2024-04-25 989 views
星期六天陰陰落雨,訓醒無乜野做就不如食晏食個麻辣火鍋。二百零蚊的價錢,任食4小時,真心無得輸。揀了SRF美國極黑和牛餐,選了鴛鴦鍋,一邊是招牌麻辣一邊是限定的龍蝦頭湯,大大隻龍蝦頭和好多鮑魚菇,好濃的龍蝦味,好滿意。落完單去自助區拎了必飲的的珍珠奶茶和大大盤新鮮蔬菜,因為呢度啲菜真係好新鮮,而且款式好多,皇帝菜、羽衣甘藍、金菇、豆苗、生菜、娃娃菜、菜心等!當然仲有2大個雪櫃的火鍋伴菜和丸類,一定令人食到飽飽。魚皮、響鈴和花雕雞翼係必食,今次無加錢食海鮮,因為諗住主力食肉。SRF極黑最大塊和肥美,回本之選。安格斯牛板腱肉味較濃,仲有封門柳。牛舌係要encore再encore的item,黎牛站打邊爐,最欣賞係上菜快,好少漏單。黎牛站真係只需要任食餐內幾款肉都已經好足夠。因為今次專登留肚食甜品,所以試左好多款。楊枝甘露、木糠布甸、芝士蛋糕、糯米糍、雪糕、雪條等,記得記得,食埋個紅糖糍粑!!!!。今時今日,係香港揾間又抵食、裝修又好,食物又有質素的火鍋店,真係好難,難怪牛站咁多回頭客~

2024-04-20
Dinner
🥘 [ 2️⃣ 號午餐套餐 - 美國特级肩脾肉眼 ]🥢 [ 平日 | 𝐇𝐊$188 / 星期六日及公眾假期 | HK$198 ]🥣 < < 湯 底 > > 達十款。鴛鴦鍋 (+HK$48),整體湯底都好夠味。特濃番茄豬骨湯,煲丸煲菜食特別甜。秘製麻辣鍋,口味偏麻,辣度接受程度,重口味人士啱曬。🐃 < < 肉 類 > > 美國特级肩脾肉眼片、美國牛肩片、美國豬梅肉片、巴西牛脷托、澳洲羊肉片、脆脘魚片等。美國特级肩脾肉眼片,味唔算非常突出,但放題黎講算係咁,肉嘅厚度可以再厚少少會更好啦。🍤 < < 炸 物 > > 炸午餐肉、炸油炸鬼、炸魚皮、炸響鈴等。有熱櫃放逐,所以都Keep度個溫度嘅。🥰 最開心有炸午餐肉,通常單店嘅餐廳先有得食。🥡 < < 涼 拌 小 食 > >涼拌魚皮、泡菜、醃蘿蔔、海帶等。🤣 鐘意食涼拌嘅我,不停食魚皮同海帶,食涼拌都飽一半。🧆 < < 丸 類 ▪︎ 蔬 菜 類 ▪︎ 粉 麵 類 > >整體選擇都好足。其實幾鐘意
🥘 [ 2️⃣ 號午餐套餐 - 美國特级肩脾肉眼 ]

🥣 < < 湯 底 > >

🐃 < < 肉 類 > >

🍤 < < 炸 物 > >

🥡 < < 涼 拌 小 食 > >

整體選擇都好足。其實幾鐘意自助吧,可以睇到選擇,而且按個人需要同喜好夾。落單唔知道份量,或者遲黎以為無叫,就好容易叫多咗。

🍻 < < 飲 品 類 > >
整體選擇相對一般放題多。由雪櫃嘅日本啤酒水果酒、冷泡茶、珍珠奶茶、紙包、罐裝、樽裝等等,到自取嘅飲品臺,果汁、豆漿、梅酒、清酒等等。

🍨 < < 甜 品 類 > >
日本/韓國/本地雪糕雪條、雪糕機雪糕、自家製甜品等等。個人私心抹茶雪糕,有抹茶拿鐵嘅感覺,帶茶味同奶香。🤭 榴槤雪條都有特別開心。其實平時食任食放題好怕啲自家製,但佢嘅款式口味又幾正常,仲特別私心Tiramisu大福。
Lunch
餐廳位於銅鑼灣二期好方便,有三款套餐、10款湯底選擇,環境乾淨,精選套餐按不同時段收費,美國精選牛套餐,美國極黑和牛套餐,特上牛小排🐮我同朋友試美國極黑和牛,性價比好高🤣麻辣、香辣、清甜、番茄、藥膳等,等通通都有,上次喺其他分店試過沙嗲好食,今次試吓清新啲嘅蕃茄味❣️🪄牛肉重點有SRF美國極黑和牛、美國安格斯牛板腱、美國特級肩胛肉眼 ,極黑和牛係最推薦😛油脂香,而牛板腱肉味較會多啲,放題牛嚟講絕對高質,當然仲有牛舌、封門柳,仲食咗個烏冬,牛肉蕃茄烏冬眼勁好食🤣而配料台灣直送好似蛋餃、王子麵等等,仲有皇帝菜嗰啲好正,仲有小龍蝦🦞🪄飲品🍸餐廳有提供3款較特別嘅酒類如白酒、燒酌、清酒,個人最愛自家製茶類,冷泡茶,仲有各式各樣台式飲品,另外都仲有咖啡機可以沖咖啡☕️🪄甜品🍧我覺得比較驚喜,好多雪糕🍦雪條仲有 Haagen-Dazs杯裝🤣食多杯都好快回本😎有藍莓🫐士多啤梨🍓雲呢拿等等🚩 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

🚩 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
2024-01-30
Dinner
香港人氣最強🔥嘅火鍋放題店🌟牛站(駅)麻辣火鍋放題🌟,喺銅鑼灣開咗新分店喇🎉!🌟牛站🌟能維持超高人氣,全賴高品質嘅食材同埋合理嘅價錢🥰!☃️喺秋冬嘅季節,🌟牛站🌟推出咗🐍蛇𡙡、糯米飯任食!湯底仲加入咗🐐枝竹羊腩煲,夠晒應節之餘,又能為食客帶來新鮮感🤩!🇺🇸SRF美國極黑和牛片 $298/位晚市120分鐘無限任飲任食嘅放題Set,包含SPF美國極黑和牛、美國安格斯牛板腱、手切封門柳、西班牙豬五花等高質肉類!🥩SPF美國極黑和牛|美國安格斯牛板腱SPF美國極黑和牛片,肉味相當突出!美國安格斯牛板腱軟嫩得嚟又有油香,正!🐸燒乳鴿皇|田雞腿皮香肉爆汁嘅乳鴿皇係必點嘅items之一!田雞腿劏得乾淨,肉質水嫩,推介!🍻自助飲品區除咗有罐裝/包裝飲品、冷泡茶、咖啡呢啲basic嘢之外,所有放題Set都包埋任飲酒精類嘅飲品!多款啤酒、梅酒、冷/熱清酒任君選擇,直頭平過落酒吧,簡直係gathering嘅恩物!🥬自助食品區有多款前菜、小食、高階嘅蔬菜例如冰菜、水蓮等都係任夾!當然唔少得嘅有今期主打蛇𡙡同埋糯米飯,食完個身暖笠笠!🍦自助甜品區名廠雪糕杯都係任食,高速回本!仲有軟雪糕機、夾糖、爆谷等,大人細路都

🇺🇸SRF美國極黑和牛片 $298/位

🥩SPF美國極黑和牛|美國安格斯牛板腱

🐸燒乳鴿皇|田雞腿

🍻自助飲品區

🥬自助食品區

🍦自助甜品
名廠雪糕杯都係任食,高速回本!仲有軟雪糕機、夾糖、爆谷等,大人細路都鍾意!
無論慶祝聖誕節🎄定係做冬食飯🥘最緊要就係人多熱鬧 ,開開心心!朋友話想去銅鑼灣 食得盡興,揀咗牛站(駅)麻辣火鍋放題,一個價錢,幾百種美食享受。銅鑼灣新店,位置銅鑼灣廣場二期,交通十分便利,新店裝修耳目一新,地方寬敞,尤其是喜歡佢嘅獨立卡位,私隱度高。凍冰冰嘅天氣可以任食糯米飯和蛇羹,屋企人好滿意。再食埋羊腩煲鍋底,嘆啤酒,好過去大酒家。台式火鍋CP值超高,轉個身就好似去咗日本餐廳,啤酒梅酒任飲 !最近推出的冬天孖寶,必食蛇羹同糯米飯 。食完個胃暖笠笠。SRF肩胛肉眼 成人$298湯底我們喜歡鴛鴦,可以食到兩種不同風味,枝竹羊腩鍋 + 沙嗲鍋。牛站秘製嘅枝竹羊腩鍋,湯底非常足料,羊腩肥美鮮甜,湯底好出色 。沙嗲香辣,食得過癮,香口惹味。最後我地揀左 SRF肩胛肉眼套餐,主力品嚐SRF美國極黑和牛、美國牛肩胛片、手切封門柳、美國安格斯牛板腱。全部牛肉都係超級新鮮!SRF美國極黑和牛片 ,牛味濃郁,入口溶化。手切封門柳,手工值得加分,口感柔軟煙靭。美國安格斯牛板腱比較爽滑,滿足了我們很想吃牛肉的慾望。食完牛肉,當然唔可以錯過海鮮。超鐘意佢地嘅帆立貝、新鮮海蝦、竹笙釀蝦滑、象拔蚌片,款款都新

最近推出的冬天孖寶,必食蛇羹同糯米飯 。食完個胃暖笠笠。

SRF肩胛肉眼 成人$298

食完牛肉,當然唔可以錯過海鮮。超鐘意佢地嘅帆立貝、新鮮海蝦、竹笙釀蝦滑、象拔蚌片,款款都新鮮肥美,非常鮮甜。

仲有多款熟食,我最鍾意食燒乳鴿皇,皮脆肉嫩又多汁。另一款推介係麻辣小龍蝦,麻辣好刺激好辣,辣得好過癮。

新鮮炸的小食,朋友最喜歡榴槤炸彈、油條、魚皮、響鈴,新鮮熱辣,入口酥脆,很用心的製作。

其他火鍋邊爐配料,很多都是台灣直送,有誠意之作。我一定會食台灣特色的蔬菜,水蓮菜。其他還有王子麵、新竹米粉。

出面自助吧除咗有多款火鍋丸類 、蔬菜、小食,仲有大量飲品。

飲品也非常多選擇,除咗罐裝汽水飲品,仲有花茶泡茶。我見到人哋飲人氣鴨屎檸檬茶,我就喜歡啤酒梅酒任飲啊!

最後仲有特色甜品同 Haagen-Dazs 雪糕,最緊要係咁貴嘅雪糕都任食!雪條都有台灣珍珠奶茶款式的,起動了甜品的第二個胃,超級滿足。

Celebration
Christmas
  • 蛇羹
  • 糯米飯
  • 枝竹羊腩鍋
  • 清酒梅酒任飲
2024-05-13 0 views
銅鑼灣又多一間性價比高嘅任食邊爐啦😋😋SRF美國極黑和牛片套餐,可以食120mins~絕對夠時間慢慢嘆👍🏼🥘湯底-清甜椰子雞鍋椰子🐥雞鍋有大量嘅🥥椰子片和椰子肉,係加熱嘅過程中淡淡椰子清香撲鼻😚無論煮肉定煮菜都可以突出食材本身嘅味道!自助餐區自助餐區選擇眾多~前菜、蔬菜、各種丸類、響鈴、炸魚皮、台灣腸、麵類、醬料、甜品等當中蔬菜類我最推介嘅係生菜同萵筍,丸類最有驚喜係咖喱魚蛋,入面真係有流心咖喱醬!甜品必吃haagen daz,仲有四款口味添,分別係抹茶、士多啤梨、曲奇同埋焦糖脆餅~🐮肉類推介SRF美國極黑和牛片& 美國安格斯牛板腱~牛味濃郁👍🏼🦐海鮮& 火鍋配料包括帆立貝、鮮甜海蝦、鮮甜沙白、脆鯇魚片、爽脆墨魚、海蔘、竹笙釀蝦滑、美顏花膠、台北鴨血、鮮雞子、田雞腿等~當中最特別係竹笙釀蝦滑,冇乜見過其他地方有得食😳小食類叫咗爆漿糍粑外面香脆,入邊有爆漿嘅紅糖漿~十分滋味!🫖飲品有數款酒精飲品選擇,無糖茶選擇眾多,連珍珠奶茶都有😳我哋就揀咗佢地自家製嘅無糖茶,洛神花茶同豆漿。洛神花茶帶微酸,可以解解膩👍🏼豆漿豆味👌🏼

銅鑼灣又多一間性價比高嘅任食邊爐啦😋😋

🥘湯底-清甜椰子雞鍋

自助餐

🐮肉類
推介SRF美國極黑和牛片& 美國安格斯牛板腱~牛味濃郁👍🏼

🦐海鮮& 火鍋配料

小食類
叫咗爆漿糍粑外面香脆,入邊有爆漿嘅紅糖漿~十分滋味!

🫖飲品
帶左個英國返香港的朋友去初嘗火鍋放題,朋友對於食物種類咁豐富都感到驚喜!而且,超讚的是,可以由12:00去到4:00,有4小時,真係好易回本,好推薦比大家!我地簡左3號餐(hkd218),有美國極黑和牛片、安格斯牛板腱、美國豬梅肉片、西班牙豬五花片、脆鯇魚片、手打蝦滑等等,呢個價錢任食真係好抵!咁火鍋湯底仲可以加$48有鴛鴦鍋底,我哋就試咗滋補豬筒骨鍋同最新的瑤柱花膠雞鍋!真係有成隻雞髀🍗同花膠!認真足料!菜同丸嗰啲都係可以任拎,因為佢有個凍櫃係咁吹住,都好新鮮!推薦企鵝墨魚丸,可愛又好食!另外,飲品係超級多!除咗有酒嘅類別之外,佢仲有自家製嘅珍珠奶茶啊!熱甜品方面,非常推薦自家製嘅楊枝甘露,個芒果汁非常之濃!甜品除咗有Häagen-Dazs雪糕之外呢,仲有da dino gelato!!種類多得來,都係好食㗎 !真係好滿足!係絕對想去第二次!💁🏼‍♀️服務:有加一,職員好樂意為你服務🏡環境:呢間真係幾多人,但係拎嘢都唔會覺得好迫,場地係好夠大嘅!多人嘅話仲有房添!

真係好滿足!係絕對想去第二次!

💁🏼‍♀️服務:有加一,職員好樂意為你服務

2024-05-07 0 views
餐廳勁多位,食物又勁多選擇,幾款套餐成人低至$258,最緊要係食夠120分鐘,同90分鐘限時真係冇得比,食甜品都可以慢慢試多幾款~而家食放題,清酒熱茶咖啡果汁汽水已經係基本,所以我同朋友更着重嘅就係食物質素。湯底有多款選擇,我地就叫咗椰子雞湯同滋補豬骨湯~先點幾款牛肉就知道呢度大概咩質素。美國安格斯牛板鍵,美國極黑和牛SRF,仲有美國肩胛肉同埋封門牛柳,款款新鮮,個人最鍾意極黑和牛SRF,雪花均勻,淥起上嚟入口軟嫩又重牛味,Encore咗幾次!另外必點大蝦,鮮甜而且蝦肉彈實,呢啲質素街市買都唔平,而家仲可以任食,性價比好高!一讚呢度嘅蔬菜都係出邊少有嘅,包括冰菜、豆苗、仲有女士至愛抗氧化羽衣甘藍,平時放題點會有呢啲貴菜俾你任食,當然又要添返兩轉!就算連醬汁都係好多款,仲有我大愛新鮮青柑桔,解油膩又清新!最後試返幾款雪糕,回本感覺Up!

2024-05-06 0 views
午市4小時火鍋放題,位置又方便,所以這間在銅鑼灣廣場2期的牛站,是我食火鍋的首選。今日我們選了鴛鴦湯底:龍蝦頭鍋和香濃蕃茄豬骨鍋。龍蝦頭鍋超正,蝦味濃郁香甜。如果你只想選一個湯底的話,強烈推薦。套餐有4種選擇,四種都有不同級別的牛肉和其它肉類。今日選了第三級,主角是極黑和牛片、美國安格斯牛板腱和封門柳,還有我最愛的脆鯇魚片和墨魚。單是這幾款已回本了。年紀大了,不敢瘋狂食肉,而自助吧的蔬菜種類多,非常新鮮,可以食多點,就來個雜菜煲吧。

2024-05-06
$266 (Lunch)
食火鍋放題,我一定揀牛站,因為次次食親都有保證,性價比超高☺️我哋今次食佢嗰個298嘅SRF美國極黑和牛片,呢個餐已經可以食到和牛嘅質素❤️呢個餐嘅牛肉質素相當高,睇見佢啲花紋就覺得好靚,每塊即將到達,請先只係烚幾秒,就已經食得,仲有好多唔同嘅海鮮,其中佢嘅脆鯇片相當彈牙,仲有海蝦都相當新鮮👍🏻另外佢個自助吧真係冇得彈,款式多之餘,質素都好高🥰 十分推介佢嘅牛筋丸,入面相當Juicy,食嗰陣真係要小心爆汁😆仲有就係佢嘅甜品飲品種類真係超級多,基本上兩個鐘時間都可以不停咁食食食,真係勁滿足😍

2024-04-29
2024-04-28 31 views
You know it’ll be good cos as soon as you strip out of the lift, there’s a massive queue of people waiting to get in! Luckily we booked a table ahead of time 🤭.You pick the type of meats you want to “all-you-can-eat” (endlessly order via the QR code supplied on table) and then everything else comes standard - veggies, different types of meat balls, fish balls etc. (go out a grab as much and as often as you want) 🥳.They also have a great selection of “housemade teas”, soft drinks, Vita lemon tea
They also have a great selection of “housemade teas”, soft drinks, Vita lemon tea series drinks and beers - loved the Sapporo, Asahi & Sommersby Ciders (again all you can drink) 🍻
The meats come out fast after ordering and they keep in coming as long as you can finish it all 🤤
We were super satisfied and full - total food coma rolling out of there hahaha but so worth it! 🤩🥰😍
2024-04-24
2024-04-26 45 views
每次想食打邊爐,就會諗起牛駅。呢度嘅CP值超高。本身有三款套餐,我今晚就揀咗Level 2。中價位嘅餐已經有和牛。想食鴛鴦鍋,可加少少錢就有㗎啦。當然打邊爐,一定要有牛。但除咗牛好食,仲有好多我嘅心水推介。香脆乳鴿係必食嘅,1/4 隻少少哋啱啱好。喺自肋區嘅油炸鬼亦都係我嘅自愛。呢度嘅炸物全部都係新鮮炸。無論係放湯食定係即食都非常好食。雪櫃嘅嘢飲都都有好多選擇最鍾意佢哋自家製嘅冷泡茶。自助區仲有好多酒類可以選擇。飯後甜品方面,每次都有新嘅雪糕,讚讚讚。
每次想食打邊爐,就會諗起牛駅。

飯後甜品方面,每次都有新嘅雪糕,讚讚讚。
2024-04-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
身為食肉獸的我最愛火鍋放題,幾乎吃盡全港食肆,而牛站是其中一間我一再回頭的餐廳,早前終於在銅鑼灣開分店,簡直是港島人的福音。門口採用日式鳥居設計,店內環境寬敞整潔,座位大部分都是卡位雅座,讓食客可以舒適地慢慢享受美食。假日四小時任飲任食午市火鍋放題一共有四款套餐選擇,分別在於所選的肉類,我們選了第二高等級的套餐,性價比已十分高。餐廳更不斷推陳出新,無論飲品或火鍋配料都加入不少新項目,難怪深受食客歡迎,長期滿座。𓌉◯𓇋SRF美國極黑和牛片套餐 (星期六、日及公眾假期 $228/位)🍲湯底提供多款特色湯底,有辣有不辣。花心的可以像我們選鴛鴦鍋(+$48),一次滿足兩個願望。兩種湯底分別選了滋補豬筒骨鍋及瑤柱花膠雞鍋,兩款都十分清甜,用來做湯底最適合。🥩肉類套餐的肉類包括SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、美國特級肩胛肉眼、美國牛肩胛片、手切封門柳、巴西牛脷、西班牙豬五花片、美國豬梅肉片和澳洲羊肉片,身為食肉獸最基本每款都要來一客。肉片都是偏薄切,油脂比例剛好,雪花紋理細緻均勻有序,呈鮮嫰的紅色,而且肉味濃厚。🦐海鮮類上次晚市時間光顧,套餐包含的海鮮種類相當豐富,但原來午市只有墨魚和鯇魚

🍲湯底

🥩肉類

🦐海鮮類
上次晚市時間光顧,套餐包含的海鮮種類相當豐富,但原來午市只有墨魚和鯇魚片供應,難怪價錢便宜得多,不過單吃肉類都已十分足夠。

餐廳設有超大型的自助區,無限提供蔬菜、丸類、冷盤、熱盤、麵食、水果、醬料、飲料、甜品等,任飲任食的項目接近100款,令人目不瑕給,單是調味醬料已經有超過20款,蔬菜和火鍋配料放滿四大個凍櫃。

🥤飲品除了有一般的罐裝、樽裝和紙包飲品供選擇,還有十分推薦餐廳自家製的波霸珍珠奶茶、洛神花茶、白桃烏龍、桂花烏龍等,亦有暖櫃供應暖笠笠的飲品,非常貼心。而酒精類有白酒、梅酒、清酒等多款選擇,愛喝酒的朋友可以盡情暢飲。

🧁雪糕有不少選擇,包括Häagen-Dazs雪糕、北歐Ekselence 雪糕批、韓國Melona雪條、雀巢甜筒等,另有一部自助軟雪糕機。其他甜品有各款新鮮水果、布甸、奶凍、乳酪等,最特別是有椰汁鮮奶雪燕、仙草芋圓及楊枝甘露,相當受食客歡迎。

溫馨提示一下喜歡Häagen-Dazs雪糕的朋友,千萬不要等到Last order才去取,真的會被一掃而空,而餐廳臨休場前亦不會再供應Refill。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿牛站(駅)麻辣火鍋放題 @beefstationcwb
𖤣𖤥銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡

#牛站 #beefstation #麻辣火鍋 #火鍋放題 #火鍋 #任飲任食 #打邊爐 #珍珠奶茶 #台式 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #香港好去處 #食肉獸 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hotpot
2024-04-26 29 views
始終都係放題好岩我同🐷,又想打邊爐,無限任食牛,haagendaz雪糕,飲珍珠奶茶,日本啤就只有牛站😎仲有小龍蝦任食鮮甜又彈牙我地依舊點沙嗲牛肉湯底,因為真係唔洗點任何醬個湯底都好够味,而且湯底好濃郁,配牛絕對係要叫沙嗲牛肉湯底,湯底有微辣的口感。我地叫了美國極黑和牛SRF餐已經有蝦,蜆,扇貝,性價比高,仲有幾款牛可以選擇美國極黑和牛SRF,美國安格斯牛板腱美國肩胛肉,羊肉也值得點。小食鹽穌雞,芝麻雞翼,乳鴿也十分吸引❤️

小食鹽穌雞,芝麻雞翼,乳鴿也十分吸引❤️

2024-04-25 25 views
落雨天唔知食乜,就最好打邊爐,牛站(駅)麻辣火鍋放題(銅鑼灣)銅鑼灣二期11樓十分之容易搵到入到去地方好大,坐位坐得好舒服,一d都唔迫,而每張枱都放有一大壺備用湯底,實在好方便自己隨時加湯,仲可以用QR code落單,十分方便我哋揀好湯底之後,就去自助區域拎飲品,各種肉丸,蔬菜,公仔麵烏冬同醬料醬料有好多選擇,又有混醬攻略,火鍋必選醬汁,但係都可以自己揀自己鍾意嘅醬汁🥰飲品雪櫃有好多款自家制飲品、罐裝飲品,紙盒飲品、啤酒、白酒、清酒🍶••••••好多任選湯底我哋揀咗-清甜椰子雞鍋有一隻大雞髀🍗杞子、紅棗同椰子片SRF美國極黑和牛片紮實肉質,小小嘅脂肪,牛味濃郁👍🏻美國安格斯牛板腱鮮嫩口感,油花均勻,肉味濃郁封門柳口感嫩滑,牛味濃郁,油花較少美國牛肩胛片脂肪分布均勻,肉質嫩滑巴西牛脷托肉質軟腍,爽口彈牙,肉味香濃花雕酒雞翼這個不能不提,花雕酒雞翼好入味,食落有陣陣嘅花雕酒香味👍🏻鮮雞子粒粒飽滿,好滿足脆鯇魚片好爽脆,夠新鮮,食到好鮮甜,無魚腥味,正鮮甜沙白大大粒鮮甜肥美,無沙又好食鮮甜海蝦肉質鮮甜彈牙,好新鮮麻辣小龍蝦🦞蝦肉彈牙,夠晒麻同辣🤩台北鴨血鮮軟嫩滑泡椒魚皮魚皮好脆口,晶瑩剔透,

湯底我哋揀咗
-清甜椰子雞鍋
有一隻大雞髀🍗杞子、紅棗同椰子片

SRF美國極黑和牛片
紮實肉質,小小嘅脂肪,牛味濃郁👍🏻

美國安格斯牛板腱
鮮嫩口感,油花均勻,肉味濃郁

封門柳
口感嫩滑,牛味濃郁,油花較少

美國牛肩胛片
脂肪分布均勻,肉質嫩滑

巴西牛脷托
肉質軟腍,爽口彈牙,肉味香濃

花雕酒雞翼
這個不能不提,花雕酒雞翼好入味,食落有陣陣嘅花雕酒香味👍🏻

鮮雞子
粒粒飽滿,好滿足

脆鯇魚片
好爽脆,夠新鮮,食到好鮮甜,無魚腥味,正

鮮甜沙白
大大粒鮮甜肥美,無沙又好食

鮮甜海蝦
肉質鮮甜彈牙,好新鮮

麻辣小龍蝦🦞
蝦肉彈牙,夠晒麻同辣🤩

台北鴨血
鮮軟嫩滑

泡椒魚皮
魚皮好脆口,晶瑩剔透,加埋泡椒辣得好爽,爽中帶滑,是一道很開胃的小食👍🏻

甜品
榴槤慕絲大福、提拉米蘇慕絲大福、
焦糖布丁杯、木糠布甸杯,我淨係試到呢四樣,因為好飽🫣

我見有自助唧雪糕機,唧完仲可以自助加d棉花糖,軟糖食,但我已好飽已食唔落,不過見到其他人玩得好開心😁

🥰食得好滿足好開心