2024-01-25 27 views
串燒屋今日收工就黎左依間串燒屋🍡🔥做緊$258 /2.5小時任食餐廳用左自轉串燒方法 將串燒擺上爐就得 唔洗手動轉 好方便!😎 雪櫃都有提供前菜 飲品 啤酒任拎!基本上牛羊豬串燒都有齊晒 特別推介美國殼飼牛肋條串 好好味😋另外仲有唔少網燒食物同炸物可以點 扇貝同生蠔都幾唔錯🦪最後就食到飽晒仲可以食埋個雪糕🍧 #foodblogger #hkfoodie #instafoodie#foodstagram #foodphotograhy #hkfoodshare #香港好去處 #香港美食指南 #相機食先 #吃貨 #今晚食咩好 #打卡餐廳 #hkrestaurant #打卡 #hkig #iggirl
串燒屋

今日收工就黎左依間串燒屋🍡🔥
做緊$258 /2.5小時任食

另外仲有唔少網燒食物同炸物可以點 扇貝同生蠔都幾唔錯🦪

最後就食到飽晒仲可以食埋個雪糕🍧

近排口痕想食串燒,咁岩喺網上見到呢間餐廳啲串燒係放係爐入面自轉咁燒,可以自己揀燒成點,又唔使自己郁手,簡直係懶人恩物呀,即刻去試下~ꉂ(ˊᗜˋ*)無限時串燒放題($248/每位)——————————————————啲嘢食質素總體嚟講都算唔錯。丸類口感幾彈牙,本身呈上嚟之前都會搽上蜜糖,咁樣燒起上嚟會好食好多,丸類當中有碟叫黃金魚蛋,幾有魚蛋味,食完想再叫多碟燒~肉粒口感就質素參差,有啲比較粉,有啲比較嫩。肉類入面牛仔骨都幾惹味,但肉身就相對薄啲,容易唔夠喉。餐廳送咗碟帶子,帶子表面好多蒜蓉,味道偏辣,但十分多汁大隻,口感嫩滑,充滿海鮮嘅鮮味。炸物方面,炸粉非常薄身,最鍾意食嘅係炸榴槤,入面榴槤味勁重勁creamy,鍾意食榴槤嘅人應該會滿意呢碟~最後,除咗食物質素之外,我都好在意調味料嘅質素,會直接影響食物嘅入口感。普遍餐廳啲豉油都偏鹹,但係佢哋嘅豉油鹹度適中,偏鮮甜,食落唔錯!

無限時串燒放題($248/每位)
——————————————————

2024-01-18
2024-01-21 38 views
好耐冇食串燒,今日同朋友嚟咗觀塘串燒屋食放題😆餐廳環境乾淨,微黃哋嘅燈光,令到夜晚食好有氣氛😍入座後用QR落單點餐,而雪櫃就可以自己去拎前菜、飲品同甜品。同朋友試咗中華沙律、螺肉等前菜,朋友幾鍾意佢哋個薏米水😚落完單嘢食好快送上,串燒方面叫咗好多款肉類、丸類同海鮮🤩因為燒烤爐識自動旋轉,唔洗自己落手之餘啲串燒仲燒得好均勻。蝦、秋刀魚、流心芝士竹輪等等都叫咗幾輪😋網燒就主要叫咗牛肉、青口、生蠔,蒜蓉青口好好食,生蠔超多汁,最緊要啲嘢食又易燒✌🏻餐廳仲有即叫即炸嘅熟食,麻糬球、芝士波、炸蝦天婦羅、雞軟骨都好好食😆

2024-01-21 65 views
最唔鍾意食燒野食🍢因為成日燒燶無得食😅朋友話有間隱世串燒店會令我改觀原來燒野食係可以好舒服咁坐低慢慢嘆不過地點就隱世左d要行條大斜路先到🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️呀Q d諗行到咁攰可以有quota食得多d😂餐廳裝修以簡約為主串燒爐好特別 識得自己轉🤩啱晒我呢d唔識燒野食既人除左串燒同燒肉之外有清酒煮蜆同炸物可以任食連呢排大熱既台灣地瓜球都有🤩飲品係任飲既 涼茶|汽水|啤酒連啤酒都任飲 真係要比個讚👍🏻 相當有誠意自取區仲有啫喱|泡芙|沙律|蒜蓉雜菇|牛油粟米店主勁細心 見我地食飽仲提我地有綿花糖燒野食真係唔少得綿花糖 飽都要食幾串平日$248/位 可以食2.5小時 相當抵食
最唔鍾意食燒野食🍢

平日$248/位 可以食2.5小時 相當抵食

2024-01-16
Type of Meal
Dinner
串燒屋觀塘通明街54號地舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:串燒及網燒放題 $248串燒屋鄰近港鐵牛頭角站B1出口,交通方便!😄😄😄在店內落單只需以QR code點餐,簡單快捷!👍👍👍一個放題自助餐包哂自轉串燒、網燒及炸物,帶來三倍的滿足,開心到極點!😍😍😍炸物:今次試左吉列生蠔、吉列墨魚角、吉列蝦、泰式蝦餅、泰式魚餅、日式棒棒餃子、台灣香芋地瓜丸、脆皮香蕉、清酒煮蜆、炸雙皮奶、椰汁流心球、北海道可樂餅及炸鵪鶉蛋等,炸物的質數非常高,吉列外層酥脆,與專門吉列比較也毫不遜色,其中吉列生蠔鮮嫩多汁,炸雙皮奶奶味濃郁,北海道可樂餅鬆軟可口,炸鵪鶉蛋香口彈牙,最為精彩!😋😋😋自轉串燒:今次試左台灣貢丸、農場雞腿肉、美國殼飼牛肋條、美國殼飼牛西冷、厚切牛舌、蜜汁叉燒豬柳、牛筋丸、花枝丸、麻辣雞腎、厚切玉子燒、加拿大多春魚、黃金魚片頭、台灣一口腸、海蝦等,自轉的串燒令燒烤變得方便有效率,其中牛肋條及牛西冷肉質嫩滑,麻辣雞腎大件爽脆夠麻辣,厚切玉子燒口感滑嫩有蛋香,最為吸引!❤️❤️❤️網燒:今次試左蒜蓉烤茄子、熊本一口牛、安格斯牛肩肉、西班牙黑毛豬五
串燒屋

觀塘通明街54號地舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

食物推介:串燒及網燒放題 $248

串燒屋鄰近港鐵牛頭角站B1出口,交通方便!😄😄😄

在店內落單只需以QR code點餐,簡單快捷!👍👍👍

網燒:今次試左蒜蓉烤茄子、熊本一口牛、安格斯牛肩肉、西班牙黑毛豬五花肉、原味牛仔骨、午餐肉、蟹柳、雞中翼、挪威鯖魚等,其中烤茄子质地柔软入口即化,一口牛口感嫩滑脂肪丰富,牛肩肉肉质优越口感鲜美,牛仔骨肉味香浓有咬口,值得推介!👏🏻👏🏻👏🏻
今晚搭朋友兩個島民落咗來觀塘一間餐廳食晚飯,講真,呢間「自動燒串燒」「戶外感覺BBQ」🔥嘅食堂,簡直係食肉控嘅天堂啦!點咗一輪串燒同海鮮,最正嘅肯定係嗰架自動轉嘅燒烤架呀,睇住啲肉串喺度自己轉圈圈,一面一面嘅燒,真係得意到不得了!😆串燒推介啲牛肉串啦,咬落去肉味十足,口感又彈牙,正!豬頸肉好入味,煙韌得嚟唔乾,一啖一啖咁吃真係咩憂愁都無晒。特別鍾意嗰啲烤蠔,超級juicy,鮮味爆煲!串燒種類多到數唔晒,炸物即叫即黎,熱辣辣嘅脆皮香蕉同雙皮奶,食完串燒嚟件甜品,啱晒啱晒啊你!🍌店員服務都好貼心,補充食物嘅速度跟唔上我哋嘅食速,個晚食到好盡興。最後仲有款多款口味嘅雪糕,食得開心又食得涼快,總結一句,下次還嚟!🍦

🍢「有好吃的便回來了~~」誤打誤撞搵到間食串燒放題性價比OK的( ˃ ᵕ ˂ )一個價錢2.5小時任嗌呢大癲~~~除左放喺度一串串自動轉轉燒⸜(*ˊᗜˋ*)⸝⋆*仲有網燒同炸物的呢😳夜晚peak hour食連埋加一都只係$273😦唔講笑呢個價仲可以燒蠔同青口~𝙎𝙪𝙥𝙚𝙧 𝘾𝙍𝘼𝙕𝙔 Σ(゚д゚lll)空間感係唔錯的!闊落加唔大煙🫶🏻不過就舊啲啲~就咁燒既話未必夠味但佢有供好多種調味比你點黎食👍🏻仲有自助區有啲小前菜:泡菜/中華沙律/蒜味螺肉etc.自家制野飲就真係差少少了//同朋友都覺得有啲淡~飲品總類算少/但有啤酒也是任飲唔嬲呢😗*5位以上仲可以坐3.5個鐘呢😆 推介⸝⸝⸝♡︎1)雞腎!! 夠晒爽口(◍≧ᗜ≦◍)2)牛!!佢既牛味算重😳不過就要睇住唔好overcook~3)羊架!!係比較多筋但夠晒入味😚4)甲羅燒!!(蟹膏+鵪鶉蛋)四人食送兩隻~超鮮甜‪(〃▽〃)
🍢
「有好吃的便回來了~~」
誤打誤撞搵到間食串燒放題性價比OK的( ˃ ᵕ ˂ )
一個價錢2.5小時任嗌呢大癲~~~
除左放喺度一串串自動轉轉燒⸜(*ˊᗜˋ*)⸝⋆*
仲有網燒同炸物的呢😳
夜晚peak hour食連埋加一都只係$273😦
空間感係唔錯的!闊落加唔大煙🫶🏻不過就舊啲啲~
就咁燒既話未必夠味但佢有供好多種調味比你點黎食👍🏻
仲有自助區有啲小前菜:泡菜/中華沙律/蒜味螺肉etc.
自家制野飲就真係差少少了//同朋友都覺得有啲淡~
飲品總類算少/但有啤酒也是任飲唔嬲呢😗
*5位以上仲可以坐3.5個鐘呢😆

推介⸝⸝⸝♡︎
1)雞腎!! 夠晒爽口(◍≧ᗜ≦◍)
2)牛!!佢既牛味算重😳不過就要睇住唔好overcook~
3)羊架!!係比較多筋但夠晒入味😚
2023-12-28 35 views
響觀塘行上少少,比較寧靜嘅街道上,俾我搵到呢間唔使自己動手燒嘅串燒放題,趁呢幾日聖誕假,一早book咗,一家去大食一餐。呢度係電子落單,非常方便,除咗串燒,仲有網燒、熟食,選擇多,十分美味。先講串燒,一串串放落個爐度,唔使自己燒。最鍾意串燒台灣一口腸,燒完香氣四溢,咬落多汁。配上黑椒的微辣和香味,好醒神。厚燒牛舌保持了豐富的口感,同時充滿了牛肉的鮮美。以上是對所提到的食物的簡要評論,希望能對您有所幫助。請注意,食物的口感和味道因個人偏好和烹飪方式可能會有所不同。網燒都好正,放落個爐度,好似韓燒咁!最正係燒生蠔,網燒的烹調方式使得生蠔外表微焦,內部仍保持著鮮嫩的質感,呢種烤制過程使得生蠔的風味更加豐富,同時保留了其原有的鮮味。加入蒜末的調味蒜與生蠔的結合形成了一種鹹香的風味。呢度嘅炸物同樣出色,每樣炸物都香脆可口,特別鍾意椰汁流心球:當你一口咬下時,融化在口中的椰汁充滿了濃郁的椰香,配合軟綿綿的外殼,帶來了絕妙的口感對比。吉列魷魚圈都好好味,金黃色的炸製外殼,酥脆可口。在咬下時,既有嚼勁,又帶有柔軟的質感,味道鮮美。餐廳都好貼心,冬季裏面除咗有罐裝飲品選擇,重煲咗一啲涼茶被食客享用。食完
響觀塘行上少少,比較寧靜嘅街道上,
俾我搵到呢間唔使自己動手燒嘅串燒放題
趁呢幾日聖誕假,一早book咗,一家去大食一餐。

網燒都好正,放落個爐度,好似韓燒咁!

餐廳都好貼心,冬季裏面除咗有罐裝飲品選擇,重煲咗一啲涼茶被食客享用。食完我哋都好滿足。
😌
2023-12-28 32 views
嗰日去觀塘行上嘅教堂參加完教友婚禮之後,發現咗呢間隱世放題串燒店。仲要係我最鍾意嗰隻懶人串燒方式,呢日放工,一於約埋同事嚟!呢度既食物有分自助串燒、網燒、炸物同前菜!前菜、飲品同部份甜品,如啫喱、泡芙,可以喺雪櫃度自己的拎,其他食物用QR code落單,食物選擇都算多。因為唔想等,一開始我哋叫咗炸嘢食先🤣呢道炸嘢食非常好食,我覺得炸鵪鶉蛋最特別,外層酥脆,內裡則是鵪鶉蛋的鮮嫩口感。另外炸台灣香芋地瓜丸係我最愛。炸台灣香芋地瓜丸的外皮金黃酥脆,內部則是柔軟的地瓜香芋餡料,煙煙韌韌,好好味。炸物重提供咗茄汁同酸辣醬俾我哋選擇,好貼心。網燒,我就鍾意蒜蓉青口同茄子。青口貝肉質鮮嫩,帶有海洋的甜味,網燒使得貝殼內的肉質更加彈牙,加埋蒜蓉食,鮮味更突出。茄子燒得軟嫩,加埋蒜蓉食,非常惹味!介紹我最鍾意嘅懶人串燒,望住個串燒爐自己響度自轉,唔使自己郁手,真係正!串燒方便我最鍾意燒美國穀飼牛西冷同豬頸肉。牛肉外層酥脆,內部保持嫩滑多汁。每一口咬下去,你可以品嚐到牛肉的濃郁肉味和獨特的燒烤風味。泰式豬頸肉串燒,豬肉外層經過烤燒而呈現微焦的外皮,內部則保持了豬肉的爽口,非常美味!最後食埋雪糕,為呢一餐畫

因為唔想等,一開始我哋叫咗炸嘢食先🤣

最後食埋雪糕,為呢一餐畫上完美嘅句號。
2023-12-24 28 views
🍢串燒屋 (觀塘) 📍今次嚟到觀塘呢間自動串燒放題,可以解放雙手咁燒串燒🤲🏻,簡直係懶人福音😍,仲要最平二百蚊有找❗️🍴七點前離座/九點後 星期一至四: 大人$198 (價錢詳情可以睇返最後嗰兩張相🔎)一入到去,店員就話可以QR code落單📋,嘢飲、漬物、前菜、甜品同埋部份燒烤物品就係出面自己拎🥬。而佢飲品選擇,除咗普通罐裝飲品,仲有自家製嘅涼茶、菊花茶同薏米水等等🍹。串燒同燒肉質量都唔差,同平時出去食放題嘅質素差唔多,而且種類都好多。除咗已經穿好嘅串燒,可以直接order 五花肉、牛仔骨🥩,當韓燒咁燒,仲有海鮮,例如生蠔🦪、青口同多春魚🐟等等。如果唔想食肉,仲可以揀燒蒜蓉茄子🍆、已經pack好嘅錫紙牛油粟米🌽、蒜蓉雜菌🍄等等。除咗燒物之外,仲可以嗌熟食。啲炸物超正🤩,炸到勁脆卜卜,同全部都新鮮炸起🔥,絕對係above average 🍤。🥇今餐MVP: 炸天婦羅蝦整體嚟講,不失為朋友聚餐嘅一個好選擇👍🏻,平時燒嘢食或者韓燒🔥,總會有一個朋友負責幫大家喺度燒嘢,搞到自己又唔係食得好多,傾偈嘅時候又唔可以好專心❣️。但呢一度,只要放上去,就會自轉🔄,唔使不斷反驚佢燶。
🍢串燒屋 (觀塘) 📍

🍴七點前離座/九點後 星期一至四: 大人$198
(價錢詳情可以睇返最後嗰兩張相🔎)

🥇今餐MVP: 炸天婦羅蝦

2023-12-19 24 views
點完串燒放落部機會自動轉唔使自己郁手慳力好多款式都多有蜜汁叉燒豬柳、海蝦、加拿大多春魚、魚旦、花枝丸、 台灣腸、獅子狗、牛肋條、豆卜、熊本一口牛、雞肉、豬頸 調味都唔錯
點完串燒放落部機會自動轉
唔使自己郁手慳力好多
調味都唔錯
想試這種不用自己烤的串燒好久了~不用自己烤 邊吃 邊看著轉牙、轉~就可以吃了一個價格 就可以任點任飲 又不用動手 真的好爽!而且還有一堆炸物可以選 作為炸物人 好想天天都有這一大盤😚烤物西班牙黑毛豬五花肉薄薄的一片 烤起來超快 就可以吃了而且烤得微焦焦 脆脆的邊 是個很不一樣的體驗呢~熊本一口牛、厚切牛舌、美國殼飼牛肋條牛們都意外的香呢!!!!真的必點~又香又軟(另一半吃得開開心心🥳蒜蓉烤茄子、蒜蓉烤蠔茄子🍆 烤得好柔軟;蠔🦪們大小剛好蒜🧄控們 一定要點這兩份 他們放蒜蓉量是用倒的吧加拿大多春魚、海蝦 海鮮🦐控必點吧 多春魚和蝦們都厚實 實實在在炸物脆薯條、吉列生蠔、炸雞軟骨、炸雙皮奶他們都炸很好贊👍 熱騰騰脆脆 若半夜都能點上這一盤就好了(甜控們 要試試炸雙皮奶 甜甜又不膩~~)清酒煮蜆不要少看這份小小的 但吃起來碗也滿深的一直吃也還有 而且不愛酒愛精的朋朋們也不怕清酒🍶味不重可以try try~冰箱🧊雜菇、牛油 粟米哈哈😆  牛油🧈 人的天堂 每口都是 牛油🧈 香而且一盤量好大 一直吃都吃不完一樣~涼茶笑死😆一定要的吧 吃了這麼多 又烤又炸的一定要找點下下火的吧~~這價格 可以坐著
想試這種不用自己烤的串燒好久了~

不用自己烤 邊吃 邊看著轉牙、轉~就可以吃了

一個價格 就可以任點任飲 又不用動手 真的好爽!
而且還有一堆炸物可以選 作為炸物人 好想天天都有這一大盤😚

烤物
蒜蓉烤茄子、熊本一口牛、西班牙黑毛豬五花肉
西班牙黑毛豬五花肉
薄薄的一片 烤起來超快 就可以吃了
而且烤得微焦焦 脆脆的邊 是個很不一樣的體驗呢~
熊本一口牛、厚切牛舌、美國殼飼牛肋條
牛們都意外的香呢!!!!真的必點~
又香又軟(另一半吃得開開心心🥳
蒜蓉烤蠔
蒜蓉烤茄子、蒜蓉烤蠔
茄子🍆 烤得好柔軟;蠔🦪們大小剛好
蒜🧄控們 一定要點這兩份 他們放蒜蓉量是用倒的吧
 海鮮🦐控必點吧 多春魚和蝦們都厚實 實實在在

炸物
他們都炸很好贊👍 熱騰騰脆脆 若半夜都能點上這一盤就好了
(甜控們 要試試炸雙皮奶 甜甜又不膩~~)
不要少看這份小小的 但吃起來碗也滿深的
一直吃也還有 而且不愛酒愛精的朋朋們也不怕
清酒🍶味不重可以try try~

冰箱🧊
牛油🧈粟米🌽
雜菇、牛油 粟米
哈哈😆  牛油🧈 人的天堂 每口都是 牛油🧈 香
而且一盤量好大 一直吃都吃不完一樣~

涼茶
笑死😆一定要的吧 吃了這麼多 又烤又炸的
一定要找點下下火的吧~~

這價格 可以坐著慢慢享受串燒 在眼前烤 😌
還可以任點 任喝 任食 在外面怎可能只是$198

串燒及網燒放題 $198/ ppl
(星期一至星期四 七點前離座優惠)
西班牙黑毛豬五花肉、蒜蓉烤茄子
牛油🧈粟米🌽
西班牙黑毛豬五花肉、蒜蓉烤茄子
雜菇
2023-12-17 32 views
天氣開始涼涼地特別想食BBQ,對住個爐暖笠笠。今日約左朋友仔黎到位於牛頭角既串燒屋。餐廳主打串燒及網燒黎串燒放題,可以一次同時享串燒同網燒既樂趣,任食真係夠晒盡興呀落單用QR code 落單,好方便。等我地㨂好晒食物之後,食物上枱時串燒同網燒食物分層擺放在架上,我地將串燒放起個爐上面,串燒會自動轉轉架,一邊食一邊望住串燒轉動,好有趣😁串燒類:有蜜汁叉燒豬柳、海蝦、加拿大多春魚、魚旦、花枝丸、台灣腸、獅子狗、牛肋條、豆卜、熊本一口牛、雞肉、豬頸肉。蜜汁叉燒豬柳調味適中;熊本一口牛🐮口感juicy;魚旦同花枝丸味道鮮甜。網燒:蒜蓉茄子厚身惹味;蒜蓉烤蠔上枱巳好吸引,口感鮮甜;蒜蓉青口同帆立貝肥美厚身,食落有口感。炸物類做得都好出色,所有炸物都熱辣辣各有特色,有炸香蕉、炸薯條、吉列炸蝦、炸椰汁西米露炸彈、雞軟骨。除左串燒網燒之外,仲有多種配菜甜品可任食,有牛油粟米、生菜、蒜蓉雜菌、沙津、螺肉、啫喱、雪糕、泡芙、燒菠蘿、綿花糖等等飲品類有啫喱、泡芙、雪糕、棉花糖等等飲品都有多款選擇。最後我地到捧住個肚走。🔍串燒屋 (觀塘)📍觀塘通明街54號地舖

串燒類:

網燒:

🔍串燒屋 (觀塘)
📍觀塘通明街54號地舖
最近經過觀塘想搵啲特色野食下,見到呢間---🌟串燒屋🌟幾特別,食串燒放題,有2.5小時俾你慢慢燒,串燒食物選擇多,除咗一串串咁燒,仲有海鮮、牛肉放係爐上面嘅網燒,呢到可以滿足曬想食唔同食材嘅燒物,而且仲要係用QR code落單,勁方便,一串串嘅串燒自己燒,放落去佢會自動轉圈,熱力平均分佈就唔怕佢會燶,又唔洗睇住佢黎燒,一路食另一串又熟咗,勁方便!好快食到好飽飽🤰簡直係懶人都唔識睇火候嘅人最愛嘅類型串燒餐廳🫶 出面仲有得自助拎飲品同前菜、沙律,同漬物,仲有啲燒物都可以係出面拎,仲點咗盤炸物係未燒嘢食之前食,炸物款式多,而且炸到勁脆身,最愛係佢個榴槤波波,係流心餡,係滋味,食到我哋好滿足💓._.

._.
Type of Meal
Dinner
{串燒炸物烤肉放題 - $248/人}喺寧靜嘅觀塘通明街,有一間隱世串燒放題店,二百幾蚊一個人就可以任飲任食放題 #串燒 #炸物 #烤肉 ! 真係好瘋狂🤪最開心係有一個全自動嘅串燒爐,唔使自己轉來轉去,都可以燒到啲嘢食啱啱好,香脆熱辣辣!啱晒我啲懶惰嘅麻甩佬,仲可以一路食一路吹水唔使睇火!同埋餐廳勝在樓底高通風好,食完都唔會成身燒烤味!講返食物,大部份都用咗高質素嘅食材,唔係用啲平價嘢做放題,無論係肉類至到丸、腸、蟹柳都好味道!呢度真係三五知己,約埋一齊傾吓偈,慢慢食又食到好嘢嘅好地方!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地舖
{串燒炸物烤肉放題 - $248/人}

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #串燒屋 (觀塘)
觀塘通明街54號地舖