2024-03-30 89 views
今次到訪位於旺角嘅牛站🤩🌟 去食依間任飲任食嘅台式火鍋放題😋 裡面環境光鮮又新淨,地方位置都算闊落,齋睇都勁吸引😙🫶入到去坐低,第一時間梗係㨂返個靚湯底😍 我哋今次㨂咗香濃蕃茄豬骨湯,同埋餐廳推薦嘅龍蝦頭湯😋 蕃茄湯好清新又開胃,碌肉食就啱曬👍 龍蝦頭湯味道好濃郁好鮮美🤩 用黎碌海鮮真係一流🤭 叫完湯底梗係出去自助區巡個round😋 出面自助區都提供幾多款式嘅火鍋配料👍 經典嘅丸類、餃子、海鮮、蔬菜都有🤤 一旁仲有多款開胃前菜可以任拎👍 超級正😚 中央位置就有超多種類嘅醬油香料提供👍 客人可以自由配搭啱心水嘅醬料🤭 超級惹味😋 兩邊除咗有一整列飲品凍櫃,仲有新鮮果汁、珍珠奶茶,冷泡茶,仲可以任飲任酎三款酒品😚 超級有誠意😋 甜品款式都唔少👍 有奶凍、蛋卷、布甸、楊枝金露、芋圓甜品等等,仲有軟雪糕機同埋Haagen Dazs 提供😍 超爽😘 肉類主要透過QR code 落單,基本上豬牛羊雞樣樣齊👍 牛牛仲有好多唔同部位任你㨂😚 好豐富❤️ 除咗肉類,仲可以透過QR code 下單各款熟食炸物,全部即點即製,非常高質❣️ 依一餐真係食得好滿足😋 一定會再黎喲😍

依一餐真係食得好滿足😋 一定會再黎喲😍
2024-03-29 70 views
放假前夕,約了朋友食餐飽。近近地,來到旺角的「牛站(駅)麻辣火鍋放題」。 120分鐘火鍋放題,無論是火鍋湯底、餐前小食、丸類、蔬菜、飲品、甜品…等等,選擇多多。而餐廳環境寬敞、乾淨,坐得舒適。 😋是日選擇:$308元SRF美國極黑和牛片火鍋湯底有多款可供選擇,包括:牛駅秘製麻辣鍋、香辣牛骨沙嗲鍋、花膠雞鍋、滋補豬筒骨鍋、清甜椰子雞鍋、冬瓜瑤柱豬骨鍋、泡菜豬骨湯、香濃蕃茄豬骨鍋、藥膳牛骨鍋、龍蝦頭鍋…等等,可加48元轉鴛鴦湯底。 肉類:可用QR code下單,例如:SRF美國極黑和牛片、封門柳、美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片、西班牙豬五花片、花雕酒雞翼…等等。 最驚喜的,這裡還有乳鴿可選擇,很滋味!海鮮:海蝦、帆立貝、沙白、脆肉鯇片、海參...等等,全部均鮮味十足。 火鍋配料和自助區小食:蔬菜、午餐肉、響鈴、炸魚皮....等等,應有盡有。飲品:罐裝飲品、冷泡茶、花茶、清酒、啤酒,多到數不完。 甜品:Häagen-Dazs雪糕、伯爵茶奶凍、芝士蛋糕脆脆…等等,啱晒甜品控。 無限任食任飲,可以令大胃王既您,越吃越爽,完全停不下來!

😋是日選擇:$308元SRF美國極黑和牛片

飲品:罐裝飲品、冷泡茶、花茶、清酒、啤酒,多到數不完。

無限任食任飲,可以令大胃王既您,越吃越爽,完全停不下來!
2024-03-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
旺角大邊爐真係有大把選擇,單點既邊爐我地幾鍾意火鍋燃同快樂小羊,而任食既就冇咩話邊間特別鍾意,今次同男朋友想食多啲牛,就去咗試下呢間牛站既任食邊爐,我地平日𝟕點幾去到都已經好多人,不過好彩都幾快就有位~̣̩⋆̩*̣̩⋆̩✧ 𝐒𝐑𝐅美國極黑和牛𝐬𝐞𝐭 $𝟐𝟗𝟖湯底我地揀咗【秘製麻辣鍋𝐱滋補豬骨鍋】,麻辣鍋我地揀咗𝐁𝐁辣佢地麻辣鍋既辣油比較多,所以唔食得辣既朋友可能就要揀其他湯底喇~ 我地覺得呢個𝐬𝐞𝐭牛既質素都幾唔錯,我地𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞得比較多既係【𝐒𝐑𝐅美國極黑和牛】、【美國安格斯牛板腱】同【澳洲羊肉片】,極黑和牛係比較大片同油脂少啲既,而安格斯牛板腱既油脂就比較平均啲,雖然兩款牛都唔係𝐬𝐞𝐥𝐥油脂感,不過牛味就相對比較出!! 我地仲叫咗牛舌,因為平時打邊爐食牛舌都覺得比較靭,估唔到佢地既牛舌有少少厚度食落仲𝐤𝐞𝐞𝐩到幾爽彈,完全唔會靭,牛舌唔錯喔 (◍ ´꒳` ◍)海鮮我就鍾意佢地既海蝦🦐、帆立貝同竹笙釀蝦滑,海蝦都幾新鮮大隻,竹笙釀蝦滑呢個配搭都係第一次試,又幾爽彈(๑❛ᴗ❛๑) 佢地呢個𝐬𝐞𝐭仲可以叫啲小食,好似鹽酥雞同芝麻雞翼,都可以揀出去拎椒麻魚皮、麻辣豬耳、小龍蝦、甜品就有啲奶凍同𝐇𝐚𝐚

̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
✧ 𝐒𝐑𝐅美國極黑和牛𝐬𝐞𝐭 $𝟐𝟗𝟖

佢地呢個𝐬𝐞𝐭仲可以叫啲小食,好似鹽酥雞同芝麻雞翼,都可以揀出去拎椒麻魚皮、麻辣豬耳、小龍蝦、甜品就有啲奶凍同𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧-𝐃𝐚𝐳𝐬雪糕!!🍨
2024-03-22 114 views
店名: 牛站(駅)麻辣火鍋放題 地址: 旺角彌敦道601號創興廣場2樓旺角站E1出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5今次黎到牛站食120分鐘任飲任食台式火鍋放題🙌🏻佢哋湯底正宗台式風味,亦有多款台灣直送嘅火鍋配料同台式小食,掛住台式火鍋嘅大家一定要黎😍SRF美國極黑和牛片❤️❤️❤️❤️$298湯底揀左冬瓜瑤柱豬骨湯,材料豐富,真材實料😗 有滿滿冬瓜同瑤柱🥰牛肉最推介SRF美國極黑和牛片,比較有咬感😆入口嫩滑,充滿油香,油花分布平均,火鍋不敗之選🥳另外亦推介竹笙釀蝦滑、帆布貝、脆鯇魚片等,竹笙釀蝦滑口感爽口彈牙,必叫之選‼️帆立貝肉汁鮮甜🤩佢哋嘅小食有乳鴿、爆漿糍粑等,乳鴿好少見,爆漿糍粑軟糯香甜🥰外面自助區比普通火鍋放題多,有多款飲品火鍋配料選擇😆最後點少得水果同甜品,有士多啤梨🍓、哈密瓜🍈、西瓜🍉等多款選擇,哈密瓜十分清甜,甜品必食Häagen-Dazs,回本之選‼️有多款口味,隻隻味都咁好食😋仲有雪糕樣添🙌🏻
店名: 牛站(駅)麻辣火鍋放題

地址: 旺角彌敦道601號創興廣場2樓
旺角站E1出口,行2分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5

SRF美國極黑和牛片❤️❤️❤️❤️

帆立貝肉汁鮮甜🤩

外面自助區比普通火鍋放題多,有多款飲品火鍋配料選擇😆

2024-03-19 161 views
🥢胡椒豬肚湯🆗天氣轉冷揀咗胡椒豬肚湯湯底,驅寒一流😋。🥢牛肉、豬肉、羊肉🆙🥩美國極黑和牛片紋理分布平均,肉味香濃🥩西班牙栗飼豬五花肥瘦相間,油香十足🥩新西蘭羊卷肉冇羶味,必點之選👍🥢海鮮 🆗🦪蝦、帆立貝、蜆、青口、無骨魚片、蝦滑、手打墨魚滑、花枝滑所有海鮮都非常新鮮,海鮮愛好者絕對唔可以錯過😋。🥢自助食品和飲品🆗紫羽衣甘藍、豆苗、冰菜、芥末魚籽丸、芋泥貢丸、蛋餃、長形蟹柳、台灣香腸、鴨血、鹽酥雞、炸花枝丸都好值得encore🫢。🥢甜品🆗最鍾意都喺EKSELENCE脆皮雪條,軟雪糕同芋圓糖水🤤。

🥢胡椒豬肚湯🆗
天氣轉冷揀咗胡椒豬肚湯湯底,驅寒一流😋。

🥢牛肉、豬肉、羊肉🆙
🥩美國極黑和牛片紋理分布平均,肉味香濃
🥩西班牙栗飼豬五花肥瘦相間,油香十足
🥩新西蘭羊卷肉冇羶味,必點之選👍

🥢海鮮 🆗
🦪蝦、帆立貝、蜆、青口、無骨魚片、蝦滑、手打墨魚滑、花枝滑
所有海鮮都非常新鮮,海鮮愛好者絕對唔可以錯過😋。

🥢自助食品和飲品🆗

🥢甜品🆗
最鍾意都喺EKSELENCE脆皮雪條,軟雪糕同芋圓糖水🤤。

2024-03-19 150 views
今晚嚟到這間人氣熱爆火鍋店去滾😚Set B 早鳥價💰258 👈 七點半前離座SRF美國極黑和牛放題套餐120分鐘任飲任食當中包括自助吧有開胃冷盤 火鍋配料 炸物 甜品 水果 及 häagen-dazs雪糕😍自助飲品區 有冷泡茶 汽水 紙包飲品外💥多款酒精類🍻飲品梅酒🥃 清酒🍶 日本果酒 無限任飲 真係飲到飽食到爽😚《湯底》冬瓜瑤柱豬骨鍋👌《肉類》質素幾好 切得大片👍主攻美國極黑和牛 安格斯牛板腱 牛舌🐮乳鴿皇幾正😋必叫鴨血大件又嫰滑😚小食醬爆糍粑也不錯🤭記住唔好食咁飽 有甜品同任食 häagen-dazs雪糕呀~~💁‍♀️這間火鍋店 超多嘢食 基本上一次過食唔曬 要分開幾嚟食🤭

今晚嚟到這間人氣熱爆火鍋店去滾😚

必叫鴨血大件又嫰滑😚
小食醬爆糍粑也不錯🤭

2024-03-14
2024-03-19 140 views
朋友話有間高質台式火鍋放題想試,當然齊上齊落去探店,想不到一試難忘🤣🙌🏻🙌🏻。餐牌上有三個套餐可供選擇,中庸之道,我們選了中間$278 SRF 肩胛肉眼套餐,可以食120分鐘。期間限定:龍蝦頭鍋 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)首先,湯底令我們驚喜萬分,第一次見有成個龍蝦頭的湯底,我同朋友立即變成😍😍眼。而且蝦味濃郁,湯頭非常鮮甜美味,強烈建議大家必點‼️跟住進入瘋狂區域,全場超過130款美食及飲品,除咗自行掃碼點單,還有自助區包羅萬有的食物及飲品。坦白講,真是第一次,食物及飲品多到好難將所有打晒出來🤣🤣。我決定上載他們的餐單,然後我重點介紹我認為的美食🤣。<肉類>美國極黑和牛SRF (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)和牛片呈嫩嫩粉紅色,肉質非常漂亮。燙三至五秒,一啖入口,鮮嫩多汁,滿滿幸福感❤️。美國安格斯牛板腱中間有一點嫩筋,脂肪少但肉結實,口感不錯。美國肩胛肉肉質呈鮮紅色❤️油花分佈平均,牛味濃但有油脂的軟嫩口感,好食😋。<海鮮>多款選擇且鮮味十足,令人停不了口🤩。竹笙釀蝦滑(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)❤️超級好食❤️香嫩蝦滑,嚼勁十足,竹笙吸滿龍蝦湯汁,鮮香四溢,真的齒頰留香。帆立貝、沙白帆立

期間限定:龍蝦頭鍋 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

<肉類>
美國極黑和牛SRF (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
美國極黑和牛SR

美國安格斯牛板腱
中間有一點嫩筋,脂肪少但肉結實,口感不錯。

美國肩胛肉

<海鮮>
多款選擇且鮮味十足,令人停不了口🤩。

竹笙釀蝦滑(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

帆立貝、沙白
帆立貝大粒飽滿,沙白鮮嫩多汁,無比鮮美。

鮮蝦、鮮魷、界花墨魚
大件,新鮮甜美,口感爽脆 👍🏻。

花膠、海參
好少火鍋放題店有,驚喜度十足。切成一口大細,滑嘟嘟又彈牙,打火鍋都能美容養顏,女士們的最愛❤️。

<丸類及餃類>
超爆多款,大人細路都鍾意,店家極具誠意。

榴槤丸 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
外表看像蟹籽丸,但原來裏面裝滿滿滿的榴槤肉,一口下去,榴槤香味瞬間在口腔中爆發,絕對是榴槤粉絲的最愛😍。

企鵝丸
造型超級可愛,小朋友必定鍾意,口感紮實,打邊爐都可以如此有趣,真開心🤭。

蛋餃
皮薄但蛋味濃,內裏豬肉餡料超飽滿,好味!

台北鴨血
超大磚,出面是一塊塊,這裏是一磚磚🤩,打邊爐一流🙌🏻🙌🏻。

珍寶魚蛋及珍寶蟹柳
粒魚蛋真係超超超大粒,蟹柳真係超超超長,不會吃兩口就沒有,很是滿足。

<蔬菜>
款式非常多元化,還有一些很少見,總會滿足到你。

冰菜
晶瑩剔透,清爽又脆口。

紫色羽衣甘藍(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
第一次見,柔軟清甜,帶點點堅果味。

紫蘿蔔
切薄片,自帶清甜,非常有營養。

<熱食>
即叫即整,熱辣辣,勁好食。

乳鴿(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
炸得皮脆香口,有肉地且肉嫩多汁,好食🤤。

芝麻雞翼
呈完美金黃色,入口香脆👍🏻👍🏻。

漿爆糍粑(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
外層香脆煙靭,內有紅糖流心餡,軟嫩Q彈。

麻辣小龍蝦
鮮香麻辣,非常入味,可以過足後口隱🤭。

<甜品>
開啟了我第三胃,真的是放題甜品中的天花板。

榴槤大福(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
外皮口感煙韌,內裏果肉濃郁,榴槤味超香,encore 又encore,停不了手,食極都唔夠😂。

芝士撻
芝士味濃郁,口感非常綿滑❤️。

Haagen-Dazs
店家非常大方,是無限任食‼️你冇睇錯,完全覺得值回票價😂🙌🏻🙌🏻🙌🏻。

<飲品>
超級多元化選擇,除罐裝飲品,還有泡茶,酒類,珍珠奶茶,椰青水,自製港式奶茶等等。

高知縣柚子汽酒(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
火鍋,配啤酒是非常開心。但女孩子總是怕肥,這個汽酒剛剛好,帶點柚子汁,酸酸甜甜,非常好喝。@Big_Big_Foodie

美國極黑和牛SR
  • 乳鴿
  • 麻辣小龍蝦
  • 甜品
  • 海鮮
  • 美國肩胛肉
120分鐘任飲任食晚市火鍋放題一共有3款套餐選擇,分別在於所選的肉類,我們選了第二等級的套餐,性價比已十分高。餐廳佔地全層,晚市時間等候入座的人客擠滿店前,還好有預先訂座。店內環境寬敞整潔,座位大部分都是卡位,讓食客可舒適地慢慢吃。𓌉◯𓇋SRF美國極黑和牛片套餐 (星期一至四 $298/位)🍲湯底提供多款特色湯底,有辣有不辣。花心的可以像我們選鴛鴦鍋(+$48),一次滿足兩個願望。兩種湯底分別選了椰子雞及龍蝦頭鍋,一款清甜,另一款鮮甜。🥩肉類套餐的肉類包括SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片、手切封門柳、巴西牛脷、西班牙豬五花片、美國豬梅肉片和澳洲羊肉片,身為食肉獸最基本每款都要來一客。肉片都是偏薄切,油脂比例剛好,雪花紋理細緻均勻有序,呈鮮嫰的紅色,而且肉味濃厚。🦐海鮮類套餐亦提供不少高質海鮮,包括帆立貝、海蝦、沙白、沙鯭魚、青口等,全部新鮮亮麗,可惜用餐當日有好幾款已售罄。餐廳設有超大型的自助區,無限提供蔬菜、丸類、冷盤、熱盤、麵食、水果、醬料、飲料、甜品等,任飲任食的項目接近100款,令人目不瑕給。蔬菜款式多樣化,放於凍櫃自己取,最特別是連紫色羽衣甘藍、紫玉白菜、

🍲湯底

🥩肉類

🦐海鮮類

餐廳設有超大型的自助區,無限提供蔬菜、丸類、冷盤、熱盤、麵食、水果、醬料、飲料、甜品等,任飲任食的項目接近100款,令人目不瑕給。蔬菜款式多樣化,放於凍櫃自己取,最特別是連紫色羽衣甘藍、紫玉白菜、冰菜、水蓮都有。調味醬料超過20款,有點眼花撩亂。

🥤飲品除了有一般的罐裝、樽裝和紙包飲品供選擇,還有十分推薦餐廳自家製的波霸珍珠奶茶、洛神花茶、白桃烏龍、桂花烏龍等,亦有暖櫃供應暖笠笠的飲品,非常貼心。而酒精類有白酒、提子燒酌、梅酒、清酒等多款選擇,愛喝酒的朋友可以盡情暢飲。

🧁甜品有香港人最愛的Häagen-Dazs雪糕、韓國Melona雪條、北歐Ekselence 雪糕批、雀巢甜筒、各款新鮮水果、布甸、奶凍、乳酪等,還有自助軟雪糕機,不過吃完幾款雪糕和甜品已飽到不行,這次無緣試到。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿牛站(駅)麻辣火鍋放題 @beefstationmk
𖤣𖤥旺角彌敦道601號創興廣場2樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#牛站 #beefstation #麻辣火鍋 #火鍋放題 #火鍋 #任飲任食 #打邊爐 #珍珠奶茶 #台式 #旺角美食 #旺角 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #香港好去處 #食肉獸 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hkig #hotpot
2024-03-18 122 views
夜間去親12蚊店經過呢間🍲火鍋放題店,每次都見到好多人排哂隊等入座,今次終於到我排隊等食啦😆。佢個自助區範圍勁大好闊落,種類選擇好多😚,火鍋料、醬料、冷盤小食、熟食、飲品、甜品等等,最特別有得攞自家製珍珠奶茶🧋,可以自己斟清酒🍶,同埋唧軟雪糕🍦;另外,仲可以scan QR code📲落牛肉、海鮮等,冇漏單之餘仲好快送到~·「牛站麻辣火鍋放題」顧名思義出名食🌶️麻辣火鍋,但其實都仲有好多唔同湯底選擇,好似 胡椒豬肚湯🐖、龍蝦頭鍋🦞、金湯雞鍋🐓、藥膳牛骨湯🐂等,而我就揀咗🥥清甜椰子雞鍋喇,味道幾清甜,仲有好多椰子片同雞件😋,大家都不妨試下佢。·我今次我地食中間價位嘅🐃SRF美國極黑和牛片套餐($298),牛牛有得任食SRF美國極黑和牛片🥓、美國安格斯牛板腱🥩、美國牛肩胛片🐂、巴西牛脷托、澳洲羊肉片🐏、西班牙豬五花片、美國豬梅肉等,SRF美國極黑和牛同巴西牛脷托都係我favorite😍,和牛肉質柔軟,淥幾下就食得;而牛脷托肉質有彈性具咬口😋。·海鮮方面都幾多選擇,包括 帆立貝、鮮甜海蝦🦐、青口、大蜆、水魷魚🦑、墨魚滑、魚肚、脆肉鯇魚鮫🐟等,個人最喜歡脆肉鯇魚鮫,鮫位爽口彈牙😚,好好食!仲有魚肚
個人最喜歡脆肉鯇魚鮫,鮫位爽口彈牙😚,好好食!仲有魚肚係平時酒樓食雞扎嗰種,好厚身軟綿綿。
而小食最驚喜係有🦆炸乳鴿食,真係第一次!! 而芝麻雞翼同自助區嘅麻辣魚皮都係必食呀~
📍牛站(駅)麻辣火鍋放題
旺角彌敦道601號創興廣場2樓
2024-01-29
2024-03-17 109 views
天氣是凍時熱,今個禮拜又變返涼浸浸, 最啱就係打邊爐,朋友book了旺角的牛站,假期好好享受。 牛站地點真方便, 樓下咩車都有, 港島區過嚟一陣就到。真係好誇張只係六點鐘 ,已經帶批人士喺度等位, 好彩我哋一早book咗枱, 不過都要等一陣安排入座。 趁住空檔時間,偷偷地過咗去自助區下有咩食。首先係超多選擇嘅 蔬菜, 最特別嘅就係有 紫色羽衣甘藍,、彩色番茄仔、 淮山、新鮮蟲草花, 幾十種菜類, 見到都超興奮。 仲有大量角色各樣的丸類和菇類, 真係諗得到嘅都有。熟食熟食前菜嘅種類 都多到不得了, 各式各樣嘅泡菜 、生果 、小龍蝦、滷水牛肚。 鍾意甜品嘅應該會好興奮 , 木糠布甸、芒果布甸、牛奶布甸 、唔同種類嘅啫哩、豆腐花 、 杯裝 乳酪 、 蛋糕、 水晶果子、 大量雪糕雪條, 貴價häagen-dazs雪糕任食, 夾心雪條、新鮮自助軟雪糕、 彩色軟糖, 真係開心到不得了。真係未吃火鍋先興奮😃😃😃, 真係到入座嘅時候,選擇咗清潤椰子雞湯底, 配搭美國極黑和牛, 真係好突出到肉味嘅香濃, 另外羊肉味道都唔錯, 當然牛肉嘅性價比非常之高, 即點即到,完全唔會有拖單漏單。 所以我哋都係每次點

、 彩色軟糖, 真係開心到不得了。

真係未吃火鍋先興奮😃😃😃, 真係到入座嘅時候,選擇咗清潤椰子雞湯底, 配搭美國極黑和牛, 真係好突出到肉味嘅香濃, 另外羊肉味道都唔錯, 當然牛肉嘅性價比非常之高, 即點即到,完全唔會有拖單漏單。 所以我哋都係每次點兩碟, 食曬慢慢再點,惜食又環保。 除咗晚市人氣頂盛之外,店員推介 平日午市係任食四個鐘性,價比非常之高。 真係心思思想搵次試試 四個鐘嘅美味享受。

同行朋友見到任飲日本啤酒 、嘉士伯順滑 、日本果酒, 即刻心心眼超開心。 已經即場whatsapp朋友group約定下一次再來。

2024-03-16 111 views
之前經過好幾次創興廣場見到呢間打邊爐專門店,感覺非常吸引,因為經常見到門口都堆滿人。今日終於可以同朋友黎幫襯下,呢間餐廳佔地全層,空間好大,自助區整齊放左好多食物同調味料,食物種類好多,例如有兩種顏色既羽衣甘藍,唔同色既白菜,呢啲菜係其他邊爐店未必會有;飲品種類都好多,有梅酒同日本清酒飲,對於鍾意飲酒既人黎講真係更加吸引。打邊爐最重要都係肉類,肉類選擇都唔少,質素唔錯。係點餐既過程中都冇漏單嘅情況。
呢排天氣又凍番,又係時候打邊爐。位於創興廣場2樓的牛站火鍋。成層都係佢哋嘅。環境勁大,就連二人座位坐落都好闊落,座位同座位之間嘅間隔都好有私隱度。另外,120分鐘晚市放堤任飲任食,真係我見過自助區最多嘢食嘅火鍋放題。有三個不同價錢嘅套餐可供選擇,我揀咗中價位嘅套餐 - SRF肩胛肉眼 成人$298。入座後用手機掃二維碼落單,簡單方便。有多款湯底選擇。我揀左椰子鷄鍋,真材實料,有海底椰,紅棗及大大舊鷄件,湯底好濃好甜,唔使點醬都夠晒味。另外,自助區嘅食物、飲品、熟食、蔬菜選擇真係包羅萬有。🍹飲品款式有好多,有唔同嘅罐裝飲品、支裝茶飲、自家泡嘅茶飲、酒類(白酒,熱清酒)、熱羅漢果茶、椰青水、熱泡茶、特色罐裝飲品,連樽裝奶茶、珍珠奶茶及日本果味氣酒都有。真係好少可放題嘢飲都有咁多飲品選擇。吾怪得長期排晒長龍。🥩幾款牛肉都幾新鮮高質,每一款都好薄而且牛味濃。🥬各式丸類,芋絲,勁長條的蟹柳,蛋餃,凍豆腐,蟲草花,豬紅等等。蔬菜款式都多過其他放題店,我最鍾意嘅係水蓮。🦪海鮮方面大推帆立貝同埋沙白,真係勁新鮮。仲有竹笙釀蝦滑,好特別,外爽內彈牙。🍢手機落單有鹽酥雞、炸雞翼、乳鴿等。自助區都有好多款不

另外,自助區嘅食物、飲品、熟食、蔬菜選擇真係包羅萬有。

真係好少可放題嘢飲都有咁多飲品選擇。吾怪得長期排晒長龍。

🥩幾款牛肉都幾新鮮高質,每一款都好薄而且牛味濃。

🦪海鮮方面大推帆立貝同埋沙白,真係勁新鮮。
仲有竹笙釀蝦滑,好特別,外爽內彈牙。

🍢手機落單有鹽酥雞、炸雞翼、乳鴿等。自助區都有好多款不同嘅熟食可以拎,見到比較受食客歡迎嘅就係小龍蝦。

🍮 大推漿爆糍粑,炸到外脆內軟,一咬開入面係滿滿黑糖流出嚟。

甜品櫃都有吾少細杯裝甜品,伯爵茶奶凍同3.6牛乳奶凍都幾正!

🍦雪糕櫃都有多款雪條同埋雪糕可供選擇。

總括而言,太多野食試吾晒,飽到不得了。所以甘多人排隊是有原因的,大家黎之前記得book位啦!

✏️有加一服務費
2024-03-15 115 views
朋友介紹帶咗我地去左旺角嘅牛站火鍋打邊爐佢話呢間好抵食之餘仲有好多野食揀而且質素都ok一入到去就見到自助區有大量醬料可以選擇仲有唔同嘅餐前小食全部都好吸引唔少得特色火鍋料超長蟹柳平時買都好貴飲品櫃勁多選擇啊!冷泡茶、啤酒、果酒、汽水等等都一應俱全推薦⭐️特上牛小排⭐️竹笙墨魚滑⭐️炸乳鴿⭐️羽衣甘藍⭐️珍珠奶茶⭐️仙草芋圓👍🏻食材好高質值得推薦我地揀左椰子雞湯底之後仲加左椰子水代替湯底所以一路打邊爐湯底都唔會變淡!任食嘅配料全部上菜都好快而且無漏單嘅情況最推薦佢地嘅竹笙墨魚滑!!平時好少見竹笙索晒啲湯汁之後非常好味另外甜品都有好多選擇除咗有唔同牌子嘅雪糕雪條仲有Tiramisu、大福、台式仙草芋記得留肚食甜品!
朋友介紹

仲有唔同嘅餐前小食
全部都好吸引

唔少得特色火鍋
超長蟹柳平時買都好貴

飲品櫃勁多選擇啊!
冷泡茶、啤酒、果酒、汽水等等都一應俱全

推薦

👍🏻食材好高質
值得推薦

我地揀左椰子雞湯底
之後仲加左椰子水代替湯底
所以一路打邊爐湯底都唔會變淡!

任食嘅配料全部上菜都好快
而且無漏單嘅情況

最推薦佢地嘅竹笙墨魚滑!!
平時好少見
竹笙索晒啲湯汁之後非常好味

另外甜品都有好多選擇
除咗有唔同牌子嘅雪糕雪條
仲有Tiramisu、大福、台式仙草芋
記得留肚食甜品
2024-03-14 146 views
位於創興嘅火鍋放題,地點方便,叫咗中間價位嘅餐,$298兩個鐘飲食~湯底揀咗胡椒豬肚湯,有胡椒味但又唔會太辣,湯底好夠味基本上唔點醬油都可以,食到中間想搵啲豬肚嚟食吓, 點知俾朋友默默地食晒😂😂,應該佢覺得好食~試咗幾款牛肉,基本上之後係不斷encore美國安格斯牛板腱,好好食好有牛味又唔肥,肉質軟熟,海鮮就推介海蝦同帆立貝,兩者都大隻鮮甜,自助區其實好多嘢可以攞嚟食,丸類蔬菜類都好多款式,比較有印象嘅係竹笙蝦滑,第一次食呢個配搭~未試過食任食火鍋有乳鴿食😂😂,有驚喜個皮幾香脆,另外小龍蝦都好受食客歡迎,炸物仲試咗炸雞同炸雲吞,質素都幾好,必試嘅係醬爆糍粑,咬落去有黑糖漿爆出嚟,再飽都要order一件~飲品選擇夠晒多,清酒、梅酒、白酒呢啲都係任飲,最鍾意支裝嘅港式奶茶同台式珍珠奶茶~甜品淨係Häagen-Dazs雪糕任食已經冇得輸~ 呢間無論火鍋配料定熟食都非常多款式,真係好多嘢食,唔會試得晒,性價比高,朋友已經諗定要再約其他人嚟~

甜品淨係Häagen-Dazs雪糕任食已經冇得輸~

天氣凍凍地,最啱食火鍋!今次呢間真係可以encore再encore,兩小時任飲任食,性價比極高~  旺角【牛站】環境寬敞,坐得舒服,用手機點完野食,好快就上菜喇!部分食物也可到自助區任取,包括一些火鍋食材熟食,大家可以慢慢揀喇!飲品仲有超多選擇,淨係試唔同嘅飲品都試左好多轉。。。除一般嘅汽水和涼茶外,仲有自家製珍珠奶茶,更加意想不到係連日本梅酒和清酒都唔洗加錢就可以無限自助添飲!本身我對食火鍋時嘅飲品冇咩要求,但見到有咁多選擇都忍唔住試左好幾款,梅酒清甜易入口,珍珠奶茶好有台式風味,質素絕對唔hea~講吓個湯底,我地點左龍蝦頭鍋,味道鮮甜又香濃,令食材唔洗沾醬料都已經好夠味, 呢款咁正嘅湯底唔洗額外加錢㗎!套餐方面,呢度有3款選擇,最平$258/位,如果想食多啲牛同海鮮,可以揀$338嗰款,而我地今次就揀左中價嘅$298套餐任食,裏面嘅SRF美國極黑和牛火鍋食材都有勁多選擇,包括我地大愛嘅SRF美國極黑和牛片、安格斯牛板鍵、封門柳、牛肩胛片、巴西牛脷托,牛味濃郁,入口嫩滑,牛魔王見到都興奮!其他肉類包括:澳洲羊肉片、各式豚肉、雞肉和雞子,海鮮類有帆立貝、青口、沙白、魚肚、蝦、脆肉鯇、墨

其他肉類包括:澳洲羊肉片、各式豚肉、雞肉和雞子,海鮮類有帆立貝、青口、沙白、魚肚、蝦、脆肉鯇、墨魚,當中貝類最吸引我,鮮甜又冇沙~

竹笙釀蝦滑幾特別,好爽滑!仲有台北鴨血、台式餃子等!當然唔少得炸魚皮同響鈴啦!炸雲吞都好夠脆,醬爆糍粑會一試愛上,會爆醬的,好Q彈甜美,是很出色嘅甜品!自助區雪櫃仲有各式奶凍、布甸、芋圓、芝士撻等,仲有各式雪棒同哈根大司雪糕,咁吸引,唔食真係對唔住自己啊!

本來好想試乳鴿,可惜我個胃已經冇晒位喇!唯有等下次再試啦~ 呢個價錢嘅放題包左咁多款美食和飲品確實難得,睇嚟可能要嚟多幾次先可以試得晒!哈!

2024-02-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • SRF美國極黑和牛火鍋
  • SRF美國極黑和牛片