有質素既漢堡,一百蚊個餐一定走唔甩,「Burger Home」難得係灣仔區都可以用咁貼地既價錢食到,而且位置非常就腳,對正巴士站,食完巴士都唔洗追就可以番屋企!仲未到一點LUNCH時間,小店已經爆場,等一陣位先有得座,老闆叫我一早order定等位,等左大概15分鐘先有位,跟手好快有得食!🚩 芝士手打牛肉漢堡(茄汁)$59|菠蘿+$8 ✣ 漢堡烤過,有少少脆口,牛肉冇用過份既調味料,依然食到牛肉既鮮味,另外加左菠蘿,口感仲正,冇咁膩🤪🚩 薯條、飲品 +$22✣ 加$22就可以要埋粗薯條,仲有得揀飲美䘵😜✌🏻❥ 提外話:下午茶仲抵食,LUNCH完左接住就係學生放學,全日都好多人幫襯,要預少少時候去等位😉

芝士手打牛肉漢堡+菠蘿

🚩 芝士手打牛肉漢堡(茄汁)$59|菠蘿+$8
芝士手打牛肉漢堡+ 薯條、飲品

🚩 薯條、飲品 +$22
✣ 加$22就可以要埋粗薯條,仲有得揀飲美䘵😜✌🏻

芝士手打牛肉漢堡+菠蘿
芝士手打牛肉漢堡+ 薯條、飲品
2021-06-05 0 views
望穿秋水,終於到左happy Friday,今天邪惡念頭生起,好想好想食Burger同薯條!這個配搭,薯條油滋滋,牛肉漢堡又好juicy真係唔可以唔心動,心動就真係不如行動今次我叫了最簡單的手打牛肉漢堡,仲加了菠蘿🍍$8,始終係夏天都想食d酸酸甜甜的東西,他們的出品真係有Home的味道,個個包都feel到人手的溫度,仲有高度(不似某快餐店的個個burger都係偏偏的)牛肉係手打厚實之餘不失油潤,就連佢哋個包都香香脆脆,口感真係零捨不同,夾埋新鮮的生菜同蕃茄,質素之高無容置疑!難怪午飯時一定大排長龍。至於burger 的好配撘薯條,條條都粗粗狀狀,係實心的,真係大❤️(只需要加$22就可以配薯條和飲品)餐廳除了供應多款豬、牛、雞和蝦煲外,還有素食漢堡,真係實有一款啱心水
這個配搭,薯條油滋滋,牛肉漢堡又好juicy
真係唔可以唔心動,心動就真係不如行動

手打牛肉漢堡加菠蘿
手打牛肉漢堡加菠蘿
2021-05-23 409 views
💛黃店🔱今次要介紹嘅食物就係位於灣仔!📜” Burger Home (灣仔)📌 地址:灣仔軒尼詩道233號地下B舖🕐營業時間:11:30-21:00📍分店地區: 灣仔📝評價💬📢 超級抵食嘅burger👅個burger成個頭咁大🙈🙈🙈仲要勁抵食喺灣仔食burger可以$50就食到😆😆💛仲要係良心小店💛店舖雖然唔大但係入面都好闊落🤩🤩配料仲可以揀薯條/麥樂雞/薯角😋😋魚柳勁大塊🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️脆卜卜 加埋飲品超級抵💛💛💛 大推💛💛平日仲有下午茶時段🌟🌟🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅👅🏵抵食指數:💰💰💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️
💛黃店
🔱今次要介紹嘅食物就係位於灣仔!
📜” Burger Home (灣仔)

📌 地址:灣仔軒尼詩道233號地下B舖

🏵味道指數:👅👅👅👅
🏵抵食指數:💰💰💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

2021-05-08 774 views
食左2個套餐,2個人share食咁樣。都係澳洲和牛最好食。單買104,套餐價110.另一個餐係芝士煙肉漢堡, 煙肉唔crispy, 但漢堡都很好食,好食過金栱門多多聲。
食左2個套餐,2個人share食咁樣。
都係澳洲和牛最好食。
單買104,套餐價110.

和牛漢堡餐
和牛漢堡餐
2021-04-29 746 views
聽朋友講過依間burger幾好食下,就專登去試下,叫左個雙層芝士牛肉漢堡。個burger雖然唔算係好大好大份,但如果跟餐加埋個包就絕對食得飽。個包既牛肉好多汁好香,啲菜同蕃茄好新鮮。成個包既精華去哂個底到,所以第一啖咬落去已經覺得好好食。另外跟餐既薯條應該係即炸既,做到乾身、爽脆,唔咸。用餐空間都唔算窄,即使落左版都冇頂手既情況。P.S我係肥仔絕對絕對會再去試埋其他包餐牌上另有輕型份量既包,絕對岩哂唔大食既人。
絕對絕對會再去試埋其他包

餐牌上另有輕型份量既包,絕對岩哂唔大食既人。

雙層芝士牛肉漢堡
2021-04-29
$110 (Lunch)
雙層芝士牛肉漢堡
🥚🥚🐷灣仔手打牛肉漢堡另一選擇✨性價比:7/10🍳食物:6/10🌏環境:N/A🕺🏻服務:7/10💰是次消費:人均$51#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃漢堡————————漢堡包店開得成行成市,要挑選好味的店舖要多靠運氣和口碑,在灣仔區漢堡店林立,這次跟同事一起叫一家回購的外賣。🍔蘑菇手打牛肉漢堡 (蛋黃醬) ($51)麵包軟身,少少甜味手打牛肉偏乾,欠缺牛肉汁,大口吃能吃出牛味,可能是手打的關係所以肉偏鬆散,但可接受蘑菇無特別,加上沙律醬後反而帶點酸味🍔芝士手打牛肉漢堡 (茄汁) ($51)同事反映在芝士漢堡中,有一塊半融芝士,包夾層較乾,茄汁亦偏少🛍欣賞小店使用的包裝,包紙夠厚,又成功吸油,拿上手完全不會感到油脂沾手,而且使用的包裝袋內層有隔熱作用,成功保溫,但因此亦減低透氣度,令包容易變濕。根據同事回憶所說,上次外賣時包較厚身,而且多汁,頗為驚艷,所以這次才想回購。不知是因為質素下降問題,還是大量訂購 (13個),小店附送了兩包Kitkat給我們作零食呢。見他們的誠意和包裝的用心,下次還會再光顧的,希望下次可以訂到高水準的漢堡包吧。Burger H
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔

🍰食物分類: #蛋蛋豬吃漢堡
————————

🍔蘑菇手打牛肉漢堡 (蛋黃醬) ($51)
麵包軟身,少少甜味
蘑菇無特別,加上沙律醬後反而帶點酸味
蘑菇手打牛肉漢堡 (蛋黃醬)

🍔芝士手打牛肉漢堡 (茄汁) ($51)

附送kitkat

Burger Home @burger_home2.0
🚦灣仔軒尼詩道233號地下B舖
(灣仔站 A1 出口, 步行約4分鐘)
🕰營業時間:11:30 - 21:00 (星期日休息)
2021-02-27
2021-03-30 1126 views
我於30/3(二)中午時間到達餐廳,雖然外面已經要排隊,但既然要排隊就證明一定好味,所以才會有長長的人龍。先要買票,落order。我單叫了一個芝士素牛肉漢堡($63)。約等了5-10分鐘,素牛肉超厚,沒有味精或黑椒味,非常好吃,但略嫌芝士較少,幸好內裏有新鮮蕃茄🍅及生菜,十分脆口。👍🏻👍🏻雖然漢堡有點貴,但也是好吃的,也是良心店,值得一試💛十分搞笑的是,客人在吃漢堡,店主在休息期間吃面包🤣
雖然漢堡有點貴,但也是好吃的,也是良心店,值得一試💛
十分搞笑的是,客人在吃漢堡,店主在休息期間吃面包🤣
芝士素牛肉漢堡
2021-03-30
$63 (Lunch)
芝士素牛肉漢堡
  • 芝士素素牛肉漢堡
2021-03-27 818 views
大街旁嘅良心小店💛即叫即做 新鮮熱辣🍔一年前打好都出唔到post,一年後就出到,自由的可貴🧑🏻‍🚀今日寫果間係正大街隔離,應該見證咗唔少戰場,今日終於有機會去試😈入到去落咗order 比咗錢先揾位,再等佢送餐比你食☺️ 主賣漢堡包嘅一家小店,價錢大約$5x - $1xx 而且係包野飲嘅😇 開放式廚房令大家夠放心😂 而且即叫即整,上到嚟新鮮熱辣🤌🏻-🍔 #芝心牛肉漢堡 🍔 ($62)(7/10)牛肉漢堡有足夠厚度🍔 而且唔會太乾😇面包亦幾軟下,唔會死硬配埋蕃茄去解油膩,總體味道幾好💪.🐮 #蘑菇澳洲和牛漢堡 🐮 ($104)(7/10)唔係太食得出個漢堡嘅分別😂 可能品質唔係好好多掛😌不過個蘑菇汁好正,好creamy 仲有好多蘑菇肉😌而且面包亦都用咗唔同,今次果個有芝麻😂.🥓 #煙肉芝士薯條 🥓 ($38)(6/10)薯條有少少太淋,唔夠脆口🥲芝士份量都比較偏少,可以落更多令佢更cheesy😈總結來說 唔錯 可以一試🍔-🎈 灣仔軒尼詩道233號地下B舖平均傷害:$70好味值:7/10...

大街旁嘅良心小店💛即叫即做 新鮮熱辣🍔
入到去落咗order 比咗錢先揾位,再等佢送餐比你食☺️

🍔 #芝心牛肉漢堡 🍔 ($62)(7/10)
牛肉漢堡有足夠厚度🍔 而且唔會太乾😇
面包亦幾軟下,唔會死硬
配埋蕃茄去解油膩,總體味道幾好💪

🐮 #蘑菇澳洲和牛漢堡 🐮 ($104)(7/10)
唔係太食得出個漢堡嘅分別😂 可能品質唔係好好多掛😌
不過個蘑菇汁好正,好creamy 仲有好多蘑菇肉😌
而且面包亦都用咗唔同,今次果個有芝麻😂

🥓 #煙肉芝士薯條 🥓 ($38)(6/10)
薯條有少少太淋,唔夠脆口🥲
芝士份量都比較偏少,可以落更多令佢更cheesy😈

總結來說 唔錯 可以一試🍔
🎈 灣仔軒尼詩道233號地下B舖
平均傷害:$70
好味值:7/10
2021-03-02 1737 views
食burger唔一定要去連鎖店嘅😜小編今次終於有機會試下位於駱克道圖書館附近嘅本土漢堡店!平日午市堂食大排長龍😣大家亦都可以係openrice落單自取😉由於果日時間關係就嗌咗外賣 等咗10-15分鐘就有。芝心牛肉漢堡配料食材新鮮🍔生菜都係俾嫩嘅部分。牛肉漢堡好厚😋一開頭食唔太到芝士🧀係食到中間啲芝士爆晒出黎,超級滿足 芝士控必試!薯條粗身有咬口,可惜因為外賣關係淋咗啲 所以唔可以作準🧐趣樂雞炸粉唔厚 口感酥脆,意外地無點俾外賣影響口感。至於個沙律食得出啲牛肉好新鮮😚味道酸酸辣辣 幾開胃,而且超級多洋蔥 一打開蓋就好重洋蔥味🧅但老實講真係有啲貴🥺午餐黎講嘅話 揀番漢堡性價比會高啲。整體食物有水準 而且呢個價錢食到呢種質素嘅burger真係值得支持😳✨另外,個人覺得外賣真係有影響到食物口感 特別係薯條🍟之後有機會一定試多次堂食😤小編聽聞下午茶時段$3x就食到 齋聽已經非常吸引🤩大家不妨幫襯下 為黃色經濟圈出分力啦💛🌟 泰式牛肉沙律套餐 ($100)🌟 趣樂雞 (跟餐)🌟 芝心牛肉漢堡 ($62)🌟 薯條+熱美祿 (+$22)味道:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌗🌑📍灣仔軒尼詩道233號地下B舖

🌟 泰式牛肉沙律套餐 ($100)
🌟 趣樂雞 (跟餐)
🌟 芝心牛肉漢堡 ($62)
🌟 薯條+熱美祿 (+$22)

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌗🌑

📍灣仔軒尼詩道233號地下B舖
2021-02-25 994 views
今日放工獨自去食下午茶,又黎這間灣仔良心的漢堡小店店。先量體溫後點餐付款,就可以坐下等食每張枱都有醬料可以自己加味點了下午茶餐T3: 雙層芝士漢堡麵包連一杯飲品好快好有效率的服務,友禮快手送上了餐熱奶茶香濃又滑,不錯的提神飲品好靚的包裝,漢堡包好大個,包括2層的芝士、生菜、番茄、2層漢堡,麵包好鬆脆又厚身,好好味麵包配有牛油香,加上茄汁好開胃,喜歡配上爽脆生菜、番茄令整個感覺無咁油膩價錢合理,抵食又健康
今日放工獨自去食下午茶,又黎這間灣仔良心的漢堡小店店。
先量體溫後點餐付款,就可以坐下等食

每張枱都有醬料可以自己加味

點了下午茶餐T3: 雙層芝士漢堡麵包連一杯飲品
雙層芝士漢堡包

好快好有效率的服務,友禮快手送上了餐

雙層芝士漢堡包

熱奶茶香濃又滑,不錯的提神飲品

雙層芝士漢堡包

價錢合理,抵食又健康

2021-02-24
$44 (Tea)
  • 芝士手打牛肉漢堡
4款唔同口味嘅素包包喺肉肉餐廳出現🤩終於唔再係得大磨菇揀啦T_T
大磨菇出現嘅機率同黑松露意粉一樣高🥲.
🍔香脆素素魚柳漢堡($62)
入面塊魚柳就係平時食開嘅Gardein牌 無需多講🤣四款包都係配水蜜桃醬中間😇有蕃茄同埋生菜~配埋個醬就甜甜脆脆!
不過我就唔太鍾意包皮偏軟的包!鍾意脆口啲!.🧋🍟跟餐($20)
就會多份薯條同野飲!
薯條是粗薯!一出爐食冇得輸
但就得茄汁點~個人鍾意辣醬多啲hahahaha😙
總結:黃+素款包多=要去!.📍 Burger Home @burger_home2.0
灣仔軒尼詩道233號地下B舖.💰Total: $82味: 7/10抵:6.5/10
飽: 7.5/10.
我漢堡鮮子🐒將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家.#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #foodlove #greenfoodie #igfood #green #healthyfood #igers #foodie #igfood #burger #
4款唔同口味嘅素包包喺肉肉餐廳出現🤩
終於唔再係得大磨菇揀啦T_T
大磨菇出現嘅機率同黑松露意粉一樣高🥲
🍔香脆素素魚柳漢堡($62)
入面塊魚柳就係平時食開嘅Gardein牌 無需多講🤣
四款包都係配水蜜桃醬中間😇
有蕃茄同埋生菜~配埋個醬就甜甜脆脆!
不過我就唔太鍾意包皮偏軟的包!鍾意脆口啲!
🧋🍟跟餐($20)
就會多份薯條同野飲!
薯條是粗薯!一出爐食冇得輸
但就得茄汁點~
個人鍾意辣醬多啲hahahaha😙
總結:黃+素款包多=要去!
📍 Burger Home @burger_home2.0

灣仔軒尼詩道233號地下B舖
💰Total: $82
味: 7/10
抵:6.5/10
飽: 7.5/10

#vegetarian #vegan #veggie #vege #eatclean #plantbaseddiet #hkig #hkfoodie #foodlove #greenfoodie #igfood #green #healthyfood #igers #foodie #igfood #burger #漢堡 #yum #素食 #跑素 #美食 #健康 #香港素食 #素人跑灣仔 #黃店 #黃色經濟圈
2021-02-12 1169 views
灣仔想話呢間嘢食一啲都唔容易,但係要有一間有水準嘅餐廳出絕對係件難事。今日我就喺灣仔搵到一間有質素嘅漢堡包🍔餐廳。一去到門口,就見到好多餐牌貼咗起牆上面,包羅萬有,多到唔知揀咩好。😍係入到去聞到廚房傳出陣陣嘅香味。之後睇睇餐牌,有好多種嘅漢堡包種類。最後我揀咗一個芝士澳洲和牛漢堡同埋一個他他魚柳漢堡包👍🏼👍🏼 由於疫情原因,我哋要外賣去其他地方食。但係經歷過呢15分鐘路程之後,每啖我都依然感受到漢堡包既餘溫,可見本身係新鮮滾熱辣出爐🤤先講吓和牛漢堡包。每一啖都有和牛嘅肉汁,配上芝士嘅香味,同埋生菜嘅爽口感,令整個漢堡包都煥然一新。仲要個包選用左含有芝麻既包,令到口感同香味更加提升。整件事睇得出廚師有用心去配搭,抵讚👍🏼仲有他他魚柳包,佢哋將塊魚柳炸到又脆又香,配上生洋蔥塊🧅,帶比美國好豐富嘅刺激感。套餐我選擇炸薯條🍟同埋趣樂雞做小食。薯條粗身有口感,鹽既份量🧂落得啱啱好趣樂雞同平時食開嘅有啲唔同,漿粉明顯比其他餐廳少,唔會覺得Over! 仲要我焗住佢行15分鐘,都冇咩太大影響,依然香脆🤣整體來講,老闆親自招呼,誠意十足,態度又好🥰 食物方面絕對冇失望,每一啖都感受到廚師嘅心機,環境又

芝士澳洲和牛漢堡

他他魚柳包

整體來講,老闆親自招呼,誠意十足,態度又好🥰 食物方面絕對冇失望,每一啖都感受到廚師嘅心機,環境又潔淨。絕對係灣仔食漢堡包其中一個好地方😎
TakeAway
芝士澳洲和牛漢堡
他他魚柳包
2021-02-10 635 views
顧名思義這是一間專賣漢堡的店,漢堡的款式很多,除了漢堡也有炸魚、薯條、多士等小食。價錢也是豐儉由人,有美味的和牛漢堡,也有平價的輕型漢堡。我們二人同行,點了一個煙肉芝士牛肉漢堡、一個海陸空三堡,跟餐有罐裝汽水和薯條。煙肉芝士牛肉漢堡餡料豐富,牛肉漢堡肉汁豐富味道濃沃,跟煙肉配搭起來十分惹味,加上蛋黃醬跟bbq汁,讚。漢堡的麵包也是外脆內軟(曾經吃過一些漢堡店的麵包不是被醬汁沾到濕滴滴,就是被烤到乾硬),配搭起整個漢堡十分美味。海陸空三堡內有三款餡料:豬柳、雞扒和炸魚柳,疊起來很高,我是不可能一口試盡各種餡料,但也十分美味。配餐的薯條比一般快餐連鎖店的更有口感, 外脆內軟,溫度適中。而飲品是用罐裝汽水,比較衛生,而且質素穩定。
煙肉芝士牛肉漢堡套餐
海陸空三堡套餐
2021-02-04
$86 (Lunch)
煙肉芝士牛肉漢堡套餐
海陸空三堡套餐
2021-02-07 378 views
呢間位於灣仔軒尼詩道233號地下B舖,叫Burger Home,古名詩意食主打漢堡包🍔,款式種類超多,見快要離開呢區工作嘅我,呢個零月一於要來食返夠本先,今日叫左2個set 同同事share,一個磨菇澳洲和牛漢堡跟chicken nugget, 另一個煙肉芝士牛肉漢堡跟炸薯條🍟,兩個味道都好好味,真係食左返唔到轉頭,食burger 有煙肉蘑菇係最佳配搭👍🏻😋磨菇澳洲和牛漢堡+麥樂雞👍🏻煙肉芝士牛肉漢堡+炸薯條😋😋
磨菇澳洲和牛漢堡+麥樂雞👍🏻
煙肉芝士牛肉漢堡+炸薯條😋😋
2021-01-26
$120 (Lunch)
2021-01-07 1213 views
漢堡系列 – Burger Home🍔大街小店,受到遊行初期既影響🇭🇰不但無遷怒示威者,反而挺身而出💪🏿作為香港人的一份子,支持香港人🔥------------------------------環境: 開放式廚房,食客可以睇到製作過程👀抽風系統唔錯,唔會一大陣油煙味💨座位大約20個左右,食晏時間好大機會要排下隊D牆紙設計十分靚,大家可以去觀摩一下🌝------------------------------食物: 蘑菇手打牛肉漢堡+薯條+汽水 ($51+$20)份量十足,細嘴既朋友要注意了😗每份牛肉漢堡都堅持用手打方法🍔食得出鬆軟多汁,亦且調味岩岩好🧂蘑菇夠多夠香,食極都仲有,小編好鐘意薯條🍟即叫即炸,好熱辣辣,大家食時要小心呀------------------------------服務: 入店先量量體溫🔫之後落單再搵位,店員會直接送餐埋位😋同盡量地安排一齊坐,好熱心幫忙🥳------------------------------環境: 6.5/10食物: 7/10服務: 7/10地址: 灣仔軒尼詩道233號地下B舖人均消費: $80 - $150
漢堡系列 – Burger Home🍔
大街小店,受到遊行初期既影響🇭🇰
不但無遷怒示威者,反而挺身而出💪🏿
作為香港人的一份子,支持香港人🔥
環境: 開放式廚房,食客可以睇到製作過程👀
抽風系統唔錯,唔會一大陣油煙味💨
座位大約20個左右,食晏時間好大機會要排下隊
D牆紙設計十分靚,大家可以去觀摩一下🌝
食物: 蘑菇手打牛肉漢堡+薯條+汽水 ($51+$20)
份量十足,細嘴既朋友要注意了😗
每份牛肉漢堡都堅持用手打方法🍔
食得出鬆軟多汁,亦且調味岩岩好🧂
蘑菇夠多夠香,食極都仲有,小編好鐘意

薯條🍟即叫即炸,好熱辣辣,大家食時要小心呀
服務: 入店先量量體溫🔫
之後落單再搵位,店員會直接送餐埋位😋
同盡量地安排一齊坐,好熱心幫忙🥳

環境: 6.5/10
食物: 7/10