原來呢間分店已結業🫢都叫做試過幾次 隔一段時間再食好似退步唔少😤大門油麵 ($65) ●●◐○○ 油膩、重味精 同埋好快凍📍大門食堂💰: ●●●●○環境、服務:●●●◐○

大門油麵 ($65) ●●◐○○
油膩、重味精 同埋好快凍

📍大門食堂
💰: ●●●●○
環境、服務:●●●◐○
2023-02-19 294 views
朋友介紹下 試食大門樣樣食物都好有份量🉐️點左個野菜拉麵 碗面上個堆野菜多到好似-碟炒野菜咁呀 今次真係叫大左 仲叫埋炸尤魚圈 真係飽到一個點 朋友叫左個漢堡拼炸蝦 薯角伴碟上枱個時好震撼呀 結果竟然我地都ko唒😜
朋友介紹下 試食大門
樣樣食物都好有份量🉐️
朋友叫左個漢堡拼炸蝦 薯角伴碟
上枱個時好震撼呀 結果竟然我地都ko唒😜
2023-01-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-02-12 176 views
今日同朋友去咗九龍灣德福廣場行吓街食吓野,突然間二口同聲話想食拉麵,就去咗一間叫大門既日式拉麵店,進店來看看環境尚算不錯,而且座無虛席。我就叫咗大門拉麵因為唔係太肚餓,朋友就叫咗大門特色拉麵加炸雞飲凍檸茶,我就覺得大門拉麵湯底唔錯,唔會太油同太咸帶少少辣味而朋友仔叫嘅大門特色拉麵就多隻滷蛋同有四五塊紫菜,份量都足夠,而佢哋嘅炸雞,味道唔錯,值得推介。呢間大門拉麵店仲有好多定食套餐同唔同嘅小食,下次會再嚟幫襯,價錢中規中矩亦唔算太貴。
2023-02-12
$100 (Tea)
  • 大門拉麵
  • 炸雞小食
2023-01-18 272 views
之前食過黑蒜油拉麵佢啲湯底其實真係好一般,之後比次機會食混面呢個好食好多,一定要加沙律醬同蒜蓉,每次放學經過都會食個午餐喺度,不過塊肉真系有點韌,每次都系咁,我剩系愛個面
極濃味大大份日式食堂🌸大門食堂今次同豬仔嚟到九龍灣既德福廣場,經過大門拉麵🍜我地就俾餐廳既拉麵濃湯味吸引住🤣入到去啱啱好係中午時間,附近番工既人都會嚟哩度食野。店鋪環境採用日式木系設計,坐位為卡位木椅梳化,闊落舒適,環境整潔,不過店員人手不足😢點餐需時,但廚房上菜速度極快,落單後唔駛十分鐘,一次過兩個套餐一齊上菜🤪✨大門特製拉麵 $78食麵第一啖當然要試吓個湯底先,一上枱拉麵既濃濃鰹魚湯好香,飲落好濃稠,魚味加上醬油非常鮮美🍜不過略厭有點油膩,但整體嚟講好高質,每一條麵都掛滿鰹魚湯既鮮美,拉麵非常煙靭有咬口😋配料有紫菜兩大塊、一隻糖心蛋、醃製筍、一片叉燒,紫菜沾上拉麵湯汁好惹味,加埋拉麵一流!糖心多一夾開,濃濃既蛋漿湧出嚟,蛋味超濃,蛋超滑,令拉麵更加昇華💕💕💕叉燒一片略厭唔夠侯,肥瘦雙間,帶點油脂香!非常推薦大家一試👍🏻👍🏻👍🏻✨豚肉生薑燒定食 $58每間日式餐廳既信心保證,相信一定係豚肉生薑燒,定食附有小前菜日式豆腐及麵豉湯、白飯一碗,豚肉生薑燒份量極多🤪🤪簡直係豚肉山!洋蔥配上豚肉,甜甜的,加上啖啖生薑味,好清新!豚肉彈牙唔痴牙🤣仲有生椰菜絲伴上,令口感層次更豐富😍小前菜豆腐比較
極濃味大大份日式食堂
🌸大門食堂

✨大門特製拉麵 $78

✨豚肉生薑燒定食 $58
每間日式餐廳既信心保證,相信一定係豚肉生薑燒,定食附有小前菜日式豆腐及麵豉湯、白飯一碗,豚肉生薑燒份量極多🤪🤪簡直係豚肉山!洋蔥配上豚肉,甜甜的,加上啖啖生薑味,好清新!豚肉彈牙唔痴牙🤣仲有生椰菜絲伴上,令口感層次更豐富😍小前菜豆腐比較淡,豆味唔濃,建議沾上小小醬汁食用,極體嚟講好推薦!性價比好高👍🏻👍🏻👍🏻

凍蜜桃茶🍑 (跟餐免費)
紅茶味濃,蜜桃味又香,一啲都唔馬虎👍🏻

食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨

🏠 大門食堂 (德福廣場) (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓412舖
2022-12-08
  • 大門特製拉麵
2023-01-05 164 views
最鍾意食有湯嘅~所以鍾意周圍試好嘢天氣凍最好食有湯熱辣辣嘅拉麵~叫咗大門拉麵、特製大門拉麵、炸魷魚大門拉麵有:一片超肥叉燒、荀乾、一片紫菜、蔥花粒~拉麵份量適中彈牙~不過湯底好淡冇味~拉麵最精華係個湯底~如果湯底冇味真係好難食晒成碗特製大門拉麵有:一片超肥叉燒、荀乾、一片紫菜、蔥花粒、一隻味蛋~味蛋冇一開二成隻上冇賣相可言炸魷魚即叫即炸剛剛好唔會乾~配沙律醬高脂但好嘢味最失色係個湯底冇味~冇第二次
最鍾意食有湯嘅~所以鍾意周圍試好嘢

炸魷魚即叫即炸剛剛好唔會乾~配沙律醬高脂但好嘢味
最失色係個湯底冇味~冇第二次
2022-12-17
2022-12-19 185 views
大門拉麵 $62個日係星期日過來食,都要等左10分鐘先入入面坐滿人,位置唔係好多,座位比較逼頰,坐得唔太舒服🤕嗌完野食等左差唔多10分鐘就有得食😁上菜速度正常,但係啲野食凍得好快🤧整體來説唔會好油膩,食到尾先有啲咸😵‍💫拉麵有一塊叉燒,叉燒肥瘦適中,吃得出有豬油嘅香味,豬肉好淋,一咬就好似溶左落口嘅感覺😲筍係辣辣地嘅,🤡食落去都幾開胃,😺有4-5 塊左右面質係硬身,好彈牙,有咬口,🥸鍾意食煙靭啲嘅朋友可以試下🤌🏽尼個價錢唔會要求太多🧐味道比唔上其他90-100蚊一碗嘅拉麵🥵😶‍🌫️60幾蚊來講有配料嘅一碗拉麵已經算係咁😗下次經過未必會再叫拉麵,可能會想試下佢哋個沾麵🤓
大門拉麵 $62

個日係星期日過來食,都要等左10分鐘先入
入面坐滿人,位置唔係好多,座位比較逼頰,坐得唔太舒服🤕
嗌完野食等左差唔多10分鐘就有得食😁
上菜速度正常,但係啲野食凍得好快🤧

整體來説唔會好油膩,食到尾先有啲咸😵‍💫
筍係辣辣地嘅,🤡食落去都幾開胃,😺有4-5 塊左右

尼個價錢唔會要求太多🧐
味道比唔上其他90-100蚊一碗嘅拉麵🥵😶‍🌫️
60幾蚊來講有配料嘅一碗拉麵已經算係咁😗
下次經過未必會再叫拉麵,可能會想試下佢哋個沾麵🤓
大門拉麵
2022-10-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$62 (Lunch)
  • 大門拉麵
2022-12-02 239 views
同屋企人行天橋經過 睇menu同相幾吸引食物種類都幾多 有拉麵 定食 小食 炸物等等…黑蒜油豚肉沾麵評分:👍🏻👍🏻👍🏻麵嘅軟硬度適中帶啲煙韌黑蒜油略為偏咸 同屋企人share食都要狂飲水豚肉都算厚 但食落有啲‘鞋’同偏肥豚肉拉麵評分:👍🏻👍🏻👍🏻豚肉厚 食落有啲’鞋‘偏肥但拉麵夠心煙靭 軟硬度適中 但係湯麵係偏咸 要飲好多水 應該幾重味精燒花魚定食評分:👍🏻👍🏻好失望嘅燒花魚🥲好難起骨 一起連埋啲魚一齊起😥搞左勁耐先挑曬啲骨再配飯食味道一般 但相對冇拉麵同沾麵嘅湯咁咸
同屋企人行天橋經過 睇menu同相幾吸引
食物種類都幾多 有拉麵 定食 小食 炸物等等…

黑蒜油豚肉沾麵

好難起骨 一起連埋啲魚一齊起😥
搞左勁耐先挑曬啲骨再配飯食
味道一般 但相對冇拉麵同沾麵嘅湯咁咸

2022-10-17 507 views
今日大概下晝12點幾食呢間野,等左十分鐘左右,其實呢間嘢本身都唔係好多人排隊,入面基本上都係一個人坐四個位枱我覺得位置唔識安排,跟住走咗好幾台客都唔嗌喺出邊等嘅客人入去坐,個個企晒喺度。跟住我睇到好唔耐煩諗住同個男仔講我話入邊有位我哋可以入得未跟住個男人特登大隻眼望住我。已經覺得佢好冇禮貌,入到去嗌嘢食又係啲嘢超難食服務態度超差,你老細請你班黑口黑面人返工做咩野,小小嘅服務態度都冇做老闆我好好同完工開會,唔係你哋生意會好差
2022-08-25 821 views
呢排鍾情於拉麵🍜每次經過呢間見到都幾多人食,所以都想試下😋但……點知係失望而回!嗌咗個招牌拉麵,就咁睇落都幾靚仔呀😋但食落口就係另一回事!個湯底其實冇乜問題,唔差的。係岀事在配料上😕D叉燒係凍冰冰的,好似啱啱喺雪櫃拎出嚟,而且肉質偏硬😅紫菜又係軟淋淋的😅um…冇下次了

嗌咗個招牌拉麵,就咁睇落都幾靚仔呀😋
🧡🧡🧡大門食堂 - 九龍灣德福🧡🧡🧡未到睇戲時間,於是諗住去德福附近搵嘢食啦🙈見到呢間平時好多人排隊嘅拉麵店,咁啱唔使等,於是就去試吓👻🧡大門油麵 $62 🤩8/10大門油面好特別咁有兩個食法,第一個呢就係直接將個面撈勻後直接食,而第二個呢就係加蒜蓉同蛋黃醬或者醋一齊食啦,食得辣嘅仲可以加埋紅油添🙈小編最鍾意呀就係加蒜蓉同蛋黃醬㗎喇,食嗰陣時有脂肪滿滿嘅滿足感,食完之後仲可以天下無敵㖭🫢(冇人再敢同你講嘢啦)🧡大門沾麵 $65 🤩 7.5/10沾麵嚟到嗰陣時好熱辣辣,將啲麵點落去個柴魚汁到,再一口氣吸入口,之後就忍唔住一啖接一啖,直到食晒成碗面😋😋食晒之後仲可以叫店員幫你加啲高湯落個柴魚汁到🤤直接飲埋成碗汁🧡大門特製拉麵 $75 🤩 4/10相比起平時食嘅拉麵,呢度啲拉麵比較幼身,但食落去都好彈牙🤩如果你鍾意清淡啲嘅,咁呢款拉麵一定啱你啦😉但小編作為一個重口味嘅人,就覺得味道有啲淡,如果可以行多少少就更加好啦🙈______________________________味道😋: 7.5/10環境👀: 7/10服務👨🏻‍🍳: 7/10抵食💰: 7/10
🧡🧡🧡大門食堂 - 九龍灣德福🧡🧡🧡

大門油麵 $62 🤩8/10
🧡大門特製拉麵 $75 🤩 4/10
2022-06-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
大門油麵 $62 🤩8/10
  • 大門油麵
2022-06-18 707 views
晚餐突然決定要出街食,唔想求其食但係又唔想浪費太多錢,搵搵吓就搵咗呢一間日本嘢喇。當晚人唔算多,等咗一陣就已經有位入,坐低之後叫完嘢食就好快有得食。我哋揀咗兩款烏冬,分別是大門叉燒拉麵及鬼門拉麵。大門叉燒拉麵是基本款式,湯底香濃而拉麵彈牙,但整體偏鹹了一些,配以飲品就剛剛好。而鬼門拉麵則是加辣版本,一直以來也認為日式食品的辣並不是真的很辣。但這家餐廳的鬼門拉麵的辣度非同小可,一放進口已經開始後悔點了這款拉麵,有點七孔生煙的感覺(雖然最後也硬着頭皮把它完成了,但下次下單時還要先三思😂)整體食物質素也是理想,而且餐廳位置方便,適合平日簡簡單單吃一頓晚飯。

2022-05-20 660 views
一個人去開九龍灣好多時會食大門,價錢唔貴,60蚊唔使有個日本拉麵,又唔使加一,環境都係乾淨企理,都有食拉麵重要嘅凍水供應,重點個拉麵係粗果D日本拉麵,我覺得好過一蘭幼果D😂😂😂 重之快靚正。今日見到有新野就試新野,不過試完都係覺得大門拉麵最啱我

今日見到有新野就試新野,不過試完都係覺得大門拉麵最啱我
白蜆拉麵(個名唔係好肯定)
2022-01-14 919 views
九龍灣淘大商場二期大門拉麵,聖誕前後晚先去食比較多人,三個人食等咗半個鐘頭有位。叫咗個咖喱撈麵,有少少辣辣地,但係都叫可以接受。有蛋黃醬可以住加落去個面到,中和左個辣嘅味道。仲有隻生雞蛋添
Type of Meal
Dinner
2021-12-02 815 views
lunch 12點幾無人排隊 天氣凍想飲碗湯 拉麵就最好喇~~佢lunch set 有好多野選擇 有豬扒飯 拉麵 沾麵我揀左佢比較出名既拉麵試 湯底ok 有一塊叉燒 一隻半熟蛋 好多筍
佢lunch set 有好多野選擇 有豬扒飯 拉麵 沾麵