2023-02-19 180 views
🍓🍓又到咗食香甜又多汁嘅草莓季節🍓🍓情人節又就嚟到😍😍不如都買返個蛋糕同另一半慶祝啦🔥🔥❤️💙今次為大家介紹嘅係東海堂VERY BERRY STRAWBERRY 蛋糕系列💜💚長崎赤莓 3.6 牛乳慕絲蛋糕🍰🍰面層柔嫩多汁嘅長崎赤莓🍓🍓配上奶味香濃的3.6牛乳慕斯🥛🥛再加上香滑忌廉,一啖食落去,仲食到下層鬆軟嘅蛋糕🎂🎂草莓醬和草莓果凍🍓🍓🍓🍓互相結合,仲有香脆嘅開心果碎🌰🌰同粒粒閃耀嘅銀珠糖💍💍加以點綴,令味道得到昇華,帶來赤莓蛋糕嘅極上體驗🍰🍰提供兩種尺寸任君選擇✅ 面層鋪有 11 粒長崎赤莓 7.5”蛋糕 (只可網上訂購) - $658 / 個✅面層鋪有 6.5 粒長崎赤莓嘅 6”蛋糕 (可係分店買現貨/網上訂購) - $339 / 個🈹🈹東海堂會員專享 88 折無論係開 party 定係同閨蜜 share 都更添喜悅👯‍♀️👯‍♀️👩‍❤️‍👩👩‍❤️‍👨💑

長崎赤莓 3.6 牛乳慕絲蛋糕🍰🍰

提供兩種尺寸任君選擇

🈹🈹東海堂會員專享 88 折

2023-02-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$150 (Tea)
2022-11-06 113 views
東海堂依款赤莓慕絲蛋糕,軟熟既海綿蛋糕,配上酸酸既草莓,加上香甜既草莓慕絲,酸甜適中,食落有種幸福既感覺,32蚊一件唔算貴,如果喜歡草莓既朋友,絕對值得一試😊
東海堂依款赤莓慕絲蛋糕,
軟熟既海綿蛋糕,
配上酸酸既草莓,
加上香甜既草莓慕絲,
酸甜適中,
食落有種幸福既感覺,
32蚊一件唔算貴,
如果喜歡草莓既朋友,
絕對值得一試😊

2020-11-27 362 views
路过东海堂发现正在做优惠,北海道牛乳芝士蛋糕原价208,优惠完才130,怎麽能错过啊!这款蛋糕表层铺满了白朱古力薄片,我本身就锺爱白朱古力了,正合心意啊。正体东海堂严选郁醇乳香的北海道牛乳,配以浓厚软滑的忌廉芝士,底层是香脆可口的OREO曲奇脆脆,三重绝妙配搭缔造出这款蛋糕幼滑轻软的口感。这款蛋糕仲有切饼可以選。還買了木糠芝士蛋糕,這款蛋糕外層金黃的木槺,經烤焗處理故特別鬆脆;而蛋糕本身用忌廉芝士製作,簡單外表蘊含不簡單的美味!
2020-09-05 207 views
東海堂嘅合桃蛋白拿破崙蛋糕同一般千層酥皮製成嘅拿破崙好唔同,佢由兩層軟綿綿嘅海綿蛋糕夾住一層澎湃嘅合桃同薄薄嘅忌廉,蛋糕面撒上一層滿滿蛋白脆同糖霜,比較似傳統港式西餅嘅做法。合桃真係好足料,海綿蛋糕非常鬆軟,選用嘅忌廉夾層亦唔算太甜,配牛奶咖啡就好適合喇,而且一整條只係20蚊,好抵食嫁。

2020-08-11 121 views
今日又一次 #責全 上心,連 #早餐 都未食嘅 #小秘書,晨咁早就衝咗返 #office。本來想去買碗 #通粉 食嘅,點知間 #茶餐廳 又未開門,唯有食 #麵包餐 啦👉🏻👈🏻 #pika pika #Pikachu 睇落去乾爭爭嘅 #ピカチュウ #東海堂 #方包🍞 #小秘書 都係因為貪個 #公仔 #得意 先買嚟試😅 不過原來都幾好味,好重 #牛油 同 #牛奶🥛味道、又香口🤤 食咗兩大塊 #方包 #小秘書 仲嫌唔夠飽,配埋杯 #麥皮 一齊食... 飽到呢🤪

2020-08-11
TakeAway
$14 (Breakfast)
2019-05-21 274 views
又來東海堂了!東海堂蛋糕每次都很快有新款,隔了一個月,又岀了蜜瓜同蘋果,我今次就選了陽光。富士的日本蘋果和白桃的蛋糕,坊間的蘋果味蛋糕很少,但其實味道清甜好適合大人細路食,上面有一片片的蘋果片,下面有白桃和啫喱。第一次食正方形的蛋糕,覺得最好的地方是容易切同分餅,這款蛋糕忌廉不多又不甜,所以可以放心整件比小朋友食,富士蘋果平日岀去買都不便宜,所以可以試到蘋果蛋糕真係好開心!又好期待下次東海堂岀甚麼蛋糕了!
2019-04-25 42 views
近年開始好鍾意食東海堂的蛋糕,除了是因為常常有新口味推出外,試過很多款不同口味的水果蛋糕,都覺得做得不錯。而且令我這個喜歡吃甜食但不喜歡吃很甜的人一再回購,這天因為家人生日所以又去東海堂看看有什麼新口味,之前吃過菠蘿味覺得很好很清新,今次推出了士多啤梨味,就試了美人赤莓蛋糕,那會科攞出來拍照的時候仔細看發現原來有很多士多啤梨,比一般用士多啤梨的蛋糕大概多了三倍,士多啤梨沒有浸過糖水,但是味道十分清甜,和北海道的日本士多啤梨味道差不多,啫喱的部份是用山楂做酸酸甜甜很好吃,最後就是海綿蛋糕和忌廉,甜度不高所以可以吃很多,總括嚟講這個蛋糕有士多啤梨的清香味但不是假的甜,令我很期待下次東海堂再出的新蛋糕。
美人赤莓
美人赤莓
2019-02-22 127 views
講到香港連鎖式嘅餅店,我最鍾意就係 東海堂 arome, 因為佢嘅出品有保證,有信心每次食都會好開心又唔會中伏, 雖然款式上面唔會成日話有太多新品種出現, 但我元偏偏就係喜歡呢一種既踏實又沉穩實,而唔係嗰啲事事都搞花臣, 搞到啲蛋糕古靈精怪嘅brand有日口痕, 購買咗一個藍莓批又或者藍莓撻, 返office食, 唔食由自可,一食就覺得好似上咗天堂, 一啖咬落去,好呀,嗰啲藍莓又甜,又香,又多汁,又新鮮, 個藍莓醬甜中帶酸,酸中又帶甜,又有沉鬱嘅味道, 批底又夠酥脆又香牛油味, 天衣無縫嘅配搭, 負擔得起嘅享受, 好味誇啦啦,此刻樂不思蜀也。

2018-08-13 164 views
每次屋企有人生日,都會買個蛋糕食下既10次有9次都會買東海堂,中價得黎又有d質素呢個水蜜桃蛋糕有大細兩個size, 因為屋企得3個人食,所以買左個細既size, hkd 158蚊, 算吾上平,但其實平時買一個日本水蜜桃都要幾十蚊喇東海堂既蛋糕都幾香蛋味,d cream 又夠香。。。而今次既主角水蜜桃就太令我失望喇。。。 因為甜度實在太低。。。仲有d d 酸既感覺。。。中間有d 啫喱既野。。。又係吾甜冇咩味既。。。睇返東海堂官方ig....原來佢都冇寫d 桃係邊度出產,只係我以為佢日本黎😂😂😂😂
每次屋企有人生日,都會買個蛋糕食下既
10次有9次都會買東海堂,中價得黎又有d質素
中間有d 啫喱既野。。。又係吾甜冇咩味既。。。

2018-08-01
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$158 (Last Night Supper)
2017-03-22 229 views
同家中最細嘅小妹妹慶祝生日,當然一點也不會吝嗇啦!除咗叫咗唔同嘅外賣食物之外,蛋糕就一定唔少得啦!家人於早幾天已預訂咗東海堂嘅"戀·白莓",係貴嘢,又係個好靚既蛋糕 (我個人認為貴,因為唔係好大個,上次買Miffy款式大好多),既然貴嘢我梗係要試真D啦!蛋糕確實係好靚,白色併粉紅色係迷倒少女既顏色系,佢仲有用咗近期興起嘅"日本白色士多啤梨"做裝飾,令蛋糕更加特色!整體味道方面,唔會太甜;"日本白色士多啤梨"好新鮮,都幾好味:仲有粉紅色既蛋糕好靚,圍邊既蛋糕切成一粒粒好得意;內餡一層係士多啤梨啫喱、一層係有小小士多啤梨肉嘅jam,味道配親得好好;整個蛋糕cream唔算多入口好soft;蛋糕上cream面仲加咗一點點銀色嘅珠珠 (係糖味), 及一片片嘅白色朱古力,感覺高貴咗好多。我一向都鐘意食東海堂嘅蛋糕,今次Lee款一樣好like,又靚又好味!

2017-03-21
TakeAway
$408 (Other)
  • 戀·白莓
2017-03-02 149 views
赤莓•甜心❤️ $158今次有機會試到赤莓•甜心🍓呢個一樣有好多層草莓 有草莓果凍, 草莓慕絲, 白朱古力脆脆同草莓蛋糕😋真係草莓 全部都係草莓😂😂最頂個層草莓果凍 酸酸甜甜甘 同埋真係好中意佢個白朱古力脆脆 😍😍😍勝在唔太甜又開胃🤤但係我都係中意美人•赤梅多啲 因為有多啲草莓😝😝
赤莓•甜心❤️ $158
TakeAway
因為一連兩星期也買不到, 今晚估計我的行程最快也要八時多才來到這商場, 所以今次學聰明了, 上Openrice查查這分店電話及收鋪時間先打過來預留定一個蛋糕, 免得又賣清光! 果然就如那Leaflet形容的一樣, 像真度極高,餡料豐富, 等不及要開餐了 綠色的是朱古力棒、 幼滑的菠蘿忌廉夾著鬆軟的蛋糕層、菠蘿啫喱及特別香甜的絲絲菠蘿肉---真要慢慢品嚐; 加上打開盒必定有人: 的讚歎! 這百多元花得值回票價題外話:  一邊等包裝蛋糕時, 店員們發揮超強的團隊精神, 一位包裝/一位收錢兼禮貌的 sell我們 買月餅劵; 師奶仔的貪便宜心態又被Sell到買了幾張, 因為年年也有買月餅劵來送給經常照顧我的公司茶房姐姐, 今年都會照舊買, 買開就知她介紹的價不用再格價, 真的很抵買, 既然有超特價$99一張, 唔買難道等正常價格才去買?  手快有手慢唔係無係貴啫~ 兄弟們經常洗我腦教我:   一於買幾張'傍身'!  我急急想這星期盡快寫出來介紹吓, 否則以我一貫寫作的龜速應該寫好都做完特價了...難道單純寫來留念嗎?   (希望有人睇到會覺得資料有用, 不枉費我趕著寫連打機都唔打~)
Okinawa Summer Cake Little
層次分明
綠色的是朱古力棒、 幼滑的菠蘿忌廉夾著鬆軟的蛋糕層、菠蘿啫喱及特別香甜的絲絲菠蘿肉---真要慢慢品嚐; 加上打開盒必定有人: [嘩-嘩~] 的讚歎! 這百多元花得值回票價

兄弟們經常洗我腦教我: [早買早享受!]  一於買幾張'傍身'!

難道單純寫來留念嗎?

2016-06-17
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$148 (Last Night Supper)
層次分明
  • CakeLittle-PineappleCake
  • CakeLittle-LemonCake
The black and purple Swiss roll looked quite striking so I got it.The purple sweet potato filling was quite thick and starchy while the charcoal roll was like eating cake with fine sand in it.I wasn't keen on this Swiss roll.
2016-02-11 185 views
朋友生日蛋糕。揀左最新出既日本士多啤梨系列。 真是好鐘意。賣相簡單卻有美感。原粒士多啤梨紅卜卜 大大粒 超級甜 一點都唔酸。外層的忌廉好細滑 好多 塗得好均勻。裡面粉紅色的士多啤梨雪芳蛋糕係靈魂 淡淡士多啤梨味 super soft!!!!! 再配上粒粒士多啤梨肉 成個蛋糕 口感豐富 fresh 唔會太甜 一點都唔膩。超級讚 係東海堂食過 我個人覺得最好食的蛋糕!
朋友生日蛋糕。揀左最新出既日本士多啤梨系列。

外層的忌廉好細滑 好多 塗得好均勻。

超級讚 係東海堂食過 我個人覺得最好食的蛋糕!
2015-11-04 131 views
綠茶和朱古力一向都是我的至愛,2個至愛放在一起,當然是不能錯過啦。東海堂的綠茶紅豆包就試過,味道我很喜歡,想不到它的綠茶朱古力包,味道更勝一籌。麵包質地鬆軟,口感幾好,朱古力味夠,而不會蓋過綠茶味,而且還有粒粒碎朱古力,只能用一個字形容: 好味!

2015-11-03