2023-09-05 12 views
男朋友想打邊爐, 放工近近地搵左間高評價既火鍋店,9:00前入座火鍋料85折, 而9:00點後入座全單仲有8折。懶得諗既我地,直接叫左個鮑魚龍蝦海鮮餐。只係 $338,好抵食👍🏻湯底擇左芫茜皮蛋豆腐湯,愛茜人士必點。5款海鮮有龍蝦,鮑魚,沙白蜆,蝦同聖子。龍蝦同鮑魚絕對係亮點。龍蝦肉質鮮嫩,搭配湯底既滋味,每一口都充滿濃郁的鮮甜。鮑魚都大大隻好彈牙。沙白蜆同聖子好鮮甜而蝦新鮮多汁,大隻得黎好爽彈,好正👍🏻除了海鮮,還包左鮮牛肉,響鈴,手打三寶丸,雜菜拼盤同烏冬。牛肉肉質鮮嫩多汁,入口即化。三寶丸有牛丸, 墨魚丸同豬肉丸,全部都真材實料,口感彈牙, 我最愛牛丸😝烏冬係稻庭烏冬,響鈴同烏冬吸收哂海鮮精華,必食。

湯底擇左芫茜皮蛋豆腐湯,愛茜人士必點。

5款海鮮有龍蝦,鮑魚,沙白蜆,蝦同聖子。

除了海鮮,還包左鮮牛肉,響鈴,手打三寶丸,雜菜拼盤同烏冬。

牛肉肉質鮮嫩多汁,入口即化。

烏冬係稻庭烏冬,響鈴同烏冬吸收哂海鮮精華,必食。

2023-09-04 4 views
心郁郁想打邊爐,朋友就約我去太子一家隱世海鮮火鍋店!位置係太子站後街,行三四分鐘就到,都好方便一坐低店員姐姐就好熱情介紹有個海鮮餐都幾抵食,一人338就有五款海鮮手切牛,手打丸等食!我地兩個人就叫咗呢個餐,另加咗鵝腸,同一渣竹蔗茅根朋友唔食辣,揀咗芫荽皮蛋湯㡳超多芫荽,岩哂芫荽控嘅我!海鮮餐包括新鮮龍蝦,蟶子皇,大連鮑魚,海中蝦同花甲王啲海鮮好新鮮,龍蝦爽彈啖啖肉蝦好大隻又鮮甜,花甲都好肥美!安格斯手切牛肉味濃,質素唔差三款手打丸都好高質包括牛丸,豬肉丸同墨魚丸肉質彈牙落足料即炸響鈴超巨型!即炸金黃香脆可以就咁點酸甜醬,或者淥一淥吸滿湯汁都正另外仲包括咗烏冬同蔬菜藍我地另外加嘅鵝腸都唔錯鵝腸新鮮又夠肥,充滿油脂香,好邪惡!非常抵食嘅一餐,用料新鮮又豐富淨食套餐每人都只係三百幾!

一坐低店員姐姐就好熱情介紹

有個海鮮餐都幾抵食,一人338就有五款海鮮

朋友唔食辣,揀咗芫荽皮蛋湯㡳
超多芫荽,岩哂芫荽控嘅我!

海鮮餐包括新鮮龍蝦,蟶子皇,大連鮑魚,海中蝦同花甲王
啲海鮮好新鮮,龍蝦爽彈啖啖肉

蝦好大隻又鮮甜,花甲都好肥美!

安格斯手切牛肉味濃,質素唔差

三款手打丸都好高質
包括牛丸,豬肉丸同墨魚丸
肉質彈牙落足料

即炸響鈴超巨型!即炸金黃香脆
可以就咁點酸甜醬,或者淥一淥吸滿湯汁都正

另外仲包括咗烏冬同蔬菜藍

我地另外加嘅鵝腸都唔錯
鵝腸新鮮又夠肥,充滿油脂香,好邪惡!

非常抵食嘅一餐,用料新鮮又豐富
淨食套餐每人都只係三百幾!
2023-08-28
  • 手打三寶丸
  • 即炸響鈴
  • 頂級安格斯牛頸脊
落完雨天氣涼涼哋,最啱就係食火鍋,朋友突然之間好想食鮑魚龍蝦海鮮,就車我哋去太子花墟附近,泊低架車,旁邊就係火薈中日火鍋。火薈中日火鍋 於太子區屹立7年,有時都會約埋朋友或者屋企人一齊開心打邊爐,有海鮮套餐幾抵食!感覺餐廳環境舒適,座位寬敞,價錢合理!我地點了超值 每位 $338 的鮑魚龍蝦海鮮餐,配搭鮮茄薯仔濃湯鍋。另外再加了火鍋必備的竹蔗茅根(渣)和 美味小食 老友鬼鬼,夾著鮮甜蝦肉的蝦膠,點上酸辣醬汁食一流。餐廳上菜效率高,鮮茄薯仔濃湯鍋送上,湯底賣相優雅,色彩漂亮,濃郁的湯品,以鮮茄薯仔和其他配料烹製而成,跟海鮮非常搭配。鮮茄薯仔數量很多,湯底飲落好鮮甜,冇味精。鮑魚龍蝦海鮮餐 / 每位 $338鮑魚龍蝦🦞和其他生猛海鮮以海鮮冰盤送上,保持新鮮,海鮮跳跳紮好吸引。大大隻新鮮龍蝦,最有驚喜的是波士頓龍蝦,有海鮮應有的光澤,龍蝦份量多,簡單滾一下龍蝦保留其鮮味,肉質鮮甜美味,大口咬下去, 龍蝦湯汁在口中洶湧而出,必點的火鍋主角,性價比高!蟶子皇好新鮮,大連鮑魚好大隻又彈牙,鮑魚美味搭配新鮮。海中蝦都鮮甜,沙白蜆肉質可口,果然是今晚的重頭戲之一,好滿足!安格斯牛肉我哋鍾意食牛肉,安格

鮑魚龍蝦海鮮餐 / 每位 $338

安格斯牛肉
我哋鍾意食牛肉,安格斯牛肉讓人回味,肥美的牛肉泡在濃湯裡,以雪花油脂點綴,十分吸引, 肉質彈牙緊緻 ,口感嫰滑, 散發著淡淡迷人肉香。
招牌手打三寶丸
手打丸肉質新鮮光澤,手工鮮打,不是普通貨色,三款肉丸我都很喜歡。牛肉丸有濃郁牛味、蟹籽墨魚丸爽滑彈牙、豬肉丸爽口有特色,爽彈有口感,必食!
即炸響鈴
即炸響鈴香脆甜美,外層是鬆脆的腐皮,沾上酸酸醬汁,實在有驚喜!
稻庭烏冬
烏冬彈牙質高,吸收湯底更好味。
田園雜菜籃
新鮮翠綠,中和油膩感。
追加甜品是椰子雪糕,好清涼,好適合夏日。
驚喜優惠:
店員介紹*9點前入座 85折(只限火鍋料),而海鮮、牛肉、小食、湯底、刺身、飲品不設優惠!9點後入座全單8折!
總括很喜歡海鮮拼盤,一次過品嚐多種海鮮,鮑魚、龍蝦和其他海鮮搭配,很好的用餐體驗。
  • 鮑魚龍蝦海鮮餐
  • 手打三寶丸
  • 即炸響鈴
  • 頂級安格斯牛頸脊
  • 稻庭烏冬
  • 竹蔗茅根
  • 刺身拼盤(松)
  • 老友鬼鬼
  • 極上本地手切鮮牛肉
  • 刺身拼盤
2023-08-29 10 views
火薈中日火鍋呢間其實係太子,樓上1樓,要行少少樓梯上落,地理位置近太子站,幾方便,而且附近唔多人👍🏻 同埋佢9點前入座火鍋料 85折,9點後入座8全單8折火薈牛肉塔 $388這道菜品有多樣的牛肉組合,包括安格斯牛肉、牛柳粒、牛舌、牛𦟌和牛胸,有豐富的牛肉風味。牛肉質地都很嫩滑,而且搭配了多種部位,有總豪華的感覺。以這個價位來看,是一個高品質和美味的選擇。豬太郎盛合$238 這道菜品以主要以黑毛豬為基礎,搭配豬腩卷、豬粉湯、豬紅和豬肚,黑毛豬有豐富的油脂和口感。另外的豬腩卷、豬粉湯、豬紅和豬肚則提供了不同的質感和風味。整體而言性格比高。手打雙拼丸(8粒)$98可以自己揀2款丸,揀左牛丸和墨丸的組,手工製作的牛丸和墨丸都是口感彈牙的丸子,牛丸帶有牛肉的風味,而墨丸則以墨魚為主要材料,帶有海鮮的風味。尊貴花膠魚翅雞鍋 $398花膠濃郁的口感和滑嫩的質地,魚翅,具有豐富的膠質和營養價值。雞肉則為湯底增添了鮮味和濃郁的肉香,打邊爐慢燉,其他材料更可以以充分吸收食材的鮮味和營養。要黎打邊爐其實幾好食。
火薈中日火鍋

火薈牛肉塔 $388

豬太郎盛合$238

手打雙拼丸(8粒)$98

尊貴花膠魚翅雞鍋 $398
2023-08-28 8 views
同事提議收工去食飯😋,一行四人去食火鍋就最好不過,推介咗呢間位於太子,地點又就腳嘅~火薈中日火鍋👍🏻👍🏻。惹味海鮮雞鍋~有大蝦大蜆和雞件,加入埋芫茜和配料,雖然點了少辣,但依然辣度十足,特別惹味。本地手切鮮牛肉~脂肪分佈均勻,放落湯底淥一淥就食得,肉質軟綿,仲好香牛肉味😋😋。脆鯇片~切成薄片後肉質比較容易熟透,口感爽脆而且帶有一點咀嚼感😋。水土魷~彈牙又有嚼勁👍🏻。即炸響鈴~建議即刻食會香口好多,熱辣辣放上枱,立刻食唔停口。炸魚皮~大大籃,分量都唔少,夠哂脆口,不錯👍🏻。油麥菜~雖然份量唔多,但顏色爽綠,最緊要夠新鮮。埋單先發現,原來而家做緊優惠👉🏻9點前入座有85折,但只限火鍋配料,而海鮮、小食、牛肉、湯底、刺身、飲品就不設優惠。👉🏻9點後入座就會有全單8折。

水土魷~彈牙又有嚼勁👍🏻。

炸魚皮~大大籃,分量都唔少,夠哂脆口,不錯👍🏻。

油麥菜~雖然份量唔多,但顏色爽綠,最緊要夠新鮮。

埋單先發現,原來而家做緊優惠
今日朋友帶咗我去呢間《火薈》中日火鍋店食晚餐,平時都比較少去呢個位置,估唔到星期日唔想同人迫同等位,呢到都幾好,坐得舒服D😌!又想食雞煲同海鮮,呢個(惹味海鮮雞鍋)$268絕對無揀錯👍🏻香辣度十足,大蝦爽口,雞件重好多肉添,越食越惹味🌶️🌶️!涼拌(薑蔥魚皮)$68 麻油味香濃,魚皮爽滑,加埋薑蔥一齊食,絕配,口感層次超好👍🏻👍🏻👍🏻!(廣島蠔)$88 煮耐咗依然大大隻,味道鮮甜,不錯👍🏻!(白鱔片)$128 份量雖然有點少,但肉質食落都好新鮮!(蟹子墨魚滑)$88 見到人氣推介所以試一試,手打墨魚所以特別爽滑,再加埋蟹子,口感又再提升!(芫荽)$38可以單點當菜食,唔係好多地方有😁!(本地手切鮮牛肉)$268 呢到牛肉嘅選擇都有好多,因應自己想食嘅肉味和口感選擇,諗唔到嘅就可以叫火薈牛肉塔,乜都有齊😋!✨✨9點後入座全單8折!當日係9點前入座,所以火鍋配料有85折,但海鮮、牛肉、小食、湯底、刺身和飲品就不設優惠!

(廣島蠔)$88 煮耐咗依然大大隻,味道鮮甜,不錯👍🏻!

(白鱔片)$128 份量雖然有點少,但肉質食落都好新鮮!

(芫荽)$38可以單點當菜食,唔係好多地方有😁!

✨✨9點後入座全單8折!

2023-08-28 7 views
與朋友閒談得知太子有間火薈火鍋店環境舒適,價格合理,而家重有好多優惠,其中指定火鍋配料有85折,就與女兒一起前來試試!火薈中日火鍋,餐廳格調高雅,更有多款湯底供客人選擇,足料的湯底加上優質的食材,深受食客歡迎。胡椒豬肚雞鍋,等待鍋內的湯滾起,將另上的鮮雞放入鍋內半滾半浸的將雞煮熟,獨特的白胡椒香氣四溢,湯頭濃郁辛香,滑嫩的豬肚,鮮美的雞肉,令人回味不已。西班牙黑毛豬油脂豐富,就像和牛的雪花一樣,肉質細膩爽口,帶有淡淡橡果香味。爽脆鱔片係即叫即切,爽口彈牙,非常新鮮!手打蝦丸的鮮甜可口,爽口彈牙。鳳城水餃,即叫即包好新鮮,皮薄餡靚,口感爽脆。脆炸雲吞,餡料有豬肉和蝦,口感酥脆,外脆內嫩。椒鹽豆腐,豆腐外層脆卜卜,內層也保留了豆腐軟腍腍的口感,椒鹽和蒜香十足,香口惹味!鬼馬雙星,將蝦膠釀入油炸鬼,炸成香脆可口的鬼馬雙星,另外還可以浸落湯內數秒,食落又是另一番風味!椰子雪糕,雪糕以純椰汁製作,口感香濃綿滑。

爽脆鱔片係即叫即切,爽口彈牙,非常新鮮!

手打蝦丸的鮮甜可口,爽口彈牙。

鳳城水餃,即叫即包好新鮮,皮薄餡靚,口感爽脆。

脆炸雲吞,餡料有豬肉和蝦,口感酥脆,外脆內嫩。

椰子雪糕,雪糕以純椰汁製作,口感香濃綿滑。
2023-08-28 4 views
太子站A出口行3分鐘,同朋友去打邊爐,見到佢火鍋配料85折,於是就入左黎。佢係樓上1樓,要行1層樓梯。坐低菜店員就會遞上醬料盤比我地自己混醬澳洲龍蝦刺身$398,加$68 椒鹽頭尾刺身都唔錯,食完刺食可以椒鹽頭尾,爆炒後香口惹味👍🏻🤤尊貴花膠魚翅雞鍋 $398底湯味濃郁,湯汁濃稠滑順,打邊爐之前可以先食雞,飲左湯先,之後再加湯打邊爐,個湯幾甜而清,唔會太咸,花膠也不錯👍🏻🤤手打四寶丸(12件) $138手打丸有牛丸,豬肉丸,墨丸,蝦丸,墨丸最正,彈牙又香墨魚味,蝦丸也不錯。12粒,每款都有3粒,全部都幾有肉味,價錢亦可接受。台山蠔 $268一共有8件,味道鮮甜且帶有海洋的風味,帶有微妙的鹹味和天然的甜味,係雞湯之中不會蓋過台山蠔原有既風味。😬🦪🦪即炸響鈴 $48碌一碌,外層酥脆,入面多汁嫩滑,佢係比較厚身,咬落有咬口。9點前入座85折(只限火鍋料),9點後入座8全單8折,85折左都幾好

坐低菜店員就會遞上醬料盤比我地自己混醬

澳洲龍蝦刺身$398,加$68 椒鹽頭尾
刺身都唔錯,食完刺食可以椒鹽頭尾,爆炒後香口惹味👍🏻🤤

尊貴花膠魚翅雞鍋 $398

手打四寶丸(12件) $138

台山蠔 $268

即炸響鈴 $48
碌一碌,外層酥脆,入面多汁嫩滑,佢係比較厚身,咬落有咬口。

2023-08-26 7 views
和朋友嚟到太子左近,佢話想食火煱,我就無乜所謂,噤就嚟咗火薈中日火煱店!嚟到感覺這火煱店環境舒適,坐位寬敞,而價錢合理!我倆就簡單地點了每位338蚊的鮑魚龍蝦海鮮餐,配芫茜皮蛋湯底;再叫了一支啤酒和佐酒小食雞泡魚干;轉眼湯底就送在桌上,芫茜皮蛋數量都很多,湯底奶白色飲落都幾鮮甜;套餐中有三款肉丸:墨魚丸爽滑彈牙、豬肉丸都爽口、牛肉丸就好有牛味各有特色,質量上盛!而響鈴和什菜數量都不少;重頭戲當然就是海鮮拼盤,鮑魚有手掌般大,花甲鮮甜可口,海蝦亦都足足有六吋長,聖子都鮮甜,而龍蝦竟然係澳洲新鮮龍蝦,肉質鮮甜美味,份量不少,性價比高!而至於手切肥牛,也淋滑好有牛肉味;烏冬彈牙質量很高,最有驚喜的是日式雞泡魚干,燒得香脆甜美,再加酸酸地的沙律醬,實在有驚喜!用咗酒恩物!
芫茜皮蛋湯底

肉丸

!而響鈴和什菜數量都不少
什菜

;重頭戲當然就是海鮮拼盤,鮑魚有手掌般大,
鮑魚

鮑魚龍蝦海鮮盤

!而至於手切肥牛,也淋滑好有牛肉味
手切肥牛

;烏冬彈牙質量很高,
烏冬

鮑魚龍蝦海鮮火鍋
啤酒
日式雞泡魚乾
2023-08-25 8 views
前兩日,幾位朋友到太子呢間日式餐廳食飯,一坐底職員好好服務問要唔要叫D野飲先,又介紹佢地有咩新鮮靚海鮮刺身,我地叫個冬瓜瑤柱雞鍋,但都唔係少,一滾起,大家都試下佢個湯先,夏天邊爐湯底唔適宜叫太濃郁,呢個湯一致認為漬甜足料。一人飲左一碗,即炸響鈴一定要叫,火薈既即炸響鈐唔油膩,十分鬆脆,真係無得頂。我地再叫左龍蝦刺身,火薈牛肉塔$388打邊爐係一定要食牛,但因為太多種類都唔知食邊樣好,直接叫番個牛肉塔種類比較多 唔使用腦想仲要有牛舌又要好新鮮。肥牛淥左幾下放入口即溶豬肉併盤好新鮮,生蠔,,豬肉食落爽口好食值得推介是四寶丸。好足料。一定要試,好大粒,真係有乒乓波咁大粒,味道鮮甜、富有墨魚味,口感更爽口彈蔗茅根 打邊爐熱辣辣 正值夏天梗係要飲竹蔗茅根,真係好飲即炸午餐肉 當小食有得打邊爐會又得打邊爐一定要叫𨯔雜菜籃呢個雜菜籃足足有差唔多十款蔬菜 塑晒啲最後食埋個台椰子雪糕 最尾配埋個椰子雪糕簡直係完美 椰子味
前兩日,幾位朋友到太子呢間日式餐廳食飯,
我地再叫左龍蝦刺身,火薈牛肉塔$388
蔗茅根 打邊爐熱辣辣 正值夏天梗係要飲竹蔗茅根,真係好飲
即炸午餐肉 當小食有得打邊爐會又得
最後食埋個台椰子雪糕 最尾配埋個椰子雪糕簡直係完美 椰子味
2023-08-23
2023-08-23 12 views
今晚同朋友去了太子的一間火鍋店,店員推介這款 鮑魚龍蝦海鮮套餐$338/位 經濟實惠。這個套餐包括有 五款時令海鮮,五款火鍋配料同湯底,價格相當划算。店鋪的空間相當寬敞,座位也很舒適。鮑魚龍蝦海鮮套餐 包括了一些美味的海鮮,有波士頓龍蝦、聖子皇、大連鮑魚、海中蝦和沙白蜆;龍蝦肉質彈牙鮮甜,海中蝦大大隻。此外,還有手切鮮牛肉、手打的三寶丸墨魚丸、牛丸和豬肉丸;丸類大大粒爽口彈牙。另外,還有即炸響鈴 酥脆無比,稻庭烏冬和雜菜拼盤。這些食材看起來非常新鮮豐富。至於湯底,套餐提供五款湯底選擇,我們選擇了芫茜皮蛋湯。這湯底的味道很不錯,芫茜的清香和皮蛋的濃郁口感相互融合,給火鍋增添了一份獨特的風味。此外,我們還點了回味豬腩肉和韭菜餃;豬腩肉肉質鮮嫩多汁,口感極佳。韭菜餃則外皮薄厚度適中,內餡豐富,讓人回味無窮。 整體而言,這家鮑魚龍蝦海鮮餐 食材新鮮,口味豐富,價格相當划算,服務也很周到。如果你喜歡海鮮和火鍋,我推薦你來試試這家店。值得一提餐廳而家做緊優惠,9點前入座火鍋配料85折,9點後入座全單8折~

2023-08-21
2023-08-18 12 views
今次朋友帶我黎太子打邊爐…好鍾意打邊爐…貪佢坐得耐無人趕…又可以邊食邊傾打開menu睇緊食乜之際…店員推介我地叫個海鮮set…有5樣時令海鮮加5款火鍋配料…3百幾仲要包左湯底…聽落唔貴就試下…我地驚唔夠再加左生麵…蝦丸…魷魚…韭菜餃拼水餃…冰豆腐仲有小食炸餃子海鮮拼盤有海蝦…沙白…聖子…鮑魚…仲有龍蝦😍😍😍😍火鍋配料有手切牛…響鈴…手打三寶丸…稻庭烏冬仲有籃菜湯底就點左我最愛既蕃茄湯點完無耐就上個炸餃子…唔錯…新鮮熱辣就會好味跟手火鍋野黎啦😍😍海鮮拼盤…似樣喎…一d都唔會欺場…樣樣望落都好新鮮…蝦肉實淨…鮑魚好腍…聖子爽口…龍蝦肉都好彈牙鮮味…係沙白有少少沙(都好正常…講明沙白…有沙是常識😉😉)三寶丸有牛丸…豬肉丸同墨丸…墨丸最正…彈牙又香墨魚味手切牛有牛肉味有質感得黎又夠腍…食完即刻點多碟牛(都唔記得點左好多野食)另外碟牛都好好味…油花再多d魷魚唔錯一定都唔韌響鈴即叫即炸👍🏻…可以就咁食或者放湯幾秒食又得蝦丸爽口彈牙餃子都唔錯生麵正常發揮叫到成檯野…真係高估左自己既食力…最後烏冬同牛打包…都好…返去整番個沙牛烏冬食下其實本身個餐都幾夠食…頂多加多2樣野就食物質素唔錯…價錢合理…地點都

海鮮拼盤有海蝦…沙白…聖子…鮑魚…仲有龍蝦😍😍😍😍

蝦丸爽口彈牙

餃子都唔錯

生麵正常發揮

其實本身個餐都幾夠食…頂多加多2樣野就

食物質素唔錯…價錢合理…地點都就腳…揸車既樓下有錶位…泊唔泊到車就睇彩數啦😌😌😌
2023-08-17 18 views
今晚同朋友慶祝生日,去咗太子花園街「火薈中日火煱」打邊爐。靚姐推介鮑魚龍蝦海鮮餐比我哋,每位$338,有牛肉、波士頓龍蝦、聖子皇、海中蝦、沙白蜆、大連鮑魚、手打三寶丸、即炸響鈴、稻庭烏冬和雜菜拼盤。湯底有5款可以揀,朋友怕上火,所以揀咗莞茜皮蛋湯,入面有好多莞茜皮蛋香味濃,一滾起就飲啖湯先😋手切鮮牛肉,肉質嫩滑,肉味香濃無筋波士頓龍蝦、海中蝦和大連鮑魚,賣相超精美,打卡一流,海鮮超大隻,肉質彈牙,味道仲好鮮甜手打三寶丸,有牛丸、墨丸和豬肉丸各二粒,全部都好大粒定哂型,唔洗用竹筒咁麻煩,手打丸特別爽口,同加工丸無得比即炸自家響鈴,唔係平時果D盒裝貨,超脆口唔油膩,點埋酸甜汁,夾到一個點另加廣島蠔 | $88廣島蠔每粒都好肥好飽滿,就算熟左都仲係漲卜卜,咬落好juice特别推介手打黑松露鮮蝦丸 | $88 好香黑松露味,估唔到同鮮蝦滑咁夾,爽口彈牙,滋味無窮,食到唔停口最後食埋雜菜拼盤和稻庭烏冬,全部都係新鮮食材,絕無欺場,大滿足而家餐廳做緊折扣優惠,9點前入座85折(只限火鍋料)而海鮮、牛肉、小食、湯底、刺身、飲品係沒有優惠;另外每晚9點後入座全單8折,無論9點前後入座食都抵😆
手切鮮牛肉,肉質嫩滑,肉味香濃無筋
莞茜皮蛋湯
廣島蠔
手打黑松露鮮蝦丸
即炸自家響鈴+稻庭烏冬
2023-08-16 316 views
天氣一入秋。最好做咩。進補。。。食火鍋honey突然想食。就係太子附近搵食。見到火薈中日火鍋有海鮮套餐。幾抵食。上去試下環境不錯。交通方便5款湯底加幾款火鍋配料仲要是海鮮配料。手打丸。落單一陣湯底加配料到齊湯都未滾速度之快。5駛食住等先講個湯底。好似朶花甘。顏色又靚手打丸。好光澤。新鮮打。不是雪左幾晚的狀態另外 特大嚮鈴。可以即食或放湯食。因為愛吃豬所以叫左豬肉片。菜同烏冬因為honey 愛吃魚。所以加碟鱔。不是套餐內。另外落單嘩。。。主角黎海鮮盤好吸引。海鮮好新鮮又有光澤感仲要大大隻鮑魚。兩人來說。真是好足夠。一定要看看龍蝦肉質透明度高代表新鮮聖子同蜆好大同干淨放湯底更加使湯鮮甜整盤比想像中好手打丸必食。彈牙煙韌。鱔片不是太薄身。煮時留意時間。太久會老身。少了魚味及爽口感。龍蝦肉質爽甜。老闆一早已破裂殼。食時超方便。黑豚肉片。肉質不錯兩人一食食了兩小時多。真係抱住個肚回家。整體來說。價錢不到一千元。可以食到不錯海鮮。已值回票價。加上地點方便。下次搵食又多個美食亭。原來更加有優惠時段:*9點前入座85折(只限火鍋料)而海鮮、牛肉、小食、湯底、刺身、飲品不設優惠*9點後入座8全單8折
天氣一入秋。最好做咩。進補。。。食火鍋
honey突然想食。就係太子附近搵食。
見到火薈中日火鍋有海鮮套餐。幾抵食。上去試下

環境不錯。交通方便

5款湯底加幾款火鍋配料
仲要是海鮮配料。手打丸。
落單一陣

湯底加配料到齊
湯都未滾
速度之快。

5駛食住等

先講個湯底。好似朶花甘。顏色又靚
手打丸。好光澤。新鮮打。不是雪左幾晚的狀態

另外 特大嚮鈴。可以即食或放湯食。

因為愛吃豬所以叫左豬肉片。

菜同烏冬

因為honey 愛吃魚。所以加碟鱔。不是套餐內。另外落單

嘩。。。主角黎

海鮮盤

好吸引。海鮮好新鮮又有光澤感
仲要大大隻鮑魚。

兩人來說。真是好足夠。

一定要看看龍蝦肉質

透明度高代表新鮮

聖子同蜆好大同干淨
放湯底更加使湯鮮甜

整盤比想像中好

手打丸必食。彈牙煙韌。
鱔片不是太薄身。

煮時留意時間。太久會老身。少了魚味及爽口感。
龍蝦肉質爽甜。
老闆一早已破裂殼。食時超方便。
黑豚肉片。肉質不錯
兩人一食食了兩小時多。真係抱住個肚回家。

原來更加有優惠時段:
*9點後入座8全單8折
2023-08-15
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2023-08-15 11 views
太子有一家新開的火鍋店,下班後約了朋友去試試。店內環境舒服,店內裝修以紅黑中國風為主,甚有格調,服員熱情殷勤,選擇花多眼亂,牛肉、海鮮、刺身樣樣齊⭐️刺身拼盤(松)刺身拼盤以船的造型展現,尤其震撼,打卡一流,有虎蝦、帶子、魚片、蟹子魷,虎蝦配撘泰式醬汁,酸酸辣辣,好開胃。帶子厚肉鮮甜撈,蟹子有口感⭐️湯底 - 花雕醉雞鍋好香藥材和花雕味,湯底清甜足料,雞肉嫩滑,啖啖肉,啖啖酒香滲出⭐️頂級安格斯牛頸脊高質,肥瘦分佈平均,肉質淋滑,輕輕一碌就好,肉味濃郁!⭐️脆鯇片沒有骨,新鮮爽脆,厚度剛剛好!⭐️手打墨魚丸,牛肉丸大大粒!彈牙有口感⭐️黑柏葉/黑毛肚不講不知,黑柏葉才是新鮮的,平日所見白色的牛柏葉,大多是經雙氧水漂過,原汁原味,口感更爽脆!
太子有一家新開的火鍋店,下班後約了朋友去試試。

⭐️刺身拼盤(松)

⭐️湯底 - 花雕醉雞鍋

⭐️頂級安格斯牛頸脊
高質,肥瘦分佈平均,肉質淋滑,輕輕一碌就好,肉味濃郁!

⭐️脆鯇片
沒有骨,新鮮爽脆,厚度剛剛好!

⭐️手打墨魚丸,牛肉丸
大大粒!彈牙有口感

⭐️黑柏葉/黑毛肚