2024-01-11 78 views
先唔講串燒,其他小食甜品都係任食,小食有啲即煮既又有啲沙律冷盤咁,佢啲凍既香辣八爪魚勁好食,勁爽口彈牙!其他甜品都有唔同既款,小蛋糕同馬卡龍都好好食呀,蛋糕好creamy好香甜,馬卡龍都係脆皮架,做飯後甜品真係岩晒🤪任食串燒方面款式都真係唔少,佢地連豬仔髀都有得任食,豬仔髀勁大舊,厚肉惹味,肉質好嫩,肉味好濃,燒完仲有肉汁,燒到焦香咁食就最爽,仲有仲有串燒蝦都好好味,啲蝦又大隻,燒完仲好鮮甜,好彈牙,好甜好爽嫩呀🤓呢間餐廳真係豐富多款,啲菜式好食又新鮮,食到肚鮮痛快!🍽️我最愛嘅係佢哋嘅凍八爪魚同埋燒豬仔髀,味道超越想像!🦑凍八爪魚入口之後,冰涼嘅口感同埋辣辣嘅香味一齊爆發喇,真係振奮味蕾!而呢度嘅燒豬仔髀,啲肉飽滿彈牙,燒得恰到好處,焦香嘅外皮配上鮮嫩多汁嘅內肉,一啖落去真係舌頭上嘅享受!😋嗰陣食多咗,都係要要飲啲涼嘢解解膩嘅!🍹呢度有好多水果沙冰,啲綜合果仁嘅冰沙真係超滿足口渴!特別係佢嘅芒果沙冰,雪花般嘅冰粒配埋香甜嘅芒果,清新嘅味道就即刻為你帶嚟涼意口感!而且仲有好多款嘢飲,啤酒雞尾酒無論你鍾意乜酒精類型,都可以搵到適合你嘅!🥂唔止咁,呢度嘅環境同服務都一級棒!💯餐廳嘅佈置簡約又

唔止咁,呢度嘅環境同服務都一級棒!💯餐廳嘅佈置簡約又時尚,令人感到好舒服同埋放鬆。服務員態度親切友善,熱情款待每一位顧客,而且送餐速度都好快,唔使等好耐就可以開動啦!👨‍🍳
總括而言,呢間餐廳係一個無論係食物質素,菜式選擇定係服務態度,都完全可以滿足你嘅味蕾同需求嘅好地方!唯有親身嚐過先可以體驗到呢度嘅好味道同好風格,不如快快預約一個位啦!📞萬勿錯過食出人生美味嘅機會啊!
✨✨觀塘有一間無火串燒自助放題店,有好多款唔同嘅串燒可以任食,環境非常之乾淨舒適,由於係無火嘅,所以完全冇油煙味✨✨環境:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)食物:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)✨✨今次同成班朋友嚟到仲送咗個海鮮拼盤,有好多好新鮮嘅海鮮喺入面,無論係鮮蝦定係帶子都一樣非常鮮甜,我都係第一次食燒海鮮,確實原汁原味✨✨蒜蓉燒生蠔呢個菜式,講真,真係令人讚不絕口。生蠔本身鮮甜多汁,嗰種海水嘅鮮味直接喺口中爆發,咸香又帶點海的鮮味,感覺好似海洋嘅精華一樣。而加上金黃酥脆、香氣撲鼻嘅蒜蓉一齊燒,就更加將生蠔嘅美味提升到另一個層次。蒜蓉燒到恰到好處,唔會太乾身,仲有少少嘅油亮,同那軟滑嘅生蠔肉完美結合,入口即溶,個人頓時有種幸福感油然而生。簡單嘅調味就已經足夠突出生蠔嘅鮮味,令到個蠔更加出彩。每一口嘅享受都係無可比擬嘅,蒜香、海鮮味嘅混合令人忍唔住一次又一次夾起底下嘅蠔仔。最正嘅係,燒到啱啱好嘅蠔肉咬落去保有彈性,每啖都令人回味無窮。呢個蒜蓉燒生蠔特別適合同啲朋友或者親人一齊分享,大家圍住一爐,喺歡聲笑語中品嚐生蠔嘅鮮美,咁嘅時光正係最珍貴嘅。我絕對會再次點呢個菜,再嚟細細味嗰飽

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星滿分)
蒜蓉燒生蠔呢個菜式,講真,真係令人讚不絕口。生蠔本身鮮甜多汁,嗰種海水嘅鮮味直接喺口中爆發,咸香又帶點海的鮮味,感覺好似海洋嘅精華一樣。而加上金黃酥脆、香氣撲鼻嘅蒜蓉一齊燒,就更加將生蠔嘅美味提升到另一個層次。蒜蓉燒到恰到好處,唔會太乾身,仲有少少嘅油亮,同那軟滑嘅生蠔肉完美結合,入口即溶,個人頓時有種幸福感油然而生。簡單嘅調味就已經足夠突出生蠔嘅鮮味,令到個蠔更加出彩。每一口嘅享受都係無可比擬嘅,蒜香、海鮮味嘅混合令人忍唔住一次又一次夾起底下嘅蠔仔。最正嘅係,燒到啱啱好嘅蠔肉咬落去保有彈性,每啖都令人回味無窮。呢個蒜蓉燒生蠔特別適合同啲朋友或者親人一齊分享,大家圍住一爐,喺歡聲笑語中品嚐生蠔嘅鮮美,咁嘅時光正係最珍貴嘅。我絕對會再次點呢個菜,再嚟細細味嗰飽滿蠔肉同爽口蒜蓉帶嚟嘅絕妙滋味。
✨✨香脆嘅炸小食都有好多,洋蔥圈炸到好香脆,洋蔥味道非常濃郁,仲有春卷都係外脆內軟,正呀✨✨

✨✨串燒嘅款式選擇都非常多,無論係肥牛雞肉串定係丸子等等都任君選擇✨✨
2024-01-08 79 views
想食好嘢洗乜吓吓都要自己買自己煮咁煩,將啲食材放上爐就會自己熟,成果仲要非常完美😍講緊嘅就係[觀塘-巴巴串🍢],自動化串燒爐,你只需要放串燒上爐,等一陣間就可以食到熱辣辣嘅串燒,仲唔係懶人必食😝任食港式串燒一定係街頭美食嘅代表🍢,香氣四溢,令人一試難忘。先講下紅腸,外皮煎到微焦嘅響亮口感,一口咬落去足夠爆汁,裡面嘅肉味香濃,配合住特製嘅醃料,真係鹹香得嚟唔膩口🌭。再黎講講雞翼,啖啖肉嫩滑又多汁,肉味濃郁,喺秘製醬汁嘅薰陶下,每一啖都係美味佳肴,陣陣香味真係教人停唔到口。至於綿花糖,就係任食串燒當中嘅甜品之選,輕柔嘅口感配上那份甜蜜,真係完美結尾段落🍡。喺攤檔前嘅隨意小聚,一邊聊天一邊享受呢啲烤得恰到好處嘅小食,怎一個樂字了得!逐串細嚼慢嘗,每一款都有佢獨特嘅風味,港式串燒嘅多變同豐富,實在係值得細心品味。下次有機會經過串燒檔,記得要試下紅腸、雞翼同綿花糖,帶俾自己一個難忘嘅滋味體驗。4人同行會送小盆菜,份量十足,最底下鋪咗菜同芋頭,索哂海鮮汁,估唔到串燒店嘅小盆菜都咁出色🥰

約朋友聚會最好玩一定係B B Q,但又唔想準備野食買工具,咁過黎觀塘呢間"巴巴串"就最晏。呢間"巴巴串係開源道駱駝漆大廈第一座,好近地鐵站,非常就腳。餐廳採取自助形式,想食咩就自己拎,自己燒,好放鬆。地方大有好的食材,仲有夾公仔機可以玩,另外有一面特色牆可以打下卡。裝修簡單,但可見地方都乾淨企理。食物😋😋😋😋😋環境🤩🤩🤩🤩服務😍😍😍😍做緊優惠,只要4人或以上一齊去就送小盆菜,雖說是小盆菜,但入面一啲都唔少,直頭可以用豐富去形容。小盆菜有蘿蔔,大蝦,芋頭,蠔豉,魚旦,花膠,帶子,材料新鮮,味道鹹淡適中。全部食材都好鬼正😋 餐廳再送一條巨型矮瓜🍆比每一檯,巨型矮瓜🍆真係一啲都唔使尷尬,用蒜蓉燒,佢個香味真係又香又濃郁😋。你想像吓啦,啲矮瓜真係吸哂晒啲蒜蓉嘅味道👌,每一啖都食到蒜味,仲有少少嘅甜味,真係正😍!啲肉質營嘅,口感又好,咀嚼感又強,每一口咬落去都好滿足😊。我敢講,你食過之後一定會讚好,可能仲會唔自覺咁想多食幾口㗎😏。 噉樣簡單嘅烹調方法,都可以將矮瓜嘅味道提升到另一個層次👍。無論係主菜定係配菜,都絕對係桌上嘅亮點,大家食完之後一定會讚口不絕🤤。總之,巨型矮瓜🍆用蒜蓉燒,真係非常之推

食物😋😋😋😋😋
環境🤩🤩🤩🤩
服務😍😍😍😍
餐廳再送一條巨型矮瓜🍆比每一檯,巨型矮瓜🍆真係一啲都唔使尷尬,用蒜蓉燒,佢個香味真係又香又濃郁😋。你想像吓啦,啲矮瓜真係吸哂晒啲蒜蓉嘅味道👌,每一啖都食到蒜味,仲有少少嘅甜味,真係正😍!啲肉質營嘅,口感又好,咀嚼感又強,每一口咬落去都好滿足😊。我敢講,你食過之後一定會讚好,可能仲會唔自覺咁想多食幾口㗎😏。 噉樣簡單嘅烹調方法,都可以將矮瓜嘅味道提升到另一個層次👍。無論係主菜定係配菜,都絕對係桌上嘅亮點,大家食完之後一定會讚口不絕🤤。總之,巨型矮瓜🍆用蒜蓉燒,真係非常之推介👏!

仲有好多燒野食必有的小食,例如燒大綿花糖,燒紅腸,燒多春魚,燒油炸鬼。綿花糖燒到微微焦香,入口即溶,又香又甜又濃郁,必食啦!紅腸燒到燶邊,香脆又惹味!多春魚的魚春極澎湃,口感超豐富!油炸鬼真係第一次燒,燒完之後極香脆,不論用呢夾咸食,夾甜食或者就咁食都非常可口。仲有飲品,雪糕,甜品自取👍。
2024-01-04 66 views
今日大姑姐生日,我哋成班親戚約咗去觀塘呢一間巴巴串同佢一齊慶祝❤️‍🔥大姑姐出名食嘢腌尖,所以一定要搵評分高嘅同佢一齊去食🐒呢度有細蚊仔最鍾意嘅蝦片👶🏻卜卜脆、邪惡之物,食大餐無所謂啦😊洋蔥圈係好多人嘅最愛😋,佢哋嘅味道可以用一個字嚟形容-香!洋蔥圈嘅外皮酥脆,啖啖都係惹味😍,當你一咬落去,就會感受到洋蔥嘅甜味同蒜香混合埋一齊,令人停唔到口👍。而且洋蔥圈嘅油炸香氣更加係一絕,就算聞到都會令人食指大動🤤。加埋佢哋啲脆口嘅質感,簡直係零食界嘅精品💯。無論係睇電視嘅時候,定係聚會嘅小食,洋蔥圈都係一個絕佳嘅選擇🥳。如果你想搵一樣既美味又邪惡嘅零食,洋蔥圈絕對係你嘅首選!👏超多唔同生果既選擇👍🏻我夾左西瓜同蜜瓜,件件都原汁原味,令人回味無窮。推薦x10000000! 海鮮拼盤全部活生生海鮮,即叫即劏好新鮮,虎蝦彈牙、大蜆冇沙鮮甜,所有都生生猛猛完全冇食到悶嘅感覺🔥D Staff 埋單個陣同我地講,5人同行 一人免費 任何時段,下次帶多D人黎食,保證讓吃飽飽‼️‼️‼️‼️特別要再讚一讚嘅係因為我大姑媽唔係行得好好,所以等位嘅時候職員都好互相幫佢安排一個座位坐住先🥰所以等待入座嘅過程都好窩心

2024-01-03 74 views
我地今日一班朋友黎食,5人同行一人免費,真係岩晒!仲要我地有一個朋友生日,送海鮮拼盤,超正呀!😻海鮮拼盤海鮮拼盤雖然係送,但款式真係唔少,仲要款款新鮮款款精!同朋友仔去燒烤,最期待就係海鮮拼盤啦🤤!一盤有蟶子、扇貝、蝦同蜆,啲海鮮新鮮得嚟要啖啖肉,真係令人垂涎三尺😋!燒烤好嘅蟶子外皮微焦香脆,入口後啲肉質彈牙鮮甜,簡直係絕配。扇貝就更加唔使講,肉厚多汁,加埋啲蒜蓉同豉油,味道絕對一流👍!蝦仔又點可以缺少?見佢哋個個紅通通咁燒得啱啱好,啖啖肉又唔會過火,真係食到停唔到口!至於蜆,又細又多肉,加埋啲辣椒同薑絲,一啖一個啱啱好😚!一次過可以食到咁多唔同種類嘅海鮮,真係太滿足啦😍!下次燒烤一定要再嚟個海鮮拼盤,享受呢啲美味😘!😽串燒ssssss串燒任食真係款式夠多,佢地既牛肉仲有串住一粒粒既蕃茄仔,健康好食又無咁單調,其他叉燒串都好香豬味,肉質好腍,雞都有分佐泰式雞同普通雞翼,又有牛肋骨呢啲,全部肉都好新鮮,肉汁仲鎖住添,食到滯滯地又可以有啲翠肉瓜,粟米呢啲燒黎食,夠晒清甜,仲有午餐肉,紅腸,腸仔呢啲,豐富到爆!
😻海鮮拼盤
😽串燒ssssss
2024-01-03 56 views
同事前排食過一間觀塘多選擇又好味既串燒店👍🏻咁啱有同事生日所以特地book位一人4人一齊去試吓有幾好味🎉,超興奮因為生日會送海鮮拼盤💯海鮮拼盤:香噴噴指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻有扇貝、海蝦、蟶子、蜆,好豐富啊!海鮮嘅鮮味非常誘人,燒既時候超香新鮮海鮮味,蜆肉仲燒到卜卜打開,海鮮肉質鮮甜美味,好食到停唔到口🫦巨型矮瓜:香噴噴指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻賣相同擺盤都好吸引!。軟綿綿嘅肉質,連同大量嘅蒜,帶少少咸咸蒜香同提升食慾, 入味而不膩,食完好有滿足感🫰🏻特別要讚係因為呢個巨型矮瓜係每台都送㗎,抵食!香噴噴串燒:舔舔脷指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻有牛肉、菠蘿、車厘茄,真係好有驚喜!好喜歡牛肉串燒佢有車厘茄中和牛肉嘅味道,開胃又消膩👍🏻菠蘿同車厘茄都新鮮又好味,甜甜酸酸非常惹味,又可以食更多串燒🤪最緊要係任食自己任拎😉大大粒新鮮好味蜆:香噴噴指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻蜆肉質鮮嫩多汁,海鮮味香氣十足,蜆肉爽口彈牙,食完令人回味無窮🥰好彩同事book定位,超抵食串燒甜品雪糕飲品任飲任食,所以好多人嚟食,聽講今個月已經滿座了,真好彩✌🏻
海鮮拼盤:香噴噴指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻
巨型矮瓜:香噴噴指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻
香噴噴串燒:舔舔脷指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻
大大粒新鮮好味蜆:香噴噴指數👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻👃🏻

2023-12-28 81 views
搵到觀塘有一度係食串燒,無理由一個人去咁悶,最近爸爸又到生日,♥️帶埋阿爸阿媽成家一齊去,呢度好大好靚,環境舒服,望上去環境、枱同餐具都乾淨,冷氣又夠涼,我地入去就有店員即時帶位,我地坐既位都好好,剛黎到我地有問店長有咩好介紹,店長好詳細都有推介,服務都好好,仲有5人行1人免費,抵食又豐富。🥙海鮮拼盤 呢度食生日餐既話,就會有埋呢份海鮮拼盤,呢個拼盤係生日先有,好豐富,全部都新鮮,有扇貝、虎蝦、蟶子、蜆仔,即時洗乾淨晒就放上,雖然拼盤好豐富,都仲其他殼類海鮮,青口好肥美、多春魚又好香口,又真係唔差既🍡話說港式串燒就係街頭美食嘅靈魂啊😍,尤其係啲牛肉串、豬肉串同雞肉串,咬落去那肉香、那滋味,真係夠晒霸氣👑!牛肉串啊,選用嘅係優質牛肉,每串都切得均勻,烤到外焦里嫩,肉味濃郁。烤嘅過程中還會塗上一層特製醬汁,將牛肉嘅美味完全提升,每一啖都感受到肉質嘅鮮嫩同多汁🥩。再講講豬肉串,就係好多人嘅必選啦!豬肉切得剛剛好,唔會太肥亦唔會太瘦,燒得時候啲肉汁逐漸滲出,那滋味咪講喇,令人一試難忘😋。配上招牌醬料,咸甜恰到好處,每次過嚟都係吸引滿滿人龍!雞肉串嗰邊,選擇嘅通常係雞脾同雞胸肉,肉質嫩滑又無膻味,
🥙海鮮拼盤

雞肉串嗰邊,選擇嘅通常係雞脾同雞胸肉,肉質嫩滑又無膻味,烤完之後皮脆肉嫩,香氣四溢🐔。加上啲秘製醬汁,真係令人停唔到口,夠味又唔膩口,完全可以話係燒烤界嘅明星產品🌟。

總而言之,港式串燒中嘅牛肉串、豬肉串同雞肉串,每一樣都以獨特嘅味道同秘製醬汁引爆味蕾,每次食完都令人大呼過癮,性價比超高👍🏻,無論宵夜或者搵食,都係不二之選💯!

🍢串燒同海鮮都咁好食,黎到呢度一定會食埋燒茄子,好食到連皮都食埋,上面仲有好多蒜蓉,好食到一陣就食完

估唔到仲有茶餐廳既炒蜆,醬汁同蜆加埋一齊好入味,好好食😋
2023-12-28 61 views
今次同中學同學聚會就揀咗食串燒,我哋都係第一次嚟到呢一間串燒店,因為就喺駱駝漆大廈非常方便,仲要係主打無火任食串燒😘泰式燒雞❤️呢隻泰式燒雞,香味真係太吸引人喇😍!一端上嚟,啲金黃色皮脆口,見到啲汁液都喺皮下閃閃發亮🌟,即刻令人食指大動👍🏼。燒雞嘅香氣同泰式香料嘅味道混合得恰到好處,有檸檬草、咖喱粉同埋香茅嘅清新氣味,令人唔自覺就想快啲品嚐。燒雞嘅脾都做得啱啱好,皮薄酥脆,啖啖肉香,肉質鬆軟多汁😋,完全無啲乾柴或者過火嘅情況。啲雞肉同埋啲泰式醬料一齊食,嗰陣滋味喺口裡面散發開嚟,簡直係美味極咗👅!特別係雞扒嘅肉,啖啖肉都好嫩滑,跟住啲香料嘅味道,正到冇朋友🎉。而且你望落去啲雞皮上啲燒焦嘅紋路,就知道師傅火候掌握得好好,燒到外皮焦香但不焦黑,保留住雞肉嘅原味同多汁。我食完之後簡直欲罷不能😄,即刻打算下次仲要點多份嚟食。無論係識唔識食辣嘅朋友都應該鍾意呢款泰式燒雞,真係係泰國菜之中嘅一寶💎!燒茄子❤️平時都好鍾意食茄子,燒完之後味道又更加香。三文魚沙律❤️三文魚沙律可以自己去拎,三文魚都幾肥美。甜品❤️小泡芙或者啫喱嗰啲都係無限量供應,燒完嘢食,食返個甜品就啱晒。
泰式燒雞❤️
燒茄子❤️
平時都好鍾意食茄子,燒完之後味道又更加香。
三文魚沙律❤️
三文魚沙律可以自己去拎,三文魚都幾肥美。
甜品❤️
2023-12-27 89 views
✨成日係屋企食都食到厭啦✨終於可以出街食,今次好特別,就係食觀塘既巴巴串,就係食串燒,我同幾個朋友咁約好就係度一齊食,呢度係任飲任食,有好多串燒可以擇,仲有一些小食,甜品等等,選擇都好豐富,睇過佢既價錢好抵食,今次食咗好多,個個飽住咁走🎏🎏▪️泰式燒雞▪️呢款就係4人或以上就會有,就係二選一既泰式燒雞或者小盆菜,而我地就擇泰式燒雞,真係無擇錯,一食就好夠熱,仲有一陣燒烤既香味,加埋佢既雞肉,肉質鬆軟又夠香,仲有佢既皮好香脆,好正▪️燒茄子 ▪️提到串燒嘅燒茄子,真係一種外皮微焦香脆、內裡軟糯滋味豐富嘅絕妙小食👌!茄子本身吸油嘅特性,加上用串燒嘅方式燒烤,令佢嘅每一塊肉質都飽滿油香😋。而且,轉滾過嘅炭火更係帶出咗茄子獨有嘅煙燻香氣,令人聞到嗰一刻就食唔住口水🤤。燒茄子嘅醬汁都非常關鍵,通常會用上甜麵醬或者味噌做基底,濃郁嘅醬香味同茄子嘅原味經過火候嘅搭配,風味絕佳👍!當然,燒茄子上面撒上少少白芝麻同細蔥,視覺同味覺嘅感受都被提升到更高層次😍。串燒燒茄子嘅份量啱啱好,無論係當作食前小食定係宴會上嘅美味選擇,都係相當合適🥳。總之,串燒嘅燒茄子絕對係一道值得品嚐嘅佳餚,每一口都令人意猶未盡,唔試真係可
▪️泰式燒雞▪️
▪️燒茄子 ▪️
提到串燒嘅燒茄子,真係一種外皮微焦香脆、內裡軟糯滋味豐富嘅絕妙小食👌!茄子本身吸油嘅特性,加上用串燒嘅方式燒烤,令佢嘅每一塊肉質都飽滿油香😋。而且,轉滾過嘅炭火更係帶出咗茄子獨有嘅煙燻香氣,令人聞到嗰一刻就食唔住口水🤤。燒茄子嘅醬汁都非常關鍵,通常會用上甜麵醬或者味噌做基底,濃郁嘅醬香味同茄子嘅原味經過火候嘅搭配,風味絕佳👍!當然,燒茄子上面撒上少少白芝麻同細蔥,視覺同味覺嘅感受都被提升到更高層次😍。串燒燒茄子嘅份量啱啱好,無論係當作食前小食定係宴會上嘅美味選擇,都係相當合適🥳。總之,串燒嘅燒茄子絕對係一道值得品嚐嘅佳餚,每一口都令人意猶未盡,唔試真係可惜!
▪️呢度既串燒都係今次既主打,點可以唔食,牛肉好嫩滑、車厘茄好多汁、腸仔好入味、牛丸好彈牙又好有味道、墨魚肉都好彈牙,食多幾串都唔怕▪️
除串燒之外仲有▪️炸春卷、炸雞,炸洋蔥等等,好香口好惹味,通常都食炸嘢之後先食串燒,作為開胃小吃既襯托
2023-12-27 58 views
嘩,就我同幾個friend去食串燒,真係食到爽爆啦!環境氣氛唔錯,仲要唔洗整污糟自己隻手,放係機到,轉下轉下就燒好🤩方便快捷揀咗我最愛嘅秋葵🫛表層烤到微微焦香,入口脆嘅質感,再加上咁啱熟透嘅口感,真係好正!而牛舌👅真係有啲特別。佢啲質感好彈牙,而且味道亦都好鮮美。細細塊嘅牛舌咬落去,但好多汁🐂追加個萵筍,佢真係有啲獨特嘅風味。啲萵筍係嫩嫩嘅,一口咬落去,嚟個脆脆嘅聲音,味道都好清新👍🏻再嚟講泰式雞件,呢款料理真係好正!啲雞件燒得啱啱好,表面微微金黃酥脆,裡面仲保持住嫩滑多汁,辣辣嘅味道配埋微微甜甜嘅香味💯唔好忘記試下佢哋嘅燒賣燒賣,包裹住鮮嫩多汁嘅肉馅,燒到金黃香脆🔥最後佢仲送小盆菜🥳入面有蘿蔔、大蝦、芋頭、蠔豉、魚旦、花膠同埋帶子。一個字,正‼️啲蝦肉鮮甜彈牙,蘿蔔同芋頭吸收咗湯汁,好入味,而嗰啲魚旦同帶子就係咁鮮嫩滑口,真係令人回味無窮🆒

2023-12-27 44 views
我地今次就去左巴巴串,枱都有幾多下🤭 佢既餐牌都有吾同種類既食物。最主要都係同事之前食過覺得唔錯,所以再帶我哋幾個過嚟回味一下🤪海鮮好多選擇架,我自己成日食青口,所以狂叫狂食😬😬😬 好厚肉好鮮甜 肉質彈牙叉燒腍身且調味剛好,而且食過無味精嘅感覺,可以繼續食多幾轉都唔會覺得厭🌸你睇吓呢塊午餐肉勁厚身,唔會一夾起就散💚紅腸平時都唔會食得咁大塊,佢仲大塊過喺燒味舖嗰啲☑️☑️好味程度到100分泰式燒雞皮香肉滑質素甚佳,而且雞香挺濃吃得過喔!經燒過的雞肉依舊嫩口,調味很香惹人垂涎🤤🤤試過一次之後真係覺得幾正😆😆呢度環境優雅夠大,都好適合一大班人嚟㗎。

你睇吓呢塊午餐肉勁厚身,唔會一夾起就散💚

2023-12-21 114 views
呢間餐廳做既係任食串燒放題,餐廳嘅裝修都係內地網紅餐廳裝修,有啲霓虹燈嘅設計,仲有部夾公仔機喺度,簡單得來又可以打下卡!而且食物方面唔止串燒,仲有其他小食甜品飲品都係任食任飲!牛肋骨真係食唔停口!牛肋骨大大條拎去做串燒,食落啖啖肉,肉質好軟嫩,牛味又濃,仲有啲肉汁添,燒到少少燶邊咁食,香口惹咪!其他蔬菜同丸做串燒都好正,好似香甜既燒粟米,清爽既秋葵,彈牙既年糕魚腐,全部都燒得好好味道!不過最有驚喜一定係小盆菜,小盆菜真係一個大集合,好似一個大雜燴咁,有五花八門嘅海味珍寶🤩,當中含有嘅花膠、蠔豉、扇貝同埋大蝦,每樣都係海鮮嘅上品😋。其中,花膠嘅爽滑同膠質感覺,富有彈性同齒頰留香,真係食一啲都唔止得啊👍🏻;蠔豉嘅鮮甜,配合咗佢哋嘅濃郁海鮮味,幾乎係每個小盆菜嘅靈魂之一🌟。試過啲扇貝再新鮮啲都冇得輸得,爽口得嚟肉厚,吃落去嘅口感完美地融合咗海洋嘅精華🌊;講到大蝦🦐,連蝦殼都烹調到得宜,配合燜煮過程中嘅精良湯汁,個蝦肉彈牙鮮甜到令人食指大動😍。可以話,每一樣材料都做到恰到好處,好似藝術品咁令人賞心悅目👀。整體來講,小盆菜嘅層次豐富,唔單止營養價值高,而且滋味難以忘懷💯。如果你係海鮮控,咁小盆菜
整體來講,小盆菜嘅層次豐富,唔單止營養價值高,而且滋味難以忘懷💯。如果你係海鮮控,咁小盆菜絕對值得你一試再試,每次都會有唔同嘅驚喜同感動🙌🏻。總之,小盆菜絕對係小聚餐或者家庭聚會嘅好選擇,保證令到每個人都滿意而歸🏡。
2023-12-21 86 views
今晚放工後同事決定聚一聚,我哋揀咗係公司附近嘅<巴巴串>。哩間串燒店岀名用新鮮嘅食材,一進門就被工業風裝修吸引住了💃🔸蜜糖腸🔸呢隻金黃酥脆嘅蜜糖腸🤩每一口咬落去,啲蜜糖嘅香甜味道同腸嘅鮮嫩口感完美結合,真係令人欲罷不能🍯🔸廚師腸🔸佢地炙燒得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,每一口都散發出豐富的燒烤香氣🔥令我嘅味蕾跳舞!真係一隻帥氣又美味嘅腸!🌭🔸豉椒炒蜆🔸啲蜆新鮮又彈牙,炒得剛剛好,配上豉椒嘅醬汁,帶出濃郁嘅鮮味同微辣🌶️真係令我又愛又恨🔝🔸海鮮拼盤🔸裡面有扇貝、蝦、聖子同白蜆🈵扇貝肥美鮮甜,蝦彈牙多汁,聖子鮮嫩滑脆,白蜆鮮美味道濃郁!每一樣都帶嚟不同嘅口感同滋味🍤整體而言,每一道菜都好新鮮又好味,加上姐姐熱情嘅服務同舒適嘅環境,真係一個讓人回味無窮嘅用餐體驗!下次一定要再嚟同朋友撐場,一齊探索更多美味💖
🔸蜜糖腸🔸
🔸廚師腸🔸

🔸豉椒炒蜆🔸
🔸海鮮拼盤🔸
2023-12-21 56 views
大時大節一家人出嚟食飯都會驚好難book位,所以老公今次主動搵咗觀塘有一間食串燒嘅同我哋一家人慶祝💕原來咁啱撞正依期有優惠,我哋啱啱好四個人會送小型盆菜😍😍小食串燒件件都相當高質,有好多唔同款,肉、菜、丸、海鮮呢啲基本既有。今次我地點左牛丸、墨丸,啱晒我呢個食丸大王🌼🌼仲有呢度嘅燒賣同燒粟米都唔差,口感一流💥提起燒烤嘅黑椒腸,我就禁唔住想讚一讚👏!首先,啲腸仔係燒得外皮微微焦脆,入口即化,而且每一件都包裹住烤得剛好嘅燒烤汁,配上一啲啱啱好嘅黑椒粒🔥,令到個味道更加提升👍🏻。烤嘅時候,發出嘅香味真係令人心癮難耐😍,就算係行過燒烤檔都會不自覺嗅嗅鼻、行多兩步,真係好吸引人!黑椒嘅刺激香味配合腸仔嘅肉汁,每一咬都係彈牙鮮嫩🍖,令人食指大動😋。食嘅時候唔單止有嚼勁,仲要充滿咗豐富嘅層次感,每次夾起一件嚟,火候恰到好處嘅炭火香同黑椒嘅鮮香,都令人食落去好滿足🤤。同三五知己夜晚聚一聚添啲燒烤樂趣🌟。我個人覺得,燒烤嗰陣食黑椒腸,加幾滴檸檬汁,真係再滋味唔過🍋!總之,燒烤黑椒腸絕對係我心目中嘅打卡必食美食之一啦!如果你都好鍾意燒烤🍢,咁就一定唔好錯過呢款美味啦💯!;紅腸大大塊紅卜卜、豆卜好香脆,外脆

提起燒烤嘅黑椒腸,我就禁唔住想讚一讚👏!首先,啲腸仔係燒得外皮微微焦脆,入口即化,而且每一件都包裹住烤得剛好嘅燒烤汁,配上一啲啱啱好嘅黑椒粒🔥,令到個味道更加提升👍🏻。烤嘅時候,發出嘅香味真係令人心癮難耐😍,就算係行過燒烤檔都會不自覺嗅嗅鼻、行多兩步,真係好吸引人!黑椒嘅刺激香味配合腸仔嘅肉汁,每一咬都係彈牙鮮嫩🍖,令人食指大動😋。食嘅時候唔單止有嚼勁,仲要充滿咗豐富嘅層次感,每次夾起一件嚟,火候恰到好處嘅炭火香同黑椒嘅鮮香,都令人食落去好滿足🤤。同三五知己夜晚聚一聚添啲燒烤樂趣🌟。我個人覺得,燒烤嗰陣食黑椒腸,加幾滴檸檬汁,真係再滋味唔過🍋!總之,燒烤黑椒腸絕對係我心目中嘅打卡必食美食之一啦!如果你都好鍾意燒烤🍢,咁就一定唔好錯過呢款美味啦💯!;紅腸大大塊紅卜卜、豆卜好香脆,外脆內軟,未食過咁好食既炸豆卜呀
小盆菜賣相唔錯,材料仲好豐富⭐️好似有 大大隻嘅海蝦蝦、彈牙又冇冰鮮味嘅魚腐、蠔屎大大塊而且厚身,真係好盞鬼🍽️
我特別推介佢哋燒茄子一上菜的時候香氣四溢,同埋真係好入味 佢放左好多蒜所以食起上尼就好香
✔️整體黎講,呢間餐廳嘅食物口味唔錯,適合同一大班親戚一齊食,值得一試。加上服務好親切同細心,係個好舒服嘅用餐體驗。🥰