2023-09-26 92 views
今晚放工同飯友到樓上旺角酒吧”Dark Leaf Cafe &Lounge”傾下計,飲下酒…坐得都舒服…人少少聚下都係一個唔錯之選,最喜歡飲Cocktail,呢度嘅Cocktail杯同行食都好吸引,令我想叫一杯呀!今晚餐單…Caesar salad $98Chicken Wings $78Fried Chicken Softbones $79Chilled Australian Grass-Fed PR Ribeye(Salad w Fries) $188Long Island ice tea $108Lycheetini $98餐廳:Dark Leaf Cafe & Lounge地址:旺角彌敦道726號8樓

今晚餐單…
Lycheetini $98
餐廳:Dark Leaf Cafe & Lounge
地址:旺角彌敦道726號8樓
2023-09-15 88 views
如果有時經開旺角又想搵間酒吧飲杯野,可以試下呢間位於旺角樓上鋪既Dark Leaf Cafe & Lounge,除左飲野外肚餓既話仲可以叫d野食下,小食同main 同大大份。Caesar salad $98 健康之選,沙律菜餐前開胃雞翼 $785隻雞翼 , 脆皮香口,傾下偈,飲酒慢慢食 唔錯炸雞球 $79呢個炸得幾香口,食下食下,就食哂全部煎牛排 $188西冷5成熟,有牛味 ,$188價錢合理Long Island $108都幾大杯.酒都落得幾多,一杯可以飲醉,女士小心dLycheetini $98呢杯朋友點既,就有d細杯啦,大杯d會開心d#旺角酒吧 #hkbar #foodie #hkfoodie #hkfoodie #香港美食

Caesar salad $98
健康之選,沙律菜餐前開胃

雞翼 $78
5隻雞翼 , 脆皮香口,傾下偈,飲酒慢慢食 唔錯

炸雞球 $79
呢個炸得幾香口,食下食下,就食哂全部

煎牛排 $188
西冷5成熟,有牛味 ,$188價錢合理

Long Island $108
都幾大杯.酒都落得幾多,一杯可以飲醉,女士小心d

Lycheetini $98
呢杯朋友點既,就有d細杯啦,大杯d會開心d

2023-09-12 88 views
同朋友係旺角行完街就搵地方食飯,之前都係彌敦道726號呢幢大廈食過飯,知道成幢都係餐廳咁滯,所以過嚟睇吓,最終選擇左「Dark leaf cafe & lounge」,因為室內設計格調好好,又坐得舒服,都好啱女仔傾偈。不過,如果男仕黎就唔可以淨係點主菜,要點下小食,今次我哋兩個女仔份量就剛剛好。澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜 $188啲人成日話,最靚嘅牛係唔需要配醬汁,今晚我遇到啦!只有鹽同黑椒,食到牛既最原始味道,都唔錯。慢煮豬胺扒配薯菜 $178我以為只有牛冇醬汁,原來豬都冇,都係得鹽同黑椒,食落肉質比較實,不過就唔乾,鎖到肉汁。因為煎過,食落都幾香口。Mango Shiso $78酸酸甜甜香濃芒果味,好特別的杯,真係可以當飲管咁飲,幾特別😉Raspberry $98比起芒果果杯更酸,好重薄荷味和草青味,感覺好fresh😌

澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜

澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜 $188

慢煮豬胺扒配薯菜 $178

Mango Shiso

Mango Shiso $78

Raspberry

Raspberry $98
比起芒果果杯更酸,好重薄荷味和草青味,感覺好fresh😌

2023-09-10
Type of Meal
Dinner
澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜
Mango Shiso
Raspberry
2023-09-11 55 views
今日星期日都要返公司整野,做完野一定要chill一chill,去左交通非常方便既~Dark Leaf Cafe & Lounge~。一上到去發現呢度私穩度超高,酒吧以灰色為主,夠哂型格,坐得舒服。澳洲特級草飼肉眼配薯菜,牛扒煎得剛好,香口多汁。薯條🍟係幼身,特別脆口,點上黑松露醬,真係食唔停口架。水牛城雞翼,呢個整得香噴噴既雞翼,超啱餸酒。飲杯Hoegaarden chur 下先。酒吧唔一定得酒飲,仲有好養生既枸杞茶👍

澳洲特級草飼肉眼配薯菜,牛扒煎得剛好,香口多汁。

薯條🍟係幼身,特別脆口,點上黑松露醬,真係食唔停口架。

水牛城雞翼,呢個整得香噴噴既雞翼,超啱餸酒。

2023-09-10 19 views
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》Happy weekend 🥂星期六晚同幾個朋友去咗旺角食飯🤭呢個年紀仲可以咁chill真係要好好珍惜過多幾年大家有小朋友就好困身🫣呢間係旺角嘅樓上cafe & lounge環境好有格調位置闊落配合埋暗暗地嘅燈光好啱girls talk👭食物係小食為主 都有意粉牛扒主食嘅水準就普通反而佐酒小食值得推介不過價錢就略貴美國Prime 牛扒 •水耕沙律菜 $168比目魚香草意粉 $178原味雞翼 $78墨西哥玉米脆片 $108 👍好脆 份量都幾多mix咗粟米、三色椒同洋蔥好啱餸酒🤭如果再多啲cheese就perfect黑松露薯條 $78 👍薯條粗幼適中 炸得脆脆個黑松露蛋黃醬好香醬爆魷魚 $78 👍份量比較少 但味道唔錯魷魚鬚好爽口 醬汁充滿鹹香好惹味香莓茉莉 Cocktail $98 👍酸酸甜甜嘅berry配上帶有茉莉花香嘅綠茶再mix埋gin上面有層偏柑橘味重嘅泡泡 質感creamy 整體幾清香 酒味唔重適合女士💞荔枝煎茶 Cocktail $98 👍果味香甜嘅荔枝味係日本煎茶mix咗Vodka酒味頗重 但甜甜哋好易入口柚子菊花 Cock
《 😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie 》

比目魚香草意粉 $178
原味雞翼 $78

墨西哥玉米脆片 $108 👍
好脆 份量都幾多
mix咗粟米、三色椒同洋蔥
好啱餸酒🤭

乾菊花mix tequila
再配搽柚子好清新
略嫌太多冰🫣

Lavender Earl Grey $78
有朋友揸咗車唔飲得酒叫咗杯singature mocktail
賣相好特別

📍 Dark Leaf Cafe & Lounge
地址: 旺角彌敦道726號8樓
電話: 90160223
2023-09-03 30 views
打完風去咗旺角嘅樓上酒吧餐廳食晚飯。嘢食嘅味道都唔錯。地方靜靜地,同朋友傾吓偈都唔錯。✨原味雞翼$78雞翼大隻同多肉。醃得好入味,比較特別嘅係酒味比較重。✨澳洲特級華飼肉眼牛扒配薯菜$188我哋叫咗五成熟嘅牛扒,煎出嚟好對辦。雖然冇配任何醬汁,但係牛扒肉味香濃又多汁。仲有配埋薯條同埋沙律菜。薯條係幼身嘅,新鮮炸起脆卜卜。✨炸魚薯條$118一份有兩條魚柳,配他他醬。炸魚外脆內軟,好香魚油嘅味道。薯條有配埋茄汁。

✨原味雞翼$78
雞翼大隻同多肉。醃得好入味,比較特別嘅係酒味比較重。

✨澳洲特級華飼肉眼牛扒配薯菜$188

✨炸魚薯條$118
2023-08-27 37 views
星期六夜晚當然同好姊妹出去食晚飯,我哋揀咗旺角呢個中心點,試咗呢一間樓上嘅西餐廳Dark Leaf Cafe & Lounge,發覺啲嘢食都幾好食,而且環境好舒適,十分推介🥰人氣爆漿魷魚呢個作為頭盤十分推薦,魷魚好新鮮,調味亦都好入味,一啖接一啖,停唔到口😋😋慢煮豬胺扒配薯菜豬鞍煎得啱啱好,唔會太鞋,肉質亦都好鮮甜,配上少少沙律菜,再加上薯條,好豐富美國野生龍蝦配蒜香意粉蒜香意粉炒得好香,意粉煙煙韌韌,黎到係原條美國野生龍蝦尾,彈牙爽脆,味道好好,打卡一流🥰🥰

人氣爆漿魷魚

美國野生龍蝦配蒜香意粉

2023-08-21 32 views
同朋友去完旺角shopping, 今晚想食扒,就黎到呢間有型既酒吧餐廳,地點十分方便, 位於彌敦道, 都好易搵, 成座building都好多餐廳選擇,這裡都好多座位, 座位舒適, 仲有音樂聽, 同朋友一邊食野一邊傾計, 好relax頭盤叫了田園沙律,沙律菜新鮮, 加了醋和黑椒, 有小小辣味,刺激味蕾小食就點左原味雞翼,皮煎得香,仲有濃濃的酒味,有啲驚喜,平時出面食既雞翼比較小會有酒味,入面juicy 唔乾主食就叫了澳洲150日穀飼黑安格斯肉眼扒, 煎得香口靚靚,有肉汁,唔會乾飲品問店員有咩介紹,推介了Yuzu Oolong tea 柚子味烏龍茶杯身修長,適合打卡,哈哈,味道清新,很適合夏天飲

飲品問店員有咩介紹,推介了
Yuzu Oolong tea 柚子味烏龍茶
杯身修長,適合打卡,哈哈,味道清新,很適合夏天飲
2023-08-19
1K
2023-08-06 37 views
呢日約左個好耐冇見既朋友食dinner,我搵左旺角呢間好chill既西餐廳。餐桌上仲有蠟燭仔,夠哂氣氛。打開餐牌,見到有好多唔同既選擇,全部都好吸引。有多款唔同飲品,紅白酒、cocktail 、啤酒等都有,岩哂同朋友一邊chill一邊傾計。主菜方面,我地點左澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜,牛排煎到好靚,厚薄適中,肉味香濃,配埋香脆既薯條,好味道。另外仲點左大蝦配蒜香意粉,大蝦新鮮彈牙,正。飲埋杯Hoegarden 就perfect!
餐桌上仲有蠟燭仔,夠哂氣氛。
打開餐牌,見到有好多唔同既選擇,全部都好吸引。

另外仲點左大蝦配蒜香意粉,大蝦新鮮彈牙,正。
飲埋杯H
oegarden 就perfect!
2023-08-04 36 views
真心 啲正評係假嘅 比$200食塊難食嘅豬扒Order落左比其他枱 我塊扒等左一粒鐘仲要唔好食 份量又少 搞到九點幾先有野食旺角咁多好野食 如非必要都唔會再嚟 完全冇必要 食魚蛋粉起碼會飽
真心 啲正評係假嘅 比$200食塊難食嘅豬扒
Order落左比其他枱 我塊扒等左一粒鐘
仲要唔好食 份量又少 搞到九點幾先有野食
旺角咁多好野食 如非必要都唔會再嚟
完全冇必要 食魚蛋粉起碼會飽
2023-08-04 37 views
食物ok唔錯,所以第二次幫襯,但今次等候時間太長,一個牛扒等咗足足一個鐘等咗30分鐘之後每隔15分鐘都問一問個紅色頭髮嘅staff,每次答案都話整緊,但係眼見遲過我哋入嚟嘅客已經食埋,同佢講依然答我整緊,原因都唔俾一個我哋,仲要同我哋講好多張單,但係你好多張單就成為咗我要等一個鐘頭嘅原因?等到一個鐘個時,我哋轉咗問第二個staff又話原來未整,離曬譜兩個都前言不對後語,正當我哋諗住唔要先再拎過黎。以後都唔會再黎,除非你哋食飽嘢有足夠時間等候,否則都唔建議你哋嚟食
2023-08-04
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2023-07-31 841 views
Dark leaf cafe & lounge😋😋😋非一般樓上酒吧餐廳旺角彌敦道、旺中帶靜、樓上隱蔽咖啡+酒吧餐廳、門外金色招牌、已充🈵️神祕色彩!需要按鐘入內、職員開門迎接。店內裝飾以灰系、靠窗梳化座、窗外大廈霓虹燈影照射入內、更顯格調!三五知己暢飲打卡好地方😄😄Meats🐂澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜$188⋯⋯草飼牛肉較多蛋白質及較低脂肪含量、仲有三倍omega-3脂肪酸、充滿濃濃牛脂味、并帶有淡淡草香風味、🈶️嚼口、熟度剛好、肉質鮮紅夠juicy、配幼薯條🍟柚子汁水耕蔬菜、淸新口腔、更深層品嘗牛的原味道😘Snakes炸魚🐠薯條🍿118⋯⋯魚肉厚質豐富、入口有清香魚鮮味、炸至金黃、外脆內嫩、不油膩、蘸沙律醬汁、提升囗感!🤣🙃人氣醬爆魷魚🦑78⋯⋯魷魚爽口彈牙、有嚼口、醬汁沾🈵️魷魚、勁惹味、小食必選👍🏻Soft Drinks🥭 Mango Smoothie $78⋯⋯芒果沙冰、淡黃黃色彩、配埋高身杯、賣相吸睛、味道唔太甜、清香芒果撲鼻、夠fresh 、打卡一流!Sparkling Water$38⋯⋯有氣天然礦泉水、無糖無熱量的替代品!Dark leaf cafe & lounge旺角彌
Dark leaf cafe & lounge

Mango  smoothie
Sparkling  water
2023-07-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
澳洲特級草飼牛肉眼牛扒配薯菜
人氣醬爆魷魚
Mango  smoothie
Sparkling  water
  • 澳洲特級草飼肉眼牛扒配薯菜
2023-07-30 41 views
平時都成日去726呢棟食嘢,今次揀咗呢間bar試下一出𨋢見到門面就有種神秘嘅感覺,入到去環境幾舒服,係適合一班朋友聚會,或者兩個女仔飲嘢傾偈都啱嘅環境氣氛佢哋啲cocktail幾特別,原本叫咗杯穩陣嘅passionfruit margarita,佢哋都調得幾好,酸酸甜甜做餐前酒好開胃叫咗個燒羊架、黑松露薯條、醬爆炒魷魚🦑,兩個女仔分量啱啱好,再試咗杯Earl Grey cocktail同red sangria下次同一班fd gathering都會想再嚟
平時都成日去726呢棟食嘢,今次揀咗呢間bar試下
下次同一班fd gathering都會想再嚟
2023-07-27 33 views
Dark Leaf Cafe & Lounge 旺角彌敦道726號8樓8/F, 726 Nathan Road, Mong KokDark Leaf是型格酒吧, 人大返便減少了出去飲酒同玩通宵, 時下年輕人去到酒吧, 一大班人飲酒及叫杯美美的COCKTAIL 打卡外, 都會叫下野食。$98 green SALAED refreshing$78 人氣醬爆魷魚,人口彈牙,個汁惹味。$78 炸雞軟骨,好適合下酒,鹹鹹香。$178點了個慢煮豬鞍配薯菜。擺盤幾靚,多汁有咬口。#香港美食 #hkfood #hkfoodie #yummy #foodporn #delicious #cuisine #restaurant # DarkLeaf #food
Dark Leaf Cafe & Lounge
旺角彌敦道726號8樓

$98 green SALAED refreshing

$78 人氣醬爆魷魚,人口彈牙,個汁惹味。

$78 炸雞軟骨,好適合下酒,鹹鹹香。

$178點了個慢煮豬鞍配薯菜。擺盤幾靚,多汁有咬口。

2023-07-19 32 views
朋友帶路去咗上樓酒吧,環境高質有格調,氣氛唔錯座位舒服而且播住音樂,令人放鬆心情,服務態度好而且食物仲好好味道田園沙律 $98新鮮沙律菜配上沙律醋,酸酸甜甜夠開胃,健康有益香煎澳洲羊架配薯菜 $218羊架熟度剛剛好,仲好軟淋淋,唔會有羊羶味,而且羊架仲好大塊,咁既價錢食到咁高質羊架,抵食仲配埋熱辣辣既薯條,好夠飽水牛城雞翼 $88雞翼好大隻,炸到外脆內軟,沾上辣汁食,好味道Lychee Mojito $98
朋友帶路去咗上樓酒吧,環境高質有格調,氣氛唔錯

田園沙律 $98
新鮮沙律菜配上沙律醋,酸酸甜甜夠開胃,健康有益

香煎澳洲羊架配薯菜 $218
仲配埋熱辣辣既薯條,好夠飽

水牛城雞翼 $88
雞翼好大隻,炸到外脆內軟,沾上辣汁食,好味道

Lychee Mojito $98