2023-04-15 643 views
悄悄食堂以定期更換的午市定食餐牌,令每次光臨都有着不一樣的新鮮感。今期推出了集合各種炸得香脆的食材,淋上以蝦頭熬製而成的濃郁醬汁的海鮮野菜天婦羅丼,以及選用香港本地黑豬肉,炆得入口即溶後再配上古早味醬油的悄悄版台式焢肉飯,都是教人要好好細味、感受其用心的料理。Chew Chew Kitchen brings excitement to customers with its regularly updated lunch set menu, such as the recent seafood with veggie tempura bowl rice and the Chew Chew originated Taiwanese braised pork belly rice.
海鮮野菜天婦羅丼 & 悄悄版台式焢肉飯
海鮮野菜天婦羅丼
悄悄版台式焢肉飯
海鮮野菜天婦羅丼 & 悄悄版台式焢肉飯
海鮮野菜天婦羅丼
悄悄版台式焢肉飯
2023-04-11 557 views
揸車成日經過見到,比佢個名同門口吸引到,難得放假,以為可以walk in ,點知原來都要book枱🥲隔咗一個星期終於夾到時間book埋枱,好鍾意一入到去日式嘅空間感,仲可以坐榻榻米叫左烤銀鱈魚西京燒定食同和牛面頰肉定食,再加日本蜜柑梳打同抹茶Latte呢度嘅嘢食價錢唔平,不過真係好好食,而且好impressed 嘅係呢度嘅waiter / waitress好用心咁介紹每一道菜😌呢度嘅環境、氣氛,加埋嘢食,整體而言都很不錯

$200 (Lunch)
  • 紅酒味噌燉和牛面頰肉定食
2023-04-02 653 views
平日行經此地已覺得這間餐廳不錯今晚特意選擇跟朋友聚會幸好今日人流不多可以揀塌塌米環境寧靜 服務都好貼心會主動介紹餐牌上食物今次揀左平日少食到既明太子烤山藥 $58望落去似細細既pizza 好精緻山藥咬落口好爽口上面濃郁的明太子配搭山藥好match 👍👍大紅袍茶 cocktail $108朋友說味道不錯IPA 啤酒脆漿炸舞茸 $68依款都有驚喜舞茸是比較厚身的菇類食落有口感 加埋海苔好香口而家炸的剛剛好不會覺得太多粉👍👍IPA 炸雞 $88中規中矩肉質鮮嫩 同埋都大份醬油吞拿赤身高湯炊飯 228粒粒米飯分明 有煙韌有醬油味但又不會太濃郁吞拿魚份量多 有鮮味👍👍以上2人食已經好夠最重要是氣氛好好好適合聊天!!
平日行經此地已覺得這間餐廳不錯

醬油吞拿赤身高湯炊飯

以上2人食已經好夠
最重要是氣氛好好
好適合聊天!!

$325 (Dinner)
明太子烤山藥
  • 醬油吞拿赤身高湯炊飯
日間以cafe形式經營,提供日式輕食,晚上就搖身一變成提供小食和鍋物的居酒屋。全店有大概四組榻榻米位置,空間非常闊落,燈光柔和,適合同朋友放工後小聚。餐廳食物種類唔算多,但不乏一些有特色的餐單,而且味道帶有驚喜。🍢 悄悄關東煮 ($85) 👅: 96.74 分喺香港好少食到出色嘅關東煮,但呢到嘅湯底做得非常出色,濃郁得嚟唔會太鹹,入面有竹輪,魚餅,厚揚,大根,每款都非常清甜入味,看得出餐廳嘅用心。🐮 自釀醬油麴燒厚切牛舌芯 ($128) 👅: 94.68 分厚切牛舌絕對係到訪呢間餐廳目的之一!牛舌厚度適中,火侯剛剛好,煮至大約五成熟,中間呈嫩粉紅色,未食已經覺得吸引。牛舌爽口不韌,並帶點醬油味,配上海鹽一齊食,非常可口。🐣 IPA 啤酒炸漿炸雞 ($88) 👅: 88.65 分用啤酒做炸漿嘅雞塊有別於平時食到嘅日式炸雞,有啲似炸魚薯條嘅脆皮,鬆脆不膩。雞塊有四大件,食落充滿肉汁,配埋自家調製嘅蜂蜜Wasabi醬,非常開胃。🍲 醬油吞拿魚赤身高湯炊飯 ($228)👅: 87.68 分米飯用高湯烹調,粒粒分明,帶點濕潤,而吞拿魚赤身經過自家製的醬油醃製,鮮味十足,赤身同熱辣辣嘅米飯攪拌

🍢 悄悄關東煮 ($85) 👅: 96.74 分

🐣 IPA 啤酒炸漿炸雞 ($88) 👅: 88.65 分

米飯用高湯烹調,粒粒分明,帶點濕潤,而吞拿魚赤身經過自家製的醬油醃製,鮮味十足,赤身同熱辣辣嘅米飯攪拌後,變成半生熟,吞拿魚味更加鮮。

🥢 辛味噌中卷 ($88) 👅: 79.86 分
中卷即係魷魚,底下有一些蓮藕,味道鹹鹹辣辣,適合做佐酒小食。

餐廳仲提供好多特色飲料和酒精飲品。

🍹日本蜜柑Soda ($58)
味道特別,不會過甜

🍸Homemade Lemonade ($48)
味道幾好,但價錢略貴

🥃柚子紫蘇燒酌 ($98)
紫蘇味帶有洗潔精的味道🤐 不太喜歡

🔆唯一美中不足係只有兩個鐘用餐時間,沒有太多時間去享受環境 ‼️ 注意有最低消費,每人一杯飲品和小食。

環境: 👍👍👍👍👍
回頭率: 👍👍👍👍
分店: /
訂座: ✅ ( 必須在網上訂枱時,預約榻榻米,記住要穿襪子)
自釀醬油麴燒厚切牛舌芯
悄悄關東煮
醬油吞拿魚赤身高湯炊飯
  • 悄悄酸啤酒脆漿炸雞定食
2023-03-29 338 views
醬油吞拿赤身高湯炊飯落單前問過侍應呢個飯嘅份量有幾多佢話都夠兩個人食結果嚟到份量比想像中細但係個炊飯味道相當好打開個盅已經有魚嘅鹹香飯又唔會畀高湯醬油搶晒啲味呢個食法都係新體驗如果份量大少少就好🤭🤭三文魚幽奄燒燒得啱啱好唔會太乾仲有少少魚汁可以食到就算無汁都好好味係送飯好嘅選擇🫠柚子紫蘇燒酎呢杯一嚟到已經聞到好香紫蘇葉味飲落去帶有柚子嘅香味酒味都唔會太重☺️倉吉 白蘭地梅酒問過侍應想揀唔好太甜嘅梅酒試試佢話有另一隻會啱啲但係冇貨所以介紹咗呢隻俾我對我來講都係偏甜但係慢慢飲溶咗啲冰其實都OK😜悄悄醉酒鮮魚湯鍋因為唔夠飽嘅關係所以都係叫埋本身同炊飲之間選擇嘅魚湯鍋侍應話再送多個魚頭畀我哋😙😙滾起之後開蓋已經覺得好吸引魚香同酒香湧住出嚟仲有大大隻花甲🤤🤤食材相當新鮮加埋個辣椒豉油相當惹味好味到連湯都飲晒🤭🤭
醬油吞拿赤身高湯炊飯

仲有大大隻花甲🤤🤤
食材相當新鮮
加埋個辣椒豉油相當惹味
好味到連湯都飲晒🤭🤭
【日式塌塌米和風料理小店🎏🪆】/////呢間小店沿用木色家具以及塌塌米座位 朝早到下午時間都有陽光透射到餐廳裏面 氛圍舒服 有治愈嘅感覺🍃夜晚會轉型到日本居酒屋 餐牌會有鍋物、燒物以及酒類🌃.👉🏻烤銀鱈魚西京燒定食 👉🏻法式焦糖洋蔥 味噌汁燉牛尾兩款前菜都有蓮藕以及芥末青瓜蓮藕微脆 加上芥末青瓜感覺好清新💨.鱈魚嫩滑度比想像中高🤤魚味香濃帶有油香 而燉牛尾醬汁係精粹 有大量番茄 薯仔 洋葱濃味醬汁配甜又美味嘅飯粒越食越開胃飯粒用北海道夢美人米 黏性 Q彈 粒粒分明😝唔夠喉可以免費請店員添飯以及醬汁〰️———📍悄悄食堂 (太子)太子荔枝角道143號康和閣地舖
【日式塌塌米和風料理小店🎏🪆】

鱈魚嫩滑度比想像中高🤤魚味香濃帶有油香
而燉牛尾醬汁係精粹 有大量番茄 薯仔 洋葱
唔夠喉可以免費請店員添飯以及醬汁〰️

———
📍悄悄食堂 (太子)
太子荔枝角道143號康和閣地舖
2023-02-26
$200 (Tea)
行過呢一間悄悄食堂已經好多次,次次都覺得呢間舖頭好文青好日系好靚,但係都冇走到入去食,今次終於試到啦~不得不說呢一間悄悄食堂喺深水埗同太子交界嘅價位嚟講真係算非常進取😂😂,一個lunch set要100頭至100中嘅價錢,仲要唔包嘢飲,就即管睇吓抵唔抵啦:1. 麻藥蛋麻婆豆腐飯(素)$118呢個一上枱就真係「嘩」咗一聲嘅🤣麻婆豆腐飯上面舖住一塊超級巨大嘅天婦羅金針菇同埋一隻個樣非常討好嘅糖心蛋🥚食落口先係非常之鬆脆嘅天婦羅,再嚟係充滿蛋香味既蛋黃汁,最後係調味濃度啱啱好嘅麻婆豆腐飯,幾樣嘢加埋真係好有層次感,係幾好食嘅!👩🏻‍💻8/10 2. 法式焦糖洋蔥 味噌汁燉牛尾 $158個牛尾真係不得了,好香好香(未拎到上嚟已經聞到嗰浸牛尾嘅香味🥹不過可能自己個味蕾未係好Advanced,唔係太食得出焦糖味同埋味噌味😂😂但係feel到個鹹甜調味係好balanced嘅,佢個汁唔係好多水、水汪汪嗰種,你feel到佢真係炆到最後一刻make sure個牛尾真係索晒啲汁先拎上嚟俾你嘅,但個汁嘅份量又啱啱好可以撈晒啲飯,唔錯唔錯~(其實就唔使擔心呢樣嘢,因為個店員就同我哋講,無論係飯定係汁都可以無限加嘅

1. 麻藥蛋麻婆豆腐飯(素)$118

👩🏻‍💻8/10

2. 法式焦糖洋蔥 味噌汁燉牛尾 $158

個牛尾真係不得了,好香好香(未拎到上嚟已經聞到嗰浸牛尾嘅香味🥹不過可能自己個味蕾未係好Advanced,唔係太食得出焦糖味同埋味噌味😂😂但係feel到個鹹甜調味係好balanced嘅,佢個汁唔係好多水、水汪汪嗰種,你feel到佢真係炆到最後一刻make sure個牛尾真係索晒啲汁先拎上嚟俾你嘅,但個汁嘅份量又啱啱好可以撈晒啲飯,唔錯唔錯~(其實就唔使擔心呢樣嘢,因為個店員就同我哋講,無論係飯定係汁都可以無限加嘅!)

👩🏻‍💻8/10

其實佢啲甜品個名都好吸引㗎 !又有茉莉香片開心果塔又有純素卷蛋糕,不過今次就冇試喇,因為個價錢要成七八十蚊同埋食完佢個lunch set都已經好飽😂😂😂😂

最後講返佢抵唔抵,價錢係真係有啲貴嘅,但我會話個食物質素同個環境係對得住個價錢嘅(畢竟相信食過好多靚靚Cafe嘅你哋都遇上唔少伏,好多Cafe都係個舖頭好靚,但係啲嘢食真係唔掂😶‍🌫️)。呢間feel到店家真係好用心去整每一份定食,喺舖頭嘅設計上面亦花咗好多心思 — 佢有榻榻米區(但係記得要着襪去,如果冇着襪嘅話就淨係可以坐吧枱或者平時普通嘅食飯枱)同埋好多文青和風嘅裝飾,所以都係一個打卡嘅好地方嚟嘅。
  • 素版川式麻婆豆腐定食
  • 紅酒味噌燉和牛面頰肉定食
2023-02-06 2136 views
未寫過食評,為左你寫一次二人逛街到附近,諗住支持下黃店。門口內部裝修靚,淨打卡先好黎,滿分。直入主題天氣涼想食熱野,睇黎睇去得「鮮魚鍋」揀。加配豬五花、響鈴同什菇(鴻起菇金菇)配料價值$170,可接受。一人一主食,叫左赤身炊飯,要等30分鐘。烤雞一份。兩杯梅酒。烤雞$88,4件,好食,唔油,有肉汁。梅酒$60/ $90 各一,無特別。下面主戲,魚鍋好快上,煮熱開吃睇下咩魚先⋯⋯嘩,係多骨都Pk 既大魚 3件、豆卜2粒、豆腐1塊(係1塊咋)、花甲4粒同娃娃菜半個,芫茜少許。我將佢重新名命「芫茜大魚湯」。1. 湯無味(湯得少少酒味)2. 料真係唔多(1塊豆腐兩份分)3. 唔多骨唔用,食感超差,街市最平既魚,無味多骨魚4. 盛惠$308加一!!!$339?!你喜啦!同佢提意見,用魚好多骨同埋個湯無味,佢話魚多唔多骨既觀感就⋯⋯呢個鍋係老闆喺澳門度食過攞黎做,自己試個配方,每日去街市買D魚仔番黎熬,味就真係無試過,但每日都有D唔同既。你老闆,當人唔識就點講都得,特登係澳門帶呢個鍋番黎?辛苦晒。就係芫茜大魚加米酒去腥煮一鍋野!魚湯?唔覺有味,D魚腥去晒啦,無魚鮮味囉!搞到全鍋就係米酒水烚菜烚肉。
未寫過食評,為左你寫一次

二人逛街到附近,諗住支持下黃店。

門口內部裝修靚,淨打卡先好黎,滿分。

直入主題
一人一主食,叫左赤身炊飯,要等30分鐘。
烤雞一份。
兩杯梅酒。

烤雞$88,4件,好食,唔油,有肉汁。
梅酒$60/ $90 各一,無特別。

1. 湯無味(湯得少少酒味)
2. 料真係唔多(1塊豆腐兩份分)
3. 唔多骨唔用,食感超差,街市最平既魚,無味多骨魚
4. 盛惠$308加一!!!$339?!

赤身炊飯,等30分鐘,唔明點煮⋯⋯
小鍋,有珍珠米飯、丁丁咁多蔥末同8-10條赤身魚肉(目測係兩三件赤身壽司既用量)。
1. 魚就醬油漬就生既,正常,但份量?!
2. 飯,唔熱,微溫,丁屎咁多蔥末香味都無
3. 鍋都唔熱既,煮左咩要30分鐘?洗米、煮飯、再攤凍啲飯呀?
4. 盛惠$228 食兩大件拖羅都得啦

你又喜啦!

以多國匯粹,非傳統居酒屋作解釋,係居酒屋見到最平既大魚,收咁貴既價錢,蝦人唔識炊飯?咩質素咩份量?真係食隻杯食個碗算啦,一肚氣。

不可一,不可作,唔好諗住打卡就將就下。
2023-02-05
$520 (Dinner)
  • 唔好啦⋯⋯
2023-01-27 1836 views
抱住去優質居酒屋小店嘅心情去食,結果無論食物同服務都大失所望 🥲一坐低,侍應小姐就話每人要一份主食加一杯野飲;我地落單一嗌完野食,佢又即刻提醒要每人一杯野飲😅 本來只係打算食陣野先嗌。但我都即刻嗌咗杯冷泡茶,然後侍應小姐過咗陣再過嚟話「唔好意思我哋啲茶未冷泡得切,係暖㗎,你介唔介意」???咁即係唔係冷泡茶😅 感覺唔好係因為餐廳強制一定要嗌野飲但係個menu又只得幾款選擇,唯一唔甜嘅又未ready 😅 結果呢杯 $40 嘅暖茶嚟到係呢個 size:我地仲嗌咗魚湯煲同炊飯,兩者味道尚可,而且用料都感覺新鮮,但個 size 仍然係我地幾個女仔都覺得細😅呑拿魚炊飯。大家可以拎隔離pat蘿蔔蓉對比下個size。侍應小姐打開個蓋時大家不約而同「趷」高先望到個飯,因為佢真係得好淺好淺一層😅😅😅 關東煮盛惠88$,共有2粒大根,一條 (切開一半嘅) 獅子狗,一塊 (切開一半嘅) 魚餅,同另外一樣野。平心而論,野食嘅價錢唔算貴但一定唔係低,食物嘅份量實在可以 generous 少少。魚湯煲⋯⋯就係打邊爐嘅感覺,無咩特別。侍應小姐特登過嚟話免費送個魚頭俾我地。😅 如果本身連魚頭都無,又係成個鍋無乜餸咁⋯⋯

暖嘅冷泡茶

呑拿魚炊飯

白湯煲

可能係我本身期望太高🥲🥲🥲
2023第一餐揀左去悄悄食堂 @chewcheweat經過忙碌既聖誕假 身心都需要靜一靜落黎腦海就諗起悄悄食堂( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ簡單但用心既食物 加上慵懶既氛圍有種治癒既感覺今次再次坐咗係近窗嘅榻榻米玻璃窗上畫滿其他客人投稿既貓貓插畫 超級可愛ฅ^•ﻌ•^ฅ◦ 烤銀鱈魚西京燒定食我最愛既魚料理ɞ̴̶̷ ̫ ɞ̴̶̷銀鱈魚好好好滑帶佢獨有既油香店員話西京燒醃料加左sherry酒令佢比一般食到既更甜口少少我個人十分喜歡佢既調味.ᐟ‪‪‬今次既兩款前菜都好岩我口味 開心分別係金平蓮藕同芥末青瓜米飯用左北海道夢美人米好食到差啲想要多飯.ᐟ‪‪‬◦ 麻婆豆腐蓋飯配麻藥蛋食肉獸男朋友比我慫恿試左個素菜好彩最後佢都滿意姐( ˙֊˙ )佢採用左川式既麻婆豆腐口味麻既感覺重一啲配料加入大量菇類增加口感仲有好搶眼既炸金菇麻藥蛋醃到連蛋白都好入味蛋黃係半流心狀態(˶ˊᵕˋ˵)◦ 榛果威士忌塔係我愛店 @moshimochihk 既出品⸜ ෆ ⸝‍第二次食呢個塔了嘻威士忌味其實都幾重 另外甜度比較低配上榛果令成件事絕對係大人口味.ᐟ‪‪‬◦ 本地薑黃印度香料熱奶茶呢個冬天有少少對呢啲香料味上癮有種好舒服既感覺·͜-◦ 抹
2023第一餐揀左去悄悄食堂 @chewcheweat

分別係金平蓮藕同芥末青瓜
米飯用左北海道夢美人米好食到差啲想要多飯.ᐟ‪‪‬

◦ 麻婆豆腐蓋飯配麻藥蛋
食肉獸男朋友比我慫恿試左個素菜
好彩最後佢都滿意姐( ˙֊˙ )
佢採用左川式既麻婆豆腐口味
麻既感覺重一啲
配料加入大量菇類增加口感
仲有好搶眼既炸金菇
麻藥蛋醃到連蛋白都好入味
蛋黃係半流心狀態(˶ˊᵕˋ˵)

◦ 榛果威士忌塔

有種好舒服既感覺·͜-

◦ 抹茶拿鐵 小山園 和光
店員好仔細咁介紹佢地幾款抹茶既分別
最後揀左呢個aftertaste帶少少鹹味既和光
都的確係有既 好有趣( Ꙭ)!

#lastbitematters
#lastbitematters_princeedward
#lastbitematters_ssp
  • 烤銀鱈魚西京燒定食
  • 素版川式麻婆豆腐定食
2023-01-20 1297 views
離譜,無下次!!!叫左個吞拿魚炊飯,叫前已經知道需等半個鐘,一到餐廳已經即時落單,但等左40分鐘都未有炊飯,但已經食哂其他野好耐,職員都以為我地食哂野收走餐具,我地話個炊飯未到,佢先跟,原來漏跟又唔出聲,當冇事發生,隔左陣問佢,佢竟然話努力整緊,話俾我地延長時間離開,好似講到好想留係到咁,但其實我見到佢即刻去煮飯,結果要等多半個鐘先有。到埋單,佢竟然碌錯左銀碼又唔同我地講,只俾張取消左慨收據我地,一句都冇交代,問佢已話碌錯左單,連張原本碌錯左慨收據都冇俾我地,問佢先俾番,不知所謂
離譜,無下次!!!

《🇯🇵日系居酒屋—-悄悄食堂🧡》見到呢間餐廳咁有日式格調嘅裝修🇯🇵😎即刻拉咗朋友一齊入嚟食!裡邊好寬敞🧡木系日式風格🥹裝修好靚😎一入到去店員已經好熱情咁介紹嘢食俾我哋 超有心!裏邊仲有個甜品櫃可以比你知道當日提供咩甜品🍮餐廳主打日式Fusion菜😍晚市同午市各有唔同🙊🤣夜晚選擇多啲 不過晏晝lunch set就抵啲!! 各有各好😝每個lunch set都配有自家醃清蔬菜🥬酸酸甜甜好開胃 仲有一個口感好特別嘅果凍😍甜甜地 每個lunch set仲可以揀多飯定少飯 啱晒啲細食嘅女仔😗🙊😙1️⃣❤️‍🔥🐮法式焦糖洋蔥 味噌汁燉牛尾 $158 (9/10)聽個名都feel到有幾邪惡好味!汁既調味做到好香濃入味😍淡淡嘅味噌汁 加埋幾大舊牛尾肉😉估唔到係咁夾!牛肉煮得好入味😌肉質超嫩滑🧡亦唔會過鹹😏 味噌汁配飯撈埋一齊食都好正!洋蔥亦都煮得好淋😗😙好想食多一set2️⃣🥗🦐 海鮮野菜天婦羅丼 $158 (9/10)不嬲最鍾意就係食炸嘢😉所以今次二話不說嗌咗天婦羅😋😋欣賞佢炸得好香脆 炸皮唔會好厚😌☺️ 配埋好新鮮嘅蔬菜🥬食多啲都唔會膩~有蝦🦐蓮藕魚🐠等等✨✨好滿足3️⃣ 🍵🫖 京都一保堂 月影(薄茶)$75 (8
《🇯🇵日系居酒屋—-悄悄食堂🧡》

2️⃣🥗🦐 海鮮野菜天婦羅丼 $158 (9/10)

3️⃣ 🍵🫖 京都一保堂 月影(薄茶)$75 (8/10)

不嬲都對抹茶情有獨鍾🧡呢度有好多款選擇 分唔同種類嘅茶葉😚我就揀咗呢一款而且揀凍嘅😝抹茶味好突出 加埋香滑嘅鮮奶🥹🧡正到爆!

總括嚟講食物冇一樣係令我失望嘅😳😍有機會一定會再嚟食呢度嘅晚市!
——————————————————————-
📍 悄悄食堂 (太子)
太子荔枝角道143號康和閣地舖

𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_pe

🔅整體味道: 9/10
🔅服務態度: 9.5/10
🔅性價比: 8/10
🔅會唔會encore: yes

#hkfood #hkfoodie #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #太子美食 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #太子 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #香港甜品 #香港加油 #foodiesinternationalchat #hkfoodies #香港餐廳推介
2023-01-11 290 views
這一間居酒屋的設計整體很簡約舒適,使用了較柔和的燈光,而且我們是坐塌塌米,有一種置身日本的感覺,我很喜歡🥺🤎餐牌上有不少佐酒小菜和日式料理,還有各種sake🤎店員上和牛tataki時,有提我們要趁熱盡快享用,才能有入口即溶的感覺🤤❤️和牛入口有較明顯的酒香,然後就慢慢有燒牛肉的香氣🥹💕肉質嫩滑,有一兩塊的筋位比較明顯,但不影響整體口感🤓🤓配上葱花、炸蒜片和wasabi吃,會令和牛的鮮味更提升了一個層次,超級好吃😆👏🏻醉酒鮮魚湯鍋也很不錯🍲湯煮沸後,店員會淋上一圈米酒,然後點火✨首先嚐一口魚湯,酒味也是頗濃烈🤣🤣沒有過多的調味,能吃到魚的鮮甜味😆❤️當日還可以免費加點魚頭,這一整鍋的份量超多🤣在這邊吃飯,當然少不了點兩杯sake來試試🍶第一杯是「望」,入口輕盈純滑,酒味不算濃烈,是女生會喜歡的味道🧡另一杯「日輪田」的口味就較為純厚🫣我比較喜歡第一杯💕💕

在這邊吃飯,當然少不了點兩杯sake來試試🍶
悄悄食堂🎆彷如日式居酒屋🏮榻榻米格局之前空肚講宵夜介紹意間太子日式居酒屋🏮裝修格局真係好似去左日本🇯🇵咁加上暖色燈光,感覺好温暖好舒服😌座位有榻榻米、吧枱同普通座位。天氣凍凍地最啱食鍋物🥰睇到有悄悄醉酒鮮魚鍋🐟🍲$308中哂我鍾意嘅野😍酒同魚當日仲送大大個魚頭添!鍋物包括每日新鮮魚件、白、魚腐、米酒、濃魚湯^_^材料豐富足料😍仲好有儀式感^_^當滾起時,店員就會倒米酒再點火🔥視覺效果一流,作用只取米酒香味!魚湯多濃味好鮮甜🥰超推介👍🏻自釀醬油麴燒厚切牛舌芯👅$128推介賣相一流!好靚仔!口感味道太好味啦!😍👍🏻牛舌芯矜貴大家都知㗎啦!每條牛脷只有大約手板咁多份量!牛舌心醃製後,變得更柔軟香滑!在鹽燒就可以到有外脆內滑嘅彈牙口感!正正正👅😍每日限量嘅醬油吞拿赤身高湯炊飯$228我叫佢做日式煲仔飯🥰醬油赤身份量幾多,用高湯製成炊飯撈勻而成。味道不錯👍🏻LAPHROAIG威士忌名古屋脆雞翼$88好啱用佐酒小食,送酒必叫五隻雞翼,隻隻都肥美大件,炸得皮脆肉嫩,滋味無窮😊👍🏻大家留意居酒屋夜晚6點後,有最低消費每位客人必需點一款食品及一杯飲品總括來說^_^意道食物高質,環境好舒服😌令人有種好ch
悄悄食堂🎆彷如日式居酒屋🏮榻榻米格局

天氣凍凍地最啱食鍋物🥰
睇到有悄悄醉酒鮮魚鍋🐟🍲$308
中哂我鍾意嘅野😍酒同魚
當日仲送大大個魚頭添!

當滾起時,店員就會倒米酒再點火🔥
視覺效果一流,作用只取米酒香味!
魚湯多濃味好鮮甜🥰超推介👍🏻

自釀醬油麴燒厚切牛舌芯👅$128推介
賣相一流!好靚仔!口感味道太好味啦!😍👍🏻

每日限量嘅醬油吞拿赤身高湯炊飯$228
我叫佢做日式煲仔飯🥰醬油赤身份量幾多,
用高湯製成炊飯撈勻而成。味道不錯👍🏻

LAPHROAIG威士忌名古屋脆雞翼$88
好啱用佐酒小食,送酒必叫五隻雞翼,
隻隻都肥美大件,炸得皮脆肉嫩,滋味無窮😊👍🏻

大家留意居酒屋夜晚6點後,
有最低消費每位客人必需點一款食品及一杯飲品
總括來說^_^意道食物高質,環境好舒服😌
令人有種好chill好放鬆嘅感覺
價錢中價合理!值得再嚟!🥰
2023-01-01 249 views
之前食過下午茶同夜晚諗住再食 但期望越高失望越大想換枱 扮多客 話晏啲有好多大枱客🥲到八點八成吉枱食終於明白點解可以walk in晚餐魚湯好唔得見咁多人叫 俾佢個煲呃咗又搞咁多嘢又話要睇火又嗌同事加酒仲以為好似有特別嘅調味😂多’舊’魚就好似其中一個負評:無魚味 酒味過重 份量少 唔值300幾炸雞算係幾好 皮薄肉嫩 但其實都冇乜雞味 成餐飯價錢反映唔到食物嘅質素整體都係唔值計埋打卡CP值平均以下宜家既水準可以試一次 第二次就⋯⋯可以唔洗
之前食過下午茶同夜晚
諗住再食 但期望越高失望越大