2024-04-08 38 views
😍 九龍城私房菜 😋..今次第三次黎食了,睇得出佢嘅質素未🐒首先叫左佢嘅海鮮黎食,今次叫左清蒸海東升斑🐟 東升斑同薑蔥一齊調味,魚蒸嘅時間啱啱好,所以肉質非常鮮嫩唔會黐牙👍🏻 再叫左紅燒潮州翅,呢個高質喎,個紅燒汁入口濃郁,魚翅肉質爽口😋值得一試!!再叫左個香蒜西芹炒鮮魷🦑 個魷魚炒完之後都依然彈牙,蒜頭嘅香味再加上西芹嘅清爽感,令口感level UP UP 🆙 🆙 ..
😍 九龍城私房菜 😋
2024-04-08 72 views
今日同屋企人聚餐,家人好傳統手工潮州菜,帶佢地黎試呢間會所私房菜就岩哂!招牌白切雞吃上一口,鮮淡的雞味充滿口腔,肉質嫩滑,相比其他白切雞,皮更加爽脆,更有彈牙的口感紅燒潮州翅紅燒潮州中鮑翅,魚翅也是山珍海味的其中一份子,絶對是滋補佳品。這紅燒潮州鮑翅做得湯汁不錯,不會太糊口,也不會水稀稀的口感,而且鮑絲和翅份量十足,確實滋味十足薑蔥炒肉蟹油色紅亮,螃蟹和香菜紅綠相間,鮮香撲鼻,螃蟹肉質飽滿細嫩,辣、香、鮮並存,麻辣中透出蟹肉的鮮美。蟹肉絲絲清甜,蟹膏豐盈油潤,不但味道鮮美,而且營養豐富,鑊氣十足,絕對值得一試!

招牌白切雞

薑蔥炒肉蟹

2024-04-05 66 views
難得復活節假期,一於帶埋家中長者外出,再黎富寶會所包間靚房,打下麻雀,食靚海鮮😋❣️首先梗係唔少得必食嘅靚鮑魚🤭 我地今次㨂咗花菇蠔皇扣原隻鮑魚👍 鮑魚肥美又飽滿,食落彈牙啖啖肉,口感好正😍 加埋花菇同蠔皇一齊煮,令到鮑魚嘅鮮美更突出🤤 真係一流🤭 之後再叫咗碟清蒸海斑🐟 兩尾海斑都好新鮮👍 蒸魚火喉控制得好好👍 魚肉啱啱好離骨,又唔會太老太鞋🫶 食落好滑好嫩😋 配埋秘製嘅蒸魚豉油一齊食,滋味爆曬分,送飯無得頂🤭 最後㨂多個菜膽上湯雞🐥 隻雞都幾大隻幾厚肉🤩 用上湯蒸煮,一D 都唔會肥膩油溢,雞肉又嫩又juicy, 煮得好入味😘 生菜盡吸鮮雞同上湯嘅精華,食落好入味勁鹹香,唔食走寶😘溫馨提示,記得提早預訂想食嘅海鮮喲🥴👍

溫馨提示,記得提早預訂想食嘅海鮮喲🥴👍
2024-04-05 45 views
呢日又再次嚟到富寶會所私房菜為長輩👴🏻慶祝生日🎂~紅燒潮州翅🐠潮洲翅同平時食嘅魚翅完全唔同🧐,魚翅肉質更軟嫩、入口香滑、有鮮美,同湯汁互相配合。紅燒湯汁入口濃郁,充滿潮州菜嘅風格,值得一試🤤~香蒜西芹炒鮮魷一上枱就香噴噴,魷魚夠鮮嫩,同新鮮爽脆嘅西芹完美配合~魷魚🦑炒完仍能保持嫩滑嘅口感,配上蒜香🧄嘅味道同西芹嘅清爽口感,令菜式層次更豐富。而且食完唔會口渴,原汁原味嘅餸菜係唔同啲😋
呢日又再次嚟到富寶會所私房菜為長輩👴🏻慶祝生日🎂~

紅燒潮州翅🐠

2024-04-03 53 views
最近朋友生日,約咗佢食私房菜。嚟咗呢間叫富寶嘅私房菜,佢嘅菜式選擇好多,有肉類亦都有海鮮。而且叫咗之後餐廳係即刻整,所以上菜嘅時候熱辣辣。紅酒燴牛腩:紅酒燴牛腩好入味,牛腩肉嫩滑,每一啖都好香濃。紅酒帶出左牛腩既味道,配上蔬菜一同燴煮,蔬菜既鮮甜同牛腩既肉香完美結合,令整道菜色香味俱全。絕對係一道值得推薦的經典菜式。蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦:蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦味道鮮美,琵琶蝦鮮嫩多汁,配上蒜蓉和粉絲既香氣,令整道菜更加美味。粉絲吸收左蝦既鮮味,口感滑嫩,蒜蓉既辣香和蝦既鮮甜相得益彰,絕對是海鮮愛好者唔能夠錯過既一道佳餚。

紅酒燴牛腩:

蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦:
2024-04-01 53 views
小編最近帶親戚到富寶會所私房菜食晚餐,其實小編之前食過幾次,覺得食物質素不錯,上菜速度都快,非常適合早食早回家的老人家。今次主要單點為主,當中有2道菜,覺得味道不錯。紅燒潮州翅平時食得多粵菜翅,潮州魚翅還是第一次吃。這道菜仿魚翅的份量很多,肉眼已經見到。潮州翅味道濃郁鮮美,口感濃稠嫰滑,有點像吃骨膠原的感覺。加上紅醋或胡椒粉,風味更加突出,令人一試難忘。椰子燉雞湯非常足料,特別見到有好多新鮮椰子及雞腳,所以湯底非常清甜,表面上的雞油已經被隔離走,所以不會覺得油膩。椰子味道濃郁,椰子肉軟糯。雞肉在在燉煮過程中變得極為嫩滑,雞味完全融入湯汁中,完美融合。🐟富寶會所私房菜Fubo Restaurant Club九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓1-2/F, Billionnaire Luxe, 39 Nga Tsin Wai Road, Kowloon City #九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

椰子燉雞湯

🐟富寶會所私房菜Fubo Restaurant Club
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
次次大型聚會都必定諗起九龍城呢間私房菜,餐廳除咗提供包場包房服務,仲有麻雀提供比食客娛樂😝餐廳外出面嘅大型屏幕仲可以自訂語句展示上去添,節日慶祝就啱晒啦🤩椰子燉雞湯🍲呢個湯品香氣十足,雞肉燉得極為鮮嫩,入口即化,湯汁濃郁,口感豐富😚帶有椰子的淡淡甜味和雞湯的鮮味,令人回味無窮🤤清蒸海東升斑🐟鮮嫩的斑魚肉質完美地保持了其鮮味與彈性,蒸煮得恰到好處,使得魚肉保持了天然的鮮味🥹以薑絲和蔥斷配料提味,令魚肉鮮味更為突出😋

椰子燉雞湯🍲

清蒸海東升斑🐟
2024-04-01 45 views
友人住九龍城附近,食過唔少泰式餐廳,傾開先知原來佢同我一樣鍾情私房菜,而且佢都鍾意食中菜,於是帶佢來食一間我幫襯過幾次既私房菜牛魔王一見到menu有紅酒燴牛腩就二話不說要order😂本人就唔特別好牛肉,但都會食少少🤏牛腩入口軟腍,醬汁燘煮入味,無牛羶味,食落有驚喜😯蘿蔔同西芹索晒汁,好香濃,而且可以中和肉類既油膩感紅燒潮洲翅幾足料,每啖都食到翅既口感,調味及稀稠度適中另外仲叫左碟豉油王乾煎蝦,蝦肉爽彈新鮮,簡單用豉油乾煎已經好惹味,餸飯/餸酒都一樣好食友人仲話下次有機會要試其他菜式,睇來呢餐佢都幾滿意🤭

紅燒潮洲翅幾足料,每啖都食到翅既口感,調味及稀稠度適中

友人仲話下次有機會要試其他菜式,睇來呢餐佢都幾滿意🤭
2024-03-28 64 views
經網友介紹到富寶會所用膳,滿懷希望與家人來快樂食餐好,但結果卻十分失望。餸菜送來只是大多只是 微溫。燒豬上枱時已不熱,變林不脆口,炸子雞亦是微暖不脆口。炒飯算是當晚,最熱的一道餸菜。服務態度亦並不太友善,在第二三道餸菜上枱後,等候差不多接近45分鐘仍未出現第四道菜,已通知樓面侍應希望可繼續上菜。但侍應回覆的態度並不友善,說煮好自然會來催促也沒有用。整體感覺比較差,特別是服務質素,侍應服務態度不友善。
2024-03-27
Type of Meal
Dinner
2024-03-24 72 views
潮式炸豆腐😋豆腐炸得酥脆金黃,內裏卻依然保持豆腐的柔軟口感,煎製後的豆腐好香口又唔會太膩🥰紅酒燴牛腩🍷呢個淨係賣相已經覺得好吸引,牛腩燉煮得非常入味,牛肉非常鮮嫩,輕輕一撕已經離骨🤤紅酒的香氣融入了牛腩的湯汁中,令菜品更加昇華💕香蒜西芹炒鮮魷🦑鮮魷經過適當的炒製,保持了鮮嫩的口感,搭配蒜香和西芹,讓整道菜帶有自然的清新味道🥳試過幾次,水準依然都保持得好好,已經成為我屋企人嘅御用飯堂🤣
潮式炸豆腐😋

紅酒燴牛腩🍷

香蒜西芹炒鮮魷🦑

2024-03-22 55 views
上個禮拜同屋企人嚟咗九龍城呢間私房菜dinner,餐廳佈置好舒服🥰我同屋企人都好鍾意蒜蓉粉絲蒸扇貝超級足料😍蒜蓉味十分入味,粉絲鮮甜,而扇貝就好新鮮!我哋全部食到停唔到口,好正高湯杞子浸菜苗菜苗十分鮮甜👍🏻咬落汁水濃郁,好滿足。而杞子嘅加入令成道菜式更加健康

蒜蓉粉絲蒸扇貝

高湯杞子浸菜苗
Happy Friday食乜好😋梗係要拆返餐,好好慰勞自己辛勞工作咗成個星期!一早book咗位去九龍城嘅富寶會所私房菜,有齊粵菜又有潮州菜!可以提前預訂海鮮,啱晒同成班朋友收工去掃返餐勁嘅!今晚一大班人叫咗好多個餸,食得超滿足,特別推介以下兩款菜式~碧綠炒海斑球新鮮碧綠大大件西蘭花爆炒海斑球,一上枱香噴噴,賣相吸引!海斑球炒至金黃香脆,入口肉質爽彈,鮮味十足!避風塘炒蟹面頭鋪滿甘香脆口嘅蒜粒,蟹肉鮮香味濃仲好彈牙,帶點微辣特別滋味!臨走前店員仲話原來餐廳有包場包房服務,又有麻雀打,仲可以提早聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕,下次同屋企人慶生都可以考慮吓呢度!

碧綠炒海斑球

避風塘炒蟹

2024-03-20 61 views
屋企人生日想食中菜,朋友介紹黎呢間,質素幾唔錯,價錢又唔算好貴。今次主要試左以下兩種覺得幾深刻:✨椒鹽瀨尿蝦瀨尿蝦好大隻好足秤,蝦肉肉厚彈牙,外殼就炸得金黃酥脆,而且非常惹味,真係必食之選。✨椰子燉雞湯燉湯好足料,大量嘅椰子肉令整個湯好清甜,加上以鮮雞熬製,夠趴火喉,味道濃郁,非常滋補。見佢已經出咗父親節、母親節嘅圍菜菜單,都幾吸引,打算會再黎幫襯。而且呢度仲有得包場包房同打牌,私隱度高,啱晒家庭聚會。

✨椒鹽瀨尿蝦

✨椰子燉雞湯

2024-03-20 48 views
好耐冇過嚟幫襯啦,今日同朋友聚吓傾吓偈,又點咗兩個新菜式食。🥢紅酒燴牛腩呢味一上枱真係流晒口水,個賣相好吸引。個醬汁好夠味,紅蘿蔔🥕同薯仔索晒啲汁好夠味,牛腩都炆到好腍,送飯一流💯💯。🥢香蒜西芹炒鮮魷我自己本身真係好鍾意食魷魚,而呢碟嘢真係炒到好香口,但係又唔會覺得好熱氣。西芹炒到好香脆爽口,而魷魚都幾新鮮。再加埋蒜蓉去炒,成碟餸真係好好味😋。整體而言:每次過嚟都食得好滿足,菜式味道唔會令我失望,然後食完飯就順手打埋麻雀消遣下再走。今日我仲發現佢多咗個父親節海鮮餐,可以考慮吓過嚟包場同屋企人慶祝父親節。📍 富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城侯王道28號一至2樓

🥢紅酒燴牛腩

🥢香蒜西芹炒鮮魷

📍 富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城侯王道28號一至2樓
2024-03-19 31 views
有時阿媽煮飯煮得悶,不如就出街食下,亦都可以食得舒服D,亦有住家菜的味道~香蒜西芹炒鮮魷加入香蒜吊起整碟菜的味道,都很不錯,阿媽又知道下次可以點樣去偷師啦!非常香甜亦有住家味道,無得輸~椰子燉雞湯清甜香口,這個媽讚好,說這個很濃雞香,椰子亦很清甜,慳返自己煲的時間,很大一煲,抵食~鮑汁扣花菇頂級鵝掌當然出得黎食就要叫下招牌,之前見openrice都有人推介過,賣相都很不錯,100%還原真實樣貌,味道都很濃郁入味,打完卡趁熱食
有時阿媽煮飯煮得悶,不如就出街食下,亦都可以食得舒服D,
亦有住家菜的味道~

椰子燉雞湯

鮑汁扣花菇頂級鵝掌