2023-01-20 294 views
放假同阿女晏咗出去食晏,既然係咁索性當tea time就算了。當日好想飲台式飲品,所以最後揀咗呢到食。見佢有台式便當,仲可以平平地加個小食,又有嘢飲。所以就入去食,今次都係第一次喺到堂食。我叫咗個台式肉燥鹽酥雞扒便當,加$10花枝丸,仲跟餐揀咗凍蜂蜜綠茶。原塊上鹽酥雞扒,唔會過份咸。配菜有酸茄子,薯仔絲。花枝丸冇咩特別。餐廳座位唔算好多,先落單,再自取食物同餐具。餐廳有種台灣風格,都開心嘅。幻想去咗轉台灣。都幾多嘢選擇。

當日好想飲台式飲品,所以最後揀咗呢到食。

原塊上鹽酥雞扒,唔會過份咸。配菜有酸茄子,薯仔絲。

花枝丸冇咩特別。

餐廳座位唔算好多,先落單,再自取食物同餐具。

餐廳有種台灣風格,都開心嘅。
幻想去咗轉台灣。

都幾多嘢選擇。

餐廳:賞茶 (樂富)地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪最近賞茶 A Nice Gift復刻推出返曾經好受歡迎嘅芝士奶蓋茶系列🥤,賞茶喺香港已經有多年歷史,喺港九新界都會見到佢哋嘅蹤影👣,今次去咗佢哋樂富嘅分店,除咗有一般非常出名嘅甘醇天然台灣道地茶飲之外🧋,呢間分店仲有得堂食,同時有台式便當同套餐推出,俾大家多個機會回味台灣美食🇹🇼 ✝️芝士奶蓋307茶王 $34有別於一般嘅芝士奶蓋,賞茶嘅芝士奶蓋特別加咗Parmesan芝士顆粒🧀,飲嘅時候除咗有台灣高山茶葉、充滿甘醇茶香嘅307茶王之外,仲可以食到口感層次豐富嘅奶蓋同粒粒芝士,加$5要埋蘆薈有得咬吓爽口嘅蘆薈肉就更加過癮😋,識飲健康啲一定喺好似我咁叫微糖走冰😆✝️仙草奶茶 $27香濃嘅奶茶,簡單配上清熱祛濕、消暑解毒嘅仙草,食落爽滑彈牙,所謂簡單就是美,喺咪好有一種甘苦與共嘅感覺呢🥰,佢哋最近杯嘅包裝仲有新設計呢,值得欣賞一吓
餐廳:賞茶 (樂富)
地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪

✝️芝士奶蓋307茶王 $34

✝️仙草奶茶 $27
2022-10-20
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)
2022-07-13 284 views
好耐冇去旅行,好想食台灣嘢,今日行過樂富,所以同朋友入去食,好似去咗旅行咁。叫左台式滷肉扒便當、追加小食係三粒花枝丸、芝士火腿蛋餅、鹽酥一口雞拼薯條台式滷肉扒飯便當的肉扒偏鹹,要配飯一齊食,配菜有少少炒薯仔,都幾惹味!追加小食三粒花枝丸味道好好,幾香口,調味料都幾足。芝士火腿蛋餅的芝士好足料,味道同喺台灣食到嘅一樣,好滿足。薯條係用番薯做,好好食,味道夠甜,唔需要任何額外嘅調味料,就咁樣食都好好食。
追加小食三粒花枝丸味道好好,幾香口,調味料都幾足。
芝士火腿蛋餅的芝士好足料,味道同喺台灣食到嘅一樣,好滿足。
2021-07-24 640 views
見海報推介「桂花烏龍波霸奶茶」心郁郁買來試下。飲落有好香嘅桂花味,茶裡仲有桂花碎,感覺好fresh😍🧋!奶茶滑、奶濃、茶不濃,較適合自己體質(按個人口味),波霸口感彈牙。

TakeAway
2021-03-02 785 views
建議:可能揀芝士奶蓋會更好賞茶係一個飲左好耐既手搖舖頭,由以前得佐敦店 到有灣仔店到有黃大仙店,再飲到依家港九新界都好多分店以前既茶底好濃有回甘,到開始多分店、飲品種類多左,茶底就無以前甘濃,淡味左 ☹經App 見到有限定 好立克奶蓋系列,所以就買黎試下🙈好立克奶蓋+ 烏龍 (HK$30)(突登叫無糖去冰,打算試最真既味道,可惜拎到既都係有冰😅) 一如現況😂 奶蓋係無好立克味,突登飲啖清水再試,只能講淡到分唔出係奶味定好立克味,然後茶底依然唔濃無回甘😅 近期既賞茶,不斷推出 mix & match。睇舖面張poster 仲有限定既維他奶x芋泥x小芋圓 🙈 心大心細諗緊到底試唔試好 😅
建議:可能揀芝士奶蓋會更好

經App 見到有限定 好立克奶蓋系列,所以就買黎試下🙈

好立克奶蓋+ 烏龍 (HK$30)

TakeAway
2021-01-25 468 views
性價比好高嘅黃店:想叫外賣見到佢門口嘅招牌好吸引,全部外賣半價,花菇豬軟骨都係$39,外賣加兩蚊。得一粒花菇,d汁都入味,飯量足夠,而豬軟骨都算夠腍都幾香,可以再腍d
都幾香
,可以再腍d
花菇豬軟骨飯
2021-01-25
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$41 (Lunch)
2020-12-07 420 views
幾個月前食依家先得明post, 印象中豬扒好稔室內設計唔錯之後花咗啲時間拎起部機影咗幾幅相,顏色配搭相宜。食物即叫即整(等咗15分鐘左右) 極品賞奶茶但記唔起個味道。
2020-08-01 691 views
賞茶係全港其中一間超多分店嘅手搖茶飲店唔計以10間已結業嘅分店,目前共有18間分店既有台式茶飲,亦提供少量台灣小食有堂食座位,去唔到旅行都可以食少少地道小食止吓旅行癮今次無坐低食嘢,只係買咗杯茶飲因為天氣實在太熱,行兩步都身水身汁,又口渴一杯冰凍飲品可以解解暑買得嘢飲當然要幫襯良心店啦夏天飲返杯冬瓜檸檬 $24,解渴之餘亦可以解暑仲可以清熱祛濕,冰凍冬瓜檸檬酸甜味豐富,冰爽又開胃冬瓜向來可生津、降暑而冬瓜檸檬中嘅紅糖則益氣補血、健脾暖胃冬瓜配紅糖絕對老少咸宜夏天最啱就係買杯黃色茶飲,保證清爽
賞茶係全港其中一間超多分店嘅手搖茶飲店
唔計以10間已結業嘅分店,目前共有18間分店
既有台式茶飲,亦提供少量台灣小食
有堂食座位,去唔到旅行都可以食少少地道小食止吓旅行癮
今次無坐低食嘢,只係買咗杯茶飲
因為天氣實在太熱,行兩步都身水身汁,又口渴
一杯冰凍飲品可以解解暑
買得嘢飲當然要幫襯良心店啦

夏天飲返杯冬瓜檸檬 $24,解渴之餘亦可以解暑
仲可以清熱祛濕,冰凍冬瓜檸檬酸甜味豐富,冰爽又開胃
冬瓜向來可生津、降暑
而冬瓜檸檬中嘅紅糖則益氣補血、健脾暖胃
冬瓜配紅糖絕對老少咸宜
夏天最啱就係買杯黃色茶飲,保證清爽

2020-07-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-06-12 501 views
嘗茶飲品就飲得多,食飯都係第一次🤣 食物選擇雖然唔算好多,我地叫咗個「台式肉燥雞排乾拌手作麵」同「豬軟骨鹵蛋乾拌手作麵」,兩碗分別都係$53,附送奶茶/ 黃金烏龍茶。不過傻仔咗,叫完先知雞扒原來係炸雞扒😔😔 雞排乾拌手作麵比較乾,啲麵亦冇乜味,唔推薦😢
「台式肉燥雞排乾拌手作麵」同「豬軟骨鹵蛋乾拌手作麵」
2020-06-07 276 views
賞茶作為一間深黃既連鎖店 絕對值得支持早係去年反送中爆發之後 賞茶更加推出社福界 / 醫護半價優惠雖然樂富係處於金大仙區域 但係呢到既黃店真係少得可憐樂富商場更加只有賞茶同埋對面既西餐廳係黃店 希望黎緊可以多D黃店選擇講返樂富賞茶 佢每日都有套餐可以選擇 價錢略貴 今次點左煎雞排拼花枝丸卡邦尼芝士撈烏冬 配 凍蜂蜜綠茶 ($53)雞排係用椒鹽醃 夠入味 花枝丸夠野味 卡邦尼芝士撈烏冬係好新意芝士醬岩岩好唔會覺得好流 每次諗唔到食乜野都會過黎支持
賞茶作為一間深黃既連鎖店 絕對值得支持
雖然樂富係處於金大仙區域 但係呢到既黃店真係少得可憐

講返樂富賞茶 佢每日都有套餐可以選擇 價錢略貴
芝士醬岩岩好唔會覺得好流 每次諗唔到食乜野都會過黎支持
  • 煎雞排拼花枝丸卡邦尼芝士撈烏冬
2020-05-25 230 views
芝士奶蓋綠茶嘅芝士十分濃厚,芝士味充足,而且芝士份量尚算多,加埋綠茶一齊飲唔會感覺太膩,另外,可能是綠茶既關係,就算無叫半糖/小糖都唔會太甜,甜度剛好。算是一間很不錯的台式飲品店。

2020-05-07 297 views
今日經過開樂富 就見到賞茶有餐廳 唔係淨係賣珍珠奶茶☕️星期六都有下午茶餐 價錢我覺得好抵啊一個set加埋有麵有杯奶茶☕️飲佢係幾舊鹽酥雞加份麵有烏冬 米粉 公仔麵揀我地今次就揀咗米粉 撈埋食一流我個人認為鹽酥雞好好食😋😋黎到唔會凍曬 又唔會落咗好多粉去炸食落好鬆化咁 值得推薦比大家野飲都係正正常常 無咩話好特別咁而佢個冬茶又唔會好甜😋😋整體都不錯 價錢合理 就可以飲杯野抖抖最適合又想飲台式飲品 又想食啲野嘅人去食🙈🙈
今日經過開樂富 就見到賞茶有餐廳 唔係淨係賣珍珠奶茶☕️
而佢個冬茶又唔會好甜😋😋
整體都不錯 價錢合理 就可以飲杯野抖抖
最適合又想飲台式飲品 又想食啲野嘅人去食🙈🙈
2020-04-30
$41 (Tea)
2019-10-22 811 views
今日因為想唔到巴士所以唯有 行咗去樂富食完飯先返屋企, 又唔係好食得落嘢就諗住食少少嘢啦。 行過間間都好似好大份咁,路過見到賞茶, 48蚊一個餐唔算貴仲包埋嘢飲, 正如每一天寫 食評,我都係唔鍾意太甜嘅嘢。 蜂蜜綠茶少甜就啱啱好喇。 佢個茶底打得幾好要完之後仲有少少泡, 小冰都仲好夠凍。 另外食咗個雞扒魚腐卡邦尼cheese撈烏冬, 芝士味都係夾薯條多啲, 落去烏冬上面就口感一般。 不過個烏冬有幾好味。 雞扒同魚腐就簡簡單單, 普通茶嘅嗰隻。 呢度食都係下午茶開心啲
2019-10-22
Dining Offer
Voucher
  • 蜂蜜綠茶
2019-09-12 483 views
食物質素一般 滷水雞翼冇咩味 勝在飲品味道唔錯 味道:👍🏻👍🏻 服務:👍🏻👍🏻 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻賞茶:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
食物質素一般 滷水雞翼冇咩味 勝在飲品味道唔錯
味道:👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
價錢:👍🏻👍🏻👍🏻
賞茶:
樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
2019-09-09 403 views
想不到珍珠奶茶店也會有台式的食物 這次來到樂富的賞茶 見到晚餐時段也是$50左右,而且還送上珍珠奶茶,性價比10分高。我們叫了一個雞腿肉躁撈麵和一個雞翼豬軟骨撈麵。雞腿的滷水汁調味相當不錯,而且份量亦不少,豬軟骨值得推薦,煮得好林身,而且亦都好入味,配上撈麵跟珍珠奶茶絕對是一種享受。本身跟餐係送一杯奶茶,若果要珍珠或者仙草就要另外加錢了。而且店面嘅位置寬闊,通風系統做得不錯,所以也沒有油煙味,只是冷氣可以大一點。