2021-02-07 482 views
呢間位於灣仔軒尼詩道233號地下B舖,叫Burger Home,古名詩意食主打漢堡包🍔,款式種類超多,見快要離開呢區工作嘅我,呢個零月一於要來食返夠本先,今日叫左2個set 同同事share,一個磨菇澳洲和牛漢堡跟chicken nugget, 另一個煙肉芝士牛肉漢堡跟炸薯條🍟,兩個味道都好好味,真係食左返唔到轉頭,食burger 有煙肉蘑菇係最佳配搭👍🏻😋磨菇澳洲和牛漢堡+麥樂雞👍🏻煙肉芝士牛肉漢堡+炸薯條😋😋
磨菇澳洲和牛漢堡+麥樂雞👍🏻
煙肉芝士牛肉漢堡+炸薯條😋😋
2021-01-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2021-01-07 1284 views
漢堡系列 – Burger Home🍔大街小店,受到遊行初期既影響🇭🇰不但無遷怒示威者,反而挺身而出💪🏿作為香港人的一份子,支持香港人🔥------------------------------環境: 開放式廚房,食客可以睇到製作過程👀抽風系統唔錯,唔會一大陣油煙味💨座位大約20個左右,食晏時間好大機會要排下隊D牆紙設計十分靚,大家可以去觀摩一下🌝------------------------------食物: 蘑菇手打牛肉漢堡+薯條+汽水 ($51+$20)份量十足,細嘴既朋友要注意了😗每份牛肉漢堡都堅持用手打方法🍔食得出鬆軟多汁,亦且調味岩岩好🧂蘑菇夠多夠香,食極都仲有,小編好鐘意薯條🍟即叫即炸,好熱辣辣,大家食時要小心呀------------------------------服務: 入店先量量體溫🔫之後落單再搵位,店員會直接送餐埋位😋同盡量地安排一齊坐,好熱心幫忙🥳------------------------------環境: 6.5/10食物: 7/10服務: 7/10地址: 灣仔軒尼詩道233號地下B舖人均消費: $80 - $150
漢堡系列 – Burger Home🍔
大街小店,受到遊行初期既影響🇭🇰
不但無遷怒示威者,反而挺身而出💪🏿
作為香港人的一份子,支持香港人🔥
環境: 開放式廚房,食客可以睇到製作過程👀
抽風系統唔錯,唔會一大陣油煙味💨
座位大約20個左右,食晏時間好大機會要排下隊
D牆紙設計十分靚,大家可以去觀摩一下🌝
食物: 蘑菇手打牛肉漢堡+薯條+汽水 ($51+$20)
份量十足,細嘴既朋友要注意了😗
每份牛肉漢堡都堅持用手打方法🍔
食得出鬆軟多汁,亦且調味岩岩好🧂
蘑菇夠多夠香,食極都仲有,小編好鐘意

薯條🍟即叫即炸,好熱辣辣,大家食時要小心呀
服務: 入店先量量體溫🔫
之後落單再搵位,店員會直接送餐埋位😋
同盡量地安排一齊坐,好熱心幫忙🥳

環境: 6.5/10
食物: 7/10
服務: 7/10

地址: 灣仔軒尼詩道233號地下B舖
人均消費: $80 - $150
2021-01-06 674 views
成日食burger🍔 都只食果幾間大型連鎖店.. 其實都係滿足小朋友同就近先去食.. 而今次唔同喇.. 唔係就小朋友.. 而係同朋友再齊去自私食叫左兩個🍔其中入面啲牛肉真係好香好好味仲好大個添... 一個人都食唔哂.. 而薯條又係啱啱整好.. 熱辣辣.. 正.. 唔似某某快餐店咁又林哂又凍.. 食多兩條都唔想嘅感覺..仲有啲炸物又係超正.. 比你嘅感覺係為左你而做咁.. 唔會好似hea你正所謂有對比先知好與壞.. 呢間burger我一定會帶小朋友再去食
叫左兩個🍔
其中入面啲牛肉真係好香好好味
2021-01-04 594 views
芝士手打牛肉漢堡 $51再加$20變套餐,有薯條或雞塊,配飲品。麵包鬆軟,加了牛油微徵烤焗,牛肉漢堡好厚,牛肉煎得好香,充滿牛味,有肉汁,唔會煎得過火,芝士溶入漢堡,爆發濃郁芝士香味,夾住新鮮蕃茄生菜,好爽脆,薯條即叫即炸,分量多,外賣返去食仲熱辣辣,雖然冇即食咁脆,但都一樣好食,粗薯條裏面好多薯蓉,好實在,唔似m記係空心薯條,比起大型連鎖店,Burger Home性價比高,絕對值得支持的本地漢堡店。
芝士手打牛肉漢堡 $51
2020-12-13 935 views
10月某日的lunch,公司自由食飯時間,多數揀下先茶,唔知食咩好,諗返好耐冇食過burger home,一於去食。2:00到下午茶時段,冇乜人,可能多數外賣多,店子名物牛肉漢堡,但因為呢期要戒口,今次試下魚柳包,等好返時下次先食牛肉漢堡。他他魚柳包,$33,下午茶餐,賣相十分潔齊吸引,魚柳熱騰騰又大件,入口香脆內嫩,配合洋蔥、蕃茄及生菜等的新鮮爽脆,美味。凍咖啡,醒神。食物有水準,下午茶抵食,支持良心小店。
他他魚柳包
凍咖啡
凍咖啡,醒神。

食物有水準,下午茶抵食,支持良心小店。
Type of Meal
Tea
2020-12-10 673 views
黎到灣仔 平時補習趕時間都係食m記同車仔麵 今日都一樣 不過行行下見到間黃店 食burger既就衝左入去 發覺好多人叫外賣 我就緊係堂食 由於餐牌選擇太多啦 我最後簡左個海陸空漢堡加杯朱古力 爆卡之選等左15分鐘就有餐 麥樂雞係叫漢堡套餐配送既 同平時食既分別在於個醬啊! 係千島醬 海陸空漢堡有豬柳 炸魚柳 雞扒 見到疊到咁高 都冇咩可能一下咬哂3層 變左好似平時all day breakfast熱氣版咁 個包入面都有千層醬去代替平時既沙律醬 未去到話一試難忘 但呢個價錢 呢個份量 呢個地區 呢個味道 已經係好有良心❤️

• 海陸空漢堡
2020-12-02 623 views
成日都想食漢堡包,但係一諗到佢乾爭爭,就會即刻揀咗其他嘢食,講咗四個月左右,今次終於的起心肝走去食,就去試吓朋友話好食嘅呢間,平時行過都見到幾多人,正所謂元祖師奶話齋食肆睇多唔多人就知好唔好食,特登同朋友去試吓。我哋兩個人,分別是雙層牛肉漢堡同埋魚柳包,各切一半,大家都可以試吓,個魚柳包嚟到嘅時候,都真係失望左一下,因為佢中間只係三條魚柳條,唔係平時見到一塊魚柳,個口感一定差啲,但係佢嘅薯條都好粗身,總算有啲期待。相反,個雙層牛肉漢堡一黎,大家都真係嘩嘩聲,事關佢真係好厚,睇落去都好Juicy咁,令人好期待。唔等得嘅我,影咗相之後就即刻食咗個漢堡包先,由於個包太厚,一啖真係食唔晒,食落去真係好多牛肉,但係冇睇落去咁Juicy,反而有少少乾,肉就夠味嘅,漢堡包個包軟硬度適中,整體來講不過不失,只能說一般。至於冇乜期望嘅魚柳包,因為只係得三條魚條,所以都唔係太有感覺,反而係有啲失望,嗰個奇趣雞反而令我哋更失望,其實佢似麥樂雞,但粉好多,連鍾意食麥樂雞嘅朋友都冇乜點食。整體而言,今次真係有啲失望,今次食咗漢堡包,可能在下次食都要等四個幾月,個人來講都係鍾意食啲有汁嘅嘢食。 🍴 Burger

🍴 Burger Home
🚗 地址:灣仔軒尼詩道233號地下B舖
——————————
[港女師奶指數] (滿分為5分)
抵食指數:🌟
Encore 指數:🌟
在灣仔軒尼詩道的不起眼處,我專程找這間漢堡包店。我喜歡小店,老闆很有禮貌。店內座位不多,所以我通常避開中午高峰時間,下午茶時段來。第一次來,打大佬,試試皇牌漢堡系列,芝士澳洲和牛漢堡,套餐包薯條和飲品。先付款,坐下來,店員送餐。食物盤擺放簡單而有心思,看下圖。薯條即叫即炸,好好食,又熱又脆。 芝士澳洲和牛漢堡,和牛漢堡好厚,好香口。 實在太好食,大概一個星期後,再去食,第二次試下最平選擇,手打牛肉漢堡 $49,加芝士加$2。手打牛肉好味,茄汁是厚切蕃茄,好多汁。基本版都好正。總評味道:實在太好食;環境:舒適;服務:老闆很有禮貌,先付款,店員送餐;衛生:可以。Burger Home灣仔軒尼詩道233號地下B舖

先付款,坐下來,店員送餐。食物盤擺放簡單而有心思,看下圖。

總評味道:實在太好食;
環境:舒適;
服務:老闆很有禮貌,先付款,店員送餐;
衛生:可以。

Burger Home
灣仔軒尼詩道233號地下B舖
$60 (Lunch)
  • 手打牛肉漢堡
  • 芝士澳洲和牛漢堡
2020-11-23 419 views
叫咗個 set 入面有魚柳包薯條同可樂 個魚柳包啲醬幾好食酸酸甜甜咁 而個魚炸得幾脆 薯條好多不過外賣嘅時候就淋左 呢餐只係$58 食burger來講都算平如果喺附近返工可以試吓
TakeAway
2020-11-19 581 views
Burger Home 💛灣仔黃店💛-🔍 芝士牛肉手打漢堡🍔 $51🔍 煙肉芝士牛肉漢堡🍔 $61高質漢堡🍔 依家越來越多高質burger,唔係仲去食金拱門啊?😌 入到黎黃店氣氛十足,環境乾淨企理。芝士牛肉果然係必食😋 加埋煙肉就更加豐富🤤-🔍 跟餐:炸薯條 🍟& 餐飲 🥤 +$20估唔到炸薯條份量勁多😍 新鮮即炸,外皮超脆😋 嘢飲除咗最基本嘅汽水茶啡之外,仲竟然有美祿添!🤩-📍Burger Home (灣仔)灣仔軒尼詩道233號地下B舖
Burger Home 💛灣仔黃店💛
🔍 芝士牛肉手打漢堡🍔 $51
🔍 煙肉芝士牛肉漢堡🍔 $61
🔍 跟餐:炸薯條 🍟& 餐飲 🥤 +$20
📍Burger Home (灣仔)
灣仔軒尼詩道233號地下B舖
2020-11-18 322 views
加班到天昏地暗,係走去搭巴士前俾我搵到呢間九點到仲未收既黃店! 太好了🥺由於太支力,選擇左外賣回家食。睇完個餐牌,見到有好多款漢堡包,牛既選擇有好多,但今晚想食雞😅叫左個奇趣芝士雞扒包- 包唔係嘉x包,係軟熟個款(唔記得個種包名),包入面既雞扒都唔會太肥,唔會bit 哂d油出黎👍🏻跟餐叫左杯檸茶少冰,真係有聽brief,真係少左冰架!另外跟餐既可以唔要薯條而食仲趣樂雞~ 終於可以係金拱門以外既餐廳食到啦~支持小店,無理由唔支持架💪🏻

跟餐叫左杯檸茶少冰,真係有聽brief,真係少左冰架!

支持小店,無理由唔支持架💪🏻
TakeAway
Type of Meal
Last Night Supper
  • 奇脆芝士雞扒包
2020-11-13 400 views
高質良心小店💛💛💛#只食黃色人均消費$71中午12點到餐廳,完全唔使等位。一入去就可以落埋單,坐低等嘢食送到啦。蘑菇手打牛肉漢堡($51),再加$20就有套餐包薯條或麥樂雞同埋嘢飲。我上次食嘅時候就叫左麥樂雞覺得非常一般,所以今次就食薯條🤤 薯條就做得好出色😍係即炸嘅薯條黎到仲熱辣辣🔥,而且份量一啲都唔少!至於主角 — 蘑菇手打漢堡🍔 我超級鐘意呀💛!手打嘅牛肉非常juicy,另外仲配上蕃茄同生菜,非常fresh嘅感覺!加上個包比一般食到嘅厚實,食完一個絕對滿足🤤!我走嘅時候都有不少人等位及外賣,建議早啲去拎位! 外賣都係一個唔錯嘅選擇! 好過食金拱門啦🥴 大家要一齊支持小店啊💛💛💛
高質良心小店💛💛💛
#只食黃色

人均消費$71

2020-11-11 366 views
灣仔黃店💛Burger Home試咗佢個蘑菇素漢堡(唔記得$60幾定$80幾),加菠蘿$8,加餐$20有(雞塊)同飲品🍔🍟。要咗凍美祿 (竟然有餐廳有美祿飲,好特別😍😍。)蘑菇塊炒過入味,配菠蘿🍍同蕃茄🍅好Juicy好fresh😍😍。素肉排有調味,煎香咗好有肉嘅滿足感,雖然食到有少少豆味但唔抗拒😃😃。不過我做唔到一啖咬落去😂😂其實我都系逐層食架咋。特別推薦一定要加雞塊😍😍。麥樂雞同佢嘅級數差嘅距離,可以環繞地球一周😂😂。佢嘅肉質嫩滑,唔似麥樂雞咁鞋口。最重要系有椒鹽調味,非常惹味。好少餐廳有美祿飲仲要同其他餐飲同價🤣🤣幾特別。加咗小食一枝骨雞翼🤣🤣。調味相對啖,不過煎得幾香,同埋叫做唔使好煩咁拆骨,因為佢得一邊雞翼骨。
灣仔黃店💛Burger Home

好少餐廳有美祿飲仲要同其他餐飲同價🤣🤣幾特別。

2020-09-28 1187 views
今次食咗🍔 菠蘿煙肉牛肉漢堡+ 薯條🍟凍檸茶🥤($61+ $20 跟餐) 同單點農埸脆炸雞($32/5)先講個單點炸雞 🍗 咬落個炸粉厚咗少少 肉質幾嫩 不過冇乜必要encore 😂 到個🍔 個包面烘到少少脆 不得不提塊漢堡系手打!咬落好juicy 💦 整體都好滿意 好喜歡漢堡入面有菠蘿同BBQ 醬 😋如果唔想食薯條亦可以揀趣樂雞 不過呢嚿雞d評價好兩極 有啲人話好劣 有啲人話好好食😅 自己就覺得普通 冇乜味

2020-09-23 881 views
提供酒精搓手液和醬料等自己添加。環境設計很有風味,不過店內有很多蚊😂飛來飛去下單後漢堡包需時5分鐘左右,比想像中快😂幸好不用等很久#芝士澳洲和牛漢堡 #漢堡套餐 #全日漢堡 $108配 #薯條 或者 #脆樂雞 和 可樂漢堡扒很香,好似有少少乾身,有牛味,肉質不會粗糙。漢堡包用了芝麻漢堡包皮,裏面的醬汁不錯,配有蕃茄、生洋蔥🧅(很清新)和生菜🥬大大個,包裝紙設計不錯,讓你不會吃得很狼狽👍🏻脆樂雞(4件)吃落去像魚柳,新鮮出爐,熱騰騰和幾香脆(小心燙口),還有千島醬給你沾點#芝士手打牛肉漢堡 $51 手打的牛肉漢堡扒無咁厚切但比較香,配有蕃茄生菜和醬料,比較細個,也不錯👍🏻普通漢堡包皮ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10喜歡我的食評記得關注➕讚好
😂飛來飛去

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

喜歡我的食評記得關注➕讚好

2020-09-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
套餐e
芝士澳洲和牛漢堡