2016-12-13 1071 views
Chicken breast was sunk in oil, laying on a thin layer of preserved tomato sauce, spaghetti not cooked properly. Nothing to do with Italian food.
2016-12-11 938 views
灣仔一帶返工一到晏晝成日要四出搵食呢間餐廳店面細細,但食物質素幾高啵!同同事嚟食lunch set包埋沙律、湯、餐茶,幾抵食沙律配咗啲好似芒果汁嘅sauce甜甜地幾醒胃的!南瓜湯好豐富嘅南瓜蓉,加啲忌廉做點綴,好鮮甜味美三文魚扒配薯菜個三文魚扒係忌廉汁上,魚皮煎到好香脆,而且鹹度適中!另外魚肉鎖好肉汁,唔會好乾身,反而好juicy,值得讚!薯蓉都好好味,成個main dish都唔錯~龍蝦意粉龍蝦份量真係唔野少!見佢燒到好香,龍蝦肉面頭一層好香濃嘅芝士,連埋juicy龍蝦肉食,一絕!意粉撈匀茄汁伴菜,都好好味!
灣仔一帶返工
一到晏晝成日要四出搵食
呢間餐廳店面細細,但食物質素幾高啵!
同同事嚟食lunch set
包埋沙律、湯、餐茶,幾抵食

沙律配咗啲好似芒果汁嘅sauce
甜甜地幾醒胃的!
南瓜湯好豐富嘅南瓜蓉,加啲忌廉做點綴,好鮮甜味美
三文魚扒配薯菜

龍蝦意粉

2016-12-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$145 (Lunch)
  • 三文魚扒
2016-12-06 635 views
食物是不錯的,但很差的服務態度………………待應的態度非常不友善……又不介绍食物,又沒有招待……總之不愉快的經歷大家如果要好的服務態度就不要去啦……女待應一點笑容也沒有!
食物是不錯的,但很差的服務態度……

大家如果要好的服務態度就不要去啦……女待應一點笑容也沒有!
4K
2016-12-05 2650 views
早前,約好同女友人EL前日(3-12-2016Sat)o黎呢o度食晏,我o地都係揀set lunch,EL要$128.00o既燒汁香煎紐西蘭西冷配意粉,要五成熟.我要$108.00o既他他汁炸龍脷柳配意粉,order完冇耐,是日餐湯同沙律到o黎.我先飲湯,個湯係龍蝦湯,味道好濃,好味,而且唔係細細碗.沙律就全部都係沙律菜,落o既唔係黑醋,係徹酸帶甜o既,好好味.EL話係柚子醋.之後等o左幾耐吓,兩個意粉至到,我見到我o既係炸,嚇o左一跳,係咪俾錯我?原來唔係,o衣o家仔細睇返menu,原來係炸,炸龍脷柳有兩塊,重要大大塊,食落,外面脆,魚柳厚冇鯹味同滑,不過個他他汁,應該唔對版囉,只係加o左少少o野o既沙律醬,有啲搵笨.而意粉係唔太腍,食到用忌廉撈過,唔馬虎.配菜o既甜豆甜,但粟米仔鹹o左啲.而EL o既西冷扒呢?佢話麻麻地,唔好食.最後餐茶我o地要凍檸茶同凍檸水,端上o黎o個位男職員,指指櫮上啡色細細樽o既o野,話係糖水.唔係俾白色o既糖水?咁我o地加落去喇,唔甜o既?但飲到底至飲到佢o既甜味,原來沉晒落底.呢個食評o既味道分唔計EL o個份,分數係4.4分.服務:我早一個禮拜打電話
沙律同龍蝦湯
我先飲湯,個湯係龍蝦湯,味道好濃,好味,而且唔係細細碗.

之後等o左幾耐吓,兩個意粉至到,
燒汁香煎紐西蘭西冷配意粉
他他汁炸龍脷柳配意粉
食o緊o既炸龍脷柳

而EL o既西冷扒呢?佢話麻麻地,唔好食.

凍檸水加糖醬
呢個食評o既味道分唔計EL o個份,分數係4.4分.

服務:

我早一個禮拜打電話o黎book位,聽電話o既係一個鬼妹,要講英文,自問講得好清楚,佢問我邊日,我答third of Dec.佢都好似聽唔明咁,話three?而佢突然問coupon?頂,你其實問乜?問我係咪用coupon嗎?好心你成句講啦,我就答no coupon.

而當日我早去到,EL又未到,餐廳仍在準備中未入得,我就企o係出面等,一個束長馬尾,身型略肥,皮膚較黑o既女人走入去,我心諗佢應該識廣東話o架?之後佢拎兩個牌出o黎.

12:00am 開門喇,我就自己先入去等啦,而呢個女人就serve我,問我一個?我答兩個,佢就指我坐靠牆o既二人枱,其實咁早唔多客,我想坐四人枱,不過冇開口問.之後EL到o黎喇,我o地就叫o野食,我o地揀o既set lunch都有飯,意粉同薯菜揀,我o地都係揀意粉,但唔知點解,佢確認時話我要薯菜.

之後有一對客人入o黎,佢就俾佢o地坐四人枱,咩道理?

而另一個男o既,服務就好好.

環境:

都唔錯,幾relax o既.
價錢:

唔知有冇加一,因EL爭住請我.=.=”

抵食係2.5分
2016-12-03
$129.8 (Lunch)
沙律同龍蝦湯
食o緊o既炸龍脷柳
食勻湾仔區西式set lunch,這裡算低食,最平hk$69~意粉,hk$118~128主菜就有舊魚,水準都ok.頭盆~小小沙律菜,甘荀湯,唔係咁多cream,夠滑,清新香草什菌意粉,意粉唔係大林,有嚼勁,白汁唔太稠,或太少適中,夠香,分數中上香煎三文魚柳,夠厚身,香煎皮夠香脆,講唔上滑,但都唔係老,分數都係中上。包飲品,咖啡一般,整體合格之上。

頭盆~小小沙律菜,甘荀湯,唔係咁多cream,夠滑,清新

包飲品,咖啡一般,整體合格之上。
甘荀湯及沙律
什菌意粉
香煎三文魚柳
2016-11-07
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
最近身邊朋友都開始改食素,因此外出食飯也會選擇一些有素菜的餐廳以前大部分食素的餐廳多是中菜,現在連意大利菜也推出了不少的素菜餐單,以迎合現代人素食的潮流話明西餐當然也有餐前包啦,麵包鬆軟熱辣辣用來配搭餐湯是最好的選擇餐湯是蘑菇忌廉湯,它與一般的蘑菇忌廉湯有一點不同的是它是用上蘑菇本身打混而成,而減少忌廉的份量,喝起來有很濃郁的蘑菇香氣口感也沒有一般的忌廉湯順滑,湯入面有不少的蘑菇碎粒,另有一番口感炸香草芝士意大利飯波,外面是炸到有點像飯焦般的口感,裡面是加入了芝士外脆內軟的層次非常特別的小食之一蕃茄洋蔥多士,全部採用新鮮蔬菜,加入蕃茄令口味酸酸甜甜非常清新,可以清清口腔多士香脆不韌,與蕃茄洋蔥配搭一起吃非常match黑松露雜菌天使麵是我最喜歡的一味菜,濃郁的黑松露醬加入大量雜菌兩樣混合一起是最完美的配搭,加上雜菌的青草香氣,令稍為杰身的醬汁也被中和不會太膩天使麵煙煙韌韌,不會過於軟爛,根本吃不出是只有素菜材料的單調味道Pumpkin with Spaghetti 是加入南瓜打混而成甜甜的南瓜味道令整個意粉增添不少的味道,加入青瓜、蘿蔔等作配料中和南瓜的甜膩感味道比較清淡,啱晒不喜歡重口

話明西餐當然也有餐前包啦,麵包鬆軟熱辣辣
用來配搭餐湯是最好的選擇
餐湯是蘑菇忌廉湯,它與一般的蘑菇忌廉湯有一點不同的是
外脆內軟的層次非常特別的小食之一
多士香脆不韌,與蕃茄洋蔥配搭一起吃非常match
味道比較清淡,啱晒不喜歡重口味的人
意大利甜品當然不能少得Tiramisu,但這個真的非。常。之。甜
如果酒味濃啲而甜味輕啲應該會更好!或者啱晒螞蟻族口味啦
Type of Meal
Dinner
2016-11-05 2031 views
最近身邊好多朋友開始食素, 好多餐廳都推出素食菜色, 連以前係灣仔光顧的<Felicita 1929> 都推出一系列的素食菜單~ 今次第一次同朋係浪漫燭光下享受西式素菜 <黑松露蘑菇湯> 散發出濃濃的黑松露香味, 蘑菇湯係新鮮打製, 每一啖都有磨菇粒 味道香甜~ <炸意大利飯球> 第一次炸意大利飯, 外層金黃香脆, 沒有油膩的感覺 切開後可以清楚見到飯粒, 配上乳酪醬 非常不錯~ <黑松露雜菌天使麵> 黑松露、雜菌、天使麵三者都係我的最愛, 濃郁既黑松露味道配上新鮮嘅蘑菇,天使麵煮得岩岩好, 我最愛的一道素食菜色~ <Traditional Margherita Pizza> 原來連pizza都可以係素食, 味道清新又健康~ 最後的甜品係<Tiramisu>, 芝士香滑, 入口即融, 對於愛酒的我如果酒味可以濃少少更完美~ 食完呢餐之後, 令我對傳統素食的印象, 開始想慢慢加入素食的行列~~
最近身邊好多朋友開始食素,

好多餐廳都推出素食菜色,

連以前係灣仔光顧的<Felicita 1929>

都推出一系列的素食菜單~

今次第一次同朋係浪漫燭光下享受西式素菜

<黑松露蘑菇湯>

散發出濃濃的黑松露香味,

蘑菇湯係新鮮打製, 每一啖都有磨菇粒

味道香甜~

黑松露蘑菇湯
<炸意大利飯球>

第一次炸意大利飯,

外層金黃香脆, 沒有油膩的感覺

切開後可以清楚見到飯粒, 配上乳酪醬

非常不錯~

炸意大利飯球
<黑松露雜菌天使麵>

黑松露、雜菌、天使麵三者都係我的最愛,

濃郁既黑松露味道配上新鮮嘅蘑菇,

天使麵煮得岩岩好, 我最愛的一道素食菜色~

黑松露雜菌天使麵

原來連pizza都可以係素食, 味道清新又健康~

Traditional Margherita Pizza
最後的甜品<Tiramisu>,

芝士香滑, 入口即融,

對於愛酒的我如果酒味可以濃少少更完美~

食完呢餐之後, 令我對傳統素食的印象,

開始想慢慢加入素食的行列~~

Tiramisu
2016-10-17
黑松露蘑菇湯
炸意大利飯球
Tiramisu
2016-10-23 2047 views
是咁的~ 幾個朋友定期聚會而我手上又有個main買一送,一既app, 於是就簡左幾間灣仔既餐廳比大家簡~ 是關灣仔係我地大家公司既中心點~訂位時, 姐姐已問得清清楚楚會唔會用coupon, 用咩coupon, 不過態度真係唔好既~到個日, 我第一個人去到等朋友, senior d既女侍應行埋黎, 用d以為你唔識英文所以用一個個生字, 但句句子仲難明佢講咩野...我重覆左一次佢講既野, 佢好嬲咁no... 又講一次個coupon點用. 我想講用entertainer我去過好多餐廳, 呢家係第一日間我覺得唔舒服既餐廳佢話我地只可以叫一個扒, 其他只可以叫pasta, 同pizza; 咁我地叫野時我double confirm, 呁risotto ok嗎你頭先冇提; 佢就好唔耐煩咁話, 我唔理你地叫咩,總之最平個2個main會free左... 究竟佢唔知我問咩, 定用張entertainer 佢真係咁唔開心,連d朋友都問呢間咩餐廳, 態度咁既?我地最後叫左一個野菌risotto, 一個牛扒, 一個pizza 加一個海鮮墨汁意粉. 佢地話呢d冇tap water, 我地都開左枝sparking

我地最後叫左一個野菌risotto, 一個牛扒, 一個pizza 加一個海鮮墨汁意粉. 佢地話呢d冇tap water, 我地都開左枝sparking water, waiter對我地態度即時唔同哂... 原來 又係$作怪......

pizza, 好一般, 個皮好似餅乾咁硬
個steak 好食, 叫medium 火喉真係岩岩好~ 而且冇肋!d side vegie都好入味
個pasta, 味道真係冇咩, 不過d海鮮幾fresh, 而且好多款, d麵係里墨魚汁整既, 唔係個sauce, 所以唔會食到成個咀黑哂
而個risotto, wow!!! 果然係招牌菜, 雖然佢既賣相真係一般但真係好食。creamy不特只, 但真係好香雜菌味
再當然係dessert, 我地叫左個紫薯心太軟, waiter warn左我地要等20分鐘左右中; well 紫薯味好濃不過一d都唔流心~ 熟哂....
真心. 野食overall都ok可以接受但加上咁既服務態度 我可以好sure咁講, 唔會再黎~
Dining Offer
Coupon
2016-10-21 2039 views
近年素食成為了時尚,更是健康的指標。傳統的西餐廳,也開始添加了素食菜式,迎合客人對健康的追求。 上年曾經光顧的 Felicita 1929 也明白到客人在食物要求上的轉變,開始認真研究推出素食菜單。 在浪漫燭光下進食西式素菜,又會是另一番滋味吧。 熱騰騰的麵包,和平常的餐包沒有太大分別吧。 這個 Mushroom Cream Soup (蘑菇忌廉湯) 跟平常所吃的有點不同,忌廉份量不會太多,主要靠蘑菇的香濃味道引起大家的食慾。 炸飯球還是第一次吃到,而且還要是炸意大利飯。Bake Risotto Ball 雖然說是焗的,但是炸的感覺非常強烈。 切開後可以看到清楚的飯粒,香脆可口,完全沒有油膩的感覺,是一道不錯的小吃。 Tomato Bruschetta 採用大量蕃茄和洋蔥粒煮成,放在多士和蔬菜上一起進食,酸酸甜甜的味道清新。 焗露筍 (Bake Asparagus) 比想像中鮮甜好食,可以多吃一點。 Black Truffle and Mushroom with Angel Hair ~ 黑松露一直也是我的至愛,想不到和天使麵配合起來味道會是這麼吸引。 有誰再夠

在浪漫燭光下進食西式素菜,又會是另一番滋味吧。

熱騰騰的麵包,和平常的餐包沒有太大分別吧。

有誰再夠膽說素菜一點也不好吃呢?

素食從來不是亞洲人的專利,意大利人在很久以前已經習慣了素食 Pizza。這款傳統的 Traditional Margherita Pizza 味道既清新又健康,多吃兩片也不會有罪疚感。

香甜的南瓜用來做甜品的確一流,想不到放在意粉中也同樣甜美。

吃素菜最高的境界,就是可以一直吃下去也不會覺得很飽滯。這一道 Pumpkin with Spaghetti 的確可以做得到。

甜品 Tiramisu 雖然酒味並不濃厚,但是味道不錯芝士也很香滑。如果甜味可以減輕一點,就更完美了。

2016-10-06
  • Black Truffle and Mushroom with
2016-10-14 1554 views
連夾檸檬的器具都好別緻, 配蠔有兩種汁, 傳統的茄汁同醋。本人是比較喜歡傳統的啦><$198 一打生蠔優惠需於訂位時候講明用 facebook 的198生蠔優惠 。 這裡一般是提供爽甜鮮味的Scottish Rock。每隻都肥嘟嘟的。飲品叫了無酒精的 Cinderella, 忘記是甚麼溝甚麼, 總知就是好味。加了$78要一個蠔湯,裡面有一大粒蠔,煮得剛剛好,蠔邊爽脆,蠔身爽滑。湯配上黑松露更添香味,可惜個湯本身打得唔夠細滑。Soup of the day.  有粟米湯味, 睇落似蘑菇湯... 一句講晒"唔知想點"本來想要炸蟹肉三文魚薯餅作頭盤,可惜賣晒。選了Felicita Salad, 清新的沙律配甜甜的沙律汁。個汁有d像罐頭水果糖水... 對我來說還好啦。主餐登場, 紐西蘭西冷, 五成熟, 燒得剛剛好。不得不講, 這裡的 Sirloin 比好多店的肉眼還要好。海鮮義大利飯, 海鮮多到令人呆滯:魷魚食得出唔是冰鮮, 不韌, 越咬越有鮮味散出來。有一隻小鮑魚, 又是出奇地有鮑魚味。唯一一個敝處就是隻蝦d肉有點霉...總體來說, 這個 risotto 還是十分高分。如果可以的話, 真想再
一打生蠔優惠
每隻都肥嘟嘟的。
Cinderella
蠔湯
Soup of the day
Felicita Salad
New Zealand Sirlion Steak Set dinner
海鮮義大利飯, 海鮮多到令人呆滯:

魷魚食得出唔是冰鮮, 不韌, 越咬越有鮮味散出來。

有一隻小鮑魚, 又是出奇地有鮑魚味。

唯一一個敝處就是隻蝦d肉有點霉...

總體來說, 這個 risotto 還是十分高分。
Abalone Prawn Risotto
如果可以的話, 真想再去食... 可惜銀包乾塘
2016-09-30
Celebration
Birthday
一打生蠔優惠
Cinderella
Abalone Prawn Risotto
2016-10-12 438 views
入到餐廳,好有氣氛,好暗的感覺,近門口的會光一點。先會遞上微暖的餐包。首先有黑松露生蠔磨菇湯,一上台就聞到濃濃的黑松露香味,入口食到好多粒粒磨菇,湯內有整隻生蠔,我覺得呢隻蠔係整碗湯最好的,因為蠔是剛煮,不是煮到老晒/全熟,而是剛剛好,質地仲係嫩滑,仲好JuicyFelicita 拼盤,有3款齣點小食,而我最欣賞係好似炸薯餅既炸蟹餅,有蟹肉在內,炸得香脆。雜菜鵝肝紅酒意大利飯上台時看到飯粒是紅色的,飯裡充滿紅酒香氣,我覺得幾好味,而且鵝肝亦肥而不膩,飯及鵝肝一啖咁食係好食好多!
黑松露生蠔磨菇湯
入到餐廳,好有氣氛,好暗的感覺,近門口的會光一點。
先會遞上微暖的餐包。
小食拼盤
2016-10-06
最多素食的國家不是台灣,而是在歐美一帶,鼓吹了有機天然的蔬食,有別於中式的肥膩多油的麵筋食品,今日男友帶我到Felicita 1929 享受一頓意式的素菜。先來一客黑松露磨菇湯,磨菇湯送來時飄出陣陣的黑松露香味,入口蘑菇味頗重,充滿嚼頭,相反黑松露頗為失色。炸香草芝士意大利飯波不用多說,我對炸芝士飯波是情有獨鐘,入口外脆內軟,外面是炸過的飯焦,而內裡滿佈芝士及riosotto 的煙韌,配上乳酪醬,對我這芝士怪來說,實在不太夠喉。鮮蕃茄多士帶一點醋酸,多士烘得夠脆身,雖然小喵不吃酸的,但味道是很夾,不會被醋搶掉蕃茄的味道,十分開胃。至於隔離的沙律,我還是放棄吧。芝士焗蘆筍精萃不在於蘆筍,而是在於面頭上的芝士層,芝士層是用上多種芝士配搭而成,口感及味道豐富,而蘆筍入口爽脆多汁,整體來說十分惹味。黑松露雜菌天使麵黑松露汁頗為多,加上雜菌及黑松露香,天使麵亦夠彈牙,2人份量剛剛好。

蕃茄多士
至於隔離的沙律,我還是放棄吧。

2016-10-04
Celebration
Birthday
蕃茄多士
2016-10-10 436 views
有一位食全數嘅朋友介紹我去灣仔食西餐,一問之下先至發現呢一間西餐我上一年已經食過架啦!其實呢間西餐響灣仔已經好多年!食物呢就以簡約為主。適逢現在開始越來越多人注重健康同埋喜歡食素食,所以佢哋都推出一系列嘅素菜美食。再次嚟到呢個咁舒服而且帶點浪漫情調嘅餐廳。今次唔再係食肉獸,就跟素食朋友一起吃美味的素食!湯我地點左黑松露蘑菇湯,黑松露嘅香味從遠遠中飄過,味道香甜得很,蘑菇湯係新鮮打的。每一啖都感受到磨菇粒嘅質感!接着嘅就係呢一個10分值得推薦的意大利飯波波。呢個意大利飯波波呢外邊炸得香脆金黃,裡邊呢就還有水份柔軟度十足!主菜呢我哋就點左呢一個黑松露雜菌二天使麵。同樣都係大有濃郁嘅黑松露味道配上新鮮嘅蘑菇以及蘆筍等等!雖然望落去楊戩唔會特別色彩鮮艷,但係配上煮得剛好嘅天使麵和美味醬汁。好吃而且不會太漲肚。吃完一餐全數嘅西餐之後呢,最開心就係食嘢唔會覺得飽飽漲漲,分外健康,同平時食開嘅西餐分別都幾大㗎!自從早前去到澳門一次過品嘗了幾種咖啡之後,我開始發現自己喜歡品咖啡。唔係好喜歡食甜野嘅我就選擇左用一杯咖啡作呢一個素食餐嘅結尾,呢度嘅咖啡用想專業咖啡機調製,十分之香濃!還有個杯心形奶泡。可愛

自從早前去到澳門一次過品嘗了幾種咖啡之後,我開始發現自己喜歡品咖啡。唔係好喜歡食甜野嘅我就選擇左用一杯咖啡作呢一個素食餐嘅結尾,呢度嘅咖啡用想專業咖啡機調製,十分之香濃!還有個杯心形奶泡。可愛得很。

其實素食唔一定要係星期一先食,任何時間都應該試一試素材對身體嘅好處,大家不妨可以嚟到呢一度試一試佢哋嘅素餐牌啦!
最近 Dayz 有好幾個朋友不約而同地改吃素食大家都為了健康著想有外國研究指出,減少吃肉除了可以有效控制體重,亦可以降低患上心血管疾病的風險無肉主義在香港好像漸漸流行起來呢~近日發現一間Dayz 常去的意大利餐廳: 灣仔 Felicita 1929 亦推出了 Vegetarian Menu馬上相約素食朋友們去試試看~一如既往的寧靜環境非常適合三五知己聚會聊天呢!聊天前,先點一杯凍飲吧~看似普通的一杯 Iced Lemon Tea特別用上了龍舌蘭糖漿由墨西哥仙人掌類植物藍龍舌蘭花所提取味道清新可口甜味比普通砂糖高只需加入一點點,味道已經非常足夠伴著鬆軟、高纖的黑麥麭包一起享用Mushroom Cream Soup黑松露野菌忌廉湯的用料十分充足粒粒野菌碎~非常有口感加入黑松露令整個湯更加香濃,更加吸引Baked Asparagus以芝士焗烤的青蘆筍芝士質感 Creamy 滑溜青蘆筍口感細膩幼嫩、爽脆清甜Black Truffle and Mushroom with Angel Hair香味飽滿的黑松露野菌天使麵這款自家調製的黑菌醬汁滋味十足把黑松露加進橄欖油中浸泡再以這香濃的黑松露橄欖油拌
最近 Dayz 有好幾個朋友不約而同地改吃素食

大家都為了健康著想

有外國研究指出,

無肉主義在香港好像漸漸流行起來呢~

近日發現

馬上相約素食朋友們去試試看~
一如既往的寧靜環境
非常適合三五知己聚會聊天呢!

聊天前,先點一杯凍飲吧~

看似普通的一杯 Iced Lemon Tea

特別用上了龍舌蘭糖漿
由墨西哥仙人掌類植物藍龍舌蘭花所提取

味道清新可口

甜味比普通砂糖高

只需加入一點點,味道已經非常足夠
伴著鬆軟、高纖的黑麥麭包一起享用

Mushroom Cream Soup
黑松露野菌忌廉湯的用料十分充足

粒粒野菌碎~非常有口感
加入黑松露

令整個湯更加香濃,更加吸引

Baked Asparagus
以芝士焗烤的青蘆筍

芝士質感 Creamy 滑溜

青蘆筍口感細膩幼嫩、爽脆清甜

香味飽滿的黑松露野菌天使麵

這款自家調製的黑菌醬汁滋味十足

把黑松露加進橄欖油中浸泡
再以這香濃的黑松露橄欖油拌炒菇菌及天使麵

醬汁融入其中,每一口都是香噴噴的黑松露香氣

超級美味!

Margherita Pizza 是意大利最傳統的薄餅

是拿坡里地區(Pizza 之發源地)最廣為人之,同時亦是最基礎的Pizza

只用上三種簡單的食材:  羅勒、Mozzarella Cheese 跟蕃茄製成
Pizza 的餅皮酥脆~口感不錯

略嫌 Mozzarella Cheese 的份量太多了~

蓋過了味道清新的羅勒及蕃茄

稍微調整一下會更好呢!!

Overall

Felicita 1929 的 Vegetarian Menu 都很有創意,味道也很不錯

喜歡素食,或者想偶爾吃清淡的朋友

可以參考看看喔!
2016-10-07
  • Mushroom Cream Soup
2016-10-06 440 views
好耐之前,同成班朋友黎過一次,無論食物同環境都唔錯但係令另一半有少少微言於是今次同另一半黎兩人世界首先點左個黑松露生蠔磨菇湯黑松露既香味充滿成個湯品,生蠔整隻都係濃濃既鮮甜味道再點左個小食拼盤,最記得就係酸酸既蕃茄舖滿蒜蓉包上面,食落開胃之餘又有少少蒜味提升食欲主菜點左個海鮮炒意粉海鮮料夠哂足,棄用一般用忌廉去煮而選用白酒,牛油去炒,食落時,有少少酒香,再加上海鮮既鮮甜,完全一道引人入勝既一道菜
好耐之前,同成班朋友黎過一次,無論食物同環境都唔錯
但係令另一半有少少微言
於是今次同另一半黎兩人世界
首先點左個黑松露生蠔磨菇湯
黑松露既香味充滿成個湯品,生蠔整隻都係濃濃既鮮甜味道
主菜點左個海鮮炒意粉