2024-04-10 213 views
之前食過觀塘分店覺得唔錯,今次嚟旺角呢間食,空間都幾大下,係common area 拎食物飲品的時候唔會覺得好迫。叫了鴛鴦鍋-小辣牛駅秘製麻辣鍋及藥膳牛骨鍋,推薦藥膳牛骨鍋,食物完全吸哂藥膳味,唔洗點醬料,岩曬食開淡口味嘅人。話明牛站當然重點食牛肉,套餐包了美國牛肩胛片、封門柳、美國安格斯牛板腱、SRF美國極黑和牛片,個人最鍾意和牛片,大大塊而且好滑好香牛香味。呢到另一重點係可以食乳鴿王,size唔會好大,岩曬想試少少嘅我,調味剛剛好唔會好咸,推薦。係common area 可以拎配菜、雪糕、飲品等等。個人幾鍾意啲雪糕,因為同出面放題任食嘅選擇有少少唔同。而且呢間有日本柚子酒,但觀塘個間無。

2024-04-09 170 views
𓊈牛站𓊉絕對係入選我呢一年最喜愛火鍋放題🥺無論係旺角或尖沙咀分店,我起碼食咗最少10次😆配料多選擇之餘,每款亦有特色,重點係有我最愛嘅珍珠奶茶,唔係死甜嗰隻👍🏻.絕對係超超超推介‼️😍.湯底有成10款湯底選擇,花膠雞鍋、椰子雞鍋、藥膳牛骨鍋、龍蝦頭鍋⋯⋯真係每款都想試!.我今次揀咗藥膳牛骨鍋,藥膳味超濃郁,是我喜歡的味道.▪️美國肩胛肉超正,重牛香😍食唔停口▪️連平時最普通的丸類,入面好多都有餡,超惹味▪️ 珍珠奶茶🧋珍珠超超彈牙,奶茶唔會太甜,好啱口味👍🏻▪️ 雪糕🍦Häagen-Dazs 雪糕、雲呢嗱雪條,全部都好正😊
絕對係超超超推介‼️😍
我今次揀咗藥膳牛骨鍋,藥膳味超濃郁,是我喜歡的味道
▪️美國肩胛肉超正,重牛香😍食唔停口
▪️連平時最普通的丸類,入面好多都有餡,超惹味
▪️ 珍珠奶茶🧋
珍珠超超彈牙,奶茶唔會太甜,好啱口味👍🏻
▪️ 雪糕🍦
Häagen-Dazs 雪糕、雲呢嗱雪條,全部都好正😊
  • 麻辣小龍蝦
  • 美國肩胛肉
  • 珍珠奶茶
牛站係近來我既大愛,因為性價比非常高,人均258起 就能任吃120 分鐘!.牛站有三款套餐,我選了中規中矩的SRF美國極黑和牛片套餐。選好了套餐就可以用手機落單,配料超級多,自助區還有很多熱食。飲品選擇非常多,清酒更是任飲。鍋底有很多選擇,特別推介藥膳牛骨鍋和椰子雞鍋,湯頭味道濃郁,特別是藥膳鍋。以下是幾款我特別推介的食物:.🔹美國安格斯牛板腱🔹肉味濃,脂肪少,多吃也不會膩.🔹西班牙豬五花片🔹爽口彈牙.🔹肩胛肉🔹肉質軟腍,油脂較多,很推薦的一款肉.🔹麻辣小龍蝦🔹非常入味,麻辣惹味.🔹海鮮🔹沙白蜆鮮甜,蝦彈牙,墨魚爽口

🔹美國安格斯牛板腱🔹
肉味濃,脂肪少,多吃也不會膩
🔹西班牙豬五花片🔹
爽口彈牙
🔹肩胛肉🔹
肉質軟腍,油脂較多,很推薦的一款肉
🔹麻辣小龍蝦🔹
非常入味,麻辣惹味
🔹海鮮🔹
沙白蜆鮮甜,蝦彈牙,墨魚爽口
2024-04-06 197 views
呢間野我真系祝您生意興隆🙂由入座個一刻前台態度已經十分之惡劣到差5多食飽,準備走既時候啲侍應態度簡直系一流,冇得頂🙂我系一個長期反應遲鈍既人就算人地態度差,我都隔幾分鐘先反應到,先會嬲既人竟然個侍應態度差到,一講完個句野我9秒9擰翻轉頭話佢請我都5會再食😊
呢間野我真系祝您生意興隆🙂
由入座個一刻前台態度已經十分之惡劣
到差5多食飽,準備走既時候
侍應態度簡直系一流,冇得頂🙂
我系一個長期反應遲鈍既人
就算人地態度差,我都隔幾分鐘先反應到,
先會嬲既人
竟然個侍應態度差到,一講完個句野
我9秒9擰翻轉頭話佢
請我都5會再食😊
2024-04-06
就算天氣熱都阻唔到我打邊爐嘅心癮🙌🏻今次黎到旺角「牛駅」打邊爐,平日夜晚黎都好多人😆不過價錢幾合理,簡咗$298 SRF美國極級和牛片全餐✨呢度地方大,環境好舒服😆重點係好多好多食物選擇,涼拌小菜、火鍋醬料、熟食、飲品同甜品都係非常多!火鍋配料例如丸類同蔬菜都有十款以上👍🏻👍🏻特別要讚嘅佢地keep到好乾淨同refill嘅速度都好快!─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*🍲花膠雞鍋湯底入面真係有花膠喺度,絕對係真材實料,養顏又夠補,重點係唔太油膩👍🏻用QRcode落單,第一時間即刻點一轉肉類🔸美國極黑和牛SRF、牛板腱、美國牛肩胛肉、西班牙豬五花同澳洲羊肉片✨和牛大大塊,大約2-5秒食得,油脂唔算多,肉質好嫩,牛味濃郁😍肩胛肉好有咬口🥩另外有得order海鮮✨大蝦同沙白非常鮮甜,水魷魚、脆鯇魚片都可以試試!熟食除咗出邊有得拎,都有小量係有得order😆我叫咗幾次芝麻雞翼同鹽酥雞,非常脆口仲要好juicy😍乳鴿大大隻!🔸飲品、甜品飲品方面:我勁鐘意佢地自制茶,茶味都好出!珍珠奶茶又係必拎😆唔會話太大杯又可以過下口癮!仲有梅酒同啤酒,多人嘅話可以啤一啤佢🙈甜品方面:乳

🍲花膠雞鍋湯底

用QRcode落單,第一時間即刻點一轉肉類

🔸飲品、甜品

甜品方面:乳酪雪糕係勁有驚喜🙈佢係好重乳酪味~另外係出面都拎咗d小蛋糕同芋圓仙草,Häagen-Dazs都係任拎😆好滿足呀!

2024-04-05 149 views
每次經過總是大排長龍的牛站,今天也不例外。今晚選擇的是晚市120分鐘的美國極黑和牛片套餐,相較於最基本的美國精選牛套餐,除了可以享用更高級的肉片外,還有許多海鮮的選擇。🥢冬瓜瑤柱豬骨鍋湯底選擇豐富,選了較為清爽的湯頭,湯頭十分清甜,可以保留肉與海鮮的原味。🥢美國極黑和牛片薄切和牛肉片,口感略有咬勁,肉質很有彈性。🥢美國安格斯牛板腱相比於一整片的和牛片,板腱的大小更易入口,口感上較嫩且油脂均勻。🥢鮮甜海蝦海蝦肉質彈牙,品質很棒。店家有提供手套,讓客人撥蝦殼不髒手。🥢芝麻雞翼酥脆的外皮伴著芝麻的香氣,軟嫩多汁的雞肉,讓人一吃就停不下來。🥢烤乳鴿火鍋店也可以食到現烤乳鴿,味道還很有水準。誘人的外皮,彈牙的肉質,豐富的油脂,絕對值得一試。自助區除了數十樣飲品外,還有各式水果與甜品,蔬菜火鍋料等也非常豐富,滿足每個客人的需求。整體而言,豐富的自助區,鮮美的海鮮,高品質的肉類,現做的熱食,確實物超所值。

🥢冬瓜瑤柱豬骨鍋

🥢美國極黑和牛片
薄切和牛肉片,口感略有咬勁,肉質很有彈性。

🥢美國安格斯牛板腱

🥢鮮甜海蝦
🥢芝麻雞翼

🥢烤乳鴿

呃鐘,寫明話午市4個鐘,但當你食到1個鐘就卑張單你,變相叫你快買單,等你以為有4個鐘可以慢慢食,就上慢d食品,牛肉每次限點2碟,15分鐘先上到卑你, 你要多點牛肉 唯有A餐+B餐牛肉一起叫,咁先可以上到4碟,姐係要你卑貴價套餐A價錢食B餐牛肉,出面d野飲也很差,無檸檬茶,只有可樂同d普通飲品,連C C檸檬都沒有,而且全部飽腹食品,d豆腐全部都係芝士,又得翻d丸,自助櫃檯距離餐台也很遠,要行很遠先有的拎, 係平價既,但就呃鐘,磨你時間,要你快食快走,仲要你用其它野塞飽個肚,最好你食少d牛肉 本身以為咁多好評都幾好,點知可一不可再,早知去食海底撈或單叫火鍋好過 ,做生意係長久做,唔係只做1次
2024-04-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$188 (Lunch)
2024-04-03 108 views
牛站(駅)之前都黎過兩次 食物選擇都幾多 特別係自助區個邊 有幾款冷盤食物 仲有好多甜品選擇 雪糕仲可以任食添😍🍀SRF美國極黑和牛餐我地叫左個龍蝦頭火鍋湯底 聞落去已經好有海鮮味😉 依個套餐一定會食SRF美國極黑和牛 肉味勁香濃 又唔會太肥 食多啲都唔怕油膩🥰 封門柳 口感有嚼勁 牛肉味香濃 唔使點任何醬料都已經好好食🤤 美國牛肩胛肉有嚼勁😛 牛吞薄薄地但好有咬口😚 另外仲叫咗啲海鮮食 沙白 海蝦 帆立貝夠新鮮 鮮甜又好食😋 仲叫左啲熟食過下口癮 例如乳鴿王同埋醬爆糍粑 質素都唔錯 好滿足😎

🍀SRF美國極黑和牛餐
2024-04-02 115 views
成日經過旺角都見到呢間牛站火鍋店大排長龍,今次約埋朋友一齊嚟試下佢!🤟🏻.🔸環境:裝修精美,提供舒適的座位和寬敞的用餐空間,自助區比一般放題火鍋店大,食物種類選擇繁多,有齊火鍋料、醬料、冷盤小食、熟食、蔬菜🥬、飲品、甜品等等,仲有便利店式飲品凍櫃,梗有一款啱你心水💖,最特別有自家制波霸珍珠奶茶,仲可以自己斟清酒!🍶.🔹湯底:除咗呢度最出名嘅麻辣火鍋之外,店舖亦有照顧一眾唔食得辣嘅朋友仔🤣(例如我),例如清甜椰子雞鍋、冬瓜瑤柱豬骨、香辣牛骨沙嗲鍋etc。我哋就揀咗花膠雞鍋同香濃蕃茄豬骨鍋,味道清甜,湯底足料,有好多椰子片同雞件(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)。.🔹價錢🥩:我哋揀咗中間價位嘅SRF美國極黑和牛片套餐($298),120分鐘內任食多款肉類🥩,我最愛就係SRF美國極黑和牛同封門柳(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)和牛肉質柔軟,烚幾下就食得!而封門口就肉質軟腍,肉味香濃♥️.🔸海鮮:除咗肉質選擇繁多外,掃Qr code落單都有好多選擇,海鮮方面包括帆立貝、鮮甜海蝦、墨魚滑等等⋯個人好鐘意食海蝦🦞!極度鮮甜♥️♥️.🔹小食:炸乳鴿,芝麻雞翼同埋自助區嘅麻辣龍蝦🦞都係必食🥰✋🏻餐廳仲有好窩心嘅防污圍裙♥️啱哂成日著白色衫

餐廳仲有好窩心嘅防污圍裙♥️啱哂成日著白色衫嘅我🤣🤣🤣。

📍: 牛站(駅)麻辣火鍋放題
旺角彌敦道601號創興廣場2樓
#旺角#火鍋#打邊爐#海鮮#牛肉#創興#旺角餐廳#台式#台式火鍋#麻辣#放題#麻辣火鍋
2024-03-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 乳鴿
  • 麻辣小龍蝦
  • 鴛鴦鍋
  • 海鮮
  • 甜品
2024-04-02 89 views
放假前FD話要食好嘢,即刻book咗牛站火鍋。牛站晚市真喺好full,唔想排隊一定要預先定位。今次試下298HKD嘅美國極黑和牛片SRF套餐,湯底揀咗香濃番茄豬骨湯。番茄湯底飲落好鮮甜,真係落咗大量番茄同埋豬骨煲制,好飲。珍珠奶茶,黎牛站一定推薦珍珠奶茶,唔會好甜,奶味好純珍珠Q彈。可以拎D前菜一邊食一邊落order,麻辣小龍蝦必食,蝦肉鮮甜,醬汁香辣惹味,食到停唔落口。美國極黑和牛片SRF,牛肉肥瘦均勻,差唔多有巴掌大一片,食落牛味好香。美國安格斯牛板腱,相對美國極黑和牛片會瘦少少,不過牛肉略帶筋膜,食落好彈牙。西班牙豬五花片,睇落就好肥,其實肥膏部分食落好爽口,仲會有少少奶香,食幾多都唔會滯。海鮮,品種好豐富,order咗沙白,海蝦同鯇魚片,魚片好緊致爽口,沙白食落冇沙,海蝦都好新鮮鮮甜。乳鴿王一定係必試,乳鴿皮脆肉嫩,暴曬汁水,我同FD一人食咗一隻TIM。雪糕同生果,食得再飽,飯後甜品一定唔可以少。牛站甜品都幾豐富,有10數款雪糕蛋糕任食。其中哈根達斯同木糠布丁一定要食,木糠布丁入口綿密,唔會好甜。哈根達斯今次揀咗兩個唔同口味,真係食多幾盒已經回本啦!
2024-03-27
  • 美國極黑和牛片SRF
  • 美國安格斯牛板腱
  • 西班牙豬五花片
  • 哈根達斯
2024-04-01 85 views
牛站旺角分店 位置方便優越 性價比高想食高質嘅火鍋放題 嚟牛站就啱唒-湯底選擇咗秘製麻辣鍋拼清甜椰子雞鍋麻辣越滾越有後勁 椰子雞湯濃白滋補兩款湯底都足料極濃郁 真係靚湯底!主攻任食SRF美國極黑和牛嘅 $298 setSRF和牛肉質柔軟 入口即化 牛脂香味重盤盤肉都高質 真係要不停encore🫶🏻試埋美國牛肩胛肉同牛舌 都相當不錯!乳鴿王任食燒到熱辣辣脆皮 肉嫩多汁 必食!涼拌小食都好出色有魚皮、雞軟骨、豬耳等等 好入味好好食!大量蔬菜選擇最鍾意有冰菜、羽衣甘藍、紫白菜、蟲草花、萵筍🤩以及各種菇菌類應有盡有 全部都係新鮮靚菜👍🏻另有提供炸物、糖水、燉湯等等熟食試咗小龍蝦都味道不錯有一大個甜品櫃 睇見都心心眼😍布甸、奶凍、大福、蛋糕~樣樣都想試Häagen-Dazs雪糕 韓國雪條 都係可以任食一次點會試得完睇嚟要嚟再戰了!
牛站旺角分店
位置方便優越 性價比高
想食高質嘅火鍋放題 嚟牛站就啱唒
湯底選擇咗秘製麻辣鍋拼清甜椰子雞鍋
麻辣越滾越有後勁 椰子雞湯濃白滋補
兩款湯底都足料極濃郁 真係靚湯底!

主攻任食SRF美國極黑和牛嘅 $298 set
SRF和牛肉質柔軟 入口即化 牛脂香味重
盤盤肉都高質 真係要不停encore🫶🏻
試埋美國牛肩胛肉同牛舌 都相當不錯!

乳鴿王任食
燒到熱辣辣脆皮 肉嫩多汁 必食!

涼拌小食都好出色
有魚皮、雞軟骨、豬耳等等 好入味好好食!

大量蔬菜選擇
最鍾意有冰菜、羽衣甘藍、紫白菜、蟲草花、萵筍🤩
以及各種菇菌類
應有盡有 全部都係新鮮靚菜👍🏻

另有提供炸物、糖水、燉湯等等熟食
試咗小龍蝦都味道不錯

有一大個甜品櫃 睇見都心心眼😍
布甸、奶凍、大福、蛋糕~樣樣都想試
Häagen-Dazs雪糕 韓國雪條 都係可以任食
一次點會試得完
睇嚟要嚟再戰了!

2024-03-31 81 views
🍽️ 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~打邊爐最鍾意搵啲任飲任食,個個都可以揀到自己鍾意食嘅野😍今日就約埋朋友去食左間高質仼飲仼食嘅火鍋放題😋雖然有book位,但係一去到門口都見到排晒長龍,都需要排隊等安排入座餐廳有三個Level可以揀,最後我哋決定揀中間嗰個SRF美國極黑和牛片👍🏻入到去首先我哋行左一轉視察一下環境😂,餐廳格局好分明,分返開1️⃣調味料區2️⃣飲品區3️⃣菜類區4️⃣甜品區5️⃣肉類區6️⃣熟食區…等等。種類花款比想像中多,特別係調味料有好選擇,例如有芫荽啊,蔥啊,仲有炸蒜啦,蠔油啦。佢仲會建議可能唔同嘅火鍋口味就可以加入邊幾款配料去撈勻🥰識打邊爐嘅一定係先試過湯底🤪我地揀咗兩種做鴛鴦湯底,一款係清甜椰子雞鍋🥥🐓,另一款係香濃蕃茄豬骨鍋🍅。椰子雞湯都可以講算係清甜,而蕃茄湯口味較濃偏向口味較重,蕃茄味較淡。我哋揀咗個餐有八款肉類🤭有唔同嘅海鮮,仲有其他火鍋配料啊,例如雲吞,鯇魚片,雞子。熟食方面就有唔少選擇嘅炸物仲有乳鴿。全部都可以用手機掃QR code落單👉 巴西牛脷托爽口彈牙,都keep到厚度,冇切到太薄👉 美國安格斯牛板腱唔似一般火鍋店係
🍽️ 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

👉 巴西牛脷托爽口彈牙,都keep到厚度,冇切到太薄

👉 美國安格斯牛板腱唔似一般火鍋店係一陣雪藏味,雖然薄身,但都有牛肉味

👉 美國極黑和牛片同牛板腱一樣都係較薄身,但牛肉味較重

👉 墨魚爽口彈牙,夠大件

👉 珍寶蟹柳味道同一般蟹柳一樣,但賣點就夠巨大

👉 醬爆糍粑係外脆內軟,咬落去淡淡嘅甜滲出嚟,好正👍🏻

👉 飲品方面除咗有啤酒,罐裝飲品 紙盒飲品之外,仲有最鍾意嘅珍珠奶茶,奶茶香濃幼滑😁

最後當然唔少得甜品啦,會有唔同類型嘅雪條啊甜筒啊雪糕,更加有軟雪糕機俾你去唧雪糕,有唔同嘅西式糕點,台式芋圓,選擇真係十分之多。

餐廳上菜嘅速度非常之快,經過兩小時嘅任飲任食,最後飽到捧住個肚離開,係性價比極高嘅火鍋之選,好滿足呀🥰

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🍽️ 餐廳:牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角) @beefstationmk
📌 地址:旺角彌敦道601號創興廣場2樓
📍 位置:旺角
2024-03-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 美國極黑和牛
2024-03-30 86 views
今次到訪位於旺角嘅牛站🤩🌟 去食依間任飲任食嘅台式火鍋放題😋 裡面環境光鮮又新淨,地方位置都算闊落,齋睇都勁吸引😙🫶入到去坐低,第一時間梗係㨂返個靚湯底😍 我哋今次㨂咗香濃蕃茄豬骨湯,同埋餐廳推薦嘅龍蝦頭湯😋 蕃茄湯好清新又開胃,碌肉食就啱曬👍 龍蝦頭湯味道好濃郁好鮮美🤩 用黎碌海鮮真係一流🤭 叫完湯底梗係出去自助區巡個round😋 出面自助區都提供幾多款式嘅火鍋配料👍 經典嘅丸類、餃子、海鮮、蔬菜都有🤤 一旁仲有多款開胃前菜可以任拎👍 超級正😚 中央位置就有超多種類嘅醬油香料提供👍 客人可以自由配搭啱心水嘅醬料🤭 超級惹味😋 兩邊除咗有一整列飲品凍櫃,仲有新鮮果汁、珍珠奶茶,冷泡茶,仲可以任飲任酎三款酒品😚 超級有誠意😋 甜品款式都唔少👍 有奶凍、蛋卷、布甸、楊枝金露、芋圓甜品等等,仲有軟雪糕機同埋Haagen Dazs 提供😍 超爽😘 肉類主要透過QR code 落單,基本上豬牛羊雞樣樣齊👍 牛牛仲有好多唔同部位任你㨂😚 好豐富❤️ 除咗肉類,仲可以透過QR code 下單各款熟食炸物,全部即點即製,非常高質❣️ 依一餐真係食得好滿足😋 一定會再黎喲😍

依一餐真係食得好滿足😋 一定會再黎喲😍
2024-03-29 66 views
放假前夕,約了朋友食餐飽。近近地,來到旺角的「牛站(駅)麻辣火鍋放題」。 120分鐘火鍋放題,無論是火鍋湯底、餐前小食、丸類、蔬菜、飲品、甜品…等等,選擇多多。而餐廳環境寬敞、乾淨,坐得舒適。 😋是日選擇:$308元SRF美國極黑和牛片火鍋湯底有多款可供選擇,包括:牛駅秘製麻辣鍋、香辣牛骨沙嗲鍋、花膠雞鍋、滋補豬筒骨鍋、清甜椰子雞鍋、冬瓜瑤柱豬骨鍋、泡菜豬骨湯、香濃蕃茄豬骨鍋、藥膳牛骨鍋、龍蝦頭鍋…等等,可加48元轉鴛鴦湯底。 肉類:可用QR code下單,例如:SRF美國極黑和牛片、封門柳、美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片、西班牙豬五花片、花雕酒雞翼…等等。 最驚喜的,這裡還有乳鴿可選擇,很滋味!海鮮:海蝦、帆立貝、沙白、脆肉鯇片、海參...等等,全部均鮮味十足。 火鍋配料和自助區小食:蔬菜、午餐肉、響鈴、炸魚皮....等等,應有盡有。飲品:罐裝飲品、冷泡茶、花茶、清酒、啤酒,多到數不完。 甜品:Häagen-Dazs雪糕、伯爵茶奶凍、芝士蛋糕脆脆…等等,啱晒甜品控。 無限任食任飲,可以令大胃王既您,越吃越爽,完全停不下來!

😋是日選擇:$308元SRF美國極黑和牛片

飲品:罐裝飲品、冷泡茶、花茶、清酒、啤酒,多到數不完。

無限任食任飲,可以令大胃王既您,越吃越爽,完全停不下來!
2024-03-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
旺角大邊爐真係有大把選擇,單點既邊爐我地幾鍾意火鍋燃同快樂小羊,而任食既就冇咩話邊間特別鍾意,今次同男朋友想食多啲牛,就去咗試下呢間牛站既任食邊爐,我地平日𝟕點幾去到都已經好多人,不過好彩都幾快就有位~̣̩⋆̩*̣̩⋆̩✧ 𝐒𝐑𝐅美國極黑和牛𝐬𝐞𝐭 $𝟐𝟗𝟖湯底我地揀咗【秘製麻辣鍋𝐱滋補豬骨鍋】,麻辣鍋我地揀咗𝐁𝐁辣佢地麻辣鍋既辣油比較多,所以唔食得辣既朋友可能就要揀其他湯底喇~ 我地覺得呢個𝐬𝐞𝐭牛既質素都幾唔錯,我地𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞得比較多既係【𝐒𝐑𝐅美國極黑和牛】、【美國安格斯牛板腱】同【澳洲羊肉片】,極黑和牛係比較大片同油脂少啲既,而安格斯牛板腱既油脂就比較平均啲,雖然兩款牛都唔係𝐬𝐞𝐥𝐥油脂感,不過牛味就相對比較出!! 我地仲叫咗牛舌,因為平時打邊爐食牛舌都覺得比較靭,估唔到佢地既牛舌有少少厚度食落仲𝐤𝐞𝐞𝐩到幾爽彈,完全唔會靭,牛舌唔錯喔 (◍ ´꒳` ◍)海鮮我就鍾意佢地既海蝦🦐、帆立貝同竹笙釀蝦滑,海蝦都幾新鮮大隻,竹笙釀蝦滑呢個配搭都係第一次試,又幾爽彈(๑❛ᴗ❛๑) 佢地呢個𝐬𝐞𝐭仲可以叫啲小食,好似鹽酥雞同芝麻雞翼,都可以揀出去拎椒麻魚皮、麻辣豬耳、小龍蝦、甜品就有啲奶凍同𝐇𝐚𝐚

̣̩⋆̩*̣̩⋆̩
✧ 𝐒𝐑𝐅美國極黑和牛𝐬𝐞𝐭 $𝟐𝟗𝟖

佢地呢個𝐬𝐞𝐭仲可以叫啲小食,好似鹽酥雞同芝麻雞翼,都可以揀出去拎椒麻魚皮、麻辣豬耳、小龍蝦、甜品就有啲奶凍同𝐇𝐚𝐚𝐠𝐞𝐧-𝐃𝐚𝐳𝐬雪糕!!🍨