3 day(s) ago 0 views
朋友推薦我嚟富寶會所私房菜聚會,一入餐廳見到裝潢高檔,環境闊落 乾淨企理,坐得好舒服🫶🏻 場內設有包廂,除咗食嘢 仲有麻雀檯供娛樂用途,啱晒同一班朋友嚟🥳今次試咗兩個菜式,一份海鮮一份小菜,兩款都好高質,值得一試🔥 🥢清蒸海東升斑必點!超正嘅海東升斑🤤 清蒸後保持了魚肉的鮮嫩和原汁原味。清蒸的嘅烹飪方式能夠保留魚肉的清甜,同時搭配適量的調味料,使其更加美味。這道菜品清淡而不失鮮美的口味,適合喜歡清蒸魚的人品嚐🥢韭黃滑蛋炒蝦仁簡單又好味之選🥰 以新鮮韭黃和嫩滑的蝦仁為主要材料,加入滑蛋炒製而成。韭黃的香氣和蝦仁的鮮甜相互搭配,滑蛋增添了綿密的口感,配白飯食一流😋

🥢清蒸海東升斑

🥢韭黃滑蛋炒蝦仁

我最近帶fd去咗九龍城嘅富寶會所私房菜,餐廳勝在方便又闊落,上次食過好食!🦪蒜蓉豆豉炒番薯蜆有驚喜嘅口感!番薯蜆鮮嫩有彈性,同埋加埋蒜蓉同豆豉嘅香氣,每一啖都散發出濃郁嘅海鮮風味🤤呢個餸絕對係海鮮愛好者嘅必揀💕!🦐茄汁大蝦大隻鮮嫩~肉質鮮甜彈牙,再配上酸甜嘅茄汁,口感同味道都非常出色😍!佢係屬於一種令人一試難忘嘅好味,鐘意粵菜唔好錯過👅*記得海鮮最好提前預訂,因為供應有限㗎🦞🦀👅另外餐廳唔止係提供美食,仲有一個娛樂設施——麻雀檯,可以俾大家娛樂同埋打麻雀🀄️喺享受美食嘅同時,仲可以同朋友一齊娛樂,增加聚會嘅樂趣🥰Btw如果想將啲語句展示喺餐廳嘅大型屏幕上,都可以聯絡餐廳安排㗎🥰佢哋提供呢個特別服務,令你嘅用餐體驗更加獨特!🖥️餐廳絕對係個私房菜寶藏!唔止有好食嘅粵菜,仲提供多項特色服務😍快啲約埋朋友,一齊去搵呢個美食寶藏啦!

🦪蒜蓉豆豉炒番薯蜆

🦐茄汁大蝦

*記得海鮮最好提前預訂,因為供應有限㗎🦞🦀👅

2024-05-09
6 day(s) ago 0 views
富寶會所私房菜一直都吸引住食客嘅目光,因為佢地獨特嘅菜式同高超嘅烹飪技巧。佢哋嘅菜式完美展現富寶會所私房菜對品質同口感嘅極致追求。如果你鍾意食海鮮,建議你要預訂先。餐廳除咗有麻雀檯俾大家娛樂,仲可以聯絡餐廳自訂嘅語句展示喺大型屏幕上,啱晒慶祝或者聚餐嘅時候!豉汁蒸白鱔球用豉汁蒸煮白鱔球令白鱔球嘅口感更鮮嫩多汁。豉汁味道濃郁,與白鱔球嘅鮮味相互融合,帶出獨特嘅風味。鹹魚雞粒蒸蛋白蛋白質地滑嫩,鹹魚同雞粒嘅鮮味融入其中,令味道豐富,整道菜色香味俱全,令人垂涎欲滴!

豉汁蒸白鱔球

鹹魚雞粒蒸蛋白

2024-05-16 0 views
一間九龍城私房菜,海鮮十分新鮮,但最好提前預訂😉白灼九節蝦使用新鮮的大蝦,經過簡單的白灼處理,保留了蝦肉的彈牙口感和鮮甜風味花菇蠔皇扣原隻鮑魚將鮑魚與花菇和蠔皇一起以文火悉心燜煮,使得原料的風味得以深度融合。鮑魚會濃厚而彈牙,搭配上花菇和蠔皇的風味,呈現出濃郁的海鮮風味和鮮美的口感😜蒜蓉豆豉炒番薯蜆這道菜以豆豉和蒜蓉炒製,帶有濃厚的蒜香和豆豉風味,而番薯蜆則可能會帶有甜美的濃郁風味😚另外有麻雀檯提供一家大細玩樂,而且在慶祝節日更可自訂句子會出展示餐廳大型屏幕,造成開心感動氣氛😚餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
一間九龍城私房菜,海鮮十分新鮮,但最好提前預訂😉

白灼九節蝦

花菇蠔皇扣原隻鮑魚

蒜蓉豆豉炒番薯蜆

餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
2024-05-16 0 views
九龍城呢間私房菜餐廳,之前有聽朋友介紹過,但今次都係第一次試,叫咗三個菜式。🔥油泡蝦球蝦球外脆內嫩的口感,經過油泡都沒有油膩感,一口咬下去,爽口彈牙非常好.🔥紅酒燴牛腩牛腩經過長時間的燉煮,肉質非常軟嫩,入口即化,加上紅酒的香氣,讓牛腩的味道更加豐富,肉汁在口中散開,讓人陶醉其中。.🔥蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦琵琶蝦被蒸熟後,肉質鮮嫩多汁,再加上蒜蓉的香氣,粉絲沾滿醬汁,品嚐到蝦的鮮甜精華。.平時如果唔想自己煮飯,有想感受吓家常小菜嘅風味,呢間私房菜絕對適合你,記得要預先訂座呀!如果食海鮮更加要提前預訂!餐廳入邊仲有麻雀俾大家打,慶祝節日,更可以叫店員喺大螢幕寫上句子,都幾有氣氛㗎!.富寶會所私房菜🏡九龍城侯王道28號1至2樓

🔥油泡蝦球

2024-05-14 0 views

豉汁蒸白鱔球

鹹魚雞粒蒸蛋白

2024-05-13 0 views
估唔到九龍城有間不錯既私房菜岩晒帶屋企人大時大節黎黎食👍雖然叫私房菜,不過價錢都幾抵食而且環境舒服得黎又有麻將可以打😂不過如果想食海鮮就最好提早預訂了我地食完推介以下幾款小菜🍽️白灼赤米蝦赤米蝦永遠都係白灼最好食!蝦肉新鮮,甜又彈牙 簡簡單單點豉油食已經好好味🍽️油泡蝦球屋企人中意食海鮮所以再叫多款蝦球 蝦肉晶瑩剔透 用上油泡方式更惹味🍽️楊州炒飯份量好足既炒飯!做到炒飯應有既乾身有鑊氣而且入面都幾多配料呢
估唔到九龍城有間不錯既私房菜
岩晒帶屋企人大時大節黎黎食👍
不過如果想食海鮮就最好提早預訂了
我地食完推介以下幾款小菜

🍽️白灼赤米蝦

🍽️油泡蝦球

🍽️楊州炒飯
2024-05-11 0 views
九龍城除左多泰國菜餐廳之外, 我發現其他類型既菜式餐廳都一樣好食, 就好似我前排去過既呢間私房菜館, 係朋友帶我去食既。一般我都只係食九龍城街鋪既餐廳, 因為都已經有好多選擇, 經過我都唔會太留意到既餐廳。呢度裝備簡單, 以藍白色為主, 小菜做得唔錯。招牌白切雞雞肉幾嫩滑, 最鐘意佢無咩脂肪同埋無咩好油。蒜蓉豆豉炒番薯蜆番薯蜆大大隻又肥美, 幾有鮮味, 而且無沙, 用蒜蓉豆豉去炒好香又夠鑊氣。今次叫得吾多野食,下次帶埋屋企人去多次食先!

招牌白切雞
雞肉幾嫩滑, 最鐘意佢無咩脂肪同埋無咩好油。

蒜蓉豆豉炒番薯蜆

今次叫得吾多野食,下次帶埋屋企人去多次食先!
2024-05-09 0 views
今日又同朋友去咗富寶會所私房菜食飯慶祝, 今次有提前同餐廳聯絡, 就可以安排係餐廳大型屏幕展示祝福語句, 朋友超鍾意佢地張麻雀枱, 因為可以一邊打麻雀一邊食飯, 超高私隱度🤣今次提前預訂到海鮮, 整體海鮮亦夠鮮甜油泡蝦球火喉控制得宜, 蝦球大大隻, 賣相白潔, 蝦肉煮到恰到好處, 爽脆彈牙, 再加以炸到金黃色嘅香蒜, 香口惹味, 配以翠綠蔬菜, 賣相豐富金銀蒜粉絲蒸勝瓜呢款菜式超級消暑開胃, 勝瓜嘅軟硬程度適中金銀蒜頭嘅精華放晒喺勝瓜上面, 索滿香味, 粉絲滑溜
今日又同朋友去咗富寶會所私房菜食飯慶祝,

今次提前預訂到海鮮, 整體海鮮亦夠鮮甜

油泡蝦球

金銀蒜粉絲蒸勝瓜
呢款菜式超級消暑開胃, 勝瓜嘅軟硬程度適中
金銀蒜頭嘅精華放晒喺勝瓜上面, 索滿香味, 粉絲滑溜
最近屋企人生日想好好咁食一餐,見到網上話富寶私房菜啲嘢食都唔錯,於是就嚟咗食,果然冇失望😍今餐最出色就係上湯焗龍蝦伊麵底,我會話龍蝦係超大隻,而且肉質好有咬口,食落勁滿足🤭另外啲伊麵非常之汁,索曬龍蝦啲精華,勁有鮮味好惹味😙油泡蝦球係另外一個出色嘅餸,首先一嚟好啱打卡,蝦球大隻,蝦肉又夠雪白,食落好大㗎,一句講晒正🤤餐廳環境都好唔錯,地方闊落,而且都幾啱一家大細嘅聚會,下次會再嚟🤗#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食
#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
2024-05-07 89 views
今日介紹一間九龍城私房菜,稱得上私房菜,已經留下一種食物質素高的感覺!而呢間餐廳以藍色格調,比人一種舒服清新感覺,而且特別地方餐廳有麻雀檯供娛樂用途,適合家庭朋友聚會好地方!餐廳: #富寶會所私房菜地址: 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓楊州炒飯私房菜中菜必食經典菜式,熱辣辣抄起黎每粒飯粒粒粒鮮明,肉粒蝦仁配上蛋香四溢的米飯,最後灑上蔥花洋蔥,惹味非常。清蒸海東星斑只要是新鮮海鮮即蒸已經吃得出魚的本身鮮味,再靠火喉蒸煮時間拿到剛剛好,最後淋上爆香過豉油香蔥醬汁,讓人品嚐到海洋的味道。簡單與純粹正是粵菜之美的最好體現。另外如果想要在餐廳的大型屏幕上展示自訂的語句,只需聯絡餐廳即可安排,無論是慶祝特別的日子還是向摯愛表達心意,這都是一個很好的方式。#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶 #九龍城美食 #美食推薦 #香港美食 #私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

餐廳: #富寶會所私房菜
地址: 九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

楊州炒飯

清蒸海東星斑

2024-05-07 61 views
喺九龍城食泰菜就食得多啦,今次就食咗中菜!餐廳位置非常方便,位於宋王臺站附近,由地鐵站行過去大約3分鐘左右就到達🚇食物方面清蒸海斑魚肉夠嫩滑彈牙,最緊要係冇魚腥味,夠新鮮,食嘅時候加埋上面啲蔥同豉油汁一齊食就更好味啦🐟 白鱔係好容易腥,但呢度嘅豉汁蒸白鱔球就冇呢個問題,食落夠爽口惹味,啖啖肉❗️魚香茄子成日都係我很喜歡的菜式,好適合撈飯一齊食,食到唔停口😋嚟呢度慶祝生日係一個唔錯嘅選擇,可以預先聯絡餐廳自訂語句,語句會展示於餐廳大螢幕,除此之外,餐廳仲有麻雀枱供應,等上餐之前可以同朋友一齊玩下。✨溫馨提示:食海鮮嘅話最好提前預訂,如果唔係嚟到賣晒失望就唔好啦🥸▪️清蒸海斑▪️豉汁蒸白鱔球▪️魚香茄子煲

▪️清蒸海斑
▪️豉汁蒸白鱔球
▪️魚香茄子煲
2024-05-06 39 views
富寶會所私房菜一直都吸引住食客嘅目光,因為佢地獨特嘅菜式同高超嘅烹飪技巧。佢哋嘅菜式完美展現富寶會所私房菜對品質同口感嘅極致追求。如果你鍾意食海鮮,建議你要預訂先。餐廳除咗有麻雀檯俾大家娛樂,仲可以聯絡餐廳自訂嘅語句展示喺大型屏幕上,啱晒慶祝或者聚餐嘅時候!菜膽上湯雞菜膽上湯雞一直係富寶會所私房菜嘅招牌菜之一,佢以獨特嘅烹調方式同濃郁嘅湯汁而聞名。呢道菜經過燉煮而成,菜膽嘅脆嫩口感同獨特風味同鮮嫩嘅雞肉完美結合,湯汁濃郁。蒜蓉陳皮蒸斑骨腩呢道菜結合咗粤菜同潮州菜嘅風味,選用新鮮斑魚骨腩,並以蒜蓉及陳皮調味,魚肉鮮嫩多汁,香氣四溢,令人食慾大增。

菜膽上湯雞

蒜蓉陳皮蒸斑骨腩

2024-05-06 47 views
♡♡♡📍富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓呢間餐廳已經變成我哋嘅老地方啦🤣🤣,原因真係好簡單覺得佢幾好食同埋地方都幾就腳,方便到好多人就變咗經常嚟咗呢個地方啦。 再加上餐廳仲有麻雀枱提供😎,真係可以一班好友一齊聚下玩下😎😎!而且仲可以聯絡餐廳可以自訂語句喺餐廳嘅大屏幕,覺得呢個真係幾得意!好玩得來又可以打吓卡😍😍!🍽️上湯焗龍蝦伊麵每次一大班人食嘅時候都會必點嘅一個餸就係上湯焗龍蝦伊麵🤣🤣!因為呢個餸真係男女老少都會啱食,再加上呢度嘅海鮮覺得真係幾唔錯,龍蝦大大隻有啖啖肉,肉質好彈牙,真係好受各位朋友歡迎啊!真係食慢啲都冇呀😍😍!而且佢個伊麵底嘅麵質好味有彈牙,伊麵仲會落咗上湯嘅味道,真係勁有層次😎!🍽️白灼赤米蝦唔好睇佢平平無奇,實質肉質鮮甜😍,而且赤米蝦都幾大隻!因為太好食嘅關係,成碟嘅蝦好快就俾人清晒😎😎!🍽️豉汁蒸白鱔球用咗豉汁蒸感覺就會濃味返少少😍,而且白鱔球真係索晒啲味🤣,真係令到成個餸菜更加昇華!再加上又啖啖肉,真係好吸引!
♡♡♡
📍富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

🍽️上湯焗龍蝦伊麵

🍽️白灼赤米蝦

🍽️豉汁蒸白鱔球
2024-05-03 50 views
週未屋企人生日,訂咗一間位於九龍城嘅潮州菜館,屋企人數比較多所以餐廳提供包場包房服務,環境闊落舒服!餐廳有大型屏幕🖥 ,下次再食先再訂,可以比屋企人一個驚喜,下次有機會可以再試吓清蒸海東升斑東星斑的外皮光滑,炊熟的魚皮裂開,見到那雪白的魚肉,可用油澆在魚身上,也可原汁原味。 東星斑的肉質異常鮮美,魚肉入口,勁道彈牙還略有甜滋滋的味道白灼赤米蝦赤米蝦殼脆薄,白灼是我首選的食法,品嚐到來自大自然的甜美滋味,肉質清甜爽滑的蝦肉,要蘸豉油吃,令赤米蝦的鮮甜味更為突出📍富寶會所私房菜 九龍城侯王道28號一至2樓

清蒸海東升斑

白灼赤米蝦