自從小編第一次在銅鑼灣品嚐過牛站以後就一直念念不忘, 這次終於有機會約友人一嚐旺角分店。就算近期的天氣回暖, 仍然無損香港人熱愛打邊爐的心情, 要吃牛站的話不論哪間分店, 都強烈建議事先預訂。小編和友人在星期五的晚上去吃牛站, 點了$308的套餐, 肉類的話可以任點SRF美國極黑和牛、美國安格斯牛板腱、封門柳、美國牛肩胛片、巴西牛脷托、澳洲羊肉片、西班牙豬五花、美國豬梅肉, 海鮮的話可以任點帆立貝、青口、海蝦、沙鯭魚、沙白等等, 當然還可以去自助吧自取火鍋配料, 包括冷盤、蔬菜、丸類、冷盤、熟食、甜品、飲品等等, 認真豐富, 種類很多, 相信每款淺嚐一件都已經滿肚腸肥。小編比較喜歡瘦的牛肉, 所以$308這個套餐很適合我們, SRF美國極黑和牛帶有少許油脂, 只要不要煮得過長時間其實很嫩口, encore了很多次。點沙白的話要小心, 有很多魚刺。自助吧的食材用料新鮮, 可惜當日並沒有糯米飯、蛇羹、牛肉羹, 只有白飯和魯肉, 魯肉很肥, 愛吃肥肉的人士應該很喜歡。整體體驗還是不錯, 覺得與價錢相配。但服務態度認真「趕客」, 先說晚市套餐可以吃120分鐘, 剛剛開始只吃了30分鐘左右店員就

整體體驗還是不錯, 覺得與價錢相配。但服務態度認真「趕客」, 先說晚市套餐可以吃120分鐘, 剛剛開始只吃了30分鐘左右店員就拿收據過來請你「Check單」,然後60分鐘左右就來問你「用什麼方式支付」, 變相就是催促你要找數, 然後90分鐘last order後就馬上來把火鍋和餐具收走, 120分鐘就站在你身後, 等你起身離座, 一旦離座就馬上收拾桌面。雖然明白這間餐廳很旺場, 但這樣的服務態度實在有損整體體驗, 希望可以改善一下。
2024-02-23
2024-04-04 1543 views
早就聽聞牛站火鍋放題很棒,結果這次和朋友來吃到哇哇地叫😂 位於旺角的牛站一家店就佔了廣場一層,座位也坐得很舒服不會逼 晚市放題2小時任食,手機下單的包括幾款牛肉( ),兩款豬肉,羊肉,海鮮則包括沙白,墨魚,鮮蝦,炸物,鮮蝦雲吞,乳鴿等等 而這些只是開場,餐廳有1/3區域是自助夾料區域,一眼望去真是哇哇哇,一排排冰櫃冰箱全是火鍋料,飲料和熟食,其中最矚目的當屬麻辣小龍蝦任食, 不用再北上吃辣小龍蝦,這裡麻辣鮮香的小龍蝦就能吃到過癮(說實話現在內地的小龍蝦也不便宜) 除此之外還有涼六款涼拌菜,以及丸子,豆製品,菌菇,主食,蔬菜等,應有盡有 飲品櫃亦佔滿了整面牆,有冷泡茶,汽水,紙包飲品,還有珍珠奶茶,另外一面還有新鮮飲品石榴汁,椰青水和雜果汁,還有幾款酒類飲品,超 豐富 終於介紹完火鍋料,餐廳有十幾款湯鍋,我們叫了藥膳牛骨鍋,非常好喝! 淡淡的藥膳味,一點也不膩😋 來香港想吃自助火鍋的話,請來這家,所有火鍋料都很好吃,除了牛肉外,推薦雲吞,竹笙蝦滑,鴨血等等,都太優秀了! !
早就聽聞牛站火鍋放題很棒,結果這次和朋友來吃到哇哇地叫😂
位於旺角的牛站一家店就佔了廣場一層,座位也坐得很舒服不會逼

2024-03-28 4157 views
每次去創興$12店都會見到牛站好多人等緊位🤩今次終於拉到朋友同我去食😎為食牛魔王表示無得輸💖7:30前離枱可以用$258就食到SRF美國極黑和牛片個套餐🥰湯底都有10幾款可以選擇,我地要咗好滋潤嘅清甜椰子雞鍋,食完都唔覺得熱氣😆美國極黑和牛片🌟大大片,厚薄適中,肉質嫩滑!美國安格斯牛板腱🌟中間有條彈牙嘅筋,肉味香濃!美國肩胛肉🌟油花豐富,肉質厚實!出邊個自助吧係我食過最多款食物嘅牛肉火鍋放題😍就連麻辣小龍蝦都有得食,蔬菜種類擺滿兩大個雪櫃,可以唔重複!丸類都有好多種,有年糕福袋、企鵝造型嘅墨魚丸、奶皇包味道嘅奶黃丸🥰飲品都仲厲害,有梅酒、清酒、啤酒、羅漢果茶、奶茶、咖啡、茶包、重點竟然有波霸珍珠奶茶🧋為咗食多幾碟牛肉,我梗係飲返佢地冷泡茶😎最後要預留時間食甜品呀,雪糕有Häagen-Dazs、另外牌子有益力多味同海鹽口味😚唔鍾意食一杯杯嘅仲有軟雪糕可以唧,仲有好多唔同嘅雪條!另外一邊甜品櫃有多款自家製嘅甜品,伯爵茶奶凍勁香茶香😌
每次去創興$12店都會見到牛站好多人等緊位🤩
今次終於拉到朋友同我去食😎為食牛魔王表示無得輸💖

美國極黑和牛片🌟大大片,厚薄適中,肉質嫩滑!

美國安格斯牛板腱🌟中間有條彈牙嘅筋,肉味香濃!

美國肩胛肉🌟油花豐富,肉質厚實!

出邊個自助吧係我食過最多款食物嘅牛肉火鍋放題😍

為咗食多幾碟牛肉,我梗係飲返佢地冷泡茶😎

唔鍾意食一杯杯嘅仲有軟雪糕可以唧,仲有好多唔同嘅雪條!
另外一邊甜品櫃有多款自家製嘅甜品,伯爵茶奶凍勁香茶香😌

• 美國極黑和牛片
  • 美國安格斯牛板腱
  • 清甜椰子雞鍋
2024-03-16 4152 views
打邊爐愛好者冇理由唔識牛站呢間火鍋店,好出名,因為性價比真係好高之餘,食材種類多又高質,呢日約左朋友黎旺角分店試一試。位置好方便,喺創興廣場2樓,唔洗等嗰架人龍長長嘅lift,扶手梯已經可以去到。 我地預約左7點半,平日,都坐爆哂,可見受歡迎程度極高。 可以用手機落單,非常方便,見有龍蝦頭湯,好特別,所以揀黎試一試。我地揀左2號餐($298@),係中間價位。實在太多好野食,講下特別印像深刻的。 湯底真係食到龍蝦味,好有驚喜,而且會配有菇。 SRF美國極黑和牛片,脂肪位相對少,肉味相對較濃,大大片。 美國安格斯牛板腱,肥少少,食落油脂好香口,而且肉質嫩滑。 西班牙豬五花片,肥瘦適中,煮耐左都唔會鞋,肉味甜。 鮮甜海蝦,好新鮮,而且好易離殼。 鮮甜沙白,冇沙,大大隻,而且非常鮮甜。 海參,打邊爐可以食海參都係第一次,爽口彈牙。 田雞脾,大大隻,係肉質最豐富的田雞部位,肉質嫩滑。 竹笙釀蝦滑,一向喜歡竹苼和蝦,二合一咁食都係第一次,原來都好夾,好爽口。 手包蝦肉雲吞,皮薄餡靚而且大大粒,充滿蝦肉。 乳鴿,打邊爐都可以食乳鴿,1/4隻份量啱啱好,皮脆肉嫩,好香口。 菜,種類選擇好多,基本生菜油

我地預約左7點半,平日,都坐爆哂,可見受歡迎程度極高。

實在太多好野食,講下特別印像深刻的。

湯底真係食到龍蝦味,好有驚喜,而且會配有菇。

SRF美國極黑和牛片,脂肪位相對少,肉味相對較濃,大大片。

美國安格斯牛板腱,肥少少,食落油脂好香口,而且肉質嫩滑。

西班牙豬五花片,肥瘦適中,煮耐左都唔會鞋,肉味甜。

鮮甜海蝦,好新鮮,而且好易離殼。

鮮甜沙白,冇沙,大大隻,而且非常鮮甜。

海參,打邊爐可以食海參都係第一次,爽口彈牙。

田雞脾,大大隻,係肉質最豐富的田雞部位,肉質嫩滑。

手包蝦肉雲吞,皮薄餡靚而且大大粒,充滿蝦肉。

菜,種類選擇好多,基本生菜油麥菜,仲有冰菜同羽衣甘藍。

甜品選擇好多,啱哂打完邊爐食,楊枝金露,榴槤大福等等。

麻辣小食,辣味好香口,很開胃。

自家制奶茶,香濃幼滑,鍾意飲奶茶就一定要試下。

食完真係會明白點解咁出名咁多客,食完好滿足,仲可以食兩個鐘,夠哂時間,而且上菜又快,冇漏過單。

2024-03-12
2024-02-29 4055 views
真係要抓住凍天氣嘅尾巴,趕快食多幾餐火鍋放題。友人之前食過呢間,今晚帶我去見識見識何謂”火鍋放題中的天花板”。佔地二樓全層,未入座先見到侍應不斷送食材及湯底,人客滿滿,好彩預先訂咗位。任飲任食120分鐘,三個套餐選擇,今晚係食中間價位 ($298) SRF美國極黑和牛片。入坐安頓好後就行出去拎飲品及”混醬”,有各類冷泡茶,汽水,特色罐裝飲品,連樽裝奶茶及日本果味氣酒都有。白酒,熱清酒,羅漢果茶,熱泡茶可以自己隨意酙特設炸物保溫箱,炸物配凍飲,爽呀。各式丸/腸類,芋絲,巨型蟹柳,蛋餃,凍豆腐,蟲草花,豬紅等整齊等候大家用手機掃二維碼落單,簡單方便。幾款特色湯底,有辣有唔辣,點選椰子鷄鍋,真材實料,有海底椰,椰子肉,紅棗及鷄件,椰香味甜。發現炸物小食類除咗外出自取外,可以點埋炸乳鴿,芝麻鷄翼及鹽酥鷄。  炸乳鴿每客係1/4件,同芝麻鷄翼一樣夠熱度,有驚喜呀。仲食緊隻鷄翼之時,火鍋食材已幾盤幾盤咁上枱。首先有美國極黑和牛片,夠大片。烚完後無咩走樣,肉質鬆軟。一啖一片夠滿足。試埋安格斯牛板腱,較少脂肪位,可以食多幾片。脂肪少唔會令佢入口變嚡,仲係細嫩口感。美國肩胛肉食起黎肉味仲出,仲有牛舌都有

白酒,熱清酒,羅漢果茶,熱泡茶可以自己隨意酙

特設炸物保溫箱,炸物配凍飲,爽呀。

烚完後無咩走樣,肉質鬆軟。一啖一片夠滿足。

試埋安格斯牛板腱,較少脂肪位,可以食多幾片。

脂肪少唔會令佢入口變嚡,仲係細嫩口感。

美國肩胛肉食起黎肉味仲出,仲有牛舌都有濃香牛舌味,私心推介。

海鮮類代表有帆立貝,蝦,青口及沙白,以冰粒保持鮮度。

仲有竹笙釀蝦滑,唔係咁多地方有得食,外爽內彈牙,仲係吸湯嘅恩物。

爽脆墨魚,水魷及鮮魷,全部係口感爽脆嘅代表。

蔬菜類款式多樣化,放於凍櫃自己取,特別如紫色羽衣甘藍及水蓮都有,打開咗對蔬菜類嘅眼界。原來紫色羽衣甘藍烚完係咁腍甜,有外貌亦有內涵。

食完主菜,其實已經飽到咩咁,但仍然要預留位置比甜品

各式雪條雪糕杯乃是基本野,不過都花多眼亂,哈哈..

仲有漿爆糍粑,一咬黑糖漿慢慢流出。

冰凍野唔岩食咩?!  又有各式甜品如奶凍,意式甜品,乳酪等。細細杯可以試多幾款又唔怕浪費,個人歡喜伯爵茶奶凍。

亦有生果類供應,此時只恨胃口唔夠大。

今次跟友人黎試新店,無論食物或飲品方面都多選擇,有D仲係無諗到會有嘅都有,難怪全店差唔多爆滿。
Type of Meal
Dinner
位於旺角創興廣場2樓的「牛站麻辣火鍋放題」,顧名思義,係一間主打麻辣火鍋的放題店🍲多款不同價錢及肉類的放題套餐可供選擇,定價適中👍🏻當晚我就揀咗SRF美國極黑和牛套餐餐廳面積好大,座位寬敞舒適,另外設有自助食品及飲品區域,供應多款冷盤、小食、水果、火鍋醬料&配料、特色冷熱飲品、甜品及雪糕另外仲可以用手機電子落單,點選火鍋肉類及熟食。台式鹽酥雞及雞翼都好出色👍🏻牛站秘製麻辣鍋 拼 滋補豬筒骨鍋加$48可以選擇鴛鴦鍋,當然要必點餐廳招牌秘製麻辣鍋啦!麻辣鍋揀咗小辣,香辛麻辣,越食越過癮!滋補豬筒骨鍋以新鮮豬骨熬製而成,湯頭好濃郁,滋潤養顏美國安格斯牛板鍵肉質偏瘦,有咬口,肉味濃郁,高質素西班牙豬五花片豬腩肉肥瘦層層相間,分布均勻,豬肉味香甜濃郁美國SRF肩胛肉眼肩胛肉眼有更多的大理石花紋,肉質嫩滑,牛味香濃美國極黑和牛SRF擁有和牛的細緻油花,口感軟嫩,牛肉味濃厚雲吞、花膠、火鍋配料,樣樣都好好食
位於旺角創興廣場2樓的「牛站麻辣火鍋放題」,顧名思義,係一間主打麻辣火鍋放題店🍲多款不同價錢及肉類的放題套餐可供選擇,定價適中👍🏻當晚我就揀咗SRF美國極黑和牛套餐

牛站秘製麻辣鍋 拼 滋補豬筒骨鍋

加$48可以選擇鴛鴦鍋,當然要必點餐廳招牌秘製麻辣鍋啦!

麻辣鍋揀咗小辣,香辛麻辣,越食越過癮!

滋補豬筒骨鍋以新鮮豬骨熬製而成,湯頭好濃郁,滋潤養顏

美國安格斯牛板鍵

肉質偏瘦,有咬口,肉味濃郁,高質素

西班牙豬五花片

豬腩肉肥瘦層層相間,分布均勻,豬肉味香甜濃郁

美國SRF肩胛肉眼

肩胛肉眼有更多的大理石花紋,肉質嫩滑,牛味香濃

美國極黑和牛SRF

擁有和牛的細緻油花,口感軟嫩,牛肉味濃厚

雲吞、花膠、火鍋配料,樣樣都好好食
3 day(s) ago 0 views
牛站(駅)麻辣火鍋放題(旺角)120分鐘無限任飲任食有幾款唔同既餐可以選擇,各有特色。我哋就揀咗2號SRF美國極黑和牛片餐7:30前離座仲有優惠。放低即刻揀個靚湯底先冬瓜瑤柱豬骨湯落足料湯底鮮味。好快手已經嚟咗啲火鍋配料啦!SRF美國極黑和牛片美國安格斯牛板腱兩款牛肉既牛味都好濃口感食落各有特色。乳鴿王有驚喜 外皮脆香肉質嫩口。再叫咗啲海鮮類食吓田雞髀肉質鮮甜肥肥髀好正。海蝦爽口彈牙蟲草花、淮山健康又美味。鹽酥雞、醬爆糍粑甜品雪糕都有好多款
牛站(駅)麻辣火鍋放題(旺角)
120分鐘無限任飲任食
有幾款唔同既餐可以選擇,各有特色。
我哋就揀咗2號SRF美國極黑和牛片餐
7:30前離座仲有優惠。

放低即刻揀個靚湯底先
冬瓜瑤柱豬骨湯
落足料湯底鮮味。

好快手已經嚟咗啲火鍋配料啦!

SRF美國極黑和牛片
美國安格斯牛板腱
兩款牛肉既牛味都好濃
口感食落各有特色。

乳鴿王
有驚喜 外皮脆香肉質嫩口。

再叫咗啲海鮮類食吓

田雞髀
肉質鮮甜肥肥髀好正。

海蝦
爽口彈牙

蟲草花、淮山
健康又美味。

鹽酥雞、醬爆糍粑

甜品雪糕都有好多款

今次慶祝同事生日揀咗去呢一間打邊爐,叫咗no.2價錢嗰個套餐,呢個套餐都有包埋乳鴿,佢啲乳鴿好好食好香,拍得住平時酒樓嗰啲味道😍好有驚喜。火鍋湯底揀咗麻辣湯,辣辣地好正,呢一個套餐嘅牛肉都好靚😍唔會好肥,我哋四個人起碼食咗10碟以上😋另外好鍾意食佢嘅配料有花膠、竹笙蝦滑、田雞、鴨血、蜆,仲有好多款都好食😋而出面仲可以拎唔同嘅飲品,同埋自選一啲丸類、菜類、麵類嘅嘢食,好多花款揀😍下次一定會再嚟!
  • 美國肩胛肉
4 day(s) ago 0 views
今日同朋友去旺角牛駅打邊爐。我哋叫左個瑤柱花膠雞鍋,除左有瑤柱和花膠搭配嫩滑的雞肉,仲有杞子,粟米,所以湯底特別鮮美濃郁。海鮮方面,我哋叫咗沙白、甜蝦,脆肉鯇魚片、墨魚、帆立貝和海參等。海鮮食材全部都好鮮甜,鯇魚片夠彈牙,值得一試👍🏻旺角牛駅同時提供多種高質素的肉類選擇,如牛肩胛片、封門柳、澳洲羊肉片、美國黑和牛片、安格斯牛板腱和豬五花肉等。睇得出係經過精心挑選和處理,每一款都嫩滑和鮮美。我最鍾意佢既封門柳,牛肉味足又唔會肥😋熟食方面,呢度有麻辣小龍蝦、午餐肉、油炸鬼和乳鴿等,可惜食得太飽😅無叫到乳鴿。朋友出去拎左啲丸同菜,有一款黃色既丸有笑哈哈😄圖案,淥完黎食先知原來入面係流心奶黃,又幾得意。我從來未食過甜嘅丸,如果大家有興趣都可以試一試😆呢度既飲料和酒精飲品都好齊,果汁,豆漿,啤酒,清酒,甚至乎係珍珠奶茶,呢度都應有盡有。甜品方面,除咗有Häagen-Dazs雪糕,仲有其他雪條,蛋糕,乳酪,泡芙等等。無論你喜歡丸類,海鮮、肉類、熟食還是甜品,呢度都滿足到你。如果想黎打邊爐,建議大家提早預約,因為我去當日walk in既人要排隊等好耐😊
今日同朋友去旺角牛駅打邊爐。

4 day(s) ago 0 views
又到咗開冷氣打邊爐嘅季節,幫襯呢一啲價錢任飲任食嘅放題火鍋,性價比真係好高!!我哋今日嚟到牛站(駅)🐮 叫左SRF肩胛肉眼套餐,每位價錢只係$298,計埋加一服務費 $350就有找啦!!非常抵食😍😍😍湯底方面,見佢哋有好多款湯底都幾吸引,於是就決定加$48要鴛鴦湯底,試多一款湯底!最後就揀咗牛站秘製麻辣鍋🌶️ 同埋 清甜椰子雞鍋🐔,麻辣鍋麻辣味都算足夠,對比起香港好多火鍋店,算做得好👍🏻椰子雞湯就可以聞到清甜嘅椰子味,呢個湯底我都飲咗一碗🙈🙈食物方面,各款雞牛羊豬海鮮🐔🐮🐑🐷🦐都係任食,全部掃code落單就可以,出面嘅火鍋配料,略略數過起碼有60款,全部樣睇落都好精神,而且refill速度好快!✅✅打完邊爐,仲有五至六款嘅水果同埋十幾款雪糕雪條可以選擇,水果除咗西瓜哈密瓜呢啲選擇之外,我當日去仲有天桃、楊梅等等,都幾有特色㗎!😍😍

牛站.豐盛多彩的放題之選去食打邊爐放題,識揀一定係訂牛站牛站的位置好方便,旺角MTR行幾分就到而且佔據全層,開放式自助區真的令人心心眼中意店子的貼心圍裙自取,調味料幾十款甜品區、飲品區、雪糕區永遠充實今次發現了新品種的水果味啤酒有柚子、有蜜桃都好好飲呢今次先食雪糕、甜筒與豆花因為有想食甜的衝動所以以甜品開胃打底湯底點了椰子雞非常香濃的清湯滿滿的椰子味一飲就是用料純正肉肉鮮香牛味濃主推美國極黑和牛SRF與美國安格斯牛板腱前者油香重,後者肉味濃全部都很好吃最重要是有日式麻醬與港式自製混醬麻辣甜香都有非常好食新鮮的海鮮更要多點蝦子、扇貝、海參都必食有一款竹笙釀蝦膠又爽又脆不錯吃我見到有客人拎了一大碟牛百頁看來很不錯,於是又拎幾件果然是爽口入味新鮮果位客人認真識食!有款熟食一定要點全世界來牛站都會食的就是乳鴿!即點即製,熱辣辣上台同場加演炸雞翼!脆到一個點,係上上之選!牛站旺角彌敦道601號創興廣場2樓電話號碼 31882660 31882661#beef#汽水#beer#牛站#珍奶#steak#seafood#yummy#wine #coffee#food #foodporn #instaf
牛站.豐盛多彩的放題之選

去食打邊爐放題,識揀一定係訂牛站
牛站的位置好方便,旺角MTR行幾分就到
而且佔據全層,開放式自助區真的令人心心眼

中意店子的貼心
圍裙自取,調味料幾十款
甜品區、飲品區、雪糕區永遠充實

今次發現了新品種的水果味啤酒
有柚子、有蜜桃
都好好飲呢

今次先食雪糕、甜筒與豆花
因為有想食甜的衝動
所以以甜品開胃打底

湯底點了椰子雞
非常香濃的清湯
滿滿的椰子味
一飲就是用料純正

肉肉鮮香牛味濃
主推美國極黑和牛SRF與美國安格斯牛板腱
前者油香重,後者肉味濃
全部都很好吃

最重要是有日式麻醬與港式自製混醬
麻辣甜香都有
非常好食

新鮮的海鮮更要多點
蝦子、扇貝、海參都必食
有一款竹笙釀蝦膠
又爽又脆
不錯吃

我見到有客人拎了一大碟牛百頁
看來很不錯,於是又拎幾件
果然是爽口入味新鮮
果位客人認真識食!

有款熟食一定要點
全世界來牛站都會食的
就是乳鴿!
即點即製,熱辣辣上台
同場加演炸雞翼!
脆到一個點,係上上之選!

牛站

#steak
#seafood
#yummy

#wine #coffee
#food #foodporn #instafood #amazing
#sweet #fresh #tasty #delish #eating
#foodpic #相機先食 #eat
#hungry #foodgasm
#好味 #love #follow4follow
#tbt #happy #cafe
#desert
5 day(s) ago 0 views
落左場雨天氣又涼涼地,去打邊爐最啱,去左牛站點個瑤柱花膠鷄鍋,啖啖花膠好滋味😌 打邊爐最緊要混醬,醬油區有數十款味醬任君調配,最近仲多咗青桔仔,加埋醬油酸酸地好開胃又解膩,自助區食物選擇豐富,全部任食手機落單肉類選擇包括美國牛肩胛片、封門柳、安格斯牛板腱、巴西牛脷托、極黑和牛片、澳洲羊肉片和美國豬梅肉片,各具特色。海鮮類選擇同樣豐富,如海參、脆鯇魚片、沙白、海蝦、帆立貝等。去牛站打邊爐,都必食紅燒乳鴿,熱辣辣皮脆肉嫩。飲品選擇非常豐富:暖櫃飲品,飲品機,白酒,燒酌,清酒等等…鍾意飲酒嘅人啱哂食飽飽當然要食個甜品作總結,款式多到數唔晒,最愛haagen-dazs雪糕同榴連雪糕

去牛站打邊爐,都必食紅燒乳鴿,熱辣辣皮脆肉嫩。

2024-05-08
Type of Meal
Dinner
2024-05-14 0 views
牛站放題,一向口啤甚好,同意極了!再度N次光顧,質素還是令人滿意!火鍋湯底也非常重要,點了咸菜胡椒豬肚湯,先飲兩碗熱身一下,滿滿的胡椒味,很喜歡 💕自取食材,選擇甚多,水果、餐前小食、火鍋副食品,有系統的排得滿滿 😍😍😍最愛的兩款醬料,是XO醬及炸紅蔥頭,真心想說,沒幾間火鍋店有提供 😍🥰😍🥰😍蔬菜隨便取了一些,以冰菜、松草花比較少見,滾一滾冰菜,又爽又滑,好味道!保温箱放熱食、脆品,保温保脆,有誠意 👍👍 。響鈴、炸午餐肉、魚皮及油炸鬼,都是喜歡的,每款一、兩件,已經一大碟 😂😂火鍋主角靚靚牛肉,目測艷麗鮮紅,肥美肉嫩 😋😋連和牛都是任食,不只是提供頭輪享用,認真好!滾一滾即可,夠薄易熟,點一下沙嗲醬,人間美食 😋😋飲品無限供應,最愛牛站的冰泡白桃烏龍茶,白桃香茶味夠,無糖都好好飲 🥰🥰無限任食的Häagen-Dazs 雪糕,是永恒的賣點,今晚嘆了焦糖餅乾🍪味,餅味香,又甜又凍,大愛🥰🥰🥰

保温箱放熱食、脆品,保温保脆,有誠意 👍👍 。

火鍋主角靚靚牛肉,目測艷麗鮮紅,肥美肉嫩 😋😋

連和牛都是任食,不只是提供頭輪享用,認真好!

滾一滾即可,夠薄易熟,點一下沙嗲醬,人間美食 😋😋

2024-05-10 0 views
夏天仍然要打邊爐!今次同朋友嚟到旺角牛站,兩個鐘任食邊爐,有牛有海鮮有熟食同大量飲品,最後仲有甜品!都幾抵食㗎!食物refill得好快,而且數量有好多,每樣試少少都夠晒飽!呢度落單用手機QR code好方便,而且樂園單好快就送到!啱晒餓底嘅我哋!今次我哋嘅餐有得食S R F美國極黑和牛片,份量好大片!食落啖啖肉好有口感!而且牛肉味好濃,油脂味豐富,淨係食呢一碟都抵呀!仲有得任叫添!場內有自助區仲有好多種配料,麻辣小龍蝦、台式小食、丸類、蔬菜、飲品等,而估唔到酒都有得任飲喎!清酒、梅酒、啤酒任飲!啱晒酒鬼好多選擇~今次湯底叫咗椰子雞鍋,同沙嗲麻辣鍋,湯底好多材料,椰子味好香,都有好多雞塊喺入面!沙嗲好香花生味,又唔會太辣!夏天食一清一濃湯底好好味!唔好唔記得仲有Haagen-Dazs雪糕甜品!有三款味,總有一款啱你!仲有其他布甸、仙草芋圓、蛋糕,食完飽到捧住個肚走!

其實一直以黎都好好男經理都好好 要讚既男帶位職員 同大多數員工都好好有禮貌會帶位 會請問可唔可以收走咁食左好多次 不過一直都係8:30後食入位已經特別果位女職員 企位 問極都唔理一問男職員立即入到場今日提早收工去食 就真係好受氣我地已經係叫最貴果個餐 lv318:21入座 1905吹埋單都無所謂啦 可能真係想收左錢先驚走數.!但有個女性職員 中短頭髮 !啲態度好到不得了 仲要自己寫手提電話好趕好趕都無所謂啦 可能真係趕(當時唔係爆場)唔該 客氣 禮貌一啲都無比完錢之後仲命令式語氣叫你 碌野行到埋黎:黑哂面)仲有舊魚 你碌埋佢啦!哼!好似小左我地隻碟做唔到生意咁..半個鐘吹一次臨最後半個鐘仲要趕客咁 仲有夠鐘半個鐘呀你地!好似啲客磨時間咁 但我仲有半個鐘最後好啦 仲超過30分鐘想叫隻乳鴿食啦去到走 隻乳鴿都未嚟.....應該隻乳鴿仲捉緊 半個鐘都未到但其他枱有...最後成肚氣咁走我仲要安慰同枱既人唔好嬲...希望貴公司 會單獨管理下呢位中短頭髮 收錢收碟既女下屬啦..一粒老鼠屎影響哂成間公司..係味仲值得留低呢?比8舊水買難受..雖然依家做生意好難但最起馬既禮貌應該有掛寧願你唔出聲 好過
其實一直以黎都好好

我地已經係叫最貴果個餐 lv3
18:21入座 1905吹埋單
都無所謂啦 可能真係想收左錢先
驚走數.
!但有個女性職員 中短頭髮 !
啲態度好到不得了 仲要自己寫手提電話
好趕好趕
都無所謂啦 可能真係趕(當時唔係爆場)
唔該 客氣 禮貌一啲都無
比完錢之後仲命令式語氣叫你 碌野
行到埋黎:黑哂面)仲有舊魚 你碌埋佢啦!哼!
好似小左我地隻碟做唔到生意咁..
半個鐘吹一次
臨最後半個鐘
仲要趕客咁 仲有夠鐘半個鐘呀你地!
好似啲客磨時間咁 但我仲有半個鐘
最後好啦 仲超過30分鐘
想叫隻乳鴿食啦
去到走 隻乳鴿都未嚟..
...應該隻乳鴿仲捉緊 半個鐘都未到
但其他枱有...
最後成肚氣咁走
我仲要安慰同枱既人唔好嬲...
比8舊水買難受..雖然依家做生意好難
但最起馬既禮貌應該有掛
寧願你唔出聲 好過你命令語氣對啲客

我唔係岐視呢位可能有特別需要既女職員 但希望佢既位置 搵個岩佢既職位啦..
過度活躍 心急過份緊張 命令式 ...真係好惡頂 。。

我入場之前上一張枱 6個人
佢又係要問男職員先識開單入座咁..
無論 入座 帶位 收菜 收錢 收錢後既態度都勁有問題...
2024-05-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)