2023-05-24 1280 views
要40分鐘先出餐,速度極慢,有貓但沒處理好,有異味,有任食薯條但凍,結果主餐要打包返去食,欠飯欠薯菜,總體體驗決定永遠不會再去食,我很少會出食評,但今次真的忍不到一定要出,肉眼牛扒可以煎到實到死,呢份野賣100蚊!?你好唔好意思…不論速度,味度都唔得,當日比餐湯我地時,同佢講個匙羹污糟,佢比第二隻匙羹我都係污糟…大佬呀基本衛生做都做唔好,唔夠人唔好開禁多台啦,愈做愈差,唯一一樣好係佢黑胡椒個樽係自動…
紐西蘭煎牛扒
2023-05-24
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2023-05-01 972 views
呢間餐廳由開業已經食左好多次,環境同性價比係深水步區來說算是不錯,食物質素都OK,但一直冇寫介紹係因為試過幾次都等得超耐,結果要打包拎走,所以亦無特別上黎寫,亦一段時間無黎。因為有睇開我寫既食評都知我好少BAD COMMENT,因為知道營商不易。但上星期日再去食的時候發生一件我覺得一定要上黎寫既事。當天如常入內點餐,點左餐後一陣有位侍應同我地講有1.2米以上最低消費每位$38,我地一行6人,有2位1.3米的小孩子加1位婆婆。首先門口呂裙唔見有任何張貼說明,帶位到點餐前都冇人講。之後侍應指一指menu 封面,我地先見到。其實已經叫左5個餐,如果平均計一定人均最低消費夠每位$38。咁侍應唔知點回應,就揾另一位侍應同我地講當然話唔係人均計,又話MENU已經寫左,不過可能唔清楚。我覺得如果有呢個POLICY門口要有寫,或最低限度帶位入來既侍應要講,甚至落單前講,唔係落完單再轉頭先講,有D欺騙成份。咁佢話係公司POLICY,都冇必要難為人,但又真係食唔晒,只好多叫一個打包。你一早講清楚冇問題,但咁樣就永久blacklist。忌廉湯飲左一啖冇飲到,杰撻撻好似漿糊,冇咩味道紅湯正常牛扒方面較多肥膏,
但上星期日再去食的時候發生一件我覺得一定要上黎寫既事。

忌廉湯飲左一啖冇飲到,杰撻撻好似漿糊,冇咩味道
紅湯正常
牛扒方面較多肥膏,亦比之前的細塊,入口味道可以
炸雞味道正常
焗豬扒飯味道正常
飯後有Cocoberry 雪糕,但冇得簡味,比較失望
飲品正常

Btw 白湯難飲左好多,紅湯正常。
2023-04-07 778 views
之前初初開業(2022年)嘅時候幫襯過兩次,都叫做大件夾抵食,點知第三次去就出事。百物騰貴,價錢貴咗30%可以理解。叫咗兩份安格斯0-2+肉眼牛扒($128),味道過得去,但有1/3塊係脂肪,金髮女待應話呢隻0-2+肉眼牛扒就係咁,話唔想吃呢一大舊脂肪就應該叫貴啲嘅內眼心,重話有啲客喜歡吃呢啲肥膏,真係厚顏,不吐不快,忍唔住要將呢個不愉快經歷公諸於世,大家如果真係好想食脂肪,就不妨一試,保證不會失望!
2023-04-07
$140 (Dinner)
2023-04-05 670 views
響深水埗北河街, 請左一日假陪老婆, 佢話想食西餐就黎左門口布置幾特別, 旁邊仲有地方養貓仔, 氣氛幾好, 夜晚應該幾好FEEL收費真係唔算貴, 我叫左個豬扒拼漢堡, 老婆點左個安格斯牛柳, 女人怕肥喎多士配果醬: 跟餐, 無乜特別餐湯: 老婆要白湯, 我要紅湯, 個紅湯得喎, 事關大部份紅湯都係菜味重, 但佢就好平衡, 清清楚楚飲到湯中肉味, 配合得好適中豬扒: 唔厚, 但爽, 輕微烤味漢堡: 口感堅實, 肉汁差D, 同平時食開既差唔多, 合格以上意粉: 好幼下, 靭到係煮到當好, 但真係幼左D唔習慣老婆個牛柳食左少少, 都好有牛扒味, 唔係行貨咖啡: 佢地有賣咖啡, 啡味濃得黎帶少少酸, 整體係唔錯既雪糕: 細細杯朱古力, 唔識乜牌子, 朱古力味一般, 無混朱古力粒, 普普但好過亞波羅順帶一提, 雪糕係隨便派既, 老婆果個係海鹽味, 真係無試過, 味道唔甜唔醎幾得意
響深水埗北河街, 請左一日假陪老婆, 佢話想食西餐就黎左

多士配果醬: 跟餐, 無乜特別
豬扒: 唔厚, 但爽, 輕微烤味
意粉: 好幼下, 靭到係煮到當好, 但真係幼左D唔習慣
老婆個牛柳食左少少, 都好有牛扒味, 唔係行貨
咖啡: 佢地有賣咖啡, 啡味濃得黎帶少少酸, 整體係唔錯既
Other Info. : 兩個人中午$240落樓, 算係幾抵食, 但出餐就慢左D
2023-03-27
$120 (Lunch)
  • 牛扒
2023-03-23 542 views
平日的下午,經過見到門外餐牌,選擇不少,以西餐廳的格調來說,呢個價錢算便宜了,再加上是一個完整的套餐,即是有湯、餐包、主菜、甜品同飲品,十分抵啦!我一個人,店員都肯讓我坐在寬敞的座位(當然不是繁忙時間,但都坐滿的)。叫了最平的$65西冷牛扒飯,要另加一。先來紅湯及三角多士,紅湯質地較稀,但味道不淡,我覺得有不少肉煮出來的,不只是菜蔬味。多士送上果占,自己塗上,食慣牛油多士轉下果占都不錯。主菜到,size不少的西冷牛扒哩!不過味道就一般,呢個價錢不能高要求。反而要彈的是飯質,太軟,甚至有點淋喎。伴碟的椰菜又煮過火,太淋了。咖啡都不錯,但西餐廳來說,啡味淡了點。還有杯雪糕,若不是食慣高質的雪糕,這杯送的應該都收貨。唔。。。店員服務殷勤,態度不錯,或許下次試一次高價的食品,再給評價,會唔會可以列入飯堂名單😅
2023-03-23
$75 (Lunch)
2023-01-28 778 views
今日寒冷天氣警告,原本諗住去深水埗食返個羊腩煲。但係離遠見到呢間西餐廳好似幾別緻, 見到門口menu好多唔同嘅扒類, 有黑毛豬西冷扒和牛.我同阿仔呢一人叫咗一個牛扒,一個係安格斯0-2肉眼扒12安士,另一個係牛板腱配黑松露白汁。套餐都幾豐富鮮呢個餐湯正常紅白湯我哋兩個 弓都飲忌廉湯所以就是兩個羅宋湯。再嚟煮菜就精彩啦,一放入口就知道有料到!絕對冇可能係百零蚊食得到都係貨色。呢個level 嘅扒應該自己買都要100蚊塊。個安格斯仲要有啲炭燒feel,脂肪分佈均勻,入口即溶。牛板腱亦相當出色下次要試下配番杯紅酒,應該後尾會更加出。甜品個朱古力雪糕都好濃嘅朱古力味算交到功課有突。呢間算係近期最有驚喜嘅餐廳沒有之一最後值得一提嘅,就係佢有啲抗疫飯盒,只係19蚊。咁我相信附近有需要人都會好大嘅幫助

套餐都幾豐富鮮呢個餐湯正常紅白湯我哋兩個 弓
個安格斯仲要有啲炭燒feel,脂肪分佈均勻,入口即溶。

呢間算係近期最有驚喜嘅餐廳沒有之一

2023-01-19 461 views
午市套餐:包,湯,主菜,茶,甜品紅酒燴和牛牛邊肉,黑醋沙律,$78煎紐西蘭肉眼扒,焗薯,$88食評:紅湯:夠濃,多料,有肉,正!黑醋沙律:清甜,正常。厚多士:配士多啤梨果醬,OK。和牛牛邊肉:似牛腩,唔係好稔,但夠多。抵食但口感一般。汁好濃,但由於我唔係撈飯/意,所以本人覺得咸味同甜味都過左。肉眼:應該俾鬆肉粉“拿”過,連筋都好鬆,好易撕開。黑松露白汁,唔錯。焗薯有牛油,都甜。賣相方面可以改進,其實簡單灑少少蕃茜已經得。至於抹唔抹碟就見人見志啦。同埋落單啊姐無問過塊扒要幾成熟,所以切開見到已經係7成+熟。不過而家都已經絕對對得住個價錢。汪啊姐:偏酸,我落埋d果醬當糖漿,依然被咖啡酸味蓋過,但加埋奶中和左陣酸味,士多啤梨味出晒黎,好正(個人意見,我係會亂沖咖啡既人)雪糕:港產焦糖脆餅雪糕,食得入口。唔似“大阪牛乳”。(ps. XoXoberry / Xojimaya喺雪糕關注組係被唾棄既牌子,詳情請搜尋“律師信味雪糕”)環境:乾淨企理,但後欄去廁所就好大陣怪味。
午市套餐:包,湯,主菜,茶,甜品
紅酒燴和牛牛邊肉,黑醋沙律,$78
煎紐西蘭肉眼扒,焗薯,$88
食評:
紅湯:夠濃,多料,有肉,正!
黑醋沙律:清甜,正常。
厚多士:配士多啤梨果醬,OK。

環境:乾淨企理,但後欄去廁所就好大陣怪味。

2023-01-11
$90 (Lunch)
2022-12-22 419 views
今日去到深水埗做嘢,本來諗住去附近嘅餐廳下午茶,咁啱經過呢一間餐廳,見到出邊寫住$19一個飯盒,真係好平喎,而且仲有幾款選擇,良心價錢。即刻買咗一盒咖喱牛筋腩飯嚟支持吓,味道都唔錯,但份量就比上中少啲,牛筋腩加埋都係得四件。不過$19仲包埋飲品,又的確唔應該計較太多。當然如果要食得飽啲,去附近食雙餸飯都係加多幾蚊。餐廳:E Delicious Cafe Restaurant (深水埗)地址:深水埗北河街185-187號地舖

地址:深水埗北河街185-187號地舖
佢唯一一樣嘢好係:價錢幾平、好多款送?😂😂😂有餐包、湯、主食、飲品、雪糕!蒜蓉包:偏硬,真係唔多好味雪糕:佢係送coco berry 呢個雪糕真係好難食……..🤢化學雪糕又好甜。聽到隔離臺話啲菜有餿味。三位朋友都嗌薯仔,有個成個壞咗。啲嘢飲有種膠味,或者好奇怪既味。我個煎雞都係不過不失。ok既~朋友啲牛扒都好麻麻._.我呢個好鍾意性價比高既人😹(即係多但平)都十分真心、可以堅決地講「真係唔會有下次啦!!!!」🫣🥴😨🫠
佢唯一一樣嘢好係:價錢幾平、好多款送?
😂😂😂有餐包、湯、主食、飲品、雪糕!

蒜蓉包:偏硬,真係唔多好味

雪糕:佢係送coco berry
呢個雪糕真係好難食……..🤢
化學雪糕又好甜。

聽到隔離臺話啲菜有餿味。三位朋友都嗌薯仔,有個成個壞咗。

啲嘢飲有種膠味,或者好奇怪既味。

我個煎雞都係不過不失。ok既~朋友啲牛扒都好麻麻._.

2022-09-20 941 views
深水埗比人的印象.人多車多.基層人士眾多.所以係呢區開設的食店.好難上高堂大雅.估唔到深水埗區亦都有品味嘅咖啡扒房餐廳.今天推介係一間酒店扒房.佢哋嘅扒平均每人一百元左右.親民價.所以今日會同太太來試吓佢哋扒餐。佢哋扒房餐廳位置係北河街.唔講你唔知.你哋行過門前好容易忽略.扒房座位都舒服.佢哋雖然係扒房.佢哋有好多咖啡品牌及品種介紹.似乎係咖啡專家.呢家疫情關係所以改變為扒房。今日點餐如下: 1. 香煎紐西蘭肉眼扒餐. 配意大利粉黑椒汁X1 $88元 套餐包括(餐飽.餐湯.雪糕.餐飲) 餐湯:我哋選擇咗羅宋湯. 餐飲:凍檸檬茶.凍飲要加 $3元 2. 豬胺扒餐. 配意大利粉黑椒汁 X1 $65元 套餐包括(餐飽.餐湯.雪糕.餐飲) 餐湯:我哋選擇咗忌廉湯. 餐飲: 凍咖啡.凍飲要加$3元
今日點餐如下:
1. 香煎紐西蘭肉眼扒餐.
配意大利粉黑椒汁X1 $88元
套餐包括(餐飽.餐湯.雪糕.餐飲)
餐湯:我哋選擇咗羅宋湯.
餐飲:凍檸檬茶.凍飲要加 $3元

2. 豬胺扒餐.
配意大利粉黑椒汁 X1 $65元
套餐包括(餐飽.餐湯.雪糕.餐飲)
餐湯:我哋選擇咗忌廉湯.
餐飲: 凍咖啡.凍飲要加$3元
羅宋湯與餐包
忌廉湯與多士
凍檸茶
凍咖啡
雪糕
2022-09-05
$87.5 (Tea)
羅宋湯與餐包
忌廉湯與多士
凍檸茶
凍咖啡
2022-07-02 1682 views
𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾裝修係舊式既港式扒房,四人卡位都幾闊落,坐得舒服。不過就比較重煙味好耐冇食鐵板餐啦!見到有個晚餐係🌟鐵板牛柳配芝士焗龍蝦🦞仲要有晒餐包、湯、飲品同甜品先$148! 即刻叫黎試下😍餐包係有少少似黑糖包果種,咬落幾有口感。主菜係鐵板上夠晒熱辣辣,牛柳有兩大塊,咬落d肉比較實同普通,牛味還可以。龍蝦有半隻,鋪滿芝士望落幾正,有大大隻蟹鉗,而且已經敲碎左方便食。不過實際既肉唔多😅除左扒之外仲有大量既菜!少少薯條同勁多意粉🍝粗薯條點埋洋蔥汁好好味😋甜品就係雪糕,雖然唔係咩大牌子,但我果杯椰子🥥菠蘿又幾清爽😍飲品叫左凍檸茶🍹呢道絕對係以量取勝,性價比勁高!大食既男仔都實食得飽😂📍𝐄-𝐃𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐨𝐮𝐬 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭九龍深水埗北河街185號
𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾

📍𝐄-𝐃𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐨𝐮𝐬 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭
九龍深水埗北河街185號
2022-05-11 1346 views
雖然疫情已經開始好轉,但仍有食店提供疫情價的飯餐。此店位於平民聚集的深水埗區。19元的抗疫餐由中午至晚上提供。論味道,一定對得住19元這個價錢。論份量,size都算合理,塊吉列吉排大大塊,而且不是日式的急凍即食吉列豬扒,而是廚房自己上麵包糠的自家出品。另外,之前食過它的黑椒牛排意粉,牛排很諗,黑椒汁亦很美味,比吉列豬排更好食。可惜收錢的是一位靚女,態度就真真的很一般,若不是價錢吸引,一定不會常常有人願意排隊買。Anyway,希望此店可繼續為大眾服務。
雖然疫情已經開始好轉,但仍有食店提供疫情價的飯餐。

2022-05-10
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$19 (Lunch)
2022-04-19 962 views
無意間睇到介紹深水埗有間$19蚊抗疫西餐。呢日甘岩去到買左一份試下,支持下。餐廳於深水埗的屬於平民西餐廳,坐落係北河街新型酒店Hotel E旁邊,唔知佢地係咪有咩關聯架呢,連名都甘似餐廳寫明每日12:20分開賣,售完即止。佢預先裝好一份份飯盒,擺門口售賣處。當日公眾假期大概晚上6點幾左右去到,都仲見到有數十個飯盒。每日都有幾款唔同飯,當日無我想叫既吉列豬扒同龍脷利柳。但有個厚切豬豚肉,以為會好似豬扒甘。就決定一試!返到屋企一開都真係有d驚喜,佢係一大條好似豬腩肉/扣肉甘,好大條味道又唔錯架!好入味~以為佢個飯無汁好似白飯甘咩,又唔係喎~佢吸左豬豚肉既汁,撈一撈佢都夠晒送飯~總括講,呢個價錢呢個質素,我比10分,十分滿意架啦~深水埗老人家多基層多,餐廳唔一定要幫助佢地,但佢有呢個心,已經好值得支持!希望多d呢d良心餐廳同香港人同行~
無意間睇到介紹深水埗有間$19蚊抗疫西餐。
呢日甘岩去到買左一份試下,支持下。

餐廳於深水埗的屬於平民西餐廳,

餐廳寫明每日12:20分開賣,售完即止。
佢預先裝好一份份飯盒,擺門口售賣處。

當日公眾假期大概晚上6點幾左右去到,
都仲見到有數十個飯盒。
每日都有幾款唔同飯,
當日無我想叫既吉列豬扒同龍脷利柳。

但有個厚切豬豚肉,以為會好似豬扒甘。
就決定一試!
返到屋企一開都真係有d驚喜,

厚切豬豚肉飯

佢係一大條好似豬腩肉/扣肉甘,好大條
味道又唔錯架!好入味~

以為佢個飯無汁好似白飯甘咩,又唔係喎~
佢吸左豬豚肉既汁,撈一撈佢都夠晒送飯~
總括講,呢個價錢呢個質素,
我比10分,十分滿意架啦~

深水埗老人家多基層多,
餐廳唔一定要幫助佢地,
但佢有呢個心,已經好值得支持!
希望多d呢d良心餐廳同香港人同行~
TakeAway
厚切豬豚肉飯
行過深水埗北河街見到好多人排隊,以為係搶快速檢測套裝,原來係間西餐廳推出抗疫優惠,外賣飯盒竟然只係$19,可謂糧尾恩物。唔好以為$20都唔使就一定好頹呀,每日有兩至三款快餐俾客人揀。今次我試咗咖哩吉列豬扒天使麵,吉列豬扒係新鮮炸起外面好香脆但入面仲好Juicy,咖喱汁就偏向甜甜唔辣,小朋友都食到,天使麵就煮得比較淋。除左吉列豬扒,另外仲可以揀白汁雞皇、葡汁雞配飯或者意粉。跟餐配一杯熱薑茶,熱辣辣好暖胃,仲可以驅寒保暖。其實之前都有食過佢嘅堂食食物係好高質㗎,疫情關係先至出甘抵既優惠,行開有興趣快啲去支持下啦!

咖喱吉列豬扒意粉
TakeAway
咖喱吉列豬扒意粉
2021-12-27 1227 views
12月22號中午1点半一行四人入到依間餐廳不太多人,目測只有三分一客,坐低後每人叫到一個主菜,每一個主菜包湯麵包飲品同甜品,主菜叫咗咖哩薯仔牛脷加沙律菜,煎豬扒意粉,炸豬扒意粉,豬扒拼牛柳意粉,麵包上枱時都熱,不過再熱啲仲好味,主菜分量比較多,四個人都食唔曬,味道都係正正常常唔係想像之中咁好,冇乜驚喜,甜品係椰汁糕味道一般,飲品叫咗杯咖啡,熱檸茶同兩杯凍檸茶都係一般茶餐廳味道,整體嚟講餐廳環境唔錯,環境乾淨但係食物一般同無驚喜。
2021-12-22
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)