2024-03-08 115 views
呢排好中意串燒,心癮發作所以就約左朋友來幫襯呢間巴巴串。💗環境舒服,而且交通非常方便,所以嚟呢度搵食就至啱我心水啦🤩餐廳活動:利是抽獎環節⁉️每枱每位均可參加抽獎一次🥳🉐️4人同行1人免費🉐️3人同行1人半價🉐️全單8折🉐️全單7折生日(4人以上)送海鮮拼盤@@海鮮拼盤⋯⋯我最中意就系海鮮,超級大兜,超級多種海鮮比你,包括大魷魚+墨魚咀+新鮮白鱔+大扇貝+大蜆等等,真系抵食。@@新鮮白鱔串一串⋯⋯抽獎送,非常厚肉,外表燒到焦香炸開,入面既肉熱辣辣,好好味,每一淡都系大滿足。@@晚市每位送鮑汁花菇鮑魚炆鵝掌⋯⋯都系晚市既福利,好欣賞呢個鵝掌肉,非常多汁,非常入味,非常爽滑,油香滿溢。真係好上癮嘅味道😍@@玉米,腸仔,牛肉番茄,紅腸⋯⋯ 👏🏼特色食落清爽怡人,無負擔健康又好食😋牛肉番茄算系幾地道嘅小吃,古五到都可以甘好食,點少少醬汁,味道滿分💯最後要贊店員做野乾淨爽手,而且有禮貌,服務周到。
餐廳活動:
利是抽獎環節⁉️每枱每位均可參加抽獎一次🥳
生日(4人以上)送海鮮拼盤
最後要贊店員做野乾淨爽手,而且有禮貌,服務周到。
2024-03-08 101 views
依家做緊大優惠,除佐生日會有食物送,仲有新春抽獎,我抽到四人同行一人免費,下次黎到又可以用,勁抵呀!🤑🤑🤑朋友亦抽到珍寶帆立貝一隻同埋浦燒飽魚一隻👏🏻👏🏻👏🏻珍寶帆立貝真係好大隻呀,又有膏,勁香!鮑魚亦充滿燒汁香,口感又軟腍!我地有四個人,其中一個朋友生日又會送海鲜拼盤,有大魷魚+墨魚咀+新鮮白鱔+大扇貝+大蜆👀👀👀每款都好新鮮,白鱔就超正,厚肉又爽口,魚味香濃呀!而且晚市每位已經會送鮑汁花菇鮑魚炆鵝掌✌🏻✌🏻✌🏻呢個係每位有兩隻鵝掌,兩隻鮑魚,兩隻花菇,真係勁抵呀,仲要好入味,好香,鮑魚好煙韌,花菇都彈牙,鵝掌又夠軟腍,味道口感都一流呀!其他串燒都有好多款,腸仔,丸,午餐肉果啲都好好食呀,款式多多,放上燒爐去慢慢燒,正!
2024-03-01 160 views
食評時間到啦~今日我去食串燒,真係有啲料👀環境衞生又企理,店員又好熱情❤️‍🔥首先,講粟米🌽嗰粒粒黃黃嘅粟米真係好香甜,食落去好多汁又嫩口,啲粟米粒係包裹住嘅甜味,帶少少微焦🫦然後就係牛油麵包🥯一咬落去,外皮酥脆,裡面軟綿綿,而且有啲牛油嘅香味。就好似喺咁食一個小小嘅麵包雲,令人口齒留香😳仲有條鰻魚🐟真係好讚!啲鰻魚肉滑嫩,燒得啱啱好,外面有啲微微嘅炭燒焦香味,裡面仲保持住啲濃郁嘅魚肉味,令我嘆為觀止👏🏻👏🏻泰式燒雞🤓真係好正!啲燒雞肉嫩滑多汁,外皮燒得啱啱好,帶嚟一陣嘅辣味同埋微微甜味,真係好開胃。啲泰式調味令味道更加豐富,就好似喺口中開咗個香料炸彈💥好食到跳舞👯‍♀️仲要係4人以上就送!今次嘅串燒真係好有驚喜,各款食材都有佢獨特嘅風味,令我食到嘴開花!仲要好好彩有燒雞送😚
任食火鍋店就見得好多,任食串燒店嘅選擇真係相對比較少,不過好彩有一間叫做巴巴串嘅串燒店係觀塘,食過幾次都覺得好高質佳泰式燒雞燒到外皮金黃色,個皮燒到好薄脆,個味道同口感都幾似茶樓會有既炸子雞,雞肉幾鮮嫩雞胸位肉質都好淋👍🏽燒菠蘿超正,顛覆了我對菠蘿的感覺,一向對菠蘿感覺一般,但這店燒得好好味,有一種火燒的甜味,和新鮮的甜味不同,很難形容,總之好味。燒萵筍就好清甜完全另一個境界👏🏽青瓜清甜爽脆,煎餃子內餡紮實飽滿,餃子皮亦唔會太厚煎餃兩面都卜卜脆分🤤

2024-02-20 259 views
最近經過屋企附近有間幾靚嘅放題餐廳👍🏻所以叫埋屋企人一齊去試吓🎉我幾鐘意個環境,以灰色外牆為主,感覺好簡潔,同乾淨企理🚩小盆菜推介指數🔥🔥🔥🔥🔥我地4個人去,所以送嘅,好足料,有花膠,帶子,蘿蔔,大蝦,芋頭,蠔豉,魚旦,送嘅都有咁多材料,抵食!小盆菜真係香港嘅傳統美食之一🍲,每一啖都啖啖精華,食材新鮮匠心獨運,絕對係一大享受😋。首先提到嗰個花膠,食落去彈牙又滋潤,味道鮮美得嚟又有豐富嘅膠質,真係滋補養顏🐟。而啲帶子就更加唔洗講,鮮味十足,每一粒都咁大咁飽滿,係碟菜之中嘅明珠🌟。再來講講嗰個蘿蔔,絕妙嘅軟熟同甜味,佢吸晒啲湯汁嘅精髓,令人欲罷不能🌽。的確,大蝦更加促使小盆菜變得無可抵擋,那種彈口感覺配上天然的鹹甜,幾乎係完美嘅組合 蝦 每次咬落去都似乎聽到佢哋鮮美嘅呢喃🍤。芋頭嘅香滑同濃郁又點綴其中,加咗份家常又貼心嘅氣息🥔。至於蠔豉同魚旦,就更加係小盆菜嘅靈魂食材🌊。蠔豉嗰份獨有嘅海鮮與土地嘅味道,夾雜著微妙嘅甘甜,簡直係層次豐富。魚旦彈牙滑口,又加入咗菜式嘅鮮嫩,令人回味無窮🐠。🚩羊腩煲推介指數🔥🔥🔥🔥🔥加$30就有,賣相吸引,而且有好多羊腩,真係好有驚喜!🚩冷盤小食推介指數🔥🔥🔥🔥
最近經過屋企附近有間幾靚嘅放題餐廳👍🏻
所以叫埋屋企人一齊去試吓🎉
我幾鐘意個環境,以灰色外牆為主,感覺好簡潔,同乾淨企理
🚩小盆菜
推介指數🔥🔥🔥🔥🔥
🚩羊腩煲
推介指數🔥🔥🔥🔥🔥
加$30就有,賣相吸引,而且有好多羊腩,真係好有驚喜!
🚩冷盤小食
推介指數🔥🔥🔥🔥
特別推介大家試酸辣鳳爪同青瓜,仲要免費任攞添!
🚩串燒
推介指數🔥🔥🔥🔥
任食串燒有好多款揀,我覺得最好食係蕃茄仔同粟米,食完好多肉類,有返啲蔬菜類食真係唔錯,墨魚丸係咁多丸類中最好食嘅!
2024-02-14 283 views
第一次打呢啲係因為真係好難食唔建議去食會中伏,啲串燒好難食種類又少啲,廚房嘢係凍嘅好似唔熟咁,環境污糟到死啲餐具油張枱又油,唯一唔錯嘅係服務態度,除咗呢樣冇嘢得
第一次打呢啲係因為真係好難食

2024-02-13 276 views
途經觀塘,發現呢間串燒店,價錢實惠之餘,仲有2位成人同行可免𢹂1位小孩入座(140cm以下),而且係放題,非常划算喔!地店位於觀塘駱駝漆大廈,近地鐵站,幾分鐘路程就到。入到黎環境都幾好,坐位都好寛落,每枱上已經有燒烤爐!呢度係放題,串燒種類多不勝數,仲有熟食、甜點、各類果汁、汽水、無糖飲品、啤酒等等。串燒好多選擇,有各種海鮮、豬、牛、雞、蔬菜、棉花糖、波蘿都有。全部都係預先串好,串燒爐亦都係自動,放低比個爐燒就得,好方便。熟食、甜品冰櫃同雪糕櫃也相當吸引,迷你馬卡龍、粒粒啫喱、蛋糕、水果、泡芙、各款雪糕雪條,真係試唔哂!個刨冰加左爆炸糖同爆珠,好啱小朋友食,好味!整體感覺係性價比高,下次會再來!

個刨冰加左爆炸糖同爆珠,好啱小朋友食,好味!

整體感覺係性價比高,下次會再來!
2024-02-08 218 views
由懷孕到Lisboy一歲都好耐無去BBQ了🍢好想食燒雞翼啊~即刻上網做Research,發現呢間有BB椅嘅串串燒烤,呢度會自動燒爐自轉地燒肉,仲好有好多食物俾我哋揀🍡🍢正啊~有得玩又有得食😋平時去燒烤有嘅野呢度都有,有大量肉類俾大家揀,豬、牛、雞翼⋯驚喜嘅係呢度有得燒菠蘿🍍、秋葵、棉花糖、秋刀魚同蜆任拎!而平時燒烤場無嘅野呢度都有,最開心係有大量熟食同燒生蠔🦪俾大家等住啲食物燒熟時食,當然飲品、甜品、雪糕種類又多⋯真係一定飽住個肚出去!食食下有個侍應走來話有新年抽獎🎟️Lisboy抽中兩杯特飲,我哋仲見到舖頭掛牌做緊活動,只要Like 社交平台仲有無限扇貝同美國極黑和牛肩胛肉眼😍燒兩燒就食得!大家記得Like啊!小Sun媽同Lisboy都食得好開心😋

2024-02-07 162 views
😺放工時段同個同事係附近食埋飯先翻屋企,我地就約左系呢間《巴巴串》。🙀好鍾意背景音樂,好chill增添不少氣氛,試下野食如何先😾《4人或以上!送小盆菜》盤菜入面有蝦肉,青口,蘿蔔等等,都好足料。😻香氣十足。《玉米+燒賣》😺燒賣非常鬆脆。😸 😼入口肉質軟滑,配玉米等更加鮮甜。 《紅腸+臺灣腸》🏀全部都系我中意食既野,淡淡肉最岩我呢個食肉獸!《牛丸+墨魚丸》雙丸出動,誰與爭鋒!哈哈,呢個組合無敵,我地不停甘食。《燒茄子》系我既最愛,茄子肉🍆同醬汁完美融合,好惹味,大贊!😼氣氛輕鬆,環境舒適食物質素高,怪不多咁多人幫襯,你係咪都想試下?🫶🏻
《4人或以上!送小盆菜》
盤菜入面有蝦肉,青口,蘿蔔等等,都好足料。😻香氣十足。
《玉米+燒賣》😺
燒賣非常鬆脆。😸 😼入口肉質軟滑,配玉米等更加鮮甜。
《紅腸+臺灣腸》🏀
全部都系我中意食既野,淡淡肉最岩我呢個食肉獸!

《牛丸+墨魚丸》
雙丸出動,誰與爭鋒!哈哈,呢個組合無敵,我地不停甘食。
《燒茄子》
系我既最愛,茄子肉🍆同醬汁完美融合,好惹味,大贊!

2024-02-06 123 views
好耐沒見,朋友當然要多見面!Dinner 同朋友去搵好野食順便吹水🎆,呢間系任食,野飲自己隨便拎,貪佢近近地又交通方便位置及就腳,而且都幾多野食,燈光嘅光線適宜🌠。任何時段,5人同行 一人免費,真系好抵。首先****招牌菜——燒茄子,茄子外皮烤得金黃酥脆,內裡卻保持了絲絲嫩滑,搭配上香味濃鬱的醬汁,口感真是絕佳。燒鳳梨***燒得入味,口感軟糯,吃起來非常開胃。特別推薦——秋葵。秋葵嫩脆,吃起來一點也不會有生澀的感覺,非常爽口。另外,叉燒****肉質鮮嫩多汁,外表烤得微微焦香,入口後肉香四溢。還有牛肋骨和牛肉等肉類選擇,肉質鮮美,口感十分滿足。口感Q彈,用料新鮮,獨家燒汁增加味道層次。👍🏻👍🏻4人或以上送小盆菜,///認真surprise,竟然甘大兜,好抵食!💡呢間餐廳都服服務得好好,我地都對呢度既燒烤比好高評價.

呢間餐廳都服服務得好好,我地都對呢度既燒烤比好高評價.
2024-02-06 102 views
觀塘👉🏻巴巴串提供仼食串燒、炸物、小食、甜品、汽水飲品,種類款式繁多😝佢哋設有自動烤串燒爐,將串燒放上去就會自己轉,唔需要睇火,廚藝BB都可以燒到完美串燒🙌🏼今次適逢朋友生日,餐廳送咗一枝champagne🍾俾我哋,一邊食串燒一邊飲兩杯,好寫意☺️好多串燒都喺自助區自行拿取,見到店員全晚都勤於補充食材👍🏻自助區亦都打理得乾淨企理,食得開心又放心😋過口癮叫啲炸小食食:雞皮餃子/春卷/洋蔥圈…….香口脆卜卜😉最後拎埋甜品食:泡芙/啫喱/馬卡龍……應有盡有,perfect🫶🏻

2024-02-05 127 views
好耐沒食好野,又系時候叉下電!今次俾我搵到呢間餐廳,環境簡潔,價錢合理,質素都幾高!😙海鮮拼盤>>>>>一份豐盛而美味的生日禮物,適合4-7人分享。拼盤上的各種海鮮食材都展現了獨特的風味和口感。新鮮的蝦肉鮮嫩多汁,入口爽滑,帶著淡淡的海洋味道,給人一種清新的感覺。蜆和蟶是貝類食材,它們的肉質鮮美,👍🏻口感彈牙,🐟帶有微鹹的海鮮風味,令人回味無窮。扇貝的肉質鮮嫩且豐滿,帶有濃鬱的甜味,入口即化。此外>>>>>雞翼作為肉類,🔀🔀為拼盤增添了豐富的口感和美味。烤制後的雞翼皮脆肉嫩,搭配海鮮的味道,相得益彰。食物每一淡都系享受來,而且可以補充蛋白質同埋energy,增加肌肉量,一舉兩得。

2024-02-05 86 views
呢排好想食串燒,記得朋友介紹有間好好食嘅任食餐廳,所以特登去試下。呢間餐廳叫串串巴🥡位於觀塘站B2出口行3分鐘就到好方便🕺🏻餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚💁🏻‍♀️見到有好多款串燒揀,最特別係黑墨魚丸,燒賣,鰻魚同油炸鬼,梗係要試試佢啦!果然冇令我失望,串燒墨魚丸🍢最正啦,啲墨魚丸外皮焦香脆口,入面嘅墨魚肉又彈牙又嫩滑,每一啖都充滿海鮮嘅鮮味,真係讚到冇朋友😋。另外,串燒燒賣🍡就係另一個美食嘅代表,燒賣皮烤到金黃色,入口即溶,裏面嘅肉餡多汁鮮美,香氣撲鼻,令人一試難忘🤤。至於串燒鰻魚🐟,真係每個愛好海鮮嘅人士嘅最愛,鰻魚肉質肥美嫩滑,那層燒烤過嘅表皮更係帶有獨特嘅烤焦香味,伴以特製醬汁,風味絕佳,令人回味無窮👍。最後,油炸鬼👻簡直就係街坊小食嘅經典之一。外層酥脆,裏面嘅麵團又軟熟,每一口都係咁滿足,仲可以隨意加埋唔同嘅醬料,例如甜醬或辣椒醬,增加風味層次,真係食落口中,幸福感滿滿😍。總括來講,無論係串燒墨魚丸、串燒燒賣、串燒鰻魚定係油炸鬼,每一樣都係可以滿足味蕾嘅絕妙選擇💯,好正 🫦紅腸都好惹味,推介推介🫵🏻餐廳仲送咗隻泰式燒雞俾我哋,原來四人或以上就會送嘅,雖然係送嘅,但係質素都好高👅
呢間餐廳叫串串巴🥡
位於觀塘站B2出口行3分鐘就到好方便🕺🏻
餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚💁🏻‍♀️
2024-02-05 89 views
上個月系公司peak season,🧑🏻🍳🧑🏻🍳忙忘一輪,咁岩同個Fd一起放假,我地就約左系呢間串燒,食物燒得均勻,更係即刻叫左好多啦🥳,我地有人生日,仲送左個海鮮拼盤,D 海鮮好新鮮,好好食。🍢🍡全場最推介當然係呢個🐚牛肋骨🐚,非常新鮮,牛肉既肥瘦比例完美,肉味濃,唔洗咩調味都已經好正。仲有豬腩肉都好正🐏,完全沒沙,淡淡肉。另一個主打係🥖鴨胸肉🥖,口感偏爽口,燒烤既方式增加惹味,岩曬我口味,厚肉多汁,肉好彈牙。🐥加少少孜然粉就已經非常香。雞翼都好好味! ////有淡淡的雞肉既香味,用蒜蓉燒特別惹味。💈////火候控制得幾好,肉質鮮美。🌰 🧨
今次去試一間食任食放題店,環境好舒服嘅餐廳🏯🚦巴巴串🚦要讚嘅係地點好近地鐵站,非常方便。餐牌介紹清晰,而且好多選擇,睇相都已經吸引🌅🕹️海鮮拼盤,只要4-7個人做餐就會送,賣相好靚,鋪滿聖子+蜆+蝦+帶子,食材新鮮又大份💡💡🕹️雞翼同泰式雞都好值得推介,味道好夠香口,嘆嘆肉,外脆內軟,質素咁高,仲可以任食,滿足到我食到夠嘅願望💡💡🕹️ 牛肉蕃茄仔,口感一流,食落好滋味,一啖牛一啖多汁清新嘅蕃茄仔,值得一試💡💡🕹️ 牛肋骨,賣相好吸引,無咩筋,食落每一口都係肉,好滿足💡💡
今次去試一間食任食放題店,環境好舒服嘅餐廳🏯
🚦巴巴串🚦
要讚嘅係地點好近地鐵站,非常方便。
餐牌介紹清晰,而且好多選擇,睇相都已經吸引🌅