2024-04-28 52 views
You know it’ll be good cos as soon as you strip out of the lift, there’s a massive queue of people waiting to get in! Luckily we booked a table ahead of time 🤭.You pick the type of meats you want to “all-you-can-eat” (endlessly order via the QR code supplied on table) and then everything else comes standard - veggies, different types of meat balls, fish balls etc. (go out a grab as much and as often as you want) 🥳.They also have a great selection of “housemade teas”, soft drinks, Vita lemon tea
They also have a great selection of “housemade teas”, soft drinks, Vita lemon tea series drinks and beers - loved the Sapporo, Asahi & Sommersby Ciders (again all you can drink) 🍻
The meats come out fast after ordering and they keep in coming as long as you can finish it all 🤤
We were super satisfied and full - total food coma rolling out of there hahaha but so worth it! 🤩🥰😍
2024-04-24
Dinner
2024-04-26 82 views
每次想食打邊爐,就會諗起牛駅。呢度嘅CP值超高。本身有三款套餐,我今晚就揀咗Level 2。中價位嘅餐已經有和牛。想食鴛鴦鍋,可加少少錢就有㗎啦。當然打邊爐,一定要有牛。但除咗牛好食,仲有好多我嘅心水推介。香脆乳鴿係必食嘅,1/4 隻少少哋啱啱好。喺自肋區嘅油炸鬼亦都係我嘅自愛。呢度嘅炸物全部都係新鮮炸。無論係放湯食定係即食都非常好食。雪櫃嘅嘢飲都都有好多選擇最鍾意佢哋自家製嘅冷泡茶。自助區仲有好多酒類可以選擇。飯後甜品方面,每次都有新嘅雪糕,讚讚讚。
每次想食打邊爐,就會諗起牛駅。

飯後甜品方面,每次都有新嘅雪糕,讚讚讚。
2024-04-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
身為食肉獸的我最愛火鍋放題,幾乎吃盡全港食肆,而牛站是其中一間我一再回頭的餐廳,早前終於在銅鑼灣開分店,簡直是港島人的福音。門口採用日式鳥居設計,店內環境寬敞整潔,座位大部分都是卡位雅座,讓食客可以舒適地慢慢享受美食。假日四小時任飲任食午市火鍋放題一共有四款套餐選擇,分別在於所選的肉類,我們選了第二高等級的套餐,性價比已十分高。餐廳更不斷推陳出新,無論飲品或火鍋配料都加入不少新項目,難怪深受食客歡迎,長期滿座。𓌉◯𓇋SRF美國極黑和牛片套餐 (星期六、日及公眾假期 $228/位)🍲湯底提供多款特色湯底,有辣有不辣。花心的可以像我們選鴛鴦鍋(+$48),一次滿足兩個願望。兩種湯底分別選了滋補豬筒骨鍋及瑤柱花膠雞鍋,兩款都十分清甜,用來做湯底最適合。🥩肉類套餐的肉類包括SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、美國特級肩胛肉眼、美國牛肩胛片、手切封門柳、巴西牛脷、西班牙豬五花片、美國豬梅肉片和澳洲羊肉片,身為食肉獸最基本每款都要來一客。肉片都是偏薄切,油脂比例剛好,雪花紋理細緻均勻有序,呈鮮嫰的紅色,而且肉味濃厚。🦐海鮮類上次晚市時間光顧,套餐包含的海鮮種類相當豐富,但原來午市只有墨魚和鯇魚

🍲湯底

🥩肉類

🦐海鮮類
上次晚市時間光顧,套餐包含的海鮮種類相當豐富,但原來午市只有墨魚和鯇魚片供應,難怪價錢便宜得多,不過單吃肉類都已十分足夠。

餐廳設有超大型的自助區,無限提供蔬菜、丸類、冷盤、熱盤、麵食、水果、醬料、飲料、甜品等,任飲任食的項目接近100款,令人目不瑕給,單是調味醬料已經有超過20款,蔬菜和火鍋配料放滿四大個凍櫃。

🥤飲品除了有一般的罐裝、樽裝和紙包飲品供選擇,還有十分推薦餐廳自家製的波霸珍珠奶茶、洛神花茶、白桃烏龍、桂花烏龍等,亦有暖櫃供應暖笠笠的飲品,非常貼心。而酒精類有白酒、梅酒、清酒等多款選擇,愛喝酒的朋友可以盡情暢飲。

🧁雪糕有不少選擇,包括Häagen-Dazs雪糕、北歐Ekselence 雪糕批、韓國Melona雪條、雀巢甜筒等,另有一部自助軟雪糕機。其他甜品有各款新鮮水果、布甸、奶凍、乳酪等,最特別是有椰汁鮮奶雪燕、仙草芋圓及楊枝甘露,相當受食客歡迎。

溫馨提示一下喜歡Häagen-Dazs雪糕的朋友,千萬不要等到Last order才去取,真的會被一掃而空,而餐廳臨休場前亦不會再供應Refill。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿牛站(駅)麻辣火鍋放題 @beefstationcwb
𖤣𖤥銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

#牛站 #beefstation #麻辣火鍋 #火鍋放題 #火鍋 #任飲任食 #打邊爐 #珍珠奶茶 #台式 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #香港好去處 #食肉獸 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hotpot
2024-04-26 47 views
始終都係放題好岩我同🐷,又想打邊爐,無限任食牛,haagendaz雪糕,飲珍珠奶茶,日本啤就只有牛站😎仲有小龍蝦任食鮮甜又彈牙我地依舊點沙嗲牛肉湯底,因為真係唔洗點任何醬個湯底都好够味,而且湯底好濃郁,配牛絕對係要叫沙嗲牛肉湯底,湯底有微辣的口感。我地叫了美國極黑和牛SRF餐已經有蝦,蜆,扇貝,性價比高,仲有幾款牛可以選擇美國極黑和牛SRF,美國安格斯牛板腱美國肩胛肉,羊肉也值得點。小食鹽穌雞,芝麻雞翼,乳鴿也十分吸引❤️

小食鹽穌雞,芝麻雞翼,乳鴿也十分吸引❤️

2024-04-25 46 views
落雨天唔知食乜,就最好打邊爐,牛站(駅)麻辣火鍋放題(銅鑼灣)銅鑼灣二期11樓十分之容易搵到入到去地方好大,坐位坐得好舒服,一d都唔迫,而每張枱都放有一大壺備用湯底,實在好方便自己隨時加湯,仲可以用QR code落單,十分方便我哋揀好湯底之後,就去自助區域拎飲品,各種肉丸,蔬菜,公仔麵烏冬同醬料醬料有好多選擇,又有混醬攻略,火鍋必選醬汁,但係都可以自己揀自己鍾意嘅醬汁🥰飲品雪櫃有好多款自家制飲品、罐裝飲品,紙盒飲品、啤酒、白酒、清酒🍶••••••好多任選湯底我哋揀咗-清甜椰子雞鍋有一隻大雞髀🍗杞子、紅棗同椰子片SRF美國極黑和牛片紮實肉質,小小嘅脂肪,牛味濃郁👍🏻美國安格斯牛板腱鮮嫩口感,油花均勻,肉味濃郁封門柳口感嫩滑,牛味濃郁,油花較少美國牛肩胛片脂肪分布均勻,肉質嫩滑巴西牛脷托肉質軟腍,爽口彈牙,肉味香濃花雕酒雞翼這個不能不提,花雕酒雞翼好入味,食落有陣陣嘅花雕酒香味👍🏻鮮雞子粒粒飽滿,好滿足脆鯇魚片好爽脆,夠新鮮,食到好鮮甜,無魚腥味,正鮮甜沙白大大粒鮮甜肥美,無沙又好食鮮甜海蝦肉質鮮甜彈牙,好新鮮麻辣小龍蝦🦞蝦肉彈牙,夠晒麻同辣🤩台北鴨血鮮軟嫩滑泡椒魚皮魚皮好脆口,晶瑩剔透,

湯底我哋揀咗
-清甜椰子雞鍋
有一隻大雞髀🍗杞子、紅棗同椰子片

SRF美國極黑和牛片
紮實肉質,小小嘅脂肪,牛味濃郁👍🏻

美國安格斯牛板腱
鮮嫩口感,油花均勻,肉味濃郁

封門柳
口感嫩滑,牛味濃郁,油花較少

美國牛肩胛片
脂肪分布均勻,肉質嫩滑

巴西牛脷托
肉質軟腍,爽口彈牙,肉味香濃

花雕酒雞翼
這個不能不提,花雕酒雞翼好入味,食落有陣陣嘅花雕酒香味👍🏻

鮮雞子
粒粒飽滿,好滿足

脆鯇魚片
好爽脆,夠新鮮,食到好鮮甜,無魚腥味,正

鮮甜沙白
大大粒鮮甜肥美,無沙又好食

鮮甜海蝦
肉質鮮甜彈牙,好新鮮

麻辣小龍蝦🦞
蝦肉彈牙,夠晒麻同辣🤩

台北鴨血
鮮軟嫩滑

泡椒魚皮
魚皮好脆口,晶瑩剔透,加埋泡椒辣得好爽,爽中帶滑,是一道很開胃的小食👍🏻

甜品
榴槤慕絲大福、提拉米蘇慕絲大福、
焦糖布丁杯、木糠布甸杯,我淨係試到呢四樣,因為好飽🫣

我見有自助唧雪糕機,唧完仲可以自助加d棉花糖,軟糖食,但我已好飽已食唔落,不過見到其他人玩得好開心😁

🥰食得好滿足好開心
2024-04-25 41 views
銅鑼灣打邊爐好去處🍲餐牌上有幾款唔同價錢既仼食套餐可以選擇主要分別係唔同種類嘅牛性價比亦相當不錯👍🏻可以先用QR code落單揀湯底肉類同海鮮揀左花膠雞鍋湯底湯底十分足料 亦好鮮甜!🐮🐷方面有美國安格斯牛板腱,美國牛肩胛片, SRF美國極黑和牛片,西班牙豬五花片, 巴西牛脷托等海鮮有帆立貝,海蝦,脆鯇魚片,沙白蜆同墨魚等自助區配料都有好多選擇有香菇貢丸,豬血糕,花枝丸,蛋餃,芋頭貢丸,蝦仁棒,龍蝦角,炙燒芝心丸等菜類有冰菜,西洋菜,娃娃菜 ,風琴豆腐,粟米,蓮藕,紫蘿蔔,萵筍,淮山等小食方面麻辣小龍蝦,炸午餐肉,油炸鬼,炸芋頭等甜品有多款香港地道雪條,甜筒亦🇰🇷雪條同Häagen-Dazs等飲品方面有多款啤酒,汽水同茶 另外仲有梅酒同清酒🍶
銅鑼灣打邊爐好去處🍲
餐牌上有幾款唔同價錢既仼食套餐可以選擇
主要分別係唔同種類嘅牛
性價比亦相當不錯👍🏻

可以先用QR code落單揀湯底肉類同海鮮
揀左花膠雞鍋湯底
湯底十分足料 亦好鮮甜!
海鮮有帆立貝,海蝦,脆鯇魚片,沙白蜆同墨魚等

自助區配料都有好多選擇

小食方面麻辣小龍蝦,炸午餐肉,油炸鬼,炸芋頭等

甜品有多款香港地道雪條,甜筒
亦🇰🇷雪條同Häagen-Dazs等
飲品方面有多款啤酒,汽水同茶
另外仲有梅酒同清酒🍶
2024-04-22 51 views
這個牛站不潦草。杵在大路口。交通稱長途。天荒地老。阿婆遲到。時間是個寶。服務三樣好 -有禮貌。夠勤力。開店早。今日卜位四小時。自以為是最老套。新店裝潢有 style。呢間舖。易迷路。唔熟架步。台式食物惡補惡補。一鍋湯。猛起泡。湯底太咸。下次投訴。操作起來都有譜。材料丸和肉。企鵝外表。設計有腦。菜和其他都很酷。飲品極齊全。有奶有茶有酒。知道。欣賞桂花冷泡茶。香氣夠。回頭有。對面兩位女朋友。二十盤肉被消耗。嘩!佩服佩服。何必何必。一雙筷子。兩個湯勺。餐具很齊全。位置很詭異。吃完五碟。莊周夢蝶。淥響鈴。睇馬報。怡情養性唔顯老。甜品部。糍粑有數。夢回瀛喜當年絕對好。流心黑糖細心造。珍珠奶茶低回報。未吃楊枝甘露。
這個牛站不潦草。
杵在大路口。交通稱長途。
天荒地老。阿婆遲到。
時間是個寶。
服務三樣好 -
有禮貌。夠勤力。開店早。
今日卜位四小時。自以為是最老套。
新店裝潢有 style。
呢間舖。易迷路。唔熟架步。
台式食物惡補惡補。
一鍋湯。猛起泡。
湯底太咸。下次投訴。
操作起來都有譜。
材料丸和肉。
企鵝外表。設計有腦。
菜和其他都很酷。
飲品極齊全。有奶有茶有酒。知道。
欣賞桂花冷泡茶。香氣夠。回頭有。
對面兩位女朋友。二十盤肉被消耗。
嘩!
佩服佩服。何必何必。
一雙筷子。兩個湯勺。
餐具很齊全。位置很詭異。
吃完五碟。莊周夢蝶。
淥響鈴。睇馬報。
怡情養性唔顯老。
甜品部。糍粑有數。
夢回瀛喜當年絕對好。
流心黑糖細心造。
珍珠奶茶低回報。
未吃楊枝甘露。

2024-04-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$185 (Lunch)
🐷今次又同大家介紹呢間性價比超級高嘅台式任食火鍋放題餐廳,佢哋最近重新推出咗花膠雞鍋湯底,味道非常之唔錯,性價比夠晒高,😋一直都係小編最鍾意嘅火鍋放題餐廳。.🐥湯底方面我哋今次就揀咗佢哋新出嘅花膠雞鍋湯底同埋椰子雞湯湯底,花膠雞鍋湯底入邊有幾舊大大塊嘅花膠,食落去口感軟糯,膠質滿滿,仲有淡淡嘅雞油香味。🥥椰子雞鍋嘅椰子味非常之濃郁,放落去煮完嘅食材都會吸收晒椰子嘅香味,非常之唔錯。.🐮牛肉方面都係最推薦大家瘋狂encore佢哋嘅srf 美國黑和牛,😋油花比例啱啱好食落去又肉質非常之軟熟牛肉味夠晒香濃。.✨除咗唔同嘅肉類同埋海鮮之外出邊仲有好多唔同嘅食材可以攞,尤其是係蔬菜嘅選擇非常之多,好似水蓮咁樣都係平時比較少見到嘅蔬菜佢都有。😙小編超級鍾意攞佢哋嘅風琴豆卜放落湯度吸晒湯嘅精華再食非常之邪惡。.🩷飲品方面亦都有好多選擇,小編最鍾意嘅就係洛神花冷泡茶同埋椰青水,餐廳仲有唔同嘅酒精飲品,例如啤酒同埋清酒可以選擇無限任飲。.😋甜品方便最吸引嘅一定係有Häagen-Dazs無限飲食,當日食嘅時候口味選擇,亦都非常之多有焦糖脆餅、曲奇、朱古力等等嘅口味。👍🏻除咗Häagen-Dazs之外都仲有
😋甜品方便最吸引嘅一定係有Häagen-Dazs無限飲食,當日食嘅時候口味選擇,亦都非常之多有焦糖脆餅、曲奇、朱古力等等嘅口味。👍🏻除咗Häagen-Dazs之外都仲有阿波羅又或者其他韓國牌子等等嘅雪糕選擇㗎。
2024-04-19 56 views
只有三個餐係牛肉等級嘅分別,但火鍋配料同小食都係全店共用,揀咗中間極黑和牛片,以呢個放題質素同多元化款式來講,平日黃金時間$298因為都算唔貴👍🏻QR code落單出餐好快,從未漏單。伙計好醒目,收碟同上菜都好快手火鍋湯底推薦花膠雞湯,清清地但帶點雞油好香,淥牛肉一流。配料方面冰菜、花生苗、蓮藕片、魚皮等等全部都好新鮮,想送酒仲可以食麻辣小龍蝦🦞飲品方面除咗常見冷泡茶同汽水啤酒,仲有梅酒燒酒白酒,仲有豆漿、甘蔗汁同IF椰青水,唔會好甜好清新,平時買開都10幾蚊枝,放題就可以開心飲甜品方面最愛Haagen大雪糕同榴槤大福,全家都食榴槤一人一個勁開心🥳 仲有好少見嘅巴斯克芝士蛋糕同芒果、芋泥卷蛋,仲有大大粒脆皮泡芙☺️

2024-04-19 35 views
.【 ✨ 銅鑼灣必試!牛駅麻辣火鍋放題 ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_火鍋▎地區分類:#mayfoodie_causewaybay▎人均消費:Ard HKD 300▎餐廳名稱及位置:📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 近期,位於銅鑼灣的火鍋放題餐廳──牛駅,正迅速成為美食愛好者的新寵。今次,我來為大家詳細介紹這家餐廳以及他們的招牌菜式。牛駅以其優質的食材和獨特的火鍋口味,融合了牛駅秘製麻辣鍋和龍蝦頭鍋,給食客帶來了非凡的味覺體驗。在牛駅的菜單上,你會發現各式各樣的美國牛肉選擇。首先,我推薦大家嘗試他們的美國牛肩胛片,這種切得薄片的肉質鮮嫩多汁,入口即化,絕對是肉食愛好者的最愛。除了肩胛片,他們還提供美國特級肩胛肉眼片,這種肉質更加嫩滑,質感極佳,每一片都充滿濃郁的牛肉香氣。如果你想要品嚐更特別的口感,不要錯過他們的美國安格斯牛板腱。這種牛肉切得稍厚,肉質飽滿,咀嚼時滲出的肉汁更是美味。而如果你追求

【 ✨ 銅鑼灣必試!牛駅麻辣火鍋放題 ✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_火鍋
▎地區分類:#mayfoodie_causewaybay
▎人均消費:Ard HKD 300
▎餐廳名稱及位置:
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

而如果你追求極致的味覺體驗,那麼SRF美國極黑和牛片絕對是你的首選。這種和牛切得極薄,肉質理想,細嫩得幾乎可以融化在口中,帶給你一種前所未有的享受。

當然,牛駅的招牌鴛鴦鍋也是必試之選。這道鍋結合了牛駅秘製的麻辣鍋和龍蝦頭鍋,為食客帶來了獨特的風味組合。麻辣鍋的辣味刺激,龍蝦頭鍋則散發出濃郁的鮮甜香氣,兩者的結合讓味蕾充滿驚喜。

總的來說,牛駅以其新鮮的食材和多樣化的牛肉選擇,為顧客提供了一個舌尖上的盛宴。不僅如此,餐廳的環境舒適,服務態度友善,讓人感覺倍感溫馨。如果你是一位火鍋愛好者,牛駅絕對值得一試!

不要再猶豫了,趕快約上親朋好友,一同來到牛駅,品嚐這個城中熱門的火鍋放題餐廳。相信你一定會被他們獨特的口味和舒適的用餐環境所征服!

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

多謝睇到呢度🤓🙏

▎想睇下其他位於 銅鑼灣既餐廳推介?

#mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary
🌟牛站(駅)麻辣火鍋放題🌟位於銅鑼灣嘅新店,屬Gathering嘅首選👍🏻,性價比超強,長期爆滿🔥,想食就記得預早Book位喇📞!🍶自助區牛站嘅超強大自助區,會定時更新菜品,並保留受歡迎嘅菜式!而酒精類及甜品類亦有海量選擇,暢飲暢食無難度!🍅香濃蕃茄豬骨鍋帶香郁嘅蕃茄味,能令食材附上一層蕃茄甜味!🥩SRF美國極黑和牛片 $298/位SPF美國極黑和牛片肉質軟嫩,肉味香濃,亦帶適量嘅油香,夠晒做!🦐海鮮類海蝦、沙白、田雞、脆鯇片,連海蔘都係任點任食,正呀喂!
🍶自助區
🍅香濃蕃茄豬骨鍋
帶香郁嘅蕃茄味,能令食材附上一層蕃茄甜味!

🥩SRF美國極黑和牛片 $298/位
🦐海鮮類
海蝦、沙白、田雞、脆鯇片,連海蔘都係任點任食,正呀喂!
2024-04-15 49 views
【銅鑼灣火鍋餐廳】食物超級多元化,仲可以揀自己鍾意嘅湯底,湯底係椰雞湯,主打唔同款式嘅牛肉,加埋丸、蔬菜、甜品同飲品自己揀。近排去左銅鑼灣個火鍋餐廳,真係留低好深嘅印象喇!佢嘅食物選擇好多元化,湯底特別之處係用咗椰雞湯,好特別嘅味道,令人回味無窮。入到去餐廳,啲位好寬敞同亮堂,感覺好舒服。佢嘅菜單列咗好多款式嘅食物,由新鮮嘅牛肉到各款丸、蔬菜、甜品同飲品,你可以自己揀嗰啲你鍾意嘅。我地嚟講講湯底先啦。椰雞湯嘅湯底真係好清澈透明,有淡淡椰子味,入口鮮美,微微甜味,令整個火鍋更加美味。佢嘅湯底唔會蓋過其他食材嘅味道,所以你可以真真正正品嚐到每一樣食材嘅原汁原味。而呢間餐廳最出名嘅就係佢唔同款式嘅牛肉啦。不論係鮮嫩滑嘅牛肉片,定係多汁嘅牛肉丸,甚至係口感豐富嘅牛肉串,每款牛肉都經過細心挑選同處理,質量一流。煮熟之後,牛肉會即刻軟腍入口,肉汁鮮美,好多汁,真係令人停唔住口。除咗牛肉之外,餐廳仲有唔同款式嘅丸、蔬菜同甜品供應。丸類有魚丸、貢丸、墨魚丸等,口感彈牙,入口即化。新鮮多樣嘅蔬菜令火鍋更加豐富同營養。而且佢哋嘅甜品選擇都好豐富,有傳統嘅湯圓,仲有現代嘅果凍,每一款都係完美嘅結束。最後,我
【銅鑼灣火鍋餐廳】

最後,我地嚟講下飲品。餐廳有好多款冷熱飲品,包括經典嘅茶同埋果汁、汽水等等,你可以隨心所欲飲自己鍾意嘅飲品。

總括嚟講,呢間位於銅鑼灣嘅火鍋餐廳以佢多元化嘅食物選擇同獨特嘅椰雞湯湯底脫穎而出。不論係唔同款式嘅牛肉,定係丸、蔬菜、甜品同飲品,每樣都經過細心挑選同烹調,真係好用心。椰雞湯湯底清爽鮮美,加咗獨特嘅風味。如果你對多元化嘅火鍋有興趣,呢間餐廳絕對係一個值得試嘅地方。
2024-04-14 49 views
這次來到位於銅鑼灣的牛站,食物種類繁多,平日晚上去吃,全埸幾乎爆滿👥 我們選了SRF美國極黑和牛片套餐($298/位)💝 湯底多款湯底可選,我們選擇了清甜椰子雞鍋,湯底非常鮮甜~💝火鍋配料肉類、海鮮和炸物可以用QR code下單,其他配料可於自助區揀選,有超過30款配料和蔬菜🍠牛肉口感嫩滑,牛味濃郁。炸物方面非常有驚喜💕想不到有燒乳鴿皇吃👅💝飲品飲品選擇也不少,除了汽水、紙包飲料和冷泡茶外,還有珍珠奶茶🧋、椰青水、梅酒和清酒等任君選擇❤️💝甜品多款雪糕、雪條和甜品可供選擇,連Häagen-Dazs雪糕也可以任吃🤤🔱 另收加一服務費

💝 湯底
多款湯底可選,
我們選擇了清甜椰子雞鍋,
湯底非常鮮甜~

💝火鍋配料
肉類、海鮮和炸物可以用QR code下單,
其他配料可於自助區揀選,
有超過30款配料和蔬菜🍠

牛肉口感嫩滑,牛味濃郁。
炸物方面非常有驚喜💕
想不到有燒乳鴿皇吃👅

💝飲品
飲品選擇也不少,
除了汽水、紙包飲料和冷泡茶外,
還有珍珠奶茶🧋、椰青水、梅酒和清酒等任君選擇❤️

💝甜品
多款雪糕、雪條和甜品可供選擇,
連Häagen-Dazs雪糕也可以任吃🤤

🔱 另收加一服務費
今次主要是想表達對帶位服務員態度的不滿,其實之前也有試過在牛駅(銅鑼灣店)用餐的經驗,我們曾經試過假日中午時段Walk in入去等位,那次經驗職員也清晰跟我們說午市4小時用餐時間,但一般要等客人取消預約,這點我是很明白。但今天我遇到帶位的職員實在是很不禮貌,我跟他說walk in 2位,他告訴我用餐2小時(明明餐牌寫住4小時無限任飲任食),我告訴他我想要用餐4小時那種,他說沒有,一副臭面也不作任何解釋,於是我接過2小時用餐的等位飛(A1)後,接著有一個客人要了walk in 取了 C1飛,我清楚聽到職員跟他們說4小時用餐,於是我上前問過明白,職員極不客氣跟我說「無講過4小時,加上有沒有位要等12:30,再同你睇」。後來到C1票入座,我就站在附近,職員也是跟他們說用餐到4點,於是我再問職員,係咪4人枱先有4個鐘用餐,他立即推說他們是5人位(我理得你有幾多人?而家職員同C1飛客講用餐4小時,而職員是不老實回應我)如果walk in 客是用人頭或者是計全枱去衡量用餐時間,那餐牌上大大隻字寫4小時任食任飲就是欺騙消費者。我對該職員待客不耐煩的態度極度不滿,再加上當時C1入座是未到12:15分,理應未到12:30才知道有沒有取消訂枱的情況,沒有可能walk in12:15入座有4小時用餐吧?是否入座人數多,用餐時間可以較長?明明餐牌寫明4小時無限任飲任食,無註明全枱需要多少人數,結果2人walk in只能提供2小時用餐,確實令人難以理解,也有欺騙顧客成份,最後帶住一肚氣離開。
2024-04-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Lunch
2024-04-11 64 views
👧🏻😋👅🍽✨多元化美食☺️-牛站(駅)麻辣火鍋放題 🇭🇰 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓 🇭🇰-🇹🇼 牛站放題除左火鍋料已經好多好多其他野食, 但都不斷推陳出新, 無論飲品同配料都見到唔少新item; 抵佢咁受歡迎8點幾9點都仲有人等緊入座!-😋😋😋120分鐘晚市放題大滿足 SRF 美國極黑和牛片 $298/位✔️靚湯底八選一✔️SRF美國極黑和牛片•美國安格斯牛板腱•封門柳✔️帆立貝•竹笙釀蝦滑•脆鯇魚片•美顏花膠✔️燒乳鴿皇•田雞腿•魚皮•響鈴•油炸鬼✔️清酒•梅酒•啤酒•白酒•真露•椰子水•汽水•冷泡茶-🥩 肉類✨一疊疊肉係咁上超級回本, 每一碟都keep住咁靚; SRF極黑和牛雖然唔多油花但都好軟嫩, 仲好香肉味☺️✨田雞腳唔多肉但超滑超鮮甜❤️ 狂點‼️-🍲 湯底 鴛鴦鍋+$48💯瑤柱花膠雞鍋有雞髀肉, 煲到最尾仲係好滑, 除咗本身幾件花膠, 仲額外叫左份花膠煲骨膠原湯💯冬瓜瑤柱豬骨鍋清清地, 除左一大件豬筒骨, 仲有冬瓜杞子等等滋補養生-🥢特色食物✨乳鴿皇鹹香油潤, 脆皮爆汁, 食完油膩野可食返粒紅毛丹清甜一下🥰✨竹笙釀蝦滑細細條, 濕潤竹笙包住彈牙蝦膠, 一條條食唔停咁✨
👧🏻😋👅🍽✨

🍲
湯底 鴛鴦鍋+$48
🥢
特色食物
✨魚皮同響鈴都好新鮮好脆, 仲有炸午餐肉同油炸鬼打邊爐脆皮軟心好正

🍮
甜品/飲品
💯牛奶布甸超軟滑唔使用匙羹可以就咁飲😂 法式燉蛋冇焦糖面但蛋都好滑; 巴斯克芝士蛋糕超軟滑好香濃
💯Häagen-Dazs任食, 仲有雪糕機, 當晚係芒果同牛奶味, 可惜只有杯裝, 如果有cone我一定食多杯🤣
💯新增左白酒同燒酒, 非酒精推介甘庶汁同椰子水🥰