2019-11-12 423 views
本滿心歡喜諗住放假去食壽司,見有午食諗住試下,開頭覺得應該唔會差點知野食來到,炸蝦球同吉列炸蝦卷的都係凍。連包住炸蝦卷的飯都硬,未食過咁難食的壽司。。。其他壽司都普普通通,唔怪得之冇咩人,成間店10 個人都冇~應該d lunch set好多係一早整定晒。。。但蒸蛋就係熱lala的,最好味係個多~食物質素差左好多~希望日後可以改進下炸物唔好一早炸定,放凍晒因為凍左的炸物真係好難食,本來想叫薯條但薯條賣晒~

應該d lunch set好多係一早整定晒。。。

但蒸蛋就係熱lala的,最好味係個多~食物質素差左好多~

希望日後可以改進下炸物唔好一早炸定,放凍晒
因為凍左的炸物真係好難食,本來想叫薯條但薯條賣晒~
2019-07-24 281 views
是日係藍田食個下午茶 發覺元氣都幾多野食雖然近排元氣有d小風沒 但都無影響到人流 仍然有唔小人黎食咁我就叫左 細烏冬+多春魚(因炸南瓜薯餅賣曬)+ 1D 個壽司 做1 set咁 講講野食先 烏冬就無咩特別 有少少生蔥做topping同埋一個少少濃味既湯底想一讚既就係個多春魚炸得幾好食 唔會太厚粉 香口得黎又唔太熱氣 同埋壽司既話就無話有太大既驚喜 呢個set既壽司用左沙津醬去主導 所以有少少蓋過左食材既味道 食材唔算太新鮮 所以都叫做不過不失 總括黎講係一次幾好既用餐經驗 座位都闊 坐得幾舒服
是日係藍田食個下午茶 發覺元氣都幾多野食
雖然近排元氣有d小風沒 但都無影響到人流 仍然有唔小人黎食

2019-07-09 139 views
定期都會去買元氣,有鋪癮去試吓佢啲新野🍣,今期出呢幾款去到17/7炸😆。.📍池魚($14)池魚肥美肉厚,估唔到幾高質.📍特大帆立貝($19 ):帶子厚身柔軟,檸檬汁有提鮮之用🍋.📍極辛三文魚卷($22)小卷內包住撈咗辣醬嘅三文魚同青瓜絲🥒,上面再鋪上炙燒三文魚同三文魚籽,食落真係激辣🌶,食得辣先好叫😂。.📍胡麻冷麵($22)老實講賣相一般,但估唔到冷麵好有驚喜🍜,麵質非常煙韌!配料有蛋絲、青瓜絲、雞肉同烚蛋,當然胡麻醬絕對係重點❤️!加咗個醬幾乎上沒有唔好食嘅可能😋。.📍芒果卷蛋伴雲尼嗱雪米糍($21)雪米糍外皮煙韌,中間包住雲呢拿雪糕🍨,旁邊嘅芒果蛋卷雖然唔夠鬆軟🥭,但中間嘅忌廉口感似雪糕,再加上2粒冰凍草莓🍓,整體上草根好鍾意呢🥰。.📍牛油果軟殼蟹卷($22 )軟殼蟹唔夠脆口,不過中間夾有牛油果🥑、松子,口感幾豐富。.📍炙燒明太子三文魚($14 )三文魚肥美,不過就食唔到明太子醬嘅味道,失望呀😔。

📍池魚($14)
池魚肥美肉厚,估唔到幾高質

📍特大帆立貝($19 ):
帶子厚身柔軟,檸檬汁有提鮮之用🍋

📍極辛三文魚卷($22)

📍胡麻冷麵($22)

📍芒果卷蛋伴雲尼嗱雪米糍($21)

📍牛油果軟殼蟹卷($22 )
軟殼蟹唔夠脆口,不過中間夾有牛油果🥑、松子,口感幾豐富。

📍炙燒明太子三文魚($14 )
三文魚肥美,不過就食唔到明太子醬嘅味道,失望呀😔。

2019-07-05 98 views
又食元氣啦,點解食極都唔悶?因為佢地成日都岀新野啊!今次嘅新野叫做夏之味覺,期間限定由6月27日做到7月17日。試咗極辛三文魚卷同胡麻冷麵。三文魚卷新鮮,加上辛味,幾特別!胡麻冷麵嘅醬汁香濃,麵條爽口,唔會過淋痴埋哂,爽!另外仲叫左食開一直保持水準嘅野食。元氣嘅蟹膏幾重蟹味,所以叫左蟹肉蟹膏唔夠,仲叫左甜蝦蟹膏。另外叫左炙燒牛油熟帶子,個人鐘意食熟帶子多啲,味道更岀。小食方面叫左麵豉湯,日式海鮮燉蛋同帆立貝裙邊,味道永無失準,正!

2019-06-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2019-05-16 119 views
五月元氣又有新登場草根一次嗌晒嚟試🍣最正係今次去藍田分店完全唔使等直入就食得😆🤘🏻珍寶赤海蝦迷你飯($22)海蝦大隻又新鮮,好唔錯🦐。辛辣芝味海鮮卷($22)上面嗰辣醬辣到真係冇朋友🌶,味道其實OK,不過食完條脷赤赤痛😂👅。汁燒特大沙甸魚($17)魚味好濃🐟,燒過後好油潤。炙燒龍蝦芝士醬白蝦($17)個芝士醬堅係唔錯嘅,食落都有鮮味😋。最後叫多咗個燒明太子三文魚($14),估唔到呢個先最正😍!三文魚油潤,再加上明太子嘅鹹香,一流啊❤️。
五月元氣又有新登場
草根一次嗌晒嚟試🍣
最正係今次去藍田分店完全唔使等
直入就食得😆🤘🏻

珍寶赤海蝦迷你飯($22)
海蝦大隻又新鮮,好唔錯🦐。

辛辣芝味海鮮卷($22)

汁燒特大沙甸魚($17)
魚味好濃🐟,燒過後好油潤。

炙燒龍蝦芝士醬白蝦($17)
個芝士醬堅係唔錯嘅,食落都有鮮味😋。

最後叫多咗個
Type of Meal
Dinner
2019-05-07 150 views
今日去元氣食佢既lunch set,80幾蚊有海鮮丼飯,麵豉湯,同茶碗蒸😋都幾抵食茶碗蒸熱辣辣,好滑溜,而且仲好足料,入面有帶子,蟹柳同菇😋丼飯就麻麻地😓😓刺身唔太新鮮

茶碗蒸熱辣辣,好滑溜,而且仲好足料,入面有帶子,蟹柳同菇😋
丼飯就麻麻地😓😓刺身唔太新鮮
2019-04-15 136 views
今日又食元氣啦,不過藍田分店就未試過。平時夜晚食開其他分店,都要排一個鐘,今次就等50張飛左右,大概等左半個鐘啦!希望快啲可以儲夠分做會員,之後就可以遙距攞飛!藍田分店及其他分店咁乾淨,入到去坐低仲發現,佢竟然冇手機點菜呢個程式!平時係習慣喺手機下單,今次就要記住自己想食咩,叫店員埋來下單。眼見得2個waiter負責落單,因為分店唔大,其實都叫夠人嘅,係幾台客一齊入去,同時落單,就要等一陣。藍田分店食物質素同其他分店比,感覺上差DD,不過都係好食嘅
藍田分店食物質素同其他分店比,感覺上差DD,不過都係好食嘅
2019-04-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2019-04-05 86 views
《成日口痕就想食壽司🥺》元氣分店總有一間喺你附近🤓今日自己一個去搵食。。藍田間分店無得scan qr code 落單,唔夠某啲分店方便,可以直接用手機order 。—————————————————————#辣味三文魚(軍艦)🍣💰17呢款真係我既至愛🧡辣得黎係放左洋蔥做調味,超正,好滿足,唔需要點wasabi 都好好食。#三文魚腩🍣💰10$10一件好抵食,三文魚切得好厚身🤓,而且落好新鮮,值得再encore 👍#炙燒明太子三文魚🍣💰14呢款都係至愛之選,所有炙燒壽司都好吸引。今次呢舊燒到岩岩好,個面係溶化緊😂,超中意。#玉子🍣💰12一夾啲飯就散左,玉子甜甜地同埋好大舊🤭,$6一舊都幾抵食#蟹柳卷🍣💰14雖然算係飽肚之選,但呢個價錢寧願叫多款炙燒壽司會更滿足😏食完餐元氣搞到我今日都想食壽司。。。仲想壽食放題!😋—————————————————————📍元気寿司 (藍田)藍田匯景道8號匯景廣場4樓2N號舖
《成日口痕就想食壽司🥺》

#炙燒明太子三文魚🍣💰14

#玉子🍣💰12
一夾啲飯就散左,玉子甜甜地同埋好大舊🤭,$6一舊都幾抵食

#蟹柳卷🍣💰14
雖然算係飽肚之選,但呢個價錢寧願叫多款炙燒壽司會更滿足😏
食完餐元氣搞到我今日都想食壽司。。。仲想壽食放題!😋

—————————————————————
📍元気寿司 (藍田)
藍田匯景道8號匯景廣場4樓2N號舖
2019-04-02
Type of Meal
Lunch
2019-03-18 106 views
元氣壽司一直都係我嘅飯堂,一唔知食咩就會去食!首先分享吓我每次必點嘅元氣三寶:以上三款每次都必點,炙燒完好香口,小柱亦都好肥美鮮甜🤤今次去到,除咗平時叫開嘅之外,仲想同大家分享吓左邊新登場出嘅香辣吞拿魚卷 $22,同埋大滿足必點嘅三文魚腩 $10!左面嘅反卷,卷裏面嘅餡料雖然普通,但係頭頂上嘅香辣吞拿魚茸,份量真係不容忽視,有一大團,而且係好多人都鍾意食嘅元氣招牌香辣味,$22嚟講都好抵食🤤右邊嘅大滿足,係我每次都會叫嘅,大滿足碟碟10蚊,又平又好食,呢款三文魚腩,比起平時一客兩件嘅三文魚壽司,更加肥美厚肉。同場加映新嘅壽司碟,每款碟上面都有雄一嘅金句,勁搞笑!有一句係:吃飽才有力氣去減肥。 <—惡魔😫圖入面嗰句:這件壽司你會讓他吃嗎?這是友情的考驗喔。我就唔會讓喇🤗需加一服務費,埋單1人約$100。如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
元氣壽司一直都係我嘅飯堂,一唔知食咩就會去食!
首先分享吓我每次必點嘅元氣三寶:
炙燒帆立貝、炙燒左口魚裙邊、小柱
炙燒帆立貝
火炙左口魚裙邊
小柱
以上三款每次都必點,炙燒完好香口,小柱亦都好肥美鮮甜🤤
香辣吞拿魚卷、三文魚腩
香辣三文魚卷
三文魚腩
同場加映新嘅壽司碟,每款碟上面都有雄一嘅金句,勁搞笑!
有一句係:吃飽才有力氣去減肥。 <—惡魔😫
圖入面嗰句:這件壽司你會讓他吃嗎?這是友情的考驗喔。
我就唔會讓喇🤗
需加一服務費,埋單1人約$100。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
炙燒帆立貝、炙燒左口魚裙邊、小柱
香辣三文魚卷
三文魚腩
  • 炙燒左口魚裙邊
2019-02-16 97 views
星期五準時放工,#小秘書 一心諗住仲趕得切去 #元氣 食個 #下午茶餐,點知店員話而家仲係新年假期,要2月18號(下星期一)先回覆正常😌 我心諗「初七都過埋啦,搞咩仲要啲客比正價,唔怪得無咩生意全場得幾個客啦」。不過一場嚟到又費事走來走去,正價都要幫襯啦😓 其實都預咗呢餐要比貴少少,但係 #元氣 應該要比返應有質素囉👀 喺回轉帶拎落嚟嘅壽司,個碟似翻用再翻用咁,一個個壽司飯印倒模咁圍住個碟,似上手客食完唔洗又拎嚟再用咁😓 好在個 #炸蠔 都幾新鮮仲幾juicy,#蒸蛋 保持一貫水準👍🏻 呢百幾蚊就當豪咗去啦😚

2019-02-15
$167.2 (Tea)
2019-02-13 46 views
元氣壽司 又有新款式,今次係豊洲直送鰆魚同平目($14)、#凱撒風乾火腿($14)、帆立貝迷你飯帆立貝迷你飯($22)同北海道蜜瓜梳打 🍹($20)最特色係Parma ham 壽司❤️🐖上面加咗巴馬臣芝士碎同凱薩沙律醬🥗有鹹香好惹味,keep住有新意都唔錯呀😆🙌🏻

2019-02-07 48 views
新年流流食野,四圍都多人,都係食連鎖店比較好同埋易有位。不過話曬開年,都要食鐘意既野。一向係元氣粉絲既我,有得食元氣都好開心。帆立貝迷你飯 ($22)幾抵食,一件帆立貝壽司都十零廿蚊啦。細細杯,有兩件壽司既分量。三文魚腩壽司——其實真係性價比好高,幾肥美鰻魚壽司 & 炙燒左口魚——稍微燒過,幾好味炙燒黑椒蠔壽司——凍凍的,真係幾腥下海膽八爪魚軍艦——幾清甜,去親都點炙燒牛油海蝦——牛油味好重,蝦半熟,唔係全熟,都幾好味。
新年流流食野,四圍都多人,都係食連鎖店比較好同埋易有位。

帆立貝迷你飯 ($22)
三文魚腩壽司——其實真係性價比好高,幾肥美
鰻魚壽司 & 炙燒左口魚——稍微燒過,幾好味
炙燒黑椒蠔壽司——凍凍的,真係幾腥下

海膽八爪魚軍艦——幾清甜,去親都點

炙燒牛油海蝦——牛油味好重,蝦半熟,唔係全熟,都幾好味。

2019-01-06 73 views
肥雞鍾意嘅連鎖壽司店就係元氣壽司 咁今日肥雞就是咗匯景商場嘅元氣壽司店 咁啱撞正冇乜人所以唔洗等位就可以入到去 今次坐咗喺吧枱度 雖然唔係坐得好舒服 但係得一個人就是但啦 咁肥雞就嗌咗個三文魚魚頭湯 加咗三文魚魚頭入去有少少聲 但係都可以接受壽司方面就嗌咗灼燒三文魚 芝士熟蝦壽司 炸軟殼蟹壽司 等熟嘅壽司 因為肥雞係唔食生嘢嘅 不嬲佢啲壽司水準都有一定嘅保障
2019-01-06
2018-10-27 123 views
呢排元氣壽司🍣又有得抽獎❤️ 小秘書為咗隻🐻一收工就拉埋個同事去食壽司,務求食滿$150🙈入到元氣壽司門口剛好係17:25🤩 Yeah 仲有下午茶餐✌🏻 兩個人又唔係太肚餓,所以寒寒酸酸咁只係叫咗一個下午茶餐+手卷、汽水,追加咗碟炸廣島蠔、螺肉小食+榮螺壽司🍣 不過叫吓叫吓原來都唔少嘢🥢 唔理咁多食咗先講✌🏻下午茶餐包咗5件壽司、蒸蛋、同我今日覺得最有驚喜嘅 #周打魚湯薯餅❤️ 周打魚湯薯餅一啲都唔油膩,咬落去真係有杰身嘅周打魚湯喺裏面,口感好豐富😋值得推介!至於散叫嘅炸廣島生蠔,廚師用火啱啱好,蠔身上枱嘅時候仲保留着肉汁,唔錯唔錯👍🏻食到呢度剛好達標喇✌🏻✌🏻 興高采烈咁走去埋單,心諗一陣就可以帶隻熊🐻返屋企... 點知原來係蝦壽司一見😭😭😭我唔制呀!

2018-10-26
$80 (Tea)
2018-09-09 148 views
食壽司通常我哋都去元氣,因為老公唔食生嘢,而元氣嘅熟食都算多選擇。星期日晚食元氣一向多人,所以用app攞定位,落到去等咗5分鐘就入得。推介包括三文魚湯、次次必食嘅日式燉蛋、日式炸芝士年糕、炸雞軟骨、蒲燒鰻魚、炙燒牛油赤海蝦、炙燒左口魚裙邊同埋玉米軍艦,唔食生嘢又想食壽司嘅話可以考慮吓~