埋去撈面食,一流!呢到嘅爐底抽氣系統非常出色,食完身上完全感受唔到個陣打完邊爐嘅難聞味道。服務員非常貼心,我同朋友稍為有些微舉動佢都即刻過嚟幫手,一坐低已經為我地遞上髪圈及擦屏濕紙,另外落料剝蝦都唔洗經我地

點餐用平板落單,容易操作。

清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋

我地揀咗以下幾款食物,
、長生菜、響鈴卷,所有食物新鮮水準不錯👍🏻
尤其撈面,會有師傅過嚟即拉,可選擇粗幼。

另外我地加埋自選調料同自選飲料。

服務員非常貼心,我同朋友稍為有些微舉動佢都即刻過嚟幫手,一坐低已經為我地遞上髪圈及擦屏濕紙,另外落料剝蝦都唔洗經我地兩個手,佢見我地兩個女仕悶悶地仲搵埋陪食熊陪我地打邊爐,服務真係非常無微不至,抵讚!

當日場內好多人嚟食生日飯,氣氛好好。當然唔少得仲有變臉表演,娛樂性豐富,呢餐飯真係值回票價!
2019-04-14
清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋
2019-04-14 2588 views
今日約左朋友睇復仇者聯盟展覽,睇完之後天氣涼左就黎左《海底撈》打番個邊爐,等緊位既時候店舖有提供小食、遊戲比客人打發一下時間,而且美女們最岩就係有埋美甲💅手護理免費服務!真係時間過得真快,終於叫到我地既號碼!呢度同內地一樣都係用Ipad 來點餐,首先好多謝店員珍珍為我地提供咁優質既服務! 仲拎埋一隻咁可愛既陪食熊仔坐我旁邊一齊用餐🤗🤗我地點左4格宮:清油麻辣火鍋 $33、蕃茄火鍋 $33 +2格清湯,比起雙拼叫法平左成70幾蚊架!😁😁爐底設有抽氣系統, 食完後身上味道會減少!😌 每位加$18 可出去任拎醬料同小吃,另加$15就有埋任飲,我地選左凍檸茶!珍珍好熱心咁介紹推薦菜色比我地😋😋👍👍仲提供埋圍裙比我地著免得彈到我地件衫好dirty!(半份)海底撈自製豆腐 $34;大大舊,有四舊,食落口好鬆化,吸晒蕃茄湯味道!而麻辣湯底較濃,岩晒我朋友食得麻辣!(半份)西班牙🇪🇸梅豚肉 $84;薄薄片好腍身仲有好QQ彈牙既咬感!(半份)響鈴🔔卷 $14;豆味香濃,卓一卓就食得,好滋味!(半份)魚籽蟹滑 $64;店員幫我地一粒一粒咁放落個鍋度,魚籽卜卜脆,蟹滑又彈牙!(半份)活蝦(6隻)$69;蝦🦐
(半份)響鈴🔔卷 $14;豆味香濃,卓一卓就食得,好滋味!
(半份)活蝦(6隻)$69;蝦🦐肉爽口好新鮮,上檯時仲郁下郁下,店員好細心咁幫我地剝埋蝦殻!
(半份)手切牛小排 $94;牛味好重,肉身都好鮮甜同嫩滑!
(半份)長生菜 🥬$14;菜十分新鮮,食得健康
(半份)撈派毛肚$64;卓15秒就食得,好似牛柏葉咁爽脆!本身冇咩味道,再點一點醬汁更好味!
(半份)撈派滑牛肉$49;牛肉都好腍身,而且仲好爽滑。
(半份)撈麵$18;經店員推介落左牛肉沫+芫茜+蔥粒再加埋蕃茄濃湯🍲,再加上師傅親自手打精彩表演既撈面,更加食出幸福滋味既感覺,面底更加煙韌!

最尾仲有埋甜品:芝麻雪米滋同埋薄荷糖。

中途食緊之際仲有得睇埋咁精彩既變臉表演,又好味又有表演睇,真係一個帶比我地開心娛樂既一個晚上🌃🥰

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
2019-04-06 449 views
叫左一份二人套餐,四格湯底都有攻略,人數少可照樣叫四宮格,兩格自選:清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋 + 其餘兩格叫清水火鍋,咁樣叫就會平d😂🤣招牌毛肚,店員好細心講解如何將佢煮到唔會過熟,秘訣係七上八落10秒就食得另醬汁用烤鴨鼓油、豆花醬,都十分滋味滑牛煮耐左都唔會硬,招牌蝦滑半份份量都唔少👍很棒😏😏😏夠滑夠香。另外二人餐包撈派滑牛肉、撈派豆花、撈面、活蝦半份有八隻活蝦,全部都好新鮮喔,隻隻都好生猛、西班牙梅豚肉、手切牛小排、長生菜、響鈴卷,勁多野食又夠鮮自選小料種類繁多自選飲料🥤有菊花茶和檸檬茶🍋兩選擇走果陣發覺身上冇咩打邊爐既味道,細問下原來有爐底抽氣系統,所以食後身上味道會減少,果然是海底撈,十分貼心服務,完美

另醬汁用烤鴨鼓油、豆花醬,都十分滋味
自選小料
種類繁多
自選飲料🥤有菊花茶和檸檬茶🍋兩選擇
2019-04-01
Type of Meal
Dinner
2019-04-02 455 views
之前內地好hit的海底撈,已係香港開左一段時間,今晚終於有機會試到!我同朋友一早卜左晚上六點半,時間尚早吾多人,即刻入得去!海底撈有提供沙律吧,有蕃茄和巳切好的橙,另外有湯和雪耳湯水,好滋潤!仲有一系列的辣味杏鮑菇丶中華沙律丶 海帶等,全部都好好食!湯底我地揀左辣同豬骨湯,材料都好新鮮,絕對有下次。海底撈的服流出名好,香港都一樣,除左俾橡筋我地,仲有圍裙手袖,又幫我地加果汁,落湯料,拆蝦殼, 真係辛苦哂。

我同朋友一早卜左晚上六點半,時間尚早吾多人,即刻入得去!

仲有一系列的辣味杏鮑菇丶中華沙律丶 海帶等,全部都好好食!

湯底我地揀左辣同豬骨湯,材料都好新鮮,絕對有下次。

2019-03-31 332 views
海底撈喺大陸就食得多喺香港都係第一次食 今次就去咗銅鑼灣分店, 今次一共六個人 去到嘅時候大約話要等一個半鐘頭 嗰時大約夜晚七點左右。 等嘅時候 會有雞湯糖水同小食 亦會有遊戲玩 成個環境同喺大陸就差唔多好好彩大約半個鐘後有個侍應哥哥問我哋 四人枱得唔得 可以加等畀我哋坐 因為啲枱其實都大 所以其實都坐得好輕鬆去到沙巴魚同鴨血 個人認為係必食 沙巴魚勁滑, 鴨血更加唔使講食物麻辣湯底必食嘅, 真係非常之正另外我哋亦嗌咗剝皮魚, 不過剝皮魚食落口冇味, 之餘仲有啲腥腥哋, 可能食唔慣 另外牛肉方面, 亦都係不過不失, 唔算好好食但係可以接受鵪鶉蛋都係我推介之一日, 淥熟咗熱辣辣真係好好味 而且仲好香添香港海底撈喺食物方面應該較大陸嘅海底撈少啲, 服務質素嚟講香港海底撈喺香港真係算係咁, 起碼你舉手會即刻有人認, 唔會好似平時餐廳咁扮睇你唔到, 亦會幫你自動自覺fill野飲。仲提我哋夜晚黑八點半之前買單會有八折( 好似係八點半, 唔係好記得) 我哋一人大約食咗200蚊左右, 其實都好抵食
另外牛肉方面, 亦都係不過不失, 唔算好好食但係可以接受

• 鵪鶉蛋
  • 沙巴魚
  • 鴨血
2019-03-27 331 views
海底撈真係唔係第一次食,但係喺香港食咗真係第一次!海底撈一向以佢嘅服務質素而出名,之前一直好好奇香港有冇類似嘅服務質素呢!結果係非常滿意!一入到去已經有個姐姐好好咁比圍裙我地戴,教我地點菜,仲幫我預約美甲服務添!我哋叫咗兩個二人套餐,四個人食啱啱好!鴛鴦湯底一邊叫咗麻辣一邊叫蕃茄湯。食物質素方面真心覺得同喺深圳食冇乜分別,牛都係好鮮嫩,而且牛味都香濃!湯底都好濃郁,同大陸一樣都係有得自選配料。另外佢個響鈴真係我食過最好食嘅!唔會太油膩得來而且好香脆可口,我哋都encore左幾碟服務方面我覺得同大陸真係不相伯仲,唯一唔同嘅地方就係香港嘅地方比較窄,但係都冇影響到拉麵師傅係我地面前手拉麵!另外佢哋嘅服務真係非常細心,打邊爐剝蝦對於我來講一齊係好麻煩嘅事,因為熱辣辣,而且成個蝦殼都係水,好容易彈到全身都係但呢度嘅服務員就有埋幫我地剝蝦殻嘅服務,簡直係加分

但呢度嘅服務員就有埋幫我地剝蝦殻嘅服務,簡直係加分