2019-06-25 634 views
老大老二晚班機去首爾旅遊7天,就提前訂5人臺,吃7:30分,到16樓大鍋口,沒有之前想象這麽滿!還是上沙爹鍋底,點愛吃的肥牛,白膳片,這個值得點贊,質量保持!任食這個價格絕對超值!魚片老公最愛,説新鮮好味!上菜速度快,一輪攻勢後大家好滿足!後來點主食水餃!結賬才759!另因任食擺盤不是好漂亮!就不拍照
質量保持!任食這個價格絕對超值!
魚片老公最愛,説新鮮好味!
上菜速度快
,一輪攻勢後大家好滿足!後來點主食水餃!結賬才759
!另因任食擺盤不是好漂亮!就不拍照
(The above review is the personal opinion of an user which does not represent OpenRice's point of view.)
2019-06-10
  • 肥牛~白膳片~魚片
2019-04-06 4741 views
前幾日無食午餐,到四點幾五點開始肚餓,心裡想下午茶又晚了些,晚餐又有點早。突然想起可以五點鐘去排大窩口火鍋,因為平常無訂位可以話無機會有位的。大窩口的食物種類其實都好多,是日海鮮係我最愛的。同蝦串,都好新鮮。牛肉方面除左有鮮牛同肥牛,仲有牛筋腩。雞件同雞片。不得不提的是蝦滑都好重料,飲品方面各式各樣,有檸檬薏米水係驚喜。介紹下個甜品先,係一個雪糕球,一打開包裝紙就食得。好特別。咁早去,埋單每人都係百五元左右。。

介紹下個甜品先,係一個雪糕球,一打開包裝紙就食得。好特別。

咁早去,埋單每人都係百五元左右。。
旺角大窩口,一向以食物新鮮為名,引黎好多人排隊食,平時booking都要預早一兩星期,walkin更要等1,2個鐘。但食完覺得真係一般般。先講下環境,座位正常,唔算太逼,環境都算乾淨企理。食物方面牛肉,我地4個人,每次叫,都剩係黎2碟,完全唔夠喉,都唔知要入2幾多張紙先得,肉既質素一般,好乾,好難咬其他配料又少之又少,海蝦又細隻,又唔新鮮飲品方面,無啤酒飲,得d罐裝可樂,milk soda甜品方面,得一款,仲要勁難食,好似錬金術整出黎既合成大陸雪糕咁。比起隔離牛牛邊爐,真係差天公地,人地仲要$158不收加一,啤酒仲有嘉士伯,玻璃支裝汽水,甜品勁多選擇,海蝦新鮮大隻。。。。以後唔會再黎大窩口,完。

先講下環境,座位正常,唔算太逼,環境都算乾淨企理。

食物方面

其他配料又少之又少,海蝦又細隻,又唔新鮮

飲品方面,無啤酒飲,得d罐裝可樂,milk soda

以後唔會再黎大窩口,完。
唯一既雪糕
脆魚腩
2019-03-06 2243 views
一家四口到他家吃火鍋,喜歡吃他家肥牛魚蝦,只要想吃火鍋,必選這家,我們吃5:30分,入座前職員説7:30要離坐,理解,任食火鍋一般都是2小時!我們叫沙爹鍋,老公喜歡!馬上下第一輪食物,女兒們最愛的肥牛,我的白鱔片,但這次肥牛質地較之前好像差點,鱔片也好小片,有點失望!但整體用餐還是愉快滿足的!當天用餐每人只需152元!絕對超值!
!但整體用餐還是愉快滿足的!
當天用餐每人只需152元!絕對超值!
2019-01-31 4224 views
🤳🏼話說依排有中學同學喺新西蘭畢咗業翻咗黎香港,所以一得閒就約班同學出街食飯。🤳🏼有同學介紹我地一間佢平時食開嘅任食邊爐,可以坐2個半鐘,又近旺角。✨大鍋口價錢同一般任食差唔多,$158加一,假日加$10。$200唔洗就食到2個半鐘。✨佢地選擇都好多,一定有款啱大家。✨我地簡咗椰子雞湯底,不過我覺得有啲古怪,因為椰漿味特別重,好唔啱打邊爐。✨侍應會先上咗配料俾我地。✨第一輪嗌嘅野食,其實overall野食唔差,我本人特別中意佢地嘅蝦滑、墨魚滑同埋羊肉。✨最後,download左佢地個app就送咗啲雪糕俾我地,都唔錯。

✨佢地選擇都好多,一定有款啱大家。

侍應會先上咗配料俾我地。

2019-01-27
2019-01-22 2594 views
天氣冷又是吃火鍋的季節,今天來到大鍋口海鮮火鍋店和朋友打邊爐。食過很多間火鍋店,說實話其實這間的食物質素一般,但勝在大部分火鍋料齊全,地點交通方便,而且價錢不貴,算是很不錯。最特別是最後會送你雪糕球,幾好食的!

2018-12-13
2019-01-07 2627 views
同一大班朋友食飯,來來去去都係打邊爐架啦,同d大胃王食飯,更加要搵任食野邊爐!係旺角呢間都算幾出名既任食邊爐,價錢唔貴,款式多個湯底又唔錯。不過,好既餐廳就一定要排隊架啦,唔好彩排得耐就落去行下街先啦 哈哈
2018-12-25 2861 views
平時唔寫評嘅我忍唔住一定要同大家講我嘅經歷。 我上次黎食火鍋飲食,點咗啲牛肉全部嗰邊都係乾曬, 真係好核突, 唔知放咗幾耐定還是冇儲存好。味道亦都唔得, 完全冇牛味。 有同個侍應哥哥講,叫佢換過一碟,但係佢好唔耐煩咁嘅樣,跟住再攞出嚟嘅一樣個邊都係乾曬。 雖然我打邊爐係最鍾意食牛肉,但係咁嘅情況之下就諗住轉移目標,叫咗一啲肉丸同埋蔬菜,只能夠說肉丸亦都係低質素嗰啲,但蔬菜都算係正常。算了吧,以後唔回貪平。衛生算可接受。

衛生算可接受。
2018-12-12 3664 views
好彩有訂位,唔係真係好多人訂位。叫咗個超值鴛鴦湯底,要加$48蚊先可以揀鴛鴦湯底。皮蛋芫茜湯底+鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底。🥺皮蛋芫茜湯底反而少芫茜同唔夠味。鮮蕃茄薯仔豬軟骨湯底反而夠味,而且味道好濃,仲有啲鮮蕃都幾大粒同幾多。野食方面都係平時打邊爐咁無咩特別。啲肥牛都幾薄片下,無咩牛味。啲🦐反而好啲,都幾大假。而其他材料都係大同少異嘅邊爐材料。但食每碟份量上得都幾多。不過佢最後食完會送一個即食雪糕球嘅甜品,幾得意,估唔到又幾好食
好彩有訂位,唔係真係好多人訂位。

野食方面都係平時打邊爐咁無咩特別。
鴛鴦湯底
肥牛
2018-12-10
2018-11-24 4121 views
趁天氣開始轉涼就心思思打邊邊,於是就同親愛的去左大鍋口,大鍋口咁多年嚟質素都幾好...而且係任飲任食的我地慣左早食飯,於是就5點去到等位lu..早食飯另一好處就係平dd丫麻,一坐低我地就揀左鯊魚骨猴頭菇湯底,湯底3分鐘就到了,大鍋口嘅服務算幾好,待應哥哥姐姐們唔會要等好耐先過嚟幫忙..大鍋口d材料都算新鮮,我哋必點肥牛,海蝦和鱔片...以及大量蔬菜肥牛的質素算不錯,海蝦唔會”梅梅的”,而且蔬菜類都算很新鮮..飯後仲會有雪糕球供應,加分!

飯後仲會有雪糕球供應,加分!
2018-11-04 4769 views
好幾年前同fd食過,記得食到好開心,所以今日同佢地又嚟過。之前已打電話訂位,所以大約6點,我地入座即有枱。之前已睇其他人上個月喺Openrice上載嘅餐牌,點知無咗冬瓜嗰個湯底,原來11月轉咗湯底嘅 list。飲品選擇唔過10種,不過都算正常受歡迎嘅飲品,竹茅根一大支都係包嘅。醬料嗰d自己攪,攞咗之後職員會收走。鯊魚骨猴頭菇湯底,猴頭菇加埋d湯好味,仲有d豆腐都好味~ 職員見到湯只有一半都會主動嚟加湯~ 點咗2至3次火鍋料,每次出少1種啦,不過都快上嘢嘅,而且擺得好整齊~ 海蝦點第2次終於有,不過魚皮點咗兩次都無出試唔到。牛肉唔肥,好正~ 丸都正常嘢~ 黑椒牛肉好味~ 喺d貝類有好多沙。食物數量計人數出,所以不論寫咩數字都係出咁多架,入紙點多次囉~ 8點鐘職員嚟話 last order,問我地要唔要免費意大利雪糕球,佢地公司代理喎。咁我地就話試下啦。當一籃嚟到,好多好開心,再睇唔到袋寫咩味嘅時候,發現d包裝袋無封好口,7包都不同程度爆裂開曬,最大嗰個開口放得入1隻手指!咁我地即刻同職員講唔要啦,同佢講咗爆開曬架。買嘢食嘢就算包裝咗都要睇清楚包裝袋有冇破損呀,如果食咗唔舒服,就大件事啦~

飲品一眼睇曬

醬料嗰d自己攪,攞咗之後職員會收走。

鯊魚骨猴頭菇湯底,猴頭菇加埋d湯好味,仲有d豆腐都好味~
職員見到湯只有一半都會主動嚟加湯~

海蝦點第2次終於有,不過魚皮點咗兩次都無出試唔到。

牛肉唔肥,好正~
丸都正常嘢~ 黑椒牛肉好味~
喺d貝類有好多沙。

咁我地即刻同職員講唔要啦,同佢講咗爆開曬架。

雪糕球

總結嚟講,除咗飲品少d選擇,無甜品選擇,雪糕球包裝袋又爆口之外,其他食物質素,環境,服務,用呢個價都合理架~
2018-11-04
2018-10-18 4084 views
之前食過佐敦店 又抵食,食物質素唔錯,飲品種類都幾多今次打電話去book位食1730 佐敦店冇位 就諗住去旺角店食 一去到門口 帶位個人已經黑曬面 講野又晦氣 唔使笑笑口咁對客但係起碼要對客人好態度而唔係唔想客人嚟食 但係唔緊要 呢個價都預望有咩好態度/服務到野食, 打邊爐最緊要嘅肥牛竟然係食落去好柴 全部野得啲菜係正常水準 環境唔差 但枱與枱之間狹窄,客人出入會影響隔離枱唉 雖然價錢平又任食但食物質素認真連鎖快餐店都好過呢間野多多聲 如果一大家人嚟食就食氣氛啦~幾個人嚟食就不如食連鎖/食貴啲啲啦 認真呢百幾蚊唔值
之前食過佐敦店 又抵食,食物質素唔錯,飲品種類都幾多
唔使笑笑口咁對客但係起碼要對客人好態度而唔係唔想客人嚟食

但係唔緊要 呢個價都預望有咩好態度/服務
到野食, 打邊爐最緊要嘅肥牛竟然係食落去好柴
全部野得啲菜係正常水準

環境唔差 但枱與枱之間狹窄,客人出入會影響隔離枱

如果一大家人嚟食就食氣氛啦~
幾個人嚟食就不如食連鎖/食貴啲啲啦
認真呢百幾蚊唔值
2018-10-14 2614 views
9個人、訂左8點半,我地已經提早左10分鐘左右到達,都要8點4x分先入到等位期間望入去已經覺得枱與枱之間好迫,入座後更加明顯得地9個人,比張平時應該只坐6-7人既人大圓枱,坐得唔舒服就預左,侍應經過10次有9次都撞到我張凳推車果陣直情撞晒....好怕會整到自己,再加上侍應只會話「唔夠位過呀」就算...坐低頭10分鐘只能用驚嚇黎形容食物尚算新鮮,牛冇乜味,冇d人講得咁好食,坐得好迫,唔係聚會大隊話黎,都唔會再黎
等位期間望入去已經覺得枱與枱之間好迫,入座後更加明顯

2018-10-08 2708 views
我去食當晚係星期三,當都相當爆,有人等位! 應該係因為太抵了,所以建議大家要訂位!!佢HK$158 加1,其全包,包湯底醬料野飲同雪糕,男女老幼唔使就住就仕咁食!!!一般野邊爐嘅食物佢都有,當中我覺有幾樣都幾值得推介下就係虾,佢好新鮮,大大隻,肉質爽爽,唔好霉口另外佢每日都有一款精選海鮮,我去果日係沙白,好有海水味,好新鮮又冇沙其他食物質素都幾好,選擇又多,有幾樣唔係話特別名貴但唔係度度有得食例如台灣腸,千島龍虾丸,黑松露水餃,都好值得試另外,野比都係任飲,自己拎,汽水呀茶呀等等都好齊
例如台灣腸,千島龍虾丸,黑松露水餃,都好值得試

另外,野比都係任飲,自己拎,汽水呀茶呀等等都好齊
2018-10-01 2755 views
今次已經係第二次食,水準依然,湯底比以往選擇更多,任食都有墨魚滑,蝦滑,蝦(都還算新鮮)同蜆(是日海鮮)食,最感到驚喜既係有窩荀,椰子湯底幾清又甜,下次都會再食
  • 紅薯粉
  • 窩荀