2024-03-12 22 views
人均$200起|觀塘|放題| 串燒屋在觀塘區也能夠找到好吃的串燒放題店!位於牛頭角和觀塘站之間,交通非常方便!提供多元化的套餐時限,只要湊夠人數甚至可以享有無限時串燒放題!今天我們兩個人,吃了好多好吃的串燒!大推薦羊架!沒有臊味~而且真的很香口,油脂很豐富😈我也推薦他們家的雞軟骨和雞翼,燒得卜卜脆😍飲品選擇非常之多,除了普通的罐裝飲品,還有清熱下火的竹蔗茅根以及其他種類的涼茶,喜歡串燒的朋友一定要來試試看哦!——————為食分界線——————📍 串燒屋 (觀塘)觀塘通明街54號地舖人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均$200起|觀塘|放題| 串燒屋
在觀塘區也能夠找到好吃的串燒放題店!
位於牛頭角和觀塘站之間,交通非常方便!
今天我們兩個人,吃了好多好吃的串燒!
大推薦羊架!沒有臊味~而且真的很香口,油脂很豐富😈
我也推薦他們家的雞軟骨和雞翼,燒得卜卜脆😍
——————為食分界線——————
📍 串燒屋 (觀塘)
觀塘通明街54號地舖

人均消費: $200
2024-03-11 23 views
同朋友嚟到觀塘,就想試吓啲新奇好玩嘅串燒店。呢間餐廳串燒款式都算多,任食價錢性價比算幾高!餐廳一早已經串好左唔同嘅串燒,只係需要放喺爐度慢慢燒。我自己就最鍾意食多春魚同安格斯牛肉,唔使點醬汁已經好入味!🥰🥰🥰除咗串燒,值得推介嘅係餐廳嘅炸物,我最鍾意食就係炸榴槤同炸香蕉😍全部炸物都係即叫即炸,好有誠意,而且味道都幾好味!飲品方便,除咗汽水,仲有夏枯草、酸梅湯、菊花茶等清熱飲品,都算幾多元化!

2024-03-10 18 views
觀塘有好多唔同餐廳🥸 小編最近就去咗近觀塘街市嘅一間串燒屋🥶 感覺都唔錯喎.呢間串燒屋可以唔使自己燒 擺啱位就可以等食 🤓 成個串燒會自己轉 非常方便🥳 都幾適合成班朋友一齊傾偈 唔使不停自己燒咁攰 🫣.肉類方面 選擇都叫做有牛、雞、豬肉、魚都有(多春魚😂😂)小編輕輕推薦美國穀飼牛肋條🐮仲有泰式豬頸肉🐷 味道都ok嘅雞翼嘅味道都ok 不過就要燒耐少少啦😗.蔬菜方面 好多蔬菜都係要出去個雪櫃度攞嘅😆 不過小編就麻麻哋食燒肉嘅時候落蔬菜啦.另一方面亦都有丸類可以選擇 小編最推薦花枝丸同埋魚蛋 串好左一串串 擺落去就可以等食🤣 花枝丸好有咬口 仲有芝士獅子狗亦都ok.除咗要燒嘅嘢食之外 其實仲有唔同嘅炸物可以選擇 最推薦就係炸鮮奶 同埋炸地瓜球.另外小編亦都推薦 厚切玉子燒 擺落去個爐到 燒一陣都ok.出面嘅嘢飲選擇都唔錯 仲要可以揀唔同嘅涼茶飲 一路食串燒一路降火 😂😂. 串燒屋📍觀塘通明街54號地舖.#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處
肉類方面 選擇都叫做有牛、雞、豬肉、魚都有(多春魚😂😂)
小編輕輕推薦美國穀飼牛肋條🐮仲有泰式豬頸肉🐷 味道都ok嘅
雞翼嘅味道都ok 不過就要燒耐少少啦😗
另外小編亦都推薦 厚切玉子燒 擺落去個爐到 燒一陣都ok
串燒屋
📍觀塘通明街54號地舖
呢間嘢搞唔掂 本身見到佢入面冇咩人以為因為唔係繁忙時間點知原來佢啲嘢食唔係好掂肉類全部都係急凍 急凍唔係最大嘅問題 問題係你未解凍啊大佬😂😂牛肉同埋豬肉食落去無論係口感定係味道都欠奉口感唔似平時食開嘅肉類 總之就係怪怪地然後根本就冇味嘅真心有啲餐廳就算冇醃製過啲肉類 啲肉類係正正常常嘅話點都會有啲肉味…然後啲餐具真心污糟 夾肉嘅夾全部都係有好多漬 抹極都仲有然後唔知點解餐盤上面夾住咗兩條唔係屬於我嘅頭髮 唔知係上一手定係廚房整到咁餐廳感覺唔太乾淨同衛生所以坐嘅時候都有啲唔舒服好似周圍都癡粒粒咁重點係個價錢真係唔平 呢個價錢我是但去一間大型啲嘅放題可以食到好多唔同類型嘅嘢食人哋嗰啲新鮮好多好食好多🥹而且相片感覺都幾昏暗 總之成個感覺就係坐喺度覺得周身唔聚財😅😅😅成間餐廳唯一優點就係香港冇咩方便懶人嘅串燒屋 呢啲可以坐喺度等食嘅餐廳的確幾吸引我不過呢間真係唔會再有下次超級超級超級唔建議
呢間嘢搞唔掂 本身見到佢入面冇咩人以為因為唔係繁忙時間
人哋嗰啲新鮮好多好食好多🥹

不過呢間真係唔會再有下次
超級超級超級唔建議
2024-02-26 32 views
今日黎到約左閨蜜去觀塘shopping,買完野之後就搵間餐廳食嘢休息下。上網check下發現到呢間餐廳,就去試下啦。呢道主打係串燒加炸物。呢道有有生蠔同青口,成半隻手掌咁大,用爆蒜黎燒,非常之好味,我習慣食原汁原味唔加醬油,非常之新鮮好味。接下來有各色各樣既串燒,應有盡有。例如:腸仔,魚蛋,雞肉,牛肉,豬肉樣樣齊。重點係玉子燒一定要試下,我個人十分喜愛,燒香佢再加啲燒汁,好味到停唔到口。還有一口牛粒同咪羊架。燒到甘香再點啲燒汁食。一啲雪味都無,非常野味。炸物放面有榴槤波,芝麻波,重有好多口味不能一一陳述。飲品方面有各種汽水,重有唔少得既自家牌雞骨草涼茶,食串燒重岩係配上解熱涼茶,非常貼心。最後甜品方面有牛奶公司既不同口味雪糕,我就試左個香芋味,都好好味😋你地又會點選呢😝

炸物放面有榴槤波,芝麻波,重有好多口味不能一一陳述。

任食串燒2個半鐘,時間充足👍🏻👍🏻 火力仲好夠,唔會燒好耐都未耐~ 加上呢到仲可以網燒,食物款式多d之餘,仲可以更快熟,密密食🐷.串燒除左豬、牛、雞,仲有海鮮,試左多春魚同海蝦,新鮮得黎唔會細細條,足料!.網燒試左牛肉片、一口和牛粒、羊架、鐵盒燒牛油粟米、生蠔,好惹味🤤🤤 特別推薦和牛粒!有入口即溶既感覺😍 老閣好好人!仲送左兩隻扇貝比我地試💯💯 超大隻!超新鮮!.炸物即叫即炸,款式同埋咁多,有芝士條,香芋地瓜球、雙皮奶、墨魚咀,連鵪鶉蛋都有😛
2024-02-11 42 views
好開心係香港終於食到懶人串燒自轉放題啦! 除咗串燒,仲有網燒及炸物,任飲自家製飲品、汽水同啤酒,食足2.5小時平日都係$248,5位或以上一齊去仲可以食足3.5小時🤩呢度點餐係用網上落單,當中食物分開咗串燒、網燒同炸物,夠晒方便同準確,全場滿座都無漏單👍🏻🍢串燒種類多,而自轉串燒非常方便,一路傾計一路keep 住食都得,侍應還會提點食物已熟還是未ready, 很貼心!另外,網燒的🐷🐮肉類很有質素,尤其是牛仔骨和🐓雞翼,醃得很入味!炸物類別首選炸雞軟骨,送酒一流!最後我地仲有燒棉花糖、菠蘿、啫喱同杯裝雪糕做甜品😋😋😋

炸物類別首選炸雞軟骨,送酒一流!

最後我地仲有燒棉花糖、菠蘿、啫喱同杯裝雪糕做甜品😋😋😋
2024-02-08 32 views
自助任食串燒,好多選擇😻串燒方面,有牛,豬,蝦,多春魚,腸仔,丸. 個牛舌同雞腎好爽口,唔un.👍🏻👍🏻網燒方面,有蒜蓉烤蠔,茄子,青口. 個熊本一口牛同安格斯牛肩肉最出色,肉質嫩. 🤤🤤炸物方面,有可樂餅,炸鵪鶉蛋,蝦餅,魷魚圈,炸生蠔,墨魚角,全部即炸,好脆口熱辣辣.🤪雪櫃仲有蒜蓉韭菜,牛油栗米,豆腐,中華沙律,翠玉瓜,秋葵, 燒秋葵真係要睇實,好易燶🤫最尾當然要燒菠蘿同綿花糖啦. 仲有雪糕.🫶🏻👅平日去都滿座,大家記得要book位啦😉
自助任食串燒,好多選擇😻
最尾當然要燒菠蘿同綿花糖啦. 仲有雪糕.🫶🏻👅
平日去都滿座,大家記得要book位啦😉
2024-02-06 27 views
觀塘出名工廠大廈多,自然美味的餐廳🍴也林立各方,對於鍾意食串燒🍡🍢既朋友,今次就介紹返出名好食高質的串燒店🍡🍢———串燒屋🏠。今次已經唔係第一次來串燒屋🏠食串燒,除左呢度係主打自動「轉轉轉幫你燒」的串燒爐,可以就咁擺d串燒係個爐度燒🔥之外,仲要💰價廉物美,食物質素極高,對於食肉獸既我來講,呢度既食物質素可謂不亞於外面貴價燒肉店食的燒肉。除左串燒,仲可以烤肉🥩烤海鮮🦞,飲品,前菜,炸物,甜品任食,名副其實一間串燒放題,食過既人都知道有幾好食,來觀塘食串燒,串燒屋滿足你🤭
2024-01-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
天氣凍返好想食啲熱辣辣嘅嘢食 但好懶唔想去好遠 所以就同朋友一齊去食呢一間位於觀塘嘅串燒屋😋距離我同朋友屋企都只係5分鐘路程🤣🤣環境好闊落 張枱夠晒大可以放晒啲嘢食上去👍🏻呢度係Scan qr code落單 有自轉串燒 網燒 同炸物 選擇非常多😋由於我同朋友當時相當肚餓 所以我地差唔多叫晒所有嘢食🤣喺嘢食未上之前~大家可以去雪櫃度拎前菜同嘢飲 前菜有中華沙律、蒜味螺肉、酸蘿蔔、涼拌青瓜 仲有水果拎😋雪櫃仲有用錫紙盒裝住嘅牛油粟米、蒜蓉雜菇 for燒 仲有翠玉瓜、雞髀菇、菠蘿同棉花糖可以拎嚟燒😋😋而嘢飲方面一樣都係咁多選擇 除咗有汽水之外 仲有一jar jar 涼茶 食串燒都唔驚熱氣 仲有啤酒🍻串燒:最推介係泰式豬頸肉💯💯彈牙得嚟又油脂豐富 本身調味而且好正 食得出係泰式風味 忍唔住encore 仲有牛肋條同牛西冷都非常推介 最估唔到係呢度有得燒埋多春魚同豆卜😋😋都係my favourite網燒:叫左蒜蓉烤茄子、熊本一口牛、安格斯牛肩肉、黑毛豬五花肉同羊架😋最推介嘅係一口牛💯夠晒軟嫩仲有豐富肉汁😋😋另外就係蒜蓉加茄子呢個組合一定係冇得輸😋😋炸物:炸物係即叫即炸🔥我地叫左吉列蠔、炸鮮奶、炸

環境好闊落 張枱夠晒大可以放晒啲嘢食上去👍🏻

炸物:炸物係即叫即炸🔥我地叫左吉列蠔、炸鮮奶、炸香蕉、香芋地瓜球、鵪鶉蛋、榴槤炸彈、魷魚圈同泰式蝦餅😋😋每一款都好食 炸嘅嘢食點可能會唔好味 尤其係新鮮即炸😋😋

埋單每人200零蚊 可以食足2.5小時 非常抵食🍖食物選擇多質素高 店員態度好nice👍🏻同埋食完個人都唔會有好大陣味👍🏻👍🏻

Type of Meal
Dinner
2024-02-04 37 views
🌟任食2.5小時 $248五人以上可以任食3.5小時串燒 網燒 炸物 飲品款式都好多~串燒美國殼飼牛肋條/美國殼飼牛西冷/厚切牛舌/蜜汁叉燒豬柳/泰式豬頸肉/海蝦/加拿大多春魚/黃金魚片頭/台灣一口腸/雞肉腸/迷你豆卜/芝士獅子狗/龍蝦丸/台灣貢丸/農場雞腿肉蜜汁叉燒豬柳/農場雞腿肉/芝士腸/美國殼飼牛肋條必食!最後綿花糖一定要食!轉轉住燒棉花糖 啱啱好全部出邊脆 入邊好creamy 網燒就最推薦熊本一口牛!牛柳超級淋又有牛味不遇一份得2粒 每次都係叫4份以上🤣蒜蓉烤茄子又係必食🍆串燒網燒都要有啲時間 呢個時候食炸物就啱啱好☺️炸薯條/吉列蝦/炸雞軟骨/榴槤波波全部都係食

🌟任食2.5小時 $248
五人以上可以任食3.5小時
串燒 網燒 炸物 飲品款式都好多~

串燒

網燒就最推薦熊本一口牛!
牛柳超級淋又有牛味
不遇一份得2粒 每次都係叫4份以上🤣
蒜蓉烤茄子又係必食🍆

串燒網燒都要有啲時間 呢個時候食炸物就啱啱好☺️
炸薯條/吉列蝦/炸雞軟骨/榴槤波波全部都係食
2024-02-03 702 views
📍串燒屋今次黎食懶人串燒放題🍢想燒嘢食但又懶得自己動手🫣呢間餐廳提供自助燒烤爐,嘆住咁燒野食😋🌟串燒及網燒放題2.5小時任飲任食野食基本上都可以用QR code 手機落單,簡單又方便!食物款式算多,由肉類、海鮮、丸類、炸物等,都應有盡有~串燒叫完一陣就上枱,速度夠曬快😌🍢串燒試左美國殼飼牛西冷、美國殼飼牛肋條、厚切牛舌、台灣一口腸、海蝦、芝士腸、花枝丸、牛筋丸▶️比較推薦既係:美國殼飼牛西冷肉質正正常常,醃得幾入味;台灣一口腸必食!燒完之後外脆內軟,真係似台灣夜市食既果款!牛筋丸都唔錯,幾有咬口😼🕸️網燒驚喜比較多,試左黑椒牛仔骨、蒜蓉烤蠔、蒜蓉烤茄子、熊本一口牛、安格斯牛肩肉、奧爾良雞翼、香草羊架、麻辣雞腎、蒜蓉燒青口▶️比較推薦既係:黑椒牛仔骨既肉質唔錯,紋理清晰,牛味重~熊本一口牛切成一粒粒咁上枱,燒起上黎好快熟😽 奧爾良雞翼燒完之後仲保留到肉汁,幾juicy!燒烤點可以冇雞翼㗎😌🫶 香草羊架好厚身,羊味濃郁,食落啖啖肉,啱曬食肉獸嘅我😋🍤炸物試左泰式蝦餅、唐揚雞塊、吉列蝦、吉列魷魚圈、吉列生蠔、北海道可樂餅(牛)、榴槤波波▶️炸物類幾乎每款都好食!泰式蝦餅同吉列蝦值得一試,蝦味重!!而
📍串燒屋

🌟串燒及網燒放題2.5小時任飲任食

🍢串燒

🕸️網燒

🍤炸物
▶️炸物類幾乎每款都好食!泰式蝦餅同吉列蝦值得一試,蝦味重!!而且炸粉唔厚🤣吉列生蠔炸完之後都冇點樣縮水👍🏻榴槤波波流心既效果幾正😆

🍹飲品
可以喺自助吧到攞,種類較多既係汽水🥤特別既係有涼茶供應,有菊花茶、酸梅湯等等,啱晒食完熱氣嘢之後降火🔥

🍦甜品
有泡芙、啫喱同雪糕,全部都可以喺自助吧到自己拎

📍 串燒屋
觀塘通明街54號地舖

#觀塘 #通明街 #串燒屋 #串燒 #懶人串燒 #放題 #任飲任食 #網燒 #一口牛 #牛仔骨 #炸物 #甜品 #food #hkfood
  • 炸物
突然間好想食串燒,又想無限量咁樣食,咁啱喺網上見到呢間都幾抵食,仲可以食兩個鐘喎,咁就一於去試一試啦,味道都OK幾高性價比嘅!🍴黃金時段 7-9pm 一至四 $248 另收加一 (7.5/10)🍴小型自助區 (7/10)有嘢飲,少量蔬菜,菠蘿,雜菇,粟米,棉花糖,紫薯,生菜!🍴串燒 (7/10)美國殼飼牛肋條幾有口感有牛味美國殼飼牛西冷有啲鞋口厚切牛舌係煮熟咗入口軟腍,但冇咩牛味。蜜汁叉燒豬柳甜甜哋有咬口!泰式豬頸肉油脂豐富又彈牙海蝦熟左,有蝦味。農場雞腿肉正常。🍴網燒 (8/10)爽口雞腎幾爽口黑椒牛仔骨太薄太肥了蒜蓉烤蠔一般冇咩蠔味蒜蓉烤青口幾腥,不了。蒜蓉烤扇貝 每人送一隻幾鮮甜新鮮 蒜蓉烤茄子Ok的熊本一口牛油脂豐富有咬口有牛味安格斯牛肩肉高質有牛味!西班牙黑毛豬五花腩片正常油脂豐富日式漢堡扒奧爾良雞翼似pizza hut啲雞翼香草羊架正常唔躁🍴炸物 (7.5/10)吉列魷魚圈香脆彈牙唐揚雞塊正常急凍料椰汁流心球有西米!芝士蝦球有芝士流出,幾好的推薦指數: 7.5/10200零蚊食到2.5鐘,食物質素OK,似家庭式嘅味道,要自己調味,真心係唔錯,舒服唔重油煙味,不過就距離地鐵站

🍴小型自助區 (7/10)
有嘢飲,少量蔬菜,菠蘿,雜菇,粟米,棉花糖,紫薯,生菜!

🍴串燒 (7/10)
美國殼飼牛肋條
幾有口感有牛味

美國殼飼牛西冷
有啲鞋口

厚切牛舌
係煮熟咗入口軟腍,但冇咩牛味。

蜜汁叉燒豬柳
甜甜哋有咬口!

泰式豬頸肉
油脂豐富又彈牙

海蝦
熟左,有蝦味。

農場雞腿肉
正常。

🍴網燒 (8/10)
爽口雞腎

奧爾良雞翼
似pizza hut啲雞翼

香草羊架
正常唔躁

🍴炸物 (7.5/10)
吉列魷魚圈

有西米!

芝士蝦球
有芝士流出,幾好的

推薦指數: 7.5/10
200零蚊食到2.5鐘,食物質素OK,似家庭式嘅味道,要自己調味,真心係唔錯,舒服唔重油煙味,不過就距離地鐵站比較遠🤣
2.5小時任食串燒放題每人都係$198-$248左右重點推介下有咩串燒值得一試!農場雞腿肉好滑 肉質幼嫩👍🏼可以加孜然粉調味雞肉味道會更出花枝串夠大粒彈牙🤩食多幾串都冇問題建議一燒完即刻食 會有脆卜卜嘅口感熊本一口牛肉質一啲都唔鞋!有種入口即溶嘅感覺🤤配燒汁食一流!西班牙黑毛豬五花肉薄切好快就熟 唔洗等好耐🤣五花肉肥瘦平均 可以加辣粉更有口感👍🏼蒜蓉烤蠔超大隻!有一隻手掌咁大🤩蠔都算新鮮 入口唔會有腸味 蒜蓉都足夠可以一燒再燒!仲有其他串燒、炸物同各款任飲飲品配料都有四、五種 滿足不同口味!
2.5小時任食串燒放題每人都係$198-$248左右
重點推介下有咩串燒值得一試!

農場雞腿肉

蒜蓉烤蠔
超大隻!有一隻手掌咁大🤩
蠔都算新鮮 入口唔會有腸味 蒜蓉都足夠
可以一燒再燒!

仲有其他串燒、炸物同各款任飲飲品
配料都有四、五種 滿足不同口味!
2024-01-26 564 views
2024年1月10日 星期三今晚老婆帶咗我去觀塘嘅呢一間餐廳食飯,因為網上面見到有串燒及網燒放題,食足2.5小時平日都只不過係$248,5位或以上一齊去仲可以食足3.5小時添去到發現餐廳其實唔係好大,大約有十幾張枱,但枱與枱之間有足夠距離,坐落去都幾舒服,而且每一張枱都有抽風機,所以着嘅衫完全唔會吸到油煙餐廳側邊有雪櫃擺滿咗飲品,可以自由取用,當中更有自家製菊花蜜、洛神花山楂茶同檸檬薏米水,正好可以用黎配合串燒食,令到冇咁容易熱氣,而且洛神花山楂茶酸酸甜甜幾開胃另一邊嘅凍櫃就擺滿左前菜、甜品同蔬菜,蔬菜方面瓜、茄子同菇都已經切好晒,方便拎嚟燒,而且金菇仲已經放咗喺錫紙兜裏面,一拎出嚟就可以放喺個爐上面燒,十分方便至於前菜,有麻醬豆腐同麻香油揚等等,無諗過腐皮同麻醬都幾夾,甜甜地幾開胃,仲有芝麻香添點餐係用網上落單,夠晒方便同準確,又有圖片可以見到,當中食物分開左自轉串燒、網燒同炸物,指示十分清晰,無論邊一個種類都有好多食物可以選擇,於是我哋每樣都要少少落單幾分鐘之後,食物就已經送上,呢一碟全部都係自轉串燒,因為食物已經插好晒一條條鐵枝,只要放上個爐指定位置就可以自己轉動,無論魚蛋、芝士
2024年1月10日 星期三

落單幾分鐘之後,食物就已經送上,呢一碟全部都係自轉串燒,因為食物已經插好晒一條條鐵枝,只要放上個爐指定位置就可以自己轉動,無論魚蛋、芝士竹輪卷、腸類,甚至唔同嘅肉類都好新鮮,而且每一舊都唔算太大,方便燒熟嘅同時又方便進食

每一串串燒都自己轉動,完全唔需要擔心幾時會燒焦變黑,只需要安心靜待熟透嘅時候就食得,真係好方便,仲有可能唔係使用炭爐嘅關係,感覺唔係太大油煙,食落去好放心
啲肉比起平時要耐一啲時間先熟,咬落去都唔韌,牛肉粒幾重牛肉味,芝士竹輪卷都幾有驚喜,燒完之後裏面嘅芝士會慢慢溶化開,有少少拉絲嘅效果

另外餐廳每一位客人都會送一份蒜蓉帆立貝,差唔多有成隻手掌咁大,上面鋪滿蒜蓉,燒完之後仍然好大隻,肉質幾彈牙,每一啖都食到蒜蓉香味

我哋仲點咗魚片頭、豆卜同大蝦,其中最驚喜嘅係豆卜,因為燒完之後咬落去真係脆卜卜,十分脆口,而且豆味幾濃郁,而大蝦燒完之後好容易就可以拆開蝦殼,肉質彈牙,一啲都唔霉,最後我哋再encore要多咗幾隻

最後仲有清酒煮蜆可以點,酒味唔算太濃,所以唔鍾意飲清酒嘅人都食得,而且蜆嘅份量都幾多,我食落去每一隻都食唔到有沙,證明都清洗得幾乾淨
2024-01-10