2023-07-16 112 views
訂座時是給有海景和set dinner有第二位半價吸引了。不過對所謂海景是失望了,可能由於餐廳設計所限,只有少部份的座位能望到海景,其他的座位就給擋住。還有就是座位狹窄,這是所謂高級餐廳的敗筆。我有向服務員查詢是經Open Rice訂座,而且時間是較早的6:30,可否安排有海景的座位,回答是那些是一個月前的訂座,雖然有懷疑,但也只好無奈接受。正因為如此,同伴表現不滿,亦破壞了整晚的氣氛。食品方便,頭盤和湯都很不錯,主菜是包括豬,雞,牛柳和大蝦意粉,大致上都可以,是牛柳比較差一點。整體上來說,這餐廳在設計上的缺陷是無法補救,雖然食品還是可以,但相信不會再次光顧了。
訂座時是給有海景和set dinner有第二位半價吸引了。
2023-07-15
2023-07-14 75 views
露台位置可欣賞維港海景😍 打卡飲酒好chill🫶🏼 Set Dinner所有菜式勻有新鮮黑松露😋 食物高水準 黃昏時間見到日落煙霞🌄 晚上環境浪漫,適合慶祝特別日子❤️現惠顧1份晚市套餐, 第2份可享半價優惠! STARTER煙鵪鶉腿・牛油果・紅菜頭沙律・松露: 煙鵪鶉腿 煙燻味好濃 鵪鶉皮脆肉滑🥰 牛油果及紅菜頭沙律 中和煙鵪鶉腿之油香 令味道清新~SOUP龍蝦濃湯・松露: 龍蝦味濃郁豐厚🦞 有龍蝦粒及顆粒感,口感豐富 配打發奶泡更幼滑👍🏼MAIN COURSE 烤頂級牛柳 •龍蝦尾 • 松露 $538: 牛柳煎至5成熟 肉質好嫩 入口即溶😋 龍蝦尾稍為熟咗少少~ 有魚子醬令鮮味突出👍🏼烤三黃雞・松露 $438: 烤三黃雞 皮香脆 黃油雞髀非常嫩滑🍗 而雞胸就無咁滑😌 份量幾多 有南瓜蓉及什錦蔬菜 好豐富滿足!🥂精選葡萄酒一杯
現惠顧1份晚市套餐, 第2份可享半價優惠!

STARTER
煙鵪鶉腿・牛油果・紅菜頭沙律・松露

SOUP
龍蝦濃湯・松露

MAIN COURSE
烤頂級牛柳 •龍蝦尾 • 松露 $538

烤三黃雞・松露 $438

🥂精選葡萄酒一杯
早前吃過樓上星星餐廳,提起這一家松露主題餐廳,故今回慶祝就預約了來這裡試一試。餐廳環境很好,裝修時尚雅致,充分利用落地玻璃的採光及海港景致,擺枱佈局能欣賞著夕陽,也能欣賞西九龍及ICC的景色,營造不錯的氣氛。🌅員工態度友善禮貌,服務專業有水準。餐點方面大部分都以餐廳主題的松露入饡,若果是不喜歡松露的人士要注意,食物擺盤也很漂亮。(請參考附圖)由於個人口味各有不同,味道方面不作詳述。(請參考附圖)
由於個人口味各有不同,味道方面不作詳述。(請參考附圖)
麵包
牛肝菌濃湯
意大利雲吞
烤豬扒
檸檬芝士撻
小編行LCX成日見到呢間餐廳🍴主打法國菜🇫🇷 以松露做主題的西餐❤️餐廳氣氛好好👍🏻 staff好nice👦🏻 仲有海景配菜🌊慶祝生日、紀念日認真一流🙌🏻 今次試3 course dinner set 👍🏻食物水準也不錯☺️📍麵包 有3款自家製麵包配海鹽牛油同Cream Cheesecream cheese 好好食😋麵包都暖暖哋偏軟身 不錯📍 煙鵪鶉腿 · 牛油果 · 紅菜頭沙律 · 松露牛油果紅菜頭青蘋果做嘅沙律底🥗感覺好Fresh同埋口感好爽🤪好可惜小編唔太喜歡紅菜頭🥺 有努力食晒1小隻鵪鶉腿啖啖肉 少少乾 但好香口~📍 龍蝦濃湯 · 松露呢個龍蝦湯中規中矩 未算特別濃郁但係松露香好出色😍 湯𥚃有好多松露口感好Queenie 可以配麵包食🥯可惜龍蝦湯入面冇龍蝦🥲 📍 烤頂級牛柳 · 龍蝦尾 · 松露($538)主菜果然係最出色😎店員會喺客人面前即時落松露 打卡💯牛柳5分熟 裏面依然粉嫩色💓切落去果下已經feel到好軟淋 無根位牛味好重好juicy 唔點汁食都可以👌🏻龍蝦尾都已經去殼🦞啖啖肉仲食到重松露味主菜都幾推介食牛🐄📍 烤豬扒 · 松露 ($408)原本想叫三色雞 但7點入座已經
小編行LCX成日見到呢間餐廳🍴
主打法國菜🇫🇷 以松露做主題的西餐❤️
餐廳氣氛好好👍🏻 staff好nice👦🏻 仲有海景配菜🌊
慶祝生日、紀念日認真一流🙌🏻

📍麵包
有3款自家製麵包配海鹽牛油同Cream Cheese
cream cheese 好好食😋
麵包都暖暖哋偏軟身 不錯

📍 煙鵪鶉腿 · 牛油果 · 紅菜頭沙律 · 松露
牛油果紅菜頭青蘋果做嘅沙律底🥗
感覺好Fresh同埋口感好爽🤪
好可惜小編唔太喜歡紅菜頭🥺 有努力食晒
1小隻鵪鶉腿啖啖肉 少少乾 但好香口~

📍 龍蝦濃湯 · 松露
呢個龍蝦湯中規中矩 未算特別濃郁
但係松露香好出色😍 湯𥚃有好多松露
口感好Queenie 可以配麵包食🥯
可惜龍蝦湯入面冇龍蝦🥲

📍 烤頂級牛柳 · 龍蝦尾 · 松露($538)
主菜果然係最出色😎
店員會喺客人面前即時落松露 打卡💯
牛柳5分熟 裏面依然粉嫩色💓
切落去果下已經feel到好軟淋 無根位
牛味好重好juicy 唔點汁食都可以👌🏻
龍蝦尾都已經去殼🦞啖啖肉仲食到重松露味
主菜都幾推介食牛🐄

📍 烤豬扒 · 松露 ($408)
原本想叫三色雞 但7點入座已經賣晒🥺
即刻轉肽試吓豬扒🐷
雖然擺盤有啲單調 但味道很不錯👍🏻
豬扒有鐵板壓紋 好靚~ 唔係度度有🤣
切開有少少粉嫩色
咬落去唔韌 唔會乾爭爭 同松露好夾🤪
另外側邊仲有少少薯蓉 好綿密✨
成份食晒好飽好飽 男仔都夠食~

————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:9/10
餐廳環境高貴景觀一流設飲酒露台區望著日落或夜景好賞心悅目不得不讚侍應非常有禮3 Course Set Dinner✧ House bread麵包及脆片配上松露牛油及自家製松露 cream cheese 好味道✧ STARTERSALAD DE CUISSE DE CAILLE上層是煙鵪鶉腿中層是牛油果下層紅菜頭沙律 再加上松露片這個非常清新開胃做頭盤一流✧ SOUPBISQUE DE HOMARD龍蝦濃湯味道濃郁加了松露更突出鮮味✧ MAIN COURSEENTRECÔTE DE BOEUF BLACK ANGUS GRILLÉE, QUEUE DE HOMARD烤頂級牛柳 •龍蝦尾 •松露 牛柳口感軟熟帶牛味配上松露更滋味龍蝦尾與魚子醬很夾✧MAIN COURSE SPAGHETTI AUX GAMBAS, SAUCE AU HOMARD意大利麵 · 烤大蝦 · 龍蝦汁 · 松露兩隻大蝦好大隻燒得好入味只是略嫌意粉不夠龍蝦汁味六月OFFER - 惠顧所有晚市套餐餐牌, 即可享第2位半價
餐廳環境高貴景觀一流

兩隻大蝦好大隻燒得好入味
只是略嫌意粉不夠龍蝦汁味

六月OFFER -
惠顧所有晚市套餐餐牌, 即可享第2位半價
依間松露專門店想試好耐 總店係法國~雖然係海景城 但價錢尚算合理 仲而家做緊晚餐第2位半價。不過食物質素有進步空間 作為松露專門店 啲松露都唔特別出色, 不過依個價錢黎講 已經好抵~Starter ❇️ 煙鵪鶉腿牛油果红菜頭沙律。松露麻麻地紅菜頭 🤡 不過個鵪鶉腿幾香!❇️ 芝士拼盤。松露 ($198)唔錯!全部dish同松露最夾既item 🤣 ❇️ 薄切生牛肉片。松露 ($208)依個出色!切得夠薄 好鮮 配料又好夾!❇️ 龍蝦濃湯。松露龍蝦味幾濃 不過湯冇龍蝦肉 松露味唔出Main❇️ 龍蝦汁烤大蝦意大利麵。松露 ($368)意粉唔太掛汁 蝦肉質較嚡口 松露都唔特別出 ~意粉都炒車都唔容易❇️ 烤頂級牛柳。龍蝦尾 。松露 ($538)會現場刨啲松露上面 幾岩打卡~不過牛同龍蝦都唔算特別好食 🤣 松露都唔係特別出Dessert ❇️ 香蕉船❇️ 法式焦糖燉蛋。松露果仁糖甜品好食!松露都係唔係必須加 🤣

Starter
❇️ 煙鵪鶉腿牛油果红菜頭沙律。松露
麻麻地紅菜頭 🤡 不過個鵪鶉腿幾香!

❇️ 芝士拼盤。松露 ($198)
唔錯!全部dish同松露最夾既item 🤣

❇️ 薄切生牛肉片。松露 ($208)
依個出色!切得夠薄 好鮮 配料又好夾!

❇️ 龍蝦濃湯。松露
龍蝦味幾濃 不過湯冇龍蝦肉 松露味唔出

Main
❇️ 龍蝦汁烤大蝦意大利麵。松露 ($368)

❇️ 烤頂級牛柳。龍蝦尾 。松露 ($538)

Dessert
❇️ 香蕉船

❇️ 法式焦糖燉蛋。松露果仁糖

甜品好食!松露都係唔係必須加 🤣
醉人海景配出色的美食能為大家帶來滿足既用餐體驗🫶🏻今次嚟到海港城呢間法國過江龍黑松露餐廳,餐廳空間感十足,可以透過落地大玻璃欣賞到維港海景,仲可以到露台吹吹海風飲酒💕六月佢地仲做緊優惠🎉惠顧所有晚市套餐餐牌,即可享第2️⃣位半價,相當抵食_🥖House bread麵包配上松露牛油及自家製松露cream cheese兩款都好夾👨🏻‍🍳3-courses Dinner Menu ▪️STARTER SALAD DE CUISSE DE CAILLE 擺盤精緻,上層係牛油果 🥑,中層紅菜頭沙律 ,再加上松露片,煙鵪鶉腿經煎香後帶咸香惹味,清新沙律有助解膩▫️SOUPBISQUE DE HOMARD龍蝦濃湯真材實料,加了松露多了一份獨特的香氣▪️MAIN COURSE🐮ENTRECÔTE DE BŒUF BLACK ANGUS GRILLÉE, QUEUE DE HOMARD烤頂級牛柳 · 龍蝦尾 · 松露 $538🥩牛柳口感軟熟帶牛味,配上松露更滋味🦞龍蝦尾與魚子醬互相配合,爽口彈牙🐤POULET RÔTI烤三黃雞 · 松露 $438雞皮香脆,肉質嫩滑Juicy,店員會係大家面前刨松露▫️COMPLIM
_
🥖House bread

👨🏻‍🍳3-courses Dinner Menu

▪️STARTER

▫️SOUP
BISQUE DE HOMARD
龍蝦濃湯真材實料,加了松露多了一份獨特的香氣

▪️MAIN COURSE

烤頂級牛柳 · 龍蝦尾 · 松露 $538

🐤POULET RÔTI
烤三黃雞 · 松露 $438
雞皮香脆,肉質嫩滑Juicy,店員會係大家面前刨松露

▫️COMPLIMENTARY
最後仲可享用精選葡萄酒一杯(紅酒/白酒/Sparkling Wine),為整餐劃上完美句號

知道六月有優惠,惠顧所有晚市套餐餐牌,即可享第2位半價,好抵食。一直bookmark 左{松藝館}還可以到露台吹吹海風,邊嘆紅酒,邊欣賞維港景色。🥖餐包極愛麵包,點會錯過自家製香草蒜蓉忌廉醬,及松露牛油,兩款都很美味。🥗前菜:SALAD DE CUISSE DE CAILLE精緻的沙律,上層為牛油果 🥑,中層紅菜頭沙律 ,再灑上松露片。煎香的煙鵪鶉腿非常香口,咸香與清新沙律,配搭恰到好處。🥣湯:BISQUE DE HOMARD濃郁的龍蝦濃湯 ,真材實料,同時有松露片的香氣,同平時龍蝦湯與別不同,令人回味。🍽️主菜:無肉不歡,🥩就緊要食烤頂級牛柳 ,入口軟熟,齒間有松露香。🦞龍蝦尾與魚子醬發揮得淋漓盡致,爽口彈牙鮮甜。烤三黃雞 · 松露皮脆肉嫩,刀一下,雞肉汁滲出來,與松露是絕配。🍾🍷🥂 免費享用白酒/ 紅酒 一杯意猶未盡,我們單點甜品 🪴 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕松露芝士 ,Truffle cheese ball ,是盆栽是甜品,栩栩如生,兩球以竹炭粉做裝飾的芝士波,入口香滑。整體服務食物都令人滿意,會再回度光顧。

🥖餐包

🥗前菜:
牛油果,紅菜頭.松露 沙律

🥣湯:
龍蝦湯

🍽️主菜:

烤三黃雞 · 松露
皮脆肉嫩,刀一下,雞肉汁滲出來,與松露是絕配。
三黃雞.松露

🍾🍷🥂 免費享用白酒/ 紅酒 一杯

意猶未盡,我們單點甜品
🪴 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
松露芝士球

整體服務食物都令人滿意,會再回度光顧。
牛油果,紅菜頭.松露 沙律
龍蝦湯
三黃雞.松露
  • 餐前麵包
  • 龍蝦濃湯
一間好嘅餐廳總會讓人流連忘返,陶醉其中。辛苦的日子裡對鞋無敵的維港夜景🏙️,飲著美酒🍷品嘗佳餚🥓🥘,帶著微醺,吹著海風,讓人忘記一切...位於尖沙咀#海港城 呢間【松藝館】最對係一種 #松露迷 必去打卡 #高質餐廳👍🏻👍🏻📸可以係露台位置,飲著welcome drink 🥂 ,看著日落🌇至華燈初上😍,人生一大難忘時刻。⭐松露晚餐三道菜:🥑煙鵪鶉腿、牛油果紅菜頭沙拉、松露🦞龍蝦濃湯、松露🍗烤三黃雞、松露🥩烤頂級牛柳、龍尾蝦、松露🍷葡萄酒主菜會係即場係面前刨松露,好療愈的體驗😌😌,松露的點綴為每道菜色添加深度好滋味!😋😋

👍🏻👍🏻

📸可以係露台位置,飲著

⭐松露晚餐三道菜:

🥑煙鵪鶉腿、牛油果
紅菜頭沙拉、松露

🦞龍蝦濃湯、松露

🍗烤三黃雞、松露

🥩烤頂級牛柳、龍尾蝦、松露

🍷葡萄酒

今次嚟到海港城呢間法國餐廳,唔貴之餘餐廳空間感十足仲有全海景,仲可以到出面露台影相打卡飲酒,俾我遇到天色好靚嘅黃昏日落景💕🌇 宜家📣六月OFFER‼️惠顧所有晚市套餐餐牌,可享第2位半價🤩 有特別occasion或者想食好啲嘆下環境,嚟呢到就啱晒👍🏻 主打松露主題,3道菜人均宜家都係2百幾-3百幾蚊再有免費紅酒/白酒/氣酒💯𝟑 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 House bread 配上海鹽牛油及松露homemade cream cheese 非常鍾意食牛油cheese類嘅我馬上食清光𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐑✦ SALAD DE CUISSE DE CAILLE𝘚𝘮𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘲𝘶𝘢𝘪𝘭 𝘭𝘦𝘨, 𝘢𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰, 𝘣𝘦𝘦𝘵𝘳𝘰𝘰𝘵 𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥, 𝘵𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘴𝘩𝘢𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴煙鵪鶉腿 · 牛油果 · 紅菜頭沙律 · 松露利用西芹青蘋果牛油果紅菜頭做底,配上法國煙燻彈牙嘅鵪鶉腿,再配上松露香,整體口感清新肉嫩。𝐒𝐎𝐔𝐏✦ BISQUE DE HOMARD𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘣𝘪𝘴𝘲𝘶𝘦, 𝘵𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘴𝘩𝘢𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴龍蝦濃湯 · 松露加入松露油及松露片,再配埋龍蝦雙重享受,面頭將鮮奶打成泡!

𝟑 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐬 𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫

𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐑
✦ SALAD DE CUISSE DE CAILLE
煙鵪鶉腿 · 牛油果 · 紅菜頭沙律 · 松露

𝐒𝐎𝐔𝐏
✦ BISQUE DE HOMARD
龍蝦濃湯 · 松露

加入松露油及松露片,再配埋龍蝦雙重享受,面頭將鮮奶打成泡!龍蝦味相當濃厚,口感濃稠creamy😋

𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄
✦ SPAGHETTI AUX GAMBAS,SAUCE AU HOMARD
𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪, 𝘨𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘱𝘳𝘢𝘸𝘯𝘴, 𝘭𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦, 𝘵𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘴𝘩𝘢𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴
意大利麵 · 烤大蝦 · 龍蝦汁 · 松露|$𝟑𝟔𝟖

意大利麵口感彈牙,而且啖啖掛滿龍蝦汁及蕃茄甜,好開胃絕對係食完會想再食,面頭撒上松露片及兩隻大蝦,新鮮滋味。

✦ ENTRECÔTE DE BŒUF BLACK
𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘢𝘯𝘨𝘶𝘴 𝘵𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯 (120𝘨) , 𝘣𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘭𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘵𝘢𝘪𝘭, 𝘵𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘴𝘩𝘢𝘷𝘪𝘯𝘨𝘴
烤頂級牛柳 · 龍蝦尾 · 松露|$𝟓𝟑𝟖

Medium rare食落口感軟腍,肉質非常粉嫩,職員即場加上滿滿松露片,搭配香濃肉味一流!再有龍蝦尾配上魚子醬作伴👍🏻

𝐂𝐎𝐌𝐏𝐋𝐈𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐑𝐘
免費享用精選葡萄酒一杯(紅酒/白酒/Sparkling Wine)

2023-06-14 123 views
二訪位於海港城的松藝館地理位置太方便了 逛逛累了就可以直接去食飯而且環境很舒適 平日晚上不會太多人空間感十足 外面還有個露台 可以看到一覽無遺的海景 最近還做了優惠 晚市set menu第二位半價性價比很高 而且每道菜都有松露! 特別是主菜的部分 店員會現場刨松露而且給的松露一點都不吝嗇!推薦牛扒龍蝦 牛排軟嫩多汁 配上滿滿的松露真的太幸福了💖 套餐還包了免費的紅/白/氣酒人均才三百多 一定要趁著六月優惠去嚐嚐!-3 course set dinner grilled tenderloin with truffle $538Grilled pork with truffle $408第二位半價-松藝館 (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE303號舖
二訪位於海港城的松藝館
地理位置太方便了 逛逛累了就可以直接去食飯
而且環境很舒適 平日晚上不會太多人
空間感十足 外面還有個露台 可以看到一覽無遺的海景
最近還做了優惠 晚市set menu第二位半價
性價比很高 而且每道菜都有松露!
特別是主菜的部分 店員會現場刨松露
而且給的松露一點都不吝嗇!
人均才三百多 一定要趁著六月優惠去嚐嚐!
3 course set dinner
第二位半價
松藝館 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE303號舖
2023-06-05 160 views
今日同媽咪在尖沙咀行街,媽咪話:近排食中餐同日本餐較多,我地不如食下西餐咯。來到海港城想起朋友介紹過一間以松露為主打菜式的法國餐廳 - 松藝館。入到餐廳只見店內闊落,法國式裝修十分雅致,更設巨型落地玻璃,透過玻璃維港的無敵海景盡覽無遺。餐廳主打松露,餐牌上既有各種的海鮮配松露,又有牛羊豬肉類,就連三黃雞都有提供,各種食材真是琳琅滿目,豐儉由人。酒牌有各類的紅酒、白酒同香檳任君選擇。我同媽咪選擇了3 courses set dinner。頭盤是:松露配煙熏鵪鶉腿,牛油果和紅菜頭沙律。法國煙鵪鵪腿,煙熏味加上松露獨特濃鬱香氣,肉嫩味香,香而不膩,美味可口。食完頭盤上的是松露龍蝦濃湯,這湯做法既保流了龍蝦的原汁原味,又體現了黑松特有的香氣,食落十分creamy同細膩。餐廳送的麵包軟熟,脆餅香脆,抹上松露牛油同cream cheese後,再伴著松露龍蝦濃湯一起食,食完唇齒留香。我地點了烤大蝦配松露義大利面和烤頂級牛柳配松露龍蝦尾作為主餐。義大利面送到上臺,松露的香味撲鼻,松露的與番茄汁攪拌均勻後食用口感濃郁芬芳層次分明。烤大蝦外焦裡嫩,爽口彈牙,鮮味十足。我們點的清爽的白葡萄酒配烤大蝦相得益彰

我地點了烤大蝦配松露義大利面和烤頂級牛柳配松露龍蝦尾作為主餐。義大利面送到上臺,松露的香味撲鼻,松露的與番茄汁攪拌均勻後食用口感濃郁芬芳層次分明。烤大蝦外焦裡嫩,爽口彈牙,鮮味十足。我們點的清爽的白葡萄酒配烤大蝦相得益彰,搭配近乎完美。

我地點的牛柳是五成熟,只見牛柳外脆內嫩,入口的感覺是鮮軟腍嫩滑,肉味濃鬱,再加上松露後兩者配合得恰到好處,更可令其香味提升,為味覺帶來驚喜。紅酒裡的單寧卻能很好的去除牛肉中的油膩物質,使牛肉的味道更佳,而牛肉的肉質感又能減弱葡萄酒的乾澀感,使紅酒的風味更突出。

美食配美酒,再遙望著無敵的維港夜景,我們在松藝館渡過了一個輕鬆和愉快晚上。
2023-05-27 192 views
同老公帶埋一歲嘅BB去食,餐廳侍應好幫忙,全程都好好服務,幫忙準備BB餐具,安排座位,值得一讚👍我哋揀咗6 courses Tasting Menu , 冇特別驚喜,但不過不失。6道菜中,我個人比較喜歡2道菜。頭盤- 鴨肝慕絲・藍莓醬・松露MOUSSE DE FOIE GRAS DE CANARD。鵝肝味好濃好creamy ,配藍莓醬,成件事好balance。但有少少搶過咗松露嘅味道。頭盤2 - 意大利餛飩配野生蘑菇 ・ 白酒忌廉汁 ・ 松露RAVIOLI AUX CHAMPIGNONS SAUVAG芝士忌廉配松露好夾,有松露點綴,帶出芝士嘅味道,兩者相輔相成。主菜,我點左三黃雞,雞脾薄脆、唔油膩,雞肉都算嫩口,但略嫌冇雞味。其他菜式合格,冇特別加分。餐廳環境,大部份望海,夜晚同朋友食飯傾偈應該都好唔錯。

6道菜中,我個人比較喜歡2道菜。

MOUSSE DE FOIE GRAS DE CANARD
POULET RÔTI
2023-05-25
MOUSSE DE FOIE GRAS DE CANARD
POULET RÔTI
2023-05-16 216 views
眨吓眼就同老公結婚12周年,咁就要搵間餐廳慶祝吓,呢一間係我擺喺我個list入面一段時間,因為喺LCX盡頭有無敵海景,慶祝都唔錯啊!  所以今次就試一試啦。對於我樣樣都想試,我地就揀左6 COURSE啦。一開始既麵包熱辣辣, 好好味, 但係其實我最鍾意既係佢既牛油, 好香好滑, 我都忍唔住叫多一碟評分: /5牛肝菌濃湯‧松露牛肝菌濃湯配上一塊塊松露係面加入松露油,香幽幽口感香滑又不膩評分: /5慢煮北海道帶子兩隻帶子煮到剛剛好,唔會太熟,不過我覺得就正常發揮啦評分: /5鴨肝慕絲·松露好有驚喜,非常濃郁鴨肝味道配上松露,好香滑,但又唔會太膩,份量剛剛好,我隻碟食到好乾淨評分: /5意大利雲吞配野生蘑菇白酒忌廉汁松露兩隻雲吞好飽滿,配上忌廉汁,好味道,仲有少少菇食,唔錯評分: /5烤海鱸魚柳松露個魚柳我老公大讚,佢平時唔食魚,佢話好滑,個皮煎得好脆,鋪滿松露,唔好睇細細嚿,因為有少少膩架評分: /5烤黑安格斯肉眼牛扒.松露我平時食開三成,而呢個牛煎得剛剛好,生得黎又唔會咬唔開,肉質好好,有牛味,係有少少筋既位置評分: /5香蕉船真係不得了,好耐冇食香蕉船,佢呢個仲要有成三個球,好大份,足

對於我樣樣都想試,我地就揀左6 COURSE啦

牛肝菌濃湯‧松露

慢煮北海道帶子
兩隻帶子煮到剛剛好,唔會太熟,不過我覺得就正常發揮啦

鴨肝慕絲·松露

意大利雲吞配野生蘑菇白酒忌廉汁松露
兩隻雲吞好飽滿,配上忌廉汁,好味道,仲有少少菇食,唔錯

烤海鱸魚柳松露

烤黑安格斯肉眼牛扒.松露
香蕉船
真係不得了,好耐冇食香蕉船,佢呢個仲要有成三個球,好大份,足料

檸檬芝士撻·焦糖醬

個檸檬撻都有少少酸,但係剛剛好,唔會因為甜味令到太膩
評分:

成餐飯都好滿足,野食好味,但係佢主打係松露, 個人覺得佢地選擇既松露比較淡味道,本身食物既味道已經好好,但松露既味道太淡反而突出唔到。
雖然佢地唔會吝嗇俾松露,但係我覺得量多唔等於好麻,重要係有冇味道😝

整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰/5
環境:❤️❤️❤️❤️/5
服務:✅✅✅✅/5
2023-04-17
Celebration
Anniversary
源於法國巴黎的松露餐廳,所有菜式均以松露入饌,款款精緻味美,令人回味!前菜以3款暖胃的餐包揭開序幕,口感鬆軟,配上醇香的牛油,十分美味~🥑蟹肉 • 牛油果莎莎 • 松露 Timbale De Chair De Crabe Et Avocat ($198)牛油果醬加入鮮蟹肉,每口均嚐到軟滑豐富的鮮甜味,伴以香濃的松露醬,配搭清新又開胃~🍝寬條麵 • 忌廉白酒汁 • 巴馬臣芝士 • 松露 Tagliatelle, Crème De Parmesan Au Vin Blanc ($228)一上菜隨即香氣撲鼻,片片新鮮松露令人垂涎~ 寬條麵口感濕潤,芝士及忌廉味濃厚,用最簡單的食材襯托出濃郁的松露香氣,配搭完美,十分出色!🦆法式油封鴨腿 • 薯蓉 • 松露 Confit De Canard ($338)鴨腿肉腍嫩而不膩,鹹香味突出,底層舖滿細滑的薯蓉,口感豐富;綴以新鮮松露片,整體恰到好處!

蟹肉 • 牛油果莎莎 • 松露

寬條麵 • 忌廉白酒汁 • 巴馬臣芝士 • 松露